Piratrörelsen i Sverige är död

Då och då händer det att pirater inser fakta, denna gång är det piratbloggaren Gothbarbie som hävdar att Piratrörelsen i Sverige är död.

Visst är det lite snopet och smått komiskt att piratörelsen är död just i Sverige, i det land där den en gång startade via Piratpartiet? Kommer motsvarande att ske i övriga länder? Ganska troligt men vi får väl se.

Kanske kan en del av motionerna till vårmötet vända på detta (eller inte)?:

Motion B05: Kritiskt tänkande i grund- och gymnasieskolan

Bra, kritiskt tänkande verkar saknas bland flertalet pirater, man följer blint ledarna utan att vara insatta i frågorna. Om denna motion blir verklighet så kommer den ganska snart att utrota resterna av piratrörelsen

Motion B08: Bibliotekspolitik: Det postdigitala biblioteket

Först kom det analoga biblioteket, sen det digitala. Och efter det digitala? Tanken är hisnande…

Ett av delyrkandena är:

att utveckla biblioteken till att även innehålla verktygsbibliotek. Idén har prövats och fungerat på andra platser. Låt bibliotek låna ut enklare verktyg till personer som behöver dem till hemmahantverk eller ideella byggprojekt.

Åter till det analoga biblioteket alltså…

Motion B15: Ändring av gränsvärden gällande riksdagen: småpartispärr, partistöd och valsedelskostnader

Med delyrkanden:

att Piratpartiet ska lägga till i sitt sakpolitiska program att främja en sänkning av riksdagsgränsen för partier från 4% till 2%

samt

att medlemsmötet slår fast att Piratpartiet skall anse: Att 4% spärren till riksdag ersätts med en enmandatsspärr. Dvs, att spärren för att ett parti skall få ett mandat i riksdagen blir 1/349 av det totala röstantalet i Sverige.

Det sista kanske skulle funka idag, PP fick ju 0.65% i senaste riksdagsvalet och efter detta har medlemstalet rasat. Men inför nästa val behövs nog något mer radikalt, typ att man inför delmandat…

Motion B20: Tillstånd för kameraattrapper

Man vill ha samma tillståndskrav för attrapper som för riktiga kameror. För de som är livrädda för attrapper, de kan ju vara riktiga kameror, huga!

Ja det finns ju mer, det här kommer nog att vända på PP:s negativa trend…

74 svar

 1. En naturlig utveckling när samhället går framåt och de konservativa piraterna strävar bakåt så är det klart att de förlorar medlemmar. Ingen vill vara med i en bakåtrörelse.

  • Du lurar ingen relevant person med detdär. De smarta IT-nissarna packar redan ryggsäcken. De som inte är relevanta för att skapa nya värden i företagandet kanske går på vad du skriver, vad vet jag…

   • Det är sanningen sorry to have to break it to you. PPs politik var någorlunda relevant för 6-7 år sedan men inte längre. Det syns på det avtagande medlemssntalet och valresultatet 2010.

    • PPs framgångar i Europa tyder på att detta ligger helt rätt i tiden. Det kommer visa sig trist för Sverige att vi sålt oss och sitter i fel båt. 13% över hela Tyskland. Tredje största partiet. Större än die Grüne. 7% i Österrike härom veckan.

     Det enda ni kan göra är att försöka ”vinna tid” på olika sätt. Men i praktiken är ni körda.

 2. Oh noes. En blogg skriver att piratrörelsen är död. Ajajaj. Då måste det ju vara sant… 😀

  PP går kanske inte så jättesnabbt framåt i Sverige. Men det betyder bara en grej: Sverige kommer hamna dretsist när PP drar fram över kontinenten de närmaste åren.

  Sverige sitter i fel båt. Kom inte och klaga när alla nyskapande företag poppar upp i andra länder och vi i Sverige tappar det stora IT-försprånget vi fick med bredbandsutbyggnaden då dagens och morgondagens entreprenörer tar sitt pick och pack och drar till liberalare trakter.

  Riktig informationsfrihet kommer ge en ny renässans och industriell revolution där det först omfamnas. Frågan är bara vilka som är modigast. Jag gissar på Tyskarna och Spanjorerna. Liberala befolkningar som misstror auktoritärt centralstyre och korrupta myndigheter.

  • Alltså att först bygga bredband för flera miljarder och sen skita i att utnyttja möjligheterna för det. Kommer te sig lika korkat för eftervärlden som om 1800-talspolitikerna skulle byggt järnväg och sen förbjudit folk att frakta varor via tåg för att värna om hästdroskenäringen.

   • Mysigt att leva i förnekelsens skugga? Efter alla debatter du deltagit i på bloggen med mig och många andra har du fortfarande inte fattat någonting, efter hundratals inlägg har du fortfarande inte ens lärt dig skilja på bruk och missbruk.
    Är det sorgligt att det finns trafikregler på vägarna? Att galningar inte får åka hur fort de vill nu när vi uppfunnit bilar som kan åka jättefort?
    Finns det ingen skillnad på att bruka alkohol eller andra droger och att missbruka dem?

    • Bra försök men det ska mycket till för att det ska gå upp ett ljus för denna s.k. forskare.

    • Trafikregler har vi för att folk kan skadas i trafiken. Droger kan också i högsta grad skada folk (även alkohol). Har någon skadats i en fildelningsolycka? Har någon gått ner sig i fildelningsträsket så att de själva, deras familjer och/eller omgivningen i övrigt lidit stor skada? Nej… dina liknelser är lika konstiga som vanligt, Ole.

     Att konkurrera med en branch i näringslivet genom nya uppfinningar och smarta företaganden däremot… det är inget som ska förbjudas utan snarare uppmuntras. Det är de nya sätten att göra på som konkurrerar ut gamla brancher som sakta driver samhället framåt.

     Det fanns säkert en del som tyckte att tåg var orättvisa att använda för transporter på 1800talet. Tänk på de stackars hästuppfödarna och häst-taxi-ekipagen. Helt klart skulle man åtminstone haft nån slags kollektiv avgift typ straffavgift eller skatt för att täcka de uteblivna intäkterna. Inte sant..? Vad skulle hästkörarna annars göra..? De skulle ju bli arbetslösa…

     Äh det är ju helt bizarrt… Nån gång borde nog även du vakna upp och inse att tiderna förändras.

     Även jag kommer säkert när jag blir äldre känna mig besviken och ledsen över att nåt jag jobbat med har blivit omodernt. Men man får väl se det som att kanske har mitt jobb hjälpt och inspirerat andra till att förstå lite bättre och komma lite längre. Det är inte ansvarsfullt mot samhället att sätta sig på tvären och dra i nödbromsen. Speciellt inte om det påverkar folks mänskliga och demokratiska rättigheter.

     • Har någon skadats fysiskt? Jag vet inte, men dålig ekonomi kan säker leda till självskadebeteenden och självmord.

      Skadats ekonomiskt? Jepp. Resultatet av det är att om experimentet med filmer i 3D inte fungerar (dvs om det går att kopierar dom) så kommer det inte att finnas film gratis för er eftersom det inte kommer att finnas film alls. Punkt. Blair Witch kommer att verka hög budget i framtidens ögon.

  • Man behöver inte direkt vara någon Einstein för att räkna ut hur det går för PP i Sverige. Käpprätt nedåt. Bäste före-datumet för den unkna fildelarpolitiken har gått ut för länge sedan.

   • Du måste vara stolt då det tycks som PP-politik i Sverige har fördröjts. Jag är inte särskilt stolt. Vi kommer bli så fett ormsprungna av olika länder så det sjunger om det. Sorgliga tider för Sverige. Vi har sålt oss och sitter i en båt som paddlar baklänges tillbaks mot 1900talet. Vi förtjänar bättre.

 3. Intressant att kika igenom några av motionerna. Nu har jag bara gjort det helt kvickt, utan nån grundlig analys. Men jag ser två tydliga trender. Den ena är att PP helt saknar styrning och vision. Motionerna handlar om allt från att bibliotek ska låna ut skruvmejslar och om supporterkultur, till viktiga frågor som energi och integritet. Ingen stans hittar någon sammanhängande vision för partiet?
  Den andra trenden är att alla motioner handlar om ökad makt för politiker och staten. Vi medborgare betraktas som en skock får som ska styras av eliten. Vi är inte ens betrodda med att köpa skruvmejslar, de ska tillhandahållas av biblioteken.

  Jag noterar också att jag inte sett nån motion om ekonomi, men det är ju ett område som PP uppenbarligen undviker.

  • Hej!

   Visionen finns i principprogrammet. 🙂

   • Så visionen är redan färdig? Den behöver och ska alltså inte ändras? Uppenbarligen är det alltps inte nån som funderat på om visionen behöver ändras- utan att det räcker att diskutera skruvmejslar och supporterstöd för att vinna val??

    • Notera Proposition 01.

    • Som Upphovsman till både motionen om lagens syn på kameraattrapper, och den om supporterkultur, vill jag bara säga att jag inte känner till något annat sätt att bygga med lego än en bit i taget, den som ligger närmast till hands ovanpå någon av de föregående. Den som vill börja med den ”viktigaste” legobiten kommer aldrig att uträtta någonting. Så måste man se motionerna till vårmötet (och kommande möten). Blandade legobitar som legat närmast till hands, och som om de går igenom kan tjäna som grunder för nya legobitar.

     Motionen om supporterkultur är ideologisk i grunden. Det räcker inte att reformera upphovsrätten, det är en ideologisk fråga att erkänna och underlätta skapandeprocesser som ger ”oägda” verk.

     Jag delar annars kritiken att många motioner vill att staten eller ”nån annan” skall satsa på än det ena än det andra.

     • Legobitar?? Men ett partiprogram måste ju hänga ihop. Till skillnad från lego så får ju förslag många konsekvenser. Det är omöjligt att diskutera supporterkultur utan att ta med läktarvåld och kostnader för polisinsatser – även om det är olika legobitar.
      Samma sak med bibliotek – varför ska det finnas bibliotek om all fildelning är fri? I PP’s värld bör biblioteken läggas ned, all kultur finns ju tillgänglig gratis ändå.
      Politik handlar inte om legobitar utan om helhetssyn och en holistisk världsbild med en tydlig vision om hur individer och samhälle ska interagera,

     • Jag håller inte med. Livet kan bara förstås bakåt, men måste levas framåt.

 4. Du är medveten om att motioner inte är samma sak som antagen sakpolitik va? Kan säkert gräva upp knäppa/ogenomtänkta motioner från vilket politiskt parti som helst, skillnaden är att dessa inte brukar hamna ute i det öppna lika mycket.

 5. Numera är pirater invalda i Österrike också. Ni kan ju köra med era inskränkta Sverige-glasögon om ni vill, antipirater, men världen runtom oss är i förändring. Om inte Sverige hänger på täten nu så kommer vi så småningom tappa vår fina status som högteknologisk kunskaps- och IT-nation.

  Har ni hört talas om ordspråket ”när förändringens vind blåser så bygger vissa vindskydd och vissa väderkvarnar”? Jag röstar på att Sverige ska bygga väderkvarnar istället för vindskydd…

  Världen kommer inte vänta på oss!

  • Ja, när förändringens vindar blåser så bygger vissa nya tjänster typ Spotify, medan andra likt dinosaurier benhårt håller fast vid gammal teknik som illegal fildelning.

   Världen kommer inte att vänta på er, i Sverige är piratrörelsen redan död. Men de ledande piraterna kämpar på, betalda av skattebetalarna via ersättningar till EU-parlamentarikerna. De är förstås rädda för att bli arbetslösa.

   • Spotify är en mycket bra start. Skapa tjänster som ger folk ett värde och positiva upplevelser är en förutsättning. Funkar mycket bättre med att bygga sitt företagande på att skapa positiva känslor än negativa: att försöka hindra och bromsa och förbjuda är inge smart.

    Än har vi bara sett början av alla möjliga tjänster som internet kan möjliggöra.

    Parlamentariker i olika länder är rädda för att bli arbetslösa. De blir arbetslösa om deras parti får färre röster än förra valet. Och om PP tar röster på de andra partiernas bekostnad så kommer det börja kosta på högt märkbart att böja sig för lobbyismen…

    Tyskland och Österrike har redan pirater invalda i en rad församlingar. Vilket land blir härnäst? Spanien eller kanske rentav Holland är en reell möjlighet. Holländska upphovsrättsorganisationen BREIN har fått storhetsvansinne och försöker censurera nätleverantörerna och numera även censurera holländska PP som satt upp proxyservrar för att komma runt censuren. Detdär kommer med högsta trolighet slå tillbaks så jäkla hårt… Holland med en i sammanhanget traditionellt sett ganska liberal befolkning också..

    Tror åtminstone vi kan enas om att det är spännande tider vi lever i, nejtillpirater! 😉

    • Holland med en i sammanhanget traditionellt sett ganska liberal befolkning också..

     Ja, ni kanske ska lägga till legalisering av cannabis till era krav, barnporr lockar ju uppenbarligen inte tillräckligt många väljare.

 6. Kul nyhet, bra att en del som var engagerade förut insett att de var ute på fel spår. Humor också att bloggen du länkar till beskriver piratpartiet lite som en sekt som när den blev mer demokratisk föll ihop som ett korthus. Haha!
  Som sagt tidigare, historien upprepar sig, piraterna är oppertunister och teknokrater, dessa har aldrig haft rätt någonsin i historien, men de har ofta varit först, och haft stor drivkraft att utnyttja andra maximalt, eller att t ex hitta nya vägar att systematisera utnyttjandet av andra. Drivkraft är i det här fallet ett annat ord för girighet.
  Fick slavägarna rätt? Fick nazisterna rätt? Fick kommunisterna rätt? Nej, historien har visat att alla hade fel, men det hindrade dem inte från att ha makt under en period då de fick inflytande.
  Det har alltid (tror jag jag skrev i något av mina första inlägg här på bloggen) handlat om en övergångsfaser, något som går över när folk inser att de följt med som dumma får, att deras handlingar endast styrs av girighet och makt (oavsett hur de själva tidigare valt att förklara det, eller vissa fortfarande förklarar det, vissa människor kan helt enkelt inte förstå sina egna handlingar).
  Det som vinner i slutändan är alltid sunt förnuft, och en önskan om att det inte ska vara tillåtet att utnyttja andra människor. Därför att utnyttjande är i grunden fel. Så även att ta utan att ge i ett samhälle som bygger på överenskommelser.
  Att tro att det blir bättre att systematisera en ny fantastisk teknologi efter djungelns lag – det har aldrig fungerat och det kommer aldrig fungera. Människor vill ha rättigheter, vilket piraterna aldrig kunde erbjuda.

   • Ole körde den välbeprovade metoden att häva ur sig så mycket bajs på en gång att motståndarsidan blir allderles överväldigad av skitlukten och bara inte orkar ställa sig och gräva och sortera allting i olika nyanser.

  • Som vanligt visar herr Ole att han helt missförstått vad piratrörelsen handlar om. Han argumenterar mot sig själv så effektivt att jag inte tänker bry mig om att bemöta hans egna stolligheter. 🙂

  • ”Människor vill ha rättigheter, vilket piraterna aldrig kunde erbjuda.”

   Rättigheter! Lol. Du snackar om rättigheter. Det är ju antipiraterna som vill rycka ifrån folk deras allra mest grundläggande rättigheter till privatliv och yttrandefrihet.

   Upphovsrätten är bara en dålig ursäkt att tjäna pengar på gammalt arbete. Upphovsrätten är uppenbarligen inte kompatibel med modern öppen liberal demokrati och yttrandefrihet.

 7. @nejtillpirater:

  Piratrörelsen är inte död och just nu pågår stor breddning av PP politik. Vi får väl se om breddningen ger nån genomslagskraft i nästa val.

  • Precis. Kommer ihag hur Urban/NTP deklarerade att PP var dod efter riksdagsvalet. Da sa Urban/NTP att hans blogg inte behovdes langre. Jo… Vi vet alla hur det blev med det. LOL

   • Ja du skriver ju här och visar att bloggen behövs. Och numera är det inte bara jag som säger att PP är dött i Sverige utan även vissa pirater. Polletterna trillar inte ner så fort men då och då sker det.

    • @Urban/NTP

     ”du skriver ju här och visar att bloggen behövs”

     Ytterligare ett exempel pa dinTOTALA avsaknad av logik. Hur kommer det sig att denna blog behovs pga att jag skriver har?

     Enda anledningen till att jag skriver har, ar att belysa dina logner, felaktigheter, fortal, guilt-by-association etc som du utnyttjar denna platform till att basunera ut.

     Sa, det ar snarare sa att mina inlagg behovs for att din blog existerar. Det ar mer logik i det an dina fantasifoster som sa vanligt far dig att spy ut din galla over Rick och PP.

 8. Nu blir jag riktigt pissed!!!
  Ska dess INTE ha RÄTT att YTTRA SIG???

  http://www.dn.se/ekonomi/aktivister-sparades-via-mobilerna

  • Blir du lika pissed att Wikileaks gör samma sak som Telia? Dvs läcker information om demokratiska aktivister till den Vitryska säkerhetstjänsten.
   http://www.tabletmag.com/jewish-news-and-politics/79749/wikitargeted/

   • Vem skulle vara förvånad om såväl företag, myndigheter och säkerhetstjänster försökte smutskasta wikileaks genom att själva sprida information som de är medvetna kommer tolkas på ett negativt sätt? Det är väl en ganska naturlig utveckling…

    • Ja självklart kommer allt ont ifrån den goda sidan liksom allt gott kommer från den onda. Piratlogik!

     • Nej, det finns ingen rakt igenom ”god” eller ”ond” sida. Sluta larva dig…

      Det vore däremot naivt att inte tro att folk agerar någorlunda egoistiskt i ett eller annat avseende. Mer eller mindre långsiktigt…

     • Ja det där med egoism har vi ju verkligen sett prov på ifrån piraterna. Den s.k. ”upphovsrättsmaffian” skapar i alla fall något.

     • Folk på nätet skapar också. Det värsta av allt är att många ger det de skapar gratis, på allt ifrån youtube till MegaUpload. Detta gratisskapande hotar monopolen i underhållningsbranchen, varför de inför sjuka förslag som SOPA som utan rättssäkerhet kan plocka ner lite vad som hest på nätet.

      ”Om andra delar sitt skapande gratis med varandra så lägger de tid på att underhålla varandra utan att ge oss pengar. Helvete också!!”

      Sen kommer dessa upphovsrätts-muppar med sin överlägsna arroganta attityd och säger bokstavligen åt folk:

      ”ACTA er! Annars kommer vi och SOPAr bort er.”

    • Varför skulle Vitrysslands säkerhetstjänst försöka smutskasta Wikileaks?? När de istället kan samarbeta och ta del av material för att fortsätta sitt förtyck av de som kämpar för demokrati.
     Och Wikileaks man in Vitryssland hjälper diktaturen…

     • Men vafan… Svenska företag som Telia och Ericsson hjälper ju diktaturen i vitryssland. Flera såna företag har ett intresse av att flytta fokus från deras egna moraliska tvivelaktigheter till svarta teaterfår som wikileaks. Ungefär som bankbjässarna i amerikatt då de försöker smutskasta EU, medans de i hemlighet försöker undvika att skita på sig av rädsla för politiska och ekonomiska utvecklingen vi idag ser i EU…

     • F-G’s värld är verkligen mer spännande än vår värld. Så mycket konspirationer överallt. Allt för att motarbeta ”rätten” att ladda ned Britney Spears senaste platta gratis…
      Men F-G’s världsbild är också så enkel. När nånting inte är som det borde vara så är det en konspiration….
      Samma enkla förklaring till allt 🙂

     • Du tror inte att gammaldags företag har ett egenintresse att kämpa emot internet och utvecklingen för att undvika konkurrens med modernare företag? Är du historielös eller bara naiv?

      Det är helt naturligt att dessa gammaldags bolag försöker skydda sin verksamhet – det hade väl vem som helst försökt. Men när de går så långt som att sabba demokrati och yttrandefrihet så har de helt enkelt gått för långt. Ett sånt beteende kan övriga samhället inte acceptera.

     • Eh… nej, jag tror inte att Telia planterade en nyhet om Wikileaks för några år sedan för att skydda sig idag. Vad tror du själv, tycker du att det verkar som ett rimligt scenario?
      Särskilt som Telia inte ens har nämns W-L i samband med de senaste avslöjandena. På vilket vis skulle Telia då ha utnyttja W-L??
      Din spännande konspirationsteori hänger inte ihop. Tyvärr F-G, du får nog bita i det sura äpplet och konstatera att W-L har gjort mer skada än nytta i Vitryssland.

     • Telia och Ericsson m.fl. gör EXTREMT MYCKET större skada än Wikileaks i Vitryssland. Teleoperatörerna där får ju betalt för att spionera åt den paranoida och direkt inhumana regimen. Var ju ett TV-reportage på aftonbladet där de spelat in i smyg när de blev tagna av vitryska polisen och frågade grejer om en 16årig grabb som motsatte sig regeringen. De skämtade (??) om att de mördat honom. Allt tack vare dessa våra fina frihetsälskande svenskägda telebolag som du prisar så högt…

     • Vi är helt överens om att Telia, Ericsson och andra företag gör stor skada i Vitryssland och i andra diktaturer. Men det var väl inte det vi diskuterade?
      Frågan handlade enbart om den stora skada som Wikileaks ställer till med i Vitryssland. (Och andra diktaturer, t ex Zimbabwe)

 9. Ja…nej….jag vet inte ens vad jag ska skriva men sånt här beteende är EXAKT vad nejtillpirater önskar!!!

  INGEN FÅR SÄGA NÅT OCH INGEN FÅR TYCKA NÅT!

  ALLT i skymundan av att ALLA är kriminella och tjuvar!!!

  SÅ TYCKER NORDKOREA OCKSÅ!!!

  FIGHT!!!

  • Vem är det som inte får säga eller tycka något? Inte i Sverige i alla fall.

   Jag skriver det på ditt eget språk så att du lättare förstår:

   VEM ÄR DET SOM INTE FÅR SÄGA ELLER TYCKA NÅGOT?
   INTE I SVERIGE I ALLA FALL

   FIGHT!!!
   ALLT ANNAT ÄR DIKTATUR!!!

   LOL…

   • Går det bra för er nejtillpirater? 😀 Ni får nog ta och slänga in en ny pajas om dagen om ni ska ha en chans…

    • Javisst går det bra, tack för att du frågar!

     PP har minskat med nästan 600 medlemmar bara den senaste månaden, trots att det är gratis att vara med. Men självklart har detta INGET med stödet för PP att göra..

     Och Europadomstolens utlåtande om IPRED gick ju också bra, eller hur?

     LOL

     • Svenska PP är marginellt betydande för EU. Däremot utvecklingen i Tyskland brukar vara tonsättande för hela EU och då PiratenPartei pollar på 13% av hela befolkningen ( tredje största partiet i hela landet ), då borde det vara nära er tur att drida i blå skåpet. 😉

      IPRED kommer inte göra nån skillnad. Ev. kommer det bli allt svårare att fånga grova kriminella nu när även Svensson-fildelare kommer börja kryptera och anonymisera sin surfning. Det öppna samhället kommer sluta sig för att skydda sig mot övervakningen. Vi kommer bli lika övervakade som en öststat, nejtillpirater. De smarta entreprenörerna som skapar framtidens företag kommer dra härifrån, till länder där civilbefolkningen förstår värdet av att få ha sitt privatliv ifred från klåfingriga organisationer och firmor.

      Vi kommer helt enkelt hamna på efterkälken här i Sverige. Piratfrågorna ligger i tiden. Ni kommer inte kunna stoppa dem. Ni kommer eventuellt kunna fördröja dem lokalt här i Sverige – men det kommer bara göra att vi som land kommer på efterkälken. Länder som reformerar och liberaliserar sina immaterialrätter kommer få en enormt boost i tekniska utvecklingen. Administrations- och byråkratikostnader kommer bli virtually non-existing för flera olika typer av företaganden.

      Dessa länder kommer börja få mycket mer jobb gjort för samma arbetsinsats. Precis som industriella revolutionen en gång gjorde – fast denna gången för kunskap och kultur.

     • ”Piratfrågorna ligger i tiden. Ni kommer inte kunna stoppa dem. Ni kommer eventuellt kunna fördröja dem lokalt här i Sverige – men det kommer bara göra att vi som land kommer på efterkälken”

      Livscykeln födelse – uppgång – fall – död, som drabbat Ny Demokrati, Junilistan och nu även PP i Sverige, kommer med största sannolikhet att genomgås även i andra länder. Det tar några år innan medborgarna fattar hur sjukt piraterna resonerar och till slut blir man även omsprungna av teknikutvecklingen.

     • Bra bra.. fortsätt du blunda för verkligheten, det kommer bara göra att ni får desto mer att ta ikapp framöver…

     • Liberalismen, Socialismen, Miljörörelsen tre exempel på rörelser som växt och funnits kvar. Ungefär vart 40e år har de kommit.. Nu är det piraternas tur. Folk har fått smaka på friheten som internet innebär och det finns inte en minsta liten chans att de kommer ge upp detta. Ni har ingen chans!

 10. O herre gud! Det nejtillpirater sa att bara är hjärnspöken, foliehattar och larv och fjanterier är helt plötsligt SANT!!!

  Hoppas nejtillpirater börjar VAKNA nu och SE vad som håller på att hända i EU och världen!

  Men NEJDÅ! Han eller Hon (HEN) kommer vidhålla att ALLT är BRA och bara man STOPPAR fildelningen så ordnar sig ALLT!!!

  Jisses!!!

  Fattar inte nejtillpirater att ALLA just i detta nu är på väg att anonymisera sig själva så att INGEN kan skilja på folk och fä?

  Grattis!!!

  Du gjorde just världen en björntjänst genom att leda dom RAKT in i anonymiseringsvärlden!

  Nu kommer det bara leda till en katt och råtta lek där den som har den starkaste kkrypteringen vinner!!!

  *SUCK OCH STÖN*

 11. OH herre gud vad det mörkas och cencureras vad det gäller Anders Behring Breivik! Man får inte ens höra vad han har att säga utan det tystas i media! VANSINNE!!! PP är FÖR att ALLA ska få säga vad dom vill och tycka vad dom vill men då får den också motsvar! MEN cencur och märkande är PP emot!!!

  ALLT ANNAT ÄR DIKTATUR!!!

  • Rättegången ska inte få användas som offentlig talarstol, detta är inte syftet med rättegången. Dessutom kan detta påverka utgången av rättegången.

   För övrigt anser jag att man borde satsa mer på skolan, inte minst rättstavning (censur).

 12. Driver ni med mig? Har inte orkat läsa igenom alla inlägg men läste de första där Forskargurra argumenterar med två riktigt vilsna människor.

  Någon skrev att ekonomin skadas och att det snart inte kommer finnas några filmer att ladda ner.

  Har du/ni något som helst belägg för det du skriver? Källhänvisningar tack!

  För sist jag kollade på bla Imdb så tjänar de stora produktionerna, tänk Avatar mm. Dryga miljarden i svenska kronor på sina skapelser.

  Vet inte om ni som hänvisar till en sjunkande ekonomi för filmindustrin är helt verklighetsfrånvända eller om det är ett så kallat ad hoc-argument från er sida i brist på fakta och rationella argument som stödjer den ”tes” ni för.

 13. Denna blogg är den minst rationella jag någonsin skådat.
  Gråter inombords när jag ser hur otroligt borta vissa personer är.

  Det är ju för fan som att argumentera med en religiös. Dvs ingen fakta, känsloargument, irrationalitet, självemotsägningar osv.

  Gå med i kyrkan istället och sluta smutsa ner internet!

  • Det är roligt att ditt inlägg är precis det som du kritiserar. Det är inte sakligt, inte rationellt och är inte byggt på fakta. Så det du kritiserar är egentligen ditt eget inlägg.

  • Smutsa ner internet?

   Du kan inte vara pirat i alla fall för de brukar ju hävda att de är för åsiktsfrihet, i alla fall som förevändning för att kunna fuldela fritt utan risk för att åka dit.

   Jag är inte religiös, däremot finns det ju en kyrka för pirater, för Kopimister – de som gjort en religion av att stjäla. Men den tänker jag INTE gå med i.

 14. Om du på allvar tror att meningen med mitt inlägg var att det skulle vara ett argumenterande inlägg byggt på rationell grund så säger det nog mer om dig än om mig.

  Inlägget är menat som ett rent personpåhopp på de som driver denna blogg som dess underhuggare (möjligen samma personer). Det är således kritik emot deras inlägg som tydligt syftar på att vara argumentationer mot piratrörelsen byggda på rationell grund.

 15. Vilket varje individ med ett IQ högre än 70 direkt ser, att så inte är fallet.

 16. Jag må vara i extremaste laget.
  Men även om jag älskar ett fritt internet så tycker jag att man kan göra följande jämförelse:
  Jag är emot dödsstraff. Men jag har inget emot att undantag görs på personer som tex Hitler. På samma sätt tycker jag att man med omedelbar verkan bör förbjuda blogginnehavaren och hans jämlikar att någonsin i sina liv skapa politiska texter på internet, eller ännu hellre förbjuda dom att någonsin mer röra ett tangentbord. Detta för att jag likt tanken på Hitler blir extremt illa berörd på ett rent emotionellt plan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: