Gottfrid Svartholm Warg gripen i Kambodja

Snarorna dras sakta men säkert åt kring ansvariga för The Pirate Bay. Carl Lundström har redan avtjänat sitt fängelsestraff. Fredrik Neij har fått sitt pass indraget, Peter Sunde inväntar besked om nåd och svaret lär garanterat bli nej. Och nu har Gottfrid Svartholm Warg gripits i Kambodja.

Det är lite oklart vad han är gripen för men det verkar finnas misstanke om ett brott han begått i Kambodja.

UD kunde i går inte berätta varför han gripits, men enligt uppgift till Expressen misstänks han för brott i Kambodja. När polisen sedan gjorde slagningar på hans namn kom den internationella efterlysningen upp.

Han och Fredrik Neij är efterlysta internationellt eftersom de inte infunnit sig för att avtjäna sina fängelsestraff i Sverige. Hur som helst riskerar han nu att bli utlämnad till Sverige där han lär få avtjäna sitt fängelsestraff enligt i laga kraft vunnen dom i TPB-målet.

Det spelar ingen roll att det saknas utlämningsavtal mellan Sverige och Kambodja enligt hans försvarsadvokat i TPB-målet, Ola Salomonsson.

Enligt Salomonsson spelar det ingen roll om Sverige har ett utlämningsavtal med Kambodja eller ej.
– Det går att utlämna folk ändå. Det är en diplomatisk och politisk fråga.

Expressen Svd  IDG  Svt CS Aftonbladet TorrentFreak Dn

Se även intressant info i detta forum.

Dragged out of his $750 pm penthouse apartment at Cadillac

Edit 2012-09-04:

Tydligen ska han deporteras från Kambodja, frågan är vad som händer sen och om han kommer till Sverige.

Edit 2012-09-06:

Enligt nya uppgifter misstänks han för flera brott och huvudskälet till att han greps är att han är misstänkt för dataintrång. Han beskrivs som ”i dålig kondition, vägande mindre än 40 kilo och med svåra drogproblem”.

Edit 2012-09-08:

Hans mamma har uttalat sig och anser att han är orättvist behandlad, bl.a. att det gått en vecka mellan besöken från svenska ambassaden.

Edit 2012-09-11:

Nu har han kommit till Sverige och är anhållen misstänkt för dataintrång.

Edit 2012-09-14:

Nu har han häktats för misstänkt dataintrång.

Edit 2012-09-19:

Nacka Värmdö-posten rapporterar att dataintrånget kan ha skett under flera år

Edit 2012-12-07:

Nu är häktningen hävd och åtal väcks troligen i början på 2013. Han förs nu över till fängelse för att avtjäna straffet i TPB-målet.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svartholm-warg-fors-till-fangelse_7736082.svd

209 svar

 1. Beror på vad han blivit gripen för.
  Anser Kambodja att brottet han begått i deras land är grövre så kommer han nog att få sitta av det först.
  Sen, får man se om dom utlämnar efter det.

 2. Ska bli intressant att se vad han har begått för brott.

 3. Tänkte se en video om Phnom Pehn på Youtube då jag fick upp detta lilla ”roliga” medd:

  ”Detta videoklipp visar innehåll från EMI, som har blockerat det i ditt land av upphovsrättsliga skäl.”

  • Och vad vill du ha sagt med detta? Den som gjort klippet hade väl använt sig av upphovsrättsskyddad musik utan tillstånd för visning i alla länder och då är det enligt YouTubes regler rätt att göra så pss som att bara de som betalt biljett till Bruce Springsteens konsert får ta del av den.

   • Eller så finns ju det fina lilla Jamendo och då kan dom bojkotta alla äckliga upphovsrättsfjantar. Det är mera äkta piratpolitik! Det leder ju (tråkigt nog) till skivbolagens fall väldigt fort ifall upphovsrättsfjantarna inte börjar lyssna på sina kunder men det är nog enda sättet faktiskt!

    😀

    • Jamendo bojkottar ingen som har upphovsrätt? Var fick du den felaktiga informationen från?

     Jamendo delar med sig av både donationer och reklamintäkter till de upphovsmakare som i sin tur delar med sig av sin musik via Jamendo.

 4. Tråkigt för honom, men det förändrar inget i sak. Rättegången är fortfarande ett av de största exemplen på korruption, ministerstyre och jäv som man kan hitta i modern tid. Att det inte ens gick till HD bevisar dessutom att det är systemet och inte några enstaka rötägg det är fel på.

  • ”Rättegången är fortfarande ett av de största exemplen på korruption, ministerstyre och jäv som man kan hitta i modern tid.”

   Sant, för de som har foliehatten riktigt långt neddragen.

   ”Att det inte ens gick till HD bevisar dessutom att det är systemet och inte några enstaka rötägg det är fel på.”

   För de som inte har foliehatten neddragen så är det ett bevis för att HD ansåg de tidigare utslagen vara korrekta utan tveksamheter.

   • @Sten, är det foliehatt när oberoende källor har verifierat att det verkligen är så?

    • Vilka oberoende källor är det du hänvisar till som fakta?

     • SVT och Sveriges Radio till exempel. Det var SVT som avslöjade Bodströms ministerstyre, det var SR som påpekade domarnas jävighet.

     • Och du passar då på att förbise att det påstådda ministerstyret blev anmält, en förundersökning gjordes och Bodström blev därefter friad. Alltså har SVT inte avslöjat något ministerstyre, de har rapporterat om ett påstått dylikt som visat sig icke så varandes.

      Domarnas s.k jävigheter blev också anmälda och utredda och utredning påvisade inga oegentligheter.

      Allt har allstå skett enligt gällande regler och lagar – eller vill du att media och pöbel skall få välja vem som är skyldig?

     • ”Domarnas s.k jävigheter blev också anmälda och utredda och utredning påvisade inga oegentligheter.”

      Anmälda till rättsväsendet och utredda av rättsväsendet ja. Du kan inte bevisa felaktigheter som sker inom ett system med hjälp av systemet.. Du måste gå utanför det. Det är vad vi har massmedier till: att granska makthavare som politiker och rättsväsende.

      Rättsväsendets eget friande av sig själva är 0 och inget värt.

     • Dude…

      Om jag skulle gå till din morsa och säga att du har, säg, mördat en person… Skulle hon då tro dig? Skulle du säga att din morsa är kapabel att själv avgöra om du är en mördare eller inte?

      Nej, just det. Men det är precis så det svenska systemet fungerar idag. Det svenska rättssystemet genomsyras av svågerpolitik och ”kåranda”. Alla är en enda stor familj där man skyddar varandra. Därför går det röta i den svenska rättsstaten.

     • Vad har min mamma med detta att göra?

      Sämre liknelse för att beskriva svenskt rättsväsen lär inte gå att uppbringa.

     • Påstående: Att låta rättsväsendet bedöma om rättsväsendet är skyldigt till brott är lika rättssäkert som att låta din mor döma huruvida du är skyldig till mord.

     • Då är det ju skönt att veta att granskningarna görs av JO och KU alltså inte av någons mamma.
      Det är också skönt att veta att varken pöbel eller media kan döma någon.

     • Problemet är bara att de som sitter i JO och KU inte är oberoende…

     • Och din lösning på problemet är?

      Ingen kan någonsin vara 100% oberoende men de som får betalt för att agera så objektivt och oberoende som det går gör ändå ett oändligt bättre jobb än vad en pöbel gör, exempelvis ett bloggdrev för namninsamling för nåd till Peter Sunde.

      Om man läser mellan raderna så handlar det inte ett dugg om jäv, det handlar enbart om att piraterna inte accepterar verkligheten. Om det skulle vara så mycket korruption i våra domstolar så skulle detta i så fall påverka alla typer av mål men de enda som ropar jäv är ju de bortskämda och egoistiska piraterna som inte accepterar att man inte får kränka andras rättigheter.

     • Och där gled foliehatten ned igen.
      Vem är JO mamma till? Vem är KU mamma till?

     • Eftersom du vägrar inse grundproblemet kan jag bara peka på denna artikel:

      http://www.sydsvenskan.se/sverige/poliser-domda-for-brott-far-behalla-jobbet

      Men du lär ju vifta bort det som resten av alla lawful evil typer här. 🙂

     • @Wertigon

      Peka på vad då?

      Håll dig till diskussionen och tramsexemplifiera inte med exempel från polisen, polisen är inte de som sköter rättegångarna och det var detta vi diskuterade.

      Och vem förväntar sig för övrigt att alla poliser skall vara ärliga och hederliga?
      Vem tror att alla jurister är ärliga och hederliga?
      Vem tror att alla politiker är ärliga och hederliga?

      De som tror detta har en foliehatt på huvudet.

     • ”Det är också skönt att veta att varken pöbel eller media kan döma någon.”

      Men det kan de ju. Om det sprider sig att du har gjort fel så får du ju den stämpeln på dig oavsett om du formellt brutit mot en regel eller ej. Du får ju i praktiken en form av straff även om det inte är ett formellt straff enligt lagboken eller dina polers i domstolen.

     • @sten: JAG förväntar mig att poliser skall vara ärliga och hederliga, ty annars är det *textboksexemplet* av korruption. Däremot behöver de inte vara karismatiska och trevliga.

      Jag förstår att en polis ibland inte gör som de borde, och ibland blir det fel. Det kukar ut. Men att poliser blir råare och allt mer otrevliga mot vanligt hederligt folk, och till och med kommer undan med mobbning, misshandel och att skjuta personer (ex. Göteborgskravallerna) utan att det leder till konsekvenser… Det är ett problem. Det gör att förtroendet för rättsväsendet sjunker. Att i det läget skrika att alla som säger emot är foliehattar är närmast skrattretande.

      Men tja… Vad vet jag? Jag har ju bara… en foliehatt…

     • @Wertigon
      Foliehatt…absolut, men just nu klarar du inte av att hålla dig till ämnet vilket gällde rättegångar, s.k ministerstyre, s.k jäviga domare, JO och KU.

     • Men det har med ämnet att göra då ämnet är ”Varför förlorar allmänheten förtroendet för rättssäkerheten?”

      Läser du ex. Sundes nådeansökan, så utmålar han en bild som visar på korruption och rättsröta. Problemet är inte så mycket det Sunde skriver, utan att det han skriver har bekräftats av flertalet oberoende sidor, bland andra SVT, DN, SR och Wikileaks.

     • @Wertigon
      Du har uppenbarligen svårt att hålla dig till ämnet. Du började med att skriva:

      ”Rättegången är fortfarande ett av de största exemplen på korruption, ministerstyre och jäv som man kan hitta i modern tid. ”

      Jag har påvisat detta varandes helt felaktigt varpå du börjar glida in på allt annat mellan himmel och jord.

      ”Läser du ex. Sundes nådeansökan, så utmålar han en bild som visar på korruption och rättsröta. ”

      Jag har läst Sundes ansökan. Sunde förstår inte ens vad det är han är anklagad för.
      Han är anklagad för att ha drivit TPB, då är det inte de indivduella handlingarna han är anklagad för (de utger dock grunden i bevisföringen att han var delaktig vid driften av TPB).
      I övrigt så är han spåstående om röttsröta inte heller på något vis bevisat (lika lite som dina försök ovan skulle bevisa något), det är en åsikt från hans sida och inget annat.

     • @Sten: Om Sunde är full av skit varför säger SVT, SR, DN och WikiLeaks att han har rätt?

     • @sten: Alla oberoende källor som granskat fallet har hittat minst en begraven hund. Jag står fast vid min åsikt att fallet TPB luktar rättsröta lång väg.

     • @Wertigon

      ”Om Sunde är full av skit varför säger SVT, SR, DN och WikiLeaks att han har rätt?”

      Nu hävdar du saker som absolut inte stämmer:
      SVT har inte sagt att han har rätt,
      SR har inte sagt att han har rätt,
      DN har inte sagt att han har rätt
      och Wikileaks har inte sagt att han har rätt.

      Vill du påvisa motsatsen så får du ta och länka till källan – och länka då inte till rapporteringar om påståenden om ministerstyre/jäv som är skrivna innan utredningarna var gjorda – det är liksom inte lönt att hänvisa till en artikel skriven innan utredningen är gjord.

      Gällande Wikileaks ”bevis” tillåt mig ett stort LOLOLOLOL.
      Menar du dokumentet som en amerikansk ambasadtjänsteman har skrivt som en rapport?
      Det dokumentet är på intet sett ett bevis, det skulle möjligen kunna gå under hörsägen – en domstol skulle tillåta dokumentet presenteras men knappast ta någon hänsyn till det.

      Vilka oberoende källor har granskat fallet och funnit ”gravade hundar”?
      Källa tack.
      Däremot så har JO och KU granskat fallen och inte funnit något felaktigt.

     • ”Däremot så har JO och KU granskat fallen och inte funnit något felaktigt.”

      Hur man som JO och KU inte finner något märkligt, över huvud taget, om Jim Keyzers agerande, inte ens en reprimand, inte ens något opassande över huvud taget – bara fina fisken, och Ask tycker tydligen samma sak – visar bara på hur korrupta de institutionerna har blivit.

      Wikileaks har släppt *flertalet* dokument som visar på att TPB-fallet var ett rent beställningsjobb av utländska särintressen. Hållbara bevis? Ja, faktiskt. Om ett screenshot kan räknas som ett bevis så duger det här minst lika bra. Bägge är lika enkla att fejka.

      Om man sedan lyfter blicken över TPB så ser man att det rör sig om ett system som blivit ruttet, inte ett enskilt fall.

      Men, i slutänden spelar det ingen roll ändå – fildelningen kommer fortsätta och i slutändan att vinna. Bygg en mur mitt i floden bara.

     • @Wertigon

      ”Hur man som JO och KU inte finner något märkligt, över huvud taget, om Jim Keyzers agerande, inte ens en reprimand, inte ens något opassande över huvud taget”

      Nu är det så att ingen av fegisarna Engström, Troberg eller Falkvinge har anmält Keyzer fallet. De förderar att kunna tjabba om om den mutade polisen istället för att anmäla det hela.

      Sen är det inte HD eller KU som utreder om Keizers agerande är rätt eller fel, HD tittar enbart på utredning och bevisen. Förundersökningn Keizer har gjort är i sig bra (att han tog anställning på Warner är absolut inte bra).

      ”Wikileaks har släppt *flertalet* dokument som visar på att TPB-fallet var ett rent beställningsjobb av utländska särintressen”
      Nej, det är rakt av en lögn från din sida – så till vida du inte kan länka till dessa ”flertalet” dokument som jag verkar ha missat.

      ”Men, i slutänden spelar det ingen roll ändå – fildelningen kommer fortsätta och i slutändan att vinna. Bygg en mur mitt i floden bara.”
      Eh, nu skall vi se du klagade på att du inte kan ladda ned Game Of Thrones med det samma och att det är anledningen till illegal nedladdning. HBO kommer till Sverige om en månad, då kan du ladda ned den lagligt a s a p. Alltså kommer illegal fildelning att minska enligt dina tidigare inlägg.

      I övrigt tror jag tror du har fel, jag tror att de flesta inte är intresserade av att krångla med nedladdningar, filformat etc – jag tror att med tillgång till Netflix, HBO mm i Sverige så kommer gemene man – som idag tankar illegalt – att sluta med det och i stället köpa tjänsten.
      Ungarna har slutat tanka musik för länge sedan, de nyttjar de legala tjänster som finns för musik.

     • Tja… Vad sägs om detta dokument plus denna?

      ”If the owners of the notorious P2P BitTorrent site,
      ThePirateBay, are convicted in a trial to start on February 16, 2009, that could have a significant impact in deterring widespread
      Internet piracy.”

      ”Samtidigt kommer uppgifter om att USA krävt att svenska myndigheter ska släcka ner The Pirate Bay.”

      ”I tisdags kom uppgifter om att USA hotat med handelssanktioner mot Sverige om inte piratsajten stängdes.”

      Visar ju klart och tydligt att både domen och razzian var ett beställningsjobb av USA. Om inte det duger som bevis vet jag inte vad som gör det. Men visst, det var inte Wikileaks som läckte det första dokumentet…

     • @Wertigon

      Självklart kan det förekomma diplomatiska påtryckningar om att ett land bör ta hand om sin brottslighet, om ett annat land upplever att man inte tar den på allvar. Detta är inget fel i sig.

      OBS även att TPB-domen är enligt svensk lag och målet har hanterats på ett juridiskt korrekt sätt. Detta är det enda som är intressant rent objektivt.

      Om grannen slår sin fru och jag ringer polisen så kan ju han tycka att det var ”lågt” av mig att tjalla. Om jag inte hade tjallat så skulle han gå fri från misshandel. Eller om frun berättade för mig att han slagit henne men att hon inte av egen kraft orkade gå till polisen men jag stöttade henne till att anmäla. Alldeles oavsett hur man gick tillväga så kvarstår fakta att när det kommer till att döma till misshandel så är endast fakta intressanta, vem som gjorde anmälan, vem som tryckte på osv är inte intressant för när det gäller domen och påföljden.

      Ni pirater klamrar er fast vid era konspirationsteorier om köpta domare, utpressning från USA osv. Det enda riktigt intressanta är om domarna är enligt svensk lag, om bevisningen räcker för fällande dom osv. Det råder inga som helst tvivel om att domarna är enligt svensk lag och bevisningen räcker för fällande dom, allt annat är bara trams och halmstrån. Lär er att skilja på fakta och på spekulationer. En domstol har att förhålla sig till fakta och inget annat.

     • @Wertigon

      Suck, jag sa åt dig att inte komma dragandes med rapporter gjorda av media innan JO och KU utredningarna.
      Det blir liksom meningslöst att du harvar på om saker som sedan har blivit påvisade felaktiga.

      Jag utgår från att du inte läst några av utredningarna.

      Det står klart och tydligt att statssekreterare Dan Eliasson har svarat de amerikanska förfrågningarna med ”(a)ccording to the Swedish constitution, it is not possible for the Government or the Ministry to intervene in a specific case. ”

      Att olika USA organsiationer sedan försöker göra påtryckningar och hota att sätta Sverige på listor är irrelevant – sådant sker hela tiden i mängder med olika ärenden – men så länge det inte resulterar i ministerstyre i specifika fall så har inga felaktigheter inträffat i Sverige.

      Och det har i detta fall vad det gäller utredningar och domslut inte skett några fel.
      Däremot är det inte snyggt att Keyzer tog anställning på Warner – men det är fortfarande inga fel begågna i hans utredning.

     • Det är så kul att ni lever i en ignorant bubbla 🙂

      Att utredningen inte hittade något betyder en av tre saker:

      1. Allt gick rätt till (tveksamt, med tanke på hur mycket fulspel som det har varit fråga om)
      2. Bevisen var för väl dolda eller förstörda
      3. Någon blev mutad

      Men, visst, vilket som är troligt i detta fall. Jag litar inte på KU eller JO, inte efter det mesta jag sett. Men det är bara jag…

     • Det är så kul att ni lever i en paranoid konsipratorisk bubbla.

      ”Att utredningen inte hittade något betyder en av tre saker:”
      Varför skulle det bara var 1 av dessa orsaker? varför inte alla 3?

      Men du glömmer den 4e mest troliga anledningen.
      Nämligen den att allt gick rätt till (det är ju så att inte ens Keizers Warneranställning är ett lagbrott eller reglebrott, det är bara inte snyggt).
      TPB rättegången sköttes på rätt sätt, det finns inget ministerstyre, och inga av de dokument du hänvisar skulle på någotvi motbevisa det.

      Sundes ansökan om nåd baserar sig på ett missförstånd från Sundes del, ett missförstånd så idiotiskt att det faktiskt gör en förundrad över om han har alla hästar hemma.

     • Den dagen Sverige rasar ihop kommer jag skratta åt dig från min månbas! 😀

      För övrigt failade du att läsa vad jag skrev.

     • Vad har jag ”failat”?

   • Det enda man egentligen kan fundera på om fallet mot TPB är frågan om jäv.
    När många av dom inblandade är med i olika föreningar som aktivt kämpar mot piratkopiering t.ex SUF, STIM, IFPI, FR och FST.
    Röd flagga?
    Nähä.

    • VIsst, man frågan är ju prövad ett antal gånger och man får väl acceptera läget.

     Det mest intressanta är om domarna är enlighet med svensk lag, dvs att handlingarna de har begått är straffbara. Och detta verkar det inte finnas några som helst tvivel om. Därmed anser jag att jävsfrågan är ett stickspår som piraterna klamrar sig fast vid likt ett halmstrå.

     Istället för att ropa jäv, påverkan från USA, köpta lagar osv så kom fram med vad det är i domarna som anses vara felaktigt rent juridiskt. Jaså det fanns inget? Ja då återstår ju bara foliehatt på och ropa jäv osv. i all oändlighet.

     • ”VIsst, man frågan är ju prövad ett antal gånger och man får väl acceptera läget.”
      Visst är den det, det bevisar inget.
      Visst får man väl acceptera om man vill.
      Men finns det någon som helst grund för opartiskhet…

      ”Det mest intressanta är om domarna är enlighet med svensk lag, dvs att handlingarna de har begått är straffbara. Och detta verkar det inte finnas några som helst tvivel om. Därmed anser jag att jävsfrågan är ett stickspår som piraterna klamrar sig fast vid likt ett halmstrå.”
      Jävsfrågan är inget stickspår för mig.
      Sitter det domare och nämndemän med en redan förutfattad mening som också kan ha blivit påverkade utifrån så är det knappast ett stickspår.

    • Då får du ta och arbeta för att domare helt enkelt inte kan vara medlemmar i några föreningar, inga politiska partier och egentligen inte kan ha några intressen alls förutom strikt domstolsarbete.

     Lycka till…

     För övrigt;
     Vilka domare var med i STIM? Vilka var med i FSF? vilka var med i IFPI? Sen undrar jag vilket SUF du menar?

     • ”Då får du ta och arbeta för att domare helt enkelt inte kan vara medlemmar i några föreningar, inga politiska partier och egentligen inte kan ha några intressen alls förutom strikt domstolsarbete.”
      Är dom med i en förening, med ett speciellt intresse som t.ex att förebygga en viss sak, då ska dom nog inte döma i just den frågan, det är jäv.

      ”För övrigt;
      Vilka domare var med i STIM? Vilka var med i FSF? vilka var med i IFPI? Sen undrar jag vilket SUF du menar?”
      Ber om ursäkt, tryckfelsnisse var i farten, SFU ska det stå.
      Sa aldrig att det var domare som var med i alla dom föreningarna.
      Sen spelar det ingen roll om en domare eller nämndemän är med i föreningar som som aktivt kämpar för just en sak, och sen sitta att döma i just ett sånt fall, som dom aktivt sitter med i en förening som är till för att bekämpa just det.
      Och speciellt inte då, när den föreningen troligtvis också har kontakt med andra just sådana föreningar och samarbetar.
      Tomas Norström var med i SFU (svenska föreningen för upphovsrätt) och han var styrelseledamot i SFIR (Svenska föreningen för industriellt rättsskydd)
      Ulrika Ihrfeldt hade varit med i SFU också tidigare.
      Lennart Westman var med i FST, han valde däremot att inte ställa upp p.g.a sitt medlemskap i FST.

     • Även piratpartister är med i SFU. Föreningen är för utveckling inom upphovsrättens område, inte någon klubb för musik och filmbolag. Man kan vara med för att föra fram åsikter om att försvaga upphovsrätten eller helt enkelt bara bevaka vad som händer inom området. Det måste vara en enorm fördel om en domare är insatt i sakfrågorna, eller hur?

     • ” Föreningen är för utveckling inom upphovsrättens område, inte någon klubb för musik och filmbolag. Man kan vara med för att föra fram åsikter om att försvaga upphovsrätten eller helt enkelt bara bevaka vad som händer inom området. Det måste vara en enorm fördel om en domare är insatt i sakfrågorna, eller hur?”
      Visst kan det vara att det är så deras agenda är utformad.
      Men precis som många andra föreningar så behöver dom stödmedlemmar och sponsorer.
      En liten lista på stödmedlemmar:

      AB Svensk Filmindustri
      Advokatfirman Lindahl
      ALIS
      Bonus Presskopia
      BUS
      Fackförbundet för scen och media
      Föreningen Svenska Tecknare
      Föreningen Svenskt Näringsliv
      IFPI
      KLYS/Copyswede
      Konstnärernas Riksorganisation, KRO
      Läromedelsförfattarna i Sverige AB
      Mannheimer Swartling Advokatbyrå
      SAMI
      SKAP
      STIM
      Albihns Zacco AB
      Svenska Fotografers Förbund
      Svenska Förläggareföreningen
      Journalisterna i Sverige AB
      Svenska Musikerförbundet
      Svenska Musikförläggareföreningen
      Sveriges Författarförbund
      Sveriges Radio
      Sveriges Television AB
      Svensk Scenkonst
      Filmproducenternas Rättighetsförening

      Det här är absolut inte en klubb för musik och filmbolag….

      Det är en enorm fördel om domare är insatta i lagen dom ska döma.
      Sakfrågor hanteras av specialister inom ämnet.

     • SFU skall enligt sina stadgar:
      ” Enligt stadgarna ska föreningen genom föredrag, diskussioner, publikations-verksamhet m.m. främja kunskapen om upphovsrätten och bidra till detta rättsområdes fortsatta utveckling.”

      De skall alltså främja kunskap inom ett rättsområde. Det står även att de Inte tar ställning i rättspolitiska frågor. Det låter med andra ord som det är en förening för de som är intresserade av att diskutera upphovsrätt oavsett åsikter om den samma.
      De flesta partier står och arbetar för upphovsrättens existerande…

     • ”SFU skall enligt sina stadgar:
      ” Enligt stadgarna ska föreningen genom föredrag, diskussioner, publikations-verksamhet m.m. främja kunskapen om upphovsrätten och bidra till detta rättsområdes fortsatta utveckling.””
      Stadgar är en sak och internpolitik en annan.

      ”De skall alltså främja kunskap inom ett rättsområde. Det står även att de Inte tar ställning i rättspolitiska frågor. Det låter med andra ord som det är en förening för de som är intresserade av att diskutera upphovsrätt oavsett åsikter om den samma.
      De flesta partier står och arbetar för upphovsrättens existerande…”
      Som förening tar dom säkert inte ställning till rättspolitiska frågor.
      Föreningen styr däremot inte över vilka val sina medlemmar gör eller hur dom valen kom till, om det är en helt egen åsikt eller påtryckningar från t.ex stödmedlemmar.
      Bara osäkerheten över något sådant, då ska domare/nämndemän bytas ut.

     • Då kan inga domare vara medlemmar i några politiska partier heller då de flesta partier diskuterar upphovsrätt och anser den varandes ganska förträfflig.

     • De flesta partier i riksdagen har väl inte alls några starka åsikter i upphovsrättsfrågan i sina partiprogram utom de som bedöms som viktiga för att pusha på hårdare upphovsrättslagstiftning – dessa personer uppvaktas intensivt av lobbyister.

     • Samtliga svenska partier förutom PP och till en viss del MP står klart och tydligt bakom upphovsrätten och diskuterar den frekvent.

      Du verkar som vanligt inte ha någon större koll på tillvaron oavsett vad det än månde handla om.

      http://www.moderat.se/it-och-internet/fildelning
      http://www.folkpartiet.se/Var-politik/Nyhetsarkiv/Fokus-pa-upphovsratt-och-kulturkanon-i-FP-samrad/
      http://www.socialdemokraterna.se/Var-politik/Var-politik-A-till-O/Upphovsratt-och-fildelning/

     • Samtliga svenska riksdagspartier, det är alltså 3 stycken? Om det är någon av oss som inte har så bra koll så är det väl ändå du. 😉 Vi har 8 partier i riksdagen, på något magiskt sätt lyckades du missa 5 av dem i dina källhänvisningar.

      Trist att se att Sverige är så efter ändå i flera aspekter. Det kommer utan tvekan drabba oss negativt. Vi var jättesnabba med att investera stora skattepengar i bredbandsutbyggnad och nu ca 10 år efteråt inför vi värsta typerna av lagar för att bromsa och stoppa de effektiviseringar i näringslivet som sagda infrastruktur möjliggör. Vanlig klassisk egokonservatism! Våra efterkommande generationer kommer skämmas över vår nuvarande dumprotektionistiska och odemokratiska riksdagspolitik.

     • @F G

      Du kan ju alltid forska lite innan du blajar mer goja.
      Har jag påstått att det är tre partier i riksdagen? Källa tack.

      Jag orkade inte ta fram fler partilänkar men tänkte att det räckte med tre för att lära dig lite mer om världen och att du kanske skall kolla saker innan du påstår saker du inte vet ngt om.

      För övrigt, vilka effektiviseringar är det som stoppas?

      ”Våra efterkommande generationer kommer skämmas över vår nuvarande dumprotektionistiska och odemokratiska riksdagspolitik.”
      Tillåt mig LOLOLOLOLLOLOL
      Såg föresten att PP tappat ytterligare 100 medlemar den senaste månaden.

     • Du påstod att Alla svenska riksdagspartier stödde nuvarande upphovsrättslagstiftning men hänvisade bara till tre av dem, det är ju en bra fråga hur du tänkt övertyga nån med det.

      ”För övrigt, vilka effektiviseringar är det som stoppas?”

      Möjligheten att kopiera information gratis är ju en enorm effektivisering av all möjlig verksamhet. Förut behövde man betala för kopior då det ej var praktiskt möjligt att kopiera dem gratis utan du behövde en industriell verksamhet att tillverka och sen logistik för frakt m.m. Förut fanns en ursäkt att ta betalt per styck som en ”produkt. Nu finns ingen sådan ursäkt längre.

     • @FG

      ”Du påstod att Alla svenska riksdagspartier stödde nuvarande upphovsrättslagstiftning men hänvisade bara till tre av dem, det är ju en bra fråga hur du tänkt övertyga nån med det.”

      Ja kanske för att det är de tre största partierna – kanske för att man förväntar sig att Forskar G skall göra skäl för namnet och forska lite innan han blajar trams om saker han inte vet ngt om?

      ”Möjligheten att kopiera information gratis är ju en enorm effektivisering av all möjlig verksamhet.”

      Vännen, du är full av skit, det finns ingen som vill hindra effektiviseringen att kunna ”kopiera information”. Att ”gratis” sedan på ngt sätt skall räknas som effektivisering är om igen en hittepåkonstruktion från din sida som inte framkallar ngt annat än rungande skratt.

      Herrejävlar, hoppas att du inte forskar på något som har minsta lilla påverkan på livet, världen eller vad som helst annat för då lär det ju gå riktigt åt helvete.

     • Rungande skratt säger du… Ja ja, skrattar bäst som skrattar sist då. 🙂 Om du inte blivit överraskad av piratpolitikens framfart i världen hittills så lär du nog bli det närmaste åren. Upphovsrätten är ett monopol som kräver att du går in och censurerar och styr på nätet en massa för att funka. Det kommer kommande generationer aldrig gå med på fattar du väl. Ni har en viss chans kortsiktigt före ett antal generationers politiker gått i pension. Men sen… inte en chans. Det är bara så himla tråkigt om ni ska lyckas bromsa denna modernisering i Sverige så vi hamnar på efterkälken. 😦

     • @ FG
      ”Om du inte blivit överraskad av piratpolitikens framfart i världen hittills så lär du nog bli det närmaste åren. ”

      Ja blir den som i sverige så är det upp som en sol och ned som en pankaka.

      ”Upphovsrätten är ett monopol som kräver att du går in och censurerar och styr på nätet en massa för att funka”
      Nej det är en felaktig slutsats, lika fel som att förtal bör vara lagligt för att det är svårt att hålla koll på det via nätet, eller att den illegala handeln med kreditkort bör bli lagligt för att det är svårt att hålla koll på den via nätet, eller att misshandel i hemmet bör bli lagligt för att det är omöjigt att hindra det.

      ”Det är bara så himla tråkigt om ni ska lyckas bromsa denna modernisering i Sverige så vi hamnar på efterkälken.”
      Om igen, ”gratis” är inte modernisering.

     • ”Om igen, “gratis” är inte modernisering.”

      Jo. Det är ju just vad det är. Hela industriella revolutionen gjorde fysiska produkter billigare och billigare och billigare…

      Det är modernisering att kunna få samma mängd nytta gjord för mindre mängd resurser.

     • F G

      Om gratis är = modernisering så bör allt som kan bli gratis också bli just gratis a s a p oavsett vad skaparna av produkterna tycker.
      LOL

     • Det kan förstås inte röra sig om några produkter om de kan kopieras utan några som helst kostnader. Kreativt skapande har gått över från att vara en produkt till att vara en tjänst att skapa ursprungskopian.

     • @F G

      ”Det kan förstås inte röra sig om några produkter om de kan kopieras utan några som helst kostnader. ”

      Vad har kostnaderna för framställandet av kopior att göra med det detta?
      Dert kostar ju inte tillverkaren något om jag framställer kopior av elektriska tandborstar?

      Din logik lider som alltid av total avsaknad.

      Den färdiga lyriken och kompositionen är ju inte på någotvis en tjänst, men i din värld är som vanligt upp ned och ned upp.

     • ”Dert kostar ju inte tillverkaren något om jag framställer kopior av elektriska tandborstar?”

      Hade du kunnat kopiera elektriska tandborstar gratis så skulle jag inte klagat. Jag skulle rentav förespråkat att du skulle få göra det som en hobby i garaget eller kanske skriva ut kopior ur skrivaren. LOL.

      Det är tillåtet för dig att göra eltandborstar. Största skillnaden är att du inte lär kunna massproducera dem lika enkelt och billigt som det går med datafiler. Den dagen du kan piratkopiera eltandborstar gratis så kommer jag stå först på barrikaderna och förespråka din rätt att få göra så. Men hittills är det ju inte möjligt (så vitt jag vet…).

      Argumentet till äganderätt är ju att det ej går att kopiera industriprodukter gratis. Det krävs (ganska stora) investeringar för att bygga en fabrik att tillverka eltandborstar i och därför bör produkterna kunna ”ägas” för att det är rimligt att någon som gör ett så stort ekonomiskt risktagande som att bygga en fabrik kan få tillbaks pengar på sin investering.

      Då det idag knappast behövs såna mega-investeringar varken för att göra musik eller skriva böcker eller annat kreativt skapande som kan ske i mindre skala, så behövs därför inte lagstiftningar för att skydda detta på samma vis som förr i tiden.

      Värdet som finns kvar är att betala för själva jobbet att komponera och spela in datafiler. Det funkar helt enkelt inte att ta betalt i efterhand längre. Man får se det som en investering att betala en bråkdel av en kreatörs arbetskostnader. I slutändan förstår de allra flesta vuxna att utan finansiering kan inte kreatörer arbeta professionellt med sitt skapande.

      Är något ”content” som du stöter på internet riktigt bra? Då borde det ha ett värde för dig att investera vidare i den kreatörens arbete. Om du inte bryr dig så noga så går du ju knappast miste om nåt om du inte är med och betalar. Om du tycker det är bra men försöker snåla så är det ett risktagande du gör. Dessutom finns alltid sociala incentiv att vara med och stödja sånt man gillar. Du kommer alltid ha lite av en ”freerider” stämpel på dig om du bara kopierar och verkligen ändå visar dig gilla något men sen inte investerar i det utan hoppas att andra ska investera i ditt ställe. Så antingen kan man se det som att du får skylla dig själv – men även att dina vänner kan reta dig om du ”free-ridar” för mycket…

     • @F G

      Lång text utan logik.
      Varför skulle det – i din argumentation – spela ngn roll var i produktionsledet en specifik kostnad ligger?

      Det är absolut billigare för mig att tillverka vilken produkt som helst när jag inte har haft utvecklingskostnader och detta oavsett om produkten är en långfilm eller elektriska tandborstar.

      Du var ute efter att ”gratis” är en modernisering, om du insisterar på detta så måste även lägsta möjliga pris vara en modernisering, jag kan tillverka och sälja Brown Elektriska tandborstar billigare än Brown och sälja dem till lägre pris.
      Så om du anser att alla skall få göra kopior av filmer bäst de vill så bör då samma regler gälla för eltandborstar eller vilken annan produkt som helst – och tjabba inte om att lyrik och komposition inte skulle vara en produkt, det är bara tramsigt.

     • Det jag säger är ju att intressenter får dela på risken och finansiera utvecklingskostnaderna gemensamt när vi kommit så långt att ”produktionsledet” i olika företaganden blivit gratis. Om alla nöjer sig med det som kan kopieras gratis – ja då går ju ingen back på att inget nytt utvecklas. Nu tror ju jag att folk aldrig kommer vara helt nöjda utan alltid kommer vilja ha liiite bättre prylar, liiite mer musik.. Mycket vill ha mer och i framtiden lär det vara själva utvecklingsarbetet man får vara med och finansiera istället för att betala för styckkopior.

      Den dagen då tandborstar kan kopieras gratis eller till självkostnad så är det ju bara de eventuella utvecklingskostnaderna som har ett nytt värde. Dock ska plagiat ej vara tillåtet. Du blandar ju in plagiat och varumärkesintrång mitt i allt och det funkar ju inte. Om jag hävdar mig vara iron maiden och försöker dra in pengar på deras kändisskap så är ju en form av bedrägeri. Det går ju att jämföra med att jag hävdar mig vara utvecklaren Braun. Så plagiat och varumärkesintrång ska fortfarande vara otillåtet. Du kan hävda att du kopierat en Braun tandborste och ge bort den gratis – så länge du inte hävdar att det är du som utvecklat den.

      Det är väldigt få av de som piratkopierar som felaktigt hävdar sig vara de riktiga upphovsmännen utan de ger i god stil credit till de som äras bör. Så att de riktiga ”utvecklarna” eller kreatörerna får reklamen för deras utvecklings- och skapandearbete. Har faktiskt aldrig stött på en enda person som felaktigt påstått sig vara upphovsman till något de lagt upp på nätet – oavsett om det är på pirate bay eller youtube.

      Så det ska fortfarande vara olagligt för forskare att kopiera varandras artiklar och hävda sig vara upphovsmän, för musiker att rakt av kopiera varandras alster och felaktigt utge sig för att vara upphovsmän, för en fabriksentreprenör att felaktigt hävda sig ha märket Coca-Cola när man inte alls utvecklat Coca Cola utan åker snålskjuts på ett annat företags rykte och i hemlighet gör sin egen ful-cola et.c.

     • @F G

      ”Största skillnaden är att du inte lär kunna massproducera dem lika enkelt och billigt som det går med datafiler. ”
      Vad är detta för förvirrat koncept?
      Vad har kostnaden för pirattillverkning för relevans?

      ”Om jag hävdar mig vara iron maiden och försöker dra in pengar på deras kändisskap så är ju en form av bedrägeri. ”
      Vad är det för skillnad om du hävdar dig varandes Iron Maiden eller om du bara illegalt distribuerar Iron Maidens verk och därmed tjänar pengar på deras kändisskap?

      ”Den dagen då tandborstar kan kopieras gratis eller till självkostnad så är det ju bara de eventuella utvecklingskostnaderna som har ett nytt värde. ”
      Du har all rätt i världen att tillverka eltandborstar hemma, men du har ingen rätt att distribuera dem till andra och absolut inte rätten att påstå att de är Braun även om de är identiska.
      Precis som du har rätten att göra en kopia av Iron Maiden hemma, men du har ingen rätt att distibuera Iron Maiden till andra även om kopian är identisk.

      ”Det är väldigt få av de som piratkopierar som felaktigt hävdar sig vara de riktiga upphovsmännen utan de ger i god stil credit till de som äras bör.”
      LOL ”Äras de som äras bör” men pengarna som piratsajterna drar in skall inte gå till de som ”äras bör”. Det är så urbota dumt tänkt att det är frapperande.

      ”Så det ska fortfarande vara olagligt för forskare att kopiera varandras artiklar och hävda sig vara upphovsmän, för musiker att rakt av kopiera varandras alster och felaktigt utge sig för att vara upphovsmän”
      Så om de kallar sig för Irön Mäiden och sedan rakt av distribuerar alla Iron Maidens låtar utan att påstå att de skapat musiken så är det OK?
      Så det skall vara OK för en forskare att återpublicera andra forskares verk och tjäna pengar på det så länge han inte påstår att han själv ligger bakom forskningen?

      Och vad är det för logiska kullerbytor ang varumärkesintrång? Varumärkesintrång är också att inkräkta på andras immaterialrätt, det faller under samma lagar som reglerar upphovsrätten.

      Ditt största problem och bristande perception verkar härstamma från att du aldrig arbetat med någonting där du någonsin skapat någonting

     • ”Vad är det för skillnad om du hävdar dig varandes Iron Maiden eller om du bara illegalt distribuerar Iron Maidens verk och därmed tjänar pengar på deras kändisskap?”

      Men folk i allmänhet tjänar ju inte pengar på själva fildelningen. Det är bara enstaka sökmotorer som tjänar pengar på reklam som de visar medans folk söker efter det som kan fildelas. De flesta som delar filer med varandra tjänar inte en spänn och de utger sig heller inte för att vara kreatören i fråga så det är väldigt stor skillnad mot de exempel du tar upp med varumärkesintrång och pirat-kopierade fysiska varor. Varumärkesintrång är ju lurendrejeri på ett helt annat sätt än piratkopiering. Där är det ju en företagare som lurar kunderna att det är nån annan företagares produkt som de köper. Helt annorlunda!

      ”LOL “Äras de som äras bör” men pengarna som piratsajterna drar in skall inte gå till de som “äras bör”. Det är så urbota dumt tänkt att det är frapperande.”

      Google är en sökmotor där du kan finna upphovsskyddat material och även lagligt material. Har du sett dem betala några av sina reklamintäkter för att de hjälper folk att finna vad de söker efter i de fallen det råkar vara olagligt? Jag har säkert funnit lika mycket olagligt material via google som via pirate bay. Så var är mass-stämningarna mot google? De lyser med sin frånvaro…

      Du får lära dig se skillnad mellan en söktjänst som kan användas för att söka reda på godtyckligt material och någon som aktivt tjänar pengar på att leverera ett olagligt paket.

      ”Så det skall vara OK för en forskare att återpublicera andra forskares verk och tjäna pengar på det så länge han inte påstår att han själv ligger bakom forskningen?”

      Det finns ju inget att tjäna pengar på i själva ”publiceringen” längre säger jag ju. En PDF är lika gratis att fildela som ett TV-serie-avsnitt. Man måste finna nya finansieringsmetoder för vissa saker. Dock inte forskning, som ju i de flesta fall finansieras av staten och DÄR är det verkligen HELT oförsvarbart att staten inte kräver att publiceringen av resultaten ska vara så billiga och lättillgängliga som tekniken möjliggör..

      ”Och vad är det för logiska kullerbytor ang varumärkesintrång? Varumärkesintrång är också att inkräkta på andras immaterialrätt, det faller under samma lagar som reglerar upphovsrätten.”

      Varumärkesintrång är ju brottet som begås om du tillverkar en fysisk produkt och sätter nån annans logga på det. Försök inte lura mig att det skulle vara samma brott som brott mot upphovsrättslagen för det är fel. Det behöver man inte ens vara jurist för att förstå…

      ACTA-protesterna tidigare i år har visat oss att folken i Europa inte tolererar den dumprotektionismen som diverse brancher försöker göra politik av – på det fria internätets bekostnad.

     • @F G

      ”Men folk i allmänhet tjänar ju inte pengar på själva fildelningen. ”
      Och? Det är illegala tjänster som TPB som tjänar pengar.

      ”och de utger sig heller inte för att vara kreatören ”
      Det är totalförvirring i PP logiken – det spelar ingen roll vem dom utgör sig för att vara – De tjänar pengar på att hjälpa till att illegalt distribuera andras verk.

      ”Där är det ju en företagare som lurar kunderna att det är nån annan företagares produkt som de köper. ”
      Vad spelar det för roll?
      De flesta pirattillverkade varor säljs fullt öppet som pirattillverkade. Och vad spelar det för roll om det är dolt eller om det är öppet. Piraterna tjänar pengar på en produkt de inte själva har skapat, de har inte utvecklat den.

      ”Google är en sökmotor där du kan finna upphovsskyddat material och även lagligt materia”
      Ge upp att harva gammalt tugg. Googles affärsmodell är inte medhjälp till upphovsrättsbrott och Google avlägsnar länkande till upphovsrättsskyddat material efter det att upphovsrättsinnehavaren anmäler brottet. Så nu behöver di aldrig någonsin igen komma med det falska Google argumentet.

      ”Så var är mass-stämningarna mot google? De lyser med sin frånvaro…”
      Nej, din kunskap och vetskap lyser med sin frånvaro. Google hanterar det hela på et korrekt och lagligt sätt, det gör inte TPB.

      ”Varumärkesintrång är ju brottet som begås om du tillverkar en fysisk produkt och sätter nån annans logga på det. Försök inte lura mig att det skulle vara samma brott som brott mot upphovsrättslagen för det är fel. Det behöver man inte ens vara jurist för att förstå…

      LOL OMG WTF… Nu ger du dig in i ännu fler detaljer du uppenbarligen inte vet ngt om. Varumärkes intrång är mer än det du tror att det är.
      Immaterialrätt är det samlade namnet för lagar som reglerar just det immateriella. Under immaterialrätten faller; Upphovsrätt till konstnärliga verk, Patent, Designskydd, Varumärkesskydd, Namnrätt, Heraldiskt vapen.

      Varumärkesskydd ger ensamrätt åt företaget att använda varumärket i näringsverksamhet och detta oavsett om det är en fysisk produkt eller tjänst.

      Sen har jag inte påstått att detta är ett upphovsrättsbrott, det är ett immaterialrättsbrott och som du kan se faller både upphovsrättsbrott och varumärkesintrån under immaterialrätten.

     • ”Då kan inga domare vara medlemmar i några politiska partier heller då de flesta partier diskuterar upphovsrätt och anser den varandes ganska förträfflig.”
      Beror lite på hur du menar här.
      Menar du som en vanlig röstare?
      Om du menar som en vanlig röstare så spelar det ingen större roll vilken partipolitisk ståndpunkt denna domare har, det är väldigt många som röstar på partier, men för den delen inte stödjer ett partis fulla valprogram eller partiets alla ståndpunkter.

      Eller en politiskt aktiv domare inom ett parti som stödjer nuvarande upphovsrättslag och vill stärka den på alla möjliga sett, inklusive integritetskränkande lagföring?
      En domare/nämndeman som är med i parti och själv är aktiv politiskt sett och förespråkar hårdare straff eller förstärkning av den lagen i ovan nämnda text?
      Så nej, en sådan person ska inte sitta tills doms över någon åtalad för fildelning eller annat brott mot upphovsrättslagen.
      Precis som att en sådan domare/nämndeman inte ska sitta till doms över t.ex en partikamrat.

      Finns det någon som helst antydan till att oegenheter skulle kunna förekomma, så ska den domare/nämndeman avsäga sig fallet.
      Det är en rättspraxis som mer och mer har blivit förslappad på senare år.

     • Så domare skall inte vara medlemmar av politiska partier, de skall inte kunna vara medlemmar av föreningar som diskuterar specifika rättsliga områden. De måste alltså leva i ett vakum – låter lika vettigt som katolska prästers leverne.

     • Jodå. De kan visst vara med i föreningar. Men inte om föreningarnas mål konfliktar med domsslutet. Kan du inte se varför det måste vara på detta vis så har rättsrötan nått ännu längre än någon pirat kunnat drömma om.

      Synd bara att frihetsfrågor inte lockar speciellt mycket väljare…

     • De kan inte vara medlemar av politiska partier eller politiska föreningar då dessa ofta diskuterar och denatterar alla olika aspekter av samhället.
      Man kan fråga sig om ni helt enkelt inte vill att domare överhuvudtaget alls skall ha studerat något om upphovsrätt?

      Det bästa är kanske att de inte har studerat något alls, det är kanske bäst att de inte deltar i samhället och inte röstar, de borde hållas inlåsta och bara plockas fram inför rättegångar.

     • Kom igen. När domaren sitter i *STYRELSEN* för en förening vars syfte är att *Främja upphovsrättsliga intressen* så luktar det unket lång väg.

     • ”Kom igen. När domaren sitter i *STYRELSEN* för en förening vars syfte är att *Främja upphovsrättsliga intressen* så luktar det unket lång väg”

      Vilken förenings stadgar är det du citerar?

     • ”Så domare skall inte vara medlemmar av politiska partier”
      Det är din egen slutsats, inte min.

      ”de skall inte kunna vara medlemmar av föreningar som diskuterar specifika rättsliga områden.”
      Nej, inte om det finns möjlighet för jäv eller intressekonflikter.

      ”De måste alltså leva i ett vakum – låter lika vettigt som katolska prästers leverne.”
      Det är också din egen slutsats.

     • ”De kan inte vara medlemar av politiska partier eller politiska föreningar då dessa ofta diskuterar och denatterar alla olika aspekter av samhället.
      Man kan fråga sig om ni helt enkelt inte vill att domare överhuvudtaget alls skall ha studerat något om upphovsrätt?”
      Dom kan studera hur mycket dom vill om upphovsrätt.
      Men det ska då vara upphovsrättslagen dom ska studera, allt annat utanför den är irrelevant för en dom.

      Och precis som jag skrev tidigare:
      ”“Då kan inga domare vara medlemmar i några politiska partier heller då de flesta partier diskuterar upphovsrätt och anser den varandes ganska förträfflig.”
      Beror lite på hur du menar här.
      Menar du som en vanlig röstare?
      Om du menar som en vanlig röstare så spelar det ingen större roll vilken partipolitisk ståndpunkt denna domare har, det är väldigt många som röstar på partier, men för den delen inte stödjer ett partis fulla valprogram eller partiets alla ståndpunkter.

      Eller en politiskt aktiv domare inom ett parti som stödjer nuvarande upphovsrättslag och vill stärka den på alla möjliga sett, inklusive integritetskränkande lagföring?
      En domare/nämndeman som är med i parti och själv är aktiv politiskt sett och förespråkar hårdare straff eller förstärkning av den lagen i ovan nämnda text?
      Så nej, en sådan person ska inte sitta tills doms över någon åtalad för fildelning eller annat brott mot upphovsrättslagen.
      Precis som att en sådan domare/nämndeman inte ska sitta till doms över t.ex en partikamrat.

      Finns det någon som helst antydan till att oegenheter skulle kunna förekomma, så ska den domare/nämndeman avsäga sig fallet.
      Det är en rättspraxis som mer och mer har blivit förslappad på senare år”

 5. Jag noterar att det modereras rätt hårt på idg.se.

  Någon skrev som exempel att han varit på besök i serverhallen som potentiell kund och såg en skylt med pedofil.se på den servern. Gottfrid sa så att polisen inte kunde göra ett skit. Personen hävdade att detta gjorde att han valde att inte bli kund hos dem (PRQ väl).

  Märkligt att detta inlägg anmäldes och raderades av moderatorn. Det är ju allmänt känt att PRQ hostat pedofil.se och liknande tveksamma sajter. renahjul.se är ju en annan tveksam sajt vars syfte var att sälja GBL.

  http://www.idg.se/2.1085/1.110744

  http://domaintool.se/d/renahjul.se
  http://www.tbg.nu/news_show/132015/1

  Trevlig kille…

 6. Ok, om Anakata utlämnas till Sverige och sitter av sina 8 månader – 1 år…Sen då?

  Tror någon att TPB försvinner för det?

  Jag tror inte det i alla fall och jag tror inte det stoppar några andra från att starta liknade sajter heller.

  • Med största sannolikhet är det samma personer som ligger bakom dagens TPB och man kommer att ställa dem till svars för driften förr eller senare.

   Neij har väl förresten även utdömts vite på 500 000 för att ha fortsatt driva sajten. Det är fullt möjligt att de frivilligt väljer att lägga ner TPB eftersom det kanske inte var så kul att sitta i finkan.

   Och det avskräcker garanterat andra att fler och fler nu får fängelsestraff för att driva piratsajter.

   • Men lilla du…har du hört talas om i2p ?

    http://www.i2p2.de/

    • Och lilla du, det gör inte TPB mindre illegalt och det gör inte TPBmupparna mindre skyldiga till medhjälp till upphovsrättsbrott.

     • Faktum är att ju fler steg man tar för att dölja sina förehavanden, desto tydligare blir uppsåtet och straffet högre för de som man väl lyckas sätta dit.

     • Nej. Att man vill dölja sina förehavanden innebär inte alls att uppsåtet är större, utan bara att man vill ha sin privata kommunikation i fred. Oavsett om det man gör sen är olagligt eller ej.

     • Om man påvisar brott och man har tagit många olika steg för att komma undan så visar det ännu tydligare att man haft uppsåt och inte bara ”råkat” begå ett brott. Detta är väl ändå en självklarhet?

     • Det kan finnas många andra delar av sin kommunikation som man vill skydda från allmän insyn utom det som är olagligt. Semesterbilder som man mailar till faster, mail till läkare eller psykolog, porrsurf, dejtingsidor man besöker, politiska forum, religiösa föreningar m.m.

      Bara för att någon del av det som kommuniceras är olagligt behöver det inte betyda att det är huvudanledningen till att man vill skydda sig och sin kommunikation från allmän insyn.

     • Så… Du har inget emot att jag avlyssnar dina telefonsamtal då?

      Man kan argumentera för att prata i en lur är ett sätt att dölja sin kommunikation då en person som lyssnar bara får ta del av den ena sidan av samtalet.

     • Upphovsrättsinnehavarnas kvällsbön:

      Ty var och en som har, åt honom skall varda givet, så att han får över nog; men den som icke har, från honom skall tagas också det han har.

   • ”Och det avskräcker garanterat andra att fler och fler nu får fängelsestraff för att driva piratsajter.”

    Tja, antingen avskräcker – eller skrämmer iväg. Det är bara en tidsfråga innan PP kommer in i första nationella parlamentet och då lär du få se en strid ström av IT-företagare och andra unga entreprenörer från Sverige och andra länder flytta dit. Även större IT-bolag kan komma att flytta sina kontor dit då de börjar bli jävligt trötta på politiken som ”big content” försöker lobba igenom internationellt sett.

    ”Det är fullt möjligt att de frivilligt väljer att lägga ner TPB eftersom det kanske inte var så kul att sitta i finkan.”

    Du förutsätter alltså fortfarande för det första att det är samma personer som driver TPB och att några få personer över huvud taget ”stänga ner” TPB.

   • ”Med största sannolikhet är det samma personer som ligger bakom dagens TPB och man kommer att ställa dem till svars för driften förr eller senare.”

    LOLOLOLOLOLO… nä 🙂 Enjoy wasting your money…

 7. Enligt TorrentFreak så har Gottfrid knarkat ner sig till en nivå att han inte kan sköta sina affärsåtaganden. Det kommer att göra honom gott att sitta i svenskt fängelse.

  “[Gottfrid] was said to have been absent from his work project for weeks at a time and on one occasion was reportedly discovered sobbing crouched in the foetal position under the company boardroom table as a meeting was taking place,”

  http://torrentfreak.com/sweden-ordered-pirate-bay-founders-arrest-cambodia-mulls-options-120902/

  • För det första påstår du att Gottfrid knarkat och sen påstår du dessutom att det är bra för folk som knarkar att hamna i fängelse. Har du några som helst bevis för det du skriver? Jag trodde vård var något man brukade försöka se till att missbrukare fick..?

   Den enorma psykiska påfrestning som TPB-snubbarna varit utsatta för under senaste åren; TPB-rättegången och övrig häxjakt mot dem… Du tror inte att denna häxjakt kan påverka Gottfrids tillstånd det minsta..? Nej för det måste ju vara knark förstås. Klart det måste vara knark. För nån sa det. Nån som inte ens verkade känna honom alls värst bra.

   Återigen visar du din enormt trånga människosyn.

   • Bevis? Jag refererar till det som TorrentFreak skriver? Har du invändningar mot detta så föreslår jag att du skriver där.

    • ”Was said”… du kunde gott berätta att det var denne påstådde ”affärsmannen” som han tänkte samarbeta med som kom med påståendet. TPB-killarna lär ju ha dragit på sig intresse från alla möjliga håll att jävlas med, ljuga och smutskasta dem.

 8. Ehh…hur läser ni saker? (Fast jag läser fel ibland också)

  Cambodian police have now all but confirmed that the action was Pirate Bay related.

  “His arrest was made at the request of the Swedish government for a crime related to information technology,” a police spokesman told AFP.

 9. EDIT:

  Om det handlar om narkotikabrott som Anakata gjort sig skylidig till i Kamodja så sitter han rent ut sagt väldigt risit till!!!

  Vad jag vet så är straffen ENORMT hårda för sånt!

  Om jag läste rätt så är det dödsstraff utan pardon på Fillipinerna!

  Nån som vet vad straffen är i Kambodja?

  • Återigen. Inte särskilt troligt att han gjort sig skyldig till det. Antagligen är det bara denne ”affärsmannen” som får betalt för att smutskasta honom. Det är bra affärsmöjligheter i att förråda framstående pirater nu för tiden… Vet du inte det? 😉

 10. EDIT 2:

  Mera Info:

  http://freeanakata.se/index

 11. EDIT 4:

  Det lutar KRAFTIGT åt att det är ett samarbete mellan USA och Sverige som fått honom gripen för ”Internetbrott” och INTE för nåt annat! (vad jag läst hittills!)

 12. EDIT 5:

  Utöver detta så tycker jag Anakata SKA komma hit till Sverige och avtjäna sitt straff och bli martyr för det fria och öppna internet/samhället, för VAD vore ÄKTA demokrati utan sina fängslade hjältar genom historien om INTET!

 13. Detta börjar bli patetiskt nästan redan:

  Nyss så jag på distrowatch nåt som hette liberte OS…

  http://distrowatch.com/table.php?distribution=liberte

  Och sen finns ju Ipredia OS:

  http://www.ipredia.org/os

  Hur många finns det?

  Sen finns ju det som heter Backtrack 5 också!

  Finns det fler?

  Är det så här framtiden ser ut?

 14. Jag kompletterade mitt huvudinlägg med anledning av uppgifter om att han ska deporteras från Kambodja.

 15. @F G

  Och alla andra som tror att sverige faller i förhållande till tex tyskland vad det gäller internetvärlden.

  http://www.dn.se/ekonomi/sverige-bast-i-varlden-pa-internet-1

  • Vad skulle det bevisa, menar du? Det redovisas ju inte alls hur undersökningen gått till så det går knappast att analysera vad den mäter egentligen.

   • @F G
    Jag hoppas verkligen inte att du forskar gällande något som kommer att ha någon påverkan på mitt eller någon annans liv. Så svårt är det inte att hitta datan
    http://www.webfoundation.org/
    och om du vill studera det i mer detalj
    http://thewebindex.org/data/all/sources/
    http://thewebindex.org/data/all/

    Men det är klart, de väl alla (World wide web foundation) anställda av CIA (för CIA har ju skickat info till undersökningen vojne) allt för att skicka ut förvirrande data;-) för Tyskland befinner sig på plats 16 och det kan ju inte vara rätt när de har så många pirater som verkligen förstår nätet. LOL

    • Ok, nu har jag läst i PDFen. Det hela verkar mycket godtyckligt ihopsatt. Jag ser ingen motivering till varken metoden eller datat som de använt, så det går inte skaffa sig en uppfattning om vad de försöker mäta ens. De tar lite allt möjligt, slänger ihop i en stor gryta och rör om med en slev som ingen förstår hur den ens är tänkt att funka.

     • Och detta kommer från forskar Gustav som inte kunde hitta till undersökningen och som dessutom kallar datainformationen för ”datat”.
      Och F G vi andra förstår precis hur det är tänkt att fungera så skriv inte ”att ingen förstår” du får precisera lite mer med att det är DU som inte förstår.
      World Wide Web Foundation är annars en organsiation som skriver mycket liknande de vettigare delarna av internetliberterianernas texter, OMG det liknar ju en del av PPs texter.

      Undersökningens statistik är verifierad av Oxford Economics och infon är insamlad från; Ethnologue, Freedom House, International Energy Agency, Reporters Without Borders, The UN, The ITU, Wikimedia Foundation, The CIA Factbook, The World Bank, The World Economic Forum.
      Men det är klart alla dessa organisationer sysslar i huvudask med att se till att Tyskland hamnar lågt i indexeringen för att PP i Sverige skall bli lurade.

      F G läste du texter som dessa nedan.

      ”Web Readiness: The Index examines the quality and extent of Communications Infrastructure (facilitating connectivity to the Web) and Institutional Infrastructure (policies regulating Web access and skill and educational levels enabling the full benefit of the Web).
      Web Use: The Index looks both at Web usage within countries (such as the percentage of individuals who use the Internet) and the content available to these Web users .
      The Impact of the Web: The Index uses social, economic and political indicators to evaluate the impact of the Web on these dimensions. This includes measures of social networks, business internet use and e-participation.”

  • Vi vet att Sverige ligger i framkant just nu.

   Men för att Sverige skall fortsätta ligga i framkant krävs det en uppluckring på immaterialrättsområdet. Se bara på ex. Apples och Samsungs patentkrig – miljarder pengar slösas över trivialiteter. Det är kontentan av för hård immaterialrätt. USA håller redan på och hamna rejält på efterkälken, och där har man de starkaste IP-lagarna i världen.

   • För att Sverige skall fortsätta ligga i framkant krävs det tvärt om att immaterialrättsområdet stärks och att lagarna efterlevs.
    – Om TPB varit en tjänst utanför nätet så hade den stängst.
    – Om TPB varit en tidning utanför nätet så hade den stängst.
    – Om TPB varit en butik hade den stängts.
    Och ja TPB hade då flyttat och öppnat någon annanstans, varpå det landet får ansvara för att den illegala verksamheten stängs (det bästa hade varit att ICANN reglerna efterlevts, det står tydligt att illegal verksamhet inte får drivas via domäner och då hade ICANN återkallat domänen).
    Det vettigaste hade varit att Gotte med vänner tvingats stänga verksamheten med ett föreläggande om böter på 40 000 000 och fängelsestraff om de fortsatte. Då hade Gotte inte knarkat ned sig i Kambodia och Neij hadde sluppit vara strandad på gränsen till Thailand utan pass och brottet hade stoppats.

    Varför exemplifiera du med rättegångar från USA som exempel för Sverige?
    För övrigt, USA har problem med sin ekonomi, men att påstå att de ligger på efterkälke inom områden som styrs av immaterialrätt är enbart dumt, tramsigt och infantilt.
    USA ligger tvåa på listan, men om vi tittar på inovation så är de etta inom mer eller mindre alla områden, detta oavsett hur mycket du vill att det inte skall vara så och nu kommer HBO och Nettflix till Sverige, så du kan ju få din Games Of Thrones med det samma om du betalar för det, så dina argument gällande illegal nedladdning blir ju allt svagare

    • Antar att du mäter innovation per antalet inskickade/beviljade patent. Det är ungefär lika smart som att mäta hur produktiv en kodare är enbart genom att titta på hur många rader kod denne skriver.

     Dessa patent är oftast skrivna på ett väldigt komplicerat sätt och beskriver ofta någonting som är uppenbart eller funnits väldigt länge, som… Tja… En dörr, ett fönster, en datormus eller dylikt. Dagens patentsystem kan man lika gärna avskaffa då det endast skyddar de stora företagen. Den faktiska innovationstakten i USA har minskat, då det är samma gamla uppfinningar som patenteras igen och igen och igen och igen och…

     Det finns liksom en anledning till att investmentföretag i USA har sagt att patentsystemet är en cancer på innovation.

     • ”Det finns liksom en anledning till att investmentföretag i USA har sagt att patentsystemet är en cancer på innovation.”

      Aha, så det är investmentbolagen vi skall lita på? Eh är de inte precis som skivbolag? I övrigt kan du bifoga en källa till ditt påstående?

      Jag mäter inte inovationen, men om man tänker på att Google, Yahoo, Apple, Facebook, Twitter, Microsoft, Wikipedia, Amazon, Yahoo, Ebay ligger i USA och att Internet i sig liksom startade i USA så är det svårt att framställa något annat land som mer inovativt än USA.

     • Da sauce

      Få se…

      Google – ok, har en del uppfinningar fortfarande.
      Yahoo – har inte kommit med något nytt på åratal.
      Apple – Paketerar sina produkter snyggt, men innovation? Näe…
      Facebook – Pfft. De tog Myspaces koncept och byggde vidare på det.
      Twitter – Ok, microblogging är en ganska innovativ företeelse.
      Microsoft – Har inte kommit på något nytt på jättelänge. Däremot har de köpt upp en massa företag som gjort det.
      Wikipedia – Inte ens ett företag, WTF mate?
      Amazon – Revolutionerade e-shopping – för 20 år sedan. Idag? Not so much.
      E-bay – Samma sak. Inget nytt under solen på minst 10 år.

     • LOL

      Där dissade du några av de absolut viktigaste spelarna på Internet.

      ”Wikipedia – Inte ens ett företag, WTF mate?”
      Vem har påstått att de är ett företag? Anser du inte Wikipedia vara viktiga? anser du inte att de har skapat något nytt och inoviativt? Eller anser du bara att företag är viktiga? WTF menar du egentligen?

      När du dissar Apple så bevisar du om igen att du inte jobbar med skapande verksamhet (vi som gör det är fullkomligt ointresserade av burkens insida eller hur den funkar, vi tittar på vad vi får för resultat) vi har alltid använt Apple produkter då de ger oss bäst och stabilast resultat för vår verksamhet (utan att behöva pilla med koder och krashar) och vi använde I-chat några år innan Skype dök upp.
      Att Apple sedan lyckades dra i igång App industrin, dra igång mp3 användandet med Ipod, smartphone användandet, surfplatts användande mm är inovativt och har resulterar i ett helt OK börsvärde.

      Twitter och Facebook tippar jag kommer att gå omkull då de aldrig kommer att tjäna pengar på sin verksamhet, men de har via inovativa användarupplevelser lyckats bli stora.

      Microsofts vana att köpa upp istället för att hitta på eget är irriterande, men vad spelar det för roll? de är störst och de är från USA. Vad spelar det för roll att det är längesedan de kom på något? det de kom för länge sedan gör att de fortfarande är störst.

      Så istället för att dissa, acceptera att USA styr utveckling och de är mer inovativa än ngt annat land på klotet.

      Och sen menar du att Fred Wilson, David Lee och Chris Dixon representerar alla investmentföretag i USA? de måste verkligen vara mäktiga.
      Och om igen! är inte investmentföretag precis som skivbolag? de uppfinner ju inget, de skapar inget, de står bara för kulorna, de är ju bara onödiga mellanhänder.

     • Apple gör snygga paketeringslösningar och är bra på att sälja produkter till marknaden, men innovativt?

      Jag har haft App-store konceptet i mitt eget huvud sedan jag först installerade ett Linux-system och tänkte ”Hmm, man skulle ju faktiskt kunna sätta upp ett eget repository och ta betalt för Linuxpaket!” Det är liksom en uppenbar ide, men kräver ett kapital för att investera i. Det här var för övrigt runt 2003:ish.

      MP3-spelare fanns ute långt före iPod, men iPod var den första spelaren med tillräckligt med utrymme för att få plats med hela mp3-samlingen. Det var det, och deras nära-monopol på musik i och med iTunes, som gav dem försprånget. Ofc, i dagsläget är det ju Spotify som hårt konkurrerar ut poddarna. Idag vill man ha en molnbaserad mp3-spelare…

      Smartphones fanns ute sedan långt tidigare, det enda Apple gjorde var att göra det sexigt. En snygg produkt till rätt pris med ideer helt rätt i tiden. Precis som Windows 95 gjorde PCn sexig, trots att Macintosh och Amiga hade bättre gränssnitt ute redan. Surfplattorna är bara en vidareutveckling på iPhonen. Apple var bara på rätt plats vid rätt tidpunkt, det är inte innovativt.

      Now enough with the Apple fanboyism!

      Facebook, återigen, gjorde MySpace 2.0. Och G+ är MySpace 3.0. Inget nytt under solen direkt, bara nyare, sexigare.

      Och Wikipedia, slutligen, är irrelevant då de inte behöver bry sig nämnvärt om IP.

      Meanwhile så gynnar patentsystemet endast de stora företagen – och stora företag är notoriskt dåliga på att innovera! Småföretagen i Silicon Valley har mer eller mindre gett upp redan på patentfronten. Skadorna kommer dock till fullo visa sig om 20-30 år, så…

     • Så att se till att produkter säljer är enligt dig inte inovativt? Det är ett mycket ”inovativt” sätt att du har sett på saken.

      Apple hade 1st knapp som styrde allt på deras Ipod, antar att det inte heller var inovativt? och att dra igång Appstore var inte inovativt (för att ngn annan hade samma ide utan att genomföra det, brilliant logik från dig)?

      Det som gör Apple innovativt är att de förstår att de flesta individer inte är intresserae av datorer, eller hur de fungerar och egentligen inte alls gillar datorer, precis som de flesta inte gillar bilar,motorer, ventliationssystem, luftkonditionering eller kylskåp.
      Apple vet att det är upplevelsen som räknas, det är resultatet man kan framställa via användandet som är det intressanta. Och uppenbarligen är folk mer intresserade av att datorn inte är den fulaste prylen i hemmet än att den skall ha öppna programvaror.

      USAs patentsystem har lett till att USA är det land i världen som uppfinner mest, så all statistik talar mot din tes
      ”Meanwhile så gynnar patentsystemet endast de stora företagen och stora företag är notoriskt dåliga på att innovera! Småföretagen i Silicon Valley har mer eller mindre gett upp redan på patentfronten. ”
      Google kommer från S.V och Google har lyckats ganska bra tycker jag eller? och detta även om Googles annonsförsäljningssystem är ett bedrägeri av gigantiska proportioner.

     • Nej det är inte innovativt. Såklart inte. Du tar någon annans produkt och paketerar det i en sexigare förpackning. Även om det är lagligt är det motsatsen till innovation.

      Om du uppfinner en skiftnyckel och jag sedan gör om den så den får en rosa färg och ett något bekvämare grepp, men själva funktionen är oförändrad, är det innovation? Eller evolution?

     • ”USAs patentsystem har lett till att USA är det land i världen som uppfinner mest”

      Och detta är *trots* att de har ett patentsystem att slåss med, inte tack vare. Historien bevisar att patent är skadliga för utvecklingen:

      Glödlampan: Patentet sänkte innovationstakten och hindrade utvecklingen.

      Filmen: Hollywood byggdes för att komma runt patent. True story.

      Ångmaskinen: Den industriella revolutionen stannade av i England pga patent på ångmaskinen. Detta gjorde att ex. Tyskland kunde hinna ifatt och springa förbi England i teknologi.

      Finns massvis med andra exempel. Vad är det då som säger att det skulle vara annorlunda idag?

     • ”Nej det är inte innovativt. Såklart inte. Du tar någon annans produkt och paketerar det i en sexigare förpackning. Även om det är lagligt är det motsatsen till innovation.”

      Så då har vi det på svart och vitt att du inte anser TPB vara innovativa, tack för det. LOL

      Och jo. Apples innovatio ligger kontinuerligt i skapandet av användarvänlighet och för övrigt har de ju ett och annat patent som visar på att de har inovationer.

     • ”Finns massvis med andra exempel. Vad är det då som säger att det skulle vara annorlunda idag?”

      Att USA trots dina exempel är det land i världen som är mest innovativt är ett tydligt bevis för motsatsen.

     • Återigen, du verkar likställa innovation med antalet patent som skickas in.

      I övrigt håller Kina och Sydkorea på att gå om USA som världsledare… 🙂

     • ”En innovation är en ny idé, till exempel en produkt, lösning, affärsidé, tjänst, kemisk formel, matematisk metodik eller teknologi som visar sig lovande eller fungerar och som är ny. Den har inte tänkts ut tidigare av någon annan officiellt.” – Wikipedia

      ”INNOVATION – 1) (i sht i fackspr.) (införande av) ngt nytt, nyhet; förändring; vanl. konkretare.” – Svenska Akademins Ordbok

      ”innovation, förlopp genom vilket nya idéer, beteenden och tillvägagångssätt vinner insteg i ett samhälle och sedan sprids där.” – Nationalencyklopedin

      You keep using that word. I do not think yo u know what it really means.

      Är det innovativt att göra det uppenbara och sedan lägga det i en snygg förpackning och sälja det? Jag säger inte att Apple inte gör bra grejer, men de är långt ifrån de pionjärer du låter påskina. Apple uppfann inte GUIt – det gjorde Xerox. Apple kom däremot först på hur de skulle sälja det. Apple innoverar inte, de snor en massa ideer för att sedan skapa en paketlösning av det. Nuff said.

     • @Werigon

      Om vi rycker ut lite ur ditt eget citat så är innovation alltså en;
      ”ny idé, till exempel en produkt, lösning, affärsidé, tjänst”

      Så ja, enligt det du själv citerar, så har Apple absolut varit innovativa då de introducerat nya tjänster (Itunes), de har introducerat nya ”lösningar” (Appstore) och nya lösningar gällande nyttjande av existerande produkter (en knapp på Mp3 spelare) och de har ju absolut nya affärsideér då Itunes och Appstore är affärsideér.

      Så din egen text visar på att Apple är innovativa och din egen text visar på att du inte anser TPB varandes innovativa.

     • iTunes: Skapades inte av Apple och var långt ifrån den första, se ex. Rhapsody, Last.fm, eMusic. Däremot var det den första digitala affären som de stora skivföretagen ställde sig bakom till 100%.

      Appstore: Kom igen, Steam var långt före på det området på PC-sidan, och ännu tidigare exempel finns säkert att hämta. Enda skillnaden mellan steam och App store är att App store är förinstallerad och arbetar mot en stängd propreitär plattform (Windows är en öppen propreitär plattform).

      iPod-hjulet: Uppfanns, återigen, inte av Apple.

      Jag står fast vid min ståndpunkt, Apple innoverar inte utan paketerar om bra lösningar i en sexigare förpackning.

     • Och Apple har vid varje tillfälle kombinerat det hela med en ny lösning, en ny affärsidé eller en ny tjänst och lyckats göra det till en framgång som förändrat hur marknaden fungerar.

      Och om ett nytt fodral är det som får ngt att sälja, då är det det nya fodralet som är innovativt hur enkelt det än månde vara.

      Men missförstå mig inte, jag skulle byta burk i morgon om jag fick ett alternativ som var bättre för mig – för 15 år sedan satt jag med SGI burkar och tuggade mig genom UNIX kod och omstarter – saknar det inte överhuvdtaget.

     • Nästan ingen vågar starta nya bolag i USAs ”mogna” marknader. Ska de få dit något kunnande behöver de i praktiken köpa upp de företagen.

      Ingen någorlunda smart person skulle komma på idén att ge sig på att försöka börja småföretaga i USA, hela stället är ett fullkomligt minfält av patent och andra innovationshämmande regelverk.

    • ”För att Sverige skall fortsätta ligga i framkant krävs det tvärt om att immaterialrättsområdet stärks och att lagarna efterlevs.
     – Om TPB varit en tjänst utanför nätet så hade den stängst.
     – Om TPB varit en tidning utanför nätet så hade den stängst.
     – Om TPB varit en butik hade den stängts.”
     Kommer inte hjälpa att lagarna stärks.
     Tjänster utanför internet är alltid enklare att komma åt p.g.a det fysiska.
     Internet är icke fysiskt och är helt och hållet en teknisk värld.
     Stärkta lagar kommer inte längre än dom lagarna vi redan har på materialrätts sidan.
     Innovationen från piraterna kommer fortsätta med nya program som kommer skydda fildelning i så pass stor grad att det kommer bli obefintligt att åka fast för detta.
     Visst det kan komma att skapas lagar som gör det olagligt att skydda sin integritet på internet men det kommer inte hålla länge för det är inte bara ‘pirater’ som vill hålla sin information hemlig, företag kommer också vilja skydda sina hemligheter som information och kommunikation.

     ”Och ja TPB hade då flyttat och öppnat någon annanstans, varpå det landet får ansvara för att den illegala verksamheten stängs (det bästa hade varit att ICANN reglerna efterlevts, det står tydligt att illegal verksamhet inte får drivas via domäner och då hade ICANN återkallat domänen).”
     ICANN kan bara återkalla domännamn när det påvisas att domänvärdar utför brott.
     Som t.ex .se eller .com
     Domännamnsägare som utför brott i det land domänen är registrerad i så tillfaller det domänvärden att stänga ner domänen.

     • ”Internet är icke fysiskt och är helt och hållet en teknisk värld.”

      Internet är i högsta grad fysiskt. Det är elektriska/optiska signaler som färdas mellan sändare och mottagare. Det är precis lika fysiskt som om du kopplar upp två datorer med en kabel och för över information mellan dem mha den eller om du går via ett externt media.

      Om internet bara hade varit en ren lekstuga, typ motsvarande en virtuell spelvärld, då hade jag kunna hålla med i ditt resonemang. Fast även virtuella spelvärldar har ju en fysisk koppling. Det finns guldfarmare som tjänar pengar på att spela, det finns massor av personer som rent fysiskt och psykiskt lider av deras eget eller anhörigas spelberoende eller något annat de gör med internet som redskap.

      Internet är precis lika fysiskt som allt annat.

     • ”Internet är i högsta grad fysiskt. Det är elektriska/optiska signaler som färdas mellan sändare och mottagare. Det är precis lika fysiskt som om du kopplar upp två datorer med en kabel och för över information mellan dem mha den eller om du går via ett externt media.”
      Och du kan ta på dessa fysiska signaler?
      Bara för att något styrs av fysiska elektriska produkter betyder inte, som i detta fall, att informationen är fysisk.
      Vi kan ta ett väldigt bra exempel.
      Information som skickas mellan två wifi sändare/mottagare, kan du se, kan du ta på den informationen när den är mellan dessa två sändare/mottagare?
      Man har en fysisk del och en datalänks del.
      Sen att man mäter icke-fysiska ting med fysiska mått gör dom inte till fysiska.

      Ett annat bra exempel är mönsterskyddslagen.
      Däri finns det ett litet stycke just om icke-fysiska ting.
      Däribland kan man räkna typsnitt och t.ex menyer och fönster i en dator.

     • Det är ganska enkelt;
      verksamheter som döms för brott bör stängas ned, domänen bör återkallas på liknande sätt som verksamheter utan för nätet stängs och de kriminella får näringsförbud.
      Alltså på precis samma sätt som det hade hanterats om det varit verksamhet utanför nätet.

     • ”Det är ganska enkelt;
      verksamheter som döms för brott bör stängas ned, domänen bör återkallas på liknande sätt som verksamheter utan för nätet stängs och de kriminella får näringsförbud.
      Alltså på precis samma sätt som det hade hanterats om det varit verksamhet utanför nätet.”
      Ja visst, det hade kunna varit så enkelt.
      Tyvärr så fungerar det inte så eftersom att det är viss skillnad på internet och vår fysiska värld.
      En server kan vara belägen på ett ställe där den serverns innehåll är lagligt på just den platsen den står, men informationen är fortfarande tillgänglig för hela internet.
      T.ex Sverige kan inte stänga ner en server som ligger i Afghanistan, om innehållet på den servern är lagligt där, men inte i Sverige.
      Just då det gäller inte i mycket, så slutar lands gränser att fungera, och det fysiska som många är vana att påverka fungerar inte.

      Jag är ganska säker på att det är jätte många företag världen över som skulle vilja stoppa alla pirattilverkade reservdelar och kopierade designer som görs i Kina, men det är svårt.
      Bara för att dom här företagen nu vill att den här piratkopieringen av deras produkter ska få ett slut i kina, så blir det inte så bara för att DOM vill det.

     • ”Just då det gäller inte i mycket, så slutar lands gränser att fungera, och det fysiska som många är vana att påverka fungerar inte.”
      Tryckfelsnisse var i farten igen, det ska stå:
      Just då det gäller internet i mycket, så slutar landgränser att fungera, och det fysiska som är vana att påverka fungerar inte.

     • Det är fortfarande enkelt;
      – drivs det en illegal verksamhet från Sverige så skall den stängas (oavsett var de som driver verskanheten bor),
      – driver någon boende i Sverige en verksamhet i annat land – en verksamhet som anses illegal i Sverige – så skall personen straffas.
      – flyttar dessa indiver till annat land och driver verksamheten riktad mot Sverige så kan Sverige inte gör något annat än att klaga till det land där verksamheten drivs från.

      Det är enkelt, det skall skötas så som allt annat sköts

     • Det behövs ett mycket bättre samarbete mellan olika länder, vad gäller lagstiftning, polisverksamhet osv. Internet har möjliggjort att man är medborgare i land A, begår brott mot land B (ofta flera länder) med utgångspunkt från en dator i land C.

      Man måste ta fram gemensamma regler och avtal för hur man kommer tillrätta med problemet, troligen krävs det på sikt någon form av världsomspännande avtal kring den här typen av brottslighet.

     • ”Man måste ta fram gemensamma regler och avtal för hur man kommer tillrätta med problemet, troligen krävs det på sikt någon form av världsomspännande avtal kring den här typen av brottslighet.”
      Ja visst…
      NWO måste väl få sin start med något….

     • NWO… Foliehatt av!

     • ”NWO… Foliehatt av!”
      Jag använder aldrig foliehatt.
      Vill aldrig bli avskärmad från något.
      Foliehatt fungerar bra för dom som vill stanna kvar i gamla hjulspår och inte vill inta ny information och lära sig något nytt för en gångs skull.

     • ”Det är fortfarande enkelt;
      – drivs det en illegal verksamhet från Sverige så skall den stängas (oavsett var de som driver verskanheten bor),”
      Och så fungerar det också.
      ”- driver någon boende i Sverige en verksamhet i annat land – en verksamhet som anses illegal i Sverige – så skall personen straffas.”
      Javisst, titta på H&M, Ikea och andra storföretag som har blivit anklagade för att använda barnarbetare.
      ”- flyttar dessa indiver till annat land och driver verksamheten riktad mot Sverige så kan Sverige inte gör något annat än att klaga till det land där verksamheten drivs från.”
      Precis.
      Och är det fullt lagligt i det landet så blir det nog ‘shit happens’ till svar.

      Det är enkelt, det skall skötas så som allt annat sköts”
      Ja, vi ser ju hur enkelt det är och hur bra det fungerar.

     • För att ”och så fungerar det också” skulle gälla så måste .se säga upp avtalet med Fredrik Neij gällande thepiratebay.se.
      Sedan skall de 500 000 i vite som dömts ut mot Neij öka och, om han inte slutar driva TPB, omvandlas vitet till fängelsestraff. Neij lever nu utan pass så det är bara en tidsfråga innan han utvisas,

     • Jäpp, det är bara en tidsfråga innan hela gänget har sitter i finkan eller har suttit färdigt som Carl Lundström har gjort.

      Sen kan det förstås bli minst lika mycket tid till om det blir ett nytt tillslag mot dagens TPB, det är ju högst troligt att samma personer är ansvariga som tidigare. Inklusive ”tidigare talesman” LOL

     • ”För att “och så fungerar det också” skulle gälla så måste .se säga upp avtalet med Fredrik Neij gällande thepiratebay.se.”
      Nej, det behöver dom faktiskt inte göra.
      Dels har det inte kommit någon typ av formell begäran om att stänga ner thepiratebay.se.
      Och .SE bestämmer från fall till fall om en domän ska avregistreras, att namnservern ska tas bort eller att domännamnet ska förverkas eller sättas på .SE:s spärrlista.
      Därav finns den fortfarande kvar hos .SE
      Och även om dom fick en begäran att göra något åt domän namnet, och det är OM dom skulle göra något så skulle det troligtvis inte dröja länge förrän den är uppe igen med ett nytt topp domännamn.

      Och för att nämna åter igen:
      “Det är fortfarande enkelt;
      – drivs det en illegal verksamhet från Sverige så skall den stängas (oavsett var de som driver verskanheten bor),”
      Och så fungerar det också.
      Dom stängde ner thepiratebay när dom gjorde tillslaget.
      Och som svar på ditt påpekande så drivs INTE thepiratebay.se/org från Sverige.

      ”Sedan skall de 500 000 i vite som dömts ut mot Neij öka och, om han inte slutar driva TPB, omvandlas vitet till fängelsestraff. Neij lever nu utan pass så det är bara en tidsfråga innan han utvisas,”
      Om det bevisas att det fortfarande är Neij som driver thepiratebay så ska det naturligtvis vara så, än så länge är det bara ett antagande att det fortfarande är han.

     • ”För att “och så fungerar det också” skulle gälla så måste .se säga upp avtalet med Fredrik Neij gällande thepiratebay.se.”
      Nej det behöver dom inte.
      Det har inte inkommit någon formell begäran till .SE om att stänga ner thepiratebay.se.
      Och om så händer, så är det ett beslut som.SE har rätt att ta från fall till fall att domännamnet ska avregistreras, att namnservern ska tas bort eller att domännamnet ska förverkas eller sättas på .SE:s spärrlista.

      Och för att påpeka:
      “Det är fortfarande enkelt;
      – drivs det en illegal verksamhet från Sverige så skall den stängas (oavsett var de som driver verskanheten bor),”
      Och så fungerar det också.
      thepiratebay.se drivs inte från Sverige, servern är placerad utomlands.
      Och för att påminna, thepiratebay stängdes ner när tillslaget gjordes.

      ”Sedan skall de 500 000 i vite som dömts ut mot Neij öka och, om han inte slutar driva TPB, omvandlas vitet till fängelsestraff. Neij lever nu utan pass så det är bara en tidsfråga innan han utvisas,”
      Ja visst, om det bevisas att det är Neij som driver tpb fortfarande.
      Men det är bara antaganden än så länge.

     • ”För att “och så fungerar det också” skulle gälla så måste .se säga upp avtalet med Fredrik Neij gällande thepiratebay.se.”
      Nej det behöver dom inte.
      Det har inte inkommit någon formell begäran till .SE om att stänga ner thepiratebay.se.
      Och om så händer, så är det ett beslut som.SE har rätt att ta från fall till fall att domännamnet ska avregistreras, att namnservern ska tas bort eller att domännamnet ska förverkas eller sättas på .SE:s spärrlista.

      Och för att påpeka:
      “Det är fortfarande enkelt;
      – drivs det en illegal verksamhet från Sverige så skall den stängas (oavsett var de som driver verskanheten bor),”
      Och så fungerar det också.
      tpb.se drivs inte från Sverige, servern är placerad utomlands.
      Och för att påminna, tpb stängdes ner när tillslaget gjordes.

      ”Sedan skall de 500 000 i vite som dömts ut mot Neij öka och, om han inte slutar driva TPB, omvandlas vitet till fängelsestraff. Neij lever nu utan pass så det är bara en tidsfråga innan han utvisas,”
      Ja visst, om det bevisas att det är Neij som driver tpb fortfarande.
      Men det är bara antaganden än så länge.

     • ”För att “och så fungerar det också” skulle gälla så måste .se säga upp avtalet med Fredrik Neij gällande tpb.se.”
      Nej det behöver dom inte.
      Det har inte inkommit någon formell begäran till .SE om att stänga ner tpb.se.
      Och om så händer, så är det ett beslut som.SE har rätt att ta från fall till fall att domännamnet ska avregistreras, att namnservern ska tas bort eller att domännamnet ska förverkas eller sättas på .SE:s spärrlista.

      Och för att påpeka:
      “Det är fortfarande enkelt;
      – drivs det en illegal verksamhet från Sverige så skall den stängas (oavsett var de som driver verskanheten bor),”
      Och så fungerar det också.
      tpb.se drivs inte från Sverige, servern är placerad utomlands.
      Och för att påminna, tpb stängdes ner när tillslaget gjordes.

      ”Sedan skall de 500 000 i vite som dömts ut mot Neij öka och, om han inte slutar driva TPB, omvandlas vitet till fängelsestraff. Neij lever nu utan pass så det är bara en tidsfråga innan han utvisas,”
      Ja visst, om det bevisas att det är Neij som driver tpb fortfarande.
      Men det är bara antaganden än så länge.

     • För att förtydliga TPB bör inte kunna ha en .se registrering och Nej bör inte kunna stå som admin via en svensk registrering oavsett ändelse.

      För övrigt är 500 000 redan utdömt alltså anser domstolen det bevisat att Neij driver TPB.
      Samtliga TPB registreringsr är gjorda av Neij, samtliga är registrerade på en svensk adress, samtliga har svenska telefonnummer, de har samtliga IP nummer i Stklm. domstolen anser troligen bevisen starkare än Neij påstående att han inte har med det att göra.

     • Om Neij inte anser sig vara ansvarig och inte kan peka ut någon annan så är det ju självklart att domänen dras in.

      Att man överhuvudtaget får ha en se-domän som används för kriminell verksamhet är ju att dra vårt land i smutsen.

     • Då har tydligen domstolen någon annan information an vad som ges vid en whois.
      ————————
      Kontakt-ID supava3483-13569
      Namn Supavadee Trakunoroek
      Företag –
      Organisationsnummer (not shown)
      E-postadress (not shown)
      Adressrad 1 (not shown)
      Adressrad 2 (not shown)
      Adressrad 3 (not shown)
      Postnummer (not shown)
      Ort (not shown)
      Land (not shown)
      Telefon (not shown)
      Fax (not shown)
      Skapad 2012-03-30
      Senast ändrad –
      Registrar http://www.binero.se
      —————————
      ”För att förtydliga TPB bör inte kunna ha en .se registrering och Nej bör inte kunna stå som admin via en svensk registrering oavsett ändelse. ”
      Så det är fortfarande ett antagande.
      ‘Bör’ har inget med det att göra överhuvudtaget.

      ”För övrigt är 500 000 redan utdömt alltså anser domstolen det bevisat att Neij driver TPB.
      Samtliga TPB registreringsr är gjorda av Neij, samtliga är registrerade på en svensk adress, samtliga har svenska telefonnummer, de har samtliga IP nummer i Stklm. domstolen anser troligen bevisen starkare än Neij påstående att han inte har med det att göra.”
      Det är utdömt för en viss tid, för den tid dom visste att han hade med registreringen att göra.
      Domännamnet är bara en hänvisning till en IP adress, och det är en DNS som sköter hänvisningen.
      Och det kan vara olika registranter till dom.
      Bara för att tpb har en .se ändelse betyder inte att servern är belägen i Sverige.

     • Nejtillpirater är ju rätt så extrem alltså. Att det skulle vara att ”dra vårt land i smutsen” om kriminella tillåts ha hemsida och yttra sig på internet. Som taget ur en totalitär 1700-talsmonarki. Snart kommer du väl och säger att kungen ska ha rätt att dra in ”utgivningsrätt” för bloggar också. LOL.

      Det adertonde aftonbladet. Ringer några klockor eller är historielektionerna sedan länge bortglömda?

     • @FG

      ”Nejtillpirater är ju rätt så extrem alltså. Att det skulle vara att “dra vårt land i smutsen” om kriminella tillåts ha hemsida och yttra sig på internet. Som taget ur en totalitär 1700-talsmonarki. Snart kommer du väl och säger att kungen ska ha rätt att dra in “utgivningsrätt” för bloggar också. LOL.”

      Sedvanliga halmgubbar från din sida. Jag skrev inte att kriminella inte skulle få ha en hemsida, det har du hittat på helt själv. Ärligt talat tror jag inte ett dugg på det där med att du är forskare, du beter dig alltför osystematiskt och ologiskt för att detta skulle kunna fungera.

     • ”Samtliga TPB registreringsr är gjorda av Neij, samtliga är registrerade på en svensk adress, samtliga har svenska telefonnummer, de har samtliga IP nummer i Stklm. domstolen anser troligen bevisen starkare än Neij påstående att han inte har med det att göra.”
      Har gjort en liten enklare spårning av tpb nu.
      Beroende på vart ifrån jag spårar deras webbsida så får jag olika svar.
      Lika många Svenska svar som utländska, så troligtvis så är uppkopplingen tunnlad på något vis för att förhindra spårning.
      Så jag tar tillbaka mitt påstående om att servern är placerad utomlands.
      Chansen är att den mycket troligt är placerad utomlands, hänvisningar genom ett ex antal olika Internet leverantörer här i Sverige och utomlands tyder på att den som har konfigurerat servern vill jäklas med svenska myndigheter lika mycket som att hålla sig hemlig.
      Och det är troligen därför tpb fortfarande är igång.

     • ”Jag skrev inte att kriminella inte skulle få ha en hemsida, det har du hittat på helt själv. ”

      Nej jag har inte hittat på det själv.

      Jag utgick ifrån 2 logiska förutsättningar från vad du skrivit tidigare i din blogg:

      1. Lagarna ska se mer likadana ut i olika länder på IT-relaterade områden.

      2. Kriminella ska inte ha nån rätt att ha .se domäner.

      Förstår du inte att de båda tillsammans i praktiken gör att kriminella inte får ha hemsida? Vilka domäner skulle annars finnas kvar då liksom? ”.biz” och ”.xxx” ?

     • Nu är det ju så att alla andra piratebay registreringar – förutom just .se – är offentliga och alla andra står på Fredrik Neij och de har alla gemensamma name servers.
      Just iis har alltså dolt vem det är som registrera domänen efter det att den som registrerar det hela har bett om att få det dolt (allt enligt PUL). Vilket då garanterat innebär att TPB är registrerat på en privatperson (annars gäller inte PUL) och man kan fråga sig om PUL skall gälla för individer som inte är boende i sverige, indivder som inte har svenskt personnummer, inte har svenskt pass och som dessutom bedöms driva en kriminell verksamhet.

      För övrigrt så har polis och myndigheter (som PTS) eller domstol rätt att få ut precis vem som står bakom registreringen vid brottsmistanke. Så domstolen har de uppgifter du och jag inte kan se.

      Och sedan är det så att om TPB i sig bedöms som drivande av kriminell verksamhet så bör det inte spela någon roll om Neij nyttjar en Thailändsk bulvan eller inte, verksamheten i sig bör inte få drivas med någon enda del i Sverige eller pekande mot Sverige.

     • ”Om Neij inte anser sig vara ansvarig och inte kan peka ut någon annan så är det ju självklart att domänen dras in.”
      Är inte alls självklart.
      Det finns en registrant på sidan och det namnet är inte Neij.

      ”Att man överhuvudtaget får ha en se-domän som används för kriminell verksamhet är ju att dra vårt land i smutsen.”
      H&M – barnarbetare? Dom har sin webbplats kvar dom också.
      Att man använder piratkopiering och olaglig fildelning som ursäkt att skapa lagar som bryter mot människors integritet och är lagvidrig(a) jämfört med en av våra grundlagar.
      Det är både att förlöjliga vårt land och svenska folkets rättigheter.
      Det är smutskastning på hög nivå, inte bara mot enskilda människor eller grupper som är misstänkta för brott, utan mot hela svenska folket som använder internet.

     • @FG

      ”2. Kriminella ska inte ha nån rätt att ha .se domäner.”

      Och var skulle jag ha skrivit detta? Du har hittat på.

      Det jag skrivit är att vi inte ska tillåta att se-domäner används för kriminell verksamhet. Även dömda har rätt att ha en hemsida, om de inte har någon form av restriktion kopplat till detta i samband med fängelseviste osv. Personen bakom drogforum.net ska ju som exempel inte få driva en motsvarande sida från fängelset men om han vill driva en sida för diskussion om blomskötsel så är det ju helt OK.

     • ”Nu är det ju så att alla andra piratebay registreringar – förutom just .se – är offentliga och alla andra står på Fredrik Neij och de har alla gemensamma name servers.”
      Han får stå på vilka han vill.

      Hittat flera DNS som används för tpb, t.ex .org har en och .se har en annan.
      Däremot så är det samma IP adress som mycket troligt är tunnlad för att dölja placeringen av webbservern och torrentservern eftersom att samma IP leder till flera olika ISP som just har vpn tjänster.

      ”Just iis har alltså dolt vem det är som registrera domänen efter det att den som registrerar det hela har bett om att få det dolt (allt enligt PUL). Vilket då garanterat innebär att TPB är registrerat på en privatperson (annars gäller inte PUL) och man kan fråga sig om PUL skall gälla för individer som inte är boende i sverige, indivder som inte har svenskt personnummer, inte har svenskt pass och som dessutom bedöms driva en kriminell verksamhet.”
      IIS har inte dolt namnet, det står där.
      Däremot så är annan privat information dold, helt enligt vad man som person kan begära om man så vill.
      Troligtvis så är registranten svensk medborgare.

      IIS har en annan bedömning över hur deras tjänst fungerar.
      Dom gör en bedömning över domännamnet och vilken koppling den har till något som är kriminellt, eller om domännamnet avser vara kriminellt.

     • iis borde snarast möjligt falla under statlig kontroll, absurt att en ”stiftelse” skall sköta landsdomänen för Sverige utan att svenska folket har någon möjlighet till påverkan.

      Namnet på tpb.se registreringen är Thailändskt, Neij är gift i Thailand, så varför skulle varför skulle registranten ”troligen” vara svensk medborgare?

      ”IIS har en annan bedömning över hur deras tjänst fungerar.
      Dom gör en bedömning över domännamnet och vilken koppling den har till något som är kriminellt, eller om domännamnet avser vara kriminellt.”
      Iis kan göra vilken bedömning de vill, om polis och åklagare begär ut informationen så kommer iis att lämna ut den, deras register lyder under PTS.

     • ”iis borde snarast möjligt falla under statlig kontroll, absurt att en “stiftelse” skall sköta landsdomänen för Sverige utan att svenska folket har någon möjlighet till påverkan.”
      Haha
      Det där var lustigt, som att Svenska folket har någon som helst inflytande över vad regeringen beslutar.
      Dom enda gångerna Svenska folkets röst räknas är under val år, resten av tiden ska vi vara fogliga lamm.
      Absurt är ditt eget tycke, regeringen ansåg att det inte var absurt när stiftelsen grundades.

      ”Namnet på tpb.se registreringen är Thailändskt, Neij är gift i Thailand, så varför skulle varför skulle registranten “troligen” vara svensk medborgare?”
      Namnet kan lika gärna vara Indiskt.
      Tror inte att man får registrera ett .SE domän och inte vara en fysisk eller juridisk person här i Sverige eftersom att landsbeteckningen just är Sveriges egen.

      ”Iis kan göra vilken bedömning de vill, om polis och åklagare begär ut informationen så kommer iis att lämna ut den, deras register lyder under PTS.”
      Vilket Polis och Åklagare Inte har gjort.
      Vilken information dom än begär så kommer det knappast vara Neij’s namn som dyker upp.

 16. Jag har uppdaterat huvudinlägget med anledning av nya uppgifter om att han gripits för misstanke om dataintrång. Han verkar även vara svårt nedknarkad så det är nog bäst för honom själv om han kommer till Sverige.

  • Den här cirkusen kring TPB-folket och stödet de får från pirater är bara så oerhört typisk pirater. Alla pirater ska få rätt att göra vad de vill i samhället så länge de bidrar till andra piraters rikedom. Är man en pirat som på något sätt hjälper andra pirater är man i deras ögon en förebild, oavsett vem man egentligen är som person.
   När Svartholm Warg själv berättar om sitt förflutna sticker han inte direkt under stolen med att han levt en större del av sitt liv på fel sida av lagen:

   ”If I say that the total TPB circus represents about 10% of what I’ve been through, maybe you can kinda imagine the scale of the rest? Just because I primarily appear as a computer geek doesn’t mean that I haven’t been through some nasty shit.

   Some small hints: Ever experienced a kidnapping? Police abuse?

   And I’m not even the one of the TPB guys with the worst stories to tell.”

   från: http://www.khmer440.com/chat_forum/viewtopic.php?f=1&t=13399&p=137935

   Det här med att de andra i TPB skulle ha haft ännu värre saker för sig är föga överraskande. Att pirater ( t ex de som skriver kommentarer på den här bloggen) trots detta väljer att se upp till dessa kriminella som hjältar visar vilken snedvriden verklighet de befinner sig i.
   Har inte haft tid att följa upp diskussionen under förra inlägget som handlade om att debattera med pirater och det får ske vid ett senare tillfälle. Men jag vidhåller något jag skrev i en kommentar på den här bloggen för länge sen – det går inte att debattera brott och straff eller lag och ordning med någon som inte ser det som önskvärt att medborgare lever på rätt sida av lagen. Skiter man i alla andra och bara bryr sig om sig själv innerst inne har man inte kompetens nog att delta i en debatt som handlar om andra människor.

   • För att tala klartext – och det behövs ibland – bara slödder stöder slödders beteenden. Det ser vi tydligt nu på de som hyllar Gottfrid oavsett vilka brott han begår.

   • LOL

    GSW reflekterar över vad han själv varit med om. Han själv har varit brottsoffret för de flesta av de där grejerna han nämner.

    Men det är ju klart… Ole the mighty Spindoctor spinner vidare saker i sin favör. 🙂

    • När jag läser NTPs roliga summering av mitt inlägg och sedan Ekströms svar på mitt förstår jag varför mina inlägg blir så långa. När jag läser det ni pirater skriver här på bloggen eller när jag försöker förstå hur ni tänker går jag ofta in i en slags papparoll, vilket tyder på att det ni skriver eller hur ni tänker ligger på ett dagisbarns nivå. Det kanske kan ses som kreativt, men det har noll verklighetsförankring.

     Varför tror du att jag insinuerar att Svartholm själv inte skulle vara offer för det han skriver?
     Släpp foliehatten och försök se lite realistiskt på vad han säger sig varit med om. Om han varit offer för händelser som tillsammans är tio ggr större än TPB-rättegången, vad säger det då om honom? Tror du seriöst att han lider av världens otur? Att han vid alla dessa tillfällen (inklusive TPB-rättegången såklart) bara befunnit sig på fel plats vid fel tillfälle – att världen konspirerar mot honom? Seriöst, hur tänker du egentligen?

     • ”Varför tror du att jag insinuerar att Svartholm själv inte skulle vara offer för det han skriver?”
      Insinuationer är relevanta så länge man har nått som backar upp det man säger.

      ”Släpp foliehatten och försök se lite realistiskt på vad han säger sig varit med om. Om han varit offer för händelser som tillsammans är tio ggr större än TPB-rättegången, vad säger det då om honom?”
      Tror inte alls att det är det han säger.
      “If I say that the total TPB circus represents about 10% of what I’ve been through, maybe you can kinda imagine the scale of the rest? Just because I primarily appear as a computer geek doesn’t mean that I haven’t been through some nasty shit.”
      Han påstår här att cirkusen runt tpb är typ tio procent av det han har varit med om i sitt liv, inte att något av det är av större händelse avseende än tpb cirkusen.
      Utan att 10% är en liten del av den totala summan av hundra på en skala.
      Sen, sånt som han tycker kanske är ”hemskt” kanske andra skrattar åt, eller helt enkelt inte alls tycker är så farligt, men för honom så räknas det han har varit med om.

      ”Släpp foliehatten och försök se lite realistiskt på vad han säger sig varit med om. Om han varit offer för händelser som tillsammans är tio ggr större än TPB-rättegången, vad säger det då om honom? Tror du seriöst att han lider av världens otur? Att han vid alla dessa tillfällen (inklusive TPB-rättegången såklart) bara befunnit sig på fel plats vid fel tillfälle – att världen konspirerar mot honom? Seriöst, hur tänker du egentligen?”
      Tror faktiskt inte att någon på den här sidan eller någon annan använder sig av ”foliehattar”.
      Jag tror inte dom flesta av oss är ute efter att blockera information.
      Det är ett barnsligt tilltag, typ dagisbarns sätt att visa överlägsenhet över ett annat barn.
      Ni som använder uttryck som ”foliehatt” vet ni ens vad det insinuerar till?
      Eller använder ni det för att vara ”cool”?

     • För det första så används uttrycket foliehatt vanligen för att beskriva någon som är paranoid, vilket stämmer ganska bra in på pirater i allmänhet och pirater som kommenterar på den här bloggen i synnerhet.

      ”Insinuationer är relevanta så länge man har nått som backar upp det man säger.”

      Vad menar du egentligen? Jag citerade brottslingen själv.

      ”Han påstår här att cirkusen runt tpb är typ tio procent av det han har varit med om i sitt liv, inte att något av det är av större händelse avseende än tpb cirkusen.
      Utan att 10% är en liten del av den totala summan av hundra på en skala.
      Sen, sånt som han tycker kanske är “hemskt” kanske andra skrattar åt, eller helt enkelt inte alls tycker är så farligt, men för honom så räknas det han har varit med om.”

      lol!! Du tror att det han syftar på med de övriga 90% är upplevelser som andra skulle skratta åt? Ja möjligheten finns, men tror du själv att sannolikheten är stor?

      ”Tror faktiskt inte att någon på den här sidan eller någon annan använder sig av “foliehattar”.”

      Man vet aldrig med paranoida människor, vad de hittar på.
      Tycker absolut man kan se på VPN som en digital foliehatt.

     • ”För det första så används uttrycket foliehatt vanligen för att beskriva någon som är paranoid, vilket stämmer ganska bra in på pirater i allmänhet och pirater som kommenterar på den här bloggen i synnerhet.”
      För det första så kommer uttrycket ”foliehatt” från gamla science fiction filmer som handlar om utomjordisk invasion, och oftast så var det forskaren i filmen som iklädde sig en foliehatt för att skydda sig från strålning och från att utomjordingar skulle använda tankeläsning för att stjäla information om det hemliga vapnet som forskaren uppfunnit.
      Sen hur det har deriverat från nått som har varit satir i film till något att ha tills hands som en typ av nervvärdering för att man inte har lika åsikter om något…..

      ”Vad menar du egentligen? Jag citerade brottslingen själv.”
      ””Varför tror du att jag insinuerar att Svartholm själv inte skulle vara offer för det han skriver?””

      ”lol!! Du tror att det han syftar på med de övriga 90% är upplevelser som andra skulle skratta åt? Ja möjligheten finns, men tror du själv att sannolikheten är stor?”
      Vad jag tror, vad du tror, har knappast någon större påverkan på vad han tror och tycker om sina upplevelser.
      Det jag skrev syftade på att alla upplevelser som man är med om ser andra olika på.
      Själv kan man tycka att det är hemskt, medans någon som får höra om händelsen tycker, det var väl inte så illa eller.
      Oavsett vad vi tycker så hör det till den procenten som han tycker är dåliga, oavsett händelser.

      ”Man vet aldrig med paranoida människor, vad de hittar på.
      Tycker absolut man kan se på VPN som en digital foliehatt.”
      Man behöver inte vara paranoid bara för att man tycker olika.
      VPN är ett skydd helt enkelt.
      Företag och privatpersoner använder det för att skydda sin personliga integritet.

      Och det är knappast något satiriskt över att använda VPN anslutningar.
      Tycker du t.ex att företag ska sluta använda vpn för att skydda sig och sin information? ”ta av foliehatten!”
      Dataintrång och stöld av information är högst påtaglig i dagens teknologiska samhälle, och det är inte bara företag som kan råka ut för såna brott, privatpersoner är minst lika utsatta.
      Och det är en laglig tillgång för många som är i behov av att använda det för att skydda sig och sin information.

     • LOL. Gå du in i din papparoll för all del… Om det är något vi borde lärt oss av de gångna 100 åren så är det att i princip varje ny generation hittar på nya uppfinningar som bryter mot tidigare uppfattningar och skapar möjligheter som tidigare inte fanns. Har du läst nån historia i skolan, ole?

      Det är väl tydligt att ganska mäktiga intressen ”konspirerar” mot TPB-grabbarna. Du tar dig nog inte böket med att få någon utlämnad från ett land utan utgivningsavtal för vilket ”skitbrott” som helst… Säkert lär vi så småningom finna ett antal personer i byråkratiska maskineriet som blivit ”uppmuntrade” att sätta dessa händelser i rullning för att få Gottfrid utlämnad.

     • ”LOL. Gå du in i din papparoll för all del… Om det är något vi borde lärt oss av de gångna 100 åren så är det att i princip varje ny generation hittar på nya uppfinningar som bryter mot tidigare uppfattningar och skapar möjligheter som tidigare inte fanns. Har du läst nån historia i skolan, ole?”

      Ja, fast du får tänka på att jag gick i skolan innan datorer och internetuppkoppling blev allmängods. Kanske såg man på historian lite annorlunda då innan teknokrater började måla upp fantasibilder av hur verkligheten sett ut?
      Problemet med din bild av teknik är att du inte lägger någon värdering vid andra människor. Din idé om att teknik måste vara fri fungerar inte eftersom det i ett sådant fall blir en samhällsvinst att en människa t ex blir ihjälkörd av en vårdslös bilist.
      Teknik måste beläggas med begränsningar för att inte skada andra.
      Så enkelt är det, men det handlar inte om teknik utan om andra människor.
      Samhället handlar om människor, inte om teknik.
      För att ta ett konkret exempel – boktryckarkonsten ersatte inte författare. När vi nu befinner oss i en digital period bortom tryck har ingenting förnyats förutom att vi gått från att trycka saker till att sprida dem digitalt. Men på samma sätt som det inte är rätt att förläggare sprider böcker mot författares vilja och utan att ge dem ersättning är det inte rätt att sprida böcker digitalt mot författares vilja, utan att ge dem ersättning. Förstår du?

      ”Det är väl tydligt att ganska mäktiga intressen “konspirerar” mot TPB-grabbarna. Du tar dig nog inte böket med att få någon utlämnad från ett land utan utgivningsavtal för vilket “skitbrott” som helst… Säkert lär vi så småningom finna ett antal personer i byråkratiska maskineriet som blivit “uppmuntrade” att sätta dessa händelser i rullning för att få Gottfrid utlämnad.”

      Tror du seriöst själv att Svartholm utgör ett större hot än TPB för antipirater?

      Måste förresten passa på att ge Svartholm lite cred. Jag har förut gjort liknelser mellan att göra rätt för sig genom att betala skatt, och att göra rätt för sig genom att betala för sin kulturkonsumtion. Dvs att det inte finns någon större skillnad mellan att vara en skattesmitare och en kultursmitare (i mina ögon).
      Svartholm själv anser att man inte bör betala skatt.
      I ett hav av pirater helt utan logisk grund i sina sätt att tänka är det skönt att det finns en pirat som är vän av logik.
      Om vi slopar skatterna och gör allt annat i samhället gratis, då kan jag också gå med på att kultur ska vara gratis.
      Det jag inte går med på är att kulturutövare ska diskrimineras.

     • ”Problemet med din bild av teknik är att du inte lägger någon värdering vid andra människor. Din idé om att teknik måste vara fri fungerar inte eftersom det i ett sådant fall blir en samhällsvinst att en människa t ex blir ihjälkörd av en vårdslös bilist.
      Teknik måste beläggas med begränsningar för att inte skada andra.
      Så enkelt är det, men det handlar inte om teknik utan om andra människor.
      Samhället handlar om människor, inte om teknik.”
      Vilken begränsning ska vi sätta på teknik?
      Ska vi förbjuda bilar för att människor dör i bilolyckor?
      Ska vi skapa lagar som t.ex gör så att biltillverkarna måste begränsa hastigheten på bilar?
      Nej naturligtvis inte, det är inte bilarnas fel att människor dör, det är inte bilarnas fel att människor kör för fort.
      Det är bara självförvållade saker som kan drabba andra.
      Så fungerar teknikbegränsningar.
      Det är människovärderingar det, eller hur?

  • Om han nu knarkat – vilket en påstådd ”affärsman” har påstått om honom, så lär ju inte fängelse vara det bästa. Men som sagt… det finns pengar i att jävlas med pirater nu för tiden, så att det är mycket möjligt att denne ”affärsman” bara ljugit och hittat på en historia för sin egen vinnings skull.

   • Knarkat och knarkat, kraftigt drogberoende i alla fall enligt inlägg han själv skriver i forum så det är nog inga tvivel om att han är rejält nedknarkad, troligen droger köpta från miljoninkomsterna från TPB.

    Jag råkade radera Stens inlägg som fastnade i spamfiltret, jag trodde att bara det markerade inlägget (ett spaminlägg) skulle försvinna men bägge försvann. I det länkade han till ett diskussionsforum där Gotte skriver om en massa olika droger som han använt eller vill få tag i.

    • Olles länk leder till samma ställe där Gotte diskuterar vilka apotek som levererar bäst piller….

    • ”Vad han själv skriver i forum”.

     Varför ska vi lita på det? Du menar seriöst att det inte skulle finnas de som skulle vilja smutskasta honom?

     • Man kan inte lita på något som man inte kan kolla upp själv utan man får göra en egen bedömning. Om piraterna vill göra honom till en hjälte så är det upp till dem, i mina ögon är han en nedknarkad återfallsförbrytare utan (som det verkar) några som helst skrupler angående hur andra människor påverkas av hans handlingar. Jag kan förstås ha delvis fel men sådan är min bild tills vidare.

     • Ja, helt klart kan vi vara överens om att han gjort vissa mäktiga intressen förargade. Intressen som är rika nog att jävlas med honom på ganska sofistikerade sätt, om de skulle vilja.

 17. Jag har kompletterat mitt huvudinlägg med en länk till uttalanden från hans mamma som anser att han behandlats orättvist.

  • Ja det är väl bäst för hans egen skull om han får behandling för sina drogproblem i Sverige.

   • För det första var det ju väldigt osäkra källor som påstod att han hade drogproblem. Dels en påstådd ”businessman” och någon random nisse som skrivit på ett forum på nätet (?)

    Det är ändå kul att du verkar förstå att det är en bättre lösning att ge drogberoende personer behandling istället för att slänga dem i fängelse. Men du ville väl att han skulle hamna i fängelse? Hur vill du ha det egentligen?

  • Ja han är redan på väg. Strålande nyheter för den som älskar rättvisan.

   http://www.dn.se/ekonomi/kriminalvarden-moter-svartholm-warg-pa-arlanda

   • Hoppas han får ordning på sitt liv och kan börja jobba för Freedom software foundation sen eller ev. bli Richard Mathew Stallmans högra hand!

    • Knappast, sådan talang har han knappast.

     Stallman är ju Gud inom programmering medan Gotte bara är en medelmåtta med talang för kriminalitet.

     Dock har Stallman tyvärr spårat ur, han borde ha fortsatt med programmering.

     • FOSS behöver ju en talesman så låt Stallman hållas och med fler fria programvaror och utan licenser hit och dit och DRM och allt annat krafs som finns skulle piratkopieringen självdö! Då blir både du och jag glada!

      🙂

     • Galileo, Kepler och för att inte tala om Martin Luther lär ha haft ”talang för kriminalitet” också, åtminstone enligt katolska kyrkans sätt att se på det. 😉

      Grabbarna du snackar om är rebeller och visionärer i minst lika stor utsträckning som Martin Luther och de tidiga vetenskapsmännen som fick tampas mot katolska kyrkans kunskapsmonopol.

      Arbetarna som strejkdemonstrerade i Ådalen på 1930-talet hade också ”talang för kriminalitet”. De var så kriminella att militären fick skjuta ihjäl dem. Oj vad kriminellt! Eller vänta lite nu… kanske var det istället den tidens lag som var sjuk i huvet och den tidens brancher i näringslivet som var riktigt egoistiska, sviniga, rent dumgiriga…

     • Samma svammel som vanligt FG.

      Jämför du kyrkans dekret med demokratiskt stiftade lagar på 2000-talet? Ja det kan du ju göra men skillnaden är ju enorm.

      Angående Ådalen 31 så bör du läsa på lite. Det var knappast så att militären hade för avsikt att skjuta ihjäl någon, man blev helt enkelt trängda/överraskade och sköt för att stoppa mobben, liknande situationer har hänt många gånger tidigare och kommer att hända igen, inte minst i mindre utvecklade länder. Om det kommer hundratals personer med machete i handen så skulle de flesta skjuta när de känner sig trängda, sen kan man analysera i efterhand men bara de som var med i den aktuella situationen vet exakt hur det kändes.

     • ”Jämför du kyrkans dekret med demokratiskt stiftade lagar på 2000-talet? Ja det kan du ju göra men skillnaden är ju enorm.”
      Nej, inte enorm.
      Inte en stor klyfta ens.

      ”Angående Ådalen 31 så bör du läsa på lite. Det var knappast så att militären hade för avsikt att skjuta ihjäl någon, man blev helt enkelt trängda/överraskade och sköt för att stoppa mobben, liknande situationer har hänt många gånger tidigare och kommer att hända igen, inte minst i mindre utvecklade länder. Om det kommer hundratals personer med machete i handen så skulle de flesta skjuta när de känner sig trängda, sen kan man analysera i efterhand men bara de som var med i den aktuella situationen vet exakt hur det kändes.”
      Ådalen var en olycka.
      Sen kan det diskuteras vad automatvapen hade att göra vid en arbetskonflikt.
      Jaja…

   • ”Ja han är redan på väg. Strålande nyheter för den som älskar rättvisan.”
    Jag har inget emot rättvisa.
    Så länge rättvisan har blivit utdömd på ett rättvist och säkert sätt.

    • I TPB-fallet har det varit en enormt långsam rättsprocess som faktiskt mynnat ut i att sajten fått drivas ostört sedan 2006. Man kan knappast prata om rättvisa om man ser till brottsoffren som fortfarande lider, vilket är en enorm rättsskandal.

     Pratar vi TPB-nissarna så har de kommit extremt lindrigt undan. Den som fått högst straff är ju Gottfrid, men i praktiken blir det ju bara 8 månader vilket är extremt lågt med tanke på skadan.

     • ”I TPB-fallet har det varit en enormt långsam rättsprocess som faktiskt mynnat ut i att sajten fått drivas ostört sedan 2006. Man kan knappast prata om rättvisa om man ser till brottsoffren som fortfarande lider, vilket är en enorm rättsskandal.”
      För, det är ganska enkelt, dom vet inte vem som driver den eller vart, visste dom så skulle dom stänga ner den.
      Jooo, dom lider, dessa multimångmiljardärer.

      ”Pratar vi TPB-nissarna så har de kommit extremt lindrigt undan. Den som fått högst straff är ju Gottfrid, men i praktiken blir det ju bara 8 månader vilket är extremt lågt med tanke på skadan.”
      Skada?
      Vad för skada?
      påstådd ekonomisk skada? Ej bevisbar heller för den delen.

     • Att slänga IT och internet-entreprenörer i fängelse är lika galet som att försöka slänga industrialister i fängelse under början på industriella revolutionen för att de ”skadade” de gammaldags företagens sätt att jobba på. Framtiden kommer döma er lika hårt som vi dömer de dumkonservativa under 1800-talet. Fast det bryr du dig väl inte om – för då är du säkert sen länge död och begraven.

 18. http://www.di.se/artiklar/2012/9/11/pirate-bay-grundaren-anhallen-pa-nytt/
  En olycka kommer sällan ensam….Dataintrång på Skatteverket??!!

  • ”I intrånget ingår enligt Skatteverket möjligheten att drygt tusen personers skyddade personuppgifter kopierats.”

   Härlig hantering av den s.k. integriteten. Integritet in my ass, bara en förevändning för att kunna begå brott ostraffat.

  • Fy fan han verkar inte ha mycket respekt för människors integritet! Egoist.

  • Med ”facit i hand” kan det ses som ganska insiktsfullt eller välinformerat att göra så. Skatteverket har ju avslöjats som en av FRAs nya uppdragsgivare härom dagen.

   • Vad menar du angående Skatteverket?

    • Oj. Skrev jag skatteverket? Det var riktigt klantigt av mig. Får skylla på att jag är lite stressad i jobbet just nu. Menade förstås ekobrottsmyndigheten. Men likförbaskat rör det sig fortfarande om att komma åt 100 % civila brott och inte alls om någon spaning mot ”hot mot rikets säkerhet” som risk för terrorism och väpnade konflikter.

     http://www.dn.se/ekonomi/ekobrottsmyndigheten-blir-rikstackande

     Så helt klart hade domedagsprofeterna för några år sen inte alls några orealistiska konspirationsteorier utan helt realistiska sådana. De flesta PP-muppar mig inräknade var helt övertygade om att detta skulle ske och nu är det i full rullning.

 19. Nu är han häktad.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/pirate-bay-grundaren-haktad_7500384.svd

  Han måste ha gjort något riktigt elakt med ettorna och nollorna, ”informationen”…

 20. Uppdaterade huvudinlägget med länk till http://www.nvp.se/Nacka/Nacka/Kansliga-uppgifter-stals–i-flera-ars-tid/

  Ja det är ju viktigt att hålla på ”integriteten”…

 21. Nu är häktningen hävd och åtal väcks troligen i början på 2013. Han förs nu över till fängelse för att avtjäna straffet i TPB-målet.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svartholm-warg-fors-till-fangelse_7736082.svd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: