Stor framgång för franska pirater – LOL

I första valomgången till franska Nationalförsamligen fick Parti pirate hela 0.76% i ovägt snitt i de 101 valkretsar av 577 sammanlagt man ställde upp i.

Det här var en STOR framgång jämfört med de 0.65% svenska Piratpartiet fick i senaste riksdagsvalet. Speciellt i ett land med Hadopi och allt.

LOL

Men framförallt var det en stor framgång för upphovsmän runt om i världen och för de ärligt betalande personer som idag betalar även för piraternas konsumtion av media. Det var även en framgång för fransmännen som nu slipper bekosta partistöd till franska PP.

32 svar

 1. Det är ju en ökning på nästan 17% jämfört med det svenska valet, så självklart kommer våra vänner att se detta som en stor framgång.

 2. Utvecklingen går sämre i vissa länder och bättre i andra… Business as usual alltså! 🙂

 3. Ja, det är väl första gången PP ställer upp i ett franskt val. Ge det en mandatperiod eller två så ska du få se på fan. 😉

  • Jaså de har svårt att få ihop 5000 namnunderskrifter? Inte så konstigt, man har inte så många fler medlemmar ens i Sverige och det minskar hela tiden. Frågan är om PP i Sverige ens skulle kunna få ihop 5000 namnunderskrifter idag, jag tror faktiskt inte det.

  • Det går ju dessutom OERHÖRT bra (LOL), bara 29 av 439 har tackat ja till Facebook-eventet och erfarenheter från liknande piratupprop, där det krävs att man går AFK, visar att bara en bråkdel av de som tackat ja kommer. Jag lägger in det i min kalender, då har jag något att skratta åt även på lördag kväll.

   • Funkar ju fortfarande utmärkt att fildela. I början var väl folk förbannade för att de trodde det skulle bli ändring med FRA och IPRED. Men det funkar ju fortfarande utmärkt att fildela.

    • Ja det funkar utmärkt att snatta, bidragsfuska, skattefuska osv. också. Så din poäng är alltså att om det går att begå brott så är det OK?

     • Poängen är väl rimligen att det finns mindre incitament att besvära sig med att engagera sig i saken när lagarna inte har gjort någon upplevd skillnad. Folk har helt enkelt annat i livet att ägna sig åt. Är det verkligen svårt för dig att förstå?

     • Macbajs har poängen. Antagligen är det svårt för nejtillpirater att förstå att folk har annat de vill göra än att ägna sig åt politik.

   • Hela 33 har tackat ja nu. Men det är ju inte förrän på lördag kväll. En ökning på 4 pers under dagen, blir säkert 5000+ på lördag. LOL.

   • 38 har tackat ja nu och nu är väl mötet slut. Väntar på de stora löpen. LOL

 4. @nejtillpirater:

  PP behövs verkligen just pga. sånt här bl.a!:

  http://www.dn.se/debatt/oppenheten-pa-internet-hotas-av-teleoperatorerna

  • Knappast, frågan om blockering av Skype och liknande tjänster är ingen pirat/snyltarfråga. Det är en helt vanlig konsumentfråga, protestera mot företaget, rösta med plånboken och välj en annan operatör. Ett företag kan välja att utforma sina tjänster helt godtyckligt så länge man inte bryter mot någon lag.

   • Lol. Hur inskränkt får man bli. Det är väl uppenbart att piratpartiet är ett konsumentparti. Inget annat parti stödjer att du ska kunna lämna tillbaks en datafil du inte ville ha och få pengarna tillbaks. Det kan du göra med de allra flesta typer av produkter som inte påverkats av din hantering.

    • Vika pengar tillbaka? Piraterna vill ju inte betala ärligt för sig utan vill sno en gratis kopia. Det finns inga pengar!

     • Kopian är ju gratis hur du än vrider och vänder det. Ingen skillnad i kostnad att producera en ”laglig” kopia v.s. en ”olaglig”. Kan det kopieras gratis ökar chansen att folk kan vilja investera i skaparnas arbete. Betalar man så gör man det för man vill stödja arbetet.

      Att betala betyder inte längre att man vill ha en kopia utan det betyder att man visar sin uppskattning och vill stödja skaparna i sitt arbete.

 5. En annan intressant artikel om vad piraterna egentligen tycker om rätten till personlig integritet på nätet. Hur är det man brukar säga ”action speaks louder than words”
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/tva-misstankta-for-myndighetsintrang_7277371.svd

  • Föga förvånande. Och snart utlämnas äntligen tidigare hackern och våldtäktsmannen Assange. Rättvisan har sin gilla gång även om det går alldeles för långsamt!

   • @Urban/NTP

    ”våldtäktsmannen Assange”

    Here we go again… Fortal ar tydligen din forte.

  • Vad har det där med pirater att göra?

   Dom är inte pirater, dom är crackers!

   • Låt oss kalla dem för kriminella, då slipper vi finliret.

    • Ja, smart idé bunta ihop dem allihop och dra dem över en kam.

     • De som upprepat bryter mot lagen brukar kallas för kriminella, det är inget konstigt alls med detta.

     • @Urban/NTP

      ”Låt oss kalla dem för kriminella, då slipper vi finliret.”

      Jo, finliret ar ju sa svart. Sarskillt om man inte har riktig koll pa begreppen. Da blir det ju latt att man sager fel. Detaljerna ar oerhort viktiga nar det galler debatter. I varje fall om man har som mal att fa motparten till att forsta.

      Ytterligare annu en gang visar du att du inte vet vad du pratar om. Hackers och crackers ar tvas OLIKA saker. Det en cracker gor ar med storsta sannolikhet olagligt; bryta sig igenom sakerhetssystem, medan det en hacker gor ej behover vara olagligt – och oftast inte ar det. En hacker fordjupar sig i olika system for att lara sig sa mycket som mojligt om dessa. Det ar dessa personer som ofta senare blir kallade for gurus, da de har en kunskap som normala anvandare ej har.

      Tror du blandar ihop begreppen har. Du tanker nog hacktivist istallet for hacker. Gillar personligen inte det namnet. Net-Activist hade varit mer passande. Du behover inte vara en hacker for att ladda hem och anvanda LOIC.

      Det roliga i kraksangen ar att om du nu ar en ingengor, sa ar du ganska nara beslaktad med en hacker. Enda skillnaden mellan de tva, ar att en gor det som hobby, medan den andre har det som ett arbete.

     • Sluta med dina halmdockor, du lägger fram saker som du anser att jag har fel om fast jag aldrig ens skrivit om det. Skärp dig!

     • @Urban/NTP

      Denna gangen laste jag fel. Det sag ut som om ditt inlagg 18:15 var del av denna traden. Sa nar Harlekin skrev sitt svar sa blev det lite fel.

      Men, ratt ska vara ratt. Du sa inget om hackers vs crackers. Det var pirater vs crackers. Jag har inget emot att erkanna att jag hade fel nar det FAKTISKT ar pa det viset. Far skylla det pa en lang vecka. lol

      Dock ar det inte riktigt att kalla alla pirater for kriminella. Dels finns det lander dar det inte ar olagligt att ladda ner upphovsrattsskyddat materiel, dels sa kan man idag bli anklagad att vara pirat aven nar man kopierar media som man sjalv ager. Jag har sjalv laddat ner kopior av filmer jag sjalv ager, da jag tycker det ar smidigare an att rippa DVD’n. Om jag skulle sitta och rippa alla mina DVD’er till mitt elektroniska arkiv, ja da skulle jag inte ha mycket fritid kvar.

      Jag onskar att alla gjorde vad skaparna av Family Guy gjorde med sin Blue Harvest trliogi. De inkluderade en XviD av filmen pa sjalva DVDn. Det ar sadana saker som gor att man mer an garna koper en DVD. Inga jakla DRM, kopieringsskydd eller liknande som hindrar dig att gora en egen kopia. Allt fler idag anvander streaming fran en media server och anvander aldrig orginalet mer an att ev. rippa till arkivet.

     • Det var ju inte alls nån halmdocka. Det var svar på tal.

   • Om du läser artikeln så ser du att det är några av dina piratkompisar….
    ”Stockholmaren var tidigare aktiv inom numera nedlagda Piratbyrån, en organisation som arbetade för fri fildelning och som startade Pirate Bay.”

    • OUCH!

     Så går det när man ”skuggläser”, men det är inget som PP stödjer i sin ideologi och såna skall bli uteslutna ur Piratpartiet omedelbart (om han nu är medlem)

     Hmm..undrar om det är han som brukar kalla sig TempeZZt?

  • För det första, Piratbyrån är:

   1. Nedlagd
   2. En helt annan organisation än Piratpartiet

   För det andra, om individerna i fråga hade varit politiska medlemmar i, säg, Miljöpartiet istället, skulle det automatiskt betyda att Miljöpartiet är för dessa handlingar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: