Piraternas sanna natur: censur, förstöra liv för meningsmotståndare och hota dem

Ni minns väl Falkvinges och Anders Trobergs uttalanden om att det personliga priset för att ha piratfientliga åsikter ska vara högt? Personlig jihad, att åklagare och poliser som var inblandade i TPB-fallet ska få sina liv förstörda? Och att man på olika sätt försöker använda sin maktposition på nätet genom att censurera piratfientliga åsikter?

Jag brukade skriva en del på TorrentFreak, ständigt uppvaktad av signaturen Fredrika som verkar ha kontakter, hon har även antytt att hon är anställd på Disqus som används av många media för att kommentera artiklar. Hon har sett till att jag blivit spärrad från Disqus, både på IDG.se, TorrentFreak och totalt sett. Piraternas sanna natur.

Jag är väl inte direkt förvånad men jag blev ändå överraskad när jag råkade se Fredrikas kommentarer på TorrentFreak, till signaturen ”stopstealingcontent” som hon anser är jag, antagligen för att det som skrivs är i linje med sådant jag brukar skriva. Dock är hotelserna otäcka och vad är det för typ av samhälle piraterna vill att vi ska ha? Se följande tråd. Hon avslutar kommentarerna med följande hot:

Btw, how do you feel about psychopath fascist trolls, that don’t accept a ban, instead trespassing under new signatures? Sort of like the psychopath criminal NoToABillionPeople, who’s currently trespassing in Torrentfreak’s comments section under a new ignorant signature, which displays the same logic as StopBreahtingInSpace.

You do realize that you can’t breath in space, and that it’s impossible to steal content, and that you personally can’t hide regardless of what IP-address, signature or mail addresses you use, to trespass here?

Vad behöver man göra för att saker och ting ska gå in i hjärnan på svårt sjuka brottslingar, som NoToABillionPeople? Hans hemadress är ju ingen hemlighet, så nån kanske borde göra ett hembesök? 😉

Ja det är uppenbarligen inget vänskapligt sinnat besök som antyds.

Reminds me of the ignorant fascist psychopath troll NoToABillionPeople who lies about having a Masters degree in engineering. 😉

Lilla gullesnutten. Snart knackar det kanske på dörren. Fast det sägs också att saker bara självantänder ibland.

Mer om hembesök, uppenbara hot om att det kan börja brinna i mitt hem. Fy fan!

Allt detta gör hon med TorrentFreaks moderatorers goda minne. Det finns officiella regler och det finns inofficiella. Att skriva städat och trevligt för att föra en sakdebatt är inte uppskattat om man har fel åsikter. Sitter man i maktposition kan man skriva vad man vill, inklusive uppenbara hotelser. Är det ett sådant samhälle vi vill ha?

Mänskliga rättigheter är oerhört viktiga. Censur, hotelser och att ta till våld mot personer med fel åsikt är aldrig acceptabelt. Det är beklämmande att behöva se det här men tyvärr är det så verkligheten ser ut.

Och var det jag som skrev under signaturen stopstealingcontents? Ja det var det. Jag har blivit anklagad många gånger för att ljuga, speciellt på TorrentFreak. Men jag sysslar inte med sådant så innan frågan ens ställs om det var jag så skriver jag det själv. Visst är det fånigt att man ska behöva slåss för yttrandefrihet och att detta ska vara förknippat med Ad Hominem och hotelser? Nu är det väl iofs dödfött att ens försöka föra en seriös debatt på TorrentFreak så det kan väl kvitta om jag kan skriva där eller inte men jag skulle föredra att få göra det under egen öppen signatur än under annan signatur. Jag tycker också att om man skriver under signatur så ska åsikterna tas för vad de är och man ska kunna bemöta dessa sakligt utan att behöva dra in personangrepp hela tiden. Men jag är väl gammaldags, min etik/moral ligger väl inte i linje med tiden uppenbarligen. Får piraterna bestämma är det egen vinning och möjlighet att begå övergrepp mot andra under anonymitet som är de allra viktigaste komponenterna i det nya samhället, med mänskliga rättigheter som svepskäl/gisslan.

Jag har kontaktat ansvariga för TorrentFreak för att se hur de ställer sig till denna typ av beteende men har ännu inte fått något svar. Polisanmälan kan vara aktuell.

Edit: Har fått kontakt med Ernesto på TorrentFreak. Han har raderat den värsta med hot om att det kan börja brinna i mitt hem, de andra är dock kvar. Han hänvisar även till att de inte har en aktiv modereringspolicy p.g.a. begränsade resurser. Delvis förståeligt men inte acceptabelt om det tar sig sådana uttryck.

Edit: Sparade undan inläggen och har skickat länkar och översättningar till Ernesto som skulle titta vidare på dem. Han har gjort vissa bortredigeringar men det är fortfarande fullt med personangrepp.

Edit: Först ville Ernesto bara ta bort inlägg med rena hot, dock inte personangrepp men jag fick honom till slut att ta bort även personangreppen plus att han lade till följande ”mjuka” regler som framgår ovanför trådarna, en viss framgång i alla fall.

Comment rules: Please refrain from personal attacks and stay on topic.

Fredrika1 2013-12-28Fredrika2 2013-12-28Fredrika3 2013-12-28Fredrika4 2013-12-28

 

Edit 2014-01-06: Angående frågan om polisanmälan, se nedanstående inlägg av Fredrika med nya hot:

Fredrika 2014-01-05 kl. 15.38.23

15 svar

 1. […] Edit 2013-12-28: Som om det inte räcker med censur så är det tydligen också OK med hot om att bränna ner mitt hem om jag fortsätter att skriva på TorrentFreak […]

 2. @NTP

  Fredrika är uppenbarligen en mycket, mycket sjuk individ som känner att hon måste hota dig och andra i brist på argument. De bristande argument hon vanligtvis släpar fram är enbart retoriska rundvandringar i ett stort svart hål som uppenbarligen störs av din närvaro. Hon verkar också tro att så länge de sajter hon huserar på enbart består av ryggdunkande Falkvingfansfjånar så gör hon den heliga piratmuppsrörelsen en tjänst.

  Hon har tidigare även fått för sig att jag är ngn annan som hon tydligen är arg på, ngn vid namn Brunmark, och även hänvisat till ett par kvinnonamn i någon form av feberyra för att sedan påstå att inget av detta var riktat mot mig trots att kommentaren var tydligt adresserad till just mig.

  Men censur och hot verkar ju vara Falkvinges och hans beundrares favoritverktyg.

  Hot är ett lagbrott som du bör anmäla
  http://polisen.se/Utsatt-for-brott/Olika-typer-av-brott/Hot-vald-ofredande/

  ”You do realize that it doesn’t matter if one changes his email, signature, IP-address, uses a proxy or a VPN, people with the right connections will still be able to trace that individual back to his little house, that he thinks he’s safe in. ;)”

  Även ovan indikerar ett lagbrott och det bör du anmäla till Datainspektionen.

  • Du har rätt i att jag borde överväga polisanmälan, jag ska först invänta vad TorrentFreak ev. svarar.

   Angående yttrandefrihet så har jag ett svagt minne av att Falkvinge (kan ha varit någon av de andra ledande PP-ansvariga) på sin blogg citerade något berömt citat på temat att man är beredd att slåss för att människor ska få föra fram sina åsikter, även om de har fel. Tomma ord uppenbarligen, eller gäller bara när det är ”åsikter” i form av utbytande av filer mha bittorrent-teknik…

   • @NTP

    Du bör du anmäla oavsett vad TorrentFreak säger eller gör, likaså bör du skicka en anmälan till Datainspektionen gällande Fredrikas påstående:
    ”people with the right connections will still be able to trace that individual back to his little house, that he thinks he’s safe in”

    Stämmer detta så är det bolag som brister i sina rutiner och kränker personuppgiftslagen.

    • Angående polisanmälan så finns det nu nya hot kopplade till en sådan, se slutet av uppdaterade huvudinlägget.

     • @NTP

      Intressant att hon tidigare påstår sig veta var du bor, men med denna kommentar påvisar att hon inte vet var du bor. Hon vandrar allstå vidare i sin retoriska snårskog av törne.

      För övrigt har Fredrika fel, föreligger det hotbild så förblir anmälaren anonym.

     • Oavsett vilket så är beteendet beklämmande på många sätt. Men det viktiga är ju ”integriteten” – för brottslingen.

    • Känns det inte längre tryggt att NSA och FRA kan ta reda på allt..?

     • Vad NSA och FRA kan ta reda på rör mig inte i ryggen eftersom de har i uppdrag att bevaka länders säkerhet och där har jag bara rent mjöl i påsen och de får gärna titta i påsen om de skulle ha någon anledning. Men helst vill jag att de tittar i skurkarnas påsar.

     • Lite roligt är det allt när du hävdar att NSA och FRA kan ta reda på allt samtidigt som andra PP-anhängare bestämt hävdar motsatsen.
      Borde ni inte i alla fall försöka få till lite samstämmighet i era uttalanden? Det blir ju lite väl lätt att vifta bort det ni skriver som rent nonsens.

 3. […] det personliga priset för att ha piratfientliga åsikter ska vara högt? Mer på temat censur och hot […]

 4. NTP sanna natur; ett internettroll som när han blir behandlad som det troll han är, går på en ragetripp.

  Ska du använda karikatyrer så kan jag också det NTP 😀

 5. Så här säger Anna Troberg om anonymitet på nätet.

  http://www.expressen.se/debatt/overtramp-att-hanga-ut-anonyma-skribenter/

  Det skiljer väldigt mycket mellan teori och praktik med tanke på att vissa inom partiet anser att det personliga priset för att ha piratfientliga åsikter ska vara högt.

  Jag har blivit hotad om att mitt hus ska börja börja brinna om jag fortsätter att skriva på TorrentFreak. Och om jag polisanmäler detta solklara fall av olaga hot så ska min identitet röjas så fort piraten i fråga (Fredrika) får reda på detta.

  Det Anna Troberg skriver är fint men det här ser tyvärr ut att vara en polerad fasad.

 6. […] blir jag hotad av signaturen Fredrika att mitt hus kan börja brinna om jag inte slutar skriva på T…. Detta är inte strikt kopplat till Piratpartiet men det visar ändå på en avskyvärd mentalitet […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: