ISP:er kan betraktas som mellanhänder för brottslighet och behöva blockera TPB och liknande illegala tjänster enligt EU-domstolen

EU-domstolen har nu beslutat att ISP:er kan avkrävas att blockera illegala tjänster eftersom ISP:erna fungerar som en mellanhand för den brottsliga verksamheten. Enligt domen:

1. Article 8(3) of Directive 2001/29/EC of the European Parliament and of the Council of 22 May 2001 on the harmonisation of certain aspects of copyright and related rights in the information society must be interpreted as meaning that a person who makes protected subject-matter available to the public on a website without the agreement of the rightholder, for the purpose of Article 3(2) of that directive, is using the services of the internet service provider of the persons accessing that subject-matter, which must be regarded as an intermediary within the meaning of Article 8(3) of Directive 2001/29.

En ISP som ger tillgång till piratsajt för en av sina kunder är alltså att betrakta som mellanhand för brottsligheten. I och med detta råder det heller ingen tveksamhet om att Piratpartiets tidigare leverans av bandbredd till TPB var olaglig.

2. The fundamental rights recognised by EU law must be interpreted as not precluding a court injunction prohibiting an internet service provider from allowing its customers access to a website placing protected subject-matter online without the agreement of the rightholders when that injunction does not specify the measures which that access provider must take and when that access provider can avoid incurring coercive penalties for breach of that injunction by showing that it has taken all reasonable measures, provided that (i) the measures taken do not unnecessarily deprive internet users of the possibility of lawfully accessing the information available and (ii) that those measures have the effect of preventing unauthorised access to the protected subject-matter or, at least, of making it difficult to achieve and of seriously discouraging internet users who are using the services of the addressee of that injunction from accessing the subject-matter that has been made available to them in breach of the intellectual property right, that being a matter for the national authorities and courts to establish.

Nationella domstolar får alltså besluta om att en ISP måste blockera en illegal tjänst som TPB, eftersom detta antingen förhindrar eller åtminstone försvårar fortsatt brottslighet och förebygger sådan. Detta givet att åtgärderna är proportionerliga och i TPB:s fall kan man ju knappast hävda att blockering skulle vara oproportionerlig. I och med denna dom kommer sannolikt en avsevärd ökning av blockering av piratsajter ske och detta är verkligen på tiden.

Se även theregister TorrentFreak

41 svar

 1. Men oh vad bra. ISP:er är inte längre Mere Conduits. Fantastiskt! 😀

  • Fullt rimligt dessutom.

   • Ja det betyder att jag kan stämma Tre för alla barnporrsidor de gör tillgängliga!

    SKITBRA! 😀

   • Hmm, se där kan nog få NTPs blogg blockerad också på grunder av hets mot folkgrupp också.

    Finns massvis med bevis då NTP gång på gång kallat fildelare som grupp för lögnare, tjuvar, mm.

    AWESOME! 😀

    • Pirater är som tjuvar, vilket är fakta och inte hets mot folkgrupp. Dessutom är pirater inte att betrakta som en folkgrupp utan som något som motsvarar ett kriminellt brödraskap eller en samling snyltare.

     Men anmäl du..

     • Precis som judar var tjuvar och snyltare runt 1932 i Tyskland?

     • @wertigon

      ”Precis som judar var tjuvar och snyltare runt 1932 i Tyskland?”

      Noterat att dina argument blir sämre och sämre. Hitler? DDR? Rosa Parks?

      Idiot!

     • Jag påpekar bara likheterna med din argumentation och nazisternas argumentation.

     • @wertigon

      ”Jag påpekar bara likheterna med din argumentation och nazisternas argumentation.”

      Det finns inga likheter. Nazisterna var avundsjuka på judarna eftersom de var arbetssamma och framgångsrika, ja kanske som ni pirater är avundsjuka på framgångsrika artister som tjänar pengar.

      Judarna var beundransvärda, vilket inte kan sägas om de tjuvaktiga piraterna.

     • Det finns inga likheter. Nazisterna var avundsjuka på piraterna eftersom de var arbetssamma och framgångsrika, ja kanske som ni judar är avundsjuka på framgångsrika artister som tjänar pengar.

      Piraterna var beundransvärda, vilket inte kan sägas om de tjuvaktiga judarna.

      Spoken like a true Nazi…

     • Haha, jag får säga att det är ett skickligt försök att likna pirater vid antisemiter.

      Det klassiska när alla andra argument tar slut.. ”men … men… ni är ju som NAZISTEEER.”

      Upphovsrätten skapar pengar ur ingenstans – litegranna liknande som att få lov trycka nya pengar från ingenstans och har vissa likheter med ränta…

      Men det är inte arbetssamt – det är att tjäna pengar utan att behöva arbeta..

      Men ärligt.. om alla skulle göra på samma sätt ( Kant ) – vilja tjäna pengar utan att arbeta… Det skulle ju inte funka… eller lur? Åtminstone inte förrän datorer och robotar är en bra bit bättre än hittills och kan göra alla nödvändiga arbetsuppgifter helt själva.

      Återigen den inre drivkraften för skapande är Nyfikenhet och Passion. Att ”brinna” för det man gör. Det är något som startar när man föds och som lärarnas och skolans främsta uppgift bör vara att finna och elda på den inre glöden det som varje unge har – inte att få ungarna att marschera i raka led och lydsamt följa order…

     • Och vem var det som började yra om nazister?

     • Gurra skriver: ”Upphovsrätten skapar pengar ur ingenstans – litegranna liknande som att få lov trycka nya pengar från ingenstans och har vissa likheter med ränta…”
      Som Bitcoins alltså – men det konceptet är ju helt ok….
      Hörde vi nån säga dubbelmoral igen?

     • Thomas:

      Nejdå det kommer inte från ”ingenstans”, du behöver ju elektronik och beräkningskraft för att skapa bitcoins, så kryptovalutor uppmuntrar investeringar i datorer och elektronik-hårdvara. Investeringar som ger vinst som kan användas att skapa bättre hårdvara…

      Om något har gett möjlighet att öka livskvaliteten de senaste 40 åren så är det beräkningskraft i datorer. GPUer ( som kommer från ”underhållningsbranschen” ) har skapat investeringar som lett till tillämpningar i alla möjliga oväntade grenar av näringslivet. Om ekonomin kunde ge en liknande boost till datorteknik och beräkningskraft är det nog ingen som vet vilka fantastiska tillämpningar vi kunde bygga om några årtionden.

     • @FGurrrblurrrrrr

      ”du behöver ju elektronik och beräkningskraft för att skapa bitcoins,”

      LOL

     • Vad är det som är så skoj? Det verkar som varje gång när ni får slut på saker att skriva så blir det ett oförklarat LOL.

     • @gurra

      ”Vad är det som är så skoj? Det verkar som varje gång när ni får slut på saker att skriva så blir det ett oförklarat LOL.”

      Jag förstår att du undrar, eftersom du inte fattar något av det debatten handlar om. Hänger man inte med bland fakta så kan man knappast heller förstå vad skämten handlar om.

      LOL LOL LOL

     • Gurra – din retorik är så cool! Du säger alltid emot dig själv, på ett eller annat sätt. Nu hävdar du att underhållningsbranschen drivit teknikutvecklingen och ökat livskvaliteten på ett fantastiskt sätt. I ett annat inlägg skrev du att vi haft en fantastisk utveckling av produkter, tjänster och programvaror de senaste 10 åren.
      Du har helt rätt!
      Samtidigt skriver du att underhållningsbranschen är ”en maffia” som inte tillför nåt värde – hur ska du ha det??
      Och den slutsats du drar av den fantastiska teknikutvecklingen vi sett under de senaste 10 åren är att nuvarande lagar kring IP hindrar utvecklingen?? Du sågar ju själv av den grenen du sitter på, när du så självklart skriver att vi har haft en fantastisk utveckling de senaste 10 åren. Din retorik hänger inte ihop, det finns inte nån som helst substans, det är helt tomt på innehåll.

     • @FG

      ”Vad är det som är så skoj? Det verkar som varje gång när ni får slut på saker att skriva så blir det ett oförklarat LOL.”

      Det som är roligt är att du skriver ”du behöver ju elektronik och beräkningskraft för att skapa bitcoins,”

      Förstår du verkligen inte hur roligt det är att du hävdar att det finns ett värde i att med elektronik och beräkningskraft skapa kombinationer av ettor och nollor (som absolut kan skrivas ned på ett papper och kopieras i oändlighet) som endast har ett värde så länge just den kombinationen är inlåst i ett system som en viss mängd individer väljer att tro på.

      Gurrblurr, du är dråplig

     • Sten:

      Förstår du inte värdet av att stimulera hårdvarubrancherna?

      Vad är det som är bättre med att ha massa personer som sitter och tar hutlösa risker med skattebetalarnas pengar? Det kan ju verkligen skita sig, som vi såg 2008-2009.

      Dessutom avslöjar du att du inte vet ett minsta om vad bitcoin är eller hur det funkar. Det är du som är rolig att läsa för du trasslar in dig och feltolkar mer och mer för varje nytt inlägg.

     • @gurra

      ”Dessutom avslöjar du att du inte vet ett minsta om vad bitcoin är eller hur det funkar. Det är du som är rolig att läsa för du trasslar in dig och feltolkar mer och mer för varje nytt inlägg.”

      Man kanske ska och prata med en expert som Falkvinge, som så länge propagerat för att använda bitcoin? Det ska till en expert för att förlora en miljon, en normal person håller sig borta från detta, eller kanske några enskilda idioter som förlorar de småpengar de lyckats lägga undan.

     • @FG

      ”Dessutom avslöjar du att du inte vet ett minsta om vad bitcoin är eller hur det funkar. Det är du som är rolig att läsa för du trasslar in dig och feltolkar mer och mer för varje nytt inlägg.”

      Du fortsätter att vara underhållande. Jag har en liten mängd Bitcoins som jag införskaffade för två år sedan, just för att ta reda på hur det funkar.
      Och vännen, du i ser alltså inte hur rolig du är när du förespråkar ett värde för en remsa datakod som inte har någon relevans till något alls förutom inom Bitcoinkoden. Samtidigt som du hävdar att kopior av ett verk nte har ngt värde utan är som luft.
      LOL och LOL och LOL

     • Pirater stjäl inte, pirater kopierar och är de största köparna och konsumenterna av film, spel och musik. Det vet både du och jag.

     • @P

      ”Pirater stjäl inte, pirater kopierar och är de största köparna och konsumenterna av film, spel och musik. Det vet både du och jag.”

      Det pirater gör liknar väldigt mycket stöld eftersom upphovsmännen går miste om intäkter för verk som utnyttjas av piraterna. Olika undersökningar visar att mellan 15-25% av nedladdningarna skulle ha varit köp om piratkopiering inte hade varit möjligt.

      Hur mycket pirater köper i förhållande till andra är helt irrelevant och det finns undersökningar som visar att det inte är så rent generellt att pirater köper mer, det är olika för olika produkter. Storkonsumenter kan väl anses vilja köpa oftare än småkonsumenter, det är snarare detta vi ser.

      Säg att en undersökning visar att snattare också köper mer i butik än de som inte snattar, skulle detta legitimera snattandet? Nej, huruvida en lagbrytande grupp gör lagliga aktioner parallellt med detta är helt irrelevant för lagbrotten.

     • De enda undersökningarna i ämnet visar bara att pirater köper mer än övriga befolkningen.
      Jag har inte sett någon undersökning där man jämför pirater med musik- eller filmintresserade ickepirater.

     • ”De enda undersökningarna i ämnet visar bara att pirater köper mer än övriga befolkningen.”

      Ja de som inte är intresserade av kultur eller kunskap varken köper eller fildelar väl.

 2. Visst är det lite märkligt att Christian Engström i ett videoinslag upprepat hävdar att PP aldrig kompromissar med de mänskliga rättigheterna?

  Jag drar mig för att kalla folk för lögnare men i det här fallet är det oundvikligt. Man visade i praktiken i och med att man gick in som ISP för TPB att man skiter i vissa mänskliga rättigheter. Tydligen var det OK att TPB i kommersiellt syfte tjänade pengar på medhjälp till brott med enorm skada på den ekonomiska delen av upphovsrätten. Man gick alltså fullt aktivt in och hjälpte TPB att kränka den ekonomiska delen av upphovsrätten i enormt stor omfattning. Hur i h:vete kan man sen utan att skämmas hävda att man aldrig kompromissar med de mänskliga rättigheterna? Sjukt!

  http://christianengstrom.wordpress.com/2014/03/27/hur-gor-man-for-att-gora-skillnad-i-eu-parlamentet/

  • Ni försöker få det att låta lika viktigt för er att tjäna pengar på era favoritvillkor som det är för utsatta folk att slippa bli trakasserade, torterade och mördade.

   Fy FAN vilken äcklig åsikt.

   • ”Ni försöker få det att låta lika viktigt för er att tjäna pengar på era favoritvillkor som det är för utsatta folk att slippa bli trakasserade, torterade och mördade.”

    Jaså?

    Alla mänskliga rättigheter är viktiga så man försöker säkra dem i balans med varandra om det råder en konflikt.

    Men du vill kanske göra en lista i rangordning och där allt annat övertrumfar upphovsrätten?

    Trakasseri, tortyr och mord hamnar inte i konflikt med upphovsrätten, berätta mer om detta ifall du hävdar den ståndpunkten eller att jag eller någon annan ”antipirat” skulle ha hävdat något i den stilen.

    Idiot.

    • Friheten att företaga kommer i konflikt med upphovsrätten.

     • Men Gurra – du har ju i flera inlägg beskrivit vilken fantastisk utveckling vi har haft de senaste åren, nya produkter, tjänster, koncept och allt annat coolt som har hänt. Det visar ju med all önskvärd tydlighet att det inte finns något hinder för företagande och innovation.

     • ”Det visar ju med all önskvärd tydlighet att det inte finns något hinder för företagande och innovation.”

      Det gör det inte alls det. Bara för att vissa innovationer sker betyder det inte att alla som skulle kunna ske sker. En del drar sig för att uppfinna ngt då de inte har nån backning och inte själva litar på att de skulle kunna försvara ett patent.

      Det är bara se på H. Lans. Vad är sensmoralen i den storyn? De stora gör som de vill och sen är det den med störst plånbok och störst tålamod som vinner. Väldigt sällan ”den lille uppfinnarn”.

 3. OT:

  Gottes kumpan utreds för nya fall av allvarliga dataintrång. Det skulle förvåna mig mycket om inte Gotte har delaktighet i detta också, inte för brotten begångna 2013 men det kan finnas mer som hittas i utredningen. Det är för övrigt en stor skam att Gotte fick sitt straff sänkt i målet om dataintrång och bedrägeri mot Logica och Nordea.

  http://www.dt.se/nyheter/ludvika/1.7012232-37-aring-fran-dalarna-misstanc

  http://www.metro.se/nyheter/sapo-leder-utredning-om-dataintrang/HdzncC!yCTJ1BT6JRdYCHyt4Uptng/

 4. Link: ISPs No Longer Have to Block The Pirate Bay, Dutch Court Rules
  The Court of The Hague ruled today that the blockade is disproportionate, ineffective, and hinders the Internet providers’ entrepreneurial freedoms……
  The court based its decision on the Charter of Fundamental Rights of the European Union, which both includes “freedom to conduct a business” and “right to property.” In this case the entrepreneurial freedom outweighs property rights, because the blockades are disproportionate and ineffective.

  Hur effektiv är en blockad?
  Link: The Pirate Bay Shows Futility of Domain and DNS Blocks

  Link: How The Pirate Bay Plans to Beat Censorship For Good

  Alla dessa lagar och glädjetjut av nejtillpirater och hans gäng är värdelösa – Desto fler lagar och förtryck desto större medvetenhet bland människorna om hur dessa lagar våldför sig på deras mänskliga rättighet enligt artikel 19 – De kommer att inse att dessa lagar bygger på en stor lögn där man hävdar att lagstiftningen är till för att skydda artisterna medan de i själva verket är till för att skydda vinsterna för i första hand 4 världsomspännande musikbolag och 7 världsomspännande filmbolag alla med säte i USA – Det finns inga recenta studier som kan bevisa att fildelare skadar artister – kompositörer – författare mm – tvärtom allting visar på att det är fildelarna som bidrar mer till dessa artisters inkomster än de som inte fildelar

  Dessutom går det helt enkelt inte att stoppa fildelningen – Desto mer Internet utvecklas desto svårare blir det och nya sätt att fildela dyker upp – Människornas Internet kunskaper utvecklas också i takt med alla dessa blockader och försök att stoppa fildelningen – De lär sig att segla om dessa hinder – Vad har skärpningen av upphovsrättslagen 2005 och införandet av IPRED haft för effekt för den svenska fildelningen? – I stort sätt ingen alls! – Däremot verkar VPN tjänster blir alltmer populära idag – Inget land eller sammanslutning av länder kan lagstifta över Internet eftersom de inte kan isolera och kontrollera sin lilla del av Internet som de kan med fysiska gränser
  Link: Mobile Music Piracy More Popular Than Torrents and Cyberlockers

  The Pirate Bay lever!!! – Fildelningen lever!!! – Ingenting vad nejtillpirater och hans lilla gäng här säger kan förhindra detta – Jag tycker att nejtillpirater och hans gäng borde nöja sig med sin phyrrusseger att iaf Piratpartiet har mer eller mindre försvunnit från den politiska arenan i Sverige – Det är ju därför denna blog skapades?

  • Det var länge sedan Donsan, jag ser att även om tiden har gått så har du inte lärt dig än hur mänskliga rättigheter fungerar.

   Angående studier så behövs det inte, det finns knappast studier kring hur brott om alla andra mänskliga rättigheter skadar heller. Faktum är att det inte ens finns en vetenskaplig studie som på goda grunder bevisar att det är bättre att ”hoppa fallskärm” med fallskärm än utan om man vill överleva.

   http://io9.com/can-a-parachute-save-your-life-not-according-to-scienc-1556426507

   ”Inget land eller sammanslutning av länder kan lagstifta över Internet eftersom de inte kan isolera och kontrollera sin lilla del av Internet som de kan med fysiska gränser”

   Jodå, det går att ha internationella överenskommelser eller inom EU och fler sådana kommer att behövas. Lagstiftningen och rättstillämpningen har helt enkelt inte hängt med så den behöver snarast komma ifatt. Självklart ska man göra vad man kan för att motverka, upptäcka och bestraffa lagbrott oavsett i vilket land olika brottslingar, utrustning osv. befinner sig, för varje person i varje land som brottet drabbar. Detta är en självklarhet!

   ”Jag tycker att nejtillpirater och hans gäng borde nöja sig med sin phyrrusseger att iaf Piratpartiet har mer eller mindre försvunnit från den politiska arenan i Sverige – Det är ju därför denna blog skapades?”

   Bloggen skapades för att ge möjlighet att granska och kritisera PP utan att bli censurerad av Falkvinge m.fl. Det har visat sig att denna typ av censur av åsikter är ganska vanlig bland pirater, man tål helt enkelt inte att någon opponerar sig. Det väsentliga är inte att ta död på PP – även om det i princip redan är gjort – det råder nämligen åsiktsfrihet i vårt land så vilka galningar som helst får bilda vilket knäppt parti som helst.

   Det viktigaste är att PPs värderingar inte får grepp i samhället, nämligen tjuvmentaliteten och att det anses vara OK att begå brott mot andra under skydd av anonymitet och via internet där man inte behöver se brottsoffren i ögonen. Tyvärr verkar deras tjuvmentalitet redan fått fäste, med tanke på att idag snattar var tredje niondeklassare i butik mot var femte för 10 år sedan. Inte konstigt då att man piratkopierar då risken för att åka dit är i princip obefintlig. Enligt BRÅ så är risken för att åka dit för snatteri c:a 1 på 10, ganska hög risk. Och tråkiga konsekvenser i form av polisanmälan, polisen och socialen kontaktar föräldrarna osv. Ändå snattar var tredje niondeklassare! Det är då föga förvånande att man tar ännu lättare på brottet piratkopiering.

   Kort sagt, bloggen behövs och det behövs rent generellt mycket mer som motverkar de sjuka värderingar som PP står bakom, de är mycket skadliga för samhället.

  • nejtillpirater säger: jag ser att även om tiden har gått så har du inte lärt dig än hur mänskliga rättigheter fungerar.
   I motsats till nejtillpirater så hänvisar jag till en faktisk artikel i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna istället för att LJUGA så som nejtillpirater gör när han i en av sina skrattretande artiklar Mänskliga rättigheter och kostnaden för att bryta mot dem frankt påstår: Men om rättigheterna nu är absoluta, varför respekterar man då inte upphovsmännens rättigheter? Återigen, man vill välja och vraka bland lagar och rättigheter och ta det som passar och skita i resten. Men vad gör man då när en stor grupp av människor bryter mot mänskliga rättigheter såsom piraterna gör? – utan att kunna hänvisa till en enda av deklarationens artiklar som kan backa upp detta löjliga påstående
   Jag bara undrar – Vilka av oss 2 är den mest trovärdiga här? – LÖGNAREN nejtillpirater eller den som har grund för sina påståenden?

   nejtillpirater säger: Angående studier så behövs det inte, det finns knappast studier kring hur brott om alla andra mänskliga rättigheter skadar heller.
   Här visar nejtillpirater återigen vilken enfaldig idiot han är – Han verkar mena att det är OK att skapa lagar som kriminaliserar nära 2 miljoner fildelande svenskar utan tillstymmelse av bevis att de skadar andra och som på ett flagrant sätt våldför sig på människornas mänskliga rättighet enligt artikel 19 – Han verkar också mena att man kan bortse ifrån dom faktiska studier som finns och som alla säger att fildelare är till större gagn för artister än de som inte fildelar

   nejtillpirater säger: Jodå, det går att ha internationella överenskommelser eller inom EU och fler sådana kommer att behövas. Lagstiftningen och rättstillämpningen har helt enkelt inte hängt med så den behöver snarast komma ifatt.
   Dock avstår nejtillpirater att förtälja hur det skulle gå till – Fakta har visat att alla dessa nuvarande åtgärder inte har haft någon större effekt på vare sig The Pirate Bay eller liknande sajter och den sk illegala fildelningen – Därför avstår nejtillpirater också från att berätta vad god ändringen av upphovsrättslagen 2005 och IPRED har fört med sig annat än att man har förvandlat Sverige till ett land fyllt med kriminella som i praktiken inte gör en fluga förnär – Som vi ser lever The Pirate Bay (och andra liknande torrentsajter) – den sk illegala fildelningen och artisterna fortfarande i högsta välmåga – Bara enfaldiga idioter kräver ännu strängare lagstiftning trots att:
   * lagstiftningen uppenbarligen inkräktar på människornas mänskliga rättigheter
   * dom genomförda lagar på intet sätt har haft någon större effekt
   * hela anledningen för lagstiftningen baseras på en LÖGN och man under alla dessa år aldrig har kunnat ta fram en enda artist som bevisligen har skadats av den sk illegala fildelningen

   nejtillpirater använder sig av snattarstatistik för att ”bevisa” hur den sk illegala fildelningen fungerar – Men dessa 2 företeelser har inget med varandra att göra – Han påstår t ex: nämligen tjuvmentaliteten och att det anses vara OK att begå brott mot andra under skydd av anonymitet och via internet där man inte behöver se brottsoffren i ögonen.
   Som vanligt häver nejtillpirater bara en massa skit ur sig – Den sk illegala fildelningen har ingenting med ”tjuvmentalitet” att göra – Hur kan människor ”stjäla” när de enbart byter filer med varandra och där ingen – så som med snatteri – olagligt har förlorat någonting ur sin ägo? – Det har nejtillpirater aldrig kunnat förklara på ett intelligent sätt – Hur en fildelare kan se ”sitt brottsoffer i ögonen” utan att man under alla dessa år som fildelningen har pågått någonsin har kunnat visa ett enda enskilt brottsoffer är också en gåta som nejtillpirater aldrig har kunnat ge något intelligent svar på

   Som vanligt babblar nejtillpirater bara skit och griper han påståenden rakt ur det tomma intet i den felaktiga tron att det hans säger skall gå hem vid någorlunda intelligenta och utbildade människor – Han verkar aldrig märka att antalet anhängare på sin blog förblir konstant och att dessa enfaldiga idioter ständigt skriver samma gamla visor om och om igen utan att bry sig om vare sig relevansen – sanningen eller hur väl grundade alla deras påståenden är

   • ”Som vanligt babblar nejtillpirater bara skit och griper han påståenden rakt ur det tomma intet i den felaktiga tron att det hans säger skall gå hem vid någorlunda intelligenta och utbildade människor”

    Enligt mina egna erfarenheter så uppfattas inte alls påståendena som tagna ur det tomma intet och går väl hem hos någorlunda intelligenta och utbildade människor. Här häckar dock en hel del ignoranta pirater som vare sig har koll på fakta eller ens verkar vara intresserade av att lämna sin vrångbild genom att kolla upp fakta, där går argumentationen uppenbarligen inte hem än men man ska aldrig sluta tro på under, ibland går det faktiskt att skära även med de slöaste knivarna i lådan…

    • Galileo och Kopernikus vägrade också ”läsa fakta”, Aristoteles hade ju undersökt så noga hur världen funkade en gång i tiden. Respektlöst att inte ta honom på orden!

     Vilka envisa idioter va?

     Och Einstein, vilken knasboll!

     Välrespekterade professorer runt 1900 var ju säkra på att mekaniken var färdig och det enda som behövdes var noggrannare mätutrustning och bättre mätningar av naturkonstanterna.

     ( Vilken jäkla tur för oss att han trodde på sig själv och inte lyssnade på dem..! )

     Eller om vi tar den ”politiska” approachen ist. för ”kunskap”.

     Martin Luther var ju också väldigt outbildad. Hade han bara läst på samtidens ”fakta” bättre så hade han förstått sina misstag och kunnat gjort avbön. Inte sant?

   • Som dom säger på Engelska: Dream on nejtillpirater – Enbart en enfaldig idiot inser inte att det han säger är bara ogrundat skitsnack – värdelös retorik och rena rama LÖGNER och fortsätter att hävda att andra som gång på gång hänvisar till väldokumenterade fakta inte begriper

    Det är talande att du inte bemöter mina argument – speciellt den där jag helt klart visar vilken okunnig klåpare och LÖGNARE du är angående dom mänskliga rättigheterna – Du är verkligen an beklagansvärd pajas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: