Piratpartiets Pirate MEP Christian Engström tror på tillväxt och medborgarlön

”Pirate MEP” Christian Engström tror att Piratpartiet ska växa. Men i själva verket sjunker ju medlemstalet stadigt, från att ha varit över 50 000 medlemmar är det nu under 8000.

Sen försöker han lansera medborgarlön, i alla fall på den nivån att han tycker att det är en intressant tanke. Bra jobbat ”Pirate MEP”, nu kommer medlemmarna att lämna partiet i ökad takt! Och skulle medborgarlön mot förmodan bli verklighet så kommer väl alla vettiga och arbetsföra människor lämna landet. Jag kommer i alla fall inte att vara beredd att jobba hårt för att andra ska få möjlighet att gå och dra. När det redan idag är svårt att få skattepengarna att räcka till en acceptabel nivå på vård, skola och omsorg så behöver fler jobba, inte färre. När man hör om vanvård av gamla för att spara pengar och sen kombinerar det med att arbetsskygga personer frivilligt och fullt lagligt skulle kunna välja att under resten av livet bli försörjda av andra så blir man bara förbannad.

 

Annonser

178 svar

 1. Jag har inte hört alla argument för eller emot men jag har också varit skeptisk till medborgarlön ganska länge. Kan inte påstå att jag är övertygad om att det är en bra grej. Kanske medborgarlön med viss motprestation – nån slags socialtjänstgöring som deltidsarbete. Men det är väl så det funkar redan idag i Sverige antar jag… Det funkar nog inte att folk helt ovillkorat ska få pengar för inget arbete alls.

 2. Här måste jag säga att jag finner tanken intressant och inte kan avfärda den rakt av. Den är givetvis inte problemfri.
  Men om man tänker sig en medborgarlön som är villkorad med en motprestation av samhällsarbete eller utbildningskrav så kan det vara intressant.
  Man måste alltså antingen studera och vidareutbilda sig eller utföra ett tilldelat arbete inom landsting/kommunal/statligt finansierad verksamhet som sjukvård/skola/renhållnIng/service etc.

  De finns fördelar med detta som att alla barn då får en familjesituation med bättre villkor och möjligheter.
  Det är ju trots allt så att de som kostar mest i samhället är de som inte har utbildning och inte har jobb. En arbetslös, kriminell, ensamstående förälder som är narkoman är absolut en av de dyraste individerna för vårt samhälle.

 3. Att Christian tycker att medborgarlön är en god ide må vara hänt, men partiet som helhet håller inte med honom, och CE är även noga med att poängtera detta. Inom ett parti måste man få vädra både stora, små, heltokiga och genialiska ideer om vartannat. Skillnaden mot ett traditionellt parti är att vi piratpartister gärna ser att den diskussionen tas utanför partiets väggar också – Du behöver inte nödvändigtvist vara pirat för att komma med vettiga åsikter.

  Piratrörelsen växer så det knakar, och PP Sverige kommer förmodligen börja växa igen när piratpolitiken nu går in i nästa fas, där politiken breddas och fördjupas. När breddningen är avklarad tror jag många fler klättrar ombord skutan, då många inte vill vara med i ett parti de inte vet var de står. 🙂

 4. Medan nejtillpirater fortsätter med sina enfaldiga attacker på Piratpartiet pågår en strid om det öppna Internet – när USA och dess skiv- och filmmaffia kommer med det ena enfaldiga förslaget efter det andra i hopp om att kunna stoppa den ”illegala fildelningen”

  Bryr sig den enfaldiga idioten nejtillpirater och hans like enfaldiga anhang? – De fortsätter att sprida sina enfaldiga mantras som baseras på ingenting – Så är det enda den enfaldiga idioten Sten har att säga om de argument han framför att bevisen eller dom fakta som han baserar dem på finns inbäddade i mina länkar men han är oförmögen att precisera eller citera dessa inbillade ”bevis”

  Är det då bara pirater som oroar sig för det fria Internet och det tilltagande övervaknings och kontrollsamhället? – Pirater som lätt kan avfärdas som rättshaverister mm?

  Fria internet är hotat

  Copyright is Failing, Who Feeds the Artists? Asks EU Commissioner

  Nancy Pelosi Opposes Stop Online Piracy Act

  EU Adopts Resolution Against US Domain Seizures

  Det är ofattbart att antipiratgänget på denna enfaldiga sajt med den enfaldiga idioten nejtillpirater i spetsen fortsätter med sina enfaldiga argument och helt irrelevanta attacker mot Piratpartiet dag in dag ut och bara inte kan ta till sig de fakta och bevisen som förläggs dom gång efter annan – Det är ofattbart att de inte inser att deras ”strid” är den örättfärdigas strid och att de har vald fel sida

  Det är ofattbart att den enfaldiga idioten nejtillpirater verkligen tror att han kämpar mot kriminella – snyltare och fuskare och att Piratpartiet är roten till det onda

  Det är ofattbart att den enfaldiga idioten nejtillpirater tror att han kommer med sakliga argument som baseras på fakta och/eller oberoende vetenskapliga bevis när han skriver nedlåtande kommentarer om Christian Engström men inte har ett enda vettigt argument mot Piratpartiets hjärtefrågor – dvs frisläppandet av den illegala fildelningen utan kommersiella vinstintressen och hotet mot det fria Internet och medborgarnas integritet samt demokratiska fri- och rättigheter

  Det är ofattbart att den enfaldiga idioten nejtillpirater och hans gäng fortsätter med sina enfaldiga texter mot pirater och Piratpartiet medan andra – och alls inte bara pirater – kämpar för att kunna bibehålla det fria Internet – När skall dessa enfaldiga idioter äntligen vakna ur sina enfaldiga drömmar och inse att de inte är dom superhjältar som kämpar mot kriminella – snyltare och fuskare som de trodde de var? – *lol*

  • ”Så är det enda den enfaldiga idioten Sten har att säga om de argument han framför att bevisen eller dom fakta som han baserar dem på finns inbäddade i mina länkar men han är oförmögen att precisera eller citera dessa inbillade ”bevis””

   Donsans amnesi är grav och grov och påvisar vem som är enfaldig, vem orkar upprepat ge länkar när Donsan – endast en kommentar senare – glömt bort det hela för att om igen på nytt kräva länkar och då dessutom länkar till sina egna källor som han av ngn anledning blir av med, LOLOLOLOLO.

   ”kämpar för att kunna bibehålla det fria Internet ”
   Sist jag kollade, vilket är nu, så kan jag komma ut på internet och skriva vad jag vill utan att bli stoppad, känns ganska fritt tycker jag och även demokratiskt.

   ”frisläppandet av den illegala fildelningen utan kommersiella vinstintressen”
   Om Donsans våta dröm blir en verklighet så starta någon omedelbart en ideel förening som fildelar allt som publiceras och därmed kan man fritt distribuera allt upphovsrättsskydat material som existerar utan att någon upphovsrättsinnehavare skulle kunna hindra det på lagligt vis då den ideella föreningen inte druvs av ngn kommersiellt vinstintresse.

 5. Tja – behövs det mer bevis för Sten‘s enfald? – Han bara yrar – hallucinerar och fantiserar och skyller på att han inte orkar att länka till sina ”bevis” för att jag har glömt att han har postat dem så många gånger förut – Ja – tro det som vill

  Sedan svarar den enfaldiga idioten Sten – apropo det fria Internet
  Sist jag kollade, vilket är nu, så kan jag komma ut på internet och skriva vad jag vill utan att bli stoppad, känns ganska fritt tycker jag och även demokratiskt.

  Vilket ånyo understryker hans enfald och brist på medvetenhet om vad som pågår – Har han tagit sig mödan att läsa igenom dom länkarna jag presenterat – Har han åtminstone försökt att sätta sig in vad det handlar om? – Visar han på något sätt att han åtminstone har ett hum om vad dessa länkar går ut på? – Nej – allt man får är en enfaldig kommentar av typen goddag yxskaft – Han tror – in sin enfald – att han står över alla andra tunga namn som varnar för vad som håller på att hända och att han kan avfärda dem med en enkel enfaldig mening Sist jag kollade, vilket är nu, så kan jag komma ut på internet och skriva vad jag vill utan att bli stoppad, känns ganska fritt tycker jag och även demokratiskt. – *lol*

  Sedan får man sig några fria fantasier till livs när den enfaldiga idioten Sten helt utan några som helst fakta eller ens några expert uttalanden påstår:
  Om Donsans våta dröm blir en verklighet så starta någon omedelbart en ideel förening som fildelar allt som publiceras och därmed kan man fritt distribuera allt upphovsrättsskydat material som existerar utan att någon upphovsrättsinnehavare skulle kunna hindra det på lagligt vis då den ideella föreningen inte druvs av ngn kommersiellt vinstintresse.

  En ideell förening som fildelar allt upphovsrättsskyddat material som existerar? – *lmao* – Tyvärr inser inte stackars Sten hur enfaldig hans påstående är

  Det är så den enfaldiga idioten Sten och hans mentor den lika enfaldiga idioten nejtillpirater uppfattar ”sakliga argument” – Om inte det är patetisk – vad är?

 6. ”Tja – behövs det mer bevis för Sten‘s enfald? – Han bara yrar – hallucinerar och fantiserar och skyller på att han inte orkar att länka till sina ”bevis” för att jag har glömt att han har postat dem så många gånger förut – Ja – tro det som vill”

  Ja det är bara att gå tillbaka ngn vecka när det visade sig att Donsan inte hittade länken till den Norska undersökning han själv tidigare länkat till.
  Det blev så illa för vännen Donsan att han fick be mig om länken, LOLOLOL
  Det är ju bara ngn vecka sedan, men Donsan har redan glömt/förträngt det.

  Var finns enfaldens källa? Någonstans i Donsan värld av villfarelser.

  ”Vilket ånyo understryker hans enfald och brist på medvetenhet om vad som pågår”
  Donsan menar vad som förregår i hans huvud, men det vet han ju inte ens själv.

  ”En ideell förening som fildelar allt upphovsrättsskyddat material som existerar? – *lmao* – Tyvärr inser inte stackars Sten hur enfaldig hans påstående är”
  Ja Donsan vännen, ovan scenario blir ju ett faktum om din våta dröm blir verlighet. Men det är nog lite svårt för dig att förstå.

 7. Och den enfaldiga idioten Sten säger:
  Ja det är bara att gå tillbaka ngn vecka när det visade sig att Donsan inte hittade länken till den Norska undersökning han själv tidigare länkat till.
  Det blev så illa för vännen Donsan att han fick be mig om länken, LOLOLOL
  Det är ju bara ngn vecka sedan, men Donsan har redan glömt/förträngt det.

  Och det bevisar den enfaldiga idioten Sten‘s trovärdighet i hans argument – hur?

  Den enfaldiga idioten Sten tror att om han vinner en liten seger och har rätt på en liten och obetydlig detalj – att det bevisar att alla hans övriga enfaldiga påståenden och hans emotionella argumentering (helt utan fakta eller stöd i vetenskapen) för att ge artister upphovsrättigheter utan tidsbegränsning är trovärdiga – Den enfaldiga idioten Sten inser inte ens hur enfaldig han i verkligheten är

  Sedan fortsätter den enfaldiga idioten Sten att hävda sitt – helt ur luften gripet – påstående Om Donsans våta dröm blir en verklighet så starta någon omedelbart en ideel förening som fildelar allt som publiceras och därmed kan man fritt distribuera allt upphovsrättsskydat material som existerar utan att någon upphovsrättsinnehavare skulle kunna hindra det på lagligt vis då den ideella föreningen inte druvs av ngn kommersiellt vinstintresse.

  Tja – det visar bara att det inte går att resonera med enfaldiga idioter – de är så fulla av dem själva att de tror att de aldrig behöver stödja sina påståenden på fakta – vetenskapliga studier eller åtminstone några expert uttalanden – De är ju – i sina egna sinnesvärldar – de som kan allt – vet allt – och alltid har rätt – och att de i kraft av denna vanföreställning kan avfärda alla fakta och vetenskapliga studier som nonsens – och att de aldrig behöver visa att deras (enfaldiga) påståenden har någon grund *lol*

 8. ”Och det bevisar den enfaldiga idioten Sten‘s trovärdighet i hans argument – hur?”

  Det bevisar att du hade fel i din tidigare kommentar där du hävdade ”Han bara yrar – hallucinerar och fantiserar och skyller på att han inte orkar att länka till sina ”bevis” för att jag har glömt att han har postat dem så många gånger förut – Ja – tro det som vill”

  Du har ju uppenbarligen glömt vad både jag och du postat och då har jag bevisligen varken yrat, hallucinerat eller fantiserat.

  Bevisligen så kommer du inte ihåg vad du skriver från kommentar till kommentar och du kommer inte ihåg vad du länkar till och du hade dessutom uppenbarligen inte läst den Norska Undersökningen (du lyckades inte ens ladda ned den med rätt sidantal efter det att gett dig länken, LOLOLOL)

  ”aldrig behöver stödja sina påståenden på fakta”
  Donsan lille vännen, fakta är att om all icke kommersiell fildelning blir laglig så kan en ideellförening lagligt och gratis fildela och distribuera allt som publiceras.
  Det är ju lite svårt för dig att förstå, men det ligger i linje med din brist på kognitiva förmåga och övriga brister.

 9. Och den enfaldiga idioten Sten ger sig inte

  Han bara yrar – hallucinerar och fantiserar när han skall försöka förklara hur han tänker i dom stora frågor om upphovsrätt – fildelning mm – Ja han har ibland rätt i några små och obetydliga detaljer som när han visade mig att ”kommersiell skala” visst var ett begrepp – eller när jag blev förvirrad eftersom jag hade länkat till en nyhetsartikel medan han snurrade runt på själva studien -Då jublar den enfaldiga idioten Sten och slår sig på bröstet medan han vrålar ut sin segerskri – Han tror då plötsligt att han har bevisat att han även har fått rätt i alla hans övriga (grundlösa) påståenden – Hur enfaldig kan man vara?

  Nu fortsätter han dessutom dilla om sin ”ideella förening”?????? – *lol* – Vet inte den enfaldiga idioten Sten vad fildelning är? – Det betyder att helt vanliga människor kopplar upp sina datorer med varandra via Internet och sedan – helt utan kommersiella vinstintressen – delar filer de själva förfogar över med varandra – Tack vara att miljoner användare över hela världen fritt låter andra kopiera vad de har – så har vi redan idag världens största kultur bibliotek som den enfaldiga idioten Sten och övriga antipiratkompisar samt hans guru den enfaldiga idioten nejtillpirater vill sätta stop för utav anledningar de själva inte förstår – Den enfaldiga idioten Sten har i alla fall aldrig kunnat förklara hans enfaldiga ställningstagande på ett logiskt och begripligt sätt där argumentationen och resonemanget stöds med fakta och oberoende vetenskapliga studier

  Den enfaldiga idioten Sten får gärna här förklara för oss hur han menar att hans ”ideella förening” skulle passa in i det hela om den idag ”illegala fildelningen” skulle bli legal? – Den enfaldiga idioten Sten får också gärna förklara varför någon skulle ta sig tid och möda att upprätta en sådan ideell förening där man erbjöd allt upphovsrättsskydat material som existerar ? – Så vid jag kan se är hela idén ett typexempel på en enfaldig idiot‘s förvirrade fantasier – *lol* –

  • ”– Den enfaldiga idioten Sten får också gärna förklara varför någon skulle ta sig tid och möda att upprätta en sådan ideell förening där man erbjöd allt upphovsrättsskydat material som existerar ? – Så vid jag kan se är hela idén ett typexempel på en enfaldig idiot‘s förvirrade fantasier”
   Donsan vännen, är TPB en fantasi?
   En ideell förening drivs utan kommersiell vinstintressen och skulle kunna fildela allt publicerat material. Varför de skulle ta sig tiden? Därför att de kan ta ut lön för att göra det.

   • Den enfaldiga idioten Sten påstår först
    Om Donsans våta dröm blir en verklighet så starta någon omedelbart en ideel förening som fildelar allt som publiceras och därmed kan man fritt distribuera allt upphovsrättsskydat material som existerar utan att någon upphovsrättsinnehavare skulle kunna hindra det på lagligt vis då den ideella föreningen inte druvs av ngn kommersiellt vinstintresse.

    Och han tillför sedan TPB i diskussionen som ett exempel på en ideel förening som fildelar allt

    Man bara baxnar att en akademiker som vill diskutera fildelning kan komma med ett sådant enfaldigt påstående – TPB vare sig fildelar eller distribuerar – Kanske anser den enfaldiga idioten Sten sig inte behöva ta det så noga med detaljerna? – Efter 2 år på universitetet – vad ger det? – 80 poäng? – dvs inte ens en fil kand – anser han sig kunna tillbakavisa vetenskapliga studier och ifrågasätta metoderna som de som har genomfört studierna har använd –

    Själv har han aldrig något att komma med – Han har – trots mer än 10 år av ”illegal fildelning” – fortfarande inte hittat en enda oberoende vetenskaplig studie som klart och tydlig stödjer honom i hans villfarelse att den ”illegala fildelningen” skadar upphovsmän och/eller samhället – *lol* – Trots det så fortsätter denna ”akademiker” att fortsätta hävda denna enfaldiga ståndpunkt som förklaring på alla hans övriga enfaldiga ställningstaganden

    • ”TPB vare sig fildelar eller distribuerar”
     Därför att de på det viset försöker undivka att bli stämda (men åker ditt flr medhjälp till) men med Donsans våta dröm så kan en ideell förening göra allt helt lagligt.

 10. Och en sak till – Det imponerar inte på mig att den enfaldiga idioten Sten försöker visa att han är en lärd person som kan använda ord som ”kognitiva förmåga” – *lol*

  • Donsan, så lärd är jag inte, 2 år på svenskt universitet och 3 år på engelsk högskola. Men Donsan ”kognitiva förmåga” är inte ett ord och det krävs inte någon speciell utbildning för att veta det.

   • Tja – det verkar som den fina utbildningen som den enfaldiga idioten Sten säger sig ha genomgått verkligen ha varit bortkastat på honom – för han är trots det – fortfarande en enfaldig idiot – som slänger ur sig enfaldiga påståenden som så starta någon omedelbart en ideel förening som fildelar allt som publiceras och därmed kan man fritt distribuera allt upphovsrättsskydat material som existerar – *lol*

    Lär man sig inte att föra logiska resonemang och grunda sina idéer och åsikter på fakta och oberoende vetenskapliga bevis på svensk universitet? – *lol* – Den enfaldiga idioten Sten har då inte direkt visat att han har tillgodogjort sig något där – *lol*

    • Donsan vännen din kommentar innehåller ju verkligen inte varken resonemang, logik, bemötande, fakta eller något annat som på någotvis argumenterar mot min tes. Och detta resulterar ju i att din egen kommentar ovan påvisar din förvirring då du i en och samma kommentar gör just det du anklagar någon annan för att göra. Vännen, vill du ha länkar till vad en ideell förening är?

     Och ”kognitiva förmåga” är fortfarande inte ett ord.

     • Den enfaldiga akademikern Sten sade

      Donsan, så lärd är jag inte, 2 år på svenskt universitet och 3 år på engelsk högskola. Men Donsan ”kognitiva förmåga” är inte ett ord och det krävs inte någon speciell utbildning för att veta det. – Varpå jag svarade

      Tja – det verkar som den fina utbildningen som den enfaldiga idioten Sten säger sig ha genomgått verkligen ha varit bortkastat på honom – för han är trots det – fortfarande en enfaldig idiot – som slänger ur sig enfaldiga påståenden som så starta någon omedelbart en ideel förening som fildelar allt som publiceras och därmed kan man fritt distribuera allt upphovsrättsskydat material som existerar – *lol*

      Lär man sig inte att föra logiska resonemang och grunda sina idéer och åsikter på fakta och oberoende vetenskapliga bevis på svensk universitet? – *lol* – Den enfaldiga idioten Sten har då inte direkt visat att han har tillgodogjort sig något där – *lol*

      Nu säger den enfaldiga akademikern Sten
      Donsan vännen din kommentar innehåller ju verkligen inte varken resonemang, logik, bemötande, fakta eller något annat som på någotvis argumenterar mot min tes.

      Tes? – (letar febrilt efter något som kan likna en ”tes”) *lol*

     • ”Tes? – (letar febrilt efter något som kan likna en ”tes”) ”
      Ja Donsan vännen kan du inte hitta det så tyder det på andra problem, vill du ha en länk som förklarar ordet ”tes”?

   • Och en sak till – OM nu den enfaldiga idioten Stens farhågor besannades och om nu någon omedelbart skulle starta en ideel förening som fildelar allt som publiceras och därmed kan man fritt distribuera allt upphovsrättsskydat material som existerar utan att någon upphovsrättsinnehavare skulle kunna hindra det på lagligt vis då den ideella föreningen inte druvs av ngn kommersiellt vinstintresse. – So what?

    Skulle det betyda världens undergång på något sätt? – *lol* – Om inte den enfaldiga akademikern Sten – trots mer än 10 år av intensiv illegal fildelning (dvs på kommersiell skala – *lol*) – redan idag kan peka på några som helst allvarliga skadeverkningar pga den illegala fildelningen om ens några – så gör väl hans fantasifoster varken till eller från efter en legalisering av fildelning utan kommersiella vinstintressen?

    Se – en riktig akademiker hade insett att dagens pirater skulle fortsätta med att köpa mer musik – spel – film och andra digitala produkter och gå på bio och musikevenemang oftare än de som inte fildelar trots att den ”illegala fildelning” hade blivit legal – och att det finns en större sannolikhet att våra upphovsmän skulle fortsätta med att ha det ekonomisk bättre än någonsin förr

    En riktig akademiker hade insett att han först måste bringa i bevis att den ”illegala fildelningen” redan nu åsamkar upphovsmän och/eller samhället sådana skadliga effekter att en eventuell legalisering skulle bli katastrofal – *lol*

    • ”En riktig akademiker hade insett att han först måste bringa i bevis att den ”illegala fildelningen” redan nu åsamkar upphovsmän och/eller samhället sådana skadliga effekter att en eventuell legalisering skulle bli katastrofal – *lol*
     Donsan vännen nu är du där igen, skadan är ju bevisad, det har du ju själv sett via t.ex den Norska undersökningen du själv hänvisade till.

     • *lmao* – En riktig akademiker hade insett att han inte har några bevis och avstått från att fortsätta göra sig till löje – Vi har nu äntligen nått den enfaldiga akademikern Stens sista försvarslinje – Nu återstår bara att hänvisa till en studie jag har länkat till

      Den studie säger inte alls klart och tydligt att den illegala fildelningen har åsamkat upphovsmän några finansiella skador – Allt den säger är att artister tjänar mindre på inspelad musik idag – av vilka orsaker utreds inte – Ingen orsak/samband har konstaterats – Kombinera det med att artisterna enligt flera studier aldrig har tjänat så bra som idag (och jag påstår inte att det är pga den illegala fildelningen) och vi ser att ”beviset” är mycket svag om inte obefintlig ur akademisk synvinkel – *lol*

      När skall den enfaldiga akademikern Sten äntligen medge att han inte har något att komma med och att hans åsikter är emotionella och hans hans vilda argumentering och ur luften gripna påståenden saknar grund

      Den enfaldiga akademikern Sten visar klart och tydligt här att 2 års universitetsstudier inte har gjort honom mycket klokare – Det verkar på mig att han har varit tvungen att avbryta sina studier (80 poäng är inte ens nära ett examen) – antagligen för att han inte höll måttet – *lol*

     • ”Nu återstår bara att hänvisa till en studie jag har länkat till”
      Nej det är inte vad som återstår, allt du någonsin länkat till bevisar samma sak.
      Samt allt det jag länkat till tidigare.

      ”Allt den säger är att artister tjänar mindre på inspelad musik idag – av vilka orsaker utreds inte – Ingen orsak/samband har konstaterats”
      Suck Donsan, skall du börja om från början ännu en gång.

      ”Kombinera det med att artisterna enligt flera studier aldrig har tjänat så bra som idag ”
      Ja de tjänar mer på något som inte har med frågan (inspelad musik) att göra, de hade ju även tjänat mer pengar om de ägnat fler timmar åt att putsa andras skor, spå folks händer eller annan valfri verksamhet.

      ”Det verkar på mig att han har varit tvungen att avbryta sina studier (80 poäng är inte ens nära ett examen) – antagligen för att han inte höll måttet – *lol*”
      Donsan vännen suck, 2 år på universitet betyder inte 80 poäng, det handlar om hur många kurser du läser och hur många tentor du klarar av. Mina två år i sverige resulterade i över 120 poäng. Mina tre år i england motsvarar 180 poäng.

     • Tja – Vi ser hur den enfaldiga akademikern Sten slingrar sig
      Visar han upp några länkar för att snabbt täppa till käften på mig – Länkar till oberoende studier som klart och tydlig säger att den illegala fildelningen har skadat upphovsmän under dessa gångna 10 åren så att vi får ett slut på denna charad? – Icke!!

      Här ett akademiskt svar:
      Ja de tjänar mer på något som inte har med frågan (inspelad musik) att göra, de hade ju även tjänat mer pengar om de ägnat fler timmar åt att putsa andras skor, spå folks händer eller annan valfri verksamhet. – *lol*

      Allt den enfaldiga akademikern Sten förmår är att slingra sig i hopp om att läsarna skall tro honom på hans akademiska ord – *lol* – Hur enfaldig får man vara?

      Oh wow – En akademiker av stora mått – 120 + 180 akademiska poäng – och här är han – på en larvig sajt – ”Nej till pirater och Piratpartiet” där han postar larviga texter och försöker övertyga oss att han vet vad han talar om och att han sitter inne med länkar (som han aldrig visar) som kan stödja hans larviga åsikter och ur luften gripna påståenden –

      Har den enfaldiga akademikern Sten någonsin utvecklad ett logiskt resonemang stött med fakta och länkar till oberoende studier som klargör hans åsikter i upphovsfrågan – fildelnings frågan och hur lagstiftningen för att stoppa fildelare – som på intet sätt skadar upphovsmän och samhället – påverkar medborgarnas integritet och demokratiska fri- och rättigheter? – Icke!! – Låt mig ge ett exempel på ett akademiskt svar fån den enfaldiga akademikern Sten apropå det fria Internet och min kommentar (med länkar) ovan: Donsan, on 22 november, 2011 at 11:33 said:

      Sist jag kollade, vilket är nu, så kan jag komma ut på internet och skriva vad jag vill utan att bli stoppad, känns ganska fritt tycker jag och även demokratiskt.

      Är det verkligen någon som tror på att en akademiker med 120 + 180 akademiska poäng skulle svara så enfaldig? – *lol*

     • ”Visar han upp några länkar för att snabbt täppa till käften på mig”
      Donsan, jag visar aldrig upp saker för att täppa till käften på någon, men jag har länkat och påvisat felaktigheter i allt vad du har skrivit så många gånger tidigare att det nu mer uppenbarligen blir meningslöst då du inte kommer ihåg det ens till din nästa kommentar.

      ”Allt den enfaldiga akademikern Sten förmår är att slingra sig i hopp om att läsarna skall tro honom på hans akademiska ord – *lol* – Hur enfaldig får man vara?”
      Det är ett faktum att artisterna tjänar pengar på annat än på den inspelade musiken? Detta är ju något även Donsan skriver. Så vad är et läsaren inte skall tro på?

      ” och att han sitter inne med länkar (som han aldrig visar) som kan stödja hans larviga åsikter och ur luften gripna påståenden”
      Som sagt Donsan, din förmåga att förtränga/glömma är sanslös och renderar varje länk meningslös då du inte klarar av att komma ihåg det ens i några minuter.

      ”hur lagstiftningen för att stoppa fildelare”
      Donsan vännen, det finns ingen lagstiftning för att stoppa fildelning.

     • Och jag vill bara tillägga att en akademisk utbildning på 300 högskolepoäng är klart mer imponerande än hans polare den enfaldiga idioten Mr. Bockens gymnasieexamen från USA – *lmao*

      Vi har inte bara enfaldiga idioter att göra här men även med ett gäng enfaldiga skrythalsar – *lmao*

     • ”Vi har inte bara enfaldiga idioter att göra här men även med ett gäng enfaldiga skrythalsar”

      Donsans förvirring fortsätter, det var ju faktiskt Donsan som först skrev ”Det imponerar inte på mig att den enfaldiga idioten Sten försöker visa att han är en lärd person som kan använda ord som ”kognitiva förmåga”

      Varpå jag förklarade att jag inte var så ”lärd” varpå Donsan ifrågasatte min utbildning varpå jag redogjorde för densamma.

      Men i Donsans värld blir detta ordväxlande att skryta, men det kanske inte är sp underligt Donsan har ju vid flertalet tillfällen klart uppvisat att han bor i en värld av villfarelser

 11. Och den enfaldiga akademikern Sten säger från sina akademiska höga hästar:
  Ja Donsan vännen kan du inte hitta det så tyder det på andra problem, vill du ha en länk som förklarar ordet ”tes”?

  Nejdå – han behöver inte förklara begreppet ”tes” för mig – Tack för erbjudandet – Jag är visserligen inga 80 poäng på universitetet att ståta med men jag vet vad ”tes” betyder – *lol* och ingenstans i dom texter ja citerade i min post fanns det något som ens liknade en tes men det begrepp den enfaldiga akademikern Sten väl?

  Om han menade att Om Donsans våta dröm blir en verklighet så starta någon omedelbart en ideel förening som fildelar allt som publiceras och därmed kan man fritt distribuera allt upphovsrättsskydat material som existerar utan att någon upphovsrättsinnehavare skulle kunna hindra det på lagligt vis då den ideella föreningen inte druvs av ngn kommersiellt vinstintresse. skall betraktas som en (akademisk – *lol*) tes så hittar han min sista (och obesvarade) replik till honom här: Donsan, on 23 november, 2011 at 00:40 said:

 12. ”Jag är visserligen inga 80 poäng ”
  Donsan, inte heller jag är några poäng, LOL. jag är en individ, en människa men absolut inte några poäng.

  I övrigt Donsan, betydelsen av ordet ”tes” (som till skillnad från ”kognitiva förmåga” är ett ord) är att det är ett påstående och vise versa ett påstående är en tes.

 13. Den enfaldiga akademikern Sten svarar på bästa akademiskt vis (Sten, on 23 november, 2011 at 18:15 said:)
  Donsan, jag visar aldrig upp saker för att täppa till käften på någon, men jag har länkat och påvisat felaktigheter i allt vad du har skrivit så många gånger tidigare att det nu mer uppenbarligen blir meningslöst då du inte kommer ihåg det ens till din nästa kommentar. – *lol* – Inga fler kommentarer

  Den enfaldiga akademikern Sten sa först:
  Ja de tjänar mer på något som inte har med frågan (inspelad musik) att göra, de hade ju även tjänat mer pengar om de ägnat fler timmar åt att putsa andras skor, spå folks händer eller annan valfri verksamhet.

  och sedan

  Det är ett faktum att artisterna tjänar pengar på annat än på den inspelade musiken? Detta är ju något även Donsan skriver. Så vad är et läsaren inte skall tro på? – *lol*

  Vill den enfaldiga akademikern Sten påstå att artisterna tjänar mer pengar än någonsin pga att de putsar skor i timmar? – Hur akademiskt är ett sådant argument? – *lol*

  Kan den enfaldiga akademikern Sten bevisa att det är den ”illegala fildelningen” som har tvingat artisterna till att tjäna pengar genom andra kanaler – t ex genom live spelningar än genom ”inspelad musik”? – Förändrade tider har även förändrat artisternas inkomstmöjligheter – och det finns inget (dvs vetenskapliga studier eller andra fakta) som säger att det skulle vara pga den ”illegala fildelningen” – ändå fortsätter den enfaldiga akademikern Sten att hävda just detta

  Artisternas intäkter skjuter i höjden för att de ägnar sig åt sitt yrke – Det finns inget som säger att artisterna måste tjäna sina pengar genom ”inspelad musik” som skall genom dom godkända distributionskanalerna – dvs skivaffärer – Så vid jag vet har inte artisterna klagat på att de nu har större inkomster än någonsin för att de ser sig tvungna att göra annat än att spela in musik – Dessa fantasier finns bara i den enfaldiga akademikern Sten‘s huvud

  Notera att Daniel Johansson står på skivbolagens sida och egentligen inte kan betraktas som en oberoende forskare – men hans slutsatser är klara och har senare bekräftats av andra studier – Artisterna har aldrig tjänat så bra som under fildelnings eran!!!

  Det är ett obestridligt faktum att:

  a) Artisterna tjänar mer pengar än någonsin förr – och inte genom att de putsar skor – eller spå folks händer – som den enfaldiga akademikern Sten vill få oss att tro utan genom att utöva sitt yrke

  b) Den enfaldiga akademikern Sten fortfarande inte har kunnat visa upp en enda oberoende vetenskaplig studie som klart och tydligt säger att den ”illegala fildelningen” har skadat upphovsmän och/eller samhället

  Ändå fortsätter denna enfaldiga akademikern att slingra sig – skylla på min glömska och att han har tröttnat på att posta länkar och jag vet inte vad – *lol*

 14. ”Vill den enfaldiga akademikern Sten påstå att artisterna tjänar mer pengar än någonsin pga att de putsar skor i timmar? – Hur akademiskt är ett sådant argument? – *lol*”
  Donsan vännen, artisterna hade stjänat mer när de arbetar fler timmar oavsett vad detta arbete månde vara, som att putsa skor. Jag skrev inte att de faktiskt putsar skor eller spår folks händer, jag skrev att de hade tjänat mer pengar om de pysslat med detta då de arbetar fler timmar.

  ”Artisternas intäkter skjuter i höjden för att de ägnar sig åt sitt yrke – ”
  Donsan de tjänar mer pengar på att arbeta fler timmar (vilket jag bevisat för dig via länkar tidigare).

  ”Det finns inget som säger att artisterna måste tjäna sina pengar genom ”inspelad musik” som skall genom dom godkända distributionskanalerna”
  Är det någon som påstått detta?

  Vad det gäller Donsans och PP kramares tolkning av Daniel Johansson rapport skrev Johanssonså här om:
  ”Rapporten mottogs av piratsidan som ett bevis för att piratkopiering ökar intäkterna till artisterna generellt, och under några dagar blev jag helt plötsligt piraternas hjälte. Jag fick en massa mail med hurrarop och det skrevs mängder av blogginlägg som prisade resultaten. Det är svårt att hitta en tolkning som är längre från sanningen,”

  Johansson skrev även;
  ”Samtidigt måste man påpeka att förutsättningarna för musikskapande i Sverige troligen har påverkats negativt på grund av nedgången i intäkter för inspelad musik.Det finns inget i rapporten som på något sätt antyder att nedgången i skivbolagens intäkter på något sätt är bra för musiken eller artisterna. Det är helt klart inte några goda nyheter att svensk musikbransch som helhet är kvar på i princip samma nivå som nio år tidigare.”

  Samt att han skriver;
  ”Justerar man siffrorna mot konsumentprisindex blir resultatet dessutom att branschen som helhet minskat sin omsättning, om än inte med hälften så med 15%.”

  Sen skriver Donsan;
  ”Notera att Daniel Johansson står på skivbolagens sida och egentligen inte kan betraktas som en oberoende forskare”
  Det skriver Donsan som dyrkar Cybernormer vars flitigaste skribenter är medlemmar i Piratpartiet.

  ”a) Artisterna tjänar mer pengar än någonsin förr – och inte genom att de putsar skor – eller spå folks händer – som den enfaldiga akademikern Sten vill få oss att tro utan genom att utöva sitt yrke”
  Som sagt Donsan har lite svårt att förstå att jag inte skrev ATT artisterna spår folks händer – enbart att artisterna tjänat mer pengar oavsett vad de gör när de arbetar fler timmar.

  ”b) Den enfaldiga akademikern Sten fortfarande inte har kunnat visa upp en enda oberoende vetenskaplig studie som klart och tydligt säger att den ”illegala fildelningen” har skadat upphovsmän och/eller samhället”
  Suck Donsan, du har ju visat upp flertalet dylika bland annat den Norska som klart och tydligt säger;
  ”The loss of record sales because of consequences of the digitalization of the industry has not affected the Norwegian artists in the same brutal way as it has the record companies. Artists earn in general 20% or less from record sales,”

  Donsan försök och kom ihåg något av de tidigare textväxlingarna, men det kanske är för mycket att begära,

  • Den enfaldiga akademikern Sten har en massa goja att förtälja – men till syvende och sist är han ändå oförmögen att med oberoende vetenskapliga studier bevisa att den ”illegala fildelningen” har skadat upphovsmän – Han ägnar sig åt olika härledningar mm – men faktum är att man – trots 10 år av pågående fildelning (i kommersiell skala – *lol*) – inte kan hitta en enda oberoende vetenskaplig studie som klart och tydligt säger just detta

   Jag finner det märkligt att en akademiker inte fattar att om inte sådan vetenskaplig studie existerar – och vid sidan om detta faktum att andra vetenskapliga studier säger att

   a) artisterna aldrig ha tjänat så bra som idag – oavsett anledning

   b) fildelare köper mer digitala produkter – som musik – spel film mm och går på bio och musikevenemang oftare än de som inte fildelare

   Han med sin akademiska bakgrund inte kan dra slutsatsen att den ”illegala fildelningen” inte kan ha skadat upphovsmän och forsätter att klamra sig fast vid nedgången av försäljningen av inspelad musik – som kan ha helt andra orsaker än den ”illegala fildelningen” för att försöka bevisa motsatsen – Om inte det är höjden av enfald – vad är?

   Jag vill bara nämna att den text som den enfaldiga akademikern Sten citerar inte heller explicit ger den ”illegala fildelningen” skulden – Med 180 Engelska högskolepoäng borde väl även en enfaldig akademiker inse detta – Vem som helst förstår (utom möjligtvis den enfaldiga akademikern Sten) att ”the digitalization of the industry” inte kan likställas med ”illegal fildelning” – *lol*

   När det gäller Cybernormer – så är deras slutsatser inte direkt kontroversiella och de gör varken till eller från i sammanhanget – Det är då ingen överraskning – och så vid jag vet har än så länge ingen på allvar bestridit slutsatsen – att majoriteten av det svenska folket inte ser något brottsligt i ”illegal fildelning”

   Däremot försökte den enfaldiga akademikern Sten i det längsta att bortförklara KTHs artikel och han i post efter post envisades med att den hade missförstått Daniel’s studier – *lol* – Oh – glömde jag att berätta att Daniel är forskare på KTH och att han i så fall genast själv hade sett till att få en rättelse? – *lol* – Kanske jag inte är den enda som glömmer bort saker ibland? – *lol*

   • ”Den enfaldiga akademikern Sten har en massa goja att förtälja – men till syvende och sist är han ändå oförmögen att med oberoende vetenskapliga studier bevisa att den ”illegala fildelningen” har skadat upphovsmän – Han ägnar sig åt olika härledningar mm – men faktum är att man – trots 10 år av pågående fildelning (i kommersiell skala – *lol*) – inte kan hitta en enda oberoende vetenskaplig studie som klart och tydligt säger just detta”
    Suck Donsan, den Norska undersökningen du själv hänvisade till hävdar ju just det du påstår att det inte finns någon undersökning som påvisar.

    ”a) artisterna aldrig ha tjänat så bra som idag – oavsett anledning”
    Och det har ju inte med saken att göra. De musiker som istället ägnat sig åt aktiemarknaden har tjänat ännu mer pengar, men det är ju även det irrelevant.

    ”b) fildelare köper mer digitala produkter – som musik – spel film mm och går på bio och musikevenemang oftare än de som inte fildelare”
    Att en brottsling efteråt legalt ägnar sig åt att införskaffa mer av det brottslingen först införskaffat illegalt är ju även det irrelevant.

    ”Han med sin akademiska bakgrund inte kan dra slutsatsen att den ”illegala fildelningen” inte kan ha skadat upphovsmän och forsätter att klamra sig fast vid nedgången av försäljningen av inspelad musik – som kan ha helt andra orsaker än den ”illegala fildelningen” för att försöka bevisa motsatsen – Om inte det är höjden av enfald – vad är?”
    Höjden av enfald är att Donsans egna länkar påvisar det jag skriver.

    ”Däremot försökte den enfaldiga akademikern Sten i det längsta att bortförklara KTHs artikel och han i post efter post envisades med att den hade missförstått Daniel’s studier”
    Donsan vännen, Johansson har ju själv beskrivt PPkramarnas tolkningen som;
    ”Det är svårt att hitta en tolkning som är längre från sanningen, därav känslan av plötslig skållhet dusch.”
    Vilket är publicerat efter den KTH journalists tolkning du hänvisar till. Varför gå till en journalists tolkning när du kan läsa en text skriven av forskaren själv.
    Svaret är ju givetvis att Donsan föredrar att läsa förvrängningar som passar hans egna förvridna, förvirrade värld av konspirationsteorier och allehanda galenskap.
    http://www.netopia.se/2010/02/08/en-skallhet-dusch-eller-sanningen-om-den-svenska-musikbranschens-intakter/

    • Och här får vi återigen bevis på hur den enfaldiga akademikern Sten slingrar sig – men till slut inte kan finna stöd för sin linje i alla fall –

     På nytt försöker den enfaldiga akademikern Sten hänvisa till den Norska studien som ja länkade till och säger (utan citat denna gången – *lol*):
     Suck Donsan, den Norska undersökningen du själv hänvisade till hävdar ju just det du påstår att det inte finns någon undersökning som påvisar. – vad det nu skulle betyda – *lol*

     Nu skyller den enfaldiga akademikern Sten (givetvis utan några som helst bevis) att artisternas goda inkomster kan skyllas på att de har ägnat sig åt HELT ANDRA aktiviteter – t ex aktiemarknaden – Vare sig KTHs artikel eller den Norska studien nämner något sådant – så vi kan lugnt avfärda den enfaldiga akademikern Sten påstående som struntprat

     Hans motargument apropå att fildelare bidrar mer till upphovsmäns inkomster än icke fildelare förklaras på följande akademiska vis:
     Att en brottsling efteråt legalt ägnar sig åt att införskaffa mer av det brottslingen först införskaffat illegalt är ju även det irrelevant.
     Är det någon som förstår hur den enfaldiga akademikern Sten resonerar här? – Faktum kvarstår ju – fildelare bidrar mer till upphovsmän inkomster än icke fildelare – så hur kan de då skada upphovsmän? – Det förklarar inte den enfaldiga akademikern Sten – *lol*

     Sedan påstår den enfaldiga akademikern Sten än en gång (givetvis utan några vansinniga citat denna gången) apropå att den illegala fildelningen inte har skadat upphovsmän och den enfaldiga akademikern Sten‘s oförmåga att hitta en enda studie som uttryckligen säger att den illegala fildelningen HAR skadat upphovsmän:
     Höjden av enfald är att Donsans egna länkar påvisar det jag skriver. Huh??? – *lol*

     Detta trots att den text som den enfaldiga akademikern Sten SJÄLV citerade från den Norska studien inte sade NÅGONTING om den ”illegala fildelningen”

     Vad gäller Daniel Johansson så har han visserligen motsatt sig PIRATPARTIETs (och piratbloggares) tolkning – och jag bestrider inte detta – har aldrig gjort – men KTHs artikel står FORTFARANDE i oförändrat skick på nätet och den enfaldiga akademikern Sten kan nog inte hitta en enda text på Internet där Daniel uttryckligen tar avstånd från den – Ändå vill den enfaldiga akademikern Sten envisas med att hans version är den rätta – *lol* – Enfaldig – inte sant? – Till och med en enfaldig akademiker som Sten måste väl förstå att Daniel skulle protestera högljud OM den som skrev artikeln på KTHs egen hemsida (Daniel var forskare vid KTH vid den tiden) helt skulle ha missuppfattat Daniels slutsatser och förvrängt hans uttalanden och genast fått till en rättelse – Men å andra sidan – det är kanske att förvänta sig för mycket av en enfaldig akademiker – *lol*

     • ”Nu skyller den enfaldiga akademikern Sten (givetvis utan några som helst bevis) att artisternas goda inkomster kan skyllas på att de har ägnat sig åt HELT ANDRA aktiviteter – t ex aktiemarknaden – Vare sig KTHs artikel eller den Norska studien nämner något sådant – så vi kan lugnt avfärda den enfaldiga akademikern Sten påstående som struntprat”
      Donsan, din klena kapacitet gör sig allt mer tydligt påmind. J
      ag skrev inte att alla musiker ägnat sig åt aktiemarknanden. Jag skrev att OM en musiker nu ökat sin arbets mängd och lagt ned en mängd timmar på att arbeta med aktiemarknaden så hade musikern ökat sin inkomst. Det samma gäller för vad som helst, ökar de sin mängd arbetade timmar så bör de tjäna mer pengar.

      ”Är det någon som förstår hur den enfaldiga akademikern Sten resonerar här? ”
      Donsan, alla förstår resonemanget utom just Donsan. Vi gör ett försök till – Dina lagliga handlingar ursäktar inte dina illegala dylika.

      ”Sten‘s oförmåga att hitta en enda studie som uttryckligen säger att den illegala fildelningen HAR skadat upphovsmän:
      Höjden av enfald är att Donsans egna länkar påvisar det jag skriver. Huh??? ”
      Donsan vännen – du förstår, dina länkar motbevisar det du hävdar och det blir enfalden personifierad av dina egna texter.

     • Ja – Bara en enfaldig akademiker fortsätter att tjafsa fast han har blivit överbevisat

      Nu säger den enfaldiga akademikern Sten:
      Donsan, din klena kapacitet gör sig allt mer tydligt påmind. J
      ag skrev inte att alla musiker ägnat sig åt aktiemarknanden. Jag skrev att OM en musiker nu ökat sin arbets mängd och lagt ned en mängd timmar på att arbeta med aktiemarknaden så hade musikern ökat sin inkomst.

      OM???? – Tja – OM himlen rasar ned går vi alla omkring med blåa hättor – *lol* – Nu håller den enfaldiga akademiker Sten på med spekulationer – KTHs studie säger att artisterna har arbetat i sitt eget yrke – låt vara inte med ”inspelad musik”

      Hela den enfaldiga akademiker Sten‘s bevis går ut på att artisterna tjänar mindre på inspelad musik men han förmår inte visa att detta berodde på den illegala fildelning – DÄRFÖR är ”beviset” ingenting värd – det är vad man – även i den akademiska världen – kallar för en logisk slutsats – Hans försök – dvs citatet ur den Norska undersökningen
      ”The loss of record sales because of consequences of the digitalization of the industry has not affected the Norwegian artists in the same brutal way as it has the record companies. Artists earn in general 20% or less from record sales,”
      där han antyder att den pekar ut den ”illegala fildelningen” som boven vill han inte kännas vid längre eftersom den ”illegala fildelningen” överhuvudtaget inte nämns i texten – *lol* – Är det då inte bättre att erkänna att man har fel?

      Nu försöker han på något sätt avfärda att fildelare bidrar mer till artisternas inkomster än icke fildelare genom ta in laglig kontra icke laglig in i diskussionen – vilket inte har med saken att göra – Fildelare bidra mer till artisternas inkomster än icke fildelare – alltså kan de omöjligen har skadat dem – Men den enfaldiga akademiker Sten verkar trots sin fina utbildning inte kunna dra logiska slutsatser

      Sedan tjatar den enfaldiga akademiker Sten vidare om mina länkar – *lol* – när jag jag säger att han till dags dato fortfarande inte har hittat en enda oberoende vetenskaplig studie som explicit säger att fildelare skadar artisterna (och andra upphovsmän för den delen) – Vi får oss samma gamla litania till livs- Donsan vännen – du förstår, dina länkar motbevisar det du hävdar och det blir enfalden personifierad av dina egna texter. – *lol*

      Vore det inte enklare för den enfaldiga akademiker Sten att i så fall
      a) presentera vilka länkar han talar om –
      b) citera dom texter som den enfaldiga akademikern Sten talar om? –

      Hans envishet att klamra sig fast vid samma (ur luften gripen) påstående utan att NÅGONSIN visa upp NÅGOT som i alla fall kan ge läsarna en möjlighet att bedöma hans trovärdighet är talande – Varför ger du inte upp? – Erkänn att du än så länge – och trots din fina utbildning – har framstått som en enfaldig idiot i hela diskussionen

     • ”OM???? – Tja – OM himlen rasar ned går vi alla omkring med blåa hättor – *lol* – Nu håller den enfaldiga akademiker Sten på med spekulationer – KTHs studie säger att artisterna har arbetat i sitt eget yrke – låt vara inte med ”inspelad musik””

      Donsan din kapacitet ter sig allt mer krympande.

      Vi gör det så enkelt för dig som möjligt.

      1, Arbetar artisten 10 timmar för 10 kr i timmen så tjänar de 100 kronor,
      2, Arbetar de 100 timmar så tjänar de 1000 kr.

      Den statistik du hänvisar till är mellanskillnanden på att jobba 10 eller 100 timmar och detta oavsett vad artisterna hade arbetat med.

      De arbetar nu fler timmar och tjänar därmed mer pengar, men det verkar svårt för dig att förstå.

      Men inget av det har någon betydelse då det inte har med illegal fildelning av inspelad musik att göra överhuvudtaget.

      ”men han förmår inte visa att detta berodde på den illegala fildelning”
      Jo, det har jag gjort via alla de länkar du själv har länkat till då samtliga undersökningar påvisar ett samband mellan sjunkande försäljning av inspelad musik och illegal fildelning samt minskad intäkt till artister från just inspelad musik.
      Det står klart och tydligt i den Norska undersökningen du hänvisade till (du vet den där du inte lyckade hitta, den där som du påstod vara 16 sidor lång men den var ju på 122 sidor, inte ens sidantalet kan du får rätt och då kan du ju inte heller läst undersökningen).

      Kan det bli mycket tydligare än detta?
      ”Total revenues for recorded music have dropped dramatically for record labels and artists in the same period.” och givetvis den tidigare citerade texten
      ”The loss of record sales because of consequences of the digitalization of the industry has not affected the Norwegian artists in the same brutal way as it has the record companies.”

      Donsan vännen, läs innan du länkar;-) det kanske hjälper.

      ”Nu försöker han på något sätt avfärda att fildelare bidrar mer till artisternas inkomster än icke fildelare genom ta in laglig kontra icke laglig in i diskussionen – vilket inte har med saken att göra”
      Donsan vännen, det är du som skriver om de lagliga handlingarna som om de skall kontra de illegala och därmed ursäkta de illegala dylika. Det är ditt initiativa att ta upp de två aktiviteterna inte jag.
      Skulle det vara en ursäkt att låta bli att betala för 100 hotelnätter bara för att man betalar för 99 andra hotelnätter?

      ”Vore det inte enklare för den enfaldiga akademiker Sten att i så fall
      a) presentera vilka länkar han talar om –
      b) citera dom texter som den enfaldiga akademikern Sten talar om? –”
      a)
      Donsan vännen det har jag gjort så många gånger att det snart inte längre är roligt att driva med dig. Du kan börja med den Norska undersökningen.
      b)
      Läs texterna som är citerad ovan men hur låter annars den norska texten. ”The Internet eventually brought with it extensive file sharing and large losses in sales due to illegal music piracy.”

      ”Hans envishet att klamra sig fast vid samma (ur luften gripen) påstående utan att NÅGONSIN visa upp NÅGOT som i alla fall kan ge läsarna en möjlighet att bedöma hans trovärdighet är talande – ”
      Donsan vännen, du har fått länkar tidigare men du kan ju inte ens hålla koll på dina egna länkar, så det är ju inte lönt att ge dig fler.

      Varför ger du inte upp? – Erkänn att du än så länge – och trots din fina utbildning – har framstått som en enfaldig idiot i hela diskussionen”
      Donsan, dina (vänligt bekrivna som intet annat än taffliga och infatila försök till dylika) texter får en dyslektiker att framstå som Shakespeare.
      I övrigt, epitetet idiot applicerat på dig är en förolämpning mot de individer där epitetet skulle vara passande och att kalla dig enfaldig skulle vara att ge dig beröm.

  • Och ett annat faktum är att så länge den enfaldiga akademikern Sten eller några av hans polare i antipiratgänget här inte kan bevisa att den ”illegala fildelningen” skadar upphovsmän och samhället då faller alla deras övriga argument som motsätter sig en reform av den svenska upphovsrätten för att legalisera den.

   Då faller alla argument att pirater skulle vara snyltare och fuskare.

   Då faller alla argument mot Piratpartiet som förespråkar just en sådan reform och som värnar om medborgarnas integritet på Internet

   Och då står den enfaldiga akademikern Sten och hans mentor den enfaldiga idioten nejtillpirater med ändan bar

   För vad är vitsen med att genomföra den ena lagen efter den andra (som inkräktar på internetanvändarnas integritet och helt bortser från upphovsrättens syfte och medborgarnas legitima intressen i frågan) och inrätta en speciell åklagar- och polisenhet för att stoppa den ”illegala fildelningen” när den vare sig skadar upphovsmän eller samhället?

   Vari ligger sansen och vitsen med att kriminalisera mellan 1,5 till 2 miljoner helt vanliga svenska medborgare?

   Det är nog därför som den enfaldiga akademikern Sten envist forsätter med sin linje och det är därför som han lägger ut den ena rökridån efter den andra för att förvilla oss läsare och envisas med (utan att kunna citera texter) att alla bevisen finns inbäddade i mina länkar – *lol*

   Det är därför som den enfaldiga akademikern Sten inte vågar ta debatten om VARFÖR han motsätter sig en legalisering av den illegala fildelningen och hans akademiska argument kan kokas ned till: Om Donsans våta dröm blir en verklighet så starta någon omedelbart en ideel förening som fildelar allt som publiceras och därmed kan man fritt distribuera allt upphovsrättsskydat material som existerar utan att någon upphovsrättsinnehavare skulle kunna hindra det på lagligt vis då den ideella föreningen inte druvs av ngn kommersiellt vinstintresse. och där han pekar på TPB som ett exempel på en ideell förening som ”fildelar och distribuerar” – *lol*

   Han (och hans mentor den enfaldiga idioten nejtillpirater) förstår att hela deras case står och faller med detta enkla faktum – att fildelare vare sig skadar upphovsmän eller samhället – Ja – att dessa i själva verket bidrar mer till upphovsmäns inkomster än icke fildelare och att de obetydliga förluster som skiv – och filmbolag eventuellt kan skylla på den ”illegala fildelningen” inte är av den arten att det legitimerar dagens upphovsrättslagstiftning och de förslag på ytterligare åtgärder som ligger på ritbordet idag

   • ”Och ett annat faktum är att så länge den enfaldiga akademikern Sten eller några av hans polare i antipiratgänget här inte kan bevisa att den ”illegala fildelningen” skadar upphovsmän och samhället”

    Om igen Donsan.

    De undersökningar du sjäv hänvisar till påvisar just det jag hävdar och det lustiga är att det är dina länkar som bevisar det du hädar inte har blivit bevisat.

    ” då faller alla deras övriga argument som motsätter sig en reform av den svenska upphovsrätten för att legalisera den.”
    Jag motsätter mig inte en reform som så, jag motsätter mig PPkramarnas våta drömreform.

   • ”att fildelare vare sig skadar upphovsmän eller samhället”
    Donsans egna länkar påvisar just att illegal fildelning har påverkat artisternas inkomst från inspelad musik negativt.

    ” Ja – att dessa i själva verket bidrar mer till upphovsmäns inkomster än icke fildelare ”
    Om en brottsling aktivitet utanför den brottsliga verksamheten skulle uppväga den brottsliga handlingen så skulle vi få ett mycket underligt samhälle där varje brottsling skulle peka på sina ”lagliga” handlingar som en ursäkt för de ”olagliga” handlingarna. Fnkar helt enkelt inte på det viset.

    • Den enfaldiga akademikern Sten verkar vara fängslad av våta drömmar av en eller annan anledning – Han kanske har umgåtts för mycket med polaren den perversa idioten Mr. Bocken – *lol*

     Låt oss se vilka trovärdiga akademiska argument den enfaldiga akademikern Sten har att komma med nu:
     De undersökningar du sjäv hänvisar till påvisar just det jag hävdar och det lustiga är att det är dina länkar som bevisar det du hädar inte har blivit bevisat.

     och
     Donsans egna länkar påvisar just att illegal fildelning har påverkat artisternas inkomst från inspelad musik negativt.

     Har den enfaldiga akademikern Sten kunnat visa upp en enda oberoende vetenskaplig studie som EXPLICIT har kommit till slutsatsen att fildelare – under dessa gångna 10 åren – har åsamkat artister ekonomisk skada med sin ”illegala fildelning”? – ICKE!!! – Den enfaldiga akademikern Sten gör det verkligen enkelt för sig – *lol* – Han är fast övertygat om att om han bara fortsätter att upprepa sin LÖGN så blir den sann av sig själv – – Den enfaldiga akademikern Sten borde sluta LJUGA och förvilla med larviga obekräftade påståenden

     Jag motsätter mig inte en reform som så, jag motsätter mig PPkramarnas våta drömreform.
     Ja – vi vet att den enfaldiga akademikern Sten vill reformera upphovsrätten så att upphovsrätt likställs med äganderätt och avskaffa skyddets tidsbegränsning som redan idag är orimlig lång

     Sedan kommer ett uttalande som skall föreställa ett akademiskt resonemang:
     Om en brottsling aktivitet utanför den brottsliga verksamheten skulle uppväga den brottsliga handlingen så skulle vi få ett mycket underligt samhälle där varje brottsling skulle peka på sina ”lagliga” handlingar som en ursäkt för de ”olagliga” handlingarna. Fnkar helt enkelt inte på det viset.

     Ursäkt? – Vem har talat om en ursäkt? – Det är helt enkelt ETT FAKTUM att fildelare bidrar mer till artisternas inkomster än icke fildelare – punkt slut – ALLTSÅ – kan de inte ha skadat upphovsmän finansiellt – Hur svårt kan det vara? – T om en enfaldig idiot inser logiken i ovanstående resonemang – *lol*

     • ”Har den enfaldiga akademikern Sten kunnat visa upp en enda oberoende vetenskaplig studie som EXPLICIT har kommit till slutsatsen att fildelare – under dessa gångna 10 åren – har åsamkat artister ekonomisk skada med sin ”illegala fildelning”?

      Donsan vännen jag citera än en gång din Norska undersökning som skriver så här ”The Internet eventually brought with it extensive file sharing and large losses in sales due to illegal music piracy.”

      ”Det är helt enkelt ETT FAKTUM att fildelare bidrar mer till artisternas inkomster än icke fildelare – punkt slut ”
      Då är det ett faktum att Donsan vill att en persons legala handlingar skall uppväga personens illegala handlingar.

      Sedan såg jag att Donsan undrade vilken ”naturlag som gör det helt uppenbart och självklart att man måste betala om man vill lyssna på en låt? ”
      Man kan ju då fråga sig om Donsan kan hänvisa till den naturlag som gör det uppenbart och självklart att man inte måste betala om man vill lyssna på en låt?

     • Och den enfaldiga akademikern Sten citerar ur den Norska studien en än gång
      Donsan vännen jag citera än en gång din Norska undersökning som skriver så här ”The Internet eventually brought with it extensive file sharing and large losses in sales due to illegal music piracy.”

      Låt mig se – står det NÅGONTING om artisterna i citatet? – Säger den EXPLICIT (jag hoppas att den enfaldiga akademikern Sten förstår uttrycket) att fildelarna har skadat artisternas ekonomin? – ICKE!!! – Den enfaldiga akademikern Sten verkar också glömma att den Norska studiens SLUTSATS är att artisterna idag gör MERA PENGAR än INNAN den illegala fildelningen era

      Den enfaldiga akademikern Sten säger sedan apropå att fildelare bidrar mer till artisternas inkomster än icke fildelare och att de därför inte kan ha skadat artisternas ekonomi
      Då är det ett faktum att Donsan vill att en persons legala handlingar skall uppväga personens illegala handlingar.
      Ett akademisk ”goddag yxskaft”? – *lol* – Eller ett ömkligt sätt för den enfaldiga akademikern Sten att säga – Javisst Donsan – du har så rätt – Man kan bara drar en slutsats – och det är att fildelare i så fall OMÖJLIGEN kan skada artisterna?

      Den enfaldiga akademikern Sten uppmanar mig att hänvisa till den naturlag som gör det uppenbart och självklart att man inte måste betala om man vill lyssna på en låt? – Eftersom den enfaldiga akademikern Sten har 180 Engelska högskolepoäng så dristar jag mig att citera Thomas Jefferson (USA’s 2 president) som förklarar naturlagen så elegant:

      If nature has made any one thing less susceptible than all others of exclusive property, it is the action of the thinking power called an idea, which an individual may exclusively possess as long as he keeps it to himself; but the moment it is divulged, it forces itself into the possession of every one, and the receiver cannot dispossess himself of it. Its peculiar character, too, is that no one possesses the less, because every other possesses the whole of it. He who receives an idea from me, receives instruction himself without lessening mine; as he who lights his taper at mine, receives light without darkening me.

      That ideas should freely spread from one to another over the globe, for the moral and mutual instruction of man, and improvement of his condition, seems to have been peculiarly and benevolently designed by nature, when she made them, like fire, expansible over all space, without lessening their density in any point, and like the air in which we breathe, move, and have our physical being, incapable of confinement or exclusive appropriation. Inventions then cannot, in nature, be a subject of property.

      Jag hänvisar också till FNs Deklaration om dom Mänskliga Rättigheter Artikel 19:

      Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser.

      Vilkas tunga uttalanden har den enfaldiga akademikern Sten att komma med (förutom hans egna patetiska ”akademiska åsikter”)

     • Rättelse – Thomas Jefferson var USA 3:e president

     • Donsan vännen

      Du citerar långt men det står inte någonstans att det du citerar skulle vara en naturlag.

      Låt oss se hur definieras en naturlag? Ja i vanliga fall så är en naturlag en redogörelse för de fysiska betingelser som styr fysiken i vår värld och alla är väl ense om att just immaterialrätten inte handlar om fysiska betingelser utan om just immateriella dylika.
      Men Donsan bor ju som vanligt i någon annan underlig värld.

     • Den enfaldiga akademikern Sten vill nu avfärda mina texter om naturlag och menar – som den akademikern han är – att jag inte begriper mig på begreppet naturlag – Naturligtvis har han i övrigt inga kommentarer på vad jag har skrivit om det – *lol

      Den enfaldiga akademikern Sten påstår nu snusförnuftig:
      Ja i vanliga fall så är en naturlag en redogörelse för de fysiska betingelser som styr fysiken i vår värld och alla är väl ense om att just immaterialrätten inte handlar om fysiska betingelser utan om just immateriella dylika.

      Måhända att man vanligen använder begreppet ”naturlag” inom fysiken men begreppet är också ett accepterad begrepp och används flitig inom filosofin – t ex av dom välkända filosoferna Thomas Hobbes (1588-1679) och John Locke (1632-1704) vilket en akademiker med 300 högskolepoäng borde veta

      Ja – Jag lever i – i motsats till den enfaldiga akademikern Sten i Informationssamhället vilket jag gång på gång visar genom att ständigt presentera länkar som stödjer mitt resonemang och argument – Det man kan säga om den enfaldiga akademikern Sten är att han sällan eller aldrig har några fakta – hänvisningar till expert uttalanden eller oberoende vetenskapliga studier att presentera som på något sätt gör hans (reaktionära) åsikter och hans ur luften gripna påståenden begripliga

     • Men Donsan

      Då talar du om naturrätt på svenska alltså inte naturlag. Dett agäller för filosofi och ideologi och har inget med naturlagar att göra.

      Det är inte lätt att vara Donsan.

      I övrigt handlade Jefferssons text om uppfinningar och ideér.
      Även Dosnan borde väl veta att man inte kan upphovsrättsskydda en idé,eller?

     • Tja – den enfaldiga akademikern Sten försöker ånyo kamma hem en billig poäng så att han kan slå sig på bröstet och vråla sitt segervrål och håna mig för min okunnighet – *lol*

      Naturrättsfilosofer
      Citat: Althusius ansåg upprättandet av sociala kontrakt vara en naturlag.

      Funderingar om filosofi
      Citat: Marx menade att det går att urskilja ”naturlagar” som gäller i olika samhällstyper.

      Kommer den enfaldiga akademikern Sten ge mig en ursäkt och erkänna att han hade fel – I don’t think so – *lol*

      Sedan säger den enfaldiga akademikern Sten
      I övrigt handlade Jefferssons text om uppfinningar och ideér.
      Även Dosnan borde väl veta att man inte kan upphovsrättsskydda en idé,eller?

      Vad är det som upphovsrätten då skyddar om inte upphovsmannens immateriella idé (hans lyrik och sammansättning av noter) – Vad är det patent skyddar om inte en immateriell idé – t ex om hur ett HIV medicin borde vara sammansatt

     • Nej Donsan, det finns ingenstans du kan upphovsrättsskydda ideér.

      Ett upphovsrättsskyddatverk är inte en idé, lite svårt för dig att förstå kanske.

      Och om igen,
      Donsan hånade en annan skribent och ifrågasatte om att det fanns någon naturlag skulle stärka upphovsrättsägarens rätt till transaktioner gällande upphovsrättskyddade verk.

      Jag frågade då om det fanns någon naturlag som skulle tala mot det samma.
      Och jag frågar i så fall en gång till om Donsan kan nämna vilken precis naturlag detta i så fall skulle vara, den om gravitation eller?

      Eller vill Donsan att vi skall diskutera filosofiska aspekter som inte är obestridbara och mer eller mindre abstrakta eller faktiska naturlagar som är obetridliga?

     • Och bara för att ytterligare klargöra det hela angående filosofin – Vad är det man håller på med där om inte med idéer och filosofiska uppfattningar – dvs IMMATERIELLA BETINGELSER – *lol*

     • Jag hoppas att ALLA INSER – att den enfaldiga akademikern Sten fortfarande inte har kunnat presentera en enda oberoende vetenskaplig studie som explicit säger – och vars oomkullrunkeliga SLUTSATS är att fildelare har skadat artisterna med sina (illegala) fildelningsaktiviteter

     • Jag tror nog att alla inser att Donsan inte läser de texte han länkar till då de samtliga innehåller just den informationen han påstår inte finns.

     • Som bevisar min poäng – den enfaldiga akademikern Sten har inga bevis och han har inte hittat en enda oberoende vetenskaplig studie som explicit säger – och vars oomkullrunkeliga SLUTSATS är att fildelare har skadat artisterna med sina (illegala) fildelningsaktiviteter – Det bevisar också hur enfaldig denna akademikern är som FORTSÄTTER att upprepa en enda enfaldiga mening – Han är precis som exminister Bosse Ringholm som därefter också betraktades som en enfaldig clown – *lol*

     • ”oomkullrunkeliga” vilken akademiker Donsan plötsligt blir, LOLOLOLOL.

      Donsan samtliga undersökningar du hänvisar till visar på samband mellan illegal fildelning och sjunkande försäljning av inspelad musik. Du har dina egna länkar, du har fått länkar, men förtänger och glömmer så fort att det måste vara hastighetsrekord.
      Och som sagt att kalla dig enfaldig hade varit att ge dig beröm.

     • den enfaldiga akademikern Sten LJUGER!!!

      Och faktumet att han inte visar upp vare sig länkar eller citat som bevisar hans påstående talar BOKDELAR!!

     • Jag tar tillbaka mitt uttalande – den enfaldiga akademikern Sten har rätt – det finns studier som visar att det finns ett samband mellan den ”illegala fildelningen” och den sjunkande försäljningen av inspelad musik – vilket jag heller aldrig har bestridit – Jag missuppfattade den enfaldiga akademikern Sten post

      Vad jag däremot har bestridit är att det skulle vara ett bevis för att fildelare har skadat upphovsmäns inkomster – ett påstående som den enfaldiga akademikern Sten torgför – och – så vid jag kan se – är ensam om att torgföra – Han har än så länge ingen studie som klart och entydigt har uttalat sig i den riktningen och han är så vid jag kan se – den enda ”akademikern” som står för den (obevisade) linjen

     • Se så snabbt de går, i ena sekunden ljuger jag och i andra för jag det inte.
      Att Donsan inte klarar av att följa ett förlopp som –
      mindre mängd såld inspelad musik blir indre intäkt för artisten, resultat blir skada för artisten vad det gäller intäkt från inspelad musik.
      – Är ganska lustigt och skulle kunna kallas enfaldigt, men det vore att ösa beröm över en klent rustad individ.

  • Även om Daniel nu skulle ha rätt i att det går dåligt för skivbranchen så behöver inte det vara en dålig grej för samhället. Många är de brancher och yrkeskategorier som försvunnit under 1800- och 1900-talen, och vår levnadsstandard har samtidigt bara ökat och ökat. Med den bakgrunden vore det naivt att tro att vi just idag skulle ha den ”slutliga” och ”bästa” uppsättningen yrkeskategorier i samhället.

   Motsatsen: att inga brancher eller yrkeskategorier omformas tyder på för dålig teknisk utveckling och/eller för konservativ politik. I likhet med den som drevs under medeltiden.

   Visst är det i korta loppet tråkigt för de som tvingas se sig om efter nya jobb. Men ser vi på utvecklingen och förbättringen i levnadsvillkor som folk i västvärlden fått under efterkrigstiden så vore det direkt oansvarigt mot våra efterkommande att försöka bromsa denna utveckling med konservativa lagar.

 15. Jag kan inte förstå pirater hur dom fortfarande kör samma mantra om och om igen, visar på undersökningar där man säger att illegal fildelning inte skadar artisters inkomst.

  Man behöver ju inte vara raketforskare för att tänka lite logiskt, vill man lyssna på en låt så ska man betala för denna oavsett om man sedan giller eller inte gillar denna. Man behöver ju inte köpa flera låtar av samma artist efter detta.

  Laddar man ner en låt som man vill lyssna på för att se om man kanske ska köpa den men sedan inser att det var ingenting att ha så har ju en försäljning gått om intet, hur kan man då säga att detta inte skadar inkomstmässigt.

  • Äh lägg ner nu va. Det är ingen hemlighet att artisterna får kaksmulorna efter skivbolagens kafferepat på intäkterna från ”försäljning” av musik. Förr i tiden fanns väl knappast nåt bättre sätt att göra på , men idag skulle både artister, musikintressenter och samhället i stort tjäna på att klippa de mellanled som finns.

   För mig som konsument innebär det att slänga 135 spänn av 150 i sjön om jag köper en skiva. Då stödjer jag hellre 10 artister lika mycket 15 spänn var genom att betala dem direkt.

   • Och jag håller delvis med dig, men fortfarande ska det var ett fritt val och inte bli påtvingade av pirater att göra detta.

    Det är just detta som jag reagerar på gällande pirater, de tror att dom gör nytta för upphovsrättsinnehavare men i själva verket så tar de bort den fria viljan att välja hur man vill tillgängligöra sitt verk.

    • Konkurrens och företagande fritt från monopol är viktiga värden som effektiviserar marknader och driver samhället framåt med teknikens hjälp. Utan det skulle vi ha det som i kommunist-Sovjet eller korporativist-USA.. Onödigt dyra varor och tjänster till etablerade aktörerna (statens eller storföretagens) fördel – men till konsumenternas nackdel i form av onödigt höga priser och/eller bristande kvalitet. Man slipper kravet att ”skärpa till sig” och förbättra sin verksamhet i kundernas/konsumenternas ögon om man får lov att ha ensamrätt så som upphovsrätt och patenträtt.

     Att artisterna eller författarna har något att vinna på monopolism är helt orealistiskt. De får ju bara några ynka procent av intäkterna. Mellanhänderna – monopolisterna – tar i princip hela kakan.

 16. Och här kommer ytterligare en enfaldig idiot – som kallar sig själv King Eguren

  Låt oss se vad klokt han har att bidra med:
  Jag kan inte förstå pirater hur dom fortfarande kör samma mantra om och om igen, visar på undersökningar där man säger att illegal fildelning inte skadar artisters inkomst.

  Man behöver ju inte vara raketforskare för att tänka lite logiskt, vill man lyssna på en låt så ska man betala för denna oavsett om man sedan giller eller inte gillar denna. Man behöver ju inte köpa flera låtar av samma artist efter detta.

  Vi pirater kan i alla fall peka på en hel del oberoende vetenskapliga studier och fakta som bekräftar och stödjer våra påståenden och argument istället för den enfaldiga idioten King Erugen som bara kan haspla ur sig påståenden som är gripna ur luften – *lol* – Kungar verkar inte behöva presentera några fakta eller vetenskapliga studier – De kan haspla ur sig vad som helst och man får bara ta dem på deras kungliga ord – *lol*

  Seden påstår den enfaldiga idioten King Erugen
  Man behöver ju inte vara raketforskare för att tänka lite logiskt, vill man lyssna på en låt så ska man betala för denna oavsett om man sedan giller eller inte gillar denna. Man behöver ju inte köpa flera låtar av samma artist efter detta.

  Tja – vad skall man säga om detta kloka uttalande och prov på ”logisk tänkande” – Kan den enfaldiga idioten King Erugen hänvisa oss till den naturlag som gör det helt uppenbart och självklart att man måste betala om man vill lyssna på en låt? – *lol*

  Sedan säger den enfaldiga idioten King Erugen
  Laddar man ner en låt som man vill lyssna på för att se om man kanske ska köpa den men sedan inser att det var ingenting att ha så har ju en försäljning gått om intet, hur kan man då säga att detta inte skadar inkomstmässigt.

  Det kanske händer i den enfaldiga idioten King Erugen‘s kungariket att en nedladdat låt motsvarar en misslyckat försäljning – I den verkliga världen fungerar det inte så – Bara för att visa hur enfaldig påståendet är – Om den enfaldiga idioten King Erugen laddar hem den senaste slagdängan från nätet 100 gånger – har då 100 försäljningar gått om intet? – Hur enfaldig får man vara? – *lol*

  I den enfaldiga idioten King Erugens rike är allt så enkelt – men livet i den riktiga världen – det vi kallar informationssamhället så är det bra mer komplicerat än så – Kanske för komplicerat för en enfaldig kung att fatta?

 17. Donsan

  Jag vet vad du är och vad du aldrig kan bli

  • Tack King Erugen (tror jag – *lol) – Du har än en gång visat vad enfaldiga antipirater menar med ”sakliga argument” – framförallt när de har blivit svarslösa –

   • Faktum är att det är ingen idé att ens bemöta dina sk argument.

    Finns ingen mening att diskutera med någon som vägrar lyssna..

 18. För att sammanfatta diskussionen:

  Antipirater: ”Ni är ett gäng snikna kriminella snattare och borde låsas in bakom lås och bom!”
  Pirater: ”Och ni är ett gäng snikna, giriga rättshaverister som inte kan se att det är ert eget beteende som leder hela landet in i en polisstat.”

  Detta skyttegravskrig kan pågå hur länge som helst, men ställningarna är redan uppställda och ingen lär byta åsikt, vilket gör hela diskussionen överflödig. Sluta med pajkastningen och kom med konkreta förslag istället.

  Personligen anser jag att upphovsrätten idag är som bäst trasig och som värst rent samhällsfarlig, och i klart behov av en radikal reform. Men det är bara jag…

  • Du har fel – Vi pirater har goda skäl – uppbackade av fakta och vetenskapliga studier – Problemet med antipirater är att de bara har sina hallucinationer och hemsnickrade idéer

   Vi pirater måste fortsätta med att ständigt avslöja antipraternas LÖGNER och vissa dem på deras enfald med fakta – sakliga argument (*armbågar den enfaldia idioten nejtillpirater*) och vetenskapliga studier

   • Och vi andra kommer att fortsätta att avslöja att de undersökningar som hävdar att illegal fildelning inte påverkar fösäljningen av inspelad musik negativt oftast är illa gjorda.
    http://chronicle.com/article/Dispute-Over-the-Economics-/989/

    • Det är ingen pirat som hävdar att inspelad musikförsäljning inte har minskat. Vad vi däremot hävdat är att artisterna idag tjänar mer än någonsin. Detta pekar alla undersökningar entydigt mot, inklusive branschens egna.

     • Artisterna tjänar mer på att uppträda mer live, alltså irrelevant för debatten. De hade tjänat mer oavsett villet arbete de utförde i o m att de arbetar fler timmar.
      Detta fenomen är helt oberoende av inspelad musik och illegal fildelning, med andra ord ett äpple och påron argument då debatten handlar om vem som har upphovsrätten till det inspelade verket.

     • Dock finns det inget som säger att artisterna skulle ha arbetat med annat än inom sitt eget yrke eller att deras goda inkomster beror på att de har varit tvungna att arbeta mera – Det är mycket möjligt – ja troligt – att den ”illegala fildelningen” har ändrat artisternas förutsättningar till det bättre och givit dem nya möjligheter att tjäna pengar –

      Den enfaldiga akademikern Sten vill gärna påskina att skivbolagen är artisternas frälsare som står upp för artisternas intressen – vilket är långt ifrån sanningen – Artisterna tjänar antagligen bättre på live inspelningar vars inkomster (ersättningen för spelningen plus alla sålda attiraljer) till större delar hamnar i artisternas egna fickor och det kan då handla om betydlig större summor än dom sketna $cents per såld skiva artisterna får från skivbolagen

      Också – kombinera det hela med studier som säger att fildelare bidrar mer till artisternas inkomster än de som inte fildelar och det faktum att den enfaldiga akademikern Sten fortfarande inte har hittat en enda oberoende vetenskaplig studie som klart och entydigt säger att fildelningen har skadat artisterna – (Nyckelorden i den sista meningen är klart och tydligt -hänvisningar till meningar som säger att artisterna idag tjänar mindre pengar på inspelad musik – är INGEN klar och tydlig slutsats i en vetenskaplig studie )

      Och logiken påbjuder att fildelare då omöjligen kan ha skadat artisterna oavsett vad den enfaldiga akademikern Sten säger eller påstår

     • Vad Donsans logik påbjuder har ju lite med verkligheten att göra då han fortsätter att jämföra två olika inkomstkällor som en och samma. Klassiskt fall av äpplen och päron. Samt ett oberopande att en illegal handling i ett fall skall uppväga ett illegalt handlande i ett annat fall.

      Jag har i övrigt tidigare länkat till statistik som påvisade att artister idag absolut uppträder live mer ofta, men Donsan har troligen sin vana trogen glömt bort det.

     • Varför är det irrelevant för debatten? Det är väl högst relevant för debatten vad artisterna tjänar sina pengar på. Debatten handlar ju om hur artisterna ska kunna få så stor del av fansens (intressenternas) pengar som möjligt. Idag lutar det åt livespelningar då en artist får max nån tusendels dollar för en spelning på t.ex. Spotify.

     • Det är aldig konsumentens rätt att bestämma vilken produkt säljaren ger bort gratis och vilken produkt säljaren vill ha betalt för. I synnerhet inte när det gäller två olika inkomstkällor.

     • Det är dock konsumentens rätt att välja vilken produkt eller tjänst han eller hon vill spendera pengar på. Och idag vill man inte spendera pengar på CD-skivor men man vill spendera pengar på liveframföranden…

     • Det är absolut konsumentens rätt att välja vilken tjänst han/hon vill spendera sina pengar på.
      Så tillvida tjänsten i sig inte är brottslig.

     • Vilka tjänster som borde anses brottsliga är också en bra fråga. De flesta av oss anser väl att viss verksamhet som är ”skadlig” att ha helt oreglerad borde regleras. En del tycker det är sjukvård, andra tycker det är alkohol-tillverkning och -försäljning några tredje tycker det är litteratur och musik…

      Lagen är inte absolut. Vi har haft många Stenkonservativa lagar i Sveriges historia som bromsat så väl innovation och medborgerliga rättigheter till fördel för olika ekonomiska intressen. Historien har lärt oss att många av dessa fall har samtidens ”anarkister” och ”kriminella” visat sig vara de som hade ”rätt” i slutändan – och lagen har ändrats till deras fördel. Några exempel på saker som en gång i tiden varit förbjudet i lag men som vi idag i princip ser som självklarheter är livegenskap, religionsfrihet, kvinnlig rösträtt, pressfrihet m.m. Det har funnits ekonomiska intressen som tjänat pengar på alla dessa olika lagstiftade förtryck.

      Så du kan inte bara komma och säga att bara för att det står i lagen så är det rätt…

 19. Den enfaldiga akademikern Sten plockar fram en artikel från 2008 där 2 forskares studie ifrågasätts – Vem bryr sig om hans löjliga argument om ”inspelad musik” – Ingen av oss pirater – i alla fall inte jag

  Jag förnekar inte att den ”illegala fildelningen” kan ha påverkat försäljningen av ”inspelad musik” – De undersökningar som säger att så är fallet manar alla till försiktighet och säger sig inte kunna bedöma i vilken utsträckning den ”illegala fildelningen” har bidragit till den sjunkande försäljning och pekar på en rad andra faktorer – bla att slutet på formatskiftet inträffade ungefär samtidigt som den ”illegala fildelningen” tog fart och konkurrensen från andra underhållningsmedia – t ex film och spel

  Det är verkligen patetisk att den enfaldiga akademikern Sten håller på med hans enfaldiga upprepandet att försäljningen av ”inspelad musik” har sjunkit och att den ”illegala fildelningen” därför måste ha skadat upphovsmän – en slutsats som – så vid jag vet – den enfaldiga akademikern Sten är ensam om

  Det är inte säkert att artisterna har förlorat på inspelad musik – Kanske på inspelad musik som säljs genom dom officiella kanaler – dsv skivaffärer eller dylikt – Vi vet däremot att många bands och artister ägnar sig mer åt live spelningar och andra musikevenemang idag där de säljer sina CDs direkt till publiken – Så besökte jag The Eagles konsert i Malmö för 2 år sedan och deras skivor (och andra Eagles attiraljer) gick åt som smör i stånden rund omkring – Jag kan tänka mig att det kan handla om stora volymer när det gäller dom populära band och artister – Dessa volymer finns inte redovisade i statistiken

  Hur som helst – mina spekulationer – Diskussionen om hur försäljningen av inspelad musik har sjunkit är däremot oväsentlig – Lagen finns inte för att skydda skiv- och/eller filmbolag som tjänar pengar på upphovsmäns upphovsrätt – och eftersom aktuella studies visar att

  a) upphovsmän aldrig har tjänat så bra som idag och att

  b) fildelarna är upphovsmäns bästa kunder som bidrar mer till upphovsmäns inkomster än dom som inte fildelare

  och faktumet att det – efter mer än 10 år av ”illegal fildelning” fortfarande inte finns en enda oberoende vetenskaplig studie vars slutsatser klart och tydligt pekar ut den ”illegala fildelningen” som en skadefaktor för upphovsmän så vi kan lugnt avfärda den ”tesen” – *lol* – hur än den enfaldiga akademikern Sten vill vända och vrida på hans ynkliga ”inspelad musik” argument – *lol*

  • ” Vi vet däremot att många bands och artister ägnar sig mer åt live spelningar och andra musikevenemang idag där de säljer sina CDs direkt till publiken ”
   Aha och i Donsans värld räknas dessa CDs inte som en del av CD försäljningen, utan dessa CDs räknas som en del av?
   Och fortfarande pekar den Norska undersökningen klart och tydligt ut att artister tjänar mindre på inspelad musik nu än tidigare.
   Men sen kan man fråga sig när någon av dessa undersökningar skall föra statistik över hur de hela har påverkat kompositörer och textförfattare.

   • Ja – Om den enfaldiga akademikern Sten har något mer att bidra med när det gäller fakta och eller vetenskapliga studier som klart och entydigt kan binda fildelare till att ha skadat kompositörer och textförfattare eller någon annan yrkesgrupp – så är han välkommen att presentera dessa – Än så länge har det varit klent med länkar från den enfaldiga akademikern Sten som mest ägnar sig åt att – som den värsta trollkarl – gripa (obekräftade) påståenden ur luften

    Och som sagt var – oavsett om den Norska studien säger att artisterna tjänar mindre på inspelad musik – så har de inte pekat ut fildelare som orsaken och är dess resultat är klar och entydig – artisterna tjänar mer än någonsin idag

    Din trasiga skiva som upprepar samma mening börjar bli tröttsam – Hur trovärdig är det med att ständigt upprepa Och fortfarande pekar den Norska undersökningen klart och tydligt ut att artister tjänar mindre på inspelad musik nu än tidigare. utan att kunna komma vidare och kunna utveckla ett begriplig resonemang kring detta faktum – *lol* – Men du är väl för enfaldig för att inse detta

    Och se – i motsats till dig är jag inte so feg att jag inte vågar erkänna ett missuppfattning eller okunskap i en eller annan detalj – Inte heller skryter jag med att jag är expert på det ena eller det andra – med högskolepoäng eller hur länge jag har jobbat i den ena eller den andra branschen som har med musik att göra – Jag låter fakta tala för mitt resonemang och mina argument att man skall tillåta allmänheten att fritt kunna fildela på icke kommersiella grunder – Jag avhåller mig också från att – som en enfaldig idiot – ständigt upprepa samma meningslösa mening –

    Med alla dina högskolepoäng har du hittills inte kunnat (eller vågat) utveckla ett logiskt och sammanhängande resonemang som klargör dina reaktionära åsikter varför du motsätter dig en sådan förändring – och finna stöd för dina eventuella argument och/eller påstående i fakta och oberoende vetenskapliga studier – Din enda akademiska ”tes” i den frågan är följande enfaldiga påstående:

    Om Donsans våta dröm blir en verklighet så starta någon omedelbart en ideel förening som fildelar allt som publiceras och därmed kan man fritt distribuera allt upphovsrättsskydat material som existerar utan att någon upphovsrättsinnehavare skulle kunna hindra det på lagligt vis då den ideella föreningen inte druvs av ngn kommersiellt vinstintresse

    varefter du pekar ut TPB som exempel på en sådan ideell förening som ”fildelar och distribuerar” – *lol* – hur enfaldig får en akademiker med 300 högskolepoäng vara?

    Inte att tala om den enfaldiga akademikern Stens påstående att man inte använder begreppet naturlag inom filosofin – *lol* – Se – jag kan precis som den enfaldiga akademikern Sten hunsa honom med hans små och i sammanhanget betydelselösa misstag – Han är inget superintellekt som kan allt och aldrig har fel – Han är bara för enfaldig för att någonsin kunna erkänna det

    Men är man en enfaldig idiot så är man – oavsett 300 högskolepoäng – *lol*

    • Donsan fatala användade av ordet naturlag återspeglar än en gång den infantila kapaciteten han besitter.
     Jag har inte sagt att filosofer inte använder ordet naturlag, jag har frågat honom vilken specifik naturlag han åberopar (han får gärna hämta den ur filosofin, lol) som på någotvis skulle reglera en transaktion gällande upphovsrättskyddade verk.
     Vanligen åberopar anorkoliberaler att det finns en naturrätt gällande ägande av fysiska objekt, men kom igen Donsan var specifik och skriv precis vilken naturlag det är som reglerar upphovsrätten.

     Donsan, du har upprepat dina mantra – om att det inte finns undersökningar som påvisar illegal fildelnings skadeverken gällande artisters intäktäkter från inspelad musik – enda tydliga svaret på ditt malande är att pterkomma med – det finns i den Norska undersökning du själv hänvisar till. Det fanns även i den senaste artikel jag länkade till. Den artikel som behandlade en av de större publicerngarna gälllande illegalfildelning.

     Men Donsan förderar att hävda felaktigheter som skryt och att filosofiska formuleringar om naturlagar på någotvis skulle reglera transaktioner, LoL oooops nu blev texten nästan lika plågsamt lång som Donsans försök till dylik.

     • Det finns varken ”naturlagar” eller ”guds lagar”. Alla lagar måste motiveras och de ska motiveras med moral om den så hänvisar till känslor, rationalitet eller vad som helst. Lagar ska kunna förklaras och motiveras så folk kan ta ställning för eller emot dem.

      Det finns ganska säkert folk som förlorar pengar på fildelning. Det är högst troligt, annars skulle det inte läggas så mycket pengar på att försöka begränsa fildelningen.

      Det fanns även människor förr i tiden som förlorade pengar på att

      1. livegenskapen upphävdes
      2. industrialiseringen (folk började bygga fabriker, skråväsendet avskaffades)
      3. religionsfrihet (konventikelplakatets upphävande)
      4. pressfrihet (kungen fick inte längre ”stänga av” tidningspressar)
      5. kvinnor fick rösträtt

      I vilket av dessa steg skulle vi bromsat tycker du? Eller är det precis just nu i vår tid som vi ska bromsa? Vad blir de kommande generationernas dom angående dagens imateriallrätter.. censurförslag osv..?

     • Det finns naturlagar som reglerar fysiska betingelser som gravitation; de är obestridliga. Sen finns det filosfiska tankar om naturrätt, de är absolut möjliga att bestrida och på intet sätt absoluta.

      Dina exempel 1,3,4,5 handlade om förtryck av samhällsgrupper, alltså helt irrelevant.

      Ditt exempel 2 gällande skråväsende har vid en första anblick likhet, men efter en nanosekunds tänka de så har den det inte. Alla kan och får göra sin egen musik här idag och sälja den hur de vill. Alltså liknar det inte skråsystemets generiska tillverknings privilegier.

      Ingen vill bromsa några ”steg” men skapares och upphovsrättsägares rättighter blr skyddas precis som alla andras rättigheter bör skyddas.

     • Den enfaldiga akademikern Sten påstår snusförnuftig:
      Dina exempel 1,3,4,5 handlade om förtryck av samhällsgrupper, alltså helt irrelevant.

      Om dagens upphovsrätt inte är ett förtryck av samhällsgrupper – vad är? – Hur kan man komma med ett sådan enfaldigt påstående – Upphovsrätten är ett av staten sanktionerat monopol vars syfte är att stimulera upphovsmän till gagn för samhället – och allmänheten har därför accepterat den – Idag har upphovsrätten förvandlats till ett medel för att kriminalisera så många som 1,5 till 2 miljoner svenska medborgare – och som tillåter privata särintressen att spionera på allmänheten (Internetänvändare) och jaga misstänkta fildelare vars aktiviteter inte skadar någon – Hur kan man avvisa varningar som inte bara pirater (och Piratpartiet) har fört fram men även vetenskapers – politiker mm – Till exempel

      Lydia Pallas Loren – Associate Professor of Law, Northwestern School of Law of Lewis & Clark College.: The Puropose Of Copyright
      Citat: This dark side, this pervasive misconception, is turning copyright into what our founding fathers tried to guard against – a tool for censorship and monopolistic oppression.

      Lynn St Amour, ordförande för Internet Society, Isoc: Fria internet är hotat

      European Commissioner for Digital Agenda Neelie Kroes: Copyright is Failing, Who Feeds the Artists? Asks EU Commissioner

      Tror den enfaldiga akademikern Sten verkligen att diskussionen huruvida begreppet ”naturlag” har används på rätt sätt eller inte – eller om den enfaldiga akademikern Sten sitter inne med dess rätta betydelsen – det på något sätt skulle göra hans reaktionära uppfattning om upphovsrätt – ”illegal fildelning” – pirater eller Piratpartiet och hans idiotiska argument mot dessa företeelse mer trovärdiga?

      Den enfaldiga akademikern Sten (och hans mentor den enfaldiga idioten nejtillpirater) kan inte ens ta fram en enda oberoende vetenskaplig studie vars resultat klart och tydlig säger att fildelare har skadat artisterna.

      Kombinera det med dom senaste studier som visar att fildelare bidrar mer till artisternas inkomster än de som inte fildelar och LOGIKEN påbjuder att fildelare OMÖJLIGEN kan ha skadat artisterna eller andra grupper av upphovsmän för den delen. – Därför är alla hans argument som baseras på detta antagandet VÄRDELÖSA och IRRELEVANTA men hans ENFALD förhindrar honom att inse det

     • LOL ”Om dagens upphovsrätt inte är ett förtryck av samhällsgrupper – vad är? ”
      Vilken samhällsgrupp är det som är förtryckt på grund av upphovsrätt?

      ”kan inte ens ta fram en enda oberoende vetenskaplig studie vars resultat klart och tydlig säger att fildelare har skadat artisterna.”
      Fildelare har inte skadat någon. De som däremot otillbörligt pysslar med illagalfildelning har skadat upphovsmakare enligt mer eller mindre varje undersökning Donsan någonsin länkat till.

      Att kalla Donsan enfaldig är mest att likna att kasta pärlor åt svin.

     • Den enfaldiga akademikern Sten menar på fullt allvar att 1,5- 2 miljoner fildelande svenska medborgare kan betecknas som ”samhällsgrupp” – Hur många fler bevis behöver läsarna här för att inse den enfaldiga akademikern Sten enfald?

      sedan påstår den enfaldiga akademikern Sten utan närmare förklaring
      Att kalla Donsan enfaldig är mest att likna att kasta pärlor åt svin.

      Ja – vad annars kan han ta till när hans enfald så brutalt har blivit avslöjat – *lol*

     • Korrektion:
      Den enfaldiga akademikern Sten menar på fullt allvar att 1,5- 2 miljoner fildelande svenska medborgare INTE kan betecknas som ”samhällsgrupp”

     • ”Den enfaldiga akademikern Sten menar på fullt allvar att 1,5- 2 miljoner fildelande svenska medborgare INTE kan betecknas som ”samhällsgrupp”

      Att likna illegala fildelare med utsatta samhällsgrupper gör nu Donsan till en fullfjädrar komiker fylld med högst ”ovanlig” logik.
      Har denna samhällsgrupp inte rösträtt? diskrimineras de så till vida att de inte tillåts utöva sin sexualitet? hindras de att besöka restauranger avsedda enbart för icke illegalt fildelare?
      Men det är klart Donsan anmäl till FN så kanske illegala fildelare kan tas upp som en utsatt och förtryckt grupp eller kanske rent av folkslag. LOL

     • Upphovsmakare va. Vilket ord… Smaka på den du. 😀

      Det är bara ett hittepåord för att lura på folk att det skulle vara immaterieskaparna som tjänat på att upprätthålla upphovsrätten när det i själva verket är rättighetsinnehavarna som tjänar på det – för det allra mesta ”mellanhänder” eller ”ombud” så som skivbolag och bokförlag.

      Det är främst mellanhänderna som har något att förlora på piraternars framfart!

      Internet har i grunden förändrat förutsättningarna för företagande vad det gäller kreativt skapande – oavsett vad du eller jag tycker om det.

      Det kan man i mycket likna vid industriella revolutionen på 1800talet när fabriker kom att ersätta gillena och skråna eller för den delen när maskiner och robotar började ta över vissa yrken i fabrikerna under 1900talet.

      I Sverige är vi nog ganska förberedda på denna nya omställning får vi hoppas – vi har förhoppningsvis ändå en del av ”välfärd” kvar att hjälpa folk när de hamnar mellan 2 jobb! 🙂

     • Ovan text är hittepå.

      Däremot så är ordet upphovsmakare det inte.

      http://sv.wiktionary.org/wiki/upphovsmakare

 20. Nu vill den enfaldiga akademikern Sten förneka att han påpekade för mig att ordet ”naturlag” inte användes inom filosofin
  Jag har inte sagt att filosofer inte använder ordet naturlag, jag har frågat honom vilken specifik naturlag han åberopar

  Den enfaldiga akademikern Sten sade
  Men Donsan

  Då talar du om naturrätt på svenska alltså inte naturlag. Dett agäller för filosofi och ideologi och har inget med naturlagar att göra.

  Det är inte lätt att vara Donsan.

  Se – enfaldiga idioter kan aldrig erkänna att de också kan ha fel – De är så fulla av sig själva och tror benhårt på att de är ofelbara – Därav att de gärna hånar när de har fått rätt i någon liten och i sammanhanget obetydlig detalj

  Nu tycker den enfaldiga akademikern Sten att han har vunnit en STOR SEGER – när det gäller begreppet ”naturlag”

  Jag frågade King Erugen om den fanns en ”naturlag” som förskrev att man var tvunget att betala om man lyssnade på en låt – något som King Erugen hade påstått – Den enfaldiga akademikern Sten kom då med en (enfaldig) motfråga om det fanns en naturlag som sade att man inte behövda betala – varpå jag citerade ett litet stycke ur ett uttalande från Thomas Jefferson

  Då börjar den enfaldiga akademikern Sten tjafsa om att begreppet ”naturlag” endast var ett begrepp inom fysiken och gjorde stor sak av ordets betydelse och inom vilket vetenskapligt område det används – Man ser hur lågt den enfaldiga akademikern Stens diskussionsnivå har fallet när han i princip inte kan (eller vågar) att verkligen diskutera varför han motsätter sig en upphovsrättsreform som ger allmänheten friheten att fildela – Han håller istället på med att sila mygg för att fånga kameler och han ger sig in i helt oväsentliga strider om vad ett ord betyder och var den används för att kunna vinna åtminstone en liten seger – *lol*

  När det gäller hans enfaldiga upprepande av en meningslös fras – så visar han än en gång att han inte kan läsa eller begripa vad det är han läser – Han beskyller mig för jag att ständigt upprepar min fråga och att jag därför alltid får samma svar – vad gäller hur fildelningen har skadat artisterna

  Jag brukar uppmana den enfaldiga akademikern Sten att uppvisa en enda oberoende vetenskaplig studie som klart och entydigt hävdar att den illegala fildelningen har skadat artisterna

  På detta svarar den enfaldiga akademikern Sten alltså
  Och fortfarande pekar den Norska undersökningen klart och tydligt ut att artister tjänar mindre på inspelad musik nu än tidigare. en studie som dessutom konkluderar att artisterna tjänar mer idag än före fildelningseran och också visar att sambandet mellan skivindustrins inkomster (dvs de som säljer inspelad musik) och artisternas inkomster inte alls är stark som man kan tro

  Tack för upplysningen i alla fall – Nu har Stens enfald blivit så mycket mer uppenbar – *lol*

  • Donsan nu är du riktig, riktigt rolig då du påstår att Jefferssons text på någotvis skulle hävda att det finns en naturlag som hindrar transaktioner gällande upphovsrättskyddade verk.
   Men i och med att du så infantilt påstår detta så bör du kunna namnge denna naturlag och kanske länka till den?

   • Ja – fortsätt att tjafsa om ordet naturlag – *lol* – Jag är säker på att alla antipirater nu är hänryckta av ditt klara intellekt och lysande resonemangsförmåga – Din seger i ”naturlagsdebatten” kommer säkert att stärka dem och ge dem ny ammunition i deras opposition mot ”pirater och piratpartiet” – *lol* – Men har du däremot något vettigt att invända mot det T. Jefferson har sagt?

    If nature has made any one thing less susceptible than all others of exclusive property, it is the action of the thinking power called an idea, which an individual may exclusively possess as long as he keeps it to himself; but the moment it is divulged, it forces itself into the possession of every one, and the receiver cannot dispossess himself of it. Its peculiar character, too, is that no one possesses the less, because every other possesses the whole of it. He who receives an idea from me, receives instruction himself without lessening mine; as he who lights his taper at mine, receives light without darkening me.

    That ideas should freely spread from one to another over the globe, for the moral and mutual instruction of man, and improvement of his condition, seems to have been peculiarly and benevolently designed by nature, when she made them, like fire, expansible over all space, without lessening their density in any point, and like the air in which we breathe, move, and have our physical being, incapable of confinement or exclusive appropriation. Inventions then cannot, in nature, be a subject of property. (min fetstil)

    Jag din kritik mot mitt användande av begreppet naturlag med ro – Vem bryr sig? – Mitt budskap är däremot klar och tydlig – Naturen har givit oss förmågan att få idéer – och naturen har sett till att dessa kan – ja BÖR – spridas fritt till gagn för mänskligheten eftersom det inte berövar den som kom upp med idéen från någonting

    DU har i alla fall inte kunnat komma med NÅGOT som på ett eller annat sätt kan stödja King Erugens påstående: Man behöver ju inte vara raketforskare för att tänka lite logiskt, vill man lyssna på en låt så ska man betala för denna oavsett om man sedan giller eller inte gillar denna. Man behöver ju inte köpa flera låtar av samma artist efter detta.

    Ett lysande påstående värd för en 300 högskolepoängs akademiker att försvara – *lol* – Var snäll – gör det begriplig för läsarna på vilket sätt ditt hån och alla dina besserwisseruttalanden om begreppet ”naturlag” har fört diskussionen om en legalisering av den ”illegala fildelningen” vidare eller på vilket sätt den bevisar den av dig omhuldade ”tesen” att fildelare skulle ha skadat upphovsmän? – En tes – som fortfarande bara är en – just det ja – en tes – som du än så länge inte har hittat någon studier för vars slutsatser entydig hävdar att fildelare verkligen har skadat artisterna – *lol* – Och nej – upprepande av din enfaldiga fras – Och fortfarande pekar den Norska undersökningen klart och tydligt ut att artister tjänar mindre på inspelad musik nu än tidigare. duger inte – Den Norska studiens slutsatser säger inte klar och entydig att din ”tes” är riktig – *lol*

    • Men Donsan vännen om du inte klarar av att skriva vad du menar så är chansen att du menar vad du skriver mer eller mindre obefintlig. Det du hänvisar till är filosofi gällande naturrätt.
     Och texten du citerar handlar fortfarande om ideer och man kan idag inte hävda upphovsrätt för ideer.

   • Tjeeenare grappar! Jaså, ni snackar upphovsrätt som den uppfattades på 1700-talet. De hade ju bra koll på de praktiska effekter som internet ger för skapande och distribution av immateria. *facepalm*

    Att trycka texter i manuella tryckpressar och skicka som post med häst och vagn.. är ju stora likheter med informationsbehandling- och spridning nu när vi har internet 😉

 21. Och jag förväntar mig redan ett svar från den enfaldiga akademikern Sten där han skall påpeka för mig att det redan NU är laglig att fildela – *lol* – Därför förekommer jag honom – han vet mycket väl vad jag menar

  Han brukar gärna klaga på mina maraton texter – men vad skall man annars göra när man har med den enfaldiga akademikern Sten som lusläser ens texter i hop kan kunna hitta och påpeka några små och obetydliga felaktigheter så att han får slå sig på bröstet igen och vråla sitt segervrål – *lol* – Man måste då vara så tydlig som möjligt – Trots det missuppfattar den enfaldiga akademikern Sten ofta vad som verkligen står där – t ex när han citerar ur den Norska studien

  ”The loss of record sales because of consequences of the digitalization of the industry has not affected the Norwegian artists in the same brutal way as it has the record companies. Artists earn in general 20% or less from record sales,”

  som skall bevisa att fildelningen har skadat artisterna – Ingenstans i texten nämns fildelning överhuvudtaget – de talar om consequences of the digitalization of the industry – *lol*

  Och han beskyller mig för dyslexi? – *lol*

  • LOL, Donsan, jag har aldrig beskylt dig för att ha dyslexi och Donsan jag har inte skrutit, enbart svarat på frågor och att du sedan inte klarar av att dra slutsatser är enbart ett av dina uppenbarr problem.
   Donsan vännen, är inte illegal fildelning ”a consequence of the digitalization”? LoL

   • Man kan inte annat än att skratta när man ser hur den enfaldiga akademikern Sten försöker slinga sig ur sina enfaldiga uttalanden istället för att bara erkänna sin enfald – Han försöker till och med FUSKA med texterna i hopp om att jag inte skall upptäcka det – Hur enfaldig får man vara
    Texten säger – digitalization of the INDUSTRY – lär dig förstå texter – *lol* – Se du är inte är ofelbar själv – Ett erkännande vore på sin plats – fildelningen är INTE en del av the industry – *lol*

    • Donsan vännen det blir allt svårare för dig att hålla tungan rätt i munnen.
     Illegal fildelning är helt riktigt inte en del av industrin (ingen har hävdat det heller) men illegal fildelning är definitivt ”consequences of the digitalization of the industry ” LoooooL

     • Sluta nu Sten – dina kommentarer blir enfaldigare hela tiden – *lol* – Erkänn att du är en idiot!!

     • Kan den enfaldiga idioten Sten kanske förklara hur illegala fildelningen är en konsekvens av INDUSTRIN digitalisering?

      Erkänn att du har FEL och att du är en enfaldig idiot som försöker få rätt – – Jag börjar allvarligt tvivla på dina påstådda 300 högskolepoäng – *lol* – Du skulle inte klara en 3 poängskurs ens med den intelligens du ger prov på här – *lol*

     • Donsan vännen, din bristande kapacitet är nu allt mer tragisk snare än rolig.

     • Alltså, grabbar… ni borde nog tagga ner lite snart. Det ser inte hälsosamt ut detdär. :/

     • Du är sent anländ,
      Min vän Donsan och jag har underhållit vår omgivning i snart 2 år tror jag och det lär fortsätta länge till.
      Jag finner Donsan varandes en aldrig sinande källa för underhållning och tidsförströelse medans burkarna renderar störe bildsekvenser;-)

     • Sent anländ, ja det måste väl tyckas så från din synvinkel om man själv har kvar sinnebilden och/eller värderingarna i 60/70-talets kategoriska indelning av I-länder och U-länder, använder begrepp som ”I-landsproblem” om fildelning och börjat missa greppet om den tekniska utvecklingen som sker och vad som håller på att hända i samhället – och att se möjligheterna snarare än ”problemen”.

      2-2,5 års förvarning och den enorma informationsinhämtning som funnits tillgänglig borde väl duga för att förstå flaggningen för vad som komma skulle i Tyskland. Så otydlig kan ni knappast påstå att den varit även om källan i olika avseenden kan ha ansetts instabil. 😉

      Man kan inte både veta och inte veta samtidigt. Vad är det man verkligen _vill_ få reda på kan man då fråga sig.. Vilken information kan vi säga med en viss säkerhet är korrekt och vilken som mest bara smakar skit och inte tillför så mycket. 😉

      Filtrera bort osäker information är ju ett alldeles eget forskningsområde i sig som en släkting till mig brukar säga. Trodde även du visste det, men icke sa nicke.. 😛

 22. Låt mig se – jag borde få ett erkännande att den enfaldiga akademikern Sten har felat i följande

  a) Om naturlag som är ett begrepp som inte bara används inom fysiken men även inom filosofin

  b) Det engelska citatet som inget säger om fildelningen och hans uppenbara försök att missleda – fult!!!

  d) hans misslyckande att hitta en enda oberoende studie vars slutsatser klart och entydigt hävdar att den ”illegala fildelningen” har skadat artisten

  Det vore i alla fall en god början – och skulle kanske avhålla den enfaldiga akademikern Sten från hån och ytterligare trakasserier när det gäller misstag och fel som jag i alla fall har erkänt

  Vi ser att den enfaldiga akademikern Sten trots sina 300 högskolepoäng inte är ofelbar och när han har rätt – så gäller det bara obetydliga detaljer som han sedan försöker blåsa upp till fantastiska segrar som han använder som intäkt för att på något sätt framhäva att han även har rätt i sitt korståg mot dom som han gärna kallar för fuldelare – piratkramare mm och Piratpartiet – En uppfattning han har ligger lång ifrån sanningen

  Alla måste väl vid det här laget inse att 300 högskolepoäng inte förhindrar enfald

  • ”Låt mig se – jag borde få ett erkännande att den enfaldiga akademikern Sten har felat i följande
   a) Om naturlag som är ett begrepp som inte bara används inom fysiken men även inom filosofin
   b) Det engelska citatet som inget säger om fildelningen och hans uppenbara försök att missleda – fult!!!
   d) hans misslyckande att hitta en enda oberoende studie vars slutsatser klart och entydigt hävdar att den ”illegala fildelningen” har skadat artisten”

   Kan Donsa hänvisa till den specifika naturlag han avser när han hävdar att det finns någon naturlag som reglerar transaktioner gällande verk? Vad är namnet på denna naturlag? Belys oss med din vishet och alsmäktigande kunskap .
   Annars är det väl så att Donsan egentligen menar naturrätt som vissa filosofer hävdar bör reglera ägandet av fysiska objekt.

   Vilket engelska citat som inte säger något om fildelning, det från Jeffersson?

   Och den Norska undersökningen påvisar minskad intäkt från inspelad musik för artisterna precis som den Holländska och den Amerikanska dylika Donsan brukar hänvisa till.

   • Det handlar inte om jag kan hänvisa till något – eller ens om jag har använd begreppet fel – utan det handlar om att du påstådd att begreppet inte fanns (användes) inom filosofin – Erkänn att du är en idiot som fortsätter att försöka att få rätt – Du hade FEL!!!

    och dessa studiers SLUTSATSER säger inget om att den ”illegala fildelningen har skadat ARTISTERNA
    Erkänn att du är en enfaldig idiot som fortsätter med dina idiotiska påståenden – *lol*

    • Donsan det e bara att hänvisa och länka till den specifika naturlag du anser reglerar en upphovsrättstransaktion.

     Minskad försäljning av inspelad musik skadar absolut artister då deras inkomst från inspelad musik minskar.

     • Ovanstående visar på nytt hur ENFALDIG ovanstående goddag yxskaft svar är angående naturlag

      Dessutom forsätter den enfaldiga akademikern Sten att som en enfaldig papegoja upprepa en enda enfaldig fras

      Minskad försäljning av inspelad musik skadar absolut artister då deras inkomst från inspelad musik minskar.

      men – trots mer än 10 år av ”illegal fildelning” och studier i ämnet kan han inte plocka fram en enda vetenskaplig studie vars resultat klart och tydligt säger att fildelare har skadat artisterna – Dessutom har vi studier – som den enfaldiga akademikern Sten hela tiden glömmer att ta med och kommentera -som visar att fildelare bidrar mer till artisternas inkomster än de som inte fildelare

      Vanlig LOGIK säger då att fildelare aldrig kan ha skadat fildelare oavsett om försäljningen av inspelad musik har sjunkit – Minskningen kan ha helt andra orsaker – t ex slutet på formatskiftet som inträffade ungefär vid samma tidpunkt som fildelningen tog fart -konkurrensen av andra typer av underhållning som spel – film – datorer mm – men därom säger den enfaldiga akademikern Sten inget – allt han förmår är att upprepa:

      Minskad försäljning av inspelad musik skadar absolut artister då deras inkomst från inspelad musik minskar.

      vilket synliggör hans enfald till fullo

     • LOL Donsan ”Vanlig LOGIK säger då att fildelare aldrig kan ha skadat fildelare oavsett om försäljningen av inspelad musik har sjunkit ”

      Donsans infantila formuleringar Innebär att individ A kan begå ett brott mot en person B och men sedan – på grund av att individ A köper något av person B – så skall brottet helt plötsligt inte anses vara ett brott. LOL

      Donsan vännen, vi väntar med spänning på svar gällande vilken specifik naturlag det är du anser reglerar transaktioner rörande upphovsrättskyddade verk. LOL

 23. Nej, det är inte irrelevant för debatten att *skivförsäljningen har sjunkit* men *artisternas inkomster har ökat*, eftersom ett vanligt argument är ”Men hur skall artisterna få betalt?”. I och med att upphovsmännen redan tjänar MER post-internet än pre-internet, så tyder ju det på att problemet löst sig självt eller hur?

  • Bra påpekat Per</!

  • Det är irrelevant då det handlar om två olika inkomstkällor.

   • Så, du klagar alltså på att en inkomstkälla går ner medans en annan går upp?

    Hörde att Grand Hotell i stockholm fick sämre omsättning på uthyrning av rum då folk reser mindre – men deras restaurang fick mer omsättning än de förlorade på rumsuthyrningen. Vad spelar det då för roll huruvida du fick in pengarna på karusellerna eller gungorna?

    • Vad jag klagar på är att inkomstkällan går ned på grund av otillbörliga brottsliga handlingar.
     Jag klagar absolut inte på att en inkomstkälla ökar då artisterna jobbar fler timmar, jag påpekar endast att argumentet är irrelevat.

     • Enligt aktuella vetenskapliga studier så bidrar fildelare mer till artisternas inkomster än de som inte fildelar

     • Ett köp neutraliserar inte ett brott.

     • Så – Det den enfaldiga akademikern Sten säger nu att ALLT fildelare kan lastats för är att de enligt lagen utför ”otillbörliga brottsliga handlingar”

      Men att den enfaldiga akademikern Sten nu inser att det är enfaldigt att försätta hävda att de skadar artisterna torts den minskade försäljningen av inspelad musik

      Det är alltid ett litet steg framåt – *lol*

     • ”Sten säger nu att ALLT fildelare kan lastats för ”LoLOL

      Donsan vännen jag har inte skrivit att det är ALLT som fildelare kan lastas för. Jag skrev att det är rubruceringen gällande den brottsliga handlingen och att ett lagligt köp på intet sätt neutraliserar en tidigare brottsliga handlingen.

     • Det är inte alls det den enfaldiga akademikern Sten sade – Vad han sade var förljande:
      Vad jag klagar på är att inkomstkällan går ned på grund av otillbörliga brottsliga handlingar.
      och jag svarade:

      Och den enfaldiga akademikern Sten har fortfarande – trots 10 år av pågående fildelning och massor av forskning i ämnet – fortfarande inte hittat en enda studie vars resultat klart och tydligt säger att fildelare har skadat artisterna – även om de enligt lagen utför en ”otillbörliga brottsliga handlingar.” – *lol*

      Aktuell forskning säger dessutom att fildelare bidrar mer till artisternas inkomster än de som inte fildelar

      Vanligt LOGIK påbjuder då att fildelare – trots ”otillbörliga brottsliga handlingar.” – *lol* – inte kan ha skadat artisterna

     • Donsan, du läser lika tragikomiskt underhållande som du skriver. LOL

      Hade försäljning gått ned på grund av lagliga anledningar så hade det inte funnits något att klaga på.
      Nu går försäljningen ned på grund av illegala brottsliga handlingar. Då finns det något att klaga på.

     • Sten skriver ”illegala brottsliga handlingar”. Han tar i ända från tårna för att demonstrera hur uschligt hemskeligt det är med fildelning. Det är nog minsann så fel att man måste påpeka två gånger om att det är olagligt!

      Jag väntar fortfarande på svar på min lista över historiska exempel där vissa intressegrupper förlorat pengar på lag-förändringar i samhället. Är det just denna lilla bataljen med upphovsrätt då vi ska bromsa utvecklingen?

      Varför kunde vi inte bromsat före vi införde religionsfrihet, eller före vi avskaffade skråväsendet… eller åtminstone före vi införde allmän rösträtt eller förbjöd militären för att skjuta skarpt mot strejker!?

      Det var ju faktiskt folk som förlorade pengar på alla de samhällsreformerna – och i samtliga fall hade de lagen på sin sida.

      Hade du levt i början av 1900talet och haft samma stenkonservativa inställning till medborgerliga rättigheter hade du garanterat varit en av dem som kallat suffragetterna för samhällsfarliga anarkister.

     • Och den enfaldiga akademikern Sten har fortfarande – trots 10 år av pågående fildelning och massor av forskning i ämnet – fortfarande inte hittat en enda studie vars resultat klart och tydligt säger att fildelare har skadat artisterna – även om de enligt lagen utför en ”otillbörliga brottsliga handlingar.” – *lol*

      Aktuell forskning säger dessutom att fildelare bidrar mer till artisternas inkomster än de som inte fildelar

      Vanligt LOGIK påbjuder då att fildelare – trots ”otillbörliga brottsliga handlingar.” – *lol* – inte kan ha skadat artisterna

     • LOL
      ”Vanligt LOGIK påbjuder då att fildelare ”
      Är ”vanlig logik” något som står i kontrast till ”ovanlig logik”?
      Annars uppvisar Donsan vanligen en slående brist gällande just logik och detsamma gäller även i detta fall då han hävdar att en legal handling skall neutralisera en illegal dylik.

     • Tja – den enfaldiga akademikern Sten gör sig lustig över en fras – och frågar snusförnuftig Är ”vanlig logik” något som står i kontrast till ”ovanlig logik” – Det verkar så – när man ser hur den enfaldiga akademikern Sten resonerar för att försvara sitt enfaldiga resonemang

      Att han sedan beskyller mig för både det ena eller andra – utan som jag – peka på fakta gör hans ”ovanliga akademiska logik” än mer uppenbar

      Den enfaldiga akademikern Sten har fortfarande – trots 10 år av pågående fildelning och massor av forskning i ämnet – fortfarande inte hittat en enda studie vars resultat klart och tydligt säger att fildelare har skadat artisterna – även om de enligt lagen utför en ”otillbörliga brottsliga handlingar.” – *lol*

      Aktuell forskning säger dessutom fortfarande att fildelare bidrar mer till artisternas inkomster än de som inte fildelar

      Och vanligt LOGIK påbjuder därför fortfarande att fildelare – trots ”otillbörliga brottsliga handlingar.” och trots en minskad försäljning av inspelad musik – *lol* – absolut inte kan ha skadat artisterna

      Därmed blir – enligt vanlig logik – ALLA argument som baseras på detta åtagande (att fildelare har skadat artisterna) fullständigt VÄRDELÖSA och IRRELEVANTA

     • Exemplifiera gärna ”vanlig logik” och ”ovanlig logik”, med länk då i o m att du hävdar att du alltid länkar till din fakta.
      Kanske i samma veva som du länkar till den naturlag du hävdar reglerar transaktioner gällande upphövsrättsskyddade verk.

      ”Aktuell forskning säger dessutom fortfarande att fildelare bidrar mer till artisternas inkomster än de som inte fildelar”

      De flesta av dessa undersökningar är gjorda utan kontrollgrupper, baserade på intervjuer med illegala fildelar. Man brukar säga, som man frågar fårm man svar.
      Men oavsett så är på intet sätt ett lagalt agerande i en situation en ursäkt för ett illegalt dylikt i en annan.Alltså är argumentet irrelevant.

     • *lol* @ den enfaldiga akademikern Sten som försöker dra uppmärksamheten från hans ovanliga och enfaldiga logik –

      Och hans övriga försök att avleda uppmärksamheten av hans andra tabbar – där han t ex påstådd att ”naturlag” inte användes inom filosofin – Han sade:
      Men Donsan

      Då talar du om naturrätt på svenska alltså inte naturlag. Dett agäller för filosofi och ideologi och har inget med naturlagar att göra.

      Nu försöker den enfaldiga akademikern Sten också avfärda vetenskapliga resultat – men vvem kan tro honom när han – trots 300 påstådda högskolepoäng – inte förmår att dra enkla logiska slutsatser:

      Den enfaldiga akademikern Sten har fortfarande – trots 10 år av pågående fildelning och massor av forskning i ämnet – fortfarande inte hittat en enda studie vars resultat klart och tydligt säger att fildelare har skadat artisterna – även om de enligt lagen utför en ”otillbörliga brottsliga handlingar.” – *lol*

      Aktuell forskning säger dessutom att fildelare bidrar mer till artisternas inkomster än de som inte fildelar

      Vanlig LOGIK påbjuder då att fildelare – trots ”otillbörliga brottsliga handlingar.” – *lol* – inte kan ha skadat artisterna

     • Exemplifiera gärna ”vanlig logik” och ”ovanlig logik”, med länk då i o m att du hävdar att du alltid länkar till din fakta.
      Kanske i samma veva som du länkar till den naturlag du hävdar reglerar transaktioner gällande upphövsrättsskyddade verk.

      Du är allt en riktigt rolig och underhållande prick med formuleringar som.
      ”Aktuell forskning säger dessutom att fildelare bidrar mer till artisternas inkomster än de som inte fildelar”
      Vad har det med saken att göra, ett brott neutraliseras inte av en icke brottslig handling.

 24. Enfaldiga tabbar från den enfaldiga akademikern Sten i detta inlägg:

  OM NATURLAG
  Den enfaldiga akademikern Sten påstådd:

  Men Donsan
  Då talar du om naturrätt på svenska alltså inte naturlag. Dett agäller för filosofi och ideologi och har inget med naturlagar att göra.
  Det är inte lätt att vara Donsan.

  och när jag visar att begreppet naturlag visst är ett accepterat begrepp som används inom filosofin försöker han skylla över sin enfald genom att uppmana mig:
  Donsan det e bara att hänvisa och länka till den specifika naturlag du anser reglerar en upphovsrättstransaktion.

  OM MINSKAD FÖRSÄLJNING AV INSPELAD MUSIK
  Där den enfaldiga akademikern Sten citerar nedanstående text som skall bevisa att fildelare visst har skadat artisterna:

  ”The loss of record sales because of consequences of the digitalization of the industry has not affected the Norwegian artists in the same brutal way as it has the record companies. Artists earn in general 20% or less from record sales,”

  Och när jag påpekar det uppenbara – att texten varken nämner den ”illegala fildelningen” eller pekar ut den som boven – svarar den enfaldiga akademikern Sten

  Donsan vännen, är inte illegal fildelning ”a consequence of the digitalization”? LoL

  När texten i verklighet säger – och jag citerar: ”The loss of record sales because of consequences of the digitalization of the industry” (min fetstil)

  Varpå den enfaldiga akademikern Sten påstår:
  men illegal fildelning är definitivt ”consequences of the digitalization of the industry ” *lol*

  Och när jag frågar Kan den enfaldiga idioten Sten kanske förklara hur illegala fildelningen är en konsekvens av INDUSTRINs digitalisering? svarar den enfaldiga akademikern Sten

  Donsan vännen, din bristande kapacitet är nu allt mer tragisk snare än rolig.

  Jag nämnde i ett tidigare inlägg att enfaldiga idioter aldrig kan erkänna att de har fel – men gärna hånar andra som gör

  Den enfaldiga akademikern Sten har nu bevisat min ”tes” – *lol*

  • LOL
   Donsan vännen.
   Om illegal fildelning inte är ett resultat av digitaliseringen av musikbranchen så är det ett resultat av …?
   Ja Donsan kom med ett förslag i samma veva som du länkar till ett exemple på ”Ovanlig Logik” samt en länk till den ”Naturlag” du hävdar reglerar transaktioner gällande upphovsrättskyddade verk.

 25. GLAD NYHET
  Jag vill bara dela en glad nyhet med mig här:

  Link: Pirate To Join European Parliament As Youngest Member

  EN LEKTION I HISTORIA
  Och bjuda alla antipirater på en liten upphovsrätts-historielektion

  Link: The Copyright Industry – A Century Of Deceit

 26. @Apan på nu tråd.

  Jag svarade tidigare.

  Men här kommer det igen.

  Det finns naturlagar som reglerar fysiska betingelser som gravitation; de är obestridliga.
  Sen finns det filosfiska tankar om naturrätt, de är absolut möjliga att bestrida och på intet sätt absoluta.
  Vilken av ovan det är Donsan egentlig vill hövda vet jag inte då han inte svara på den frågan.

  Dina exempel 1,3,4,5 handlade om förtryck av samhällsgrupper baserade på kön, sexualitet, religion, hudfärg, alltså helt irrelevant för detta.
  Ditt exempel 2 gällande skråväsende har vid en första anblick likhet, men efter en nanosekunds tänkande så har den det inte.
  Alla kan och får göra sin egen musik här idag och sälja den hur de vill. Alltså liknar det inte skråsystemets generiska tillverknings privilegier.
  Ingen vill bromsa några ”steg” men skapares och upphovsrättsägares rättighter bör skyddas precis som alla andras rättigheter bör skyddas.

  • Ok nu fick jag äntligen svar på mina 5 punkter. De var alltså exempel på när olika eliter förr i tiden tjänade pengar på ett lagstiftat förtryck och att detta har likheter med dagens ökande övervakning och bortryckande av medborgerliga rättigheter som sker för att skydda medie-eliten. Min lista med exempel var alltså:

   1. livegenskapen upphävdes
   2. industrialiseringen (folk började bygga fabriker, skråväsendet avskaffades)
   3. religionsfrihet (konventikelplakatets upphävande)
   4. pressfrihet (kungen fick inte längre ”stänga av” tidningspressar)
   5. kvinnor fick rösträtt

   Sten svarar alltså

   ”Dina exempel 1,3,4,5 handlade om förtryck av samhällsgrupper baserade på kön, sexualitet, religion, hudfärg, alltså helt irrelevant för detta.”

   För det första är knappast 4) en samhällsgrupp. Kungens makt att begränsa och förbjuda tidningar var absolut.

   Argumentet att vissa människor (en elit) tjänade pengar på att det lagstiftade förtrycket kunde fortgå förnekar du inte. Det kvarstår alltså…

   Så ditt argument är främst att selektivt förtryck är värre än ett generellt förtryck? Du menar att det är bättre om alla medborgare får sina rättigheter bortryckta än om vi har en mer selektiv mobbning mot en eller flera grupper i samhället?

   Du menar alltså seriöst att om vi alla har det lika dåligt ställt vad det gäller medborgerliga rättigheter så är det väl inte så farligt?

   Nej jag köper inte det… Förtryck är förtryck oavsett om det är skräddarsytt mot vissa folkgrupper eller om det så riktar sig mot hela folket. Förtrycket borde väl mätas i hur många som drabbas och inte skilja på just de faktorer som du räknar upp. I den meningen är faktiskt dagens monopol ännu värre än de exempel jag radar upp.

   ”Ditt exempel 2 gällande skråväsende har vid en första anblick likhet, men efter en nanosekunds tänkande så har den det inte.
   Alla kan och får göra sin egen musik här idag och sälja den hur de vill. Alltså liknar det inte skråsystemets generiska tillverknings privilegier.”

   Jo stöte-stenen är just ”rätt att sälja den hur man vill”. Man varken kan ur ett praktiskt perspektiv ha rätt att sälja den hur man vill eller så bör man ha den rätten. Det är en inskränkning i företagarfriheten. Det enda som kan ha något värde är själva jobbet att skapa verket. Det värdet kan inte tas bort förrän någon gör datorprogram som kan skapa ”genuina verk” på beställning. Tills dess får vi betala artister och författare för att de gör det jobbet. Men det är just dagliga jobbet som kan tillskrivas ett värde och inte det som tidigare skapats.

   Skråväsendet avvecklades så småningom för man kom på nyare modernare sätt att göra på och för att nytänkande entreprenörer inte räddes att ge sig på den dåvarande ordningen och det monopolet.

   Om inte dessa ”radikala” / ”anarkister” eller rentav ”terrorister” skulle satt sig upp mot den nuvarande ordningen och byggt fabriker så skulle vi varit kvar i medeltiden idag.

 27. Och den enfaldiga akademikern Sten påstår – helt utan närmare förklaring:
  Ingen vill bromsa några ”steg” men skapares och upphovsrättsägares rättigheter bör skyddas precis som alla andras rättigheter bör skyddas.

  a) Hur kommer det sig att t ex modedesigners inte av ett av staten sanktionerat monopol – dvs upphovsrätten?
  Johanna Blakely: Lessons from fashion’s free culture – dessa är så vid jag vet också skapare – men de klarar sig bra utan ”skydd för deras ”rättigheter”

  b) Är inte upphovsrätt enbart till för att stimulera skaparens kreativitet för att i slutändan vara till gagn för allmänheten i stället för en lag som idag kriminaliserar 1,5 – 2 miljoner fildelande svenskar – En lag som våldför sig på allmänhetens fri och rättigheter?

  c) Säger inte deklarationen för dom mänskliga rättigheter artikel 19:
  Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser.

  d) Är avgränsningen av samhällsgrupper baserade på kön, sexualitet, religion, hudfärg inte bara ett enfaldig påfund av den enfaldiga akademikern Sten? – 1,5 till 2 miljoner fildelande svenskar som jagas för att de utför en aktivitet som vare sig härmar upphovsmän eller samhället kan med rätta kallas för förtryck
  The Purpose Of Copyright av Lydia Pallas Loren – Associate Professor of Law, Northwestern School of Law of Lewis & Clark College. – Hon varnade redan för ett par år sedan
  Citat: This dark side, this pervasive misconception, is turning copyright into what our founding fathers tried to guard against – a tool for censorship and monopolistic oppression.

  Vilka tunga argument har den enfaldiga akademikern Sten för sitt uttalande att: skapares och upphovsrättsägares rättigheter bör skyddas av en uppenbarligen felaktig och djup orättvis lag?

 28. Korrektion:
  a) Hur kommer det sig att t ex modedesigners inte skyddas av ett av staten sanktionerat monopol – dvs upphovsrätten?
  Johanna Blakely: Lessons from fashion’s free culture – dessa är så vid jag vet också skapare – men de klarar sig bra utan skydd för deras ”rättigheter”

  d) Är avgränsningen av samhällsgrupper baserade på kön, sexualitet, religion, hudfärg inte bara ett enfaldig påfund av den enfaldiga akademikern Sten? – 1,5 till 2 miljoner fildelande svenskar som jagas för att de utför en aktivitet som vare sig härmar upphovsmän eller samhället kan med rätta kallas för förtryck
  The Purpose Of Copyright av Lydia Pallas Loren – Associate Professor of Law, Northwestern School of Law of Lewis & Clark College. – Hon varnade redan för ett par år sedan
  Citat: This dark side, this pervasive misconception, is turning copyright into what our founding fathers tried to guard against – a tool for censorship and monopolistic oppression.

  Vilka tunga argument har den enfaldiga akademikern Sten för sitt uttalande att: skapares och upphovsrättsägares rättigheter bör skyddas av en uppenbarligen felaktig och djup orättvis lag?

 29. Det som slår mig när jag läser hela den här långa tråden är: VEM betalar Donsans räkningar? Jag skulle uppskatta att det tagit honom 3 dagar heltid att skriva allt detta. Donsan har skrivit typ 50 inlägg i bara den här tråden!!! Det är helt otroligt. Om det är så att Donsan gjort research på allt han skriver om så skulle det vara ett heltidsarbete att lobba på detta sätt för piratpartiet, om vi inkluderar Donsans egen blogg. Jag får en otäck känsla av att jag sitter och betalar Donsans bloggnade genom skattsedeln…. 😦

  Jag själv är egenföretagare i musikvärlden och jag skulle aldrig ha tid att blogga så mycket som han. Jag har inte ens tid/råd att läsa allt Donsan skrivit. Mina timmar är oerhört värdefulla för mig. Om jag inte är med min son eller familj, så jobbar jag i studion. Jag måste fakturera minst 2000 kr om dagen, annars går jag back, och kan inte betala min hyra eller välling till min son. Jag läste nyligen att en egenföretagare i Sverige måste fakturera runt 800 000 kr om året för att kunna ta ut en lön motsvarande en undersköterska! Det är helt sant! Jag har själv aldrig kunnat fakturera mer än 600 000 något år, och då har jag ändå jobbat i 17 år i musikvärlden. Och jag har aldrig haft en lön som är i närheten av vad jag skulle tjäna om jag satt i kassan på ICA. Jag har för övrigt aldrig fått a-kassa eller sjukförsäkring i hela mitt liv. Det finns inga musiker som är med i dessa trygghetssystem. Vi är alla helt utanför samhället. Skulle ni läsa mitt CV så skulle ni alla tro att jag var miljardär. Jag kan inte ens minnas alla album jag varit med på som sålt platinum och guld.

  Detta är för övrigt anledningen till att ingen i musikbranschen bemöter Donsan. Vi har inte råd. Normala människor jobbar vet ni….

  Att skriva detta inlägg kostade mig en halvtimmes arbetstid. Dvs 200 kr på faktura. Jag hoppas min familj förlåter mig.

  • Emanuell sade
   Jag själv är egenföretagare i musikvärlden och jag skulle aldrig ha tid att blogga så mycket som han. Jag har inte ens tid/råd att läsa allt Donsan skrivit. Mina timmar är oerhört värdefulla för mig. Om jag inte är med min son eller familj, så jobbar jag i studion.

   Och ända har Emanuel skrivit en ganska lång kommentar – där han istället för att ens gör ett försök att bemöta mig – istället försöker misstänkliggöra mig t ex genom att skriva att han har en otäck känsla att han eventuellt betalar min bloggar tid genom sin skattesedel – Vilket larvigt argument!!

   Att Emanuell har taskig lön som egenföretagare kan man knappast – utan ordentliga bevis – skylla på den ”illegala fildelningen” – möjligen på dålig affärssinne – eller illa genomtänkt yrkesval – Eller har Emanuell kanske klara och entydiga bevis – istället för spekulationer – som han kan hänvisa till när han låter påskina att han har drabbats av den ”illegala fildelningen” i hans specifika fall? – Papprena på bordet i så fall

   Den illegala fildelningen har alltför länge varit en pisspåle för misslyckade företagare i musikbranschen eller för artister som tror sig veta att deras taskiga inkomster beror på den illegala fildelningen – Alla dessa som gnäller har aldrig riktiga bevis som kan stödja alla deras anklagelser mot den illegala fildelningen

  • Och jag skulle vilja tillägga att det inte finns något som hindrar Emanuell från att förbättra sin ekonomiska situation genom att jobba i någon ICA kassa – Är det inte så att Emanuell frivilligt har vald yrket som egenföretagare? – Om han saknar trygghetssystem som egen företagare och om han känner att han är ”helt utanför samhället” – så borde han rimligtvis klaga på politikerna istället

   Och ja – hur kan det vara möjligt att den illegala fildelningen kan ha drabbat Emanuell när han har varit med om album som sålds både platinum och guld? – Här haltar logiken en aning.

   • Ja… Here we go again. Jag har spenderat åtskilliga timmar på att prata med dig Donsan tidigare och min erfarenhet är att du inte lyssnar vad man än säger, så jag kommer inte ens försöka bemöta dig i debatt. Det är helt lönlöst. Det är som att diskutera matte med en 1-åring. Du har jättestarka åsikter om en bransch som du inte har en aning om hur den funkar. Jag kan inte förklara för dig hur världen hänger ihop och varför saker och ting är som de är. Det tar år att lära sig. Jag har sedan länge gett upp hoppet om att du kommer förstå.

    Mitt inlägg handlade om att det är ett problem att ingen i musikbranschen bemöter sådana som Donsan. Och min förklaring är att alla som har ett jobb likt mitt helt enkelt är för upptagna. Vi orkar inte lära ut hur världen funkar till piratpartister. Alla jag känner väljer att ignorera er. Det är inte bra. Men det är så det är, eftersom alla är egenföretagare. Det finns några heltidsanställda musiker i filharmonin men annars är alla frilands och egna. Folk har viktigare saker för sig än att försöka lära 1-åringar matte.

    Jag kanske startar en blogg någon dag för att berätta om min vardag, men det är den dagen då antingen någon betalar mig för att göra det eller jag blivit ekonomiskt oberoende på min musik. Jag har likt er räkningar att betala. I båda fallen kommer jag anses ”partisk” av piraterna så jag kan lika gärna skita i det. Ni kommer aldrig lyssna på något jag har att säga, det är ju tydligt.

    Jag skriver detta för att jag blir rätt upprörd när jag läser detta.

    Det är mina arbetsvillkor ni diskuterar. Det skulle kunna vara på sin plats att ni lyssnar på vad jag har att säga…. Men nej. Så fort jag ens försöker berätta hur jag har det, så får man skit i nyllet av sådana som Donsan och ForskarGurra.

    Ni ifrågasätter klokheten i mitt yrkesval. Donsan tycker att jag borde jobba på ICA istället. Ni kanske tror att jag bryr mig? Jag är rätt van, ska jag säga. Musiker har historisk alltid varit det lägsta kastet. Vi är narren i samhället. Vi underhåller er andra som lever ”i samhället”, men vi själva får inte vara med. Det är så det alltid varit och ännu är. Jag har hela mitt liv blivit behandlad som lägre än diskaren när man giggar på krogen. Jag är van att bli trampad på. Även när jag skriver och producerar en låt som är etta på listorna och säljer miljoner skivor så är det andra än jag som tjänar pengar. Detta på grund av att upphovsrätten inte funkar överallt. Korruption och dålig lagstiftning har gjort att mina verk har genererat uppskattningsvis miljontals kronor åt olika företag eller maffian i vissa länder. Jag vet hur det blir när inte upphovsrätten funkar. Det händer hela tiden. Det är därför jag blir så fruktansvärt upprörd när piraterna vill tumma på upphovsrätten som är det enda skydd som vi små individer har emot företagen och de rika. Ni tror att upphovsrätten är till för att skydda företag. Det bevisar att ni helt enkelt inte förstått.

    Vi musiker har ingen fungerande a-kassa. Vi har inget fackförbund.Skatteverket förstår oss inte. Vi passar inte in. Upphovsrätten är den enda lagstiftning vi har på vår sida när vi försöker förhindra att vi utnyttjas. Donsans och Forskargurras oförstående mot mitt yrkesval har jag mött hela mitt liv. Jag har absolut valt det här livet. Ni tycker uppenbarligen att jag inte har någon rätt att inte blir utnyttjad. Jag förväntar mig faktiskt inte att ni ska förstå mig eller mitt yrkesval.

    Sanningen är att jag knappt gjort ett yrkesval. Det här är det jag är bra på. Och ibland när jag spelar så känner jag att jag betyder något. Att jag gör skillnad. Igår när jag hade 2 konserter inför 1500 pers. Det är det bästa som finns. Folk som säger till mig att jag gjort deras dag. Folk som säger att min musik förändrat deras liv. Det är stort. Det är därför jag valt det här livet. INGEN, jag säger INGEN, väljer att bli musiker för att tjäna pengar.

    Piraterna tycker helt enkelt att det är bra att företag kan tjäna pengar på något de varken investerat i eller äger. Det kallas otillbörlig konkurrens i fackspråk. Hela världen försöker stävja otillbörlig konkurrens för att det är så fruktansvärt orättvist. Lagarna i världen går emot starkare upphovsrätt av den anledningen. Men piraterna väljer att ignorera att den ens finns. De tycker att företag ska få tjäna pengar utan att betala löner. Det är realiteten av piratpartiets politik.

    Upphovsrätten handlar inte om hur digitala filer får kopieras. Frågan är mycket större och handlar i slutändan om rättvisa. Det är mer rättvist att folk får del av det som de skapat än att de inte får det. Alternativet att ”ingen” ska få tjäna pengar på musik FINNS inte. Så enkelt är det. Att resultatet av denna ambition är att alla inte får ”rätt” till att ha allt som någonsin skapats på sin hårddisk är ju synd. Men vi kan inte få allt här i livet.

    Det är därför piraternas hån mot min yrkesgrupp känns extra tungt. Vi framställs som giriga kapitalister, när vi konstant får slåss om att få en del av kakan vi skapar. När vi påpekar att Telia har en vinst på 5 miljarder (i kvartalet!!) och påpekar att det är innehållet ”vi” skapat som genererar denna vinst får vi skit. När jag påpekar att skivbolagen tvingas betala mig på grund av upphovsrätten får JAG skit! Piratparitets politik är endast bra för de rika och stor företagen. Piraterna vet så klart inte om det. De är ju inte onda. Det beror på att de väljer att inte se världen som den är, utan de har en naiv bild av världen.

    Nä.. nu är det slutbloggat. Måste jag dra och hämta på dagis. Det blev inget komponerande idag tydligen. Jag spenderade min tid på att tala till en vägg istället. Jag är en loser, jag vet. Vi hörs.

    • Det största problemet är att det är så många som missförstår piratpartiets intentioner.

     Piratpartiet vill i stort behålla upphovsrätten som den är, med två ändringar:

     1. Sänka skyddstiden till *max* 20 år efter publicering (grundskydd på 5 år och ytterligare 15 om man registrerar sig)
     2. Tillåta fildelning för privat bruk

     Skälet till att du bör sänka skyddstiderna är uppenbar; 20 år är mer än tillräckligt att få in alla investeringar på ett verk, oavsett vilket det är. Det löser också problemet med orphan works, eller verk som inte ges ut längre. För att ta ett exempel, jag gillar att läsa sci-fi och fantasy. Nu försöker jag introducera min inte-så-bra-på-engelska flickvän till de genrena, men det är svårt att hitta svenska översättningar på guldklimpar som ex. Ender’s Game, Minne, Sorg och Törne och Otherland, och de engelska versionerna är väldigt avancerade i sitt språk. Det finns svenska översättningar, men de har utgått från förlaget. Anser inte du att det i detta läge är okej att bara ladda ner boken till en androidpadda?

     Ett annat problem: jag gillar gamla goda 8-bit och 16-bit (NES, SNES, Mega Drive, Master System etc) tvspel. Dessa är idag otroligt svåra att få tag på (även om situationen underlättats något med Wii). Jag vill att min systerdotter ska få tillgång till ex. Super Mario Bros 3 eller andra bra, äldre spel. Återigen är det endast piratkopieringen som fungerar här. Wii virtual console har gett mig en laglig väg att ladda ner på, men de har inte alla spel som jag minns från min barndom, speciellt importspel. Har du ett bra förslag på hur man löser detta? Du kan avfärda det som i-landsproblem, men det löser inte problemet, det sopar det bara under mattan. Att sänka skyddstiden är något som löser många av dessa problem.

     Vilket för mig till punkt 2 – fildelning för privat bruk. Det handlar helt enkelt om att jag som privatperson inte skall kunna bestraffas för att jag tar del av, eller delar med mig av, upphovsrättsskyddad information. Om jag säger till en polare över MSN ”Va, har du inte hört ‘Poker Face’? Men shit asså… Här, lyssna! *skicka fil*” så skall jag inte kunna straffas för detta. Det finns ingen anledning till att ödsla så stora resurser på några finniga fjortonåriga fildelare, då den privata fildelningen överlag hjälper mer än stjälper.

     Däremot, om polisen kommer och knackar på min dörr, och jag råkar sitta på en hårddisk med massa olagliga CDs samt en CD-pressar fabrik, DÅ är det finkan som gäller. Det säger varken jag eller PP emot. 🙂

     Och ta inte Donsan så allvarligt – han är förmodligen en 17-årig testosteronfylld tonåring som MÅSTE visa att han har rätt oavsett pris. De flesta pirater är långt trevligare än vad han är. Bor du i stockholmstrakten så ring Anna Troberg och fråga om ni kan ta en fika någon gång, det tror jag är lärorikt för er bägge.

     • Tack för dom vänliga ord Per ”wertigon” Ekström – Dom var uppskattade – en testosteronfylld tonåring som MÅSTE visa att han har rätt oavsett pris – Jo ja tackar – *ler* – som om en 17 åring skulle göra sig mödan att samla ihop så många fakta och länkar till vetenskapliga studier för att stödja sina argument – *ler*

      Jag tar ditt vänliga utlåtande med ro – Jag förstår att du stöter dig på min fräna stil när jag argumenterar med enfaldiga idioter som Sten och nejtillpirater – Dom flesta svenskar ogillar konflikt och skall alltid vara så förbannade korrekta – Inte jag Per – trots att jag nästan med säkerhet kan säga att jag är betydlig äldre än vad du är – *ler* – Och vem säger att en en testosteronfylld tonåring inte kan ha rätt i sina argument? – *lol* – Mina argument är välgrundade – Om du har något att klaga på (annat än min fräna debattstil) eller har kritik på något jag framför som argument – bring it on!

     • Notera att jag sa förmodligen. Vem du är AFK kan jag inte avgöra då jag aldrig mött dig AFK, jag vet bara det jag ser här på bloggen, och tja… Här framstår du som det jag skrev ovan. 😀

     • Intressant slutsats om Donsan! Jag förstår att hans beteende har blivit ett stort problem för piraterna.

      Du vill det ena och du vill det andra. Och jag vill bli dollarmiljonär och ha en massa bilar och båtar, de snyggaste tjejerna osv. Men om jag ska skaffa mig något av detta vill jag göra det på laglig väg. Är det möjligen så att piraterna är mer egotrippade än andra? JAG,…. för MIG… ”någon ANNAN”….

     • Pirater är knappast mer ego än upphovsrättsindustrin.

      Upphovsrättsbrancherna kan svina precis hur mycket de vill – just för de har lagskyddad monopolställning på sina ”produkter”.

     • På vilket sätt svinar de?

     • a) Genom att missbruka upphovsrätten till att kriminalisera 1,5 till 2 miljoner fildelande svenska för att gagna deras egna intressen

      b) För att de använder sina gigantiska inkomster och deras korrupta politiker i USA och annorstädes till att – med hot och påtryckningar – lagstifta för att gagna deras intressen och korrumpera vårt rättsväsende

      c) För att LJUGA oss alla rakt upp i ansiktet för alla deras inbillade stora förluster som den illegala fildelningen har åsamkat dom – Propaganda som den enfaldiga idioten nejtillpirater sväljer med hull och hår

      Och jag tror inte ens att den enfaldiga idioten nejtillpirater kan skaffa sig dollarmiljoner – en massa bilar och båtar och den snyggaste tjejen ens på olaglig väg – men han kan ju i alla fall drömma – *lol*

     • Utöver att de tycks se stämningar mot sina egna kunder som allt större inkomstkälla så använder de sin makt och särställning för att ta ifrån folket deras demokratiska rättigheter. Så det är inte bara svineri mot den egna kund-basen utan även mot ”oskyldiga tredjeparter” som varken ”köper” eller ”piratar” de aktuella verken.

      Mass-övervaka hela befolkningen för att säkra sina inkomster är helt enkelt inte OK. Varken om staten gör det eller om privatägda bolag i någon branch i näringslivet gör det…

      Piratrörelsen hade nog varit betydligt mindre om inte branchen drabbats av storhestvansinne med denna strida ström av allt desperatare framlobbade förslag. Vad är det de säger.. desperata människor gör desperata saker..? Isåfall är det nog framför allt dessa upphovsrättsberoende brancher vi bör vara extra rädda för framöver…

      Skotten i Ådalen visade på dåtidens desperation i näringslivet då arbetarna fick allt mer makt på den dåvarande elitens bekostnad.

     • Vi är inte mer egotrippade än socialdemokraterna var på 1920-talet eller miljöpartiet var på 1960-talet… 🙂

     • Miljöpartiet grundades visserligen inte förrän 81, men du har helt rätt i jämförelsen. 🙂

    • Wow – Det var då ett jättelångt inlägg som Emanuell hade tid att skriva – Bemöter han mina argument den här gången? – Icke!! – Istället för vi läsa en massa gnäll och klagomål om hur orättvis världen är och hur synd det är om artister – som enligt Emanuell behandlas av allmänheten som en lägre kast – Lever Emanuell verkligen på denna planet vi kallar jorden? – Har Emanuell aldrig sett hur publiken – varav säkert en stor del är ”pirater” överöser artisten eller artisterna på scenen med kärlek och uppskattning? – inte tal om dom hundratals kronor de har betalat för att uppleva sina favoriter live.

     Låt oss närmare se vad Emanuell har mer att berätta:

     Du har jättestarka åsikter om en bransch som du inte har en aning om hur den funkar. Jag kan inte förklara för dig hur världen hänger ihop och varför saker och ting är som de är. Det tar år att lära sig. Jag har sedan länge gett upp hoppet om att du kommer förstå.

     Så – betyder att vara kunnig i sin bransch – att man automatisk har rätt i sina åsikter vad gäller upphovsrätt eller att man i kraft av sina yrkeskunskaper bara kan avfärda vetenskapliga studier? – Så vid jag kan se är Emanuells ogrundade argument inte speciellt trovärdiga för att han arbetar inom branschen – Han har eller tror sig ha egna intressen att försvara – medan jag vare sig är medlem i Piratpartiet (även om jag sympatiserar med deras åsikter) eller ha andra speciella intressen i frågan – Jag kan ju – om jag så vill – fildela av hjärtans lust med en minimal chans att bli fast i alla fall – Det är inte det frågan gäller – Andra yrkesgrupper skulle – om deras inkomstmöjligheter allvarlig skulle hotas av ett eller annat fenomen – vid det här laget har gått man ur huse i demonstrationer eller organiserat andra uppmärksamma aktioner för att fästa allmänheten på deras utsatta situation – Dock har man aldrig hörd talas om sådana spontana protester – värken här eller någon annan stans i världen

     Mitt inlägg handlade om att det är ett problem att ingen i musikbranschen bemöter sådana som Donsan. Och min förklaring är att alla som har ett jobb likt mitt helt enkelt är för upptagna.
     Tja – engagemanget i frågan verkar definitivt låg bland dem som enligt egen uppgift är behjärtansvärda offer för den illegal fildelningen

     Folk har viktigare saker för sig än att försöka lära 1-åringar matte.
     Ett försök att förringa mina på fakta och vetenskapliga studier grundade argument istället för Emanuells uppenbara emotionella?

     Men nej. Så fort jag ens försöker berätta hur jag har det, så får man skit i nyllet av sådana som Donsan och ForskarGurra.
     Ett ”tyck synd om mig – jag är ett offer av onda krafter” argument?

     Donsan tycker att jag borde jobba på ICA istället.
     Det är inte jag som tog upp ICA kassan och dom mycket bättre ekonomiska villkor man – enligt Emanuell – har där i diskussionen – Emanuell sade i sitt tidigare inlägg: Och jag har aldrig haft en lön som är i närheten av vad jag skulle tjäna om jag satt i kassan på ICA

     Sedan en lång utläggning hur illa Emanuell anser sig behandlat av samhället – Han har bara mött förakt och nedlåtenhet
     Jag citerar: Vi underhåller er andra som lever ”i samhället”, men vi själva får inte vara med. Det är så det alltid varit och ännu är. Jag har hela mitt liv blivit behandlad som lägre än diskaren när man giggar på krogen. Jag är van att bli trampad på. Även när jag skriver och producerar en låt som är etta på listorna och säljer miljoner skivor så är det andra än jag som tjänar pengar.

     Och ovanstående är relevant – hur?

     Sanningen är att jag knappt gjort ett yrkesval. Det här är det jag är bra på. Och ibland när jag spelar så känner jag att jag betyder något. Att jag gör skillnad. Igår när jag hade 2 konserter inför 1500 pers. Det är det bästa som finns. Folk som säger till mig att jag gjort deras dag. Folk som säger att min musik förändrat deras liv. Det är stort. Det är därför jag valt det här livet. INGEN, jag säger INGEN, väljer att bli musiker för att tjäna pengar.
     Så sluta i himmelens namn gnälla så förfärligt då!!

     Upphovsrätten handlar inte om hur digitala filer får kopieras. Frågan är mycket större och handlar i slutändan om rättvisa. Det är mer rättvist att folk får del av det som de skapat än att de inte får det.
     Nej – upphovsrätten har INGET med rättvisa att göra – Upphovsrätten är ett PRIVILEGIUM som har beviljats upphovsmän – som artister – författare mm i hopp om att stimulera deras kreativitet så att det skulle komma allmänheten till godo – Den gode Emanuell har totalt missuppfattat vitsen med upphovsrätten och vill nu transformera det till en rättvisefrågan – En av staten sanktionerat monopol typ av rättvisa till gagn för en viss liten minoritet

     Upphovsrätten har ingenting med huruvida artister kan tjäna pengar eller inte att göra – och det finns inget som tyder på att den illegala fildelningen berövar dem från möjligheterna att kunna bli berömda (dvs få uppskattning och respekt) och rika (dvs kunna ta betalt) –

     Det är därför piraternas hån mot min yrkesgrupp känns extra tungt. Vi framställs som giriga kapitalister, när vi konstant får slåss om att få en del av kakan vi skapar.
     Jag har aldrig framställt artisterna som ”giriga kapitalister” – Däremot är jag av den mening att artister som Emanuell som klagar sten och ben – och som inte framför några som helst fakta eller vetenskapliga studier att grunda alla sina emotionella argument på är offer för propaganda – Jag är inte emot artisterna – jag är inte ens emot rika artister – Vad jag vänder mig emot är att upphovsrätten missbrukas för att kriminalisera 1,5 till 2 miljoner fildelande svenskar – som ingen – inte ens Emanuell – har kunnat bevisa att aktiviteten skadar artisterna på något sätt – Jag vänder mig emot att motståndet och striden mot den illegala fildelningen och påtryckningarna på våra lagstiftare för än hårdare lagar inte initieras och förs av artisterna och/eller upphovsmän utan av i huvudsak 4 mäktiga Amerikanska multinationella skivbolag och 6 mäktiga Amerikanska multinationella filmbolag

     Tvärtemot allt gnäll som emanuell har fört fram här så säger aktuella studier:
     a) att artisterna aldrig har tjänat så bra som idag – mycket bättre än före fildelnings eran

     b) fildelare köper mer musik – film – spel mm och går på bio och musikevenemag oftare än icke fildelare

     Emanuell har missförstått vilka som hans fiender är – Det är inte fildelarna – som är artisternas största fans – Det är den i huvudsak Amerikanska skiv- och filmmaffian som är den gemensamma fienden

     När jag påpekar att skivbolagen tvingas betala mig på grund av upphovsrätten får JAG skit! Piratparitets politik är endast bra för de rika och stor företagen.
     Löjligt argument – Även utan upphovsrätt kan en artist förhandla sig till villkor som gagnar honom ekonomisk – Så gör man inom andra yrkesgrupper – Man kan eventuellt lagstifta för att ge artisterna eller upphovsmän en starkare position vid förhandlingsbordet – precis som vanliga löntagare har minilön och företräds av deras fackförening – Det finns inget som säger att upphovsmän måste ha skyddet av upphovsrätten för att kunna ta betalt från skivbolagen – och det finns inte heller något vettigt argument varför denna upphovsrätt skulle gälla upphovsmannens LIVSTID + 70 år

     • En liten korrektion – jag ber om ursäkt:

      Du har jättestarka åsikter om en bransch som du inte har en aning om hur den funkar. Jag kan inte förklara för dig hur världen hänger ihop och varför saker och ting är som de är. Det tar år att lära sig. Jag har sedan länge gett upp hoppet om att du kommer förstå.

      Så – betyder att vara kunnig i sin bransch – att man automatisk har rätt i sina åsikter vad gäller upphovsrätt eller att man i kraft av sina yrkeskunskaper bara kan avfärda vetenskapliga studier? – Så vid jag kan se blir Emanuells ogrundade argument inte speciellt mer trovärdiga än mina för att han arbetar inom branschen – Han har ju – eller tror sig ha – egna intressen att försvara – medan jag vare sig är medlem i Piratpartiet (även om jag sympatiserar med deras åsikter) eller ha andra speciella intressen i frågan – Jag kan ju – om jag så vill – fortfarande fildela av hjärtans lust med en minimal chans att bli fast i alla fall – Det är inte det frågan gäller –

      Mitt inlägg handlade om att det är ett problem att ingen i musikbranschen bemöter sådana som Donsan. Och min förklaring är att alla som har ett jobb likt mitt helt enkelt är för upptagna.
      Tja – engagemanget i frågan verkar definitivt låg bland dem som enligt egen uppgift är behjärtansvärda offer för den illegal fildelningen – Andra yrkesgrupper skulle – om deras inkomstmöjligheter allvarlig skulle hotas av ett eller annat fenomen – vid det här laget har gått man ur huse i demonstrationer eller organiserat andra uppmärksamma aktioner för att fästa allmänheten på deras utsatta situation – Dock har man aldrig hörd talas om sådana spontana protester – värken här eller någon annan stans i världen

    • Tack för att du tog dig tid att skriva ett bra svar ändå!

  • Din kritik låter i stort mer som en kritik mot svenska skattenivåer på företagande och en ”välfärdspolitik” som fått stå och jäsa på tok för länge…

   Du borde kanske starta en center-blogg och skriva ut dina åsikter där. De passar nog bättre där än i en antipiratblogg. Staten ”stjäl” nämligen mycket mer av dina pengar än pirater gör..

   Tiden för platinum och guld är nog slut – oavsett vad vi tycker om det…

   Men misströsta icke. Vi kommer finna nya vägar in i framtiden som gör samhället ännu bättre än det är idag. Vi har ju gjort det förr eller senare varje gång hittills i historien.

   På 1800talet vad skulle de stackars skräddarna och bönderna göra när tekniken gjorde att de som inte hängde med i svängen blev arbetslösa? Jo vi hittade allt på nya jobb.. Det kommer vi garanterat göra framöver också…

 30. Och här en glad nyhet för den enfaldiga idioten nejtillpirater – Hans främsta hatobjekt – Rick Falkvinge har varit i nyheterna som den enfaldiga idioten nejtillpirater måste ha missat – för jag har inte sett något inlägg om det här – Kanske ett förbiseende?

  Link: Pirate Party Founder In Foreign Policy’s Top 100 Global Thinkers

  Tja – den den enfaldiga idioten nejtillpirater kan bara drömma om den typen av erkännande för sin blogg *lol*

  • Men utnämnande är ju på felaktiga premisser, ungefär som att man skulle hylla Anders Behring Breivik för allt fint han gjorde innan massaken på Utöya och helt bortse från detta.

   Visst var det en bedrift av Falkvinge att starta ett parti som t.o.m. kom in i EU-parlamentet. Men han var ju inte lika bra på att förvalta kapitalet och efter uttalandet om att man borde legalisera allt innehav av barnporr så gjorde han troligen så att PP missade mandat i riksdagen och att medlemstalet gått från 50 000 till under 8000. Och att han inte längre är partiledare utan en föredetting. De som utnämnt honom har totalt missat hans misslyckande och fokuserar bara på det han lyckats med.

   Jag har inte missat utnämnandet, bara inte orkat kommentera det eftersom det är gjort på felaktiga premisser och han är likförbannat en misslyckad föredetting.

   • ”Jag har inte missat utnämnandet, bara inte orkat kommentera det eftersom det är gjort på felaktiga premisser och han är likförbannat en misslyckad föredetting.”

    Och det var jag som argumenterade som en ilsken förlorare? =)

    Hmm… Kanske var det inte du som skrev det utan Sten?

 31. Den enfaldiga idioten nejtillpirater orkar sällan kommentera positiva nyheter som gäller Rick Falkvinge eller Piratpartiet – Hans enfaldiga jämförelse med Anders Behring Breivik har nått ett nytt lågvattenmärket i den enfaldiga idioten nejtillpiraters argumentation och han inser tyvärr inte ens sin egen enfald

  Hans egna bedrifter består i att han på denna blogg gärna skriver hatfyllda och nedsättande inlägg mot Rick Falkvinge – Piratpartiet och pirater och att han själv anser att dessa inlägg är höjden av saklighet – Så påstår han att Piratpartiets politik skapar ett samhälle som gynnar kriminella – fuskare och snyltare – dvs 1,5 till 2 miljoner hederliga och hård arbetande svenskar – utan att närmare förklara HUR eller genom att föra fram några fakta som kan göra uttalandet begripligt

  Så här uppmanar den enfaldiga idioten nejtillpirater sina lika enfaldiga idiotkompisar att delta i debatten:
  Jag tycker att det är viktigt att ta debatten och att ta den så sakligt som möjligt. Tycker du som jag att Piratpartiets politik leder till ett samhälle som i första hand gynnar kriminella, fuskare och snyltare, eller om du bara tycker att sakfrågorna är intressanta, så delta i debatten på ett sakligt sätt.

  Finns det något mer enfaldigt än meningen ovan? – Inte lär den enfaldiga idioten nejtillpirater vinna några utmärkelser för sådana ”filosofier” – *lol*

 32. Schweiz borde vara ett lysande exempel för oss alla

  Link: Swiss Govt: Downloading Movies and Music Will Stay Legal
  Citat: The Swiss report then goes on to review several of the repressive anti-piracy laws and regulations that have been implemented in other countries recently, such as the three-strikes Hadopi law in France. According to the report 12 million was spent on Hadopi in France this year, a figure the Swiss deem too high.

  The report further states that it is questionable whether a three-strikes law would be legal in the first place, as the UN’s Human Rights Council labeled Internet access a human right. The Council specifically argued that Hadopi is a disproportionate law that should be repealed.

  Other measures such as filtering or blocking content and websites are also rejected, because these would hurt freedom of speech and violate privacy protection laws. The report notes that even if these measures were implemented, there would be several ways to circumvent them.

  The overall suggestion the Swiss government communicates to the entertainment industries is that they should adapt to the change in consumer behavior, or die. They see absolutely no need to change the law because downloading has no proven negative impact on the production of national culture. (min fetstil)

  Alla fanatiska och enfaldiga antipirater borde verkligen omvärdera sina synpunkter – om de har några – och äntligen börja fundera över alla fakta och forskningens resultat – Hur länge till skall de förfäkta sin hållning i frågan som är baserat på ingenting annat än ryggmärgsreflexer – fantasier – ur luften gripna påståenden och högst personliga uppfattningar

  När skall alla enfaldiga antipirater börja här att ”ta debatten och att ta den så sakligt som möjligt” och sluta upp med sina enfaldiga föreställningen om att ”Piratpartiets politik leder till ett samhälle som i första hand gynnar kriminella, fuskare och snyltare,”

 33. Helt off topic – men jag noterade att Bengans Records har öppnat en nyskivaffär här på Söder i Stockholm. I samma kvarter finns nu fyra skivaffärer, bland annat gamla klassikern Pet Sounds.
  Det är nog för tidigt att räkna ut den branschen.

  • Alltså skivbutiker kommer nog inte helt försvinna. Dock kommer de kanske främst finnas i lite större städer och skivor kommer vara mer lyxkonsumtion / nördkonsumtion. Jfr ”boknördar” kommer säkert vilja ha pappersböcker lång tid framöver. Gärna i specialutgåvor med fodral i mysiga material och spännande omslag osv…

   Jfr manuellt tillverkade, snyggt designade märkeskläder & skräddarsydda kläder istället för HM & dress mann, handtillverkade musikinstrument istället för massproducerade, hemsnickrade lyxtillverkade möbler istället för IKEA.

   Dessa ”mindre effektiva” företeelser finns fortfarande – men de utgör mindre andel av verksamheten än före industriella revolutionen.

   Vi kommer säkert alltid ha folk som vill ha de lite dyrare och finare alternativen i olika brancher.

   Jag är absolut inte för att till varje pris döma ut alla skivbutiker eller bokaffärer, jag tycker bara att som konsument ska man ha möjlighet att prioritera sina investeringar och sin konsumtion – även då det gäller artistiskt skapande.

   Jag tror att de flesta främst kommer vilja ha själva musiken och då borde det räcka att betala artisten / författaren direkt för just det jobbet som utförs. Sen kommer det alltid finnas en liten skara entusiaster som vill ha ”hela paketet” på ”traditionellt” vis. Men då borde ju äganderätt, varumärken, ”counterfeiting”-lagstiftning m.m. duga för att skydda de verksamheterna. De producerar ju fortfarande fysiska varor – och fysiska varor kan inte kopieras ( än ).

 34. http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/justitieministern-oppnar-for-total-overvakning_6703869.svd

  Var det PP som hade foliehattar och spred konspirationsteorier eller hur var det..? Vad var det vi sa för några år sen?

  Nej nu blir det snart att se sig om efter resväskan…

  • Men regeringspartierna kom ju hösten 2008 överens om att man skulle utreda polisens underrättelsebehov och nu är detta arbete klart och detta blev resultatet.

   Så vad är det som är så konstigt med detta? Det är ju inte direkt några stora förändringar i lagen det är frågan om. Fortfarande bara utländska företeelser, samma tillståndsprövning osv.

   http://www.regeringen.se/content/1/c6/18/22/41/1c847dde.pdf

   • Du är uppenbarligen inte så tekniskt bevandrad. Läs på lite grunder för hur internet fungerar så kommer du förhoppningsvis inse att det är mycket krångligare än så i praktiken att ”bara övervaka utländska företeelser”.

    Några enkla exempel:

    Varje gång en svensk ser på ett youtubeklipp går trafiken via utlandet, och fastnar därför i övervakningen.
    Varje gång en svensk kollar på sin gmail går trafiken via utlandet, och fastnar därför i övervakningen.

    Du kan vidare inte veta om ett paket är en ”utländsk företeelse” eller inte förrän du tittat på paketet – och då är intrånget i privatlivet redan skett.

    • Jodå, jag är väl medveten om hur det fungerar, tro mig.

    • Det har aldrig varit tekniken som lagt hinder i vägen för avlyssning. Jag kan när som helst utan några som helst problem övervaka min egen internetanslutning och det kan även min ISP. Det enda som hindrar dem är lagarna. Och de flesta verkar tycka det är helt okej.

     Och jag känner i alla fall i nuläget att det är tillräckligt även för vår polis och underrättelsetjänst. Men det är definitivt inget som är skrivet i sten.

     Och det där med att titta på paket… Varje liten nätverksutrustning som paketen passerar på sin väg mot sitt mål inspekterar ju också paketen. Och det är många gånger inte svårare än att logga in och starta ett ”tcpdump” för att börja titta på dem.

     • ”Och de flesta verkar tycka det är helt okej.”

      Vilka är de flesta? Och vad tycker de är helt okej att göra?

      ”Och jag känner i alla fall i nuläget att det är tillräckligt även för vår polis och underrättelsetjänst. Men det är definitivt inget som är skrivet i sten.”

      Och hur ska jag kunna värdera vad du ”känner” och vad det har för relevans i sammanhanget? Vidare är ju polisen och underrättelsetjänstens behov en sak och allmänhetens behov och rättigheter är en helt annan.

      Jag förstår inte hur man förväntar sig kunna få ut någon kommunikation som är intressant för landets säkerhet eller ens brottsbekämpning. Rimligtvis borde alla som kommunicerar angående organiserad brottslighet eller hemligheter av andra slag redan kryptera sin kommunikation.

      Enda praktiska skillnaden detta kommer göra är att (kanske framförallt kriminella) kommer anonymisera sitt surfande och kryptera sin kommunikation i allt större utsträckning. De som har ekonomiska skäl att skydda sin verksamhet – oavsett om den är olaglig eller ej – gör troligtvis redan detta.

      Du kommer bara fånga vardagsskvaller mellan olika Svenssons som inte tänker sig för när de skriver pinsamheter på nätet…

      Kan föreställa mig vilka typer av personer som söker sig till de positioner där de kan få makt att definiera det som ska sökas efter och titta på resultaten… Kan du?

     • Du behöver inte värdera något alls…

      ”Du kommer bara fånga vardagsskvaller mellan olika Svenssons som inte tänker sig för när de skriver pinsamheter på nätet…”

      Nja…

      http://www.wired.com/politics/security/commentary/securitymatters/2007/09/security_matters_0920?currentPage=all

      http://panopticlick.eff.org/

      http://www.schneier.com/blog/archives/2008/05/random_number_b.html

      Tyskarna hade ju under WWII rätt stort förtroende för både Enigman och G-skrivaren, sedan har vi ju ”Venona project”…

     • Jo, jag är medveten om att exit-noden kan spionera och att man därför bör kombinera ”darknets” med kryptering. Annars kan ju de nyfikna sätta upp egna ToR-noder och använda det för ”spionage”. Hjälper dock föga om de nyfikna redan har kontakter hos ens ISP och kan sätta upp handskakningar och paket-manipulation på vägen. Just därför det är så sjukt smart att anlita de som varit med och byggt upp olika länders IT-infrastrukturer. De har antagligen redan de rätta kontakterna hos ISP:erna. Hur du än gör kommer du ju inte runt din ISP…

      Dock kan du nästla 2 st Darknets och vips blir det mycket svårare för båda exit-noderna.

      Säkerhetsbrister kan förstås finnas, men resurserna att utnyttja dem kostar pengar – så de som vill utnyttja dem får ju vara beredd att investera en bra slant i det. De intressena som står bakom upphovsrätten är uppenbarligen beredda att göra de investeringarna – men det innebär också att deras pengar går åt allt snabbare…

      Tyskarna under WWII är ju verkligen ett specialfall. Världskrig är väl inte riktigt situationen vi har idag…

     • Underrättelsetjänster spenderar en del…

   • Jag håller med, det är ju en oerhört liten förändring. Artikeln i svd enligt länken är ju extremt oseriös, rubriken är i värsta Aftonbladet-stil och helt missvisande. Men vissa pirater läser kanske inte mer än rubriken och så går denna vantolkning runt på nätet i piratkretsar som om den vore en sanning, jag har sett motsvarande fenomen gång på gång.

    • Det faktum att de skriver att denna förändring öppnar upp för total övervakning borde ju innebära att de anser att så inte är fallet idag. Eller?

     Och att jurister som i stort sett bara arbetar med att tolka lagar har svårt att avgöra om lagen bryter eller inte bryter mot de mänskliga rättigheterna gör att jag har lite svårt att ta det en del skriver på allvar.

     Men därmed inte sagt att lagen inte kan komma att fällas. Det kan den säkert.

     Undrar vilka reaktionerna blir om den inte fälls.

     • Att det i praktiken går att övervaka idag vet väl alla med lite tekniska kunskaper ( som du ju själv säger ). Lika mycket som det går att kryptera sin kommunikation lättare än någonsin i dagens läge. Så fort det uppdagas att missbruk har skett så kommer folk börja kryptera och då har vi kanske en verksamhet på plats som kostar massa med pengar men ändå inte kan åstadkomma nåt värst intressant i praktiken.

      Men naturligtvis finns det de som är beredda att betala stora pengar för att få reda på vad folk gör på nätet – det tvekar jag inte en sekund på. Men att det i första hand skulle vara kriminella eller terrorister som hamnar i blickfånget är ju ytterst naivt…

      Mycket troligare att det rör sig om att försöka få reda på vad olika entreprenörer hittar på som skulle kunna hindra länders så väl som företags etablerade inkomstkällor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: