Piratpartister bakom dödlig drogförsäljning

Uppdrag granskning sänder idag ett inslag om dödlig drogförsäljning, där det visar sig att flera piratpartister i ledande ställning har drivit nätbutiken Hemulen. Hemulen drog in uppskattningsvis 2 miljoner i månaden på att sälja livsfarliga droger och flera av deras kunder har dött av preparaten.

Oavsett om drogerna har varit lagliga eller inte (p.g.a. brister i svenska lagstiftningen och eftersläpning i narkotikaklassningen) så kan man verkligen ifrågasätta etiken kring verksamheten, att tjäna grova pengar på andras drogberoende och i många fall vållande till deras död. Avslöjandet förvånar mig inte ett dugg, med tanke på den drogliberalism som Piratpartiet helt öppet har stått för.

Gustav Nipe säger sig ta avstånd från detta och några timmar efter att Gustav Nipe kontaktakts av Uppdrag granskning så fick två personer som arbetade för Hemulen och hade uppdrag i partiet med omedelbar verkan lämna partiet.

Börjar man gräva i det här så ser man att samma skumma aktörer som vanligt ligger bakom. PRQ (tidigare ägt av Gottfrid Svartholm Warg) som drev The Pirate Bay, pedofilsajter, siter om falska körkort m.m. hostade Hemulen. Bahnhof inhyste utan några betänkligheter troligen servrarna i sin serverhall, tillsammans med Flashbacks servrar. På Flashback skriver man drograpporter och gör reklam för olika preparat och var man kan köpa dessa. Hemulens ägare liksom PRQ och Bahnhof tjänar grova pengar på andra människors lidande, spridande av hat osv. Jag välkomnar en mer kraftfull lagstiftning som kan få stopp på den här typen av vidriga aktörer som tycks göra precis vad som helst bara man kan tjäna pengar på det i tysthet, tror man.

Enligt kommentar på intre.se (kan vara falsk information men stämmer troligen)

PRQ kan vara mail för Hemulen men åtminstone tidigare hyrde de ut servrar till, ibland, ljusskygga organisationer. Deras servrar stod i Bahnhofs serverhallar.

Vi är dock helt säkra på att Flashback hostas av Bahnhof. En av oss har talat med en servicetekniker på Bahnhof om serverhallarna och han blev mer eller mindre snärjd till att försäga sig om Flashbacks servrar. Flashback har dessutom 30 servrar.

och

Flashback är hostad hos Bahnhof AB på deras server som ligger i serverhotellet Pionen, vars adress är Renstiernas Gata27 och serverhotellet ligger i ett bergrum,som tidigare funkade som ett militärt skyddsrum, men som nu förtiden är en stor serverhall med massor av servrar uppställda

6 svar

 1. Men LOOOOOOOL…

  Well, vet du? Det finns domedagssekter i Kristdemokraterna! Japp! Tror till och med den där pingstpastorn i Knutby också var medlem i KD. Kan ju ha fel.

  Och renodlade kapitalister i Moderaterna!

  För att inte tala om de däringa kommunisterna i Vänsterpartiet!

  Och du vet du den där Anders Behring Breivik, han var också politiskt aktiv, tänka sig!

  Så vet du, enligt din måttstock är alla partier för kriminellt och syndigt leverne. Så det så! 🙂

  • Det är stor skillnad på PP och andra partier. PP har själva medvetet begått brott (Pirate Bay ISP), skrivit om hur man ska skydda sig från att åka fast, skapat en försäkring mot att åka fast för fildelningsbrott (Ung Pirat), gjort religion av att begå upphovsrättsbrott, fört en drogliberal politik, anser att yttrandefriheten ska gå så långt att det är OK att driva precis vilken sajt som helst, för att inte tala om lågvattensmärket då Falkvinge ville legalisera allt innehav av barnporr, i PP:s namn.

   Att då tre piratpartister driver en nätbutik vars droger skapar död och lidande, för att de anser sig ha rätt att tjäna pengar på andras lidande dolda under anonymitet, är inte ett dugg förvånande. Visst kan det hända med personer i andra partier men det passar inte som hand i handsken in med partiets övriga åsikter och agerande, som det gör i fallet PP.

   För övrigt är det inte olagligt att driva vare sig en domedagssekt, vara kommunist eller kapitalist, givet att man håller sig till alla lagar alltså. Det är inte olagligt att vara piratpartist heller men steget till att begå brott är oerhört litet, snarare obefintligt om vi betänker att flertalet sympatisörer sysslar med piratkopiering som faktiskt är ett brott.

   Så din synpunkt är helt irrelevant. Du verkar helt blind för PP:s sjuka ideologi och olagliga handlingar.

   • ”Det är stor skillnad på PP och andra partier.”

    Nej, inte egentligen. Det du kallar ”vidriga lagbrott” skulle i stort sett vilken 20-åring som helst kalla ”civil olydnad”. Var Mahatma Gandhis vägblockader också vidriga lagbrott enligt din mening?

    Det handlar om motstånd mot en mycket orättvis lag som i princip gör medborgare rättslösa på internet. Socialdemokraterna hade också en sådan period under 20-talet, liksom MP under 80-talet. Det är en del av en mognadsprocess vilket vilken statsvetare som helst kan förklara för dig.

    Och nej, Guilt-by-association knepet funkar inte nu heller. Eller menar du att SD är kriminellt för att de har en massa medlemmar som sysslar med hets mot folkgrupp?

    Dessutom missade du den lilla relevanta detaljen att allt detta inte skedde med PPs goda minne, och att ansvariga personer fått lämna sina förtroendeuppdrag. So, yeah…

   • Säkert kan du hitta en och annan socialdemokrat som sålt knark också. Eller moderat för den delen. Det är politiken som skapar lidandet. Ingen skulle varit så dum att de fortsatte köpa Spice om marijuana vore lagligt nu när folk vet hur farligt Spice är. Men tydligen fortsätter folk att köpa Spice istället för marijuana av rädsla att hamna i polisregistret och därigenom få sitt liv förstört.

    5 gånger så många dör i Sverige än i Nederländerna av drogrelaterade orsaker. Över 40 per miljon – att jämföra med Nederländernas 8 per miljon. Inte nog med det. Räknar du in familjernas onödiga lidande i termer av stigmatisering med mera så lär hälsokostnaderna för droganvändande vara skyhögt mycket högre i Sverige.

    Tänk dig själv om våldsskildringar vore olagliga för att de är äckliga att se på och för att brottsoffret kan må dåligt av om andra får se på det. Vem fan skulle våga lämna in bevis på misshandel till polisen då? Tänk dig för litegranna innan du häver ur dig din ogenomtänkta hatpropaganda, nejtillpirater.

    • Grundproblemet är att det finns personer som tjänar pengar på andras lidande. Man vet att flertalet preparat man säljer är skadliga och livsfarliga, oavsett narkotikaklassning idag eller inte. Jag skulle önska att man kunde ändra lagstiftningen snarast så att man klassar baserat på verkan och inte på molekylnivå.

     Man kan se på statistiken att läget förvärras i Nederländerna, med fler och fler användare av tunga droger. Den situationen vill vi inte ha i Sverige. Nolltolerans är vettigt vad gäller narkotika. När det gäller alkohol så borde vi ha tagit strid för att få behålla införselkvoter som en del av vår tidigare alkoholpolitik, nu är steget inte långt till att ”monopolet” avskaffas. Det kan vara svårt att vända supartrenden men vi ska heller inte hamna i motsvarande situation när det gäller narkotika.

     Ditt snack om tittförbud håller inte, vi vet om din pedofilvänliga inställning enligt tidigare. Det är din våta dröm att barnporr legaliseras och skälen du pekar på för att nå dit är konstlade. Nolltolerans vad gäller barnporr, tack. Du får runka till något annat, så enkelt är det.

     • De som säljer knark tjänar pengar på det även när det är olagligt. Förbudet gör det mer riskabelt att hantera – vilket pressar upp priserna och ökar vinsten för de som säljer. Förbudet att inneha och använda droger skrämmer sedan köparna från att ha med myndigheter att göra. Perfekt för säljarna som då automatiskt själva skyddas om de kan ha hållhakar på köparna att hålla sig undan myndigheter.

      Du får gärna visa länk till statistik i Nederländerna vad gäller påståendet för tungt missbruk. Mig veterligen finns ingen trovärdig sådan. Sen är ju även som så att missbruk sopas under mattan i länder där det är olagligt. Svårare att skaffa statistik om. Vilket då gör att Nederländernas siffror ser värre ut eftersom där behöver inte folk gömma undan det för att skydda sig från polisen. Oftast är det där ngt tystas som allra mest som de största problemen riskerar att finnas…

      Det är omöjligt att få folk att sluta använda alkohol. Se bara på USA som försökte under 1920-talet. Resultatet blev att folk söp minst lika mycket, men spriten blev farligare och framförallt behövde ju de som tillverkade den vapen att skydda sig mot polisen med – vilket ledde till mycket fler farliga situationer och högre brottslighet över lag.

      Tror du verkligen att en pedofil öppet skulle argumentera mot barnporr på internet? Det är ju absurt. Om det är några som är ängsliga för pedofilskräck så är det väl pedofilerna. Sen är det ju övergreppspedofilerna som tjänar på lagen. Om ingen vågar samla in bevis mot dem så kommer de ju undan.

      Varför tror du han rikspolischefen klarade sig undan att åka fast för övergreppen så länge? Jo han visste förstås att det vore olagligt för folk att samla in bevis mot honom. Dummare än så var han nog knappast. Hög status – inte många kommer tro på skit som sägs om honom. Sen dessutom att bevisen är olagliga.

      ”Jag kan peka på de som samlar in bevis mot mig och kalla dem för barnporrisar. Perfekt. Då kommer jag ju undan!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: