Peter Sunde nekad resning i HD, Lundström har avtjänat sitt fängelsestraff, Neij och Svartholm Warg är efterlysta internationellt

Peter Sunde har försökt få resning i HD p.g.a. att han påstår sig kunna bevisa att handlingar han anklagats för inte har ägt rum. Det handlar om ganska perifera saker som knappast har någon påverkan på påföljden så det kanske inte spelar så stor roll. Det primära har ju varit att binda honom till The Pirate Bay, han har ju faktiskt inte bara varit ”talesman” som han själv vill låta påskina. Hur som helst, han blev nekad resning och därmed följer en uppräkning av sedvanliga konspirationsteorier om jäv, påverkan från USA osv.

”Beslut togs av en involverad i USA:s hot mot TPB”, skriver han på Twitter.

Men han själv har ju inte gjort fel, bara andra:

Inte i en enda instans av min kontakt med rättsväsendet har det varit rena kort.

Och du då Peter Sunde? Har du spelat med rena kort? Har du erkänt exakt vad du gjort? Ska du kanske ta och peka ut vem det är som nu anses äga TPB? Men vi vet ju alla att det är samma personer som tidigare, att det där med Reservella på Seychellerna bara är en skenmanöver, eller hur? Men alla andras kort ska förstås vara rena…

På slutet blev jag lite rädd då han nämnde att han pratat med pajasen Göran Lambertz, en person som under sin tid som Justitiekansler tagit stora steg  för att avveckla rättsstaten i och med att i de flesta lägen prioritera att brottslingar stryks medhårs och inte ”kränks” på något sätt. Som tur var blev jag lugnad av vad han skrev om detta, i sin nya roll kan Lambertz tydligen inte längre ställa till med samma skada:

UPPDATERING: Pratade med Göran Lambertz (annat justitieråd som tagit beslutet om nekad resning) som säger att de gick igenom frågan om Agneta Bäcklunds jävssituation och tyckte inte det spelade någon roll. Men han vägrar ändå ge mig en grund till varför jag fick min resning nekad.

Hur som helst, bara det faktumet att Göran Lambertz varit inblandad är ju en garanti för att hans resningsansökan har behandlats i Peter Sundes favör så långt som det överhuvudtaget är möjligt i vårt rättssystem.

Men jag undrar – Varför sitter de fällda brottslingarna fortfarande inte bakom lås och bom? Nu får det väl ändå vara nog med daltet?

Piraterna pratar om rättsskandal men den verkliga rättsskandalen är att fortfarande sex år efter tillslaget mot TPB så har personerna bakom ännu inte krypit in i finkan och vad värre är – upphovsmännen är fortfarande rättslösa i och med att verksamheten pågår i minst lika stor omfattning som tidigare och dessutom med SE-domän och i samarbete med ett politiskt parti (Piratpartiet). Ingen tvekan om att det är en rättsskandal – för de drabbade upphovsmännen!

Edit 2012-07-28:

Det har nu framkommit att Carl Lundström redan har avtjänat sitt straff, utan att detta har uppmärksammats av media.

När de nu ska bakom lås och bom har intresset avtagit betydligt. Faktum är att Carl Lundström, vars företag tillhandahöll tjänster åt Pirate Bay, redan suttit av sitt straff utan nämnvärd uppståndelse.

Lundström dömdes till fyra månader på anstalten Skänninge. Första tiden avtjänade han i Göteborg med fotboja, varför han sedan låstes in är oklart.

Klart är i alla fall att Carl Lundström är den enda av de fyra som hittills betalat ett öre av det skadestånd som vid domslut låg på 46 miljoner kronor – och i dag stigit till 74 miljoner.

Knäckebrödsmiljonären, som han kallats i egenskap av arvtagare till Wasabröd, fick för ett år sedan tillgångar till ett värde av av 333000 kronor utmätta. Till större del handlade det om värdepapper. Den fastighet han en gång ägde har hustrun köpt – i schweizerfranc.

Carl Lundström är i dag skriven i Rapperswil i Schweiz. Kronofogden begär inte indrivning utomlands så länge skulderna är privata, som i det här fallet då de rör ett flertal musik- och filmbolag.

Och Fredrik Neij och Gottfrid Svartholm Warg är internationellt efterlysta:

Fredrik Neij och Gottfrid Svartholm Warg dömdes till de två längsta fängelsestraffen, tio respektive tolv månader. Ingen av dem har dock infunnit sig på sina respektive anstalter, utan är nu internationellt efterlysta.

212 svar

 1. OT:

  Politiska dissidenter kan inte längre använda sig av Skype för att kommuciera!

  http://www.washingtonpost.com/business/economy/skype-makes-chats-and-user-data-more-available-to-police/2012/07/25/gJQAobI39W_story.html

 2. Så du menar att man ska ska straffas för sådant man inte gjort bara för att man gjort något annat?

  Det spelar ingen roll hur perifiella saker man är oskyldig till, man ska inte dömas för sådant man inte gjort.

  • Det är nog lite mer komplicerat än så. Från början dömde man dem solidariskt till samma fängelsestraff, ett år vardera. Men sen tog man hänsyn till deras olika medverkan till gärningen.

   Antagligen har man kommit fram till att det Sunde lagt fram ändå inte påverkar graden av medverkan, dvs att han skulle få 8 månaders fängelse oavsett.

   Sen när det gäller lastbalanseraren och medverkan i utformningen av nya sidan så spelar det ju ingen större roll om detta kom i drift eller inte, det visar att han var mer engagerad än att bara vara talesman.

   Man kan tänka sig att 2 personer begår ett bankrån och det finns bevis på att person A gått med på att köra flyktbilen men sen blev det så att person B körde. Om man ändå anser att person A var med på planläggningen och genomförandet så spelar det ingen roll vad gäller straffet om person A eller B körde. Eller så fanns det bevis på att person A skulle ha slängt ut föremål som skulle punktera ev. förföljare men sen blev det aldrig av att man gjorde detta, man kanske inte fick tag i sådana. Men person A har ju ändå mycket tydligt visat att han är med på brottet och inte bara är någon passiv talesman. Något förenklat kanske men du förstår säkert vad jag menar.

 3. Sunde verkar helt och hållet missat vad han är anklagad för och vad han blev dömd för.

  Han är anklagad för att ha varit delaktig vid drivandet av TPB.
  De viktigaste bevisen för detta är emailkonversationerna, kontraktet gällande att starta företag i västindien, Sundes aktiva medverkan vid försäljningsmöten med reklamköpare m m samt de punkter Sunde tar upp (de behöver inte ha blivit aktiva, de är ändå en del av drivandet av TPB).
  Handlingarna i sig är inte olagliga, det är uppsåtet med TPB och driften av TPB aom är olagligt och det är detta han blev fälld för.
  Alltså har han inte ngt fullgott skäl att få resning.

  • Fast att han visste att det var olagligt så var han inte smart nog att inte åka dit och nu är han tydligen heller inte smart nog att fatta varför han är dömd. Tydligen är han inte så smart som piraterna vill få det till. Fängelsena är fulla av påstått smarta människor…

 4. @nejtillpirater:

  Man kan låsa in människor men man kan ALDRIG låsa in en ide´ eller den fria viljan!

  Lås in 1 Pirat och det kommer 10 till…

  Lås in 10 pirater och det kommer 100 till…

  Lås in 100 pirater och det kommer 100.000 till osv..osv..

  Som Anonymous sjunger:

  You can break my heart but you can´t steal my soul!

  🙂

  • Nej och alla kriminella kommer inte att stoppas av lagar och aktiv brottsbekämpning/bestraffning. Men vi kan stoppa en del av dem och avskräcka många så att färre oskyldiga människor drabbas av deras hänsynslösa gärningar.

   En av de fyra, Carl Lundström, har ju för övrigt redan suttit av sina fyra månader enligt mitt uppdaterade huvudinlägg. Rättvisan har haft sin gilla gång!

   Bara idioter kommer att göra samma sak som personerna bakom TPB nu när de vet att man hamnar i finkan!

   • ”Bara idioter kommer att göra samma sak som personerna bakom TPB nu när de vet att man hamnar i finkan!”

    Världen måste ju vara till 90% bestående av idioter i såna fall som är emot ett korrupt rättsväsende och korrupta politiker!

    Resterande 10% vet jag inte riktigt vad man ska kalla för,

    Förresten: När USA skäller så viftar sossar och moderater på svansen och tar den i tvåan!

    • Nej de som får ta den i tvåan är gänget bakom TPB, vi vet ju vad som brukar ske när man tappar tvålen i duschen i finkan, eller hur?

     • Massor av ungdomar har ju nu tappat förtroendet för det svenska rättsväsendet och politikerna, så att rättsvisan haft haft sin gilla gång kan du nog se som en pyrrhusseger!

      Gänget bakom TPB är ju nu martyrer!

     • Martyrer för pirater, vem bryr sig.

      Men även piraterna fattar nu att om man sätter upp en sajt som TPB så hamnar man i finkan och får en skuld som räcker resten av livet. Detta om något borde vara avskräckande.

     • Nelson Mandela blev ju inte avskräckt och inte heller Aung San Suu Kyi.

      Freedom!

     • Jämför du en kriminell person som Sunde med dessa? Sjukt!

      Förresten så sysslade ANC med terrordåd så Nelson Mandela har blod sina händer.

     • Nelson Mandela var/är frihetskämpe och så även Aung San Suu Kyi.

      Sen finns det en i KIna också som jag inte minns namnet på.

      Det är alltid dom som styr landet som avgör vad som är kriminellt eller inte!

      Sen om det är demokratiskt riktigt eller inte är en annan fråga!

      FRAMÅT Pirater!!!

 5. @nejtillpirater:

  NEJ!

  INGEN blir avskräckt av korrupta politiker eller ett korrupt rättssystem och INGEN kommer sluta fildela bara för att DU står i din sandlåda och kräver mera pengar till upphovsrättsmaffian på bekostnad av dom fattiga som inte har råd att köpa sina filmer eller musik!!!

  Kom ut ur din lilla låda nu och se världen som den VERKLIGEN ser ut!!!

  • Ska de fattiga få gratis chips, godis, cigaretter, entré på fotbollsmatcher och konserter, gratis öl på puben osv också? Varför ska det vara OK att slippa att betala för sig just när det gäller musik och film?

   Har man inte råd så får man låta bli varan/tjänsten, det gäller i alla andra sammanhang.

   • Det ska vara OK att inte betala för informationsspridning för att vi idag har ”filfabriker” och ”filjärnvägar” som gör kopiering gratis. Att förbjuda eller införa straffavgifter på dessa nya tekniker och infrastrukturer är lika dumkonservativt som om vi skulle låtit de gamla hantverksbrancherna förbjuda eller införa straffavgifter på att använda fabriker och järnväg på 1800 och 1900talen. Det är upp till brancherna att hålla sig up to date och de har fanimig ingen rätt att börja bryta mot demokratiska rättigheter och demokratiska principer (med exempelvis övervakning och censur) bara för att behålla sina intäkter.

    Finn nya sätt att företaga på som ger folk ett värde i samtiden som de vill betala för, eller klipp dig och byt jobb!

    • ”Finn nya sätt att företaga på”

     Problemet är ju att det finns nya sätt att begå brott som de oklippta piratarbetande kriminella pysslar med.

     • Det är ett brott för att det står i lagen att det är ett brott. En av många knasiga lagar i vårt lands historia. Både dumkonservativa som protektionism har vi haft i lagboken förr i tiden: ekonomiska (skråväsende) och direkt inhumana (livegenskap, förföljelser av bögar och folk med felaktig religiös tro osv. osv.). Upphovsrätt är ekonomisk protektionism – man vill skydda en branch undan konkurrens och de verktyg att upprätthålla detta tack vare lagen som lobbas igenom: främst censur och övervakning på internet är de inhumana bitarna.

     • Lol, ser du dig som livegen.?Det måste vara hårt att vara en PiratForskarGurra.

      Nu är det ju så att en specifik brottslig handling fortsätter att vara brottslig oavsett vilken teknik som används för att begå brottet och oavsett hur mycket en viss teknink förenklar utförandet av brottet.

     • Lol, nej jag ser mig inte som livegen. Däremot ser jag mig som offer för upphovsrättslagen – en riktigt galen lagstiftning i vår tid. Ändå har vi haft lagar som inneburit såväl skråväsende som livegenskap i Sverige. Skulle inte förvåna mig om framtida generationer kommer tycka upphovsrätten är minst lika märklig och odemokratisk konstruktion som de båda sviniga lagarna. Upphovsrätten används både för att hindra modern konkurrerande näringsverksamhet (fildelning) och att sabba folks yttrandefrihet (har du läst om det nyliga fallet ang. ”bildombudsmannen”?). Riktigt odemokratiskt.

      Företag får försöka hänga med i samtidens teknikutveckling eller se sig utkonkurrerade av nya företag eller rentav ny hobbyverksamhet och där är gratisfildelning på internet ett av de nya hobbyalternativen. De gamla brancherna har ingen rätt att klamra sig fast i näringslivet genom att förbjuda de nya prisvärdare sätten att konkurrera med distribution.

     • ”Däremot ser jag mig som offer för upphovsrättslagen – en riktigt galen lagstiftning i vår tid. Ändå har vi haft lagar som inneburit såväl skråväsende som livegenskap i Sverige.”

      Märkligt då att du förespråkar en modell där upphovsmännen ska producera först och sen leva på allmosor. Den affärsmodellen känns inte speciellt modern.

     • Kära nejtillpirater…

      Du blandar ihop begreppen. Att betala någon med förväntan på att få avkastning på pengarna är inte allmosa, det är en investering. Det som redan finns tillgängligt är PR för artisten / låtskrivaren / konstnären. Så länge plagiat är olagligt så kan en sån modell visst funka. Du kommer alltid ha sociala incentiv att visa att du stödjer skapandet. Det är status i att stödja kultur, nu såväl som förr.

     • ”Upphovsrätten används både för att hindra modern konkurrerande näringsverksamhet (fildelning) och att sabba folks yttrandefrihet (har du läst om det nyliga fallet ang. “bildombudsmannen”?). Riktigt odemokratiskt.”

      Du bör läsa på lite mer och om du läser hos Genusfotografen så ser du att jag kommenterat där och förklarat för honom att han inte är censurerad och att han kunde länka till bilderna istället för att olovligen publicera bilderna – så du har endast ett icke argument som vanligt. Gunsifotografen bröt mot lagen – det har inget med demokrati att göra.

      Modern konkurrerande näringsverksamhet (fildelning) – är det ingen som vill hindra. Det är den illegala(fildelningen) distributionen av material man inte har rätten att distribuera som man helt korrektvill hindra.

      Att du sedan ser dig som ett offer är endast ditt problem.

     • Okej så du menar att länkning skulle vara tillåtet? Då borde ju TPB med det resonemanget vara oskyldiga. De har inte haft något av de aktuella verken tillgängliga i sig – bara länkar till dem – i olika format.

      ”Att du sedan ser dig som ett offer är endast ditt problem.”

      Visst om jag vore det enda offret så vore det ju bara mitt problem. Men alla andra i världen är ju också offer för upphovsrättsbranchens diktatoriska och sjukligt cyniska barnporrfasoner. Jag slåss för vetenskapligt kunnande fritt från upphovsrättens bojor för jag är övertygad om att det skulle gagna världen och kunna ge oss en enorm skjuts framåt vad gäller bland annat teknik, medicin och vetenskap. Du har massvis av unga framtida forskarzlatans i åldrarna 15-20 runtom i världen som inte har en chans att kunna tillgodogöra sig forskningsfronternas kunnande då artiklar kostar SCHWEIN-mycke att ”köpa” rätten att läsa. Kan lätt kosta flera hundra spänn per artikel.

      Vad gäller patenträtten så dödar den många miljoner i Afrika. Teknik och mediciner för ett stort antal sjukdomar finns tillgängligt, och det är praktiskt möjligt att tillverka billigt – men monopolisterna kan sätta de priser de önskar. Det är inte bara ett problem för Afrika – det kan mycket väl bli ett problem för hela världen den dagen vi får en allvarlig global hälsofara som ett enstaka bolag kan ta patent på medicin för. De kan sitta och trycka på sin ensamrätt till medicinen tills folk börjar dö i drivor och är beredda att betala vafasen som helst för en dos.

     • ”Vad gäller patenträtten så dödar den många miljoner i Afrika. Teknik och mediciner för ett stort antal sjukdomar finns tillgängligt, och det är praktiskt möjligt att tillverka billigt – men monopolisterna kan sätta de priser de önskar.”

      Och om de livräddande mediciner som finns tillgängliga för så många faktiskt har tillkommit just på grund av patenträtten då? Du kan väl sätta igång med crowdfunding angående en AIDS-medicin som är gratis? Eller kanske Flattr?

     • Eller så tillkom de främst tack vare grundforskning som bedrivs på våra universitet. Det är idag tillåtet att dra in stålars från skattemedel när man arbetar på ett universitet och sen privatisera sina resultat. I själva verket är det ofta så det går till.

      Sälja ut privata monopol på sina resultat man fått tack vare skattefinansierad forskning – både ensamrätter att få ta del av informationen (upphovsrätt) och sen även ensamrätter att få använda sig av resultaten (patent). SJUKT. Forskare som gör detta borde hängas ut och kastas skit på. Koskit. Riktigt lös jävla koskit.

     • Vidare så är detta inte enda fallet då upphovsrätten använts som slagträ för att tysta kritik. Även oljebolag har gjort samma grej. Så upphovsrätten är uppenbarligen ett politiskt verktyg för att tysta obekväm kritik från att nå folk.

    • ”eller klipp dig och byt jobb!”

     Vad har klippning av hår för relevans i sammanhanget tro? 🙂

     Jag håller dock med dig om att man inte ska införa övervakning och censur i samhället.

 6. @nejtillpirater:

  Är du RIK och tjänar 15-20.000/ månad efter skatt….GÅ OCH KÖP DIN MUSIK OCH FILM DIN SNÅLA DJÄVUL!!!

  Är du fattig och går på Soc eller sjukerättning eller låg A.kassa så….FILDELA SÅ DET SKRIKER OM DET!!!

  THATS THE WAY IT IS!!!

 7. http://torrentfreak.com/pirate-bay-loot-with-artists-120728/

  På tal om vart pengarna går till… Få se hur många artister/musiker som är korkade nog att ställa sig bakom dessa idiotiska rättegångar nästa gång. 😀

  • Artisterna får betalt enligt det avtal man skrivit på. När det gäller att pengar från böter i piratmål går till bekämpning av piratverksamhet så känns det som att man kan få väldigt stor utväxling på de pengarna.

   Hittills har ju ynka 330 000 kommit in från TPB-gänget, allt kommer från det som Carl Lundström inte lyckades gömma undan eller föra över på sin fru. Det skulle inte bli många ören till alla artister/upphovsmän om 330 000 skulle fördelas på alla som berövats intäkter via TPB:s verksamhet under alla år.

   • Poängen ——>

    O
    /|\ <– Du
    /\

    … Men tja, om jag hade fått en krona varje gång NTP missat poängen så hade jag väl vart rik vid detta laget…

    • Och hur rik är du? Inte speciellt eftersom du uppenbarligen inte har råd att betala för din egen konsumtion av media. Den poängen verkar du ha missat totalt.

     Men du delar kanske Harlekin33s uppfattning om att den som är RIK och tjänar 15-20.000/månad efter skatt är en snål djävul. Så om du är fattig pga alla missade poänger så bör du enligt piratlogiken vara en extremt givmild person. Tänk vad enkelt det är att vara givmild med andras egendom…

     • Poängen är inte att RIAA + kompisar roffar åt sig hejdlöst; poängen är att varken upphovsmän eller artister får se röken av de pengarna, och att det är väldigt dålig PR att ställa sig bakom dessa rättegångar. Allt ex. PP behöver göra nu är att publicera listan på alla de artister som stödjer detta svineri. Sen kan vi ju se hur deras försäljning börjar tanka…

     • Logikmiss värre, enligt pirater så har artisterna inte förlorat någonting alls via illegalfildelning, alltså kan de inte har förlorat något nu heller….

      LOL publiera listan på all de artister ”som stödjer detta svineri”… den listan är oerhört lång, tror att det som vanligt är lättar att publicera listan på de som stöttar TPB, den brukar ju vanligen vara kort och vanligen innehålla namn som ingen känner till.

      Påpekade ytterligare en gång på Sundes blogg att hans ansökan om nåd och ansökan om resning helt bygger på missförstånd från Peters egen sida.
      Han vågar som vanligt inte låta en enda kritisk röst höras på brokep bloggen… men han tror väl på begränsningar vid valda tillfällen:-)

     • Det spelar ingen roll. Varken artister eller mellanhänder kan tillåtas ha någon jävla lagstiftad rätt som trumfar våra demokratiska rättigheter och konkurrensen i näringslivet. Vi ska ju ha ett fritt samhälle med fria medborgare. Det tycker åtminstone jag! Då kan vi inte tillåta upphovsrätts-monopol och andra liknande svinerier.

      Det finns ingen rätt för dig att tjäna pengar på dina favoritvillkor. Du får erbjuda varor och tjänster under normal konkurrens utifrån samhällets sociala och tekniska förutsättningar och grundläggande demokratiska principer som fritt företagande, yttrandefrihet och rätten till ett privatliv. Där kommer uppenbarligen upphovsrätten på kollisionskurs med demokratin i internetåldern. Du måste välja. Vad är viktigast att värna: demokratiska värden eller att skydda gamla dumkonservativa bolag och brancher. Jag har redan gjort mitt val 😉

     • Vad är det som inte spelar någon roll?

     • Att fildelning eventuellt innebär ”förlorade intäkter” för upphovsrättsinnehavare – vilket ju hela denna sjuka circusen handlar om.

     • Nejdå, logikmissen existerar bara i ditt huvud. Eftersom artisterna inte tjänar ett dyft på detta och förlorar sales om de ställer sig bakom stämningen, men tjänar pengar indirekt på att deras verk piratkopieras, så förlorar de mer på att stå bakom stämningen än att inte göra det.

     • Nu får du bestämma dig, förlorade upphovsrättsinnehavarna inga pengar på den illegalafildelningen så kan de ju inte ha förlorat något nu heller.

      Men fortsätt gärna med trams som att Genusfotografen blev censurerad och Falkvinge blajade härom veckan om upphovsrättbrott gällande en båtbild – mer trams som detta så lär det bli än färre PP röster i Sverige.

     • Nu är det ju du själv som blandar ihop artist och upphovsrättsinnehavare. Per snackade ju om artister och du börjar blaja om nå upphovsrättsinnehavare.

     • Vilka pengar pratar du egentligen om? Menar du de spottstyver på 330 000 som man lyckats driva in från Carl Lundström?

      Om artisterna vill ha del av ev. spottstyver från skadestånd i mål liknande TPB så får de väl se till att detta skrivs in i kontrakten. Men det är ju bara en teoretisk fråga eftersom det knappt kommer in några sådana pengar alls.

      Hur mycket tar inte livebolagen förresten, de tjänar ju grova pengar när de ordnar konserter. Pengar som artisterna inte får se röken av, de roffar alltså åt sig hejdlöst. Borde de alltså bojkottas enligt sedvanlig piratlogik?

      Förresten så ser ju inte artisterna röken av piraternas pengar heller, piraterna borde alltså bojkotta sig själva och sluta bryta mot lagen.

     • ”Förresten så ser ju inte artisterna röken av piraternas pengar heller, piraterna borde alltså bojkotta sig själva och sluta bryta mot lagen.”

      Artisterna drar ju in mer pengar nu än före fildelningen kom. Mycket möjligt att de pengar som ”sparas in” istället ”investeras” i livespelningar.

     • Men nu är det ju inte artisterna vi talar om, det är ju upphovsmakarna, de som skriver texterna och låtarna – det är dessa som berörs av upphovsrätten.

     • I princip alla band jag någonsin aktivt kollat upp och lyssnat på skriver sina egna låtar och sin egen musik. Upphovsmakarna kan ju kräva att få cred för att en artist spelar deras låt – så är det upp till lyssnarna att avgöra vem man vill ge pengar åt.

      Upphovsrätten försöker sig på att göra övergrepp på den grundläggande demokratiska rätten till privatliv. Mycket möjligt att många upphovsrättsmakare ej ställer sig bakom detta, men det är så det ser ut.

      Rovbolagen med de riktigt stora pengarna som tjänar på upphovsrätts-systemet har uppenbarligen råd att lobba för dessa sjukliga odemokratiska styggelser.

  • De har gjort det till en affärsmodell att stämma allt från gamla pensionärer till faxmaskiner, oavsett om det som i fallet TPB rör sig om något så oerhört diffust som eventuellt medhjälp till eventuella brott…

   • Vilka är ”de”?

    Visst är det bekvämt att skapa en nidbild över allt och alla inom denna industri, dessutom det värsta du kan hitta i andra länder än sverige.

 8. Look at my cock, you idiotic child. You’re a fucker. Go fuck yourself as you do not deserve to live. Internet is a serious business. If you like to pay like $10000 for Photoshop, 3ds MAX, Maya, AutoCAD, etc., that’s your choice. I don’t want to support cocksuckers who don’t want to release their products as freeware.

  Everything. Should. Be. Free.
  Money. Should. Not. Exist. In. First. Place.

  Go fuck yourself, you idiot.

  • Your nic speakes bundles about the person you are and the text clearify it once more.

  • You’ve made your point, pirate. And I’m not in any way interested in your cock, thank you.

   What great products like Photoshop, 3ds MAX, Maya, AutoCAD, etc. have you personally released as freeware after investing huge amounts of time/money?

 9. @nejtillpirater:

  Du är inte så insatt i FOSS/OSS va?

  http://www.linuxcad.com/

  http://gimpshop.com/

  http://www.gimp.org/

  http://linuxappfinder.com/graphics/3dmodellingrendering (samling program)

  Bara för att nämna några!

  🙂

  • Dessa påskrifter har noll värde. Det är ganska roande att läsa på TorrentFreak eller i Sundes blogg att piraterna tror att bara man samlar in namn så har man vunnit. Dessa namnpåskrifters värde juridiskt är noll och intet.

   Vad betyder påskrifterna?

   Att en massa pirater inte gillar att en dömd kriminell hamnar i fängelse? Drygt 100 000 idioter skriver på en namninsamling i ett ärende som kanske högst en promille, eller en handfull, är någorlunda insatta i vad gäller bevisen, lagarna, domarna osv.

   Hur många namnpåskrifter är förresten unika? Jag slängde in ett gäng själv bara för att testa systemet. Inga spärrar alls. Jag skulle kunna slänga in tusentals fejkade påskrifter eftersom tusen * noll fortfarande är lika med NOLL när det gäller värdet.

   Det är faktiskt skrämmande vilken låg bildning piraterna har!

   • Det är kul att se att du öppet skriver så aggressivt och nedlåtande om alla dessa pirater. Du skäms då åtminstone inte för dig, verkar det som…

    Lol, och du snackar om juridiskt värde. Vad är värdet av juridiska systemet om man tolererar att en förundersökningsledare får anställning av en PART i målet? En polis i målet fick rentav en glassig anställning på Warner Brothers som ”tack för ett bra jobb”. Han påbörjade sin nya tjänst dagen efter (!!) utfört arbete med pirate bay förundersökningen.

    Vad är värdet av en dom om det krävs både ministerstyre och jäv och därtill polismutor för att få till en fällande dom i målet?

    Alla försök hittills att minska eller stoppa fildelning har misslyckats kapitalt och bara resulterat i ett enormt slöseri med pengar. Värsta chansen för opportunister att flirta med brancherna och försöka tjäna en extrahacka förståss, men det blir alltmer uppenbart för de flesta att upphovsrätten i praktiken är döende och bara väntar på att få en värdig begravning.

    Folk kommer ALDRIG acceptera de begränsningar och sabotage av internet som upphovsrättsnissarna förespråkar.

    Det är nya tider och vi får helt enkelt lov att anpassa våra företaganden efter det. Om det du skapar har ett värde för folk så kommer folk vilja investera i det arbetet, på ett vis eller annat. Men att dra in pengar enbart på gamla bedrifter kommer antagligen inte fungera i framtiden.

    • ”Det är kul att se att du öppet skriver så aggressivt och nedlåtande om alla dessa pirater. Du skäms då åtminstone inte för dig, verkar det som…”

     Jag skriver väl ändå tämligen sansat jämfört med vissa. På TorrentFreak verkar de värsta idioterna finnas. ”Idiot detected” lyckades mot alla odds hitta hit via ett av mina inlägg där. Det är väldigt många av samma typ där. ”Fuck you”, ”die”.

     Förutom att dessa idioter är oförskämda så är kunskapsnivån pinsamt låg, jag försöker bättra på den. De är ju vana vid desinformation från Fredrika som de verkar hylla som någon slags gud.

     • Kapitalisterna marcherar igen:

     • Den här kanske passar dig bättre:

     • Kapitalismen är ju ändå rätt ok, trots en del brister. Särskilt om man jämför med alternativen. Kina är ett bra exempel, 400 miiljoner kineser har lyfts ur absolut fattigdom till en bra medelklassliv efter det att Kina har lämnat den gamla kommunistiska planekonomin till förmån för ett mer kapitalistiskt system.
      Det finns förstås oerhört mycket kvar att göra, men ur ett ekonomiskt perspektiv har det kinesiska folket fått en helt fantastisk utveckling.
      Man kan också jämföra det kapitalistiska SydKorea med det kommunistiska NordKorea…..
      Eller Vietnam, som också lämnar planekonomi eftersom den inte skapar välstånd.

     • Visst kapitalismen ur ekonomiskt hänseende är inte helt kass (om du menar fri marknad, att privata bolag får konkurrera relativt fritt och att enskilda individer får bli rika på sina företaganden). Men utvecklingen som du ser i USA är inte kapitalism längre utan liknar mer monopolistiskt storbolagsvälde. Som nystartsbolag i Amerikatt vågar du snart inte göra något utan rädsla att bli stämd för att inkräkta på etablerade bolags ensamrätter. USAs ekonomi stagnerar ju och har gjort så en tid. Gick ju skitbra för USA medans det fortfarande var någorlunda fritt.

     • Men snälla F-G, fundera lite innan du skriver. Det poppar ju upp nya bolag i USA hela tiden och de växer så de knakar. Du har kanske hört talas om Amazon, Google, Facebook, Youtube och LinkedIn? Eller varför inte Tesla, det nya bilföretaget? Man kan ha många synpunkter på USA’s ekonomi, men de är fantastiskt duktiga på innovation och nyföretagande! Allt annat är bara snack, okunskap och dumheter!

     • De är fruktansvärt duktiga på dumprotektionism i ekonomin och att lägga en strid ström nya lagar som allt mer hotar nyföretagande. Inget annat land i världen ser du lika mycket pengar slösas i meningslösa svindyra konkurrenshämmande patenttvister som apple vs. samsung eller dylikt. Ganska mycket av kunnandet och ”entreprenörsskapet” är faktiskt utländska småbolag som köps upp av storbolag i USA. Men att starta nytt i USA och hävda sig mot de stora drakarna… Det är nog i princip ekonomiskt självmål. Största chansen man har lär vara att sälja sig till ett storbolag eller om man inte trivs med det helt enkelt låta bli den amerikanska marknaden.

      Visst du har en del exempel på riktigt lyckade bolag. En handfull. Av hur många tusen eller tiotusen som försökt? Sen kan man diskutera hur bra det verkligen går för facebook… Verkar väl vara lite sisådär med det?

     • ”Visst du har en del exempel på riktigt lyckade bolag. En handfull. Av hur många tusen eller tiotusen som försökt? ”

      Ja USA har typ flest framgångsrika företag jämfört med alla andra länder i världen, så vad är det egentligen du dillar om?

     • Alla som är missnöjda med de tjänster som finns är välkomna att starta sin egen. Ett annat sätt är ju att gnälla och använda det som förevändning för fortsatt piratkopiering, en bland alla de andra förevändningarna som är så genomskinliga.

     • ”Ja USA har typ flest framgångsrika företag jämfört med alla andra länder i världen, så vad är det egentligen du dillar om?”

      Det skulle mycket väl kunna förklara dumprotektionismen som dyker upp så ofta i så väl deras inrikespolitik som utrikespolitik. Ju fler framgångsrika företag de har idag ju mer motiverade och ju mer makt har de att försöka stoppa och bromsa nya företag att konkurrera med dem.

     • Du hade en av världens populäraste tjänster: The Pirate Bay. Det var inga ”lata pirater” som stod bakom den. Det var (är fortfarande faktiskt) en mycket välfungerande tjänst. Bra mycket bättre och generellare tjänst i många avseenden än vad mediebrancherna någonsin åstakommit.

      Det är ju brancherna som ”gnäller” jämt och ständigt om piratkopiering, de får väl själva ta tummen ur och skapa lite tjänster som gör piratkopieringen onödig och oattraktiv då. Sen påstår ni själva att det redan finns såna framgångsrika legala tjänster.. men isåfall borde ju piratkopieringen inte längre vara något problem, eller hur!

     • ”Det skulle mycket väl kunna förklara dumprotektionismen som dyker upp så ofta i så väl deras inrikespolitik som utrikespolitik.”

      Eh, USA har en stark upphovsrätt + en stark patenträtt = USA har flest framgånsrika företag.
      En formel som uppenbarligen fungerar.

     • ”Du hade en av världens populäraste tjänster:”

      Det finns många illegala tjänster som är populära, men det innebär inte att de för den sakens skull skall bli legala.

     • ”Eh, USA har en stark upphovsrätt + en stark patenträtt = USA har flest framgånsrika företag.
      En formel som uppenbarligen fungerar.”

      Alltså… du kan inte bara sätta likhetstecken sådär. Du blandar ihop orsak och verkan.

      USA växte sig starkt i en utpräglat liberal miljö där det knappast fanns så värst mycket legala restriktioner på företaganden över huvud taget. Det USA som våra förfäder utvandrade till var ju ett land av frihet. Pratar man med äldre människor så har ganska många fortfarande kvar den bilden av USA. Stor företagarfrihet, ja stor frihet i allmänhet faktiskt. Verkligen ett föredöme. Men utvecklingen som skett framför allt de senaste 10 åren är verkligen inte alls kompatibel med din formel. Nu är det security för hela slanten och medborgarnas friheter får maka på sig, en efter en.

      Först växer man sig stark tack vare liberal politik – sen försöker man ”skydda” sitt försprång med protektionistisk politik. Mycket mer logiskt…

     • ”Det finns många illegala tjänster som är populära, men det innebär inte att de för den sakens skull skall bli legala.”

      Du får motivera varför fildelning ska vara olagligt då. Ursäkter som att det är bekvämare för dig att ha nån slags ensamrätt att ta betalt för gammalt jobb duger inte.

     • ”Du får motivera varför fildelning ska vara olagligt då. ”

      Ingen vill att fildelning i sig skall var olagligt.
      Det är illegalfildelning av upphovsrättskyddat material du inte har rätten till att distribuera som är olagligt och som bör fortsätta vara olagligt.
      Det är skaparens rättighet till sitt material det handlar om, det är skaparens rätt att välja distributionsform och sammarbetspartners.

     • Facebook är ett intressant fenomen som visar hur svårt det är att driva företag under förutsättningen att allt ska vara gratis, att det är ”nånannan” som ska betala kalaset. Det visar så tydligt att piraternas idéer om att det alltid är ”nånannan” som ska betala är mycket svåra att förverkliga. Hade det varit så enkelt hade väl TPB gått den vägen,istället för att sitta i en situation att ”be om nåd” som en klassisk rättshaverist.

     • ”Facebook är ett intressant fenomen som visar hur svårt det är att driva företag under förutsättningen att allt ska vara gratis, att det är “nånannan” som ska betala kalaset. ”

      Du erkänner alltså detta och ändå går REGERINGEN (med Annie Lööf i spetsen) in med 100 miljoner och investerar i ett sånt tveksamt bolag för att det ska kunna etablera sig i Sverige.

     • ”Det är skaparens rättighet till sitt material det handlar om”

      Det finns ingen rättighet att bedriva verksamhet på sina favoritvillkor! Dessutom ljuger du. De som i regel tjänar stora pengar på upphovsrätten är mellanhänder i publiceringsbolag av olika slag. De var mer eller mindre ofrånkomliga i 1900-talet då informationsspridning faktiskt fortfarande kostade något och krävde ett visst företagande. Artister och andra konstnärer tjänar ju knappt några pengar på ”materialet” längre. Istället är materialet reklam för själva arbetet!

      Du kan inte både vilja publicera något och behålla ensamrätt på det längre. Det är omöjligt. Tjänar ungefär lika mycket till som att bli förbannad på gud eller naturen för att tyngdlagen är en bitch ibland när du ramlar och slår dig med cykeln. Internet är en realitet och kommunikationen det medför förändrar förutsättningarna för företagande – precis som alla andra möjliga tekniker gjort förr i historien. Inget konstigt med det. Bakåtsträvarna och förbudsivrarna kommer alltid se ut som dumkonservativa i historiens backspegel. Om det så handlar om hantverksskrånas ensamrätter för flera hundra år sen som hotades av de mycket prisvärdare varorna tillverkade i fabriker eller publicerings-brancherna idag som hotas av den sjukt prisvärda informationsspridningen på internet.

     • FG
      Så mycket trams du kan få samman i ett enda inlägg.

      ”Det finns ingen rättighet att bedriva verksamhet på sina favoritvillkor!”
      Det finns en upphovsrätt och den garanterar att skaparen själv bestämmer över sitt verk.

      ”Dessutom ljuger du.”
      Nej jag ljuger inte, däremot har du ingen aning om vad du talar och skriver om.

      ”Artister och andra konstnärer tjänar ju knappt några pengar på “materialet” längre. ”
      FG, än en gång upphovsrätten tillhör inte artister, upphovsrätten tillhör den som skapar verket. Manusförfattare, filmfotografer, regissörer, scenografer etc vad det gäller film. Låtskrivare och textförfattare vad det gäller musik, författare vad det gäller böcker. De författare jag känner tjänar pengar på sina böcker och avskyr TPB mer än någon annan. De får alla förskott av sina förlag för att skriva och de får alla procent av sålda böcker.

      ”Du kan inte både vilja publicera något och behålla ensamrätt på det längre. Det är omöjligt. ”
      Jo det kan du på precis samma sätt som du alltid har kunnat.
      Bara för att det har blivit lättar att begå ett brott innebär det inte att brottet helt plötsligt skall sluta dömas som ett brott.

      Ditt trams om skrån kan du lägga ned, du är fri att tillverka dina egna böcker, dina egna filmer, din egen musik där du spelar ukelele och mungiga om du så vill och du får distibuera detta material hur du vill, när du vill, till vem du vill – alltså är dina jämförelser inte värda någonting överhuvdtaget.

      Om det är några som är bakåtsträvare så är PPmuppar som inte förstår sig på något alls vad det gäller skapande ocg upphovsrätt.

     • @ F-G – Jag förstår inte vad du ville säga med ditt inlägg om regeringens stöd till FB’s serverpark i Norrland. Har du rökt på ?? Du är ännu mer förvirrad än vanligt??

     • Sten: Du kan inte räkna med att dra in pengar på att distribuera gammalt jobb längre. Det funkar helt enkelt inte. Den tiden då det funkade är förbi. Du kan inte räkna med att skriva en bok och få betalt i efterhand resten av livet eller att skriva en låt och få betalt massa år i efterskott. Världen har helt enkelt slutat att funka så som du vill. Det är bara att inse.

      En stor andel av folket fildelar och ungdomar gör det i större utsträckning än övrigt folk. Upphovsrätten funkar inte i praktiken. Vad många kan ni få fast på ett halvår utan att folk blir irriterade och börjar rösta på PP igen? 20 pers i landet, 30? Mindre risk än att bli träffad av blixten eller att få nån riktigt allvarlig sjukdom eller bli påkörd i trafiken. Och man kan ju inte gå runt med åskledare och munskydd och ha panisk fobi för asfaltsvägar och bilar, hur skulle det se ut??

      Tomas: Lol, nej jag har inte rökt på. Sjunker du så lågt i din argumentation att du inte ens kan komma med andra argument än att antyda att dina meningsmotståndare röker på? Du tycker inte det är det minsta märkligt beteende av ett statsråd att göra så riktade satsningar åt privata företag från andra länder och samtidigt klaga på statliga verk för att de slösar med pengarna? Ingen liten dubbelmoral någonstans? Ingen liten varningslampa om korruption eller så? Jag tar upp det för att det är ett exempel på när politiker böjer sig för charm- och lockarbete som olika brancher utövar – en stor brist i vårt demokratiska system. Ett fritt internet är nödvändigt för att kunna avslöja sådant: medierna är förstås några av de första som dessa intressen försöker charma… om de har någon självbevarelsedrift, dvs.

     • F-G, nu är du verkligen ute och cyklar, igen. Menar du att FB har mutat regeringen? Eller kanske att USA kommit med påtryckningar??
      Har du nåt slags bevis för det? Eller är det bara din konspiratoriska världsbild? Kanske foliemössan sitter lite för långt ned för ögonen så att du inte ser nånting annat än folie?

      Men faktum är att regeringar i alla tider har gjort olika slags riktade satsningar på olika företag och olika industrier. Det är ju en central del av regeringens uppdrag och deras möjlighet att påverka.
      Dessutom måste du skilja på FB som börsnoterat bolag och FB som ett globalt fenomomen. Att deras börskurs har sjunkit betyder inte att deras roll som globalt fenomen har minskat.
      Du ska kanske försöka tänka utanför boxen, F-G? Världen är mer komplex än dina enkla slagord.

     • ” Vad många kan ni få fast på ett halvår utan att folk blir irriterade och börjar rösta på PP igen? ”

      Rösta på PP igen? Det är ju nästan ingen som röstat på PP tidigare, vad är det du yrar om?

      Upphovsrätten fungerar, att påstå ngt annat är lika dumt som att helt plötsligt påstå att lagar som reglerar mord inte fungerar i USA eftersom det finns massmördare eller att snatteri skall vara lagligt då så många snattar.
      FG, det handlar om att skaparen skall och bör ha rätten till det denne skapat.

     • ”FG, det handlar om att skaparen skall och bör ha rätten till det denne skapat.”

      Nej det finns ingen sådan rättighet att tjäna pengar på sina favoritvillkor på gamla arbetsinsatser. Det finns inte sådana gräddfiler att skydda sig mot hobbyföretaganden för någon annan branch och ska heller inte finnas för immateriellt skapande. Speciellt inte då dessa intressen börjar få storhetsvansinne och vill spionera på folks privata kommunikation! Då har det fan gått för långt. Dags att slå ner dessa egokonservativa idioters hybris i backen.

      Vi har kommit till ett läge då distribution är gratis. Ensamrätt på det som skapats är då som att skapa pengar ur luft – helt utan arbetsinsats. Kort och gott ett monopol. Att skapa något i sin ungdom och sedan kunna dra in pengar från det hela livet gynnar inte nyskapande ett dugg – att däremot få betalt löpande för sitt skapande med krav på motprestation – det kan säkert motivera prestationer. Att tjäna pengar på gammalt jobb gynnar i praktiken främst mellanhänderna i de föråldrade 1900-talsbrancherna relaterade till ”publicering” i olika former. De gör med samma gamla ego-beteenden och odemokratiska verktyg i sin kamp att maximera sina vinster som andra utdaterade dinosauriebrancher gjort förr i tiden… De är körda.

     • ”Nej det finns ingen sådan rättighet att tjäna pengar på sina favoritvillkor på gamla arbetsinsatser. ”
      Jo det finns en sådan rättighet som heter upphovsrätt. Den finns även nämnd i FNs texter.

      Det du kallar ”favoritvilkor” är inskrivna i mer eller mindre alla existerande länders lagböcker.

      ”Speciellt inte då dessa intressen börjar få storhetsvansinne och vill spionera på folks privata kommunikation! ”
      Det finns inga upphovsrättsinnehavare som spionerar på dig, du kan slappna av.

      ”Vi har kommit till ett läge då distribution är gratis. ”
      Kostnade för distribution har inget med saken att göra, de flesta brott är gratis att begå utan att några fjänar använder det som en anledning till att brottet skall vara lagligt.

      ”Ensamrätt på det som skapats är då som att skapa pengar ur luft ”
      Ännu en gång ett bevis på din bristande respekt för skapande.

      ”Att tjäna pengar på gammalt jobb gynnar i praktiken främst mellanhänderna”
      Det gynnar just nu mellanhänderna TPB som otillbörligt tjänar pengar på andras arbete.

     • ”Upphovsrätten fungerar, att påstå ngt annat är lika dumt som att helt plötsligt påstå att lagar som reglerar mord inte fungerar i USA eftersom det finns massmördare eller att snatteri skall vara lagligt då så många snattar.”

      Hmm, alltså du får diskutera lagars legitimitet i form av vilket folkligt stöd de har. Folk fattar att om jag snattar en chokladkaka eller skadar någon annan fysiskt – då är det någon som skadas av det. Om jag däremot kopierar (till en kostnad av nästan 0 kr) så blir båda ”rikare” utan att någon går back.

      Lagar jag min egen mat hemma istället för att handla på resturang, då blir jag mätt utan att resturangen får några pengar. Men det är min rätt i en demokrati att få laga mat som hobby. Den rätten till hobbys och personlig frihet överväger faktiskt ”rätten” eller önskan som resturanger har att tjäna pengar på sina villkor. Även om jag gör pannkakor själv och bjuder mina vänner på. Tänk det är mycket pengar lokala creperian går miste om jämfört med om det vore förbjudet att ha privata bjudningar! Men det blir inte något trevligt samhälle om olika brancher ska ha lagstiftade gräddfiler som trumfar folks frihet i privatlivet. Och det är precis där som upphovsrättsbrancherna fått hybris. De tar sig frihet att spionera på folks privatliv för att förbjuda onöskad hobbykonkurrens.

      Det är sådana frihetsinskränkande och fascistiska beteenden som ekonomiska intressen tillåts av lagen att ha i en diktatur – inte i en demokrati! I Sovjet var det staten som hade ensamrätter och trakasserade medborgarnas fria företaganden på detta viset, i USA är det nu för tiden mäktiga privata intressen som svinar på det sättet. Lika obehagligt för medborgarna i vilket fall – och lika liten kompatiblitet med demokratiska rättigheter.

     • ”Om jag däremot kopierar (till en kostnad av nästan 0 kr) så blir båda “rikare” utan att någon går back.”
      Vad du inte fattar är att kostnaden för brottet inte är relevant, de flesta brott är gratis att begå.

      ”Lagar jag min egen mat hemma istället för att handla på resturang, då blir jag mätt utan att resturangen får några pengar”
      Vad har din matlagning med ngt att göra? Du har full rätt att spela din egen musik där hemma på vilka instrument du vill och sjunga hur falskt du vill och spela vad som helst som hobby, det är igen som bryr sig om detta FG, u är du ute och reser rundor med icke argument igen.

      ”Och det är precis där som upphovsrättsbrancherna fått hybris.De tar sig frihet att spionera på folks privatliv för att förbjuda onöskad hobbykonkurrens.”
      Snacka om lögner, ingen upphovsrättsinnehavare spionerar på dig eller på ngn annan.

      Du skriver så otroligt mycket som inte på något vis stämmer med verkligheten,

     • ”Vad du inte fattar är att kostnaden för brottet inte är relevant, de flesta brott är gratis att begå.”
      Det är gratis att äta hemlagad mat. Det utsätter även en branch för konkurrens när du gör det. Konstigt nog har vi inga liknande lagar där som ska skydda resturanger mot tjuvlagning av mat i hemmen. Vet du vad det beror på? Det beror på att vi har fritt företagande i Sverige. Hobbyverksamhet som folk ej drar in pengar på varken beskattas eller förbjuds för att ”skydda” vissa specialintressen. Upphovsrätten är en gräddfil som spelat ut sin roll. Att kräva att kunna ta betalt för gammalt jobb gång på gång. Helt efterblivet. Våra efterkommande kommer klia sig i huvet och inte alls förstå hur vi kunde ha det såhär.

      ”“Och det är precis där som upphovsrättsbrancherna fått hybris.De tar sig frihet att spionera på folks privatliv för att förbjuda onöskad hobbykonkurrens.”
      Snacka om lögner, ingen upphovsrättsinnehavare spionerar på dig eller på ngn annan.”

      LOL. Det är ju avslöjat sen längesen att dessa spion och censur-förslag med FRA-lagen, SOPA, ACTA m.fl. är initierade från upphovsrättsintressen. De drar sig inte heller för att helt skamlöst utnyttja barn i sin propaganda för att blåljuga om att sådana censurfilter på något vis skulle skydda barn.

      Dessutom finns det massa bevis på motsatsen av det du hävdar: Flera som åkt fast som konsekvens av IPRED-lagen och att upphovsrättsfirmor och intresseorganisationer tillåts spionera och leka privatdetektiver på internet. Så du LJUGER RAKT UT. Upphovsrättsinnehavare spionerar på nätet. På fildelningssidor med mera. De tar sig rätt att leka polis och ta rättsväsendet i egna händer genom att muta poliser som exempelvis Jim Kayser i the pirate bay rättegången. Upphovsrättsintressena snackar fint om att de har lagen på sin sida, men när det kommer till kritan så drar de sig inte alls för att fuska hejdlöst med spelreglerna inom rättsväsendet.

     • FG:

      Jag svarar i ny tråd

     • Jag hade ett långt meningsutbyte med Fredrika på Christians sida där jag argumenterade precis som hon gör, in i detaljer och ordval och mal på.
      Det hela resulterade i att hon började skriva underliga meddelande ( i kommentarerna till mig) med namnhänvisningar utan någon logik (som hon hävdar inte var ämnade åt mig, trots att hon fortsatte med samma underliga meddelanden någon månad senare på Flakvinges sida).
      Dessutom hävdade hon att ”stjäla någons hjärta” handlade om en förlust av en ändlig resurs och att det bara kunde inträffa en gång, likaså hävdade hon att ”stjäla någons tid” handlade om en förlust av en ändlig resurs nämligen en förlorad möjlighet inom en specifik tidsrymd:-). Detta under debatt gällande Trobergs nyttjande av ordet stjäla gällande fördelning av skattemedel.

     • Att du orkar. Hon är helt hopplös, liksom Scary och YesToPP som anfaller i flock med osammanhängande inlägg, logikvurpor, avsiktliga eller oavsiktliga vantolkningar och ständiga lögner och personangrepp. Usch vilket folk!

      Och sen det där jävla tjatet om prejudicerande domar som inte har någon som helst relevans för hur domstolarna kommer att döma, inte förrän det möjligen skulle komma en ny dom som går upp i HD och dömer i helt annan riktning men där är vi inte idag.

     • Visst det finns enstaka idioter i alla läger. Men jag skulle knappast säga att du är av de mer sansade antipiraterna. Lite bättre debattstil än ole förstås, men ändå ganska rabiat. Man får heller inte glömma risken att det kommer in en och annan under falskflagg och försöker få motståndarsidan att se ut som kompletta idioter genom att bete sig precis som du beskriver…

     • Lol, du ser mig som rabiat;-)…
      och sen tror du att Harlekin, Donsan, Fredrika mfl seglar under falsk flagg för att försvaga PP sidan.
      Fredrika är enligt Falkvinge en av de skarpare PPdebattörerna och han hänvisar ofta till henne.

     • Någon av de här värstingarna är antagligen Falkvinge eller Engström. Svårt att bevisa men det skulle i alla fall inte förvåna mig.

     • Tror faktiskt inte att ngn lägger ned tid på fejkade identiteter på dylika forum förutom de som är så unga att man märker det.
      Sen finns de ju strålande unga motsatser som Callandrella, en mycket trevlig PP anhängare.

     • Calandrella är bättre men har på senare tid i allt högre grad valt att följa stimmet. Jag anade en förmåga till eget tänkande och ifrågasättande men den verkar nu ha börjat slipas bort av översteprästerna, detta är inte en önskvärd egenskap i en sekt. Synd.

     • Men herregud, du verkar ju mer och mer rabiat. Sekt?? Vart får du allt ifrån? En mer löst socialt sammanhållen politisk grupp än pirater får du väl leta efter 😛 De flesta pirater gillar bara att dela information med varandra och att få ha ett privatliv som är fritt från staten och nosiga bolags insyn. Vanliga demokratiska åsikter, yttrandefrihet och att få ha ett privatliv. Det är inte ett dugg extremt med de åsikterna.

      Men det kräver en viss insikt i det digitala samhället vi lever i och att konsekvenserna av upphovsrättslagstiftningen i större och större utsträckning sabbar både privatliv och fri kommunikation på internet. Det är en insikt som skiljer oss från övriga partier, eller åtminstone värderingen att det är så viktigt att värna rätten till ett privatliv och demokratiska rättigheter att vissa näringslivs-gräddfiler faktiskt får ta ett steg bakåt.

      Miljöpartiet tycker att miljön är värd att värna på eventuell bekostnad av näringslivets gräddfiler, sossarna att arbetares rättigheter är värda att värna på eventuell bekostnad av näringslivets gräddfiler… Det är inte ett dugg mer sekt-liknande med piratpolitik än andra etablerade politiska rörelser.

     • Läser du noggrannare så ser du nog att svaret var till nejtillpirater, det var i alla fall tanken. Fredrika har jag inte påstått segla under falskt flagg. Harlekin och Donsan däremot är ju nästan klockrena önske-parodier på pirater här på forumet emellanåt…

     • Det finns fler ”önske-parodier” på pirater i detta forum. Men det tragiska (och i viss mån praktiska) är att det man vid första anblicken kan tänka – det är omöjligt att någon har sådana åsikter – i praktiken visar sig vara sant.

      Har man sett personer med den typen av åsikter som du, Donsan och Harlekin har, gång på gång, då kan det omöjligen vara en parodi. Samma åsikter ser man ju även från Engström, Troberg och Falkvinge. Det är helt enkelt så det ser ut, otroligt eller ej.

     • Åsikterna är troligen inte så dåliga om du hör dem från Engström eller Falkvinge. Er enda tröst är väl att även de smartaste får ett feltänk då och då. Själva piratidéerna sprids ju snabbare än nånsin för närvarande. Framförallt nere på kontinenten. Det enda ni tycks kunna göra är att försöka hitta det allra pinsammaste och peka och skratta. Det håller inte i längden eftersom det faktiskt finns riktig substans i piratpolitiken.

     • Man behöver inte leta för att hitta pinsamheter hos Falkvinge.
      Vad det gäller PPs spridning så får vi se vad det blir. I Sverige blev det upp som en sol och ned som en pankaka.

     • Vänta lite du, detta är inte över – det har ju knappt börjat. Hur många år från miljöpartiets grundande tills de kom in i riksdagen? Det var ju några år iaf. Såna här saker tar tid och måste nog få ta lite tid. Det handlar om olika generationers moral och värderingar och sånt ändras inte över en natt utan efter X mandatperioder. Fortfarande har piratpartierna enormt över snittet (ofta över 20-25%) i stöd om du ser till skolungdomar – så det ser lovande ut inför framtiden. Skolungdomarna är ju framtida röstare.

     • Första valet MP ställde upp vid (1år efter det att partiet bildats) resulterade i 1,7% av rösterna.
      Valet efter detta kom MP in i riksdagen med 5,5% av rösterna.

      Motsvarande för PP vid mer eller mindre identiska tidsrymder är 0,63% och 0,65%.

     • Jäpp och vi vet ju att de flesta småpartier, speciellt missnöjespartier, självdör ganska snabbt. Ny demokrati, Junilistan, Fi, PP…

     • Piratpartiets låga väljarsiffror är ett tecken på att antipiraternas metoder är helt värdelösa. Om antipiraternas taktik att minska fildelning verkligen skulle _funka_ så folk slutade tanka ner eller inte längre kunde tanka – då skulle du få se på andra bullar i valen. MP hade ju verkligen riktiga exempel på att miljön faktiskt förstördes – så vitt jag vet… Vi har FRA och IPRED som på pappret ser elaka ut. Men i praktiken ändrar de inget vad gäller fildelningsfrågan. Alla kan fortfarande fildela illegalt och inget görs åt det.

     • ”Piratpartiets låga väljarsiffror är ett tecken på att antipiraternas metoder är helt värdelösa. ”

      FG, nu irrar du i rundor igen. Det var du som hävdade likheter i siffror mellan Miljöpartiets start och PPs start.
      Jag påvisar endast att du har FEL även gällandet detta.

     • Enligt wikipedia startades MP 81 och kom in första gången 88. Dvs efter typ 7 år. Piratpartiet har ställt upp i två nationella val – det ena redan efter 0.5 år och det andra efter 4.5 år. Så att påstå att miljöpartiet ”kom in före” är lite tveksamt. Visst – det blir nog inget mer val förrän 8.5 år gått för piratpartiets del. Men 8.5 är betydligt närmre 7 än vad 4.5 är. Så du får allt ta o lära dig lite matte, Sten.

     • Det finns fler skillnader, på den tiden hölls det val var tredje år, etc etc.

      Vid MPs första val fick de mer än dubbelt så många röster som PP, så redan där spricker din jämförelse å det grövsta.

      Men för all del, det är skillnad på 4,5 år och 7 år. Det är också en skillnade på att komma in i riksdagen med över 5% och att efter 4 år inte nämnvärt ökat sitt väljarstöd.
      Nu är det ju även så att PP medlemmarna fortsätter att försvinna från partiet dagligen och fortsätter detta i samma takt så ser det inte ut att finnas mer än ca 3000 PPmuppsmedlemmar vid nästa val.

      Med tanke på molntjänster och appar så tippar jag att nedladdning har ca 3 år kvar innan mängden individer som pysslar med det är så försvinnande liten att de inte är ngt att bry sig om.

     • ”och att efter 4 år inte nämnvärt ökat sitt väljarstöd.”

      Men har det blivit svårare eller farligare att fildela då? Knappast. Folk blev förbannade precis vid TPB eftersom de trodde det skulle bli nån praktisk skillnad, men det visade sig ju att det går lika fint att fildela nu som förr – så folk orkar väl inte engagera sig så noga – de får ju fortfarande hem senaste tvsnitten och coolaste musiksamlingarna utan större besvär eller nåt större risktagande på vardagkvällarna.

      Själv tror jag molntjänster kommer ha en peak och sen kommer nåt pinsamt ske – typ att förr eller senare kommer massvis av människors privata information läcka och då kommer folk och/eller företag bli skeptiska och börja dra sig för att använda dem.

     • ”Själv tror jag molntjänster kommer ha en peak och sen kommer nåt pinsamt ske – typ att förr eller senare kommer massvis av människors privata information läcka och då kommer folk och/eller företag bli skeptiska och börja dra sig för att använda dem.”

      Den troliga utvecklingen är att folk blir allt mindre intresserade av att slita med datorer och programvaror. De flesta vill ha automatiserade tjänster, min erfarenhet är att de flesta inte varken gillar eller är intreserade av datorer.

     • Sten: Hur mycket är dessa personers information värd då? De som inte orkar bry sig om hur datorer funkar och hur deras information används?

     • ”Hur mycket är dessa personers information värd då? De som inte orkar bry sig om hur datorer funkar och hur deras information används?”

      Nu ballar du ut igen.

      Vad har värdet på indivders information med vårt meningsutbyte att göra?

      Diskussionen tar slut med att jag tror att illegalfildelning försvinner allt mer, mycket på grund av molntjänster. Jag ser hur ungarna runt 12-14 års ålder använder nätet. De har använt Gmail som disk back up sedan de började använda internet.

      Du tror illegalfildelning kommer att fortsätta, varsågod och tro det. Du tror att folk kommer att orka hålla på med datorer, diskar och programvaror, varsågod och tro det.

     • Feltryckning resulterande i feladressering vid svar kan vi alla göra….

     • Jag har varit och pratat med medlemmar i piratpartet på stan inför valet 2010, och kan säga att deras åsikter inte var långt ifrån donsans.

     • Förvånar mig inte.

     • Då var det nog inte mig du snackade med. Dock snackade jag med några (nästan läskigt) inbitna MPare som hävdade att piratpolitik inte var ”ansvarsfull” då vi inte hade ett heltäckande program. Nästan lite skrattretande diskussion från och till. Vilket parti som är bara några få år gammalt har ett heltäckande program?? Tror knappast miljöpartiet hade ett heltäckt program på 80talet. 😉

  • Ska vi ha omröstningar och namnunderskrifter istället för domstolar?

   • Nej tack!

    Men jag förstår ju att piraterna vill ha det så. De anser ju att ”2 miljoner nedladdare” redan är en omröstning i sig, vilket det absolut inte är.

   • Nä, antipiraterna vill ju själva kunna bestämma inte bara lagarna utan även rättsväsendets agerande. Det har vi lärt oss av the pirate bay rättegången som varit så genomrutten att det inte undgått vad du skulle beteckna som ”vanligt folk”. Alltså även folk som inte är så värst bevandrade i piratpolitik inser ju att denna rätts-behandling av piratbukten är helt åt helvete.

    • Det enda ruttna med TPB-rättegången är att den drog ut på tiden och under hela perioden kunde man fortsätta driva sajten. Det normala är annars att man ser till så att brottsligheten upphör eftersom det finns många brottsoffer. Jag undrar hur följande rättegångar kommer att gestalta sig, när man åtalar för fortsatt drift.

     • Där delar du inte särskilt mångas värderingar kan jag lova dig. 😉

     • Dessutom får du nog driva de domstolarna i alla möjliga av världens länder då det är enkelt för vem som helst att sätta upp egna piratbukter hemma i källarn. Throw money at the problem, and it will remain. Försök finna nya sätt att arbeta på istället. Utgår ni från att kunna stoppa informationsflöden på nätet så kommer ni troligen fetfaila. Så enkelt är det. Erbjud tjänster som är bättre så kan det säkert funka. Du och andra här på bloggen har ju själva gett exempel på ”legala” tjänster som funkar och som drar in pengar. Men att kräva att det ska ske helt utan hobby-konkurrens är helt jävla batshit crazy. Helt att jämföra med ingreppen i privatlivet om resturanger kom fram och började kräva att få spionera in i folks köksfönster för att se att de inte tjuv-lagade mat hemma…

     • ”Det normala är annars att man ser till så att brottsligheten upphör eftersom det finns många brottsoffer.”

      Det normala i demokratier är snarare att när lagar i näringslivet börjar inkräkta på privatlivet och demokratiska rättigheter som yttrandefrihet så får dessa ”näringslivs-gynnande” lagar maka på sig. Vi tolererar inte gräddfiler för andra brancher än upphovsrättsbrancher vad det gäller att slippa undan hobbykonkurrens. Du ser inte några knäppa lagar på att det är förbjudet att laga pannkakor för hemmabruk för att det skadar lokala créperians möjligheter att tjäna pengar – heller inga kränkande lagar som ger representanter för denna branch rätt att gå in och tjuvglo i folks köksfönster. Det är inte otillåtet att meka med sin bil eller MC hemma på fritiden för att det skulle skada lokala verkstädernas inkomster. Ser du inte kopplingen mellan strikta monopolregler i näringslivet och sabbad frihet och privatliv för medborgarna så vet jag inte hur man tydligare ska förklara. Knappast någon annan branch har så monopolistiska skyddsregler som ”publiceringsbrancher” har idag.

      Grundläggande mänskliga rättigheter väger tyngre än näringslivets önskedrömmar. Det är en av grundpelarna för modern liberal demokrati. Med internet har yttrandefriheten och rätten till privat kommunikation fått ytterligare ett spelrum: internet. Detta förstår inte de äldre generationernas politiker. De tror att internet är nån ”leksak” som inte har något med ”verkligheten” att göra och som man kan ”ta ifrån” medborgare om de varit ”olydiga”.

 10. Hur länge ska PP hålla på med breddningen?

  Riksdagsvalet är om 2 år och det börjar väl nu bli dags att sätta ner fötterna i fotblocken???

  Starten inför riksdagsvalet 2014 börjar väl efter sommaren nu och om PP håller på att bredda i 6-12 mån till finns det knappt nån tid till att accelerera inför valet 2014!

  Visst…bredda kan man göra hur länge som helst men en gedigen grundplåt borde väl vara klar när som helt nu hoppas man ju?!

  ?

  • Det finns väl ännu så länge inga beslut tagna angående vad som ska tas in i programmet från breddningsarbetet. Hur som helst har det skänkt mig många skratt att läsa om det som föreslås.

   Just nu verkar PP officiellt mest användas som verktyg för HBTQ-lobbyn.

  • Någon som vet hur långt de har kommit i sin breddning?

   • Tycker det ser ut som Falkvinge blir allt bredare för varje dag som går:-)

    • Det där var väl en ganska osmaklig och osaklig kommentar ändå? Hur skulle du känna om någon sa något sådant om dig? Detsamma gäller Nejtillpiraters +1 nedan. Att förlöjliga sina meningsmotståndares fysiska attribut känns inte seriöst.

     • Det var inte menat som seriöst, det var menat som osmaklig, osaklig och desutom elak lyteskomik.
      Vilket Falkvinges uppenbarelse inbjuder till.
      Och när man tänker efter så inbjuder Trobergs uppenbarelse till liknande skämt om breddning. I detta ljus framstår PP som ett mycket brett parti.

     • Det är ändå inte det värsta som dessa herrar har att erbjuda i termer av argumentation… Att anklaga pirater att vara Breivikar och våldtäktsmän är något som förekommit mer än en gång i denna bloggen…

     • Vad jag vet så har ingen här i alla fall anklagat pirater för att vara Breivikar och våldtäktsmän. Påstår du det så får du föra fram bevis eller så är du en lögnare.

      Dock förekommer det då och då att man jämför vissa aspekter hos olika typer av brottslighet, typ snatteri och piratkopiering, liksom även hantering av rättsfall, nåd osv. Eller att man bildligt talat – väldigt tydligt – anser att piraterna ”våldtar” upphovsmännen. Men det du påstår år osakligt och en lögn, eller kom med bevis.

     • ”Påstår du det så får du föra fram bevis eller så är du en lögnare.”

      Ni dränker det som vanligt i bajssnack och så är det er egen blogg så ni kan ju ta bort bevisen om ni känner för det. Jag tänker inte försöka bevisa nåt på din egen blogg. Det kan du bara fetglömma.

      ”Eller att man bildligt talat – väldigt tydligt – anser att piraterna “våldtar” upphovsmännen”

      Som sagt. Guilt by association och smutskastning. Det verkar vara det enda ni kan här va?

     • Bara ett oskyldigt skämt. Jämfört med piraternas tillfällen och hot så är det ju försumbart.

     • Vilka pirater här på bloggen har hotat er?

  • Ja, med flera sajter, piraterna börjar nu bli rädda. Och med tanke på räder och höga straff så förstår man även att bara idioter driver en stor piratsajt. Rättsskipandet börjar komma ifatt nu på internet men det finns oerhört mycket mer att göra.

   • Grabbar, snälla… Det är inte värt besväret… Ta ner en och 10 nya kommer ploppa upp…

  • Piraterna borde väl jubla, det innebär ju att ytterligare en ”mellanhand” försvinner.

 11. FG
  ”Det är gratis att äta hemlagad mat. Det utsätter även en branch för konkurrens när du gör det. ”

  När du lagar mat hemma så gör du din tolkning av en maträtt. Skall du likna detta med musik, film eller böcker så får du i så fall ta fram din ukelele och spela din egen tolkning av Främling, ta fram kameran och iscensätta din egen variant av Titanic, du förstår – du har den fulla rätten att göra din egen tolkning.

  ”LOL. Det är ju avslöjat sen längesen att dessa spion och censur-förslag med FRA-lagen, SOPA, ACTA m.fl. är initierade från upphovsrättsintressen. ”

  Suck, så mycket fel du kan plita ned.
  FRA har inget med upphovsrätt att göra.
  SOPA var något som de skrev i USA, det gick inte genom och det har inget med Sverige att göra.
  ACTA hade inte en endaste rad gällande spioneri.
  Så du ljuger i varje aspekt av din text.

  ”De tar sig rätt att leka polis och ta rättsväsendet i egna händer genom att muta poliser som exempelvis Jim Kayser i the pirate bay rättegången. ”
  Dubbel suck, Är J K dömd för att ha tagit mutor? Trodde att alla pirater stod bakom tesen att alla är oskyldiga tills det i domstol är bevisat att de är skyldiga?

  PP står för pöbelmentalitet.

  • Hur kan du inte se likheten att resturanger går back om folk lagar mat hemma? Branchers önskan att tjäna pengar på sina favoritvillkor får inte trumfa mänskliga rättigheter, det blir inget trevligt samhälle då. Det blir som i Sovjet eller USA där du måste vara ständigt rädd vad du gör i ditt eget hem på din privata tid för att inte förarga de mäktiga monopolisterna med sina byråkrater som kan komma och ta dig med lagen som slagträ.

   Förut krävdes det en hel industribranch för att åstakomma det som fildelning idag till stor del gör gratis. Upphovsrätten är bara en gammaldags lag som hade som syfte att se till att skapa ett ramverk av regler åt den branchen. Men lagen är inte längre kompatibel med verkligheten, då det går att utföra som en hobby vad som förut, på 1900talet krävde stora investeringar och industriella ekonomier.

   ”FRA har inget med upphovsrätt att göra.
   SOPA var något som de skrev i USA, det gick inte genom och det har inget med Sverige att göra.
   ACTA hade inte en endaste rad gällande spioneri.”

   FRA har med spioneri att göra och på nyheter24 avslöjades att det var efter amerikanska påtryckningar som även FRA-lagen var på G.

   SOPA skrevs i USA, det gick inte igenom… visst så långt har du rätt. Att tro att amerikansk inrikespolitik nu för tiden ”inte har något med Sverige att göra” är ju bara efterblivet. Tror du på det själv?

   Jo det stod visst i tidiga texter om ACTA (de första som läckte) att ISP skulle kunna göras ansvariga för kommunikation. Det betyder i princip att ISP skulle ha ansvar att systematiskt sprätta och läsa digitala brev åt upphovsrättsinnehavare.

   ”Dubbel suck, Är J K dömd för att ha tagit mutor? Trodde att alla pirater stod bakom tesen att alla är oskyldiga tills det i domstol är bevisat att de är skyldiga?”

   Han är inte dömd av något rättsväsende. Han var ju själv en del av rättsväsendet. Vi har medier att granska politiker och rättsväsende för att komma tillrätta med fusk och korruption. Det finns ju ingen som seriöst tror att J K om han vore skyldig skulle häktas eller åtalas för detta. Troligen skulle du i sådana fall få se ”nedlagt i brist på bevis”.

   Att anmäla oegentligheter angående hur rättsväsendet funkar till rättsväsendet.. det är bara slöseri med tid. Klart de inte kommer erkänna sina fusk. Det krävs oberoende granskning i stil med hur tidningar och andra medier arbetar.

   PP står inte alls för pöbelmentalitet, vi står för ett fritt internet där allt fler i samhället kan agera media och avslöja oegentligheter bland politiker och rättsväsende.

   • ”Hur kan du inte se likheten att resturanger går back om folk lagar mat hemma?”
    LOL, när du lagar mat så gör du din egen tolkning av pyttipanna, det är du som tillagar den.
    Du är välkommen att göra din egen tolkning av Främling spelandes balalajka och näsflöjt, precis som du tolkar maträten kan du tolka musiken och du får lov att dela ut den till vänner och bekanta bäst du vill.
    Det finns ingen likhet med matlagning i hemmet, TPB distribution och piratkopiering.

    ”FRA har med spioneri att göra och på nyheter24 avslöjades att det var efter amerikanska påtryckningar som även FRA-lagen var på G.”
    Vännen, läs igen, jag skrev FRA har inget med UPPHOVSRÄTT att göra.

    ”Jo det stod visst i tidiga texter om ACTA (de första som läckte) att ISP skulle kunna göras ansvariga för kommunikation. Det betyder i princip att ISP skulle ha ansvar att systematiskt sprätta och läsa digitala brev åt upphovsrättsinnehavare.”
    Vad som stod i tidigare texter är irrelevant, den text man röstade om innehöll inget om spioneri och i övrigt gick avtalet inte genom så därmed är det absolut ingen som spionerar på dig.
    Så slappna av, det finns ingen upphovsrättsinnehavare som spionerar på dig.

    ”Han är inte dömd av något rättsväsende. Han var ju själv en del av rättsväsendet. Vi har medier att granska politiker och rättsväsende för att komma tillrätta med fusk och korruption. Det finns ju ingen som seriöst tror att J K om han vore skyldig skulle häktas eller åtalas för detta. Troligen skulle du i sådana fall få se “nedlagt i brist på bevis”.
    Att anmäla oegentligheter angående hur rättsväsendet funkar till rättsväsendet.. det är bara slöseri med tid. Klart de inte kommer erkänna sina fusk. Det krävs oberoende granskning i stil med hur tidningar och andra medier arbetar.

    Oj vad mycket text, så slutsatsen är at J K, som det ser ut nu, skall anses vara oskyldig, i o med att det inte är bevisat att han är skyldig. Att skriva något annat går ju stick i stäv med tanken om oskyldig till bevisad skyldig.
    Eller menar du att ”det är slöseri med tid” och därför har PPmuppar rätten att bestämma vem som är skyldig?
    I så fall står PP verkligen för pöbelmentalitet.

    • ”LOL, när du lagar mat så gör du din egen tolkning av pyttipanna, det är du som tillagar den.”

     Ja men den medför ändå att lokala resturangen går miste om att sälja en lunch jämfört med om det vore förbjudet. Förbud på företagande är alltid frihetsinskränkande. Oavsett om det gäller hobbyn matlagning, hobbyn att meka med MCn, att snickra på sommarstugan eller att fildela på internet.

     Har du hört någon säga:

     ”Du kan ju göra ROT-avdrag för att snickra på sommarstugan, så slut upp o stjäl jobb för hantverkarna!”

     ”Du kan göra RUT avdrag för städningen, ställ in dammsugarn o sluta konkurrera med städfirmorna, din buse!”

     Det är för att dessa brancher inte har nån ensamrätt på det som de gör. Men upphovsrättsindustrin har en ensamrätt att sälja spridning av datafiler som krockar med hobbyn att fildela (sprida datafiler på hobbybasis utan vinstintresse).

     • Suck, vad du kan tjata vidare med jämförelser som inte fungerar.

      ”Ja men den medför ändå att lokala resturangen går miste om att sälja en lunch jämfört med om det vore förbjudet. Förbud på företagande är alltid frihetsinskränkande. Oavsett om det gäller hobbyn matlagning, hobbyn att meka med MCn, att snickra på sommarstugan eller att fildela på internet.”

      Och hur mycket kan du missförstå, det verkar aldrig ta slut.

      Immaterialrätten handlar om skaparens rätt till det verk han skapat. Verk i detta fall är immateriella så om det skulle vara något restaurangen hade ngn rättighet till så skulle det vara receptet. Men vet du vad FG, recept, formler eller upptäckter ingår inte i upphovsrätten på frunad av anledningar de flesta förstår, men tydligen inte du.

      I övrigt så har du om igen bytt inriktning på dina inlägg;
      Du jämför först mellan matlagning och att spela musik hemma – och insinuerar att du inte är fri att spela vilken musik du vill hemma.
      Du har uppenbarligen fel, du får spela vilken musik du vill hemma hur du vill, precis som att du får laga vilken mat du vill (så länge du inte stulit matvororna eller receptboken). Alltså har du än en gång argumenterat och hävdat något som är felaktigt.

      Att mecka med MCn är att likna plinkades på pianot hemma, att snickra på sommarstugan är att likna att tälja en flöjt – du har all rätt i världen att göra båda delar.

     • Det finns ingen rätt till verk som skapats. Incentivet att skapa nytt är starkt nog av all den gratisreklam som fildelning innebär. Om något så borde upphovsmän betala fildelare för allt gratisjobb de lägger ner på att sprida reklam för deras jobb!

     • ”Det finns ingen rätt till verk som skapats. ”

      Octagon LOL

      Jo det finns ngt som heter upphovsrätt som mer eller mindre alla länder i världen har insikrivet i sina lagböcker.

      Det är rätten till det unika verk man skapat som förhindrar andra att sätta sitt namn som skapare av verket, det förhindrar bolag att nyttja ditt verk utan att betala, det förhindrar politiker att anvnda ditt verk för politiska ändamål du inte gillar och det ger dig rätten att välja hur verket skall sälja och distribueras… en mycket bra lag som dessutom är inskriven i FNs texter.

     • Lagstiftningen i fråga är skriven för en värld som inte längre existerar. Verkligheten har sprungit om lagboken. Ni spelar på övertid. Du kommer få se. Jag har tjatat om detta i 3 år nu och under tiden har pirater kommit in i EU-parlamentet och i en fjärdedel av delstaterna i Europas största ekonomi Tyskland. Upphovsrätten har inte en jeevla chans.

     • Jag vill inte grumla din entusiasm för de framgångar Tyska PP har haft. Men innan du dödförklarar upphovsrätten kanske du ska fundera lite till. En viktig del av Tysklands ekonomi är bilindustrin, en industri som är helt beroende av en stark lagstiftning inom upphovsrätt, patenträtt och immaterialrätt. Man skulle kunna ana att intresset för det tyska PP svalnar när väljarna inser att de driver en politik som innebär ett mycket stort hot mot bilindustrin.
      Framtiden får utvisa vad som händer.

     • Nej. Bilindustrin och ingen annan industri heller för den delen är beroende av patent. Det är en myt.

     • Upphovsrätten kommer att bli allt viktigare ju billigare framställning av de fysiska produkterna blir.

      Världen som skapar verk och därmed nyttjar upphovsrätt existerar fortfarande tror att Mercedes, Bosh, Siemens mfl i mpngt och mycket förlitar sig på den.
      Att PP kom in i Tyskland berodde till stor del på att de drev frågor som att legalisera maruijana och hash samt att all kollektivtrafik skall vara gratis.
      Enligt Engström stod fildelning inte som ngt som lyftes fram alls i den Tyska debatten.

      Under de tre år du tjatat har PP sverige decimerats, jag tippar det samma komma att inträffa i Tyskland under de kommande 3 åren.

     • PP Sverige har inte decimerats. Det är bara så att entusiasmen har lagt sig lite. Folk blev riktigt engagerade när de i början var rädda att fildelningen verkligen var hotad, när vi fick IPRED och när TPB blev fällda i tingsrätten. Men det visar sig ju att det inte gjorde nån praktisk skillnad – det går fortfarande utmärkt att fildela – och då orkar folk inte engagera sig lika mycket. Inte ett dugg konstigt.

     • ”Det är bara så att entusiasmen har lagt sig lite.”

      LOLLOLLOLLOLLOL
      Det historiskt största minskningen ett politiks parti någons haft, 43 000 medlemmar som inte forsatt vara medlemmar.

     • Ja men ett år före var det ju precis lika många som efter. Jättemånga gick med i ren protest mot fusket i TPB-rättegången. Om man inte förnyar sitt medlemsskap så räknas man inte längre. Så det är uppenbarligen många fler som sympatiserar än som orkar vara aktiva. Någat att tänka på när ni går på offensiv, antipirater 😉

     • ”Ja men ett år före var det ju precis lika många som efter. ”

      Förutom att det du skriver inte stämmer så kan man bara undra vad det har för betydelse. PP har haft det största tappet någonsin.

      ”Så det är uppenbarligen många fler som sympatiserar än som orkar vara aktiva. ”

      Nu kan vi verkligen snacka om att dra slutsatser utan någon egentligen vetskap, du har ingen aning om hur mpnga som sympatiserar med PP idag.
      Jag tippar att de flesta hoppade av när de upptäckte att Falkvinge anser barnporr enbart varandes information som alla bör få inneha bäst de vill,
      jag tror att mängder hoppade av för att Falkvings tvingades bort från sin ledarposition på underliga sätt,
      jag tippar att många hoppade av då de upptäckte att PPmöten är en kakafoni av dumheter och trams,
      jag tippar att många hoppade av för att Troberg inte är lika bitsk som Falkinge,
      jag tippar att många hoppade av då de upptäckte att Engström försökte styra och ställa som han själv ville och då nyttjade sin pengaställning i EU som påtryckningsmedel… etc etc

     • En hel del lämnar nog PP även pga att man anser att Anna Troberg ”kidnappat” partiet för att driva HBTQ-frågor. För merparten av medlemmarna är knappast den frågan prioriterad.

     • Bara en liten detalj, du får inte mecka med din MC hur som helst. Dels får du inte förändra den så att den avviker från registeringsbesiktningen och dels gäller inte eventuella garantier och försäkringar.
      Dvs en avtalad inskränkning av din äganderätt. Precis som när du enbart betalar för nyttjanderätten när du köper musik, film och programvaror.

      Nästa gång kanske du kan hitta på en liknelse där du inte säger emot dig själv? Prova 🙂

     • Ja, det finns inskränkningar som motiveras med t.ex. trafiksäkerhet kan jag tänka mig, men det är ju en helt annan grej än motivet att folk ska kunna sitta på oöva och dra in pengar på gammalt jobb!

     • Visst, en del begränsningar beror på trafiksäkerhet. Men de flesta beror just på upphovsrätt och andra immaterialrättsliga lagar och avtal. Precis på samma sätt som när du betalar för rätten att nyttja programvara, musik eller film.

  • Så sant. PP står absolut för pöbelmentalitet. Anarkoliberaler med ett ”finare” ord.

   • PP vill inte sänka skatterna eller plocka bort välfärden. PP vill inte släppa droger fria (inte i Sverige iaf). PP vill inte ta bort rättsväsendet (bara shejpa upp det lite. 😉 Så jag förstår verkligen inte vart du får ”anarkoliberaler” ifrån. Oftast brukar man väl mena såna som vill krympa bort staten till ingenting och plocka bort alla lagar och regler. Det vill ju verkligen inte PP.

    PP vill främst värna om demokratiska rättigheter på internet, som är vår nya arena för tryckfrihet och yttrandefrihet! Detta kan åstakommas utan att offra varesig välfärd eller rättsväsende!

 12. http://www.onlinegraduateprograms.com/blog/2012/07/crash-course-in-online-piracy/

  Ännu fler bevis på att NTP och hans kamrater är helt ute och cyklar.

  • Bevis på vad? Det finns ju inget som säger hur det skulle gått för filmen om den inte kommit ut på piratmarknaden innan den släpptes officiellt.

   Titeln på detta dravel är fel. Borde vara ”crashed course…”, inte ”crash course”

   • Tes:

    ”Piratkopieringen är inte i sig ett problem – det är ett symptom på att marknaden måste anpassa sig till rådande tekniska möjligheter.”

    Bevis: Länken ovan.

   • Det är inte heller nån som vet hur mycket mer pengar som resturangerna i vårt land skulle omsätta om det vore olagligt att laga sin egen mat hemma. Men det är irrelevant. För brancher i näringslivet har INGEN JÄVLA RÄTT att förbjuda konkurrerande hobbyverksamhet för att tjäna pengar på sina favoritvillkor! Det ska inte finnas några gräddfiler för företag att ha ensamrätt att sköta verksamhet på sitt eget vis.

    Speciellt inte om de är så efterblivna och dumkonservativa och förtjänar att bli utkonkurrerade av såväl hobbykonkurrens som flitiga entreprenörer.

    Det inkräktar på tok för mycket på personliga friheten att tolerera sådana protektionistiska lagar som förbjuder folk att ha hobbys enbart med syfte att höja vissa branchers möjligheter att tjäna pengar. Upphovsrätten är en sådan lag som inkräktar på hobbyverksamheten fildelningen.

    • Varför fortsätter du skriva om hemlagade mat?

     Matlagning ingår inte i upphovsrätten, recept ingår inte i upphovsrätten.

     Och du har (precis som vad det gäller matlagning) all rätt i världen att spela vilken musik du vill i hemmet, det är ingen som hindrar dig, du får spela på vilka instrument du vill, du får spela Gulligullankoko som en gök, Främling, Gyllen skor, eller vad du än kan tänkas gilla för låtar. Och du får spela dem precis hur illa eller bra som du vill.

     Det finns ingen som försöker inskränka gällande vad du spelar för musik hemma oavsett om du spelar munjiga, näsflöjt eller banjo….

     Så lägg ned misslyckade jämförelser, det blir enbart löjligt…

     • Det är ju en klockren jämförelse mellan 2 olika företaganden.

      Det ena företagandet har ”gräddfiler”, dvs laglig rätt att stoppa konkurrens. Den andra tvingas finna egna sätt att prestera något som folk vill betala för. Finns ingen anledning varför man ska kunna äga nån ”rätt” till ett verk. Incentiven borde helt klart vara bra nog med all den gratisreklam som fildelning på hobbybasis innebär.

      Om något borde tvärt om upphovsmännen betala fildelarna för allt gratisjobb de lägger ner med att marknadsföra dem! 🙂

     • ”Det är ju en klockren jämförelse mellan 2 olika företaganden.”

      Trippel LOL. det är motsatsen till klockrent.
      Den enda likheten som finns är att Du har rätten att laga vilken mat Du vill och Du har rätten att spela vilken musik Du vill. Ingen inkräktar på denna rättighet.

      Alltså har du exakt samma rättighet inom musiken som inom matlagningen.

      Du gör dig själv allt mer löjlig och det finns det finns många anledningar till att man skall få äga rätten till det unika man skapat.

     • Nej det finns ingen som helst anledning att ha rätt att sitta på röven o casha in på gammalt jobb då distribution av arbetet inte längre kräver nåt jobb.

     • Du är så besatt av uttryck som ”att sitta på röven o casha in på gammalt jobb då distribution av arbetet inte längre kräver nåt jobb”.

      Vilket är ett icke argument, det handlar inte om vad det kostar att distribuera, det handlar om vem som gar rätten till verket.
      Den rätten tillfaller givetvis den som skapat verket och ingen annan.

      Hur skaparen sedan väljer att sitta är inget du eller ngn annan PPmupp har ngt att göra med.

     • Argumentet om ”gammalt jobb” bygger dessutom på idéen om kostnadsbaserad prissättning. En idé som helt övergavs redan i slutet av 1970-talet, eftersom den inte längre funkade vare sig i teorin eller praktiken.

     • Men du tycks inte förstå att det nu på 2010-talet är upphovsrätten och idén att man kan ta betalt gång på gång för gammalt jobb som har slutat fungera i praktiken.

      Det är inget märkligt att sånthär händer med jämna mellanrum. På 70talet som du beskrev så var det väl en del yrkeskategorier som försvann också, på grund av att nya uppfinningar kom. Inga konstigheter. Det är självklart att internet kommer förändra spelreglerna för företagande – oavsett vad lagen än säger. Och de länder som sätter sig på tvären och bromsar eller filtrerar internet kommer ofrånkomligen hamna på efterkälken.

     • I första hand handlar det om att försvara demokratiska principer och medborgerliga rättigheter mot maktfullkomliga brancher i näringslivet. Internet är vår nyaste arena för yttrandefrihet, tryckfrihet och privat kommunikation. Tre absoluta grundpelare för en demokrati. I en demokrati är det ej OK att trampa på dessa tre bara för att nån jävla branch i näringslivet ska få tjäna pengar på sina favoritvillkor.

      Vi avskaffade livegenskap för att människor hade vissa RÄTTIGHETER. Man fick inte tjäna pengar i en verksamhet på bekostnad av de demokratiska och mänskliga rättigheterna. Samma tankar som drev sossarna under 1900-talet. Arbetare har RÄTTIGHETER och får inte behandlas som djur på arbetsplatserna.

      Rätten att tjäna pengar på sitt favoritsätt vad det gäller att framställa lyxkonsumtion.. Om det finns en sån ”rätt” så väger den lätt i sammanhanget…

     • I en demokrati är det aldrig rätt att kränka andra bara för att man tycker man har rätt, i en demokrati får man gå genom val och sedan stifta lagar. Men du anser ju upprepat att PPmuppar skall ha rätten att kränka när de finner lagen felaktig så om det är ngn som akrivt kämpar mot demokratiska principer så är det ju du som är ute efter pöbelvälde.

      Är du livegen?

      Ingen hindrar varken din yttrandefrihet, tryckfrihet eller privata kommunikation. Du använder ju det just nu precis utan ngt hinder.

      Förutom i din fanatsi.

  • Du kanske skulle läsa dina länkar innan du tolkar dem?
   ”Software Piracy in the US has declined” Från 26% till19% ( man undrar visserligen vad de räknar på?)
   Skälet till fallet för piratkopiering är tillgången på ”digital software” (digital software är för övrigt ett märkligt uttryck, software är ju alltid digital…) Men de menar förmodligen digitala tjänster som iTunes, Netflix och Spotify. Kommersiella och legala mellanhänder har alltså ersatt de illegala mellanhänderna som TPB.

   Om trenden håller i sig, innebär det att piratkramarnas hela argumentation faller ihop. Marknaden är beredd att betala för värdet av musik & film, ”mellanhänderna” tillför en hel del värde och det piraterna kallar ”upphovsrättsindustrin” lever gott. Allt snack om monopol kan vi också avfärda som just tomt snack utan innehåll.

   • Piratpartiet har *alltid* hävdat att:

    1. Upphovsrätten är utdaterad (det är den)
    2. Det enskilt största skälet till att så många fildelar är för att det oftast är det enda sättet att få tag på material man vill ha inom antingen en rimlig tidsrymd eller över huvud taget.

    Som ett exempel: En film som har varit ute i tio år, finns på DVD, men man råkar bo i, säg, Kuba som har en handelsblockad med USA. Att då importera DVDn gör dig till en brottsling. Det finns inget lagligt sätt att få tag på DVDn så då kan man lika gärna pirata den.

    • Då kan ju PP lägga ned sin verksamhet. Eftersom den länken du hänvisar till hävdar att det nu finns alla möjligheter till att legalt ladda ned allt det man önskar köpa. Jo, det finns säkert undantag,men så länge 98% kan köpa 98% av vad de vill så torde ju det vara helt tillräckligt och mycket bättre än motsvarande utmaningar inom andra industrier.

     Att PP sedan tycker att upphovsrätten är utdaterad är ju fullständigt ointressant. Det är ju bara ett tyckande från en grupp som alltför ofta visat sig helt okunniga….

     • Piraternas krav är att det ska gå att få tag i 110% av det som finns och på varje persons egna favoritsätt och utan kostnad. Når man inte upp till detta så motiverar detta fortsatt piratkopiering.

     • Det är ett rimligt krav att tjänster som kostar pengar åtmonstone tillför något som gratistjänster inte lyckas med. Det finns ju en del exempel på såna legala tjänster som kostar och som kan konkurrera med fildelning. Ta spotify, itunes mfl. Så kom inte å säg att fildelning är omöjligt att konkurrera med, det blir bara svårare. Men det är positivt att tekniken blir bättre o bättre att det blir svårare att konkurrera. Då blir själva jobbet mer värt över tid.

     • ”Det är ett rimligt krav att tjänster som kostar pengar åtmonstone tillför något som gratistjänster inte lyckas med.”

      Eh nej,
      De som tillgängliggör verken illegalt har inte heller haft några omkostnader för framställningen av verken, det är därför de kan vara gratis – de är gratis därför att de bryter mot lagen. Alla som bryter mot lagen och distribuerar saker de inte har rätten till, verk de inte betalt för, kan alltid vara billigare.

     • Det går uppenbarligen inte att räkna med att kunna ta betalt i efterhand längre. Du kan hävda att det är en rätt, men du har andra rättigheter som du måste bryta för att skydda upphovsrätten. Du måste idag gå in och spionera / övervaka och censurera privat kommunikation för att kunna se efter upphovsrätten. Så det står mellan demokratiska friheter och företags rätt att tjäna pengar på sina favoritsätt.

      Ju billigare distributionen blir, desto mer pengar har ju piraterna över att investera i ny kultur. Piratkopieringen har ökat stort under 2000-talet tack vare fildelning på internet, men lika mycket pengar läggs fortfarande. Köper man inte en DVD utan tankar och ser så går man kanske istället på bio nån gång extra, köper man inte en skiva för att man tankat den så lägger man istället pengarna på att gå på en spelning. Kulturlivet i sig är absolut inte hotat.

      Däremot är nog själva tanken att kunna ta betalt i efterhand för själva arbetet ganska så svårt. Datafilerna har i praktiken blivit reklam för nytt arbete och nya varor och tjänster. Hör jag en jävligt bra låt med ett band så är det upp till mig att investera i bandets arbete. En sån situation med möjlighet till direkt kontakt mellan skapare och nyttjare oavsett geografiska begräsningar har du aldrig haft tidigare i historien.

      ”Alla som bryter mot lagen och distribuerar saker de inte har rätten till, verk de inte betalt för, kan alltid vara billigare.”

      Då får du helt enkelt sluta se själva datafilerna som en produkt och se den som reklam för andra varor och tjänster. Amerikanska TV-serier tycks ha insett detta och börjat sälja prylar med logotyper på med mera. Själva tv-serien tankas många miljoner gånger jorden runt, men den gör automatiskt reklam för allt ifrån actionfigurer, kaffekoppar till tantsnusk.

      Har inga siffror på hur bra det går, men det är ju en mycket intressant idé. Det finns alltid nya smarta sätt att tjäna pengar på! Något av de dummaste man kan komma för sig med är nog att bedriva häxjakt på sina egna kunder så som vissa upphovsrättsorganisationer faktiskt gör…

     • ”men du har andra rättigheter som du måste bryta för att skydda upphovsrätten. Du måste idag gå in och spionera / övervaka och censurera privat kommunikation för att kunna se efter upphovsrätten. ”
      Nej det behövs inte mer än vad det behövs för att hindra vilket annat brott som helst som begås i ett hem.

      ”Ju billigare distributionen blir,”
      Kostnaden för distributionen är irrelevant.

      ”Då får du helt enkelt sluta se själva datafilerna som en produkt och se den som reklam för andra varor och tjänster. ”
      Om igen så visar du en komplett bristande respekt för skapande. Tanken att alla skall tjäna pengar på Tshirts och kaffekoppar med tryck är så urbota dumt att det bara kan komma från PP.
      Ett verk är en produkt om skaparen vill att den skall vara det och det är inget du varken har eller bör få rätten att bestämma över.

      ”häxjakt på sina egna kunder ”
      Det är inte kunderna man bör jaga utan utsugande parasiter som de som driver TPB.
      Nu har Sunde gjort ett par intervjuer där han mer eller mindre erkänner att han även nu är en av de som står bakom TPB. Tror killen gillar att gräva gropar för sig själv.

      Sunde uttalade sig tidigare så övertygat om att de skulle vinna rättegången.

      men han hade fel då och han har fel nu, han har fel hela tiden…

      I övrigt tror jag inte att man vanligen kallar de som begår brott för kunder, de brukar vanligen kallas brottslingar oavsett hur mycket de än må ha handlat i butiken innan de begick brottet.

     • Han lär inte vara lika uppåt när han sitter på kåken. Han säger att så fort någon liknar piratkopiering vid stöld så slutar han lyssna. Ja det är ju också ett sätt att lösa problem på, hade han lyssnat lite bättre så hade han kanske sluppit sitta på kåken och vara skuldsatt resten av livet.

      Intressant är också att han på frågan om han kommer att hamna i fängelse (första filmklippet) så säger han att han inte tror på det för att ”the good guys always win” enligt en massa Hollywoodfilmer han sett. Ja det måste ju då innebära att upphovsrättsindustrin är ”the good guys” eftersom Carl Lundström redan suttit av sin tid och Sunde strax ska krypa in, liksom de andra om man lyckas få dem utlämnade från de länder de flytt till.

     • Sverige har redan drabbats negativt av detta. Det är uppenbart att piratrörelsen fått bränsle från bland annat the pirate bay rättegången även internationellt sett. Om välutbildade uppfinningsrika svenskar drar från Sverige och andra länder som envisas med sin upphovsrättskonservatism så kommer vi ju gå miste om deras kunskap. Det är himla trist, för Svergie är ju ett ganska bra land i övrigt. Men vad ska man göra? Det finns ju inte någon långsiktig framtid för upphovsrätt och annan informationsmonopolism.

      Länderna som är först med att avskaffa dessa gammalmodiga upphovsrätts-lagar kommer få en rejäl skjuts framåt vad gäller både teknologi och i kulturlivet. Jag tänker inte missa det när det händer (var det än händer) och det är många ”ungdomar” med mig.

     • ”Nej det behövs inte mer än vad det behövs för att hindra vilket annat brott som helst som begås i ett hem.”

      Nej det är ju just det. Du får inte ta till vilka metoder som helst för att avslöja brott som begås i folks hem. Det ska krävas misstanke om ganska allvarliga brott för att rättsväsendet ens ska få spionera på en då.

      ”Tanken att alla skall tjäna pengar på Tshirts och kaffekoppar med tryck är så urbota dumt att det bara kan komma från PP.”

      Men det är ju inte sant. ALLA kan ju inte jobba med att göra tshirts och kaffekoppar. Men så länge plagiat är otillåtet så får ju skaparen reklam för det arbetet som sprids. Det ökar då intresset att INVESTERA i skaparens NYA arbete. Antingen som donationer eller livespelningar eller andra varor och tjänster. Men att som artist eller kulturmakare räkna med att dra in mer och mer pengar på något gratis som att kopiera datafiler. Det kommer troligen inte funka att räkna med att få betalt i efterhand för gammalt jobb.

      Musikartister drar in mer pengar nu än för 10 år sen fast skivindustrin gått på knäna i flera år. Så det är tydligt att skivindustrin inte alls längre är nödvändig för ett spirande kulturliv. Samtidigt ser du knappt några som slåss lika intensivt för upphovsrätten som just dessa allt desperatare skivbolag…

     • Tja, det går ju uppenbarligen rätt bra för Warner Music att tjäna pengar på att ”kopiera datafiler”. Intäkterna från streaming växer så det knakar. http://www.engadget.com/2012/08/09/warner-music-group-streaming-music-services/

     • ”Nej det är ju just det. Du får inte ta till vilka metoder som helst för att avslöja brott som begås i folks hem. Det ska krävas misstanke om ganska allvarliga brott för att rättsväsendet ens ska få spionera på en då.”
      Och det är precis så det är så om igen, inga upphovsrättsinnehavara spionerar på dig, du kan slappna av.

      ”ALLA kan ju inte jobba med att göra tshirts och kaffekoppar. Men så länge plagiat är otillåtet så får ju skaparen reklam för det arbetet som sprids.”
      Om igen det är så urbota dumt att det är förvånande att PPanhängare fortsätter mala det.

      ”Musikartister drar in mer pengar nu än för 10 år ”
      Suck, musikartister är oftast inte upphovsrättsinnehavarna och sluta för en gångs skull enbart tänka musik. Upphovsrätt finns även inom litteratur, film, teater m m och livespelningarna av böcker är inte så många, inte heller live-variantenerna av filmer.

     • ”Om välutbildade uppfinningsrika svenskar drar från Sverige och andra länder som envisas med sin upphovsrättskonservatism så kommer vi ju gå miste om deras kunskap.”

      Men detta har ju inte hänt och lär heller inte göra det.

      ”Länderna som är först med att avskaffa dessa gammalmodiga upphovsrätts-lagar kommer få en rejäl skjuts framåt vad gäller både teknologi och i kulturlivet. ”

      Aha du menar som Kina då eller?
      Men t o m med Kina har börjat respektera upphovsrätt och patent, så du har fel även här.

     • Ehm nej inte Kina. Du får väl se helt enkelt.

     • ”Eftersom den länken du hänvisar till hävdar att det nu finns alla möjligheter till att legalt ladda ned allt det man önskar köpa.”

      Nej. Den möjligheten finns inte.

      Jag kan ex. inte ladda ner varje avsnitt av, säg, en gammal 80-tals kultklassiker som MacGyver. Enda sättet jag kan få tag på dessa är… Via fildelning. Fildelningen tillhandahåller verk som jag vill ha. Verk som marknaden för länge sedan gett upp på. Visst finns det TV, men det är på många sätt mindre bekvämt än fildelningen.

      Fanns det däremot en sajt som:

      1. Lät mig ladda ner det jag vill se på
      2. Utan att bry sig om vilket land jag kommer ifrån
      3. Och utan att kosta skjortan

      Då skulle jag byta direkt. Finns detta idag? Inte vad jag har hittat.

   • ”Marknaden är beredd att betala för värdet av musik & film”

    Du menar att amerikanska marknaden har blivit såpass mobbad av den mäktiga upphovsrättsmaffian i USA för att inte VÅGA göra nåt annat. En tragisk historia. Det en gång så liberala och imponerande landet har verkligen seriösa korruptions-problem som fördyrar och bromsar deras utveckling väsentligt…

    För resten trodde då inte jag att musik och film räknades in som ”software”. Vad det gäller software kan det mycket väl vara för att folk överger de kommersiella plattformarna till fördel för linux som lagligt kan spridas kostnadsfritt. Det kan ju även vara så att folk helt tröttnar på stängda mjukvaror, slutar pirata dessa och istället drar ner linux och andra fria alternativ.

    ”och det piraterna kallar “upphovsrättsindustrin” lever gott.”

    Viiisst, de lever kanske gott i USA för tillfället för där kan de råna och skrämma folk till lydnad lite som de känner för. Men med det beteendet och den politiken kommer även långsiktiga kostnader för det amerikanska samhället…

    • Men F-G, hur ska du ha det?? Du har ju tidigare hävdat att risken att åka fast för illegal fildelning är obefintlig. Men nu hävdar du att den amerikanska marknaden blivit skrämd?? Skrämd av en obefintlig risk, eller hur menar du?

     Vad gäller ”digital software” är det bättre att du frågar de som skrivit sidan som det länkas till. Men en digital fil är ju alltid software, oavsett innehåll.

     • ”Men F-G, hur ska du ha det?? Du har ju tidigare hävdat att risken att åka fast för illegal fildelning är obefintlig. Men nu hävdar du att den amerikanska marknaden blivit skrämd?? Skrämd av en obefintlig risk, eller hur menar du?”

      Du blandar ihop vad jag sagt om Sverige och USA. I Sverige är risken och konsekvenserna att åka fast inte särskilt stor eller allvarliga. Men i USA där de sätter i system att skicka legala hotbrev och stämma folk på belopp i mångmiljon-dollar-klassen, då är det ju en annan situation.

      Du skriver: ”Men en digital fil är ju alltid software, oavsett innehåll.”

      Än en gång visar antipiraterna på sin tekniska okunnighet. Läser vi på wikipedia får vi en annan definition:

      ”Computer software, or just software, is a collection of computer programs and related data that provides the instructions for telling a computer what to do and how to do it. Software refers to one or more computer programs and data held in the storage of the computer for some reasons. In other words, software is a set of programs, procedures, algorithms and its documentation concerned with the operation of a data processing system.”

      Alltså ett ”dataprocessningssystem”. Alltså kan en musikspelare vara ”software”, men musiken i sig är det inte.

     • Skämtar du??!! Eller saknar du till och med den mest grundläggande IT-kunskap?? Säg att du skämtar,snälla FG, annars blir det bara så pinsamt för dig. Om du verkligen menar allvar med din utläggning om SW har du ju tappat all trovärdighet!!

     • Nej – vår piratkramare F-G skämtar tydligen inte. Verkligheten är att han helt saknar den mest grundläggande kunskap om hur datorer fungerar, deras komponenter och vad prylarna heter.
      Han kan inte ens skillnaden mellan hårdvara och mjukvara, det är en skrämmande brist på kunskap.
      För mig har F-G förlorat exakt all trovärdighet och all respekt.

     • Nja FG har nog rätt (om jag inte läst fel i hastigheten)

      Jag tycker att det är långsökt att kalla exempelvis digital musik för programvara. En musikfil innehåller inte någon programkod, inte heller något data som kan anses vara en del av en programkod. Filen innehåller bara en digital representation av musik. Man skulle möjligen kunna se den representationen som ”instruktioner” till programmet som spelar upp filen men det är för långsökt. Då är en dagstidning också mjukvara eftersom den innehåller instruktioner för uppspelning i en människas hjärna.

      Så nej, en digital fil är inte alltid mjukvara oavsett innehåll. Musik och film anses inte vara mjukvara oavsett hur den representeras. Om man ska hårdra det så är representeras allt analogt i slutänden dessutom, som magnetiseringar på en hårddisk, som laddningar i minnen osv.

      Mjukvara behöver inte vara i digital form. Jag kan skriva ett program med papper och penna. Det är fortfarande mjukvara.

     • Det var mest hans tolkning av Wikipedias text att ”musikspelare vara “software”. En musikspelare är ju per definition hårdvara….

      Vad gäller ”digital software” så är ju också all software per definition digital. Om de inte hålkort, men det är ju inte relevant.
      En musikfil är ju digital och en instruktion till en processor att utföra något. Att konvertera en MP3 fil till analog output. Ur det perspektivet är det ju vilken programvara som helst.

      Men det var som sagt F-G’s påstående att en musikspelare är software som jag reagerade på. Visserligen innehåller en musikspelare SW, den drivs ju av ett OS, men när han påstår att det är software så visar han en total brist på kunskap.

     • Jag tycker fortfarande att du verkar vara lite fel ute.

      En musikspelare i en dator är ju mjukvara men som all annan mjukvara så körs den på hårdvara.

      Gränsen är flytande om man tar in fast programvara eller halvfast i form av firmware. Även en DVD-spelare innehåller ju mjukvara, antingen inbränd i ROM, EPROM eller flashminne. Men oavsett om man kallar det för software eller firmware så är det i alla fall inte hardware.

      En musikfil är inte ett program mer än vad en godtycklig fil är. Man kan visserligen ha datadriven programmering men jag anser att minst 99% av de som är någorlunda insatta i begreppen absolut skulle säga att digital musik och film INTE är mjukvara.

      OBS att det inte spelar någon roll hur mjukvaran representeras för om man ska kalla det mjukvara. Digital fil, hålkort, på ett papper, på ett kassettband… Gränsen går ju vid när man kan urskilja ett syfte som utgör ett program, inte hur programmet just nu är representerat. Ofta brukar man även anse att mjukvarans dokumentation ingår, dvs kravspecar, provspecar, provrapporter osv. anses också ingå i begreppet mjukvara.

     • Nu är vi inne på semantiskt finlir. Software kan ju översättas till både mjukvara och programvara, vilket är lite olika begrepp.En musikfil är ”mjukvara” men man kan diskutera om det är ”programvara” eller inte.
      Men poängen är att uttrycket ”digital software” är en tautologi, ungefär som ”en rund cirkel”.
      Uttrycket ”musikspelare” betyder en enhet som spelar musik, t ex en iPod eller en gammal Walkman. Per definition hårdvara.
      Det du förtydligar, ”en musikspelare i en dator”, t ex Windows Media Player, är ju förstås mjukvara.

     • Mjukvara och software är identiska, bara olika språk. Jag anser att du är fel ute men jag släpper det för det är inte värt att tjafsa om.

 13. https://nejtillpirater.wordpress.com/2012/07/27/peter-sunde-nekad-resning-i-hd/#comment-19212

  Spånar vidare lite på varför PP har förlorat så mycket medlemmar.

  Rick Falkvinge var lite en ”gift and a curse” för partiet. Han gav PP mycket publicitet med starka och högljudda uttalanden om fildelning. Men, han var också högjudd gällande mer radikala åsikter om barnporr och att vuxna män skulle få ligga med 14-åriga tjejer. Åsikter som jag tror delar mer av partiets medlemmar. PP har ju haft en del stridigheter inom partiet och sådana åsikter från partiledaren var nog en bidragande orsak.

  Sen får man inte heller glömma att PP har haft ett väldigt oengagerat ungomsparti i Ung PP. Ett ungdomsparti som hellre lägger sina pengar på pizza och dataspel istället för politiskt arbete.

  • Falkvinge sköt från höften. Ibland drog det medlemmar, ibland slog det fel. Till sist blev det hans fall.

   Anna Troberg gör inte lika mycket väsen av sig, lite grand som Löfven, ingen vinnare utan satsar på att inte förlora. Fokuserar hårt på HBTQ-frågor.

   Svårt att säga vilken profil som är bäst i längden. Dock får man inte glömma att PP byggt det allra mesta på uppståndelsen kring TPB-målet och numera har de flesta vant sig vid och accepterar att det är olagligt att driva piratsajter som TPB. Fler och fler förstår också varför det är olagligt. Möjligen kan man hålla plus minus noll i medlemstal baserat på skrämseltaktik kring ACTA och liknande avtal, skrämseltaktik baserat på de konspirationsteorier och vantolkningar man själva har intresse av att sprida. Engström, Troberg, Falkvinge, Nipe och några till ”osynliga” bygger fortsatt försörjning på att skrämseltaktiken lyckas, med förhoppning om förnyat mandat i EU om inte annat. Jag tror inte att man kommer att lyckas utan det blir nog till att klippa sig och skaffa sig ett jobb.

   Skulle man gå på fakta så finns det ju inget som kan hålla PP vid liv under en längre tid. Endast ett fåtal är nog så inbitna pirater att man anser att det är OK att parasitera på andra men att man ändå kan göra det så länge risken att åka dit för det är försumbar i och med att man har svårt att sätta dit vanligt folk som laddar ner. Man fokuserar på de yrkeskriminella som de som driver TPB och liknande större piratsajter som drivs kommersiellt.

   • Ser att du kopierat ”klippa sig och skaffa ett jobb” 😉 Falkvinge åker jorden runt och upplyser folk i olika länder om piratpolitik. Så han har verkligen inte slutat engagera sig eller ”gett upp” som du vill få det till. Du är fortfarande kvar och spekulerar i hur det kommer gå i Sverige… Det finns över 40 piratpartier och flera av dem runt om i världen är redan invalda i demokratiska församlingar. 😀 Allra tydligast är ju de 4 delstaterna i Tyskland som på raken röstat in PP i sina delstatsparlament med stabila siffror på 5-10% varje gång. Det är uppenbart att piratpolitik har kommit för att stanna. Visst är det trist om Sverige hamnar på efterkälken när vi ger efter för dessa protektionistiska påtryckningar, det måste jag ju medge.

    Upphovsrätten är ju sådan att om bara något eller några länder börjar hoppa av tåget och säga ”nej vi går inte med på att låtsas att det där har ett värde längre” så slutar den funka. Upphovsrätten är i internetåldern beroende av censur, inskränkningar i yttrandefriheten, odemokratisk konformitet och överstyre, det har vi ju sett bland annat i och med ACTA som ”inte skulle ändra nåt i praktiken” men ändå var det så väldans viktigt att det skulle gå igenom. Du har exempel på företag som använder upphovsrätten för att tysta kritik. Bland annat ett oljebolag som försökte tysta greenpeace och nån fotograf som stämde en kritiker för upphovsrättsintrång.

    Förnyat mandat i EU lär ju komma. Frågan är bara från vilka länder det kommer från. Jag skulle tippa på Tyskland. Känns som en skapligt safe bet. Sätter en staro på att tyska folket kommer rösta in PP i europaparlamentet 2014.

    • Det är möjligt att tyska PP (som skiljer sig väsentligt från svenska PP i politik) kommer in i EU. Men svenska PP lär åka ut och Pirate MEP och hon den andra osynliga lär få åka ut med svansen mellan benen.

     • Då kommer SD att komma in i stället.

      Men det kanske passar nejtillpirater bättre?

     • Som att välja mellan pest eller kolera. Men det är inte mitt beslut utan väljarnas.

      Även om jag ogillar både SD och PP så måste jag ändå säga att Jimmie Åkesson är oerhört skicklig när det gäller att undvika misstag, bland de allra bästa i den grenen, medan Falkvinge tillhörde OBS-klassen när han var partiledare.

   • Skulle vara komiskt om PPs fall tillslut blev att de inte fick in tillräckligt med pengar från sina medlemmar. Det är intressant läsning att läsa på deras informationssida för att bli guldpirat, hur de desperat försöker övertala människor att donera på månadsbasis. Donera nu!Gör det! Vi väntar! Trots denna påstridighet så fick de bara 13 000 i donationer under juli månad.

    • Ja det är ju gratis att vara medlem 😉

    • 13 000 i donationer under en månad, ja där ser vi ju hur systemet med allmosor som FG propagerar så hårt för fungerar i praktiken. Nu lever ju PP-mupparna på Christian Engström och hon den andra via feta EU-parlamentarikerlöner/ersättningar, annars skulle de få svårt att dra runt det på 13 papp i månaden.

     Det skulle inte förvåna mig om de får sponsring från TPB-gänget också, de drar ju in grova pengar på annonsintäkter.

     13 papp på 7648 medlemmar, då är medlemmarna så generösa att de pröjsar 1.70 per person och månad. Ganska ynkligt med tanke på att en genomsnittspirat säkert tankar ner film och musik för betydligt mer än 13 papp varje månad. Sharing is caring – men ”någon annan” får gärna betala kalaset.

 14. Intressant läsning:

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vi-forlorar-makten-over-vara-liv_7417922.svd

  http://www.idg.se/2.1085/1.459933/googles-hollywoodfilter-vacker-ilska

  SÅN HÄR LÄSNING är MYCKET intressant eftersom det handlar om fascistiska metoder för att hålla folket under stöveln!

 15. @nejtillpirater:

  Tycker DU sånt här är OK’???

  ALLVARLIGT???

  FATTAR DU VART VI ÄR PÅ VÄG???

  OCH DÅ PRATAR VI INTE OM ETT DJÄVLA PIRATE BAY!!!

  • Tycker VAD är OK? Vilket inlägg syftar du på? Hur vore det om du lärde dig att trycka på rätt Svara-knapp?

   OM DU INTE VET HUR MAN TRYCKER PÅ RÄTT SVARA-KNAPP, FATTAR DU DÅ VART DU ÄR PÅ VÄG? OCH DÅ PRATAR VI INTE OM ETT DJÄLVA PIRATE BAY!!!

   LOL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: