Om denna blogg

Den här bloggen är till för att skärskåda Piratpartiets utspel och politik. Eftersom Rick Falkvinge raderar obekväma inlägg i sin blogg och spärrar IP-adresser så har en egen blogg skapats för att ge möjlighet att skriva och kommentera utan risk för censur. Rick Falkvinge censurerar också sin blogg så att inlägg från min blogg som länkar till hans inte kommer med som kommentarer i hans blogg, vilket de gjorde i början. Han vill helt enkelt inte ha blogglänkar med kritik från sin blogg.

(Jag har inte skrivit i hans blogg sedan mars/april 2010, i samma veva som jag skapade denna blogg. Under den tiden skrev jag i Falkvinges forum under signaturen Urban och enstaka gånger under signaturen Pelle. Eftersom mina inlägg blev censurerade så provade jag under en period olika signaturer men då övergick Falkvinge till att censurera inlägg som ”liknade” mina, flera av dessa var skrivna av andra än mig. Många falska inlägg under min signatur skrevs också av piratsupporters men de lät han stå kvar liksom att han lät angrepp på min person stå kvar hur osakliga de än var medan mina försök att sakligt bemöta angreppen ensidigt raderades)

Tillägg 2010-04-18:

Ovan framgår vad det var som gjorde att jag startade bloggen. Bloggen var under några dagar den snabbast växande bloggen på wordpress.com och växer snabbt i takt med att fler hittar hit. Igår på årsdagen av TPB-domen var ett rekord och totalt sett skrevs många fler kommentarer än vad exempelvis Rick Falkvinge hade i sin blogg – men jag låter det vara osagt hur många han ev. censurerade bort. Möjligheten att diskutera i forum på DN, SvD, Aftonbladet m.m. är begränsad så det verkar som att min blogg fyller en viktig funktion som motpol till alla piratbloggar. Efterhand som att jag ser att det tillströmmar fler debattörer så kommer jag antagligen delta mindre i debatten via kommentarer och koncentrera mig på nya huvudinlägg. Tack både piratmotståndare och pirater för er medverkan!

Hittills har jag inte behövt radera ett enda inlägg men det händer att inlägg tillfälligt fastnar i generella filter och publiceras inte förrän jag har godkänt. Jag hoppas kunna slippa radera  inlägg, är det osakliga inlägg från pirater så är min tanke att i första hand låta dem stå kvar och tala för sig själva.

Här ser vi en bild på de personer vars politik jag kritiserar (från vänster till höger, Anna Troberg, Christian Engström och Rick Falkvinge):

Tillägg 2012-01-14:

Jag roade mig med att göra en sökning efter ett par glosor på nätet och hittade följande gamla inlägg, skrivet av en person som upplevt samma saker som jag och dessutom långt tidigare än mig:

Jep
2008-04-23, 10:56
På PP:s forum finns en ivrig antagonist till mig som heter Fredrika. Hon har skrivit ett inlägg med fyra punkter som sammanfattar hennes argument (http://forum.piratpartiet.se/FindPost103215.aspx). Hon anser själv att om jag inte kan svara på dem så är det bevisat att jag inte har något att komma med.Men jag orkar inte. Jag tycker att hennes fyra punkter är rappakalja. Gå gärna dit, läs och döm själv. Svara den som orkar. Känsliga personer varnas: hon (med flera) är rätt elak, och moderatorerna på PP-forumet är allt annat än vaksamma på förolämpningar och påhopp (faktum är att en av forumets främsta mobbartyper, riksdagskandidaten och signaturen Richie, själv är moderator – fast det visste han inte själv när han kallade mig ”idiot” för en tid sedan).

Tillägg 2012-12-23:

Fler och fler ledande pirater och piratsidor tillgriper censur för att kunna föra fram sitt vinklade/osanna budskap. Jag och flera andra för söker påtala rena faktafel men man blir till slut censurerad via radering eller blockering. En sammanställning över vilka ledande pirater/piratsidor som tillgriper censur för att styra piratpropagandan finns här.

273 svar

 1. Rick Falkvinge raderar inte inlägg, det där har du fått om bakfoten. Du kanske syftar på Antipiratbyråns blogg?

  • Jodå, det börjande han med förra helgen. Han spärrar IP och raderar inlägg för de som han klassar som ”troll”, eller snarare de som med hög intensitet sakligt bemöter hans inlägg och han upplever det som besvärligt, speciellt när han inte kan/vill svara. När piraterna ”trollar” så raderar han aldrig. Du måste ha missat det beteendet.

   • ”Jodå, det börjande han med förra helgen.”

    Jo – och tack för det! Men nu har du äntligen fixat blogg själv! Gratulerar!

    PS. Piraterna trollar aldrig. Var lagom korkad nu.

    • Jodå, piraterna trollar på rätt friskt även i Rick Falkvinges forum. Men vi har olika uppfattningar om det så det är väl inte mycket mer att säga om det.

   • ”…de som med hög intensitet sakligt bemöter…”

    Hög intensitet, ja. Sakligt… då får man göra en väldigt liberal tolkning av begreppet ”saklig”.

    • Ja det är ju upp till dig att göra din egen bedömning. Men det är flera vars sakliga inlägg blev raderade många gånger om. Men nu går det ju att skriva i denna blogg istället, här kan Rick Falkvnge inte utöva sin censur.

   • Jag har kollat runt lite på din blogg nu och inte hittat ett enda sakligt inlägg, och då är det knappast för att jag har letat efter fel. De flesta av dina inlägg innehåller fel som du lätt hade kunnat undvika med minimal research. Ska jag ge dig några exempel?

    • Ge exempel. Det är för övrigt mycket märkligt att du inte lyckats hitta ett enda sakligt inlägg. Övriga debattörer håller säker inte med. Din kommentar verkar inte vara seriös/saklig.

  • Förtydliga vad du menar istället för att bara länka till något.

   • Vad är det du inte förstår? Att han menar att du gör ”halmdockor” hela tiden

    • Du menar att Nejtillpirater gör en halmdocka av faktumet att Falkvinge på sin egen blogg sysslar med censur och att Falkvinge är rädd för det fria ordet när det fria ordet inte följer i hans koppel?
     Låter inte som Nejtillpirater sysslar med att bygga en halmdocka, men det låter som du använder ordet halmdocka för att utföra en handling som vanligtvis beskrivs som en halmdocka.

 2. Jag ser att du använder internet som ett medel för att dela med dig av dina tankar och åsikter. Gott så. Piratpartiet stöttar och uppmuntrar din rätt att få göra just detta. 😉

  • +1 till Johanna. Jättebra att du skärskådar Piratpartiet, det hjälper oss att hålla kursen! Tack!

   • Jag hjälper gärna till med att ni får en tydligare kurs, dvs att det blir lättare för svenska folket att genomskåda och därmed förkasta er politik.

    • Lycka till med det. Ha inte för höga förväntningar bara. lolz

     • Hittills går det bra. Var snabbast växande blogg på wordpress.com i ett par dar och intresset växer hela tiden.

     • Det är synd att det inte finns utförligare statistik – det hade varit underbart att se hur många av dina läsare som är piratpartister som vill bli lite uppmuntrade 🙂

     • Det är OK, piratpartister är lika välkomna här som icke piratpartister (vilket inte gäller på Rick Falkvinges blogg som exempel).

     • Jag är ganska säker på att du är precis lika välkommen som jag på Ricks blogg så länge du skriver sakliga kommentarer.

     • Tyvärr, det stämmer inte. Jag och flera andra blev spärrade pga fel åsikter, trots helt sakliga inlägg. Jag skrev med samma stil där som i min egen blogg. Vill du hitta osakligheter så kan du som exempel titta på Donsans inlägg i min blogg. Många liknande inlägg passerade utan åtgärd i Falkvinges blogg medan mina och andras helt sakliga raderades. T.o.m. angrepp mot mig fick stå kvar medan helt sakliga försvarsinlägg av mig mot de angreppen raderades, mycket fult. RIck Falkvinge lever inte som han lär angående det där med yttrandefriheten, den tycks bara gälla när den kan användas som instrument för att begå brott och fuska – av pirater.

     • Det är synd att det inte finns utförligare statistik – det hade varit underbart att se hur många av dina läsare som är piratpartister som vill bli lite uppmuntrade 🙂

      QFT

 3. Välkommen till bloggosfären! 🙂

   • Klockan är 06:00 på morgonen och du sitter uppe och censurerar din egen blogg? För jag ser att du gör det! Det kallar jag SJUKT.

    Och det kanske går inte att få fram ett varningens ord till det fåtal som besöker bloggen men hos Rick går det lätt – han censurerar inte!

    • Vad menar du? Jag censuerar inget i min blogg. Jag har hittills inte raderat ett enda inlägg. Rick censurerar, jag är inte ensam om att ha drabbats.

    • Jo Rick Falkvinge har censurerat/raderat mängder av relevanta inlägg på hans blogg bara för att han inte kan eller vill svara på obekväma frågor. Det går själv att kontrollera genom att gå in på hans blogg och läsa kommentarer där finns nämligen svar från en del kommentatorer till borttagna frågor.

 4. Säger bara det här en gång.
  Kolla länken. Mycket bra!

  http://w2.eff.org/br/

 5. Trevligt att se att du skriver om oss… Det gör jag med..

 6. ”Den här bloggen är till för att skärskåda Piratpartiets utspel och politik. Eftersom Rick Falkvinge raderar obekväma inlägg i sin blogg och spärrar IP-adresser så har en egen blogg skapats för att ge möjlighet att skriva och kommentera utan risk för censur.*

  Jag har några frågor. Vem är du? Vad är det som får dig att tro att du är rätt man/kvinna att kritisera Falkvinge? Vad har du gjort som är så heligt att du är oantastlig i dessa frågor? Jag tror att du är en liten okunnig (i PP frågor) pöjk som har blivit oförrättad (mer än bara att du påstår dig blivit censurerad av Falkvinge på hans blogg) på något sätt. Jag skall erkänna att jag själv inte är jätteinsatt men när man ser sådana här inlägg blir man förbannad.

  Jag försvarar inte Falkvinge något speciellt. Som PP sympatisör kan jag hålla med om att hans inlägg kan vara hyperboliska, men snälla nån vilken politiker är inte det. Jag undrar dessutom var du har kritiken av de andra partierna. För om du inte inser att gammelpartierna (åtminstone Ask och Bodström sympatisörer) har missförstått internetpolitiken så vet jag inte vad jag skall säga.

  Det känns som du, liksom jag, lägger alldeles för mycket fokus på icke relevant dynga. Det finns viktigare demokratiska frågeställningar att ta tag i än att kritisera F vad han nu än gör. Hur skall jag nu få tillbaka dessa 30 sekunder som det här inlägget tog?

  Lägg ned
  /BRS

  • Rätt man/kvinna att kritisera? Det får väl vem som helst göra i en demokrati? Sen kan man välja att ignorera eller ta till sig. Eftersom du skrev här så antar jag att ditt val inte var att ignorera.

  • Vad är det som får dig att tro att du är rätt man/kvinna att kritisera Falkvinge?

   hahahahahahaha… byt ut Falkvinge mot Stalin och vi har det. 😀

 7. ”Rätt man/kvinna att kritisera? Det får väl vem som helst göra i en demokrati? Sen kan man välja att ignorera eller ta till sig. Eftersom du skrev här så antar jag att ditt val inte var att ignorera.”

  Det har du rätt i, men vad jag undrade var om du anser att du har någon speciell kunskap som gör att du är bättre lämpad än alla andra att göra så. tex Forskar i ämnet, arbetar med det dagligen etc. Det känns nämligen så på din hyperboliska text ovan men du har ingen bra introduktion av dig själv ovan så att man får en kontext/bakgrund att sätta din blogg i. Detta är viktigt om man skall kunna tolka dina texter (detta var meningen som lite konstruktiv kritik).

  /BRS

 8. […] Emil Isberg , blogg.tianmi.info, satmaran,         full mental straightjacket,  Nej till piraterna och piratpartiet,  HAX – Teledatalagringen blir en valfråga,  HAX – Fortsatt hets mot […]

 9. Hej! Relativt bra blogg tycker jag verkligen!

  Jag är nog ändå för piratpartiet och definitivt deras existens, även om jag inte är helt övertygad om deras förmåga att styra Sverige som land. Men det finns de ju inte till för heller. Inte ens enligt egen utsago. Jag funderar nog ändå på att röst på dem i valet. Jag tycker deras kärnfrågor är sååå viktiga. Nåväl, men det är inte därför jag skriver till Dig!

  Jag blev bara så enormt nyfiken. Vem är Du egentligen?

  Jag gick hem idag ifrån mitt nattjobb, och böjade tänka på, vem är denna människa??? Jag är själv sjukt politiskt intresserad. Det otäckaste partiet jag vet är KD. Men jag har nog ändå svårt att säga att inte faktiskt också KD ibland har bra förslag, ibland bättre hållpunkter, bland sämre. Till och med bloggarenTokmoderaten kunde ge självaste Boström rätt i att Beatrice Ask var olycklig för borgligheten. Inte ens den blåaste jag vet ser bara jävelskap med rödheten. Jag tycker PP har ett urkasst namn, då jag tycker att de för upp frihet och öppenhetsfrågor på ett nytt sätt på agendan, och jag tycker nog partiet är mycket mer seriöst än vad namnet vill säga. Nåväl. Men visst förstår jag de kritiker som säge att de är ett enfrågeparti. Och det är de lite på ett sätt, men ajg tycker också at de har en värderingsriktning.
  Och ännu mer förstår jag de människorna som tycker att de inte vill betala för sig. Den kritiken kan jag delvis hålla med om. Och jag kan utifrån det förstå att man inte vill rösta på dem. Och därför tycker jag nog namnet är olyckligt också. För det talar som om att det är det ända de är….. Min poäng är iaf att jag verkligen kan förstå, tycka en del kritik är rättvis mot dem och ändå faktiskt tycka att deras grundvärderingar är bra. Det är en delvis nyanserd bild.

  Det parti jag röstade på senast är de gröna. Men jag kan förstå en hel kritik mot dem också.

  Jag blev bara så fantastisk nyfiken på hur man kan ha en sådan ensidig hållning och tycka att allt de gör är dåligt. Så kan man ju känna mot vissa saker, men inte mot ett såpass nyanserat partiprogram.

  Min påstående: Du är väldigt anti mot allt som heter piratpartiet. Vem är Du som är sån:

  Jag försökte fundera lite. Jag gjorde lite olika förslag. Självklart så kan man inte begränsa en komplex människa ner i kateorier, och du kan svara med flera kategorier om Du vill. Jag blev bra så himla nyfiken:

  1. Är Du egentligen inte så mycket emot piratpartiet som Du verkar, bara att Du verkligen inte vill ha med dem i riksdagen, så Du vrider din bogg mer än vad Du tycker innerst inne.

  2. Du är verkligen emot dem 100%, allt de gör, oavsett vadl
  a) Vad driver dig till det?
  b) Vad är Du för, tror Du på, hur vill Du utforma upphovsrätts ch internetpolitik?

  3. Du är inte emot dem alls. Du tänkte bra det hela som en kul grej och se hur långt det gick och vrid det. Som en utmaning för sig själv.

  4. Du är politiskt övertygad om annan syn i upphovsrätt och de andra frågorna. Hur ser dina lösningar ut då?

  5. Du skriver bra, proffsigt konsekvent, svarar fort. Jag måste ändå fåga. Är Du betald opinionsbildare.

  6. Är Du ens en människa. Jag tror det, eftersom jg tycker dein ton verkar vara precis den samma hela tiden.

  7. Tycker Du kanske bara piratpartiet är en kraft som inte hör hemma i riksdgspolitiken, i ett ansvarsfullt styre av Sverige.

  Jag är jättenyfiken. Vem är Du? Alltså inte vad Du heter, eller vad Du gör. Jag bara nyfiken VEM du är….

  • Den som frågar får svar och eftersom din fråga är mer nyanserad och omfattande än den vanliga ”vem avlönar dig för att skriva” så svarar jag.

   1. Jag vill inte ha med Piratpartiet i riksdagen. Inte av princip utan för att jag anser att deras politik leder i felaktig riktning. Jag angriper de delar av partiets politik och partiledarnas utspel jag inte gillar.
   2. Nej, jag är inte emot 100% och allt de gör.
   2a. Jag tycker att det är intressant att studera frågorna och att skriva om det, inget annat.
   2b. Jag vill ha en balans mellan friheter och rättigheter, frihet under ansvar. Piraterna vill bara ha frihet, inget ansvar. Jag vill att kriminella och fuskare ska sättas dit, så att hederliga svenskar inte ska behöva lida av deras oansvariga beteende. En balans mellan övervakning och frihet. Piratpartiets politik gynnar kriminella och fuskare och deras integritet, hederliga svenskar och även upphovsmän görs rättslösa.
   3. Nej
   4. Lösningarna är att föra in en rimlig övervakning/datalagring och en aktiv nätpolis. Bandbreddsbegränsning för de som inte sköter sig eller vid användning av anonymiseringstjänster.
   5. Tack. Nej, jag har ett helt vanligt jobb inom en bransch som inte berörs alls av frågorna som diskuteras.
   6. Konstig fråga.
   7. Jag tycker inte att Piratpartiet behövs i riksdagspolitiken även om frågor om integritet m.m. alltid är viktiga men måste hanteras i ett sammanhang och inte isolerat, precis som de flesta andra frågor som dagens riksdagspartiet hanterar som helheter/kompromisser. Integritet är inte det viktigaste, bara en viktig fråga bland många andra.

   • Intressant blogg, detta, framför allt den öppna diskussionen. Tackar för ett bra initiativ.

    Vilka ligger bakom denna blogg? Är det ett politiskt initiativ som motvikt till piratpartiet, eller?

    • Tack!

     Bloggen är ett helt privat initiativ, jag jobbar vare sig inom mediabranschen eller inom politiken. Med tanke på bloggens ökande intresse så verkar den fylla ett behov som är större än mitt personliga.

     Det är ett politiskt initiativ på så sätt att jag ogillar stora delar av Piratpartiets politik. Jag tycker att det är bra att frågor kring rättssäkerhet och integritet diskuteras men Piratpartiet går alldeles för långt enligt min mening och öppnar upp för ett system som gynnar kriminiella, snyltare och fuskare snarare än att gynna vanligt hederligt folk. Jag anser att man ska ta ansvar för egna handlingar och inte skylla ifrån sig. Handlingar ska få konsekvenser.

     Tvärtemot vad piraterna överdrivet säger så handlar det inte om att ”Införa DDR” utan snarare att hitta en rimlig balans mellan total frihet/anarki och total kontroll, ungefär det läget vi har nu men lite mer balans när det gäller fildelningsfrågan och vad man kan tillåtas göra på nätet utan risk för att ställas till ansvar när det gäller exempelvis förtalskampanjer, spam, DOS-attacker, barnporr m.m. Nätet är för viktigt för att vara helt oreglerat. Samhället i övrigt är ju inte heller oreglerat, det finns ett rimligt ramverk/skyddsnät med både rättigheter och skyldigheter som man får anpassa sig till. Internet är bara en del av samhället och måste också hantera dessa aspekter snarare än att vara en frihamn för diverse bus vars effekter kan bli mycket långtgående både för samhället och för enskilda medborgare. Dagens problem är knappast att vi har för mycket övervakning, snarare för lite och den uppfattningen delas av en majoritet av svenska befolkningen.

     PS
     Ditt inlägg fastnade i skräppostfiltret och jag upptäckte det inte förrän nu.
     DS

 10. Halleluja!

  Jag tror också att man kommer till himmlen efter döden och blir lycklig i all evighet.

 11. Jag är imponerad, nejtillpirater!

  Du behövs. Jag känner minst 10 pers som skulle starta liknande bloggar om dom bara pallade. Mig inkluderad. Men som du säkert upptäckt så tar det enormt mycket tid och kraft att debattera med vissa pirater. Även om dom inte har några kunskaper så är dom helt övertygade att dom vet allt! Jag hoppas bara att du orkar i längden. Keep your head up!

 12. Vilken onödigt blogg. Vilket branschorgan företräder du då? Musik- eller filmindustrin? 🙂

  • Vilken onödig trollorganisation företräder underpiraten? förutom PP då alltså!

  • Jag företräder mig själv, en helt vanlig svensk med rimlig syn på moral, laglydnad, eget ansvar utan att skylla på alla andra eller flocken osv.

 13. En eloge till initiativet till bloggen och din tillåtande inställning. Sedan är det ytterst få saker jag håller med om i sak… 🙂

  Tycker inte även du att utvecklingen (efter 911) har stadigt gått mot ökad övervakning och mindre öppenhet/frihet?! Antar att du ser den utvecklingen som något positivt och att utvecklingen bör fortsätta i samma riktning?

  Sedan tycker jag du bör ge ett erkännande till de pirater (och andra) som skriver på din blogg. Trots att det är ett ämne som väckor känslor och att du kan vara tämligen provocerande så är tonen i diskussionen nästan alltid väldigt bra. Du har inte raderat någonting säger du. Detta om något är väl ett styrkebesked för blogg-debatten som brukar hånas av ”gammelmedia” för att vara en ”kloak” där bara mobbing och elakheter frodas…

  • En eloge till initiativet till bloggen och din tillåtande inställning. Sedan är det ytterst få saker jag håller med om i sak…

   Tackar!

   Jag tycker att det behövs aningen mer övervakning och lite mindre öppenhet/frihet på nätet. Men även jag har en gräns för när det börjar bli för mycket förstås. Jag önskar att det inte skulle behövas mer övervakning men när så många beter sig så illa på andras bekostnad så är det av nöden tvunget.

   Vissa pirater sköter sig bra, det ska erkännas. De som gör det skriver lite mer än den majoritet (sett till numerären) som beter sig väldigt omoget med personangrepp. Kanske är de inte så gamla och att det är därför som de inte kan hålla sig på en anständig nivå.

   Nej, jag har faktiskt ännu inte raderat något, trots över tusen inlägg på ganska kort tid. Förr eller senare kommer det väl att hända men i så fall inte baserat på politiska åsikter utan pga någon slags vidrighet som jag ännu inte vet exakt vilken nivå det handlar om… Synd att Rick Falkvinge inte klarade att låta bli raderingsknappen och IP-spärrande, jag skrev med ungefär samma stil där som jag gör här.

   • Problemet med ditt intensiva engagemang hos Rick var att du ”tog över bloggen”. Jag har full förståelse för en bloggägare som inte accepterar det i längden. Mycket bättre att starta en egen blogg om man har så mycket att säga.

    • Det är väl att ta i, det fanns fler än jag som var emot Piratpartiets politik och han raderade och spärrade även dem. Det fanns inget i inläggen som gjorde att de behövde spärras.

     Det finns ju flera här som är minst lika intensiva, ta Donsan som exempel. Med Rick Falkvinges hantering så skulle jag spärrat Donsan för länge sedan pga alla hans personangrepp om inte annat. Men jag låter dem stå kvar eftersom de sänker både hans och övriga piraters argumentation.

     • Det finns en term ”snyltbloggare”. När man inte har en egen blogg utan utnyttjar en känd bloggares kommentarsfält i stället. Det är något många väl-lästa bloggare drabbas av och det är ett otyg. Du var bland det värsta jag sett i den kategorin… Ofta var över hälften av alla kommentarer på Ricks blogg från dig och det förstörde för alla andra läsare av hans blogg. Men det är alltid upp till varje bloggägare att bedöma var gränsen går.

     • Det är lite överdrivet. I vissa trådar skrev jag en del men inte i alla. Och Falkvinges debatt har undertiteln ”diskussioner om infopolitik och medborgarrätt” och det var sådana diskussioner jag förde. Så man är inte välkommen om man skriver för mycket? Om bloggen syftar till att vara en klubb för inbördes beundran så kan man väl skriva det och kanske dessutom gardera med registrering och inloggning.

   • ”Jag tycker att det behövs aningen mer övervakning och lite mindre öppenhet/frihet på nätet.” En stilla undrar var går gränsen mellan aningen mera och för mycket?

    • Ja var går gränsen? Det är något som måste prövas hela tiden beroende på hur det ser ut med olika typer av kriminalitet osv. Det är exakt samma princip som den som gäller i samhället i övrigt.

 14. Först och främst talas det om Falkvinges privata blogg och inte om Piratpartiets blogg, där kan han givetvis ta bort kommentarer han tycker är spam, trolling eller på annat sätt tycker är opassande, på samma sätt som jag tar bort inlägg från min blogg som jag inte tycker är lämpliga eller passande.

  Men Piratpartiet och Falkvinge har ingenting mot att liknande bloggar startats och en del av deras partiprogram är just att skydda liknande bloggar så att de inte kan stängas på grund av politiska eller ekonomiska påtryckningar.

  Sedan kan du vara motståndare till pirater, men du borde inte vara motståndare till piratpartiet, för jag kan genom att publicera en länk här göra att du begår medhjälp till upphovsrättsbrott. Det roliga är att jag som skriver in länken inte gör nått brottsligt, men Du som publicerar den (efter som du är ägare till bloggen) enligt TPB domen begår ett brott..

  Jag kan även slå vad om att Du kommer att censurera inlägg på samma sätt som du protesterar mot att Falvinge gör, sedan har som sagt Piratpartiet sagt att de vill ha fullständig frihet på Internet. De vill ju till exempel att polisen skall jaga pedofiler istället för fildelare och de har inget emot vanlig avlyssning som godkänns av domsolstol och som är till för att sätta fast kriminella.

  Det PP vänder sig mot är allmän avlyssning även av människor som inte är misstänkta för brott, att man klassar fildelning som grövre än sexövergrepp mot barn när det borde vara ett ringa brott.

  Jag tror att ditt hat är lite överdrivet.

  • Jag hatar inte Piratpartiet eller Rick Falkvinge. Jag kritiserar bara de delar av politik och utspel som jag inte gillar. För de fram något bra så har jag inga som helst problem med att berömma.

 15. Tack för att du skriver om Piratpartiet. Få verkar våga eller orkar göra det. Det är viktigt att någon belyser problematiken kring detta enfrågeparti som avser släppa allt fritt på nätet om de kommer in i riksdagen. Det är ett känslokallt och empatilöst parti som inte drivs av något annat än obegripliga individuella intressen. Alla verkar agera i egen sak men sedan de tog över pirate bay ökade förståelsen något. Man kan inte annat än önska sig att så få som möjligt röstar på dessa fullblodsegoister.

  • Tack för dina synpunkter. Håller förstås med dig även i stort även om det finns en del piratpartister som inte alls tänker på det sättet men vad spelar det för roll nu när man gått i säng med Pirate Bay, otur för de personerna helt enkelt.

 16. Intressant med en bloggare som öppet erkänner at h*n vill ha mer övervakning på nätet. Likväl skriver du att det finns gränser även för dig. Men var går denna gräns?

  På vilka andra områden önskar du mer övervakning? Bör alla brev granskas? Det förekommer ju att hot och andra olagligheter distribueras per post. Skall övervakning ske i bostäder? En hel del brott sker ju trots allt i hemmen.

  Eller är det så att du anser att internet är ett fenomen som skiljer sig från alla andra delar av samhället och att internet därför kan särbehandlas?

  • Varför skulle det vara intressant att jag ”erkänner” detta? Enligt diverse undersökningar så vill c:a 75% av befolkningen ha mer kameraövervakning än idag, c:a 25% vill ha mindre. Jag tillhör den majoritet som vill ha mer.

   Nej, alla brev ska inte granskas, det finns ingen anledning att riva upp brevhemligheten för vanliga brev bara för att den inte omfattar elektroniska brev och liknande meddelanden. Vissa brev granskas dock om det finns misstanke om att de innehåller knark, sprängämnen osv.

   Det finns ingen anledning att övervaka i hemmen, där går helt klart gränsen för mig och de allra flesta andra. Du lär få mycket svårt att hitta personer som anser att man ska övervaka i hemmet annat än för inbrottsskydd osv.

   Däremot tycker jag att reglerna för kameraövervakning är felaktiga, varför ska jag få smygfilma grannen med handhållen kamera men inte få rikta en webkamera ut på gatan från min egen bostad? Och den där föreslagna lagen om att man inte ens ska få ta en kamerabild utan att fråga de som är med på bilden innan är ju bara för mycket. Jag anser att det ska vara fritt fram att sätta upp bevakningskameror i egna hemmet, invändigt som utvändigt, utan tillstånd eller varningar. Man ska dock inte göra vad man vill med bilderna, exempelvis lägga ut på nätet. Gör man det kan det vara straffbart under vissa villkor.

   Det finns lagar, regler (skrivna/oskriva) och övervakning både i vanliga samhället och på internet, det är i grunden ingen skillnad. Nivån styrs tyvärr mycket av vilken brottslighet som finns. Internet skulle kunna vara hur öppet som helst om det inte användes för brottslig verksamhet. Men nu är det ju tyvärr så att de kriminella tvingar fram ett mer slutet och övervakat internet precis som att snattare och inbrottstjuvar tvingar fram larm, kameror, stöldskyddsmärkning, butikskontrollanter, speglar osv.

 17. Jag ansåg erkännandet som intressant eftersom de bloggar som kräver en ökad övervakning är relativt få. Att hitta en bloggare som öppet står för ett övervakningssamhälle är därför för mig intressant.

  Du skriver helt riktigt att brev kan bli föremål för granskning vid brottsmisstanke. Varför skall då inte samma regler gälla för internet och elektroniska brev, dvs mejl? I det ena fallet förordar du ständig granskning och i det andra fallet endast vid brottsmisstanke.

  Du är – om jag förstår dig rätt – för ständig myndighetsövervakning av internet eftersom det förekommer brott på nätet, men emot myndighetsövervakning i hemmet trots att hemmet är en av de vanligaste brottsplatserna för grova brott som relationsvåld, mord och våldtäkt. Jag får inte detta att gå ihop.

  • Hanteringen av vanliga brev och epost har helt olika historia.

   Vanliga brev klistras igen och får av naturliga skäl inte öppnas av posten, det finns väl inarbetad historia, rutiner, lagar, acceptans hos befolkningen osv. för detta.

   Internet startade mer eller mindre helt öppet. Det innebär att alla som nyttjat internet mer eller mindre kan anta att man kan bli avvlyssnad när som helst. Ett epostmeddelande kan bli läst av många personer. Man får helt enkelt anpassa sig till den situationen och krytpera om man vill skicka något känsligt. Det skulle vara mycket svårt att upprätthålla brevhemligheten på internet eftersom det inte ens finns ett standardiserat sätt att skicka igenklistrade brev elektroniskt (i alla fall inte ett sätt som används) mellan två mottagare och vara säker på att det bara kommer fram till just den mottagaren. Och fildelning via bittorrent är definitivt inte några privata meddellanden utan snarare något som är helt publikt och som vem som helst kan ta del av. Det liknar att sätta upp utskrifter av innehållet på en stor anslagstavla där vem som helst kan ta del av innehållet. Trots det är den som har anslagstavlan, Pirate Bay i detta fall, ansvarig för att ta bort sådant som är olagligt, alternativt ta bort anslagstavlan om man inte klarar av detta.

   Din fråga om övervakning i hemmet förstår jag inte riktigt. Tänk bort att internet inte finns, dvs gå tillbaka några år i tiden. Skulle du ställa samma fråga då angående kameraövervakning mot snatterier? Alltså att hårt kritisera/ifrågasätta att man sätter upp kameror i butiker om man inte samtidigt gör det i hemmet för att upptäcka brott i hemmet?

   Det finns också en stor skillnad mellan brott ute i samhället och i hemmet, ett brott i hemmet kan bara få konsekvenser för ett fåtal personer medan ett brott ute på gatorna eller på internet kan påverkar miljontals människor. Att seeda en upphovsrättsskyddad fil och därmed sprida den till miljontals människor får förstås enormt mycket större konsekvenser än att spela av en CD till kassettband och sprida till familjemedlemmar inom det egna hemmet eller till några få vänner utanför det egna hemmet. En DOS-attack eller ett agressivt virus kan förstöra för miljontals/miljarder människor medan våld mot person i hemmet berör enskilda personer. Jag hoppas verkligen att du förstår skillnaden.

   • Jag tycker att du argumenterar på ett oärligt sätt här.

    Meddelanden mellan privatpersoner är att uppfatta som privat kommunikation där parterna förväntar sig att ingå i ett samtal utan avlyssning. Att säga att så inte bör vara fallet därför att nätet har haft en annan framväxt än postsystemet är att se historielöst på frågan.
    Brevhemligheten finns därför att det är en grundläggande förutsättning för att ha ett öppet samhälle. Om du är ständigt avlyssnad, hur ska du kunna dela en kontroversiell åsikt med en betrodd person? Och alla idéer är kontroversiella när de kommer.

    Faktum är att även om vi bortser från hur nätet uppstått så är det ett faktum att många aktiviteter som tidigare var av analog karaktär nu vistas där: socialt umgänge, bankärenden, musiklyssnade, sökande efter personer, tjänster, kartor. Ja, i stort sett all informationshantering har digitaliserats.
    Dessa vanor var tidigare omöjliga att kartlägga i stor omfattning, nu är uppgiften lätt med rätt juridiska verktyg. Det som du tidigare kunde göra utan rädsla för att bli registrerad är nu öppet för avlyssning. Och de lagar som finns på plats och kommer, som jag hoppas att du ämnar titta på på denna blogg, de ämnar inte införa någon balans, de avser att införa massövervakning. Av alla, skyldig som oskyldig.

    Missförstå mig inte, Rick Falkvinge är en idiot. En idiot som har rätt, men fortfarande en idiot. Han och många andra pirater argumenterar ofta på ett oproffsigt sätt och tenderar att vinkla och oreflekterat reagera. Fildelningsfrågan må vara den där många kommer ifrån i den här frågan (inte just jag dock) men den är helt oviktig jämfört med den respektlöshet som våra styrande visar mot de grundläggande friheter som utgör en förutsättning för ett öppet samhälle.

    Jag förstår din irritation mot omogna pirater. Jag förstår inte in indifferens mot vad de faktiskt utgör det enda reella motståndet mot.

    • Och hur anser du att brevhemligheten ska tillämpas på nätet? För all typ av kommunikation? Det är tämligen orealistiskt skulle nog också anses som bakåtsträvande av majoriteten.

     Det finns massor av sätt att kommunicera anonymt på, inte bara via vanlig snigelpost. Man kan kryptera sin mailkonversation som exempel. Det finns ingen som helst anledning att kräva att brevhemligheten ska gälla på internet bara för att piraterna anser att den ska tillämpas för det som krävs för att fortsätta utbyta upphovsrättsskyddade filer. Jag förstår inte vad du anser vara oärligt i min ståndpunkt kontra piraternas.

     • Tack för ditt svar. Ja, man kan kryptera sin mejlkonversation men detsamma kan givetvis göras även med all annan typ av kommunikation. Mail ersätter inte ensamt snigelpost – precis samma teknik som driver illegal fildelning är en annan del av pusslet. Hur skilja på delade dokument från wikileaks och på illegalt delad musik? Genom att övervaka all trafik, vilket också är just vad som föreslås. Och för att det skall vara effektivt så kan man givetvis inte tillåta krypterad kommunikation.

      Problemet återkommer, för att hitta den information man letar efter måste man gå igenom all information. Man kan inte argumentera mot att brevhemligheten behövs med att ”jag kan kryptera mina mail så väl att de ändå inte kan läsas” utan att förutsätta att så kan även de som man anser ”bör” avlyssnas. Således är avlyssningen allmängiltig eller ineffektiv.

      Hur kommer man runt detta?

      Du frågade vad jag anser är alternativet. Mitt svar är: Den enda lösningen som kan stödjas i grundlagen. Övervakning av en eller flera enskilda individer på beslut av åklagare.

      Jag säger inte att illegal fildelning är oproblematiskt ur moralisk synpunkt, men massövervakning oavsett syfte är moraliskt oförsvarbart och skapar en högst skadlig självcensur vilket hämmar samhället i stort. Ett praktiskt exempel: Det är numera omöjligt att sälja hostingtjänster för känslig från Sverige. Det är en högst verklig effekt av FRA-lagen och inte den värsta. Det är en intellektuell fälla att tro att bara de som har något att dölja (i moralisk mening) drabbas; data så som juridiska dokument, patientinformation och politisk kommunikation måste kunna passera utan att riskeras att läsas av staten eller den som har råd att muta sig till information från läckor.

 18. Jo jag förstår skillnaden mellan en DOS-attack och våld i hemmet. I det ena fallet skadas en maskin i det andra en människa. Du tycks uppfatta skadan på maskinen som värst. Jafg hyser motsatt uppfattning.

  Du är för myndighetsgransking av e-post eftersom det är en moderna företeelse medan traditionella brev har ett lagskydd av hävd och tradition. Låter lite teknikfientligt i mina öron. Vad anser du om anonymiseringstjänser

  • Nej, jag uppfattar inte alls skadan på en maskin som värre. Sen är det inte så enkelt att en DOS-attack skadar en maskin, det handlar ju snarare om bortfall av tjänster som kan drabba massor av människor ganska rejält. Summan av den skadan kan vara enormt stor!

   Nej, jag är inte för myndighetsgranskning av e-post om vi nu inte pratar om sökning efter sådant som kan upptäcka misstänkta terrorhandlingar osv. Varför skulle det vara teknikfientligt? Man kan låta narkotikahundar sniffa på brev för att sedan öppna de som är misstänkta, de andra låter man bli att öppna. För e-post kan man inte låta hundar sniffa utan man får använda andra sätt. Man kan självklart inte använda samma metoder och lagar på gammaldags papperspost som för e-post, att göra så vore väl teknikfientligt om något?

   Frågan om anonymiseringstjänster är knepig. Om de används för att kunna piratkopiera så anser jag att man bör motverka detta genom att bandbreddsbegränsa användning av sådana tjänster, i den mån det är tekniskt möjligt. Det kan också krävas ändrad lagstiftning pga detta.

 19. För att den hemska fildelningen ska upphöra måste hela Internet tas ner. Vad tycker du om det? 😀

  • Jag anser att du har fel. Man behöver inte stänga av hela Ica för att att man för in åtgärder mot snatteri, man behöver heller inte stänga av hela Swedbank för att man för in åtgärder mot penningtvätt.

   • Du jämför ju äpplen och päron här. Ica är något helt annat än ”internet”. Swedbank också. Du kan inte kryptera din närvaro på Ica eller ha en anonym närvaro på en bank ( så vitt jag vet ). Men på internet är det möjligt.

 20. Så du anser fortfarande att fildelning = snatteri. Du har rätt på en punkt dock; Kommer man med åtgärder så hittar folk nya utvägar!
  Fildelningen kommer finnas så länge Internet finns. Och om Internet dör kommer man skapa en undergroundkultur på Sergels Torg och liknande där man sprider upphovsrättsskyddat material och knark sida vid sida.

  • Fildelning är inte exakt samma som snatteri men det är närbesläktat eftersom i bägge fallen tar man sig gratis tillgång till något som man ska betala för.

   Snatteri kommer att förekomma så länge det finns butiker men det innebär inte att man ger upp kampen att begränsa omfattningen. Det är samma princip för den illegala fildelningen.

 21. Fildelning är INTE stöld. Detta är just vad film-industrin vill göra gällade men som går starkt mot folks rättsmedvetande.

  Internet är i första hand till för folket , inte för lobbyister.

  Detta är en del i det nyliberala diktaturbygget

  • Enligt de allra flesta är illegal fildelning att jämställa med stöld men man gör det ändå så länge det inte finns några konsekvenser av hanlingen. Kör du för fort så är chansen relativt hög att du blir fångad av en fartkamera eller av en polispatrull. Men sysslar du med illegal fildelning så är i dagsläget risken i princip noll att det händer något.

   • Äh. Tror du får uppdatera dig på allmäna rättsmetvetandet. Har mkt svårt att tro att en majoritet av svenska folket skulle likställa stöld med fildelning.

    • Jag är rätt säker på att en majoritet av svenskarna anser att piratkopiering är fel men det är ju så utbrett att många ser det som lite av en folkrörelse, typ som att köra för fort.

     När det gäller fortkörning så anser väl de flesta att det är OK att någon gång åka dit för det och att man då får skylla sig själv. Men när det gäller illegal fildelning så är ju rättssystemet helt ur funktion, dvs vanliga nedladdare kan fortsätta obehindrat utan risk för att åka dit. Skulle man ändra tillämpningen så att vanliga nedladdare åker dit så kanske man skulle få något som liknar fortkörningen och en acceptans för att man ibland får punga ut med dagsböter eller bli avstängd från sitt internetabonnemang alternativt få bandbredden neddragen till något väldigt lågt under några månader.

     • Att köra för fort kan riskera andra människors liv och hälsa. Därför anser åtminstone jag att det är ett värre brott att köra för fort än att fildela upphovsrättsskyddat material. Och jag tror nog faktiskt att de flesta håller med om det också.

     • ”Värre”. För vem? Bara för att ett brott är ”värre” än något annat så kan man inte låta det ske ostraffat. Eller ska vi bara bestraffa massmord och skippa allt annat?

     • ”så kan man inte låta det ske ostraffat.”

      Nej, men har du nagonsin hort: Let the punishment fit the crime?

      Verkar inte sa. Det ar i mina ogon (och i majoriteten kan jag med stor sakerhet saga) ett betydligt GROVRE brott att orsaka nagon fysisk och psykisk skada an ekonomisk skada. Men tyvarr da makteliten ar de som HAR pengar (och skydd mot vald i form av livvakter etc.) sa bryr de sig endast om ekonomisk skada. Da makteliten ar de som stiftar lagar (vilket i sig ar fel da staten ska lyda folket – inte tvartom) sa kan du ge dig pa att de vill ha storre straff och skadestand for ekonomisk skada an for valdsbrott.

      ”Eller ska vi bara bestraffa massmord och skippa allt annat?”

      Det dar ar inget annat an en halmdocka, och du vet det.

     • Problemet är att dessa firmor anser sig ha ensamrätt för något som med ny teknik blivit helt gratis. Lagstiftningen är kvar i företagar-förutsättningarna som gällde på 1900-talet.

      Många är korparna som hackar efter intäkter på immaterialrätten. Har byggts upp en helt ny typ av bolag som har som företagsidé att mixtra, och tjäna pengar på upphovsrättsliga och patenträttsliga detaljer genom att stämma bolag som inte varit tillräckligt noggranna med juridiken för det som de arbetar med.

      Företag som inte skapar något av värde för varken slutanvändare, upphovsman eller ”distributör”, utan bara sitter som en slags ineffektiv fördyrande svart låda mitt i smeten.

 22. 1. Jag vill inte ha med Piratpartiet i riksdagen. Inte av princip utan för att jag anser att deras politik leder i felaktig riktning. Jag angriper de delar av partiets politik och partiledarnas utspel jag inte gillar.2. Nej, jag är inte emot 100% och allt de gör.2a. Jag tycker att det är intressant att studera frågorna och att skriva om det, inget annat.2b. Jag vill ha en balans mellan friheter och rättigheter, frihet under ansvar. Piraterna vill bara ha frihet, inget ansvar. Jag vill att kriminella och fuskare ska sättas dit, så att hederliga svenskar inte ska behöva lida av deras oansvariga beteende. En balans mellan övervakning och frihet. Piratpartiets politik gynnar kriminella och fuskare och deras integritet, hederliga svenskar och även upphovsmän görs rättslösa.3. Nej4. Lösningarna är att föra in en rimlig övervakning/datalagring och en aktiv nätpolis. Bandbreddsbegränsning för de som inte sköter sig eller vid användning av anonymiseringstjänster.5. Tack. Nej, jag har ett helt vanligt jobb inom en bransch som inte berörs alls av frågorna som diskuteras.6. Konstig fråga.7. Jag tycker inte att Piratpartiet behövs i riksdagspolitiken även om frågor om integritet m.m. alltid är viktiga men måste hanteras i ett sammanhang och inte isolerat, precis som de flesta andra frågor som dagens riksdagspartiet hanterar som helheter/kompromisser. Integritet är inte det viktigaste, bara en viktig fråga bland många andra.
  +1

 23. Omg den här bloggen är ett rejält politiskt djur på den yttersta bruna högerkanten…. 😀

  Propaganda, lögn och förtal blandat med ifpi-idioternas gamla ruttna ramsor.

  Lägg ner och inse att eran tid är förbi och världen blir bättre av att ni försvinner!

  • Vilken ”era” är det som är förbi? Den då Piratpartiet hade 50 000 medlemmar? Eller…

   • ”Eran” då upphovsrätts-bolagen hade någon egentlig makt över sitt ”content”. De är numer beroende av konsumenternas ”goda vilja” för att klara sig. Ju sämre de beter sig mot sina konsumenter framöver, desto fortare kommer det gå åt skogen.

  • Märkligt, ospecifikt och osakligt. Förtydliga vad du menar eller så tolkar jag det som att du bara ogillar det som förs fram utan att kunna reda ut varför.

 24. Så det är du som är Urban alltså? Tyckte tonen kändes igen.

  • Jag är nejtillpirater. Men det är riktigt att jag kallat mig Urban i Rick Falkvinges blogg, innan han valde att censurera. Det är dock inte jag som skrivit alla inlägg under signaturen Urban där, flera pirater valde att använda min signatur för att förstöra debatten och försöka sänka mina inlägg som de tydligen ansåg vara ett hot. När det gäller att debattera och respektera andras signaturer så var begreppet integritet tydligen något helt främmande.

   Integritet enligt piraterna = det som krävs för att kunna ladda ner upphovsrättsskyddade filer, fuska och begå olika typer av kriminella handlingar utan att riskera att åka dit för det.

 25. Den här bloggen gjorde verkligen min dag. Lika rolig som Grönköpings veckoblad fast bara om piratrelaterade saker. Suverän humor!

  • Om du tycker att denna blogg är rolig måste du bara läsa rickfalkvinge.se, hysterisk rolig blogg fylld av de knäppaste konspirationsteorierna, vanvettiga tolkningar och överdrifter inramat av total galenskap i bästa Monty Pyton anda.

 26. I din uppdatering från 18:e april står det att denna blogg ”växer snabbt”. Hur ser det ut med statistiken sedan dess?

  • Det varierar lite beroende på dels mitt eget engagemang och hur mycket det finns att reagera på. Semesterväder gör att intresset sjunker hos de flesta.

   Just nu är det c:a 2300 kommentarer på denna blogg. Inte jättemycket kanske men jag tycker ändå att intresset är förhållandevis stort med tanke på att jag är en privatperson som skriver i mån av tid och utan koppling till parti eller andra intressegrupper.

   • Lägg till din statistik alla som läser, men inte skriver. Jag läser varje nytt blogginlägg du skriver och de flesta kommentarerna, men jag hinner sällan svara tyvärr. Familjen och jobbet är prio över bloggandet just nu. Men den dagen nejtillpirater inte längre orkar debattera med Donasan och alla andra icketänkande pirater så kanske jag tar mig tid och hjälper till lite mer….

    • Du är välkommen att bemöta mig. Det blir ganska tröttsamt att bemöta endast Nejtillpiraters inlägg i längden. 😉

 27. Här snubblade man in minsann. Själv är jag piratpartist och stolt över det, men jag tycker att din blogg är intressant ur ett möjligen lite ogenomtänkt perspektiv. Om det nu skulle vara så att det stämmer att dina kommentarer raderats etc så tycker jag att det är felaktigt om det inte är av samma anledning som t.ex spam raderas från diverse forum för att det helt enkelt inte ger någon information som någon har nytta av.

  Skillnaden mellan dina åsikter och PP:s åsikter är i mina ögon ganska markanta. Mest syftet för själva uttalandena.
  Du har absolut rätt till din egen åsikt, men PP försöker ju bara stoppa den polisiära staten som är på väg att bildas. Anledningen är ju knappast att förhindra kulturutövare att tjäna pengar, men att ge alla en bättre chans att tjäna pengar på ett relevant sätt.
  Ta t.ex Iron Maiden som uppmanar folk att filma och dela med sig av deras konserter, just för att de vet att de kommer få tillräckligt med besökare dit ändå och således tjäna bra med pengar. De har helt enkelt ”lyckats”. De är inte rädda för tekniken och är villiga att fortsätta arbeta (uppträda) för att tjäna pengar just för att de älskar det de gör.
  Att ta över som ISP för TPB är självfallet ett politiskt drag. Det är känsligt att censurera ett politiskt parti, samtidigt som man vill understryka att rättegången mot TPB var just felaktig och bör aldrig slutat som den gjorde. De enda vittnesmålen som faktiskt var väsentliga och innehöll meningsfull information kom från försvarets sida. Resterande var mest ett skådespel för att visa att rika, betydelsefulla personer vill stötta målsägandens sida. De kom inte med någon vettig information.

  Hoppas din blogg fortsätter frodas och att du öppnar ögonen för vad PP har för mål. Jag har släktingar och vänner som röstar PP trots att de inte är för deras syn på t.ex fildelning, men just för att fildelning bara är en liten detalj i det stora hela. Målet är att göra Sverige tryggt och mindre övervakat. Fildelningen är bara lättaste sättet att få uppmärksamhet, och framför allt lättaste sättet för okunniga ”frihetshatare” att smutskasta partiet med felaktiga, påhittade uttalanden som ”PP tycker att stöld ska vara lagligt” och andra skrattretande kommentarer.

  ”… du är välkommen över till oss alla andra, jag tror nog att du blir förlåten…”

  • Tack för att du tycker att bloggen är intressant. Det är kanske ogenomtänkt att kalla min blogg ogenomtänkt bara för att du inte delar mina åsikter?

   Angående bildandet av polisiär stat så sker det ju hela tiden större eller mindre justeringar för att anpassa sig till verkligheten. Vi vet ju alla att man har larm, butikskontrollanter, kameror och speglar i butiker eftersom det snattas väldigt mycket. Är det statens fel? Vissa åtgärder behövs även om man egentligen hellre skulle slippa. Jag skulle önska att internet kunde få vara helt fritt. Men nu frodas ju även kriminalitet och en hel del annat negativt så reglering i olika former behövs, precis som i samhället i övrigt.

   Det fildelarna inte förstår är att de aktivt medverkar till att internet blir mindre öppet. Ett barn som märker att skafferiet är låst av mamma förstår kanske inte heller kopplingen till att kakburken inte kunde lämnas ifred men några år senare inser den lite mognare människan att det var en korrekt och nödvändig åtgärd. Förhoppningsvis kommer även majoriteten av fildelarna att förstå sin egen del i processen längre fram.

   Jag kan inte så mycket om Iron Maiden men jag misstänker att de är så stora att de redan är ekonomiskt oberende och kan göra som de vill. Kanske skulle de agerat på ett helt annat sätt om de var i ett annat skede av sin karriär. Jag tycker att artister kan få göra som de vill men man ska inte tvinga artister att göra som Iron Maiden lika lite som man ska förbjuda artister att göra som Iron Maiden. Det är just det som piraterna vill göra – man vill förhindra frivilliga avtal mellan artister och mediabolag för att tvinga fram modeller som bygger på statligt finansierad kultur eller donationer. Jag tycker inte att det är ett tecken på öppenhet eller frihet, det är en annan typ av tvång.

   Du kan också bli förlåten om du lämnar Piratpartiet och en politik som i första hand gynnar kriminella och fuskare.

 28. Håhå jaja tror du är i stort behov av en kram.
  varför vill du att maktinehavarna skall läsa din mail? eller kolla upp exakt vad du gör??

  /kram från en pirat

 29. Det här var intressant. Jag har blivit nyfiken på vem du är, vem personen/personerna bakom nejtillpirater är. Finns det någon anledning till att jag inte kan hitta den informationen här? (Kanske jag letar på fel ställen?)

  • Ja det finns en anledning till att jag inte sätter ut mitt namn. Jag har fått hotelser i olika former och det finns många väldigt omogna pirater (ofta pga låg ålder) och jag vill inte riskera repressalier för mig eller min familj.

   Jag är bara en helt vanlig privatperson som på fritiden lägger tid i olika bloggar/debatter, i många olika frågor. En av ”frågorna” rör de delar av Piratpartiets politik som jag anser leder i fel riktning. Resten framgår ju i övrigt ovan.

   • Okej, jag förstår inställningen och det är definitivt din rätt.

    Dessvärre mister kanske dina ord och tankar en del av sin tyngd med det förfarandet. Jag menar att det är lätt att misstänka att andra intressen ligger bakom. Men men, jag är glad att Internet är öppet för alla, än så länge.

    • Att jag skulle på något sätt vara avlönad för att skriva är något som vissa påstått eller antytt i varierande grad och det är en form av personangrepp.

     Vissa anser att det är fel att jag vill hålla mig anonym givet att jag är mer positiv till statens övervakning än vad Piratpartister är. Jag är dock inte rädd för insyn från staten.

     Piratpartister säger sig ju värna om integriteten så de borde förstå att jag vill vara anonym. Fast jag undrar om det där med integritet är på allvar eller bara ett vapen i fildelningsdebatten. Att wikileaks släppte över 90 000 dokument varav många innehåller personuppgifter har ju hyllats av Piratpartiet möjligen med undantag av enstaka medlemmar. I Piratpartiets forum finns inlägg av minst en tidigare medlem som går ur partiet just pga wikileaks massiva integritetsbrott som Piratpartiet ställer sig bakom.

     • ”nejtillpirater, den 5 augusti, 2010 vid 19:27 sa:

      Att jag skulle på något sätt vara avlönad för att skriva är något som vissa påstått eller antytt i varierande grad och det är en form av personangrepp.”

      Haha, det där var roligt…på riktigt…för att du ska kunna få det till personangrepp så krävs först av allt att det är riktat till dig som person… sålänge du gömmer dig bakom ett alias, som anonym, är det, och kommer aldrig att vara, riktat till din person, endast till akronym på internet.
      Fast å andra sidan, snart kanske även det ändras, i takt med att du aldrig kommer att kunna vara anonym längre på internet. Huzzah, hur känns det att motarbeta något som du själv aktivt, flitigt och utan skrupler använder ? OCh sedan försöka motarbeta ett parti som vill se till att du även i fortsättningen faktiskt inte måste gå ut med namn, personnummer, adress och telefonnummer varje gång du skriver något på internet…?

      Dina *OSAKLIGA* argument, det är ingenting annat än ren propaganda och fabricerade, hemmagjorda, vinklade inlägg från vad som verkar vara en otroligt förvirrad människa. Dock inte lika tappad bakom lika många flöten som en viss ”mandelhandel” ifrån aftonblaskans kommentarsfält. Men ändock tappad. både en och tre gånger.

      Nej, fortsätt du och stå med dina byxor neddragna och låt de med penningarna vara de som sprätter på dig där bak utan motstånd, själv har jag sett till så mina byxor inte blir neddragna annat än utav de jag bedömer ha tillträde till det innehåll jag har därunder.

   • Intressant.
    Du anser dig själv ha rätt att vara anonym på nätet för att skydda dig från repressalier mot dig och din familj.
    Du anser inte att den anonymiteten skall gälla för alla, bara dig?

    • Jag anser mig inte ha rätt att vara anonym men önskar ändå vara det med tanke på hur omoget vissa pirater beter sig. När det gäller statens insyn och möjlighet till kontroll från exempelvis polisen så är jag inte orolig. Redan idag kan ju exempelvis min telefon vara avlyssnat av korrekta eller felaktiga skäl men det är inget som jag oroar mig för så länge jag har rent mjöl i påsen.

     • Redan idag kan ju exempelvis min telefon vara avlyssnat av korrekta eller felaktiga skäl men det är inget som jag oroar mig för så länge jag har rent mjöl i påsen.

      Och vem bestämmer vilket mjöl som är rent? Du eller den som avlyssnar? Du eller den som får tillgång till dina telefonsamtal?

      Din inställning är ytterst naiv och grundar sig på uppfattningen att staten alltid vill sina medborgares väl och bästa, vilket långt ifrån alltid är fallet.

     • Naiv skulle jag inte kalla den, snarare verklighetsförankring. Alla organisationer kan missbruka sin makt, organiserat eller via enskilda medarbetare som medvetet gör fel. Men man kan heller inte stoppa allt bra arbete som exempelvis polisen gör bara för att det finns enskilda rötägg.

      Man är inte naiv bara för att man inte är paranoid.

     • Och man är inte paranoid bara för att man värnar sin integritet och sin rätt till privatliv, för att man inte vill offra sin frihet på mammons altare.

     • Du värnar din rätt till privatliv. Det har du all rätt att göra!

      Garanterat finns det en och annan polis eller annan myndighetsutövare som är pirat. Vad skulle du säga om de fick tillgång till övervakningsinformation som behandlar din person på denna sidan?

      Det gäller att förstå att de som får tillgång till informationen som samlas in är personer med egna värderingar, egna prioriteringar och egna agendor. Makten de får av övervakningen över fria människor är helt absurt orimligt stor.

     • Jag anser mig inte ha rätt att vara anonym men önskar ändå vara det

      Så med din logik skulle du inte våga driva den här sajten om du inte kunde vara anonym vilket, fortfarande med din logik, innebär att du, med den politik och de metoder du förespråkar skulle tvingas till tystnad.
      Snacka om gigantiskt självmål 🙂

     • Självmål?

      Jag skrev att jag ÖNSKADE vara anonym men jag ser det inte som ett absolut krav. Och anonymiteten önskar jag mot omogna pirater medan jag inte har några som helst problem med att myndigheter kan kolla upp vem jag är.

     • Du missar möjligheten att myndighetsutövaren kan vara pirat eller tjäna på att sälja information om dig till en pirat.

      Att vägra inse att partier, intresseorganisationer, privata bolag och kriminella organisationer kommer göra allt i deras makt att komma över övervaknings-register…

      Det är naivt om något!

 30. Vågar man gissa på Bäckroth eller någon i dennas närmare sfär.

 31. I den senaste SIFO-undersökningen har gruppen ”Övriga” (inkl PP, Fi och Kalle Anka-partiet) tappat en procentenhet och får rekordlåga 0,7%.

  Klicka för att komma åt vb%2002-05%20aug%202010.pdf

  • Och mätperioden är 2-5/8, dvs bara en liten påverkan av Falkvinges mediafiasko som blev känt först sista dagen och många av de som tillfrågades hade säkert ännu inte hört eller förstått.

   PS
   Bland småpartierna som slåss om de där 0,7 procenten glömde du att nämna Fantomen, det är möjligt att det ”partiet” brädar Piratpartiet i valet.
   DS

 32. Hejsan!
  Trevlig sida, men jag undrar bara vem du är, har du inget namn? Eller är du rädd för Piratpartiet?
  Kram Mary

  • Jag är inte rädd för Piratpartiet, möjligen är Piratpartiet rädda för mig. Men jag vill inte riskera repressalier för mig eller min familj genom att gå ut med vem jag är och var jag bor, det finns alltför många omogna pirater. Jag har faktiskt blivit mordhotad av pirater flera gånger även om det varit i anonym form.

   • Vad kan PP göra mot dig? Är inte domm emot allt våld? Jag är inte rädd för dom i alla fall , trots att jag inte alltid delar deras uppfattning och jag skyltar ju med mitt namn. Nu kanske jag också ska bli lite rädd.

    • Som jag skrev så är jag INTE rädd för Piratpartiet men vill inte riskera angrepp från urspårade och omogna pirater/Piratpartister. Jag har fått flera hot, det är onödigt att ta sådana risker om jag inte behöver.

     Det finns heller ingen anledning att gå ut med namn eftersom den här bloggen mest är till för att ge möjlighet till fri debatt, den kunde precis llka gärna ha skapats av vem som helst eller ligga på någon mer allmän debattsida. Men nu ligger den ju här och jag tycker att den fyller en viss funktion eftersom den ändå är ganska välbesökt.

   • Inser du inte din dubbeltydighet när du hävdar din egen rätt till anonymitet men talar för ökad övervakning av Internet och världen AFK?

    Inser du inte att din anonymitet hotas av den övervakning du själv propagerar för?

    • Nej det gör jag inte. Den övervakning jag anser behövs är för polisen, myndigheter osv och inte för att enskilda privatpersoner ska kunna trakassera personer på internet eller IRL. Ingen människa kan leva helt anonym i dagens samhälle, ja möjligen någon som bosätter sig ute i skogen och lever på sparade pengar eller på vad naturen ger och aldrig behöver bidrag, pension, besöka banken osv. Det är nog bara sjuka/paranoida/kriminella personer som söker absolut anonymitet.

     • Den övervakning jag anser behövs är för polisen, myndigheter osv och inte för att enskilda privatpersoner ska kunna trakassera personer på internet eller IRL.

      Och du tror på fullt allvar att den informationen som samlas in inte på något sätt kan missbrukas eller läcka till människor som inte har med den att göra?

      Den övervakning du anser behövs används redan bl.a. för att ge storföretag inom vissa branscher, läs medieindustrin, större akt och befogenhet än polisen.

      Det är nog bara sjuka/paranoida/kriminella personer som söker absolut anonymitet.

      Vilka människor är det då, som du, som propagerar för motsatsen? Ett samhälle där varje steg vi tar och varje ord vi skriver skall kunna övervakas och registreras?

     • Det är klart att allt kan missbrukas, risken kan aldrig bli noll. Men för att bruka – och göra stor nytta då – måste man ta en viss liten risk som man får hålla under kontroll via olika typer av revisionsverksamhet. Tar du inga mediciner heller, det kan ju uppstå biverkningar som man inte känner till. En operation kan gå fel. Måste vara ett helvete att leva om man är paranoid.

     • Så vad du säger är att eftersom risken aldrig kan bli noll kan vi lika gärna öka den lite till.
      Och det bara för att en dödsdömd industri skall kunna leva vidare ett tag till.
      I rest my case.

     • Vi gör olika riskbedömningar. Ja, vi kan öka risken lite om det är motiverat. Upphovsmännen har också rättigheter. Snyltande piratkopierares rättigheter väger lätt i sammanhanget och ibland måste allmänheten göra vissa mindre uppoffringar för att man ska kunna upprätthålla lag och ordning, det gäller alla möjliga områden och det finns ingen anledning att undtanta fildelning bara för att det är obekvämt för piraterna/snyltarna.

     • Bra.
      Du hade säkert stått på barrikaderna och skanderat till förmån för biografpianisterna när ljudfilmen introducerades också 😀

     • Vad har det med saken att göra? En pianist kan säkert få andra jobb om personen är duktig på piano. Nu börjar du faktiskt ta till halmstrån i din argumentation.

    • Nej det gör jag inte

     Du måste skoja?

 33. Nåja, den här diskussionen har fått mig att byta sida till PP!

 34. Det är mycket NEJ till … men inga JA … här hos dig …

  Vad vill du annat än säga NEJ … några konstruktiva politiska idéer vore kanske på sin plats.

  Hur skall vi undvika ett fullkomligt övervakningssamhälle utan partier som just varnar för detta … säger NEJ men har förslag… säger JA … med konstruktiva idéer om hur vi skall hejda övervakningsutvecklingen överallt … nämligen just … Piratpartiet. Det behövs sådana partier för att ”väcka” de gamla stötarna i riksdagspartierna …

  Vilket parti tycker du man skall ge sin röst … eftersom du så ”engagerat” vet vilket parti man absolut inte skall ge sin röst … måste du väl ändå ha nååågon åsikt om det. Skall vi blankrösta?

  • Alla dagens riksdagspartier har någon form av samlad poltik där integritetsaspekter ingår såväl som hänsyn till att brottslighet ska motverkas och brottslingar ska fällas så att vanligt hederligt folk kan känna sig trygga. Det gäller att hitta en balans.

   Jag är inte överdrivet rädd för övervakningssamhället, inte med anledning av det som man fört in nyligen och det som man vet är på gång. Men även jag har en gräns förstås. Grunden för min största kritk mot Piratpartiet är just att deras politik ger en obalans, det är en politik som i första hand gynnar kriminella, fuskare och snyltar, jag vill se en politik som motverkar kriminalitet, fusk och snylteri.

   Jag tycker att man ska göra rätt för sig, betala för det man konsumerar, lyda lagar, stå för sina handlingar. Man ska inte vara rädd för att man kan spåra vem man ringt och när i en brottsutredning, man har inget att vara rädd för om man lever ett ansvarsfullt och hederligt liv. Man ska inte kunna gömma sig under total anonymitet vid läkarbesök i syfte att kunna betala för låg premie för en sjukförsäkring och låta de andra försäkringstagarna betala om försäkringen faller ut på felaktiga grunder. Man ska inte låta ärliga mäniskor betala för sin egen lyxkonsumtion av musik och film bara för att man inte vill betala för sig och delar med sig av sådant man inte har rätt att dela med sig av. m.m.

   För egen del kommer jag att rösta på högeralliansen. Troligen M men jag kan ev. tänka mig att stödrösta på KD om de ligger nära 4%-spärren. Även Fp är tänkbart.

  • De flesta har sina politiska uppfattningar klara och följer sin övertygelse nästa månad. Piratpartiet hade kunnat vara bra men deras hjärtefrågor är uppenbarligen ”gratis är gott” och barnporr ska avkriminaliseras och majoriteten av svenskarna håller inte med. Även om många tycker att man ska ”väcka” upp de gamla stötarna. Men de som tycker så kommer med största sannolikhet rösta på SD istf piraterna.

   Att rösta blankt är ett alternativ om man inte kan ta ställning och det lär nog finnas många sådana i det här valet. Kanske fler än tidigare på grund av piratpartiets fladdrande hit och dit, otydliga budskap i viktiga frågor m.m. De framstår inte som ett trovärdigt alternativ.

   Och dessutom behöver man som väljare inte komma med konstruktiv kritik eller förslag på lösningar till de politiska partier man väljer att inte rösta på.

   I all vänlighet Fredrik

 35. Tips till inlägg – skriv om hur PP gjort en valfråga av ett argumentationsfel – det sluttande planet:

  http://tankebrott.wordpress.com/2009/02/22/logiska-felslut-och-argumentationsfel-del-4/

  http://en.wikipedia.org/wiki/Slippery_slope

  Piratpartister verkar ju nämligen tro att det sluttande planet är ett faktum istället för ett tankefel…

 36. Hejsan! Har ett par funderingar kring din blogg. Gillar själv PP och alla andra partier som anser att integritet är något att ta på allvar. Är dock inte medlem i något politiskt parti. Jag röstar alltid men det blir bara blankt för min del. Skulle önska att det fanns ett parti som var en blandning mellan FP (före Leijonborg och mer åt Westerbergs socialliberalism) och PP. Om man läser det du skrivit så verkar du vara någon slags märklig blandning mellan SD, nyliberalism och kommunism. Du säger att du lutar åt att rösta på M men kan även ‘hora’ runt på vilket parti som helst till höger om mitten om de behöver just din hjälp för att undvika att hamna under riksdagsspärren. Känns väldigt genomtänkt och självständigt må jag säga.

  Vad jag funderar på är varför du ägnar så mycket av din ‘fritid’ till att ge dig på PP som knappast lär komma över 4%-spärren i något val ever again? Vilket parti ska man rösta på om man vill ha mer övervakning av svenska medborgare? Påstående; mer övervakning gör att ‘Svensson’ känner sig tryggare. Om ja, utveckla please? Kopiering är lagligt men du menar att fildelning är stöld. Utveckla gärna det, tack! Vad är din definition av stöld resp. kopiering? Vad anser du om prostitution – borde det vara lagligt eller inte? På vilket sätt hör statlig övervakning och frihet ihop och hur är det inte ett kommunistiskt tänk?

  Keep up the good work och ha en fortsatt trevlig helg!

  • Jag anser också att integritet är mycket viktig, men inte i Piratpartiets tappning. Det där med ”hora” runt är ditt uttryck. Jag röstade på M senast men även då var det så att jag skulle kunnat tänka mig att rösta på FP eller KD lika gärna. Därför kan jag utan problem rösta på KD som exempel om de ligger nära 4%. Alla de tre partierna har en bra (men inte perfekt) kompromiss i olika frågor. Centern är jag inte så förtjust i men de är ändå bättre än vänsterpartierna inklusive PP.

   Folk gör olika saker på sin fritid, jag lägger lite tid på den här bloggen. Ibland ingenting (vssa dagar) ibland mer, speciellt om det hänt något typ barnporr och PP, Assange och våldtäkt. Nu är det snart val, då kan jag lika gärna köra på tills det är över för PP.

   Ja, en majoritet av svenskarna vill ha mer kameraövervakningar för de anser att det ger dem en ökad trygghet. Även om det finns galningar som begår brott trots att de vet att det finns kameror så ökar chansen att man får tag i brottslingen med fler kameror. Och alla har ju läst om fall där man kommit åt våldsmän genom att titta på loggar från mobilsamtal, SMS osv.

   Piratkopiering är inte lagligt. Det är inte stöld i lagens mening utan brott mot upphovsrättslagen. Pirate Bay dömdes till medhjälp till brott mot upphovsrättslagen. Kopiering är i sig bara kopiering, den är bara olaglig om man gör det utanför de avtal som finns. Exempelvis är det tillåtet att kopiera musik till närmaste bekantskapskretsen. Men inte att lägga ut på Pirate Bay för spridning i miljontals exemplar.

   Prostitution är en knepig fråga. Å ena sidan kan man tycka att de som säljer sex skulle kunna få göra det givet att det är en frivillig handling. Att leva i ett förhållande med en kvinna är ju också en form av ”prostitution” i många fall, man betalar bara i en annan form… Men sen finns det en massa brottslighet kopplat till prostitutionen. Drogmissbruk, trafficking… Då blir det inte lika lätt.

   Angående statlig övervakning så skulle knappast någon villa ha detta egentligen. Inte heller fängelser eller dödsstraff som i vissa länder. Men tyvärr finns det många människor som inte kan hantera frihet under ansvar. Något måste göras. Helst så lite som möjligt eller så lite som behövs. Det är bara olika uppfattningar om hur mycket som behövs.

 37. Also, du startar en blogg i affekt (Falkvinge ignorerade dig på sin egen blogg enligt dig själv) och medger själv att du tänker rösta på högeralliansen alltså på något etablerat parti. Kan du förstå att man kan ha problem med din trovärdighet? Du har ju liksom redan avslöjat dig själv.

  Vem vill du ska läsa din blogg och varför? Vad har läsaren av din blogg rätt att förvänta sig av det du postar mer än PP-hatet? Hur pass viktigt är det med objektiviteten?

  • Jag startade inte bloggen i affekt, jag hade funderat ett tag på att starta den, långt innan Falkvinge började utöva censur i sin blogg. Men censuren var det som fick mig att ta steget. Om du tittar på hur tålmodigt jag svarar på piraternas personangrepp så skulle du nog inse att jag sällan handlar i affekt, jag är ganska lugn av mig…

   Eftersom jag inte företräder någon organisation, knappast ens mig själv eftersom jag inte sätter ut mitt nanm, så har jag inget jättebehov av att bevisa min trovärdighet.

   Det blir fler och fler som hittar in här, både pirater och piratmotståndare. Detta faktum är väl ett gott betyg? Kanske inte på min insats men på att bloggen ändå har en funktion. Igår som exempel låg min blogg ett tag i toppen på listorna över mest lästa och snabbast växande på wordpress. Och antalet kommentarer på inläggen är ofta mer än summan av motsvarande för de inlägg som Falkvinge, Engström och Troberg skriver. Man kan tolka det som man vill men jag tolkar det som att jag ändå lyckats ganska bra givet förutsättningarna – en enskild privatperson utan någon koppling till organisation eller liknande.

   Bloggen fungerar som en plats att diskutera frågorna som kommer upp och som jag skriver huvudinlägg om. Det finns inte så många andra bra ställen där detta kan fungera och utan censur. Möjligen Flashback. Jag hatar inte PP, inte heller Falkvinge, inte heller piratpartister. Jag ogillar delar av piratpolitiken och piraternas gärningar. Det är detta jag kommenterar i första hand.

   • Ok fint, tack för att du tog dig tid att svara! Intressant att läsa dina svar. Jag håller sällan med dig eftersom jag har väldigt svårt, som liberal, för ärkekonservatism och moraliserande av andra människors liv och leverne men det är ju bra att vi är olika och att alla får göra sin röst hörd. På så sätt är ju Internet rätt bra, eller hur? Om skivbolag, filmbolag, litteraturförlag, diverse regeringar och andra ACTA-ivrare fick sin vilja igenom så skulle Internet förvandlas till en stor marknadsplats där allt skulle kommersialiseras och censureras. Lite som Kina ungefär. Låter toppen, eller?

    Also, Piratebay-domen är överklagad och därmed är vi tillbaka på ruta ett. Ingen vet för vi har ingen dom ännu. Man kan googla sig till upphovsrättsskyddat material utan några svårigheter. Borde man också väcka åtal mot sökmotorer?

    Ok så man kan alltså inte lita på andra men kan man lita på staten? Vill de verkligen sina medborgares bästa och i så fall hur kan man med säkerhet veta det?

    ”Bloggen fungerar som en plats att diskutera frågorna som kommer upp och som jag skriver huvudinlägg om. Det finns inte så många andra bra ställen där detta kan fungera och utan censur. Möjligen Flashback. Jag hatar inte PP, inte heller Falkvinge, inte heller piratpartister. Jag ogillar delar av piratpolitiken och piraternas gärningar. Det är detta jag kommenterar i första hand.”

    Ok det är fint, men efter att ha läst igenom de flesta av dina bloggposter så känns det som att du kanske skulle ägna lite mer tid åt att dissekera PP:s politik och förklara varför inte den håller istället för att vältra runt i diverse snaskigheter och annat skvaller som inte har med politiken att göra. Det du påstår här ovanför stämmer ju inte riktigt. Är politiken för utopisk, för antikorporativistisk eller vad?

    Hur ser du förresten på upphovsrätt och patent?

 38. 29-årig Piratpartist dömd för våldtäkt mot barn

 39. Hej! Skulle gärna vilja att du kommenterade argumenten som förs fram i den här videon: http://www.youtube.com/watch?v=HJWbTvr5R2Q

  • Använd sökfunktionen för att hitta fri och gratis information:

   https://nejtillpirater.wordpress.com/2010/07/17/kalkonartad-reklamfilm-om-piratpartiet/

  • Ärligt talat tycker jag att argumenten är tramsiga. Principen att man inte behöver vara rädd om man har rent mjöl i påsen håller bra i en fungerande demokrati och de allra flesta anser trots allt att vårt land är en sådan.

   Allt kan hända i framtiden men det är trots allt medborgarna som röstar och vi kan välja att inte rösta fram SD, PP eller ännu värre partier. Problemet med Piratpartiets inställning är inte att de försvarar rättigheterna för de som uppenbarligen (enligt normalt funtade personers samlade bedömning) har rent mjöl i påsen, utan att de försvarar rättigheterna för de som enligt de flesta uppenbarligen INTE har rent mjöl i påsen och detta inkluderar exempelvis Peter Sunde & Co.

   • ”Ärligt talat tycker jag att argumenten är tramsiga.” Är det ditt svar till mina frågor? Och du undrar varför Rick tröttnade? Har du svårt att precisera dina åsikter eller vad är problemet?

    Så brunskjortorna i SD, som ligger närmare moderaterna än något annat parti, ska alltså buntas ihop med liberala PP-sympatisörer?! Har du slut på argument eller? Tramsigt var ordet!

    • Du får gärna utveckla din fråga lite, vad är det exakt du vill att jag ska bemöta? Jag tittade på filmen men såg ingen anledning att skriva ned ett komplett referat och bemöta detta så jag ber dig nu bli lite mer konkret i din fråga.

     Bunta ihop och bunta ihop. Jag nämnde både SD och PP ihop som exempel på partier som jag inte anser platsa i riksdagen. Det bär mig emot att erkänna det men SD är trots allt ett mer komplett parti än PP som är ett enfrågeparti. Skalar man bort invandrarfrågorna från SD så är det ett tämligen normalt parti men skalar man bort fildelningsfrågan från PP så finns inte längre något parti kvar.

     • Ok det är fint då vet man var man har dig. Du är hellre rashatare än värnar om folks personliga integritet. Ju tydligare du är desto bättre.

      Det finns mängder utav enfrågepartier som gör ett fantastiskt jobb och verkligen brinner för den fråga de är engagerade i. Det finns bara ett überrasistiskt parti dock, ett enfrågeparti, som ger sken utav att ha politik på alla områden men som bara går ut på att pissa på människor som inte är blonda och blåögda. Du väljer rashatarpartiet! Du ligger hellre sked med Hitler än tar i något av de partier som brinner för en enda fråga. PP är inte ett enfrågeparti dock. Så där har du fel och ärligt talat så verkar du lika insatt i PP:s politik som den här bloggen kan beskyllas för att vara seriös.

      Du är bara en simpel superkonservativ rashatare, eller hur?

      Ok fint, tack för att du tog dig tid att svara! Intressant att läsa dina svar. Jag håller sällan med dig eftersom jag har väldigt svårt, som liberal, för ärkekonservatism och moraliserande av andra människors liv och leverne men det är ju bra att vi är olika och att alla får göra sin röst hörd. På så sätt är ju Internet rätt bra, eller hur? Om skivbolag, filmbolag, litteraturförlag, diverse regeringar och andra ACTA-ivrare fick sin vilja igenom så skulle Internet förvandlas till en stor marknadsplats där allt skulle kommersialiseras och censureras. Lite som Kina ungefär. Låter toppen, eller?

      Also, Piratebay-domen är överklagad och därmed är vi tillbaka på ruta ett. Ingen vet för vi har ingen dom ännu. Man kan googla sig till upphovsrättsskyddat material utan några svårigheter. Borde man också väcka åtal mot sökmotorer?

      Ok så man kan alltså inte lita på andra men kan man lita på staten? Vill de verkligen sina medborgares bästa och i så fall hur kan man med säkerhet veta det?

      ”Bloggen fungerar som en plats att diskutera frågorna som kommer upp och som jag skriver huvudinlägg om. Det finns inte så många andra bra ställen där detta kan fungera och utan censur. Möjligen Flashback. Jag hatar inte PP, inte heller Falkvinge, inte heller piratpartister. Jag ogillar delar av piratpolitiken och piraternas gärningar. Det är detta jag kommenterar i första hand.”

      Ok det är fint, men efter att ha läst igenom de flesta av dina bloggposter så känns det som att du kanske skulle ägna lite mer tid åt att dissekera PP:s politik och förklara varför inte den håller istället för att vältra runt i diverse snaskigheter och annat skvaller som inte har med politiken att göra. Det du påstår här ovanför stämmer ju inte riktigt. Är politiken för utopisk, för antikorporativistisk eller vad?

      Hur ser du förresten på upphovsrätt och patent?

     • ”Ligga sked med hitler…..” och d u har mage att beklaga ”bristen” på argument.

     • Ok pajas, nu kanske du förstår att det finns en chans att andra kan tröttna på dig med eftersom du uppenbarligen vägrar besvara mina frågor. Ditt mål var väl att kunna besvara allas frågor, eller? Om du känner dig upptagen i ditt privata liv kan du ens föreställa dig hur upptagen en politiskt engagerad faktiskt är? Ta ditt liv gånger tio ungefär så hamnar du hyfsat rätt.

      För tredje gången då; ”Hur ser du förresten på upphovsrätt och patent?” Hur många chanser ska man få tycker du förrens man betraktas som oseriös?

     • Jag har inte oändlig tid att läsa/skriva här, det kan ibland gå flera dagar utan att jag läser i bloggen. Kan du förtydliga mer vad du är ute efter. ”Hur ser du förresten på upphovsrätt och patent” är ett stort ämne.

      Jag svarar kortfatttat. Jag tycker att upphovsrätt och patent behövs men det innebär inte att jag per definition gillar allt som har med detta att göra, exempelvis att patent kan missbrukas på olika sätt eller när företag har juridiska tvister om patent. Jag tycker att välgörenhet är bra också men det innebär inte att jag gillar allt som har med välgörenhet att göra, exempelvis oseriösa välgörenhetsorganisationer som stoppar pengarna i egna fickor.

     • Varför måste du anamma ett så otrevlig fördomsful och kränkande uttryckssätt hela tiden stretch 666? Skulle också vilja påstå att du mer verkar vara anarkist än liberal! Istället för att kalla folk idioter rashatare m.m. Kan du fokusera på sakfrågan!

     • Det bär mig emot att erkänna det men SD är trots allt ett mer komplett parti än PP som är ett enfrågeparti. Skalar man bort invandrarfrågorna från SD så är det ett tämligen normalt parti men skalar man bort fildelningsfrågan från PP så finns inte längre något parti kvar.

      Alla partier har startat som enfrågepartier. Till och med socialdemokraterna 😀
      Att jämföra SD som har haft tjugo år på sig att utveckla sin politik och att ta sig in i politikens finrum med ett parti som bara funnits i ett par år är att göra det väldigt enkelt för sig. Piratpartiet har tydligt uttryckt som sitt mål att vara med och påverka inom områdena kultur, kunskap och integritet. SD har tydligt uttryckt som sitt mål att bli det tredje största partiet i Sverige.

 40. Ett ämne att ta upp är ju att piratpartister som Anna Troberg redan är dåliga förlorare och skriker om valfusk. Mer här och här. Givetvis ska alla behandlas lika, men att skrika valfusk redan första dagen? I förtidsröstningslokalen där jag jobbar hade vi haft öppet i drygt en timme innan den lokale PP-funktionären kom med valsedlarna, borde man inte tala med sina egna funktionärer och få sin distubution att fungera först av allt? Sedan är det ju dessutom partierna som ska se till att det finns namnvalsedlar, det ingår inte i arbetsuppgifterna för oss som jobbar i förtidsröstningslokalerna – vi ska bara se till att det finns plats för alla partier och fylla på partivalsedlarna för de partier som får dessa distribuerade av valmyndigheten.

  • Jo jag har sett det där men inte tyckt att det varit värt att kommentera. Piratpartiets svårighet lär knappast ligga kring att de saknas valsedlar – utan att få folk att rösta på dem.

   Dessutom är det ju bara att skriva Piratpartiet på en blank röstsedel och sådana finns ju överallt. Förresten har jag sett flera pirater som inte vågar göra så, för tänk om man stavar fel, då blir ju rösten ogiltig. Ja det är väl Piratpartiets kunskapssamhällle i ett nötskal, kan man inte ens stava till partiets namn så undrar man ju om de vet vad de röstar på…

   • ”föresten har jag sett flera pirater som inte vågar göra så, för tänk om man stavar fel, då blir rösten ogiltig…”
    Lyteskomik är oftast inte rolig men det här…jag asgarvar 🙂

 41. Ett tips till http://www.expressen.se/debatt/1.2119053/anders-siren-piratpartiet-sviker-sina-egna-valloften

  För övrigt är rösten godkänd även om man stavar fel – det är bara om man skriver så illa att man inte säkert kan säga vilket parti väljaren vill rösta på som den underkänns. ”Piraterna” skulle antagligen underkännas, men inte ”Piratparti” eller ”Piatpartiet”. Alla räkningar är dessutom offentliga med allt vad det innebär… T ex att Piatpartit får vara i lokalen och leka kontrollanter (Som jag nämnt så jobbar jag med det här i min kommun…)

 42. Jag skev:

  Bra.
  Du hade säkert stått på barrikaderna och skanderat till förmån för biografpianisterna när ljudfilmen introducerades också 😀

  Du svarade:

  Vad har det med saken att göra? En pianist kan säkert få andra jobb om personen är duktig på piano. Nu börjar du faktiskt ta till halmstrån i din argumentation.

  Det har väldigt mycket med saken att göra.

  Då, som nu, var det fråga om ett teknikskifte. Vad du strävar efter är att med förbud bevara och föda gammal teknik, t.ex. cd-skivor, och onödiga mellanhänder, läs medieindustrin, till priset av ökad övervakning och registrering. Jag, och de flesta piratpartister med mig anser att det är mycket bättre att sträva framåt och finna nya vägar för upphovsmän att leva på det dom gör, vilket i sig inte är en självskriven rättighet. Jag älskar att skriva och skriver massor. Det ger mig inte automatiskt rättighet att kalla mig författare och att kräva att jag skall kunna leva på det jag skriver.

  Det är också så att upphovsrätt är en förhållandevis ny konstruktion och den har efterhand anpassats mer och mer till mellanhändernas girighet. Det är inte upphovsmännen, om någon, som förlorar på illegal fildelning, det är mellanhänderna, medieindustrin. Det är också dom som genom nya lagar fått större befogenheter än polisen i sin jakt på illegala fildelare.

  • Det handlar inte alls om teknik, det handlar om att upphovsmän har rätt att välja själva om de vill ta betalt, hur de ska paketera varan/tjänsten och priset.

   Om du skriver så är det ditt val om du vill publicera eller inte, om du vill publicera fritt eller ta betalt. Om du väljer att ta betalt så ska du ha rätt att göra det och inte riskera att bli piratkopierad. Självklart finns ingen rätt för någon att tjäna pengar på något men man ska ha möjlighet att sälja om man vill. FInns inga köpare så går det inte att göra mycket åt men då kan man ju som exempel sänka priset. Med massiv piratkopiering så finns inte ens den möjligheten kvar.

   Det där med mellanhänders girighet är bara svepskäl. En upphovsman kan själv välja om han/hon vill gå via mellanhänder eller inte. Och varför bryr man sig bara om mellanhänder när det gäller media? Om du köper en godtycklig vara så kan det finnas massor av mellanhänder på vägen mellan upphovsman/tillverkare och dig. De är väl minst lika giriga i så fall men det hindrar dig väl knappast från att köpa.

   De som verkligen är giriga är de som vill ha en vara/tjänst utan att betala ärligt för sig, dvs snyltarna/piratkopierarna. Mellanhänderna som du anser är giriga utför i alla fall någon form av arbete även om man förstås kan diskutera vad det är värt. Köparens val är alltid att köpa eller låta bli, är priset för högt så ska man heller inte ha varan/tjänsten. Hur man fördelar intäkterna är andras problem.

 43. ”Det där med mellanhänders girighet är bara svepskäl. En upphovsman kan själv välja om han/hon vill gå via mellanhänder eller inte. Och varför bryr man sig bara om mellanhänder när det gäller media? Om du köper en godtycklig vara så kan det finnas massor av mellanhänder på vägen mellan upphovsman/tillverkare och dig. De är väl minst lika giriga i så fall men det hindrar dig väl knappast från att köpa.”

  Visst är alla mellanhänder giriga. Det ligger liksom i affärsmodellens natur, eller hur. Därför strävar de flesta med ett nåt sånär vaket ekonomiskt sinne efter att komma så nära varans tillverkning vid köpet som möjligt. Bäst är ju naturligtvis att kunna handla av tillverkaren direkt.

  Så för att då spinna vidare på tråden: Att köpa dyrt av upphovsrättsindustrin eller att köpa billigt av upphovsmannen är inget svårt val. Inbilla mig inte att du hellre köper dyrt av mellanhänder än billigt av upphovsmannen/tillverkaren.

  Ytterst få, vare sig piratpartister eller andra, anser att upphovsmän inte skall ha betalt. Invändningarna görs främst dels mot den orimligt långa upphovsrätten som gör att till exempel Elvis Presley fortfarande är en av de artister som tjänar mest pengar, killen dog för över 30 år sedan, och dels mot de mellanhänder som är de som gnäller högst. Hur stor del av de 46 skadeståndsmiljonerna tror du kommer artisterna till godo? Min gissning är SEK 0.

  • Skadeståndet syftar delvis till att begränsa piratkopieringen och det kommer att komma alla upphovsmän till nytta över ett längre tidsperspektiv. Lyckas man begränsa så kan det vara värt mångdubbla belopp för upphovsmännen!

   • Att du på fullt allvar tror att domen kommer att gynna någon annan än upphovsrättindustrin visar återigen hur naiv du är. Det är inte upphovsmännen som satt igång hela den här karusellen, det är upphovsrättsindustrin och det är den som köpt domen och det är den som slåss för sin överlevnad, inte upphovsmännen..

    • Naiv kan du vara själv. Utan upphovsmän skulle inte industrin finnas och du och de flesta andra piratsympatisörer förstår inte att upphovsmännen FRIVILLIGT tecknat kontrakt med skivbolag och motsvarande för att de bedömer att detta totalt sett gynnar deras karriär och framtida inkomster.

     Många artister hade inte kommit fram utan stöd från denna förhatliga industri och det står var och en helt fritt att lansera sig själv eller gå via skivbolag. Oavsett hur man gör får man finna sig i att bli piratkopierad om man inte skärper till tillämpningen av lagstiftningen.

     • Tror du allvarligt att lagstiftning kan bromsa fildelningen så är det nog inte mycket mer att diskutera.

      Vi får väl helt enkelt se. =)

     • ”hade inte kommit fram utan stöd från denna förhatliga industri”

      Tillat mig att skratta. Stod? Inlasta i ett totalt ensidigt kontrakt skulle jag kalla det. Forr i tiden hade artister inga andra mojligheter att bli upptackta an att fa ett kontrakt med nagot av bolagen. Detta gjorde sa att artister i stort sett skrev over sina liv till bolagen da de inte hade nagra andra vagar att ga. Industrien forsoker FORTFARANDE halla kvar vid dessa uraldriga tankebanor och artisterna har tyvarr inte insett an att de inte behover indusrien langre. Artisterna inser INTE att de blir utnyttjade och kommer i slutandan att ev. vara skyldig bolaget pengar istallet for att fa pengar.

      Kolla in Steve Albini’s artikel har, sa kanske du inser hur artister blir blasta av bolagen hela tiden.

      http://www.negativland.com/albini.html

     • Och varför tecknar så många artister fortfarande kontrakt med skivbolagen? Självklart för att de bedömer att det gynnar dem totalt sett och dessutom är det inte alla som vill eller har fallenhet för allt runtomkring själva komponerandet av musik och hellre låter ett skivbolag sköta den biten.

      Du verkar göra gällande att artisterna har lurats på något sätt bara för att du ska kunna fortsätta att tanka med gott samvete…

     • NejTIllPirater har så klart rätt. Skivbolagen behövs nu mer än någonsin. Tänk på att skivbolagens jobb är att framställa artisten i bra dager och att faktiskt nedtona sin egen ”inverkan” på produkten. Det är alls konstigt att folk i allmänhet tror att skivbolagen är onödiga. Det är i skivbolagens intresse att framstå som onödiga!! Varför skulle ett skivbolag gå ut med att artisten inte har några egna ideer eller är helt värdelös på att välja rätt låtar. Det gynnar inte dem.

      Alla artister behöver support både ekonomiskt och konstnärligt för att klara dagens hårda klimat. Att kräva att alla artister ska vara entreprenörer och säljproffs också är att sålla bort i princip alla talanger från musikvärlden. Det är klart att en artist ska ha rätten att be om hjälp om man känner att man behöver det. Om man vill ge bort 20% av allt man tjänar till en manager så är det ens fria val. Om man vet att managern kommer mångdubbla ens inkomster så är det inte ens ett speciellt svårt val. Varför välja 100% av ”lite” när du kan få 80% av ”mycket”. Win-win kallas det.

      Samma sak med musikförlag. Du ger bort procent på din royalty mot att förlaget hjälper till att mångdubbla den. Alla förlag nobbar dagligen folk som VILL skriva avtal med dom. Tänk dig att hitta ett företag som är villig att jobba med att mångdubbla dina inkomster mot att få procent på dom! Utan att ta en enda krona i arvode. Det är en rätt bra deal om du tänker efter.

      Angående Steve Albinis artikel som YesToPP refererar till och det finns absolut band och artister som tjänar dåligt med pengar. Troligtvis har dom dåliga kontrakt. Men artikeln är 20 år gammal och är inte en exempel på hur det ser ut för dagens artister. Idag är inte 50/50 split mellan artist och skivbolag ovanligt. I alla fall på mindre bolag.

      En liten sista tankenöt till dig, YesToPP. Till och med Robyn, som startat eget skivbolag för att hon inte vill bli styrd av någon annan, anlitar idag EMI för att distribuera hennes skivor. Hon ger troligtvis bort runt 15% av all försäljning till EMI för detta. Tror du att hon skulle göra det om det fanns ett bättre alternativ?

      Som sagt, skulle det GÅ att slå genom att bara lägga ut sin musik på myspace eller på TPB så skulle ju alla göra det. Problemet är helt enkelt att det inte funkar….

     • ”Idag är inte 50/50 split mellan artist och skivbolag ovanligt”

      Nagot exempel pa detta?

      ”En liten sista tankenöt till dig, YesToPP. Till och med Robyn, som startat eget skivbolag för att hon inte vill bli styrd av någon annan, anlitar idag EMI för att distribuera hennes skivor. Hon ger troligtvis bort runt 15% av all försäljning till EMI för detta. Tror du att hon skulle göra det om det fanns ett bättre alternativ?”

      Det ar latt att forsta varfor hon anlitar EMI. Da skivbolagen sarskillt i USA haller sa hart pa marknaden tror jag hon faktiskt inte hade mycket val an att anlita EMI. Det ar detta som ar ett stort problem i denna industrien. De som har kontrollen bestammer helt sonika vilka som ska fa en chans eller inte. Talang har inget med saken att gora tyvarr. Det ar detta som Internet haller pa att fixa. Man far global exponering och word-of-mouth reklam. Tyvarr vet nog inte manga artister hur de ska gora for att synas pa Internet. De har ju tyvarr blivit hjarntvattade till att tro att fildelning far dom att forlora pengar.

      ”Skivbolagen behövs nu mer än någonsin.”

      Vad baserar du detta pastaende pa?

      ”Tänk på att skivbolagens jobb är att framställa artisten i bra dager”

      Huh? Nope. Skivbolagens jobb ar att salja skivor. Att fa en artist att framsta i bra dager ar ett PR-jobb.

  • Föga förvånande. Och fällande domen mot TPB i hovrätten gav bara en liten krusning på medlemssiffrorna i PP innan kurvan återgick till att dala. Det uppsving man fick efter fällande domen i Tingsrätten och draghjälp inför EU-valet är ett minne blott.

   • ”gav bara en liten krusning på medlemssiffrorna i PP innan kurvan återgick till att dala”

    Hur vet du detta? Savitt jag vet, sa finns inte graferna over medlemsantal kvar.

    • De finns här;

     http://ssltest.piratpartiet.se/partiet/medlemsstatistik-admin

     400 medlemmar har tackat för sig senaste 28 dagarna.

     • Tack for lanken. Dock vet jag inte om denna statistik ar ratt langre. De slutade ju med medlemsstatistik ett tag sedan verkade det som. Dock ar inte antal medlemmar det viktiga for ett parti, det ar antal sympatisorer.

      De fyrahundra ar antagligen personer som inte valt att fornya medlemskap. Det betyder inte att de inte sympatiserar med PP langre. I och med att PP har gratis medlemskap sa ar det latt att man later medlemskap lopa ut da man latt kan ga med igen om man vill.

     • Statistiken uppdateras fortfarande. Eller menar du att statistiken med piratögon sett enbart kan vara ”rätt” om den är ökande? Den typen av tänkande stämmer f.ö. bra med den s.k. piratlogiken.

      Tittar man på den detaljerade statistiken så ser man bara en liten krusning efter hovrättsdomen, alla hade väl räknat med fällande dom, även pirater. Effekten man fick efter tingsrättsdomen var en engångsgrej.

     • Nja, alltså YesToPP har ju rätt i att man räknas inte längre som medlem om man ej förnyar sitt medlemsskap Troligtvis sympatiserar personerna fortfarande, men ”orkar” inte förnya medlemsskapet.

      På samma vis som det säkert finns riktigt många i samhället som sympatiserar med ett parti men ej orkar gå med i partiet eller lägga tid på att engagera sig partipolitiskt..

     • Tack for forklaringen gastlind. Prickade precis i prick pa vad jag menade.

     • Och detta skulle då på ngt oerhört kryptiskt PP sätt betyda att PP inte tappat 35 000 medlemmar på några månader? eller vad är det ni menar? Att 50 000 inte är mer än 14 400?

     • Det vi menar är att antalet medlemmar inte återspeglar hur många som sympatiserar med partiet.

     • Nej självklart inte. För det är ju så oerhört svårt och dyrt att gå med i PP så att det säkert bara är en promille eller så av sympatisörerna som är medlemmar…

     • En del pirater tänker nog att fildelning funkar ju fine och nästan ingen åker fast, så varför skulle jag vilja vara med i det partiet? Då har vi isåfall misslyckats med att få ut integritets-aspekten av att vara pirat, men det är garanterat så att i frågan om fildelning som de flesta kanske förknippar oss med, så gör ett medlemsskap i partiet varken från eller till. Fildelning funkar utmärkt och det finns inget som varken pirater eller anti-pirater kan göra åt det!

     • Förnekelsen av faktumet att PP haft det största medlemsfallet någonsin i svensk politisk historia är inget annat än symptomatiskt för en partiledning som med semantik gör vantolkningar av allt mellan himmel och jord.

 44. Speciellt senaste tiden har jag själv varit på flera Piratbloggar och försökt kommentera, men då raderas inläggen!

  Pirater vill bara ha rättigheter men inga skyldigheter! I diskussionen kring upphovsrätten ignorerar man ofta upphovsmännen och producenternas åsikter, eftersom sanningen är att en majoritet av dessa ser piratpolitiken som ett hot mot deras leverne.

  • Håller med, har sett det på flera piratbloggar och inte minst på Falkvinges egen.

  • ”Pirater vill bara ha rättigheter men inga skyldigheter!”

   Det samma kan ju sagas om er anti-pirater da ocksa. Ni skriker censur for att ni modereras pa privata bloggar, for att i nasta andetag proklamera att ni ar FOR censur pa natet. Tssk, tssk, tssk.

   • Jaså?

    Falkvinge censurerar bort åsikter, det är väl ändå den typen av censur som de flesta anser inte ska finnas i en demokrati?

    Att spärra olagligt material eller tjänster som förmedlar olagligt material är något helt annat. Inte för dig tydligen men för de flesta andra som inte ser på världen med piratlapp för bägge ögonen.

    • Du har missat nåt grundläggande. Om du blir censurerad på din egen blogg eller hemsida så är det en värre form av censur än om någon censurerar dina inlägg gjorda på deras sida. Lite skulle man kunna likna det vid att du har rätt att uttala dig generellt sett på ”offentliga platser”, men kanske inte så lämpligt eller ens tillåtet i någon annans hem, eller i andra lokaler där du bara har rätt att vara om du är inbjuden. Exempelvis på en fest 😉 En blogg skulle nog de flesta betrakta som en ”privat plats”, där bloggaren sätter reglerna. Vill man säga emot men ej får det på plats så sätter man upp en egen blogg – precis som du gjort. Så länge ingen hindrar dig från att sätta upp bloggen så har du ändå yttrandefrihet.

     Den riktigt äckliga censuren är när någon försöker hindra dig från att kommunicera på ISP-nivå. Alltså all kommunikation som du gör över huvud taget. Det är att likna vid att någon sätter munkavle på dig så fort du går utanför dörren.

     Vad du skriver på andras modererade bloggar är bara en mycket liten del av all kommunikation man KAN göra på internet ( du kanske ej förstått detta än – men jag lovar – det är så 😉

    • ”Att spärra olagligt material eller tjänster som förmedlar olagligt material är något helt annat”

     Ar det? Anta att du befinner dig i ett land dar det saknas R18+ rating. Ar det da ratt att sparra detta material pa natet bara for att det inte far saljas i butiker i det landet? Du kan utan problem kopa materialet genom postorder, men regeringen vill infora sparrar pa Internet som hindrar dig att na material som ar R18+ online. Ar detta ratt i dina ogon? Du kan lagligen inneha materialet, men det ar olagligt att salja det lokalt i en butik.

  • Ja, jag kan ju inte svara för hur andra pirater gör och jag vet inte heller vad som du skrivit i dina meddelanden så det är väl lite svårt för mig att analysera varför dina meddelanden blivit bortplockade.

   Upphovsrätts-innehavarna och andra mellanhänder kanske har sina yrken hotade av piratkopiering. Det som har ett värde förskjuts alltmer mot själva tjänsten att skapa ”contentet”. I praktiken blir det svårare och svårare att ha någon slags ”kontroll” på distribution av immateria. Jag ser detta som något positivt. Förr i tiden behövdes skivbutiker, skivbolag, bokförlag med mera för att få ut kultur till folket. Det var nödvändigt med yrken som var relaterade till detta för att folk skulle kunna ta del av kulturen. De behövs helt enkelt inte längre. Yrkesgrupperna och deras företrädare ser jag snarare som ett hot mot effektiviseringsmöjligheterna i dessa brancher.

   Något som kostar en massa pengar skulle kunna bli en bråkdel så dyrt, om vi bara blev av med en massa onödiga grejer som kostar pengar. På samma vis som man kunde skaffa maskiner under 1900-talet som ersatte en del arbetares jobb så kan man låta fildelningen sköta distributionen av immateria i modern tid.

   Billigare för konsumenten är något bra som vi borde eftersträva! Inte det enda viktiga målet i samhället förstås – men historiskt sett en av de bästa drivkrafterna för att öka människors levnadsstandard på sikt!

   • Saken är att prissättning och distribution inte endast ska avgöras utifrån konsumentens efterfrågan. Producenten måste gå ersättning för sitt arbete. Det handlar också om upphovsmännens rätt att själva avgöra vad de vill göra med sina verk. Att sprida något på ett eller annat sätt utan upphovsmannens tillåtelse är fel och en kränkning av denna persons rättigheter!

    • Nej det är inte fel. Finns en efterfrågan på upphovsmannens arbete så kommer folk vilja betala för det arbetet – på ett sätt eller annat. Det som däremot är fel är att kunna sitta på rumpan och tjäna pengar på gammalt jobb i 10 år, 20 år… ja ända tills 70 år efter ens egen död.

     Det uppmuntrar inte på något sätt till nyskapande att dra in pengar för GAMMALT jobb – snarare tvärt om.

     Upphovsrätten på Karin Boyes verk gick ut i början på året (2012). Hon dog 1942. Som tur är har hennes släktingar (som ärvde upphovsrätten) varit ”givmilda” och låtit folk sprida hennes dikter fritt under alla dessa år.

     • @FG

      ”Det som däremot är fel är att kunna sitta på rumpan och tjäna pengar på gammalt jobb i 10 år, 20 år… ja ända tills 70 år efter ens egen död.”
      Ja se till att alla jordägare som bara hyr ut sin jord utan att gör ngt börjar jobba på riktigt, eller alla banker som tjänar pengar på att låna ut pengar, för att inte tala om all IT-idioter som kontinuerligt låtsas utföra en tjänst som sedan pajar sekunden efteråt igen och då skall dom jävlarna ha betalt för att komma och göra samma service igen,,, fy fan.

     • Mark kan inte kopieras. Jordägare får dessutom betala skatt för ensamrätten att äga en viss plätt mark. Skatten baseras vidare på marknadsvärdet för jorden / tomten. Så det är helt annorlunda än för upphovsrätten.

      Banker hoppas jag får det betydligt tuffare med konkurrens framöver.. för du har helt rätt att de har vissa privilegier som inte är hälsosamma i ekonomin. De får lov gambla hej vilt hela högkonjunkturerna ända in i kaklet och nästa finanskris och nationalstaterna vågar inte låta dem konka… Alltså kan de få vinsten så länge det går bra och slippa ansvaret och risken när det går åt helvete. Klart som fan att de miss-sköter sig då.

      Om de sen skyller på olja eller bostadskriser eller greker, det är olika. De brukar ha en djävligt bra fantasi att hitta på historier som folk köper!

      Anlita nån ”IT-jävel” som tar betalt så länge det funkar och där du själv får ersättning när det slutat funka då…

     • @FG
      ”Jordägare får dessutom betala skatt för ensamrätten att äga en viss plätt mark. Skatten baseras vidare på marknadsvärdet för jorden / tomten. Så det är helt annorlunda än för upphovsrätten.”

      Tjena plantan, du strålar med din bristande livserfarenhet än en gång. Nej man betalar inte skatt på mark, alltså baseras ingen skatt på marknadsvärdet.LOL
      Sluta hitta på saker, du framstår enbart som ändock mer ovetandes om det du skriver om.

      För övrigt, varför kommenterar du angående en diskussion som avslutade för 4 månader sedan?
      I synnerhet när du enbart har felaktigheter att komma med.
      För övrig skrev jag IT-idiot, inte IT-jävel, så du klarar inte ens av att citera från en kommentar till en annan, Trippel LOL.

     • Jo man betalar skatt för tomtvärdet. Är du född igår eller?

      Råkade snubbla över en felaktighet, sen om den var skriven igår eller för 4 månader sen spelar väl ingen roll? Ni är ju lika blåsta i er argumentation då som nu 😀

      Sen är du ordmärkare. Du klarar tydligen inte av att argumentera så då märker du ord istället. Billiga poäng hördudu.., men jag tror inte du övertygar någon…

     • @FG

      ”Jo man betalar skatt för tomtvärdet. Är du född igår eller?”
      LOLOLOLOL

      Och så strålar du ännu en gång med din totala avsaknad av livserfarenhet.
      Mark och jord är inte samma sak som tomt (din tomte).

      Skatteverket skriver så här om mark ”Det är ingen skatt eller avgift på övriga delvärden, såsom värde på åkermark, produktiv skogsmark, ekonomibyggnad. ”

      Så markägaren som hyr ut dylik mark betalar ingen skatt för marken där plantorna står (din planta).

      Du framstår som du inte ens är född igår utan snarast som en vissen planta i en taskigt formulerad fabel.

 45. http://falkvinge.net/2011/05/02/fem-voteringar-som-ar-viktiga-for-mig/

  Rick gör det igen… Denna gång ljuger han och påstår att han inte är förtroendevald trots att han sitter i styrelsen och ställer upp för omval eftersom den ”gamla” styrelsen har haft sitt sista inbokade möte…. (Läs kommentarerna)

  • Ganska underhållande, inte minst plantan Scary Devil Monasterys helt okritiska försvar av Falkvinge. Man kan ju nästan undra om Scary är Ricks alter ego.

   • Jag tror att Rick har fler Alter Egos än så… Min flickvän Donsan är ju en stark kandidat t ex! .lol.

    • Lol Mr Arfdog, ta det lugnt med ”cigarren” nu. Du kan få folk att tro att ni upphovsrättsnissar är de riktigt perversa jyckarna. 😀

     • @FG

      Nu kommenterar du ngt som skrevs för för två år sedan, lite långsam i reaktionen kanske.

     • Ja jag blev väl uttråkad av att ni var så tröga här på bloggen.

     • @FG
      Skaffa en flick eller pojkvän vet jag.

 46. Ytterligare en otrolig framgång för PP…

  http://www.val.se/val/om2011/valnatt/L/lan/14/index.html

   • Antipiraternas stärker verkligen sina positioner, det ser vi inte minst här http://thepiratebay.org/

    Eller oj, LOL hoppsan. Inte riktigt va 😉

    • Ja med tanke på PPs stora val framgång så verkar inte några TPB användare vara anhängare av PP.

     • Tja, verkar väl inte behövas då. Så länge fildelningen, anonymisering och kryptering funkar så behövs kanske inte piratpartiet. Desto bättre för piraterna, då kan vi koncentrera oss på praktiska resultat som bättre tjänsteutbud.

      Men du bör nog inte underskatta hur stor del av befolkningen som är ”potentiella” PP-röstare. Alltså om du tog bort fildelning, anonymisering och kryptering så skulle nog en viss andel av befolkningen börja rösta på PP.

      För att inte tala om hur många företag som skulle tvingas flytta om de inte fick/kunde kryptera sin kommunikation längre.

 47. Detta var den mest patetiska blogg sida jag någonsin läst! Vem är du bakom sidan? någon IPRED-fan? IPRED kan i mina ögon gå och dränka sig.

 48. Har här Flakvuige blivit hackad, skulle se om(vad) han skrivit om utlämnandet av Assange och sidan såg helmysko ut: http://www.falkvinge.net

 49. Domen har inte vunnit laga kraft brukar det ju heta…

  http://www.dn.se/kultur-noje/hd-provar-inte-pirate-bay-fallet

  • Från det du länkar till:

   ”-Vi följer utvecklingen, säger polisens samordnare Pål Pinter till svt.se. Att den centrala databasen försvinner innebär inte att vi inte längre kan utreda fildelning och upphovsrättsbrott. Det är fortfarande peer-to-peer och ip-adresser som ska prata med varandra.”

   Pirater verkar tro att teknikval kan göra det omöjligt att upptäcka brott. Så är det inte, det bara lite svårare men aldrig omöjligt.

   • Men vilka ip-adresser som pratar med varandra spelar ju ingen roll om de krypterar kommunikationen.

    Dels kan du inte se vad som sägs, det är första problemet ( vilket borde vara tillräckligt hårigt ). Men sen vet du inte ens om det är just de nissarna som beskrivs på ip-lagret som snackar med varandra.

  • Ingen chock direkt. Vad ska de hitta för svepskäl nu för sin girighet när det inte finns några ” mellanhänder”. Det här bevisar tydligt att inte finns någon substans bakom deras snack om att stöda skaparen inte företagen.

  • Pirater vill gärna betala om det finns ett kortsiktigt demonstrationssyfte, som när Unni Drougge la ut sin bok på TPB. Ingen av TPB-användarna skulle väl ha köpt eller ens läst den boken i normala fall men några betalade ändå för att visa att systemet med donationer fungerar. I hennes fall räckte väl pengarna till fika men inte till uppehälle och en sådan demonstrationseffekt är kortvarig, efterföljande gånger blir det färre och färre som betalar eftersom det kan ”någon annan” lika gärna göra.

   • Om nån annan lika gärna kan betala så får man ju skylla sig själv – då får man ju ingen ny bra kultur. Om det är som du säger att artisten i fråga inte var duktig då ska väl artisten i fråga helt enkelt inte få betalt för det som han eller hon gör.

    Antingen investerar man i nåt eller så låter man bli – man kan inte både ha kakan och äta den. Väljer man att ta del av det tidigare arbetet utan att stödja – ja då får man skylla sig själv om artisten inte kan fortsätta sitt jobb och skapa nytt.

  • Betydligt fler betalade än om han inte haft någon betalfunktion på sin hemsida. Då hade det ju varit 0 som betalat. Att räkna med att kunna ta betalt för själva contentet går helt enkelt inte längre. Man får helt enkelt ta betalt för tjänsten att jobba och skapa nytt.

   Det är ju inte så att de som betalade gjorde det för att få tag på materialet. Hade varit mycket enklare (och billigare) att bara tanka det från en torrentsajt.

   Nej de som betalade är de som tyckte det var värt att investera 49 spänn i Magnus jobb. För att de gillar det han gör och vill stödja honom i sitt arbete.

 50. En sak jag undrat ett tag…

  Du som ar sa emot att snylta och fa saker gratis. Undersokte du om copyrighten/trademark for Jack Rackham’s version av Jolly Roger var public domain/fair use berattigad innan du anvande den till din banner? Aven om den ma vara orphan works, sa betyder det inte att du far anvanda den hur som helst. Tycker bara det ar en intressant fraga att stalla till dig, med tanke pa vad du tycker om ”snyltande och att fa saker gratis”. Om du verkligen ”live and die by these words”, da tycker man ju faktiskt att detta borde vara nagot du kollat upp. Dock ar flaggor nog snarare skyddade under trademarks an copyright, vilket gor det annu mer snarigt att reda ut.

  Sjalv har jag ingen aning om vem som ager rattigheterna till flaggan. Antagligen hans slakt.

  • This file is from the Open Clip Art Library, which released it explicitly into the public domain, using the Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication.
   To the uploader: Please provide as parameter the link to the page where this image appears.

   http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pirate_Flag_of_Jack_Rackham.svg

   http://en.wikipedia.org/wiki/Open_Clip_Art_Library

   http://openclipart.org/

   Om CC0 1.0:

   ”The person who associated a work with this deed has dedicated the work to the public domain by waiving all of his or her rights to the work worldwide under copyright law, including all related and neighboring rights, to the extent allowed by law.

   You can copy, modify, distribute and perform the work, even for commercial purposes, all without asking permission.”

   Var det något mer?

   Det där borde du kunna hittat på 10 sekunder via Google, en mycket simpel sak för en person som ”arbetat med nagra av Sveriges forsta stora copyright fall – bade som utredare och expert for aklagarsidan” – om det nu hade varit sant, vilket jag inte längre tror på.

   • Fragan ar ju om det ar just den bilden du anvant.

    Bara for att nagon ritat en egen bild av just den flaggan, betyder det inte per autimatik att den kan tillskrivas CCO. Det ar just detta som ar det javliga med upphovsratten. Du vet det dar du brukar tragga om verkshojd… Da detta ar en direkt kopia av orginalet, sa finns det ev. hinder att lagga upp den som CCO. I annat fall, sa skulle jag kunna ta en kopia pa hollywood blockbuster och helt enkelt lagga upp ”min” egna kopia som CCO.

    ”Det där borde du kunna hittat på 10 sekunder via Google”

    Jag kan hitta de nya blockbusterfilmerna fran Hollywood via Google. Det gor det inte mer lagligt for mig att ladda ner dom for det. Det borde ju du veta om nagon.

    Flaggor ar lite annorlunda an andra verk, da de aven skyddas under monsterskydd. Men da det inte ar latt att hitta information ang. vilka skydd som galler de olika versionerna pa Jolly Roger sa hade man kanske tyckt att du borde undersokt det lite mer ingaende. Att enbart peka pa openclipart ar ingen garanti for att inga skydd bryts. Det ar det som ar det jakliga med upphovsratten. Du vet ofta inte forran du stams.

    ”person som ”arbetat med nagra av Sveriges forsta stora copyright fall – bade som utredare och expert for aklagarsidan” – om det nu hade varit sant, vilket jag inte längre tror på.”

    Som sagt. Det ar inte sa enkelt som att gora en google-sokning. Men jag forvantar mig inte att du ska forsta detta. Sedan skiter jag ett stort stycke i vad du TROR. Jag vet vad som ar sant, och det ar det enda som ar viktigt i slutandan.

    Det ar lite av dina favvo uttryck, eller hur?

    Jag tror.
    Jag tycker.
    Min asikt.
    Enligt min upfattning.
    etc
    etc

    Inte mycket som ar faktabaserat, eller hur.

 51. det är intressant att din ”blogg” bygger på fri programvara, något som piratpartiet ställer sig bakom. Har du funderat på betala tillbaka det ännu?

  • Det var bland det dummaste jag hört hittills.

   1. Varför ska man betala om något släpps fritt av skaparen? Det är gratis att blogga på WordPress, enligt rådande avtal, och detta utan att inkräkta på någon annans lagliga rättigheter.
   2. Jag har inget alls emot fri programvara, creative commons eller godtyckliga typer av licenser, de kan samexistera med kommersiella licenser givetvis.
   3. De flesta typer av licenser har någon form av villkor som man får kolla upp och respektera, gäller även creative commons.

 52. Du lyckas verkligen irritera en när det kommer till inlägg och debatteknik. Det är nästan så jag tror att du faktiskt inte är en betald lobbyist även om det är smått otroligt att en vanlig medborgare skulle bry sig så mycket som du gör.

  Dina härskartekniker liknas vid en ung obstinat liberal eller MUF:are. Vi har haft en liten diskussion tidigare vid ett inlägg, men nu när jag har sökt runt på din sida förstår jag att du inte besitter någon betydelsefull kunskap.
  Det hade varit kul med en intellektuell blogg som tog upp detta ämne, men efter att ha läst din blogg lite mer på djupet förstår man att det dock rena smörjan där du gör billiga guilt by association-trick och lite smutskastning.

  Men det är ju min åsikt det.
  Jag är inte ens för piratkopiering och tycker du verkar vara en extremt osympatisk person. Du kanske borde fila lite på din debatteknik, om du nu ska ses som en seriös röst.
  Eller det kanske funkar? Men jag tycker debatterna här liknar skolgårdsbråk.

  Suck. Hej då, jag kommer aldrig tillbaka.

  • Just de som anklagar mig för att vara betald lobbyist brukar vara de som har minst att komma med.

   Vilka härskartekniker avses? Vet du överhuvudtaget vad som avses med härskartekniker?

   Angående kunskap så var det ju du som visade din okunskap när du inte alls förstod att medhjälp till brott också är ett brott, enligt brottsbalken. Du hoppade in och svarade på ett av mina huvudinlägg baserat på okunskap. Sen hoppar du tydligen ut av exakt samma skäl.

   Hej då!

   • Du är verkligen engagerad om du gör detta på hobbybasis – men för all del jag är för fritt företagande så du får gärna fortsätta med detta på hobbybasis för min räkning – trots att nån annan säkert gärna skulle önska de fick ha ensamrätt att tjäna pengar på att basha pirater. 😉 Har du tänkt på att du sänker intäkterna för dem? Får du inte dåligt samvete för att ”orsaka förluster” för dem? 😛

    • Du verkar lägga betydligt mer tid här än vad jag gör, baserat på alla dina inlägg. Vem betalar för din tid? Får du en slant av lönen från Pirate MEP eller Amelia? Eller är du avlönad från någon annan del av piratlobbyn? Kanske betalning från TPB?

     • Tar inte så värst lång tid att svara på varje enskild kommentar. Nån enstaka gång blir det lite tuggmotstånd för hjärnan, men annars går det rätt fort.. 🙂

     • @FG
      Det märks att din hjärna är frånkopplad vad det gäller det mesta du skriver, läser och debaterar
      Har du tillslut kanske läst atiklarna om tjejerna som kämpar för att det skall vara förbjdet att sprida bilderna som togs av dem i samband med de våldtäkter de utsattes för som barn?

     • Ja det är ju jättelogiskt att enskilda individer som blivit utsatta för sexuella övergrepp som barn vågar gå ut och helt öppet berätta om det i rikstäckande media och dessutom driva politik med det. Verkar det troligt tycker du?

      I Tyskland har du ett motexempel – en förening för folk som vart utsatta för övergrepp som barn som tillsammans gick ut i media och sa ifrån att Ursula hade fel fel fel, skitfel när hon påstod att barn skulle gynnas av att vuxenvärlden tittade bort från problemen.

      Att barn skulle gynnas av att vuxna tittar bort från problemen är bara önsketänkande från de vuxnas sida. Ingen vill se skiten för att den är obehaglig att se. Men om inte ens vuxna vågar se det så kan inte barnen räkna med att få nån hjälp…

     • @FG

      ”Ja det är ju jättelogiskt att enskilda individer som blivit utsatta för sexuella övergrepp som barn vågar gå ut och helt öppet berätta om det i rikstäckande media och dessutom driva politik med det. Verkar det troligt tycker du?”
      LOL, nu säger du mot dig själv igen.
      Du hävdar tidigare (och ännu en gång nedan) att barn som har blivit utsatta för våldtäkt inte har ngt mot att de kränkande bilderna av övergreppet sprids, för att sedan inte tro på de två fall jag hänvisar till (trots att du har länkar som beskriver just dessa fall)där två tjejer kämpar för att få det förbjudet att sprida bilderna där de blev våldtagna

      ”I Tyskland har du ett motexempel – en förening för folk som vart utsatta för övergrepp som barn som tillsammans gick ut i media och sa ifrån att Ursula hade fel fel fel, skitfel när hon påstod att barn skulle gynnas av att vuxenvärlden tittade bort från problemen.”
      Och här tittar du dig så lång upp i dina egna bakre regioner att det inte kan bli ngt annat än kolsvart.
      Det är ingen som tittar bort från problemen, men ingen skall ha rätten att fortsätta sprida bilder av barnvåldtäkter, basta.

      ”Att barn skulle gynnas av att vuxna tittar bort från problemen är bara önsketänkande från de vuxnas sida. Ingen vill se skiten för att den är obehaglig att se. Men om inte ens vuxna vågar se det så kan inte barnen räkna med att få nån hjälp…”

      Det är ingen som tittar bort från problemen, däremot tittar du bort från dessa barns rättighet att inte bli kränkta om och om igen (dessa rättigheter skall även gälla när de är vuxna) att inte behöva råka ut för att pedofiler skickar brev till dem (långt senare) och berättar om hur upphetsade de blir av att titta på våldtäktsbilderna på tjejerna i femårsåldern.
      Men jag antar att du of PW anser dessa bilder/filmer tillhöra offentlig information, LOL.

     • ”Det är ingen som tittar bort från problemen, men ingen skall ha rätten att fortsätta sprida bilder av barnvåldtäkter, basta.”

      Men det finns ju ingen idag som sprider dessa bilder öppet fattar du väl. Ingen som är inblandad i sånt här sprider bilder öppet på internet utan de sprider det under superkraftfull kryptering som inte ens FBI eller NSA bör kunna rå på.

      Du skrämmer folk från att samla in bevis om själva innehavet av bevismaterialet är ett brott. Om det finns minsta risk att själv anklagas för barnporr om man får syn på ngt och knäpper en bild med mobilen, ja då kommer folk att låta bli. Det hjälper inte barnen om du skrämmer folk som vill väl och har tänkt anmäla brott.

      Samma med misshandel eller våldtäkt – jag skulle inte våga knäppa en bild med mobilen om jag fick syn på ett övergrepp om det fanns minsta risk att jag skulle kallas för ”våldspornograf” och hamna i polisregistret om jag visade bilden för en medborgare som misstolkar mig, eller en illvillig byråkrat på en myndighet eller för en polis som har fullt upp med att samla Ask”pinnar”.

     • @FGplantan

      ”Men det finns ju ingen idag som sprider dessa bilder öppet fattar du väl.”
      Så drar du igång och diskuterar verktyg igen, verktyget är alltid irrelevant. Det är handlingen som är illegal.

      ”Ingen som är inblandad i sånt här sprider bilder öppet på internet utan de sprider det under superkraftfull kryptering som inte ens FBI eller NSA bör kunna rå på.”
      Ja du, som vanligt stämmer din beskrivning illa med verkligheten.
      http://www.dailymail.co.uk/news/article-2333518/FBI-seizes-child-porn-website-RUNS-weeks-distributing-images-children-abused-thousands-pedophiles-investigation.htmlhttp://www.svd.se/nyheter/inrikes/tvingas-till-valdtakt-via-natet_8176330.svd

      ”Du skrämmer folk från att samla in bevis om själva innehavet av bevismaterialet är ett brott.”
      Suck, samma lama idiotiska argument som alltid, applicera nu denna idioti på allt annat som är illegalt. Alltså vågar du inte lämna in stöldgods, du vågar inte lämna in droger, du vågar inte anmäla stölder… FG, du är så kass vad det gäller retorik och logik att man inte annat kan förundra sig.

      ”Om det finns minsta risk att själv anklagas för barnporr om man får syn på ngt och knäpper en bild med mobilen, ja då kommer folk att låta bli. Det hjälper inte barnen om du skrämmer folk som vill väl och har tänkt anmäla brott.”
      Om igen, det är det mest lama patetiska argumentet som finns, och i nästa kommentar så kommer du troligen dragandes med det enda fallet i Sverige där en mamma fällts för att ha filmat sina barn.

      ”Samma med misshandel eller våldtäkt – jag skulle inte våga knäppa en bild med mobilen om jag fick syn på ett övergrepp om det fanns minsta risk att jag skulle kallas för ”våldspornograf” och hamna i polisregistret om jag visade bilden för en medborgare som misstolkar mig, eller en illvillig byråkrat på en myndighet eller för en polis som har fullt upp med att samla Ask”pinnar”.”
      Du är uppenbarligen en kass människa, som dessutom är oerhört rädd.

     • ”Suck, samma lama idiotiska argument som alltid, applicera nu denna idioti på allt annat som är illegalt. Alltså vågar du inte lämna in stöldgods, du vågar inte lämna in droger, du vågar inte anmäla stölder… FG, du är så kass vad det gäller retorik och logik att man inte annat kan förundra sig.”

      Ja både droger och vapen är ju exempel på illegala grejer som folk faktiskt är rädda att lämna in. Varför trodde du man hade s.k. vapenamnestier ibland? Folk som använder droger är rädda för polisen. Polisen och myndigheterna blir ju en fiende som (miss-)brukare måste akta sig för – det spelar drognätverken rakt i händerna.

      För de utsatta har ingen annanstans att vända sig än till de kriminella. Svensk narkotikapolitik är ju helt misslyckad.

      ”Ja du, som vanligt stämmer din beskrivning illa med verkligheten.”

      Det är ju snarare resultatet av riktade insatser där poliser gått ”under cover” och inte alls resultatet av någon censur.

      ”Om igen, det är det mest lama patetiska argumentet som finns, och i nästa kommentar så kommer du troligen dragandes med det enda fallet i Sverige där en mamma fällts för att ha filmat sina barn.”

      Hon fälldes inte, men det var allvarligt nog att hon misstänktes. Nu kommer ju folk inte våga samla in bevis och göra anmälningar eller gå till myndigheterna med sina problem.

      ”Du är uppenbarligen en kass människa, som dessutom är oerhört rädd.”

      Ja när det inte funkar med argument så tar vi till personangrepp. Typiska tecken på att man inte klarar av att ta en saklig debatt.

     • @FG
      ”Ja när det inte funkar med argument så tar vi till personangrepp. Typiska tecken på att man inte klarar av att ta en saklig debatt.”

      Nej FG.
      Det är du själv som sagt att du är rädd och inte skulle våga anmäla brott, just för att du är rädd att du skulle åka dit för brottet.
      Jag upprepar alltså vad du själv har sagt, med tillägget att jag anser dig varande en kass människa.

     • Du förespråkar en övervakningspolitik där du får verktyg att skrämma upp folk med och sen anklagar du folk för att de blir rädda. hmm… 😛

      Ok, det är nästan så vi börjar förstå oss på er taktik nu.. 😉

     • @FG
      ”Du förespråkar en övervakningspolitik där du får verktyg att skrämma upp folk med och sen anklagar du folk för att de blir rädda. hmm…
      Ok, det är nästan så vi börjar förstå oss på er taktik nu.. ”

      Vännen, nu har du tappat din tråd igen.
      Vi diskuterar integriteten för barn vars kön penetreras när de är små barn. Förövarna filmar detta och publicerar bilderna på internet.
      Enligt fjånar som du och Falkvinge är detta då offentligt publicerade bilder som alla skall ha rätten att sprida bäst de vill.
      Detta utan en tanke på att offret inte mår så bra av att kontinuerligt och dagligen få sin integritet kränkt.

      Så, hoppa tillbaka och läs lite i din tråd. Din rädsla handlar (enligt dig själv) om att du är rädd för att åka dit för ett brott du inte begått och därmed tänker du inte stå upp för brottsoffer och anmäla brott du vet har inträffat.
      Härlig kille du är plantan.

     • Så du menar att du skulle våga anmäla ta bevisbilder och anmäla till polisen om det fanns minsta risk att du skulle åka fast för det? Isåfall är du garanterat i minoritet. Nästan ingen skulle våga riskera att själva bli stämplade som barnporrisar även om de i sitt rättsmedvetande visste att rätt sak vore att samla in bevis och anmäla.

      Vore jag kriminell så vore det drömsituationen för mig om folk inte vågade anmäla till polisen de brott jag begått. Kunde jag dessutom sopa bevisen under mattan med ett högteknologiskt censursystem så vore det ju ännu mindre risk att jag åkte fast.

      Organiserade religiösa institutioner har ett långt track record med mycket social kontroll och social censur och det avslöjas ju aldrig i sådana slutna sällskap att det förekommit pedofilövergrepp..? Eller..?

      Samma gamla unkna skam och skrämseltaktik som ni brottslingar alltid använt er av. Att se till att varken vittnen eller offer vågar anmäla. Offren för övergrepp vågar väldigt sällan anmäla pga skamkänslor, kan ni dessutom få ev. vittnen att inte våga bli inblandade och sopa bevisen under mattan med censur, ja då är ni ganska safe i er
      ”verksamhet”…

     • @FG

      Det är ingen som hindrar ngn från att vittna och de flesta individer är betydligt modigare än vad du är.

      Och var är källorna på det du påstår att offren inte vågar anmäla, vi talar om barn, det är oftast inte 3 åringen som anmäler, men det kanske du har svårt att förstå…

     • Du kan fortsätta vara så optimistisk att du tror att folk skulle våga lämna in bevis trots de riskerade stämplas som barnporrisar. Dock stämmer det knappast med verkligheten. Det är samma psykologi som bakom knarkpolitiken i vårt land. Skräm brukarna så vågar de inte söka hjälp. Brukarna blir då helt i langarnas våld. Carl-Johan Rehbinder förklarar detta mkt pedagogiskt i GP nyligen. Inte ens du borde ha så jävla låg IQ att du missar det klara budskapet. 😀

      Rädsla och skrämselpropaganda är ENORMT effektivt. Varför tjatas det så om terrorismen? Varför skrämdes Hitler så i sin propaganda? Varför skräms medierna 2013 så med övergreppspedofiler och våldtäktsmän. Jo det är för att det FUNKAR. Folk köper både lögnerna och lösningarna rakt av om de blir rädda. Kritiska tänkandet kopplas bort. Vi blir som ett gäng uppskrämda apor.

      ”Och var är källorna på det du påstår att offren inte vågar anmäla”

      Sexbrott anses ha höga mörkertal p.g.a. skamkänslor och sabbat självförtroende hos offren. Känner du inte till detta? Det är allmänbildning på mkt basic nivå.

     • @FG

      ”Brukarna blir då helt i langarnas våld. Carl-Johan Rehbinder förklarar detta mkt pedagogiskt i GP nyligen. Inte ens du borde ha så jävla låg IQ att du missar det klara budskapet. ”
      Lilla plantan försök hålla din egen tråd.
      Nu exemplifierar du med svensk narkotikapolitik, enligt den politiken är en knarkare en brottsling. Så hur pantad är du?

      ”Rädsla och skrämselpropaganda är ENORMT effektivt. Varför tjatas det så om terrorismen?”
      Ja du, varför tjatar media om just det, kanske på grund av 9/11 i New York, kanske på grund av bomben i Spanien, kanske på grund av bomben i London, kanske på grund av bomben i Boston, kanske på grund av bomberna i Irak, kanske på grund av Tjejenerna som kidnappade 300 barn varav 155 dog, men jag antar att du har ngn annan konspiratorisk byfjåneförklaring.

      ”Varför skräms medierna 2013 så med övergreppspedofiler och våldtäktsmän. Jo det är för att det FUNKAR. Folk köper både lögnerna och lösningarna rakt av om de blir rädda. Kritiska tänkandet kopplas bort. Vi blir som ett gäng uppskrämda apor.”
      Ja du påminner ganska mycket om en apa, de verkar inte heller kunna följa en tråd speciellt länge.

      ”Och var är källorna på det du påstår att offren inte vågar anmäla”
      Sexbrott anses ha höga mörkertal p.g.a. skamkänslor och sabbat självförtroende hos offren. Känner du inte till detta? Det är allmänbildning på mkt basic nivå.”
      Plantvännen, du läser aldrig de källor jag länkar till samtidigt som du aldrig någonsin lyckas få fram en enda länk själv.
      Och om igen brister din retorik och din logik så otroligt att man blir häpen. Om offren nu har skamkänslor, tror du de mår bättre av att se bilder av sig själva på nätet, bilder som visar när de blev våldtagna.

     • ”Lilla plantan försök hålla din egen tråd.”

      Härskarteknik detected 😉 Du kan verkligen inte argumentera utan att klämma in försök att förminska dina meningsmotståndare. Har du en så tragiskt dålig självkänsla att du måste bete dig så? Du har verkligen inga argument och då måste du ta till såna ful-knep. Svagt!!

      ”911, Madrid, London, Afghanistan, Irak, Boston…”

      Hur många har dött sammantaget i de attentaten då? 5000-10000? Inte ens det va… I Afghanistan och Iraq var det dessutom mitt under brinnande krig så det kan knappast anses oväntat. Inte ett dugg mer oväntat än att finnarna fällde träd runt ryssarna och skjöt dem från skogen i vinterkriget.

      Inte ett dugg oväntat om liknande händelser som helicopterincidenten som wikileaks avslöjade inträffat X antal gånger under operationerna i mellanöstern.

     • @FG

      ”Härskarteknik detected Du kan verkligen inte argumentera utan att klämma in försök att förminska dina meningsmotståndare. ”
      Ingen behöver förminska dig överhuvudtaget, det lyckas du så bra med själv. Att jag sedan finner dig odrägligt pantad är inget jag på ngt vis tänker dölja.

      ”Du har verkligen inga argument och då måste du ta till såna ful-knep. Svagt!!”
      Vännen, du skulle inte känna igen ett argument ens om det bet sig fast i näsan på dig.

      ”911, Madrid, London, Afghanistan, Irak, Boston…”
      Hur många har dött sammantaget i de attentaten då? 5000-10000? Inte ens det va…”
      Försök följa din egen tråd igen, du frågade varför medierna skräms. Jag förklarar för dig att de rapporterar vad som har hänt i världen. Men du har säkert ngn byfjåne konspirationsteorihjärnsläpp som du anser vara en vettigare anledning till att de rapporterar om bomber.

      ”I Afghanistan och Iraq var det dessutom mitt under brinnande krig så det kan knappast anses oväntat. Inte ett dugg mer oväntat än att finnarna fällde träd runt ryssarna och skjöt dem från skogen i vinterkriget.”
      Blajbajblaj, förväntar du dig att tidningar inte skall skriva om bombdåd och istället publicera Falkvinges långrandiga texter om svärmar och allmänna missförstånd om det mesta här i världen?

      ”Inte ett dugg oväntat om liknande händelser som helicopterincidenten som wikileaks avslöjade inträffat X antal gånger under operationerna i mellanöstern.”
      Aha, så här är det viktigt att rapportera nyheten, döh, men enligt din logik ett par rader högre upp så skall dödstalen påverka rapporteringen och om dödsfallen sker under krig så är det bara att acceptera. Alltså bör, enligt din fruktansvärt bristande logik, ingen rapportera ngt alls om hellikopterskjutningen då endast en handfull individer dog vid det tillfället.

     • Det är lite trist att du tappar både förmågan att stava rätt och förmågan till logiskt tänkande när du blir så upprörd. Komiskt att du i så stor utsträckning försöker hånas. Funderat på att bli ståuppkomiker? Såndära ”Roasting” är populärt har jag hört.. 😉

      ”Blajbajblaj, förväntar du dig att tidningar inte skall skriva om bombdåd och istället…”

      Det är nog ingen som förväntar sig ge Falkvinge lika stort utrymme som om en bomb briserar i en huvudstad. Men det måste finnas proportioner. Om en av bomberna dessutom smäller precis i dagarna för en omröstning i ett nationellt parlament ang. massövervakning av allmänheten i direkt Fascistisk utsträckning.. då får ju konspirationsteoretikerna vatten på sin kran. CISPA som var förslaget som röstades igenom i Congress är troligen något av det allra värsta som kan hända amerikanska medborgares frihet sen 9/11. Massvis av människorättsorganisationer har uttalat sig kritiskt till CISPA och rörelsen för elektronisk frihet för medborgarna (electronic frontier foundation) jobbar stenhårt att stoppa eller åtminstone bromsa den.

      ”Alltså bör, enligt din fruktansvärt bristande logik, ingen rapportera ngt alls om hellikopterskjutningen då endast en handfull individer dog vid det tillfället.”

      Jag förväntar mig att medierna inte ska göra skillnad på attentat och attentat vilket de uppenbarligen gör systematiskt iom att vi inte skulle fått reda på helikopterskjutningen om det inte vore för alternativ nyhetsrapportering och interna läckor till wikileaks.

      En handfull dog i just det attentatet, men hur många fler liknande attentat har skett som vi inte fått reda på..? Har det skett en gång kan det ha skett 100.. bara att de lyckats gömma undan bevisen för dem. Det har ju varit ett antal krig på sistone. Om detta var ett i en lång rad av enligt internationell rätt olagliga skjutningar så kan det mycket väl vara hundratals för att inte säga tusentals som dött i liknande attentat genom åren.

     • @FG

      ”Det är lite trist att du tappar både förmågan att stava rätt och förmågan till logiskt tänkande när du blir så upprörd.”
      Tjena Plantan, sonm dyslektiker har jag aldrig kunnat stava och skriver jag på Iphone blir det riktigt rolig stavning, men å andra sidan finns det ett innehåll med kärna i det jag skriver, i synnerhet jämfört med det hoplösa elände till text du kräker ur dig. Alltid utan källa, alltid ngt du tror och med tanke på den totala avsaknaden av livserfarenhet som du lider av vet du ganska tydligt absolut ingenting.

      ”Komiskt att du i så stor utsträckning försöker hånas.”
      Bra att du tycker det är roligt, det tycker även jag.

      ”Funderat på att bli ståuppkomiker? Såndära ”Roasting” är populärt har jag hört.. ”
      Ja med tanke på att du själv nyttjar epitet och sedan hånar så är det otroligt roligt att du försöker hacka på att ngn annan gör det samma.
      Som vanligt klarar du inte av att komma ihåg vad du själv skriver.

      ”Det är nog ingen som förväntar sig ge Falkvinge lika stort utrymme som om en bomb briserar i en huvudstad. Men det måste finnas proportioner.”
      Att inte ge Falkvinge utrymme i tidningar är i proportion, ingen är intresserad av att läsa det han skriver då det är samma hopkok av konspirationsdynga som du plitar ned.

      ”Om en av bomberna dessutom smäller precis i dagarna för en omröstning i ett nationellt parlament ang. massövervakning av allmänheten i direkt Fascistisk utsträckning.. då får ju konspirationsteoretikerna vatten på sin kran.”
      Ja det märks att du fått det

      ”CISPA som var förslaget som röstades igenom i Congress är troligen något av det allra värsta som kan hända amerikanska medborgares frihet sen 9/11. Massvis av människorättsorganisationer har uttalat sig kritiskt till CISPA och rörelsen för elektronisk frihet för medborgarna (electronic frontier foundation) jobbar stenhårt att stoppa eller åtminstone bromsa den.”
      Ja tänk, därför är bomben beställd av presidenten tillsammans med Påven och FN.

      ”Jag förväntar mig att medierna inte ska göra skillnad på attentat och attentat vilket de uppenbarligen gör systematiskt iom att vi inte skulle fått reda på helikopterskjutningen om det inte vore för alternativ nyhetsrapportering och interna läckor till wikileaks.”
      Ja då bör du vara nöjd, i samma sekund som medierna fick höra om helikopterincidenten så skrev de alla spaltmeter om just detta. Hmmm, hur får du in denna fakta i dina förvirrade konspirationsteorier.

      ”En handfull dog i just det attentatet, men hur många fler liknande attentat har skett som vi inte fått reda på..?”
      Ja tänkt, du har nog kommit ngt på spåret som ingen annan i världen har tänkt. Plantan, givetvis finns det oändligt med dylika incidenter i alla krigssituationer och locket ligger på i varje enstaka fall tills det att någon läcker infon.

      ”Har det skett en gång kan det ha skett 100.. bara att de lyckats gömma undan bevisen för dem.”
      Och?
      Det frapperande med din text är att du exemplifierar med ett exempel som slår undan benen på alla dina konspirationsteorier. Tidingarna skrev mängder om incidenten i samma sekund som de fick reda på det. Alltså är alla din förvirrade tankar intet annat än förvirrade dylika i en byfjånes överansträngda huvud. Hur fan du lyckats få en plats på ett universitet uppvisar mer än väl på att vårt skolsystem har fallit samman till ett ingenting,

      ”Det har ju varit ett antal krig på sistone. Om detta var ett i en lång rad av enligt internationell rätt olagliga skjutningar så kan det mycket väl vara hundratals för att inte säga tusentals som dött i liknande attentat genom åren.”
      Plantan, wooow, tror du verkligen det? Gör nu dig själv en tjänst, gå och anmäl dig till en FN tjänst. Se till att du hamnar i ett par krigshärdar, du kommer då att lära dig att sånt händer varje dag i krigssituationer. Att tro ngt annat påvisar än en gång din kompletta brist på livserfarenhet.

     • @FG

      Försök att läsa och förstå lite av det du läser.

      ”Frågan om barnporrbrott online aktualiserades nyligen när en forskningsrapport publicerades i Storbritannien. Den visade att över hälften av dem som tittade på bilder av övergrepp mot barn på internet själva begår sådana övergrepp.”

      http://www.dn.se/nyheter/varlden/google-kan-borja-varna-for-barnporr/

     • Detta är ju bara larv och spel för gallerierna. Inte en jävel sprider eller söker väl barnporr helt öppet via google. 😀 Så dumma kan knappast dessa övergreppsmän vara! Tror du själv på det??

     • @FG

      Och så klarade du inte ens av att läsa den lilla artikeln utan att missa det viktiga.
      Suck, våra universitet har verkligen gått ned sig ordentligt.

     • ””Frågan om barnporrbrott online aktualiserades nyligen när en forskningsrapport publicerades i Storbritannien. Den visade att över hälften av dem som tittade på bilder av övergrepp mot barn på internet själva begår sådana övergrepp.””

      Vilken artikel? Kan du länka? Låter helt absurt hur man skulle få tag på sådan information. Dels kan det knappast stämma, dessutom lär du inte få folk att svara sanningsenligt på frågor om barnporr överhuvudtaget 😀

     • Wow guardian är ju en så saklig och bra källa. Alla namn är påhittade. Finns ngt i artikeln med substans..? Hur ska vi veta att inte allt är en påhittad skrämsel-historia?

     • @FG

      ”Wow guardian är ju en så saklig och bra källa. Alla namn är påhittade. Finns ngt i artikeln med substans..? Hur ska vi veta att inte allt är en påhittad skrämsel-historia?”

      Tjena Plantan.
      Snowden valde The Guardian, så han har säker hittat på allt tillsammans med The Guardian.

     • Vad spelar det för roll menar du?

     • @FG

      ”Vad spelar det för roll menar du?”

      Om du misstror The Guardian så väldigt så borde du rimligen misstro allt om Snowden, han finns säkert inte på riktigt.

     • Nä det kan ju såklart vara teater, vem vet 🙂

 53. Ditt svar med retorisk motfråga ”Vet du överhuvudtaget vad som avses med härskartekniker?” är en typ av härskarteknik. Särskilt i det sammanhang som den meningen är skriven i.

 54. Anna Troberg är väldigt duktig på att avlägsna kritiska kommentarer från sin blogg. Informationsfrihet, vad är det för trams, tycks hon anse.

 55. Har råkat ut för samma sak på Anna Trobergs blogg. Jag som piratpartist försökte bemöta hur hon har kapat partiet och driver sin egna agenda, kritiserade hennes hållning i HMF-frågan, kritiserade hur hon försöker glorifiera sig själv genom att hela tiden endast lyfta fram troll istället för seriösa motdebattörer på bloggen, kritiserade partiets hållning gällande HBTQ-frågor och invandring. Inte en enda gång använda jag mig av några nedsättande eller personligt kränkande inlägg för att föra fram mina argument. De bemöttes dessvärre inte av några argument från vederbörande utan hon valde istället för att blockera/censurera mina inlägg med motivationen att jag var ”hatisk”, ”homofobisk” och inte kunde följa hennes ”uppmaningar” när hon inte gav några. Samtidigt lät hon de egna frälsta spy galla över mig och komma med direkta påhopp utan att ens ge dem någon form av tillsägelse. Här är alltså en partiledare som säger sig företräda det parti som ska stå för yttrandefrihet och åsiktsfrihet men man låter bara de bekväma åsikterna komma fram. Partiledningen är inget annat än ett gäng hycklare som har förstört partiet.

 56. Vem är du?

 57. Dött det var här, ska nog ta och se en nytankad film istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: