Gottfrid Svartholm Warg äntligen i fängelse enligt TPB-domen

Gottfrid Svartholm Warg har varit häktad under en längre period pga utredning av två fall av dataintrång och flera fall av grova bedrägerier. Nu förs han istället över till fängelse för att avtjäna sitt fängelsestraff på 1 år enligt domen i The Pirate Bay-målet. Enligt SvD:

– Vi har undanröjt de mest akuta riskerna som gjort det befogat att ha honom häktad med restriktioner, säger kammaråklagare Henrik Olin till TT.

Ett av dataintrången handlar om skyddade personuppgifter från Skatteverket som stulits från IT-företaget Logica. Ytterligare två män är misstänkta. Åtal väcks troligen i början av 2013.

Enligt protokollet från en av häktningsförhandlingarna i november framgår följande:

Gottfrid Svartholm Warg är alltjämt på sannolika skäl misstänkt för dataintrång den 1 januari 2010 till den 15 april 2012. Han är på sannolika skäl misstänkt även för dataintrång den 1 juli 2012 till den 31 augusti 2012 i Stockholm och för grovt bedrägeri vid fyra tillfällen, den 23 och 24 juli 2012.

Eftersom åtal är på väg så tyder detta på att misstankegraden nu har stärkts.

I och med detta har nu i alla fall två av fyra avtjänat eller börjat avtjäna sina fängelsestraff enligt domar i TPB-målet.

 • Carl Lundström har avtjänat sitt fängelsestraff på 4 månader
 • Gottfrid SvartHolm Warg ska nu påbörja sin fängelsevistelse på 1 år. När fängelsestraffet i TPB-målet är avtjänat väntar med största sannolikhet flera år till i fängelse om åtalet om dataintrång och grova bedrägerier går igenom.

De andra kommer sannolikt också snart att krypa in i finkan:

 • Peter Sunde har uttömt alla rättsliga möjligheter att överklaga domen i Sverige, dvs han måste infinna sig för att börja avtjäna sitt fängelsestraff på 8 månader eller så blir han internationellt efterlyst
 • Fredrik Neij är sedan tidigare internationellt efterlyst och det är bara en tidsfråga innan han måste börja avtjäna sitt fängelsestraff på 10 månader

Vad kan man lära sig av det här? Bara idioter driver illegala fildelningssajter, rättvisan segrar förr eller senare.

136 svar

 1. Vad kan man lära sig av det här? Bara idioter driver illegala fildelningssajter, rättvisan segrar förr eller senare.

  Nja…korruptionen segrar förr eller senare äe nog mera rätt!

  • Vilken korruption? Domarna är vattentäta, bara att läsa innantill. De är dömda till100% enligt svensk lagstiftning och enligt bevisningen i målet var de också fullt medvetna om att deras verksamhet var olaglig.

   Korruption har inte med saken att göra, dock rättsröta i form av att det tagit oerhört lång tid att få i laga kraft vunna domar och att få de kriminella att avtjäna sina straff. Ännu värre är förstås att upphovsmännen under alla dessa år och fortfarande idag är rättslösa i och med att verksamheten har kunnat bedrivas oavbrutet.

   • Oj du är ju rolig du. Tror du på detta själv? Skräddarna var väl rättslösa när det började byggas textilfabriker. Vilka fräcka nissar som började sätta sig upp mot skrädderimästarnas hantverksstolthet och byggde vävstolar och andra industrimaskiner..! Usch man blir ju allderles ilsken över deras arrogans. Jävla teknikmuppar som kommer från ingenstans och sabbar våra jobb. Men ärligt nejtillpirater… skulle du stått på deras sida förr i tiden och bromsat utvecklingen då? Missunnar du oss idag att kunna köpa skapligt prisvärda kläder på dressmann? Kläder var faktiskt också lyxkonsumtion en gång i tiden.. faktiskt för mindre än 150 år sen.. och det är mycket möjligt att man använde samma retorik då som nu. ”Men ni bryr er ju bara om priset!! jävla snååljåpar som köper fabrikstillverkade kläder :(”

    • Vilket skitsnack!

     Det fanns inga lagar som förbjöd textilfabriker.

     Om jag idag skulle uppfinna en maskin som gjorde kläder 10 ggr snabbare och 10 ggr billigare så finns det inga som helst hinder för mig att starta en textilfabrik och utkonkurrera alla andra i teorin. Dock får jag förstås se till att jag gör egen design eller köper in rättigheter så jag inte tillverkar piratkopior av andras märken.

     Det finns inget i piratkopieringen som gynnar utvecklingen, det blir inte fler nya låtar eller filmer producerade för att pirater vill sno gratis kopior. Tvärtom – det blir mindre och mindre intressant för de som är begåvade och arbetsvilliga att skapa något nytt i och med att de vet att de inte kan skydda sina skapelser med stöd av upphovsrätten.

     Du vet mycket väl att vem som helst idag kan skapa sin egen musik, sin egen film eller designa sina egna kläder. Att massproducera piratkopior av upphovsrättsskyddade verk är dock inget skapande, det är motsvarigheten till stöld.

     • ”Det fanns inga lagar som förbjöd textilfabriker.”

      Jodå, skrålagarna förbjöd textilmaskiner. 🙂

     • Källa på det?

      Hur som helst finns inga sådana lagar idag.

     • Jo det finns ju visst sådana lagar. Patentlagar. Lagar som uttryckligen är till för att hindra andra från att uppfinna och använda maskiner som är bättre än ens egna. Det finns exempel på patent på mycket grundläggande grejer som möjligtvis försämrat eller i vissa fall rent av bromsat upp hela branscher patentets livslängd (20-25) år… På mitt område är ett klockrent sådant exempel patent på aritmetisk kodning. Ett mycket generellt verktyg som kan användas inom många områden men som folk inte vågat använda i riktiga produkter sen 80-talet då någon nisse fick patent. Nu ungefär borde väl patentet gå ut. Äntligen!

      Protektionistiska lagar som bromsar och fördyrar… riktigt jävligt för så väl uppfinnarjockar som konsumenter…

     • Du visar, gång på gång, att du inte vet vad du skriver om. Sveriges välstånd och framgångsrika exportindustrier bygger till stor del på innovationer och patent. Skulle inte företag som Volvo, ABB, Ericsson, SKF, AtlasCopco osv inte haft möjlighet att patentera sina innovationer hade de inte överlevt. Vi hade förlorat förmågan till innovation och utveckling, dessutom tappat hundratusentals jobb.
      Patent hindrar inte nån att ”uppfinna maskiner som är bättre”. Tvärtom gynnar patent en sån utveckling.
      Hade patentet för aritmetiskt kodning varit så viktigt, hade förstås ägaren till patentet kunnat sälja rättigheterna. Det är en utmärkt modell, eftersom det skapar ett värde för det intellektuella kapitalet.
      Men intellektuell arbete är ju något som ni pirater inte riktigt förstår, eller förstår och föraktar.

     • ”Du visar, gång på gång, att du inte vet vad du skriver om. Sveriges välstånd och framgångsrika exportindustrier bygger till stor del på innovationer och patent.”

      Blaha… Sveriges exportframgång efter andra världskriget berodde främst på att vi var ett av väldigt få länder i Europa som inte hade en sönderbombad industri och infrastruktur efter kriget. Vi fick ett stort tillskott av duktigt folk från sönderbombade Europa under den tiden som hjälpte bygga upp vår ”storhet” som industrination. De hade inga jobb att gå till i sina hemländer för både arbetsplatserna och vägarna var liksom… sönderbombade.

      ”Hade patentet för aritmetiskt kodning varit så viktigt, hade förstås ägaren till patentet kunnat sälja rättigheterna. Det är en utmärkt modell, eftersom det skapar ett värde för det intellektuella kapitalet.”

      Det är en utmärkt modell för folk som vill tjäna pengar på andra människors 20-25 år gammalt jobb.

      ”Det är en utmärkt modell, eftersom det skapar ett värde för det intellektuella kapitalet.”

      Nej det är en värdelös modell som gör att folk drar sig för att använda uppfinningar och hellre uppfinner egna grejer som de slipper betala en massa för eller helt undviker att ge sig in i en viss bransch. Varför uppfanns PNG? För att GIF var besudlat med patent. Varför har vi RFC-systemet för internet-uppfinningar? För att de allra flesta utvecklare skyr patent som pesten… Finns något beskrivet, dokumenterat och publicerat så kan du ej ta patent på det.

     • F-G, lika förvirrad och okunnig som vanligt. Visst hade Sverige en konkurrensfördel efter kriget, men den fördelen försvann nån gång på 60-talet. Både Tyskland och Japan, som var totalt sönderbombade, är ju ledande industrinationer. Återigen, din teori är inte kopplad till fakta!
      Ericssons väg till marknadsledare byggde annat på framgångarna med AXE-systemet. Eftersom det var patentskyddat kunde de kapitalisera på sin forskning, tjäna pengar och investera i tillväxt och ny forskning o utveckling.
      Att licensiera patent är en utmärkt och effektiv modell som effektiviserar innovation och tillväxt.Företag kan välja att utveckla egna lösningar eller att utnyttja befintliga patent, beroende på strategi och situation. Och de företag som vill investera i utveckling kan tjäna pengar på den investeringen på flera sätt, både i sina egna produkter och genom att licensiera. På så sätt stärks konkurrenskraften och det blir mer förmånligt att investera i innovation, forskning och utveckling. Dessutom mer effektivt eftersom företag kan återanvända befintlig forskning.

     • Thomas:

      ”Både Tyskland och Japan, som var totalt sönderbombade, är ju ledande industrinationer. ”

      Idag är de ledande industrinationer ja.. Marshallhjälpen… USA fick dessutom in en fot så det var väl en jäkligt smart långsiktig investering av dem.

      ”Att licensiera patent är en utmärkt och effektiv modell som effektiviserar innovation och tillväxt.”

      Nej det är ett föråldrat och trasigt system som fördyrar produkter och skapar monopolsituationer och binder fast arbetskraft i onödiga administrativa positioner som fördyrar produkter och försvårar väsentligt för små uppfinnarjockar och nystartsbolag då de har ett hopplöst underläge i det juridiska.

      Det finns en anledning att nästan inga patentlösningar används på internet och det är helt enkelt att… det är för dyrt och bökigt. Blir något patenterat – ja då skiter folk i det och uppfinner någ annat istället. ( Nämnde jag RFC:er.. som mkt beskriver patentfria sätt att speca tekniska gränssnitt och lösningar på internet? ). Varför är Linux så populärt för servrar för internet-tjänster? Gnu och ”Fulix” borde ju knappt finnas om det är licensiering och slutenhet som är det bästa?

      ”Dessutom mer effektivt eftersom företag kan återanvända befintlig forskning.”

      Nej.. det stämmer ju inte. Befintlig forskning används mkt större utsträckning om det inte finns massa legala strul och fördyrande omständigheter som företag drar sig för. Ett exempel: praktiska implementationer av Aritmetisk kodning har varit patenterat sen 80-talet och väldigt många (populära) uppfinningar skyr det som pesten och kör en massa dumfula och oerhört onödigt krångliga andra metoder istället. Träffade en ryss i höstas som verkade jäkligt smart och hade implementerat en riktigt avancerad aritmetisk kodare för videokodning.. han var antagligen kunnig på patenträtt också, då patentet väl borde löpa ut nu snart… om det gavs för… 25-30 år sen?

      Tänk vad mycket smarta uppfinnar-Zlatans med ungdomlig entusiasm som hamnar bakom patentens dystra och mörka skynken och sen i verkligheten bestraffas brutalt för sin nyfikenhet och företagsamhet med massa utdragna rättstvister mot gamla drakar. Man får väl hoppas att stordrakarna har både samvete och incentiv att försöka köpa upp dem i första hand, men det är väl inte alltid fallet.

      Patent skrämmer bort folk och företag att använda uppfinningen och uppmuntrar att uppfinna andra grejer så man slipper dyra patentlicenser och onödigt krångel.

     • Volvo tyckte att bilbältet var en sådan utmärkt idé att de inte hade något emot att dela med sig av den, och med tiden har bilars säkerhet höjts otroligt mycket. Allt detta tack vare samarbete.

     • Och vad vill du säga med det?

      Ingen har något emot att dela med sig om det görs frivilligt.

      Men uppenbarligen har TPB något emot att dela med sig av de som de har skapat, samtidigt som att de gärna hjälper andra att dela med sig av andras skapelser, mot upphovsmännens vilja och mot lagen, för att tjäna grova pengar via reklamintäkter.

      Tycker du inte att det är en rätt stor skillnad jämfört med Volvo och bilbältet?

      Förresten uppfann inte Volvo bilbältet.

      http://sv.wikipedia.org/wiki/Säkerhetsbälte

     • @Urban/NTP

      ”Förresten uppfann inte Volvo bilbältet.”

      Nej, men de utvecklade dagens tre-punkts balte – utifran Vattenfalls sakerhetsbalte. Detta tog sedan Volvo patent pa, men gjorde det till ett ”oppet” patent som tillater andra att kopiera designen.

      Sa Volvo vet verkligen att ”sharing is caring”

     • ”för att tjäna grova pengar via reklamintäkter.”

      Det är ju för böfvelen ingen skillnad mot Google eller vilken sökmotor / reklamfinansierad tjänst som helst. Ska varje sida få pröjs varje gång de dyker upp på sökningar? Är ju snarare tvärt om. Sidor får pröjsa för att få högre prioritet bland sökresultaten. Fildelning är reklam, precis som träffar på sökmotorer blir till reklam för en sida. Hobbyfildelning är alltså gratisreklam. En träff på google är gratisreklam för en hemsida.

     • ”Det finns inget i piratkopieringen som gynnar utvecklingen, det blir inte fler nya låtar eller filmer producerade för att pirater vill sno gratis kopior. Tvärtom – det blir mindre och mindre intressant för de som är begåvade och arbetsvilliga att skapa något nytt i och med att de vet att de inte kan skydda sina skapelser med stöd av upphovsrätten.”

      1. Det finns i dagens oberoende forskning inget stöd för den av upphovsrättsindustrin påhittade skadeverkan av fildelning i icke-förvärvssyfte. Att i det läget komma dragandes med ett innehållslöst påstående om att fildelning i icke-förvärvssyfte inte skulle kunna gynna utvecklingen får ses som ytterst anmärkningsvärt.

      2. Det existerar ingen stöld i sammanhanget fildelning i icke-förvärvssyfte.

      ”Att massproducera piratkopior av upphovsrättsskyddade verk är dock inget skapande, det är motsvarigheten till stöld.”

      Ingalunda. Fildelning i icke-förvärvssyfte kan på inget sätt likställas med stöld. Denna lögn som du envist upprepar, trots alla tillrättavisningar, är ett ypperligt exempel på att fakta inte värderas särskilt högt på denna blogg.

     • Varför kallar du dig inte Fredrika här?

     • Så istället för att låta diskussionen fortsätta i en saklig diskussion så frångår du istället en faktabaserad och saklig inriktning och angriper meddebatörrerna med fullkomligt irrelevanta personangrepp.

      Ytterligare ett ypperligt exempel på att fakta och rent spel inte värderas särskilt högt på denna blogg.

     • Eftersom jag har goda anledningar att tro att du är samma person som Fredrika så skrev jag att jag misstänkte detta. Denna Fredrika brukar inte vara så nogräknad vad gäller saklig debatt utan praktiserar notoriskt personangrepp istället för att försöka bidra till en konstruktiv debatt.

      Så du är inte samma person som Fredrika?

     • ”Eftersom jag har goda anledningar att tro att du är samma person som Fredrika så skrev jag att jag misstänkte detta. ”

      Du skrev inte att du misstänkte att jag var Fredrika. Du ställde emellertid en direkt fråga varför jag inte kallar mig själv för Fredrika. Ytterligare ett exempel på att fakta och rent spel inte värderas särskilt högt på denna blogg.

      ”Denna Fredrika brukar inte vara så nogräknad vad gäller saklig debatt utan praktiserar notoriskt personangrepp istället för att försöka bidra till en konstruktiv debatt.”

      Läser man alla Fredrikas bidrag på t.ex. Engströms blogg och jämför dom med dina egna så blir det snabbt klart att det i själva verket är du som står för den huvudsakliga osakligheten och personangreppen på den bloggen.

      ”Så du är inte samma person som Fredrika?”

      Svar nej. Så frågan blir ifall du ämnar att lämna detta irrelevanta sidospåret som du byggde upp dina personangrepp med och istället fokusera på en saklig debatt?

     • Lol.

      Se där.
      Den navelskådande retorikmaratonmeningslöshetsmästarinnan har tittat in med ett mer än aningen högtravande epitet.

      Fråga henne vad ngn blir av med när de får sitt hjärta stulet, eller vad en tidstjuv stjäler.

     • ”Lol.

      Se där.
      Den navelskådande retorikmaratonmeningslöshetsmästarinnan har tittat in med ett mer än aningen högtravande epitet.”

      Vad du personligen anser om personer som inte deltar i diskussionen är högst irrelevant för densamme.

      ”Fråga henne vad ngn blir av med när de får sitt hjärta stulet, eller vad en tidstjuv stjäler.”

      För att kunna kalla något för stöld så måste något ändligt försvinna, vilket det gör i fallen ovan. Däremot går detta inte att applicera på fallet fildelning i icke-förvärvssyfte.

     • Tjena Fredrika ”justice”

      Vad är det för ändligt som försvinner när någon får sitt hjärta stulet?
      Vad ändligt försvinner när en tidstjuv har härjat?

      ”Vad du personligen anser om personer som inte deltar i diskussionen är högst irrelevant för densamme.”Dito o LOL

     • ”Tjena Fredrika ”justice””

      Dina personangrepp är fullkomligt irrelevant för en saklig diskussion om det aktuella ämnet.

      ”Vad är det för ändligt som försvinner när någon får sitt hjärta stulet?”

      Kärlek.

      ”Vad ändligt försvinner när en tidstjuv har härjat?”

      Tid.

     • Lol

      Så i Fredrikas värld är kärlek ändlig? När hon fått hjärtat stulet så har hon blivit av med en ändlig resurs, stackarn. Kan inte vara lätt att ha ändligt med kärlek.

      Likaså får Fredrika tydligen inte tillgång till ny tid när en tidstjuv drabat henne. Blir hennes dagar allt kortare allt efter varje stöld? Eller är Fredrikas tid färgkodad alltefter vad den är avsedd för, resulterande i att hon inte får ny specifik tid baserad på vilken specifik tid tjuven just stal. Och vem är det som tilldelar och tillverkar just Fredrikas tid?

     • @Fredrik ”justice”
      Och föresten, stölder av hjärtan och tid i icke-förvärvssyfte är då alltså? enligt Fredrikaretorik lämpligen inte sett som stöld utan istället…?

     • ”Så i Fredrikas värld är kärlek ändlig?”

      Det är något som du får fråga henne om.

      ”När hon fått hjärtat stulet så har hon blivit av med en ändlig resurs, stackarn. Kan inte vara lätt att ha ändligt med kärlek.”

      Det faktum att kärlek är en ändlig resurs behöver på inget sätt betyda att man lider av det.

      ”Likaså får Fredrika tydligen inte tillgång till ny tid när en tidstjuv drabat henne. ”

      Du verkar vara rätt så besatt av denna Fredrika…

      I vilket fall som helst. Ifrågasätter du det simpla faktum att man inte kan få tillbaka förlorad tid?

      ”Blir hennes dagar allt kortare allt efter varje stöld? ”

      Du förstår uppenbarligen inte begreppet att sno någons tid. Du kanske heller inte är medveten om att vi alla lever i samma tidsrymd?

      Eftersom vi lever i samma tidsrymd så existerar endast en logisk slutsats kring begreppet tidstjuv. När någon blir berövad på sin tid så försvinner alltså tid som annars kunde ha använts till annat. Svårare än så är det inte.

      ”Eller är Fredrikas tid färgkodad alltefter vad den är avsedd för, resulterande i att hon inte får ny specifik tid baserad på vilken specifik tid tjuven just stal.”

      Man får aldrig tillbaka gången tid.

      ”Och vem är det som tilldelar och tillverkar just Fredrikas tid?”

      Det är ingen här, förutom du då, som ens antytt att individer skulle ha egna tidsrymder.

     • @ Sten

      ” @Fredrik ”justice”
      Och föresten, stölder av hjärtan och tid i icke-förvärvssyfte är då alltså? enligt Fredrikaretorik lämpligen inte sett som stöld utan istället…?”

      Begreppet stöld syftar aldrig på i vilket syfte det sker. Faktum är att man enbart kan hävda stöld ifall det rör sig om ändliga resurser.

     • @ Sten

      ->”@Fredrik ”justice”
      Och föresten, stölder av hjärtan och tid i icke-förvärvssyfte är då alltså? enligt Fredrikaretorik lämpligen inte sett som stöld utan istället…?”

      Begreppet stöld syftar aldrig på i vilket syfte det sker. Faktum är att man enbart kan hävda stöld ifall det rör sig om ändliga resurser.

     • @Justice

      ”syftar aldrig på i vilket syfte det sker. Faktum är att man enbart kan hävda stöld ifall det rör sig om ändliga resurser.”

      Källa på det, tack.

      Under tiden som du stångar pannan blodig med att försöka hitta en sådan källa så kan du ju Googla på elstöld.

     • Men det är ju inte att likna vid elstöld. Situationen är väl snarare att försöka producera el själv när du har stora biffiga aktörer på elmarknaden som gör allt de kan för att hindra dig och rentav utmåla dig som en brottsling…

     • Att ”få sitt hjärta stulet” är ju poesi. Vilken poet har du SNOTT det uttrycket från.. va?? DIN TJYV DÄR. Nej skämt åsido. Kulturen och de fria konsterna är beroende av sin frihet för att vara något värda. Att kreatörer tillåts kopiera av varandra och mixa ihop gammalt med nytt är i många fall en grundförutsättning för nytt skapande.

      Som man även brukar säga i vetenskapsvärlden. Att kopiera från enbart en är plagiat medan att kopiera från många är vetenskap… Att ta betalt för själva kopieringen som sådan… är kört.

     • Kära FG

      Fredrikas blajande gällande ordet stöld härstammar från en diskussion gällande Anna Trobergs målande beskrivning gällande fördelning av specifika skattemedel.

      Troberg beskrev i sin blog just denna skattefördelning som stöld, vilket var intressant då ingen hade blivit av med ngt och Troberg själv därefter å det grövsta fallerade att på något sätt alls förklara på vilket sätt fördelningen av skattemedel på något vis kunde anses vara stöld.
      Nu talade hon inte heller om själva insamlandet av skattemedel (som många ser som stöld) utan just fördelandet av det redan insamlade.

      Jag brukar vanligen skriva att fuldelning inte är stöld, det är ett upphovsrättsbrott, alltså ett brott och som många andra brott resulterar handlingen i åtal och straff.
      Men om PPs egen sturmbannfuehrer nyttjar ordet vidklyftigt så får PPtrupperna finna sig att andra nyttjar ordet på ett liknande sätt.

     • Jag brukar heller inte skriva att fuldelning är stöld men ofta att det på många sätt liknar stöld eftersom nettoresultatet för upphovsmannen ofta är en inkomsförlust som motsvarar stöld eller en viss procentsats av motsvarande stöld eftersom alla som laddar ner inte skulle ha köpt annars men en hel del skulle trots allt ha gjort det.

     • Men kom igen. Jag stekte just fläskkött för första halvan av nästa vecka. Vilka resturanger blev jag skyldig pengar? Jag menar de blev ju av med inkomster jämfört med om jag skulle tvingats beställa in mat hos dem.

      Fildelning är en hobbyverksamhet precis samma utsträckning som att laga mat hemma eller baka lussekatter. Konsekvensen av att folk lagar mat och bakar hemma kan vara att folk köper mindre mat ute på lokal och att man köper färre bakverk i konditorier.

      Men branscher i näringslivet har ingen jävla ”rätt” att tjäna pengar på sina favoritvillkor genom att kräva ensamrätter som inkräktar på folks frihet och rätt till privatliv.

     • Tja. Att bankerna får skattepengar tillskjutet för att klara sig när de gamblat bort lånade pengar… det är ju som hämtat direkt ur Robin-Hood. Det är ju direkt stöld. Att sen försöka skylla ifrån sig allt på grekerna är ju ett stort jävla skämt.

     • Ja men med ditt resonemang så gick ju lokala resturangen just back säg 80-160 spänn för att jag valde att steka kött hemma i köket istället för att gå dit och beställa.

      Men ett samhälle där branscher i näringslivet har ensamrätter att tjäna pengar på sina favoritvillkor som inkräktar på folks frihet och privatliv… sådana samhällen är inte trevliga att leva i.

      Speciellt inte när de försöker ta sig friheter som massövervakning och privata poliskårer för att se efter sina ensamrätter. Då börjar det bli riktigt jävla vidrigt.

     • @FG

      Du kastar dig ännu en gång med huvudet utför stupet genom att inte läsa vad diskussionen handlade om, Trabergs nyttjande av ordet stöld som beskrivning gällande skattemedel hade inget att göra med stöd till banker.
      Men fortsätt gärna diskutera ngt där du inte införskaffat minsta lilla kunskap, hålet du gräver för dig själv blir inte mindre.

     • Nej bankernas skatte-stölder var en extrapolering av Trobergs resonemang. Börjar du bli nervös eller? Du börjar stava fel…

     • Vännen FG.

      Jag är dyslektiker och stavning är inte ngt jag är bra på, det följer liksom med diagnosen.
      Man skriver ngt och kan inte se vad som är felstavat, men jag antar att du har ngn snillrik ny definition av dyslexi som är lika helt upp åt väggarna åt helvete fel, på samma sätt som du lider av grav allvarlig brist på kunskap gällande allt annat du skriver om.
      Ren och skär dumhet som drabbar många andra är svårare att hantera och nej banker har inget med diskussionen att göra.
      Vad är det som gör att alla PPmuppar kastar sig in i debatter utan att ha ngt på fötterna?
      Troberg diskuterade skattepengar fördelade till polisen och inget annat,

    • Kära FG

     Det är ingen som har monopol på att skapa musik, det är heller ingen som har monopol på att distribuera musik.
     Alltså faller all liknelse med skrå (likt allt annat du skriver) platt ned som en pankaka. Vi har ju dryftat detta, ditt aldrig sinande ältande om skrån, tidigare och påvisat dig med all önskvärdighet hur felaktigt ditt jämförande är.
     Det finns inga gemensamma nämnare och som ”forskare” borde du då redan vid plitandet på tangentbordet själv se hur befängd din s.k text är.
     Dina texter blir inte mindre dålig bara för att du upprepar dem i absurdum.

     • Ensamrätten gäller ju distributionen av musiken. Som om du skulle ge enskilda företag ensamrätt att bedriva transporttjänster. Både distributionen kan skötas såväl gratis ( som en hobby ) som professionellt via tjänster ( netflix, spotify, itunes och flera andra ). En del föredrar att baka hemma och en del föredrar att köpa julbaket. En del föredrar att meka med bilen och en del att lämna in den på verkstaden. Det är inte tillåtet för bagerinäringen att hindra folk att baka hemma till jul. Skulle de försöka med nåt sånt skulle de skämma ut sig eftersom det är väl etablerat i samtliga generationer – farmorar och mormorar hobby-bakar ju kakor för fulla segel och den konkurrensen får branschen stå ut med.

      Det finns inga givna ”rättigheter” för branscher att tjäna pengar på sina favoritsätt! Speciellt INTE då dessa ”rättigheter” kräver att man spionerar in igenom folks köksfönster eller spionera på deras internetsurf för att se till så att det inte tjuvbakas eller fuldelas.

     • @FG

      ”Ensamrätten gäller ju distributionen av musiken”
      Ingen har ensamrätt gällande distribution av musik.

      ”Som om du skulle ge enskilda företag ensamrätt att bedriva transporttjänster.”
      Eh, riktigt kast exempel FG då många företag har ensamrätt gällande just transporttjänster. SJ, SL, ÖT mfl.
      Men du menar kanske att alla skall ha rätten att driva verksamhet med SLs vagnar och tåg, det finns ju säker individer som skulle erbjuda sig att driva verksamheten gratis som en hobby.

      Men nu är det ju ingen som har ensamrätt vad det gäller att distribuera musik så din liknelsen är(prices som alltid annars) irrelevant.

      ”En del föredrar att baka hemma och en del föredrar att köpa julbaket. En del föredrar att meka med bilen och en del att lämna in den på verkstaden.”
      En del föredrar att lyssna på Spotify, en del på liveframträdande medans andra föredrar att klinka på pianot där hemma helt själv. Se där! det är likadant.

      ”Det är inte tillåtet för bagerinäringen att hindra folk att baka hemma till jul. Skulle de försöka med nåt sånt skulle de skämma ut sig eftersom det är väl etablerat i samtliga generationer – farmorar och mormorar hobby-bakar ju kakor för fulla segel och den konkurrensen får branschen stå ut med.”
      Det är fullt tilåtet att skapa musik i hemmet och spela hemmagjorda varianter av samtliga Iggys The Idiot låtar. Så här är din liknelse identiskt och påvisar att bageribranchen och musikbranchen tillåter samma saker. Du ger alltså mig rätt genom din egen fallerade argumentation.

      ”Det finns inga givna ”rättigheter” för branscher att tjäna pengar på sina favoritsätt! ”
      Eh, jo det finns många givna rättighter och vad det gäller immateriella verk så heter de upphovsrätt.
      Här är du så långt ute och cyklar på djupt vatten ovanpå hal is att allt ditt vattentrampande inte hjälper, du sjunker nämligen.

     • ”Eh, riktigt kast exempel FG då många företag har ensamrätt gällande just transporttjänster. SJ, SL, ÖT mfl.”

      På vilket sätt är de ensamrätter? Företag får konkurrera med SJ nu för tiden vad det gäller tåg. Veolia Transport är ett exempel på företag kom konkurrerar med SJ. Du behöver inte åka lokal-buss, du kan åka med polaren, taxi, cykel, egen bil, minibuss-taxi, eller häst och vagn för den delen om du vill det.

      ”Det är fullt tilåtet att skapa musik i hemmet och spela hemmagjorda varianter av samtliga Iggys The Idiot låtar. Så här är din liknelse identiskt och påvisar att bageribranchen och musikbranchen tillåter samma saker.”

      Musikbranschen vill ta sig friheten att spionera på vårt privatliv för att till varje pris öka sina intäkter medans bageribranschen inte gör anspråk på att göra det. När såg du senast din lokale konditor glo in genom köksfönstret ditt för att kontrollera så du inte tjyv-bakar lussekatter?

     • Kära FG

      Nu kan man inte annat än undra hur gammal du är, då du inte verkar ha några kunskaper alls gällande samhället.

      ”På vilket sätt är de ensamrätter? Företag får konkurrera med SJ nu för tiden vad det gäller tåg. Veolia Transport är ett exempel på företag kom konkurrerar med SJ. ”
      Du vet uppenbarligen inte hur dessa kontrakt förhandlas, Veolia får bjuda för att få de avgångar de får.
      Efter att via upphandlingskontrakt ha försäkrat sig om att ensamma få erbjuda just 09.33 från Stkl till Malmö så har Veolia ensamrätt att erbjuda just 09.33 från Stklm till Malmö, hör och häpna helt utan konkurrens.
      Det kan inte vara lätt att debattera med så otroligt lite kunskap om allt.
      Men du anser antagligen att vem som helst skall få driva Veolias tåg och göra det som hobby och gratis om de har lust.

      ”Musikbranschen vill ta sig friheten att spionera på vårt privatliv för att till varje pris öka sina intäkter medans bageribranschen inte gör anspråk på att göra det. När såg du senast din lokale konditor glo in genom köksfönstret ditt för att kontrollera så du inte tjyv-bakar lussekatter?”
      När såg du någon från musikbranchen glo in genom vardagsrumsfönstret ditt för att kontrolera så att du inte tjyvspelar din egen ukelele tolkning av Carolas Julsånger. Aldrig. därför att du precis som med bakning får lov att göra dina egna tolkningar bäst du vill.

      Dina exempel havererar allt eftersom de överförs från svagsinta tankar till än svagsintare texter.

     • 1. Jo men du har ju fysiska begränsningar vad det gäller tågtransporter. Bara ett tåg kan åka på samma räls samtidigt… Klart att du inte kan ha perfekt konkurrens då. Men de får fortfarande buda på olika tider och SJ har inte längre ensamrätt att använda spåren.

      2. Du har i princip ingen begränsning i hur många datafiler som kan sändas samtidigt på internet vet du.

     • @FG

      Hur kass är du?

      ”1. Jo men du har ju fysiska begränsningar vad det gäller tågtransporter. ”
      Så varför i helvete kom du med transportjämförelsen till att börja med. Döööööööh

      ”och SJ har inte längre ensamrätt att använda spåren”
      Den som betalar högst får ensamrätt till att använda spåret.

      ”2. Du har i princip ingen begränsning i hur många datafiler som kan sändas samtidigt på internet vet du.”
      Så varför i helvete kom du med transportjämförelsen till att börja med. Döööööööh

      Det enda du lyckats bevisa är att din jämförelse gällande transporttjänster från början var idiotisk,
      GRATULERAR dina egna svar påvisar avsaknaden av logik.

     • ”Så varför i helvete kom du med transportjämförelsen till att börja med. Döööööööh”

      ”Det enda du lyckats bevisa är att din jämförelse gällande transporttjänster från början var idiotisk,
      GRATULERAR dina egna svar påvisar avsaknaden av logik.”

      Men snälla du… Tåg är inte enda sättet att transportera sig på. Trodde du det? Du får gärna åka hyrcykel, personbil, svarttaxi, minibuss, skateboard eller annat valfritt fortskaffningsmedel eller transporttjänst.

      Du får även använda hästdroska eller ångbåt om du vill det. Om såna protektionister som du fått bestämma i transportbranscherna förr i tiden skulle vi antagligen dock inte haft några av de modernare alternativen att välja på idag 😉

     • Kära FG

      Din inkompetens gällande att föra en diskussion är mer än frapperande och det enda som slår detta är din bristande japacitet gällande att följa din egen tråd.

      ”Som om du skulle ge enskilda företag ensamrätt att bedriva transporttjänster.”

      Jag har förklarat för dig att det är just detta enskilda företag har, du frågade då med sedvanlig bristande kunskap på vilket sätt Veolia har ensamrätt gällande att driva transporttjänst. Jag har förklarat även detta för dig.
      Varpå din nästa idioti är att svara:
      ”Tåg är inte enda sättet att transportera sig på. Trodde du det”

      FG är det ngn favoritsysselsättning du har? Att framstå som dum?
      Nej FG det har jag inte påstått och din nya formulering är irrelevant i förhållande till din mer än lovligt infantila orginal formulering.
      ”Som om du skulle ge enskilda företag ensamrätt att bedriva transporttjänster.”
      Vilken jag redan påvisat sker hela tiden vad det gäller just transporttjänster.

     • ”Här är du så långt ute och cyklar på djupt vatten ovanpå hal is att allt ditt vattentrampande inte hjälper, du sjunker nämligen.”

      Lol, nej du det är publiceringsbranscherna som sjunker för de vägrar se verkligheten runt dem.

     • @FG

      Eh, och så tar du dig ut på ändå djupare vatten när du inte klarar av att följa ditt eget resonemang ”Det finns inga givna ”rättigheter” för branscher att tjäna pengar på sina favoritsätt! ”som var klart felaktigt.

      Men fortsätt gärna att drunkna;-)

     • Suck, suck.. vi får väl se hur publiceringsbranscherna ser ut om 10 år…

     • @FG

      Med så mycket felaktigheter som du plitar ned så lär du inte se ngt alls om tio år, du ser ju redan nu egentligen ingenting.
      Som att du påstår ngt ovan som visar sig varandes fullkomligt fel. Varpå ditt svar blir ”Vi får väl se…” Men, vi ser ju redan nu att det du skriver är helt felaktigt, i behöver inte vänta för att se det.

     • Det är ju alldeles uppenbart att alla branscher kommer att förändras radikalt under de kommande 10 åren. Flera branscher kommer att helt försvinna och nya kommer att uppstå.

 2. ”Vad kan man lära sig av det här? Bara idioter driver illegala fildelningssajter,”

  Mycket märkligt påstående med tanke på att TPB av domstol aldrig bedömts vara en illegal fildelningssajt. Å andra sidan verkar fakta och rent spel värderas tämligen lågt i artiklarna på denna blogg.

  ”rättvisan segrar förr eller senare.”

  TPB fortsätter att tuffa på i sedvanlig stil och kommer även att göra så fortsättningsvis. Rättvisan kommer att segra i slutändan. Människors fri- och rättigher kommer inte längre att godtyckligt inskränkas enbart för att värna om ett ålderdomligt monopol som ingen längre tycks klara av att motivera. I framtiden kommer det vara omöjligt att bli dömd för medhjälp till påhittade upphovsrättsbrott enbart för att man driver en fokuserad sökmotor som exempelvis TPB.

  • Med ”illegal sajt” på vanlig svenska menas en sajt som drivs på ett sätt som är olagligt, dvs så som TPB drivs. Ansvariga för TPB har befunnits skyldiga till medhjälp till brott mot upphovsrättslagen, medhjälp till brott regleras av brottsbalken och är en kriminell handling. Exakt samma sajt skulle kunna drivas på ett annorlunda sätt och därmed skulle ansvariga inte anses bryta mot lagen.

   Fakta och rent spel värderas högt på denna blogg (från min sida) men ordlekar och hårklyverier värderas lågt.

   ”I framtiden kommer det vara omöjligt att bli dömd för medhjälp till påhittade upphovsrättsbrott enbart för att man driver en fokuserad sökmotor som exempelvis TPB.”

   Påhittade upphovsrättsbrott? Nej, de är högst verkliga.

   TPB är mer än en sökmotor. Hur var det med fakta och rent spel? Inte så viktigt i praktiken för dig i alla fall tydligen.

   • ”Med ”illegal sajt” på vanlig svenska menas en sajt som drivs på ett sätt som är olagligt, dvs så som TPB drivs.”

    Driften av torrentsajter som dåvarande TPB har av domstol aldrig bedömts vara illegal. Dina ordlekar kommer inte att förändra detta faktum.

    ”Ansvariga för TPB har befunnits skyldiga till medhjälp till brott mot upphovsrättslagen, medhjälp till brott regleras av brottsbalken och är en kriminell handling.”

    Enskilda nyckelpersoner bakom dåvarande TPB har dömts vara skyldiga till ett brott, vilket är en helt annan sak.

    ”Fakta och rent spel värderas högt på denna blogg (från min sida) men ordlekar och hårklyverier värderas lågt.”

    Ett mycket märkligt påstående med tanke på att du på samma sida fortsätter att upprepa samma gamla lögn, som du för övrigt har blivit tillrättavisad för åtskilliga gånger, och där du försöker att likställda fildelning i icke-förvärvssyfte med stöld. Det är inte fakta. Det är inte rent spel. Det är däremot ett ypperligt exempel på att fakta och rent spel inte värderas särskilt högt på denna blogg.

    ”Påhittade upphovsrättsbrott? Nej, de är högst verkliga.”

    Ingalunda. De dömdes för medhjälp till påhittade brott. Fast du får mer än gärna försöka specificera vilka brott du personligen anser att du har hjälpt till att utföra.

    ”TPB är mer än en sökmotor. Hur var det med fakta och rent spel? Inte så viktigt i praktiken för dig i alla fall tydligen.”

    Ditt resonemang är återigen virrigt. Vad jag skrev var att det i framtiden kommer vara omöjligt att bli dömd för medhjälp till påhittade upphovsrättsbrott enbart för att man driver en fokuserad sökmotor som exempelvis TPB.

    Ingenstans i denna text förs ett resonemang kring huruvida TPB bör betraktas vara mer än en sökmotor, varvid din udda invändning förblir fullkomligt irrelevant för diskussionen.

    Din invändning kan däremot ses som en halmgubbe, något som inte kan förknippas med rent spel, varvid den blir högst ironisk i sammanhanget.

    • ”Ditt resonemang är återigen virrigt. Vad jag skrev var att det i framtiden kommer vara omöjligt att bli dömd för medhjälp till påhittade upphovsrättsbrott enbart för att man driver en fokuserad sökmotor som exempelvis TPB.”

     Ingen döms för medhjälp till påhittade brott, Fredrika.

     • Du har förvisso rätt i att brotten inte var påhittade. Däremot går det inte att bevisa vem som gjorde huvudbrottet.

      Dessutom var bevisningen ytterst svag – endast baserad på skärmdumpar, loggar, e-post kopior och vittnesmål. När våra domstolar får bättre kunskap om hur lätt det är att fejka skärmdumpar lär inte sådant bevismaterial räcka speciellt långt.

     • Enligt svensk rättspraxis behöver man inte styrka varje enskilt huvudbrott genom att bevisa att just dessa har skett, i samband med främjande av brottslighet/medhjälp.

      När det gäller möjligheten att fejka bevis så har domstolarna bra kunskaper om detta och det ingår givetvis i bedömningen om det skulle kunnat vara möjligt att fejka bevis. Det är ingen skillnad mot i andra typer av mål och lagar där man kan lura systemet på olika sätt men ändå inte vill avskaffa lagarna.

      – Vittnen kan påverkas till att säga osanningar eller hålla inne med sanningen.
      – Vanliga foton och filmer kan manipuleras
      – Vanliga pappersdokument med påskrifter, datum osv. kan förfalskas eller manipuleras
      – Bevis kan planteras i någons bostad, på en brottsplats osv.

      Du hävdar att bevisningen var svag men det som verkligen är svagt är ditt argument. Ställer du dessutom detta i relation till att vem som helst enkelt gång på gång på egen hand kan verifiera vad resultatet av användning av TPB i kombination med en bittorrentklient blir så är ditt påstående rent av löjeväckande.

     • Det du skriver tror jag man kan sammanfatta i att det handlar om vilken trovärdighet man har till uppgiftslämnaren.

      En kriminaltekniker kan ju ljuga likaväl som någon annan, men vi tror inte det utan väljer att lita på denne. Till exempel.

     • Precis. Och när nu kriminalteknikern som hade hand om fallet blev anställd av en av parterna i det här målet under pågående utredning, så minskar ju det kraftigt den personens trovärdighet eller hur? Men domstolen valde att inte ta med detta i beaktning.

     • ”Ingen döms för medhjälp till påhittade brott”

      Du får mer än gärna specificera vilka huvudbrott som du anser att de har blivit dömda medhjälp för. I annat fall får din invändning ses som tämligen substanslös.

      ”Fredrika.”

      I och med att du återigen på en och samma sida drar upp samma uttjatade och för diskussionen irrelevanta halmgubbe så förstärker du enbart tidigare nämnda tes om att saklighet och rent spel inte verkar värderas särskilt högt på denna blogg.

     • ,”Ingen döms för medhjälp till påhittade brott”

      Jaså? Du får mer än gärna specificera vilka huvudbrott som du anser att de har blivit dömda medhjälp för. I annat fall får din invändning ses som tämligen substanslös.

      ,”Fredrika.”

      I och med att du återigen på en och samma sida drar upp samma uttjatade och för diskussionen irrelevanta halmgubbe så förstärker du enbart tidigare nämnda tes om att saklighet och rent spel inte verkar värderas särskilt högt på denna blogg.

     • Huvudbrotten är bevisade, dock vet man inte exakt vilka som utfört dem och det krävs heller inte enligt svensk rättspraxis för medhjälpsbrott, faktiskt krävs inte heller att man styrker att huvudbrott ens har förelegat men det är förstås bättre att kunna styrka detta på något sätt.

     • Att ha en alltför fri tolkning av ”medhjälp till” lagstiftning innebär att folk i slutändan inte vågar göra något. Nyföretagandet och innovationen avstannar. Perfekt för makthavarna i de etablerade branscherna som ju då minimerar risken att de själva blir utsatta för konkurrens, men dåligt för oss alla långsiktigt eftersom vi går miste om en massa bolag som skulle kunna göra saker bättre i frammtia…

     • Det utgör inga som helst hinder för all laglig form av verksamhet. De allra flesta förstås när man närmar sig något som kan vara eller är olagligt, men bara de kriminella går hela vägen. Världen gynnas inte av ökad kriminalitet, tvärtom.

      Tänk om Sunde & Co istället skulle ha ägna hela sin tid åt lagliga tjänster som Promo Bay och Flattr? Istället för kåkfarare hade de kunnat liknas vid Daniel Ek som efter hårt arbete och förhandlande med skivbolagen startade den fullt lagliga tjänsten Spotify.

     • Spotify skulle aldrig ha hänt om inte miljoner låtar fildelats först.

     • VA? Så jag kan hypotetiskt ha gjort medhjälp till ett brott som aldrig ägt rum? Det är ju sinnessjukt. Bugg i systemet. Måste fixas till.

     • Ingalunda. Sätt upp en annons i tidningen där det står att du förmedlar hembränt eller knark till ungdomar. Man ringer dig, du ringer/mailar andra och förmedlar kontakter. Kan man visa att du har uppsåt att bedriva medhjälp till sådan brottslighet så behöver man inte ens några konkreta fall där man gått hela vägen från kontakt med dig till fullbordat huvudbrott. Det är precis så här det måste vara, annars kan man alltid gömma sig under olika typer av anonymitet m.m.

      Det kan också vara olagligt att befrämja brottslighet, visste du inte det? Andra motsvarigheter är uppvigling till upplopp, terrorhandling osv.

     • Intressant i sammanhanget är då det faktum att TPB inte förmedlar upphovsrättsskyddade verk. Din liknelse förblir därmed irrelevant för diskussionen.

     • Menar du att själva torrentfilen inte är upphovsrättsskyddad? Det stämmer så klart, men det är ju helt oväsentligt. Ingen människa vill åt torrentfilerna. Det är ju verken (som är skyddade) som alla vill åt.

      Med din (bristande) logik så blir alla bankrån lagliga, så länge rånaren hävdar att han främst ville låna toaletten. Att han sedan också tog pengar blir irrelevant, eftersom det inte är olagligt att gå på toaletten….

      Att piraterna VILL att det inte ska vara olagligt verkar förvirra er förmåga att tänka klart.

     • Din liknelse fallerar eftersom det är själva tidningen som är som TPB och torrent-uppladdaren som är den som skickar in annonsen. Vill polisen komma åt den suspekta verksamheten som annonseras så har de ju kontaktuppgifterna direkt där, bara att börja speja på den misstänkte insändaren. Lättare blir det inte. Det som däremot vore fel är om de tvingar stänga ner hela tidningen för att folk lägger in suspekta annonser med jämna mellanrum.

 3. Grabbarna från TPB verkar inte tycka att det är lika roligt att leka rättshaverister längre. Om man ser på intervjuer från bara några år sedan så är det en helt annan kaxig attityd. Såg en intervju med sunde och Fredrik som bevisar hur juridiskt inkompetenta de verkligen är. Inför en rullande kamera erkänner de att de tycker att det är helt ok att bryta mot lagar så länge det är många som gör det . De säger också att de brukar syssla med fortkörning och att hastighetsgränser inte är något att bry sig om. Och det var efter razzian mot TPB.

 4. @nejtillpirater:

  Inte korruption sa du???

  http://historik.piratpartiet.se/?p=1595

  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/506935-wikileaks-usa-dikterar-sverige-i-fildelningskriget

  Detta är ALLTID lika roligt att kunna visa upp för antipirater som dig!

  😀

  • Det du pekar på är väl snarare diplomati än korruption. OBS att alla lagar i Sverige stiftas av riksdagen med representation enligt resultatet av demokratiska val. Datalagringsdirektivet och IPRED är införda enligt krav från EU-direktiv dessutom så det du pekar på är bara värdelösa konspirationsteorier.

   • Mera läsning i frågan:

    Klicka för att komma åt 2009SPEC301SWEDEN.pdf

    När en annan stat dikterar hur svenska lagar skall vara så är det korruption på högsta nivå!

    • Med tanke på den flathet som finns i Sverige idag med koppling till illegal verksamhet på internet så verkar det snarare som att ev. påtryckningar från USA har misslyckats kapitalt.

     Det vore ju bra OM Sverige hade hörsammat dessa påtryckningar – i den mån de finns – men resultatet visar snarare på att man INTE gjort det. Peter Sunde och Fredrik Neij är fortfarande på fri fot. Ett politiskt parti kan leverera bandbredd till TPB som dessutom använder sig av en .se-domän. Nej, allt talar för att det antingen inte finns några påtryckningar eller att dessa inte hörsammas.

     • ”Ett politiskt parti kan leverera bandbredd till TPB som dessutom använder sig av en .se-domän. ”

      Det är inte olagligt att leverera bandbredd till en laglig sökmotor som TPB eller Google.

     • ”Det är inte olagligt att leverera bandbredd till en laglig sökmotor som TPB eller Google.”

      Rättning.

      Det är inte olagligt att leverera bandbredd till en laglig sökmotor som Google.

      Det kan högst sannolikt vara olagligt att leverera bandbredd till en illegal tjänst som TPB, om detta görs uppsåtligt och så är fallet när det gäller Piratpartiets medverkan. TPB behöver inte denna bandbredd, leveransen sker endast som en politisk gärning, dvs ett mycket tydligt uppsåt att medverka till fortsatt medhjälp till brott mot upphovsrättslagen.

     • Dina monopolistiska intentioner á Sovjet-style är överväldigande.

     • ”Rättning.

      Det är inte olagligt att leverera bandbredd till en laglig sökmotor som Google.”

      Nuvarande TPB har av domstol inte bedömts vara olaglig varvid tjänsten måste betraktas vara laglig tills dess att en rättslig bedömning visar motsatsen.

      ”Det kan högst sannolikt vara olagligt att leverera bandbredd till en illegal tjänst som TPB”

      Dina högst personliga åsikter förändrar inte det faktum att oskuldspresumptionen råder i landet. TPB är en fullt laglig tjänst tills dess att motsatsen bevisas i en rättslig process. Detta faktum kan väl inte ha undgått dig?

      ”om detta görs uppsåtligt och så är fallet när det gäller Piratpartiets medverkan. ”

      Piratpartiet levererar bandbredd till en fullt laglig söktjänst.

      ”TPB behöver inte denna bandbredd, leveransen sker endast som en politisk gärning, dvs ett mycket tydligt uppsåt att medverka till fortsatt medhjälp till brott mot upphovsrättslagen.”

      Den politiska gärningen att motarbeta censur av en fullt laglig sökmotor kan på inget sätt kopplas samman till ett av dig påhittat uppsåt att medverka till att brott begås.

   • Diplomati? Per definition är det INTE diplomati i Sverige. Rättsväsendet och politiken ska vara åtskilda i Sverige. Känner du inte till begreppet ministerstyre? Sånt är otillåtet i Sverige men typ vardagsmat i USA.

    • Jo jag känner till begreppet ministerstyre. Det är ju bl.a. för att vi inte sysslar med sådant i Sverige som Assange måste utlämnas till Sverige, att förhöra honom på plats vore ministerstyre. Men ni pirater tycker ju att det är OK att bryta mot alla principer och lagar bara de gynnar er, eller hur?

     • Förklara hur det blir ministerstyre att åka till Ecuadors ambassad i London, träffa Assange och förhöra honom på plats tack?

      Förklara hur det blir ministerstyre att han inte istället hörs via telefon eller krypterat videosamtal?

      Eftersom han inte är misstänkt för någonting alls så är det väl inte ett stort problem?

     • Därför att om man inte följer den process som man satt igång så bryter man mot svensk lag och det bli ministerstyre av det. I bananrepupubliker som Ecuador kan sådant passera men i Sverige leder det till KU och antagligen kännbara straff för den politiker som mot förmodan skulle lyckas med ett sådant lagbrott. Du verkar vara dåligt påläst.

      Han är misstänkt för våldtäkt.

      http://www.svt.se/nyheter/varlden/assangefallet-detta-har-hant

     • Jag vet inte om du missat det här, men i Sverige (och förhoppningsvist Storbrittanien) finns det en liten sak som heter avtalsfrihet. Denna säger att du kan avtala bort även grundläggande rättigheter.

      Assange har själv sagt att han gärna tar emot förhörsledare i London. Det har dessutom funnits tidigare fall där så har skett. Det är inte ministerstyre utan man använder de kanaler som står till buds. Om inte berget kommer till Sverige så får väl Sverige åka till berget, inte mer med det.

      Istället måste vi slösa massa skattepengar på denna fars när det räckt med en simpel flygbiljett och lite svald stolthet. Idioti.

     • Avtalsfrihet innebär inte att man kan förhandla bort svensk rättsordning eller svensk lag. Avtalsfrihet är en grundläggande del av avtalslagen, som för övrigt fyller 100 år.

     • Ministerstyre är att politiker lägger sig i rättsprocessen i specifika fall. T.ex. att en justitieminister påverkar en åklagare att flytta pirate bay målet från lägsta till högsta prioritet.

   • Du missar återigen att politiker inte får lägga sig i specifika fall i rättsapparaten utan att de då bryter mot the Constitution of Sweden.

 5. En annan lärdom är att ett parti som förespråkar barnporr knappast har någon framtid i ett civilserat samhälle. Länkar till lite dynga (och lögner) i världklass – sagt av Falkvinge himself: http://falkvinge.net/2012/09/11/child-porn-laws-arent-as-bad-as-you-think-theyre-much-much-worse/
  På fullaste allvar menar RF att barnporr lagarna kom till för att förbjuda ungdomar att ta nakenfoton på sig själva….hohoho.. RF är galet humoristisk.
  Glöm för all del inte att läsa kommentars fältet.

  • Eeeh…

   Nej han menar på fullaste allvar att det är konsekvensen av dagens lagstiftning. Hur var det nu med din läsförståelse…?

   PP förespråkar inte barnporr. Däremot finns det vissa medlemmar, däribland vår f.d. partiledare, som anser att dagens lagstiftning är skev och slår mot helt fel personer. Således måste man lätta på ett par restriktioner (innehav, nedladdning) men ha kvar andra (spridning, skapande).

   Hur du får denna ståndpunkt till att vara helt pro-barnporr förstår jag ärligt talat inte.

   • @alla:

    Varför glider alla trådar om fildelning och TPB-frågor alltid in på barnporr? (Vill ni diskutera barnporr så finns det ju en egen kategori för det.)

    @nejtillpirater: Man behöver inte använda TPB överhuvudtaget för att hitta torrenter, det går precis lika bra med google så då skall man väl förbjuda Google också.

    • Korta svaret är att antipiraterna håller på att förlora debatten och då desperat måste byta fokus för att inte se ut som losers.

    • Google har inga egna torrents, tar vi bort dem från TPB så kommer inte heller Google att visa några länkar till dem på TPB. Plus att Google tar bort miljontals länkar på begäran av upphovsmännens företrädare.

  • Skulle du våga visa bevis på övergrepp på barn till en polis om du fick tag på det? Antagligen inte om du själv riskerade åka fast för BARNPORR. Men som sagt… Du bryr dig antagligen bara om att du själv slippa bli äcklad och skambelagd. EGO!

   • Klart som fan att man gör om man kommer över foton/filmer på sådan. Skärp dig!

    • Du jag skulle aldrig våga lämna in bilder på övergrepp till polisen om det fanns minsta lilla risk att jag själv skulle åka dit för nåt så skamligt som BARNPORR. Om folk inte vågar anmäla så kommer förbrytarna undan.

     Det är en urgammal taktik från brottslingarna – att försöka påföra skammen för deras brott på vittnena eller offrena.

     Det är svinigt jävla manipulativa knep som rent av fortfarande skrämmande ofta försöks i att skambelägga vittnen och offer för sexbrott mot vuxna…

     • @FG

      Det finns gott om sätt att anmäla anonymt utan ngn risk för att din identitet röjs, så vad är det du är så orolig för?

     • Om det finns så många… Nämn några då.

     • @FG

      childabuse@rkp.police.se.
      http://www.ecpathotline.se/

      BRIS Vuxentelefon – om barn
      077-150 50 50

      Och om du är för paraonoid för nätet och telefonkontakt så stoppar du eländet i ett kuvert och skickar det med posten.

      Du gör dit liv oerhört mycket svårare än vad det behöver vara när du konstant yttrar dig utan ngn kunskap.

     • ”Och om du är för paraonoid för nätet och telefonkontakt så stoppar du eländet i ett kuvert och skickar det med posten.”

      Ja du, det är ju ni antipirater som själva förespråkar massövervakning, så det är väl inte så himla konstigt om folk blir paranoida? Att polisen allt för godtyckligt får avlyssna telefonsamtal sen något år tillbaks är ju redan känt.

      Det finns ju exempel på när vuxna som anmält misstänkta övergrepp, samlat in bevismaterial och sen blivit stämplade för barnporr för att ha samlat in bevisen. En mamma som blivit tipsad om att försöka påvisa udda sexuella beteenden hos barnen och som sedan anklagats för barnporr av myndigheter. Denna jakten på barnporr skadar bara offren och vittnena, till förbrytarnas förtjusning.

      Falsk skam som ”vi kan inte säga nåt, för det skulle dra skam över släkten / församlingen / organisationen”, att det skulle vara offren eller vittnenas ansvar att hålla tyst för att skydda dem själva från skam.

      Ohyggligt manipulativa rövhårstaktiker är det som ni håller på med. Censur och skam-argument skyddar manipulativa förövare undan rättvisa genom att skrämma offer och vittnen till tystnad.

     • @FG

      Gratulerar till att du än en gång inte klarar av att hplla dig till din egen tråd.

      Du bad mig nämna ställen där du kan anmäla anonymt. Du fick tre exempel.

      Sen börjar du istället redogöra för varför du är paranoid och dra upp samma jäkla fall som du alltid tar upp som exempel på att ngn som filmade barn ansåga ha gjort fel.
      Om du är paranoid, använd posten.

      Och a kvinnan som filmade sina barn i badkaret påstod att hon gjort detta för att bevisa att barnen betedde sig onormalt och att det var papans fel (pappan var inte närvarande så de är skilda)
      Polis och åklagare bedömde inspelningen som att kvinnan uppmanade barnen till sexuella handlingar och att det inte hade med pappan att göra.
      Det resulterade i ett domslut där myndigheten trodde på pappan och misstrodde mamman, precis som i Simons fall där de misstrodde mamman och friade pappan.
      Det är detta ett stycke fall som du varenda jävla gång kommer dragandes med i ditt infantila upprepande.

     • Du tycks fortfarande helt oförmögen att förstå att övergreppsmännen kommer undan om vuxna ansvarskännande människor skräms från att anmäla bevis av rädsla att själv åka fast för barnporr. Dessutom slösas polisens resurser att glo på tecknat snusk som i fallet med Simon Lundström när de istället kunde jaga efter bevis på riktiga sexbrottslingar.

      Om jag fick syn på en misshandel kunde jag ta ett kort med min iPhone och skicka till polisen. Om jag fick syn på ett övergrepp på ett barn skulle jag kunna göra samma sak, men om det fanns minsta risk att jag själv skulle kallas för barnporris så skulle jag ALDRIG våga göra det – till övergreppsmannens förtjusning.

     • @FG
      E du inte klok?
      Svara på en tråd som är två månader gammal. Har du så extrem lite att pyssla med i livet att du sitter och lusläser NTP?

      ”Du tycks fortfarande helt oförmögen att förstå att övergreppsmännen kommer undan om vuxna ansvarskännande människor skräms från att anmäla bevis av rädsla att själv åka fast för barnporr. ”
      Idiotiskt argument, applicera det på vilket annat brott som helst som tex knark, eller smuggelsprit eller stöldgods och inse hur idiotisk du är.

      ”Dessutom slösas polisens resurser att glo på tecknat snusk som i fallet med Simon Lundström när de istället kunde jaga efter bevis på riktiga sexbrottslingar.”
      Som vanligt lyser din erfarenhet av livet strålande med sin frånvaro. en polisanmälan resulterar i en undersökning. Polisen måste undersöka alla möjliga vinklar och vrår för att söka efter bevis som gällde övergrepp på ett barn.
      Den misstänktes dator är ett av de ställen polisen söker efter bevis.

      ”Om jag fick syn på en misshandel kunde jag ta ett kort med min iPhone och skicka till polisen.Om jag fick syn på ett övergrepp på ett barn skulle jag kunna göra samma sak, men om det fanns minsta risk att jag själv skulle kallas för barnporris så skulle jag ALDRIG våga göra det – till övergreppsmannens förtjusning.”
      Och himmeln faller snart ned över ditt huvud, det är bäst att sätta på foliehatten.
      Ditt minne är så förtvivlat kort… jag har tidigare skickat dig länkar där du anonymt kan lämna dina bevis och om du fortfarande tvekar så duger ett kuvert.

     • ”@FG
      E du inte klok?
      Svara på en tråd som är två månader gammal. Har du så extrem lite att pyssla med i livet att du sitter och lusläser NTP?”

      Lusläser skulle jag inte påstå. Det finns så många fler inlägg jag skulle kunna svara på. Jag tar bara de allra uppenbaraste. Och har du och ntp så extremt lite i livet att pyssla med så ni sitter här hela era fritider och skriver? Eller är det kanske ändå så att det helt enkelt är ert jobb..?

      Ditt eget inlägg är skrivet 04:49 och du svarar i princip dygnet runt även helger… vad säger det om ditt eget engagemang, är det hälsosamt, Sten?

      ”Idiotiskt argument, applicera det på vilket annat brott som helst som tex knark, eller smuggelsprit eller stöldgods och inse hur idiotisk du är.”

      Va? Hur menar du nu? På vilket sätt har du lagar som gör att man inte vågar anmäla misstänkta knark / smuggelsprit / stöldgods på grund av skamstämpling?

     • @FG

      Tjena plantan

      Är och jobbar i i annat land än Sverige… du vet att andra länder, lite längre bort, har annan tidzon.

      och vännen är det skamstämpling du är rädd för eller att bli straffad för brottet?

     • Jaha. Då förstår jag. Du reser mycket i ditt arbete. Det förklarar hur du kan ha så mycket tid att sitta här och skriva på din fritid. LOL.

      Om du är samma Sten som kommenterar i Falkvinges blogg så har du där skrivit att du gjorde ditt första upphovsskyddade verk när du var 13 år. De flesta av oss delade ut julkort eller klippte grannens gräsmatta när vi var 13 och det skulle nästan kännas skamligt att gå runt och säga ”du eh.. det jobbet jag gjorde för x år sen… kan jag få betalt en gång till för det?”. Det lär ju va klippt 🙂

      Nej nytt arbete är det som ska premieras och inte några utdaterade privilegier att kunna få en obegränsad ström pengar efter utfört jobb.

     • ”och vännen är det skamstämpling du är rädd för eller att bli straffad för brottet?”

      Jag är inte ett dugg rädd att ta ett straff för ett brott som är moraliskt försvarbart. T.ex. fildelning.

      Vore jag sex-brottsling, så skulle jag älska om andra inte vågade gå till polisen och söka hjälp eller lämna in bevis av rädsla att bli kallade barnporrisar av polisen. Om folk inte vågar lämna in bevis så minskar ju förstås risken att jag åker fast.

 6. DET ÄR PIRATPARTIET SOM FÖRSER PIRATE BAY MED INTERNETACCESS!!!

  (Yesterdays news IMHO)

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/det-ar-vi-som-forser-pirate-bay-med-internetaccess_7743996.svd

  Så…nu vet ALLA det och nu väntar ALLA på när ”nejtillpirater” gör en polisanmälan mot ett politiskt parti!

  😀

  • Det är oklart vad som menas med internetaccess. Det man gått ut med tidigare är att man levererat bandbredd till sökmotorn, alltså inte hela funktionaliteten på TPB. Som jag uppfattat detta har man då gått in som en onödig mellanhand av politiska skäl – TPB behöver inte den funktionen och klarar sig bättre utan en sådan mellanhand.

   Vid senaste tillslaget mot PRQ låg TPB nere i 2 dygn. TPB förnekade först kopplingen men erkände sedan. Tydligen routades trafik via PRQ eller om det helt enkelt var så att huvudfunktionaliteten låg på PRQ:s servrar. Det är möjligt att huvudfunktionaliteten nu istället ligger på Piratpartiets servrar (fast det är väl inte deras utan de hyr väl in dessa någonstans?)

   Ja, det kan mycket väl bli en poiisanmälan mot Piratpartiet eftersom man med uppsåt bidrar till en illegal sajt. Ingen person med kunskaper om internet och definitivt inte ansvariga för Piratpartiet kan sväva i okunskap om vad TPB utför för tjänst, en tjänst som drevs illegalt enligt i laga kraft vunna domar. Eftersom lagen är teknikneutral och samma funktion uppnås för användaren som tidigare så är driften av dagens TPB lika olaglig.

   Med vetskap om detta så finns mycket väl fog för en polisanmälan mot PP, eller rättare sagt så blir det väl mot Anna Troberg för man kan inte åtala ett parti utan måste gå på den person som är juridiskt ansvarig och det är väl Anna Troberg i egenskap av partiledare.

   • Pirate Bay kan mycket väl användas för lagliga ändamål. Att stänga ner Pirate Bay eller ens göra dem ansvariga för ”medhjälp till” brott är som att kräva att stänga ner Posten eller DHL för att ensiklda individer använder de tjänsterna för att skicka illegala saker i paket.

    Att stänga ner TPB är kort och gott censur. När ni dessutom inte ens drar er för att gå på ett politiskt parti i kampen så blir det helt plötsligt politisk censur.

    Det är inte ett dugg OK att posten tvingas kolla efter innehållet i paketen som skickas. Polisen får väl undersöka enskilda paket om de har misstanke om allvarliga brott. Men du kan inte göra tjänsteleverantören ansvarig för det som sänds.

    • ”Pirate Bay kan mycket väl användas för lagliga ändamål.”

     Saknar helt relevans. Man kan använda ett illegalt vapen för att klappa en kattunge med men vapnet är fortfarande illegalt. En person kan sälja både majblommor och knark, ska han få fortsätta med knarkförsäljningen bara för att han säljer majblommor lagligt? TPB kan välja att göra en fullt laglig tjänst men det är ju helt ointressant för dem, eller hur?

     ”Att stänga ner TPB är kort och gott censur.”

     Nej, då förstår du inte vad upphovsrätt är. Det handlar inte om skydd av information utan om skydd av upphovsmannens konkreta uttryck, dvs den upplevelse man får när man spelar upp låten eller filmen och handlar inte ett dugg om ettor och nollor, information osv. i den fil som man använder sig av vid piratkopieringen. Det här är fundamenta FG, när ska du lära dig detta?

     • ”En person kan sälja både majblommor och knark, ska han få fortsätta med knarkförsäljningen bara för att han säljer majblommor lagligt?”

      Det handlar inte om en person. Det handlar om en kommunikationstjänst där användarna och inte tjänsteleverantören bär ansvaret. Detta är fundamenta, nejtillpirater. Har du hört talas om demokratiska principen ”brevhemligheten”? Att budbäraren inte är ansvarig för budskapet? Intressena bakom stämningen mot TPB har haft alla möjligheter att gå direkt på de enskilda fildelarna, men det gjorde de ju inte. Motsvarigheten till antipiraternas beteende i ”verkligheten” är om någon försökte stämma och stänga ner hela posten för att vissa idioter skickar knark med posten. Det funkar ju inte. Ingen skulle våga ha något företagande om alla vore ansvariga för ”medhjälp till” andras brottsliga beteenden.

 7. Ja se där ja, nu åtalas han för dataintrång mot flera företag, bl.a. Nordea. Och grova bedrägerier. Hjälteglorian har hamnat på sned även enligt piraterna? För oss andra är han bara återfallsförbrytare.

  http://www.idg.se/2.1085/1.502584/atal-mot-svartholm-warg—misstanks-for-intrang-mot-nordea

  • Enligt tradition, så hittar piraterna nog något snedvridet resonemang som rättfärdigar allt som Pirate Bay grundarna gör.

  • Wikileaks blev mobbade av kreditkortsbolag som vägrade förmedla donationspengar till dem, varför skulle då inte samma kunna ske mot framstående pirater eller andra politiska aktivister? Det vi ser är hur våra västliga demokratier sakta förvandlas till diktaturer där bankerna har makt att ta strypgrepp mot politiskt oliktänkande.

   Inte bara politiska organisationer heller… En snuskbutik i Skåne har ju råkat ut för bankernas moraliserande. ”Va nej ni kan inte få nåt kreditkort till er verksamhet, den verkar ju oseriös!”.

   • Och vad har detta med Gottes kriminella beteende att göra?

    Baserat på hans beteende verkar han faktiskt vara ganska korkad, det tyckte väl även hans kumpaner enligt TPB AFK.

    • Han kanske misstänkte att nån bank ville sabba hans affärsverksamhet och så ville han ta reda på om så var fallet. Med dagens bankväsende och kreditkortsbolag går det utmärkt att frysa ut enskilda företag ur samhället.

     • @FG

      Lololololol, källa tack.

     • Missade du att läsa om porr & skräckfilms butiken i Skåne som nekades kreditkort av sin bank för de ansågs ”oseriös” eller bedriva ”tveksam” verksamhet. Denna nyhet kom ju upp i några av de större tidningarna, DN och/eller SvD för inte så många månader sen.

 8. Han kommer att häktas så att han inte flyr landet innan rättegången startar:

  http://computersweden.idg.se/2.2683/1.504770/svartholm-warg-fortsatt-inlast

  • Gottfrid är redan dömd på förhand!

   Han kommer befinnas skyldig oavsett om han är skyldig eller inte skyldig och detta vet alla redan!

   Bye bye Demokati och Bye bye rättssäkerhet!

   😦

   • Foliehatten sitter fast hårt märker jag.

    • Nja, dom som har utfört intrånget har högst troligen använt VPN eller TOR och det är ”nästan” omöjligt att spåra till nåt IP-nummer. Jag finner det otroligt om Anakata inte skulle använt sig av en krypterings och anonymiseringstjänst OM det är han och HUR skall då rätten kunna bevisa att det är just Anakata som gjort intrånget?!

     • Han var korkad nog att köra okrypterat och de tog hans dator i beslag. Det här är välkänt. Så myten om att gänget bakom TPB skulle vara smarta är helt enkelt inte sann, de är kriminella och dessutom korkade nog att åka fast.

   • Foliehatt av!

    Det troliga är att om han döms så döms han bara för en bråkdel av alla nätrelaterade brott han har begått. Han är uppenbarligen en tungt kriminellt belastad person.

    • Linux är inte speciellt svårt att lära sig och Tor är superlätt att installera om man vill samt OPENVPN så Anakata måste m.a.o varit väldigt påverkad av nåt medel för att köra oskyddat.

     Men..men..who knows?

     Och VEM och VAD vinner någon eller något på att lägga ut skyddade personuppgifter på nätet???

     Upplys mig!

     • ”Och VEM och VAD vinner någon eller något på att lägga ut skyddade personuppgifter på nätet???”

      Och vem skulle ha gjort det? Vad jag vet så är inte Gotte anklagad för något sådant. Däremot har Falkvinge publicerat hundratals personnummer på sin blogg. Han ansåg att det var OK eftersom uppgifterna redan var publicerade på nätet. Ungefär som att det är OK att våldta någon om någon annan hann före, skadan är ju redan skedd….

     • Nu är du där och gör uttalanden om våldtäkt igen. Vart får du alla sjuka kopplingar i din hjärna ifrån egentligen, va??

     • Vilka kopplingar? Det är för att illustrera principen att ett brott är ett brott oavsett hur många andra som begått samma brott tidigare mot samma person.

      Ni pirater hävdar ju att om någon olovligt ”publicerat” så är det fritt fram att sprida, vilket är helt befängt. Våldtäktsjämförelsen är bara ett sätt att tydligare illustrera principen, det vet du mycket väl. Ingen jämförelse mellan de olika typerna av brott i övrigt.

      Eller anser Du att upphovsrättsbrott och våldtäkter är likvärdiga på något sätt? I så fall är det Din hjärna som är sjuk.

     • Inte svårt att tänka sig att han var tvungen att självmedicinera efter alla sjuka jävla trakasserier som upphovsrättsbranscherna försökt med.

     • Självmedicinera? Piratomskrivning för knarka ner sig?

      Gotte har satt sig själv i skiten och de enda som försvarar honom är de avlönade piraterna (via EU-pengar) och hans mamma. Nog för att moderskärlek är stark men hon borde inse att han är kriminell och skall behandlas som kriminell. Eller så har hon bidragit genom oförmåga att sätta gränser för honom under hans uppväxt.

 9. […] 2012 häktas Gottfrid Svartholm Warg för dataintrång och bedrägerier och förs i samband med detta ti… […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: