Bara 0.3% för Holländska piratpartiet, svenska PP utan riktning

Det blev inga platser i parlamentet för Holländska piratpartiet i det nationella valet. Bara ynka 0.3%, vilket ju t.o.m. är mindre än vad PP i Sverige fick med sina 0.65%.

Det verkar inte gå speciellt bra för piraterna, fler och fler börjar genomskåda deras snyltarpolitik. De flesta  går även över till modernare tjänster än att dela filer och dessutom ser man att fler och fler ställs till svars för sina handlingar och får fängelsestraff och dryga böter. Det är helt enkelt inte lika lätt att vara kaxig längre utan nu har ett uppvaknande börjat ske. Bättre sent än aldrig!

Jag måste erkänna att jag har dålig koll på exakt vilka frågor Holländska PP driver. Svenska PP verkar dock inte ha någon tydlig riktning just nu (utom möjligen käpprätt åt…):

 • ”Pirate MEP” Christian Engström driver frågan om medborgarlön (att man ska ha rätt att gå och dra och bli försörjd av andra utan egen insats fast man är fullt arbetsför), ganska många spikar i kistan slås in
 • Anna Troberg anklagas för att ha ”kidnappat” partiet för att driva HBTQ-frågor, ytterligare några spikar
 • Rick Falkvinge har fått nya krafter när det gäller att legalisera barnporren, något som han tidigare ljög och sa att han hade fel om, massor av spikar
 • Amelia Andersdotter är tämligen osynlig och skriver mer eller mindre obegripliga texter om frågor som inte lär intressera så många (enligt min mening, hittills), några små nubb?
Annonser

64 svar

 1. Även tyska Piratpartiet backar nu, även om de fortfarande är mest framgångsrika bland de tre. Så har de ju också hamnat på kollisionskurs med sina svenska partivänner efter Falkvinges barnporrkurs.

  • Ja kanske kommer du klara dig undan piratpolitik i stor skala tills du själv går i pension… Blir du nöjd då? Uppfattar du det som att du gjort världen en tjänst då?

   Jag är övertygad om att vi i efterhand kommer se antipiraterna som vår tids egoprotektionister.

 2. Har väldigt lite koll på deras PP men Holland borde ju vara ett land där PP har störst chans att komma in. Bara 0,3 är ju en pinsamt låg siffra.

  Du får föresten inte glömma att Amelia spenderar mycket av sin tid i Bryssel med att läsa rumänsk science fiction. Det är en mycket viktig fråga för henne.

 3. Det är så TYPISKT bakåtsträvarnav = Antipiraterna att dom ALLTID säger:

  ”Så HÄR har vi ALLTID haft det, och så skall det ALLTID vara!

  Zzzzz!

  • Nejdå, vi antipirater strävar framåt. Från snyltarfasoner via gammal teknologi som fildelning och bittorrent till moderna betaltjänster som Spotify, Voddler osv. Piraterna klamrar sig fast vid fildelningen, de är internetålderns dinosaurier.

   • ”Illegal” fildelning är mycket mer välanvänt än alla lagliga tjänster tillsammans. Motbevisa mig gärna om du kan 😉

 4. Det finns väl åtminstone två förklaringar. Dels är PP ett teknikparti, där den teknik deras ideologi bygger på har blivit föråldrad. Det är inte längre coolt att ”ladda ned filer”, istället använder man spotify och olika app-stores. Folk i allmänhet betalar gärna för musik o film.
  Och dels har väl folk insett att PP drivs av opportunister med helt motstridig logik. Det funkar inte att både kämpa för total personlig integritet och samtidigt hävda att all information ska vara fri.

  Så snart de åker ut ur EU parlamentet och de inte längre får nåt statligt stöd kommer de till slut att helt försvinna.

  • ”Det funkar inte att både kämpa för total personlig integritet och samtidigt hävda att all information ska vara fri.”

   Men det gör vi inte heller. Vi kämpar för att all *publicerad* information skall vara fri. Inte all information över huvud taget. Det är en myt som antipirater sprider.

   Väljer du att lägga ut nakenbilder av dig själv på nätet så ska dessa bilder vara lagliga att sprida vidare. Om någon däremot tar nakenbilder av dig och sedan lägger ut dem på nätet mot din vilja så skall du ha rätt till feta skadestånd, men innehav av denna information är lagligt, då det inte är jag som laddar ner som gjort fel utan den som la ut informationen från första början.

   • En helt idiotisk inställning. Publicerat material kan aldrig göras fritt per automatik eftersom det kan vara olovligt publicerat och dessutom under upphovsrättsskydd så att det inte är OK att sprida vidare även om första publiceringen var laglig.

    Man kan heller inte gömma sig under det att någon annan lagt ut materialet, det är som att gå med i ett upplopp och hävda att det var någon annan som kastade första stenen eller tuttade på första huset.

    • Det går inte att räkna med att äga en rättighet och sen dra in pengar på det resten av livet. Världen har slutat funka så. En del rockstjärnor och upphovsrättsbolag har haft chansen att dra in ohyggligt med stålars före internet och fildelningens tid. Nya pengar för varje ”kopia” de sålde. Men nu är lyxliret över. Luthers Katekes version 2.0 ; Du kan inte räkna med att ta betalt i efterhand för ”gammalt jobb” längre. Världen har slutat funka så. Vad ska du göra? Slänga 2 miljoner svenskar i fängelse? Mass-böter? Nej det är orealistiskt. Ni kan inte i praktiken göra nåt utan att dra på er sån fet badwill att folk kommer bojkotta er.

     • Har du skygglappar på hela tiden?

      Hört talas om iTunes eller App Store? Det går alldeles utmärkt att ”ta betalt i efterhand för gammalt jobb”, eller rättare sagt att ta betalt för att ge möjlighet att ta del av resultatet av andras arbete och investeringar, precis som i vilken annan bransch som helst.

     • Om det nu går att ta betalt och dessa tjänster funkar och är välanvända, vad klagar ni isåfall på då..?

    • Mere partaking of information may never be a crime, even if that information is spread illegally.

     Du drar alldeles för hårda växlar. Att man äger information gör en inte till en uppviglare, lika lite som det gör en till en uppviglare för att man stannar och lyssnar på en person som uppmuntrar till upplopp. Vad du sedan gör efter den informationen dock…

   • En märklig logik! Stöld är olagligt men häleri är ok…..

    • Häleri är lika brottsligt som stöld.

     • Jag uttryckte mig kanske lite kortfattat – men vad jag menade var just att häleri är lika brottsligt som stöld. Men jämfört med Wertigons resonemang skulle stöld vara olagligt men häleri lagligt.
      Dvs illegalt att kränka den personliga integriteten första gången, genom att publicera privat information. Men helt ok att kränka integriteten i framtiden, när den privata informationen redan är publicerad.
      Hoppas att det blev tydligare?

     • Jag förstår precis vad du menar och håller med, det är inte OK att kränka någon bara för att någon annan redan kränkt personens rättigheter.

      Om en pensionär blir rånad så är det inte fritt fram att råna en gång till för att kolla om den första rånaren ev. missat att ta något värdefullt.

      När fotbollshuliganerna krossat första rutan i butiken i vredesmod för att man förlorat bortamatchen så är det inte fritt fram att krossa de andra rutorna.

      Om man hittar en stulen bil med nycklarna i och bensin kvar i tanken så är det inte bara att ”låna den” på obestämd framtid för att det var någon annan som stal den, att man då själv bara ”tagit hand om allmänt gods”.

      Om man hittar ett hemligstämplat dokument med information om sveriges hemligaste försvarsanläggningar på en parkbänk så är det inte OK att skanna det och skicka till wikileaks bara för att det var någon annan som stal dokumentet eller möjligen glömde det av misstag på parkbänken.

      Det går att hitta massor av exempel på när det inte är OK att fortsätta med brottslighet bara för att någon annan ”kastade den första stenen”.

      Ett upphovsrättsskyddat verk är skyddat av lag, oavsett om eller hur detta redan har spridits. Inte ens text och bilder som är frivilligt/lagligt publicerade på nätet får ju spridas hur som helst. Publicering innebär inte att det är fritt fram att piratkopiera och sprida, bara för att det går, publicering innebär enbart att den som skapat ett verk har gett möjlighet för allmänheten att ta del av verket enligt de villkor (gratis, mot betalning, hyra…) som upphovsmannen bestämmer, det är ingen annan som får bestämma om detta med vissa undantag som är reglerade (bibliotek som exempel).

     • Du missar ju den viktiga poängen att kränkningen i själva spridningen av materialet är omöjlig att komma åt med censur och övervakning eftersom övergreppspedofilerna krypterar sin kommunikation.

      Censur missar helt målet. Det är bara en sjukt dålig ursäkt för att kunna börja filtrera annat material, t.ex. illegal fildelning.

     • ”Dvs illegalt att kränka den personliga integriteten första gången, genom att publicera privat information. Men helt ok att kränka integriteten i framtiden, när den privata informationen redan är publicerad.
      Hoppas att det blev tydligare?”
      Japp det blev det.
      Och jag förstår båda resonemangen i det hela.

      ”Väljer du att lägga ut nakenbilder av dig själv på nätet så ska dessa bilder vara lagliga att sprida vidare. Om någon däremot tar nakenbilder av dig och sedan lägger ut dem på nätet mot din vilja så skall du ha rätt till feta skadestånd, men innehav av denna information är lagligt, då det inte är jag som laddar ner som gjort fel utan den som la ut informationen från första början.”

      Väljer man att lägga ut nakenbilder på sig själv så finns det ingen annan än sig själv att klandra.
      Gör man det däremot olovligen mot någon så ska ju den personen straffas för den handlingen.
      Men eftersom att det finns miljoner åter miljoner nakenbilder på internet så kan det vara svårt för just den som har laddat ner bilden att veta om den är lovlig eller inte.
      Och det handlar nog inte om i nerladdningstillfället att kränka den personen på bilden.

      Då ska det vara att det står att bilden är olovligt delad utan den personens vetskap.
      Då är det en helt annan sak, då är det ett brott.
      Men inte häleri.
      Ärekränkning är nog mer rätt i det sammanhanget.

      @ntp…

      Jag förstår också ditt resonemang, men det är illa satt i jämförelse.
      Du använder exempel som är helt klart tydliga grovt brott, medhjälp och anstiftan till brott.
      Och där det är en eller flera personer som ser tydligt att det är ett brott som begås, wertigons exempel är inte tydligt exempel på ett brott eller anstiftan eller medhjälp till brott.

      Och det är lika inom upphovsrätten.
      Inte allt material är upphovsrättsskyddat.
      Det finns upphovsmän som släpper sitt material fritt för alla att ladda ner och sprida.
      Därtill kommer luddigheten på namn på filer som finns.
      Man vet inte vad man egentligen har laddat ner tills nerladdningen är klar och man öppnar filen i ett program och ser vad det är.
      Bara för att något är döpt till en viss sak, betyder inte att det är det man tror.
      Däri fallerar upphovsrätten också för det blir inte klar bevisningen att brottet har varit uppsåtligt,

 5. Jag tippar att de flesta är helt ointresserade av PPs politik och därför väljer att rösta på någon annan.
  Jag tippar också att de som röstar på PP i skolval väljer att rösta på ngn annan i samma sekund som de blir röstberättigade då världen ter sig ganska olika för en 16åring och en 18åring.

  • Internet är en generationsfråga. Dagens invalda politiker förstår inte internet, medans i princip alla uppväxande generationer tar internets nya möjligheter på allvar och ser möjligheter där de äldre generationerna ser hot eller hinder. Ett samhälle förändras inte på en dag. Det krävs antagligen att lite nya generationer får fotfäste och att lite gamla generationer går i pension först före du kan se nån ordentlig förändring. Du kan se samhället som ett ( väldigt komplicerat ) dynamiskt system. Alla dynamiska system har viss tröghet.

   I skolvalen lite överallt får piratpartiet skyhögt mycket högre siffror än i övriga befolkningen. Även bland unga vuxna är det många fler som röstar pirat än i övriga befolkningen. Det om något tyder väl på att detta är en generationsfråga.

   • Nej det är ingen generationsfråga, det är en mognadsfråga.

    Om det vore en generationsfråga så skulle ju stöder för PP öka hela tiden men det är ju precis tvärtom. De som växer upp och tidigare röstat pirat blir klokare med åren och röstar på ett seriöst parti istället.

    Dessutom är det allmänt känt att unga tenderar att i högre grad rösta vänster och sen vrider man över till höger i takt med att man mognar och blir klokare. Det är ungefär samma fenomen som drabbar PP.

    • Om det är en mognadsfråga så handlar det isåfall om att förstå att de gamla brancherna är dinosaurier som väntar på att få en meteorit i skallen.

     Fråga vem som helst som är 50+ hur många yrken och brancher de kan rada upp som fanns när de var små men som inte längre finns. Säkert är det en hel rad! Det är en naturlig utveckling i samhället att tekniska framsteg gör vissa yrken onödiga och skapar vissa nya yrken. Internet är vår allra senaste riktigt stora uppfinning och kommer därför troligtvis förändra samhället så i den milda grad att det redan idag är helt orealistiskt att kunna tillskriva gammal ”redan producerad” information ett ekonomiskt värde.

     • ” Internet är vår allra senaste riktigt stora uppfinning och kommer därför troligtvis förändra samhället så i den milda grad att det redan idag är helt orealistiskt att kunna tillskriva gammal “redan producerad” information ett ekonomiskt värde.”

      Det sa man väl om kopiatorerna (xerox) också men så blev det inte. Upphovsrätten gäller och behövs oavsett hur man kopierar och vad det kostar.

     • Det man sa om kopiatorer var väl att de skulle bli döden för de som levde på att skriva böcker..? Det var väl upphovsrättsorganisationernas farhågor på den tiden? Men det blev ju inte så. Knappast kommer internet förstöra möjligheten för författare att jobba heller. Däremot kommer det inte funka att räkna med att ta betalt i efterhand längre.

     • Nej och det blev heller inte lagligt att kopiera böcker med kopiator i och med att den tekniken kom. Man avskaffade heller inte upphovsrätten för böcker för att man kunde kopiera böckerna i kopiator. Och man kunde alltså fortsätta att ta betalt i efterhand för att få avkastning på sin investering, med självklarhet, precis som idag.

     • ”Nej och det blev heller inte lagligt att kopiera böcker med kopiator i och med att den tekniken kom. Man avskaffade heller inte upphovsrätten för böcker för att man kunde kopiera böckerna i kopiator. Och man kunde alltså fortsätta att ta betalt i efterhand för att få avkastning på sin investering, med självklarhet, precis som idag.”
      Och inte gjordes det några större inskränkningar i tekniken som en kopiator nyttjar.
      Kopiatorn blev inte konstant övervakad, användarna blev inte heller konstant övervakade vid användning.

     • ”Och inte gjordes det några större inskränkningar i tekniken som en kopiator nyttjar.
      Kopiatorn blev inte konstant övervakad, användarna blev inte heller konstant övervakade vid användning.”

      Och ingen inskränkning har heller gjorts vad gäller tekniker för fildelning. Det är fullt lagligt att använda bittorrent, ftp eller vilken teknik som helst. Lagligt. Men olaglig användning är förstås olaglig oavsett vald teknik.

      Användarna blir heller inte konstant övervakade vid användning av internet, vad har du fått detta ifrån?

     • ”Och ingen inskränkning har heller gjorts vad gäller tekniker för fildelning. Det är fullt lagligt att använda bittorrent, ftp eller vilken teknik som helst. Lagligt. Men olaglig användning är förstås olaglig oavsett vald teknik.”
      Har aldrig påstått det heller. 😀

      ”Användarna blir heller inte konstant övervakade vid användning av internet, vad har du fått detta ifrån?”
      DataLagringsDirektivet är en övervakning som idag är stiftad i lag.
      Där internet användarna blir övervakade, vad dom än gör, konstant.
      Det som lagras i den övervakning kan sparas upp till två år, minst sex månader.

     • @Thomas Dahlberg

      Man kan diskutera om datalagring är övervakning eller inte, jag skulle nog se det som att det är bara lagring och ingen övervakning. Det är ju bara polis/åklagare som får begära ut datat i samband med misstanke om brott och med ett visst straffvärde.

      Man kan se det ungefär som kameraövervakning men att det inte finns någon som övervakar i realtid, dvs ingen som sitter och tittar på skärma utan att man bara spelar in på band eller hårddisk. Om polisen sen får in rapport om att någon blivit rånad så kan man då gå in och titta på det men inte annars.

      Dessutom är ju datalagringen väldigt begränsad, man har ju inte med själva meddelandet utan bara från/till vem, tidpunkt och position.

      Fartkameror är i så fall mer av övervakning, där man mha mätning bara tar en bild vid ”misstanke”, när man mätt upp en viss fart, dock är ju systemet tveksamt utformat och inte rättssäkert eftersom man slår på kamerorna delvis slumpmässigt, dvs en fartsyndare kan vid en tidpunkt gå fri från straff fast personen kört lika mycket för fort som en en annan person som vid ett annat tillfälle kört lika mycket för fort på samma ställe. Dessutom är ju hela systemet felaktigt utformat i och med att föraren måste identifieras och att man inte får räkna ut medelfarten mellan två kameror.

     • ”Man kan diskutera om datalagring är övervakning eller inte, jag skulle nog se det som att det är bara lagring och ingen övervakning. Det är ju bara polis/åklagare som får begära ut datat i samband med misstanke om brott och med ett visst straffvärde.”
      Det är precis som med vilken övervakning som helst, alltså informationsinsamling det handlar om.

      ”Man kan se det ungefär som kameraövervakning men att det inte finns någon som övervakar i realtid, dvs ingen som sitter och tittar på skärma utan att man bara spelar in på band eller hårddisk. Om polisen sen får in rapport om att någon blivit rånad så kan man då gå in och titta på det men inte annars.”
      Övervakning idag behöver inte betyda att en person aktivt sitter och övervakar informations flödet för att det ska vara övervakning, inte med den teknik som används idag.

      ”Dessutom är ju datalagringen väldigt begränsad, man har ju inte med själva meddelandet utan bara från/till vem, tidpunkt och position.”
      Tyvärr är det så att det är PTS som bestämmer vilken typ av information som ska lagras och det delger dom bara till operatören.
      Det du har listat är det vi vet med säkerhet ska lagras, det betyder inte att det är det enda som lagras.

      ”Fartkameror är i så fall mer av övervakning, där man mha mätning bara tar en bild vid “misstanke”, när man mätt upp en viss fart, dock är ju systemet tveksamt utformat och inte rättssäkert eftersom man slår på kamerorna delvis slumpmässigt, dvs en fartsyndare kan vid en tidpunkt gå fri från straff fast personen kört lika mycket för fort som en en annan person som vid ett annat tillfälle kört lika mycket för fort på samma ställe. Dessutom är ju hela systemet felaktigt utformat i och med att föraren måste identifieras och att man inte får räkna ut medelfarten mellan två kameror.”
      Det fartkameran tar i det ögonblick den registrerar en fartöverträdelse är information.
      Och då är lagbrottet fastställt redan.
      Sen är det upp till polisen att identifiera föraren av fordonet, inte alltid så enkelt, om dom inte kan få fram identifikation på föraren så skickas det oftast ut en delgivning till ägaren av fordonet, där ägaren ska skriva under och erkänna fartöverträdelsen. 😀

      DLD fungerar inte riktigt så.
      Här får dom all information, plats, var, när och hur, och kanske lite till, beroende på vad PTS har bestämt.
      Och däri i ligger skillnaden jämfört med en påkallad övervakning från t.ex polis på span över en person.
      Där är det en ”misstanke” om brott som föreligger spaningen.

     • Du kan inte motivera att kräva att kunna göra avkastning på en investering på något som blivit så billigt att det kan göras på fritiden. Datafilerna som jobbet resulterar i kommer att vara reklam för ditt framtida skapande. Så funkar det ju idag i praktiken. Folk lyssnar på musik på youtube och om man gillar dem så köper man eller går på livespelning med bandet i fråga. Att kunna tjäna massa pengar i _efterhand_ på sitt jobb har inget värde! Det var eventuellt motiverat med sådana ensamrätter förr i tiden då produktion, mångfaldigande och spridning av information fortfarande krävde investeringar som var i industriell skala.

   • Skolvalet 2006 fick PP av gymansieeleverna 3.68% av rösterna och år 2010 2,88% – verkar inte gå på rätt håll där i heller. Eller för min del år helt rätt håll.

    • Som jag sagt tidigare, studera Ny Demokrati, Junilistan och Fi, PP följer samma mönster. Upp som en sol och ned som en pannkaka.

     • Men folk fildelar ju för fulla muggar. Hur många åker fast per halvår? 5 pers av 10 000 000? Orka.

     • Det blir fler och fler. Men i första hand gäller det att stoppa de stora spelarna, dvs grovt kriminella piratsajter som TPB.

     • Men… TPB hemsidan rullar ju fortfarande. 7 år efter tillslaget funkar sajten och de åtalade har inte ens börjat avtjäna sina straff.

      Hur mycket pengar i den sinande skattekistan finns kvar att ta av för att ”uppmuntra” myndigheter och rättsväsenden runtom i världen att prioritera upphovsrättsmål? Hur många länder kan det finnas servrar att ta över efter varje nytt tillslag som kostar X miljoner guldpenningar i mutor?

     • Hur många grovt kriminella pirater är beredda att gå i fängelse likt Gotte, Neij och Sunde?

      Vi har ju sett bilderna på Gotte, han ser ut att vara minst 20 år äldre än hans verkliga ålder. Förebild? Nej ett avskräckande exempel.

      Det kommer inte att vara ”häftigt” att driva pirattjänster i framtiden, bara idioter kommer att vara beredda att ta risken.

     • Bilderna ja… Vem vet vilka som har fått pilla på dem i photoshop före publicering?

      Dessutom funkar ju TPB fortfarande, och då dessa 3 grabbar knappast kan sköta driften nu när de är jagade runt hela världen… vem gör det då?

      Uppenbarligen måste det fortfarande finnas pirater som är beredda att ta risken… annars skulle ju sidan sedan länge vara nedstängd och sökning ej längre möjlig 🙂

     • Så länge det är lättförtjänta pengar att vara mellanhand, så kommer TPB förstås att finnas kvar. Precis som snatteri, trafikbrott, bedrägeri, smuggling och en massa annan småbrottslighet kommer att finnas kvar så länge nån tjänar pengar på det.

     • Men TPB tjänar ju inte pengar som ”mellanhand”, utan som sökmotor. De lagrar inte nåt material utan bara information om vem som har vad. Lite som att sälja söktjänster till ett register eller en tabell som i sin tur håller reda på vem som har materialet. Google blir inte stämda för att de har länkat till miljontals copyrightskyddade grejer. Antagligen har jag rentav funnit fler torrents via google än via pirate bay… Google har inte heller nåt material lagrat utan är också en sökmotor.

    • Det funkar fortfarande utmärkt att fildela. Enbart typ 10-20 per halvår åker fast. Hade det varit fler så hade folk nog reagerat och börjat rösta pirat. Men om det å andra sidan inte blir fler så fortsätter väl antagligen fildelningen ganska obehindrat utan att folk röstar pirat.

     • Pratade just med en kompis från England som konstaterade att det inte gick att nå TPB längre och att de nya illegala mellanhänderna som dyker upp också blir blockerade.
      F-G’s påstående att ”det funkar fortfarande utmärkt att fildela” stämmer alltså inte längre. Verkligheten hinner ikapp piraterna.

     • Du snackar först och främst om ett av västvärldens utan tvekan mest repressiva länder. Att de gjort som du påstår är ju i praktiken inget annat än dålig reklam för dem vad det gäller IT-entreprenörsklimat.

      Personen du snackar om är vidare antagligen inte så duktig på teknik att han kan byta DNS-server. Det är skitlätt att göra. Jag kan slå vad med dig om att de flesta tonåringar i Storbritannien redan lärt sig att göra det. Även de som ej hört talas om PP. Internet är byggt på ett vis som gör censur mycket svårt att implementera i praktiken.

      Däremot är det mycket olyckligt om uppväxande generationer införlivar synen på dem själva som grova kriminella för att de fildelar illegalt material och vill ha bibehållen frihet på internet. Att stifta lagar som kriminaliserar och behandlar ungdomar som grova kriminella är inte ett sätt att bygga ett trevligt och harmoniskt samhälle på! Det finns mycket bättre och trevligare sätt att göra på.

 6. Vänta du bara… *ler*

 7. Tror inte att det kommer gå mycket bättre för PiratPartiet här i Sverige heller.
  Det som kommer chocka många är nog SD tror jag…
  Och Moderaterna kommer tappa hakan när dom troligtvis tappar ett lierat parti. 😀

  • SD kanske gör motsvarande resa som de andra missnöjespartierna, helt borta om några år. Sen är det väl så att i och med att vi har en stor invandring så kommer ju nysvenskarna på sikt rösta på andra partier än SD och invandrarhatarna kommer att minska i andel successivt.

   • Ja kanske det.
    Det beror på, Sverige blir mer och mer missnöjt.
    Speciellt så kommer särbehandlingar belysas mer och mer.
    Det finns nog dom som hatar invandrare.
    Och sen så finns det dom bara ogillar invandringen av den anledning att det inte finns något behov av fler människor i landet.
    Eller att Sverige egentligen inte har ”råd” med flera hundra tusen nya människor per år då Sverige inte kan lösa sina små problem som arbetslöshet och storföretag som vill fly från ett överbeskattat företagssamhälle.

 8. Carl Lundström, en avTPB kvartetten, har gått i personlig konkurs.
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/pirate-bay-domd-i-personlig-konkurs_7510730.svd
  Det är goda nyheter! Inte för TPB skadeståndet, men för att han nu kommer att ha mindre möjligheter att stötta de riktigt ruggiga rasist- och nationalistgrupperna.
  Piraternas hjälte har ju en svart-brun bakgrund!

 9. Det ska för övrigt bli spännande att följa PP’s breddning. Lite vid sidan av, mumsa på popcorn och följa föreställningen. Kika på när ultraliberaler ska enas med gammelvänstern. Följa hur de som suttit vid köttgrytorna ska kämpa för att bli försörjda även framöver. Se hur pedofilkramarna och barnporrförespråkarna ska ta fighten med realpolitikerna. Och förstås att följa hur många motstridiga idéer de kan driva samtidgt.

  • Medborgarlön och pedofilkramarpolitik, vilket kombination! Inte nog med att man vill att pedofilerna ska kunna inneha barnporrr fritt, de ska kunna sitta hemma och titta på den utan att ens behöva gå till jobbet, och låta andra stå för kalaset.

   • Det är bra om pedofiler har nåt lagligt å runka till som inte skadar barnen. Då kan de sitta hemma och runka i sin sunkiga källare så slipper vi ha en massa desperata och frustrerade pedofiler dreglandes med godispåsen utanför ditt lokala dagis.

    Och vad gäller medborgarlön. Vill du hellre att de stackare som kommer bli arbetslösa när upphovsrätten pajar ska få svälta eller gå på soc? Det är inte särskilt sympatiskt av dig!

    • Och bllderna produceras ju i en massa konstiga och fattiga länder. Inga problem att några fattiga småungar blir våldtagna och rövknullade, så länge våra Svenska, blonda och blåögda barn kan leva sina skyddade liv.
     F-G’s omtanke om barnen gäller uppenbarligen bara inom Sverige.

     • Det är varje lands skyldighet att skydda sina egna barn. FNs barnkonvention finns där av en anledning. Men samtidigt kan inget annat land gå in och tvinga att dessa regler efterlevs, precis som en man inte kan tvinga sin fru att sluta röka.

     • Om personen som initierar och pröjsar för övergreppet bor i Sverige så är han också rökt i Sverige.

 10. Meanwhile, in Portugal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: