Piratpartiet slits sönder inifrån – dödsryckningarna tilltar

Nu blir Piratpartiets dödsryckningar allt intensivare. Efter valfiaskot 2010 så har medlemsantalet sjunkit till bara 12 000 medlemmar. Flertalet av dessa är knappast engagerade medlemmar utan de lär ganska snart halka ur systemet i och med att de inte kommer att orka förnya efter ett år.

Intressant är även inlägget Styrelsen, valberedningen och jäv i Piratpartiets forum.

Vi i den dåvarande valberedningen tog vårt arbete på största allvar och som led i detta så meddelade vi personligen alla som vi hade intervjuat om resultatet av vårt beslut. Jag var en av två personer som ringde runt till folk för att antingen meddela att de var med i vårt förslag eller att vi hade valt att gå vidare med andra individer. Så som det föll sig så blev det jag som meddelade Christian Engström om att han inte hade hamnat med i valberedningens förslag, vilket visade sig vara ett mindre roligt samtal.

Nästan exakt två timmar efter att det samtalet avslutas så postar Rick Falkvinge det här motionsförslaget som inte bara ville avveckla kommande valberedningar, utan även ville att det arbete som vi hade gjort skulle skuffas undan och bli mindre viktigt. Detta sker alltså två timmar efter att Christian blivit informerad om att han inte är med i valberedningens förslag och innan valberedningen har hunnit gå ut med förslaget publikt. Detta eftersom vi valde att avvakta med att publicera förslaget tills alla vi hade intervjuat hade blivit informerade om vårt beslut.

Sven Petersson kommenterar i samma tråd:

Personligen anser jag att det inte bara är moraliskt förkastligt att rösta på Christian Engströms pigor och drängar, men att varje sådan röst ökar risken för partiets fortsatta förfall.

Rösta i valen för styrelseledamöter INTE för:

– Anna Troberg
– Rick Falkvinge
– Henrik Alexandersson

Det finns nog med ojäviga kandidater att välja från i såväl ”Ledamot styrelsen tom 2013-12-31” som ”Fyllnadsval av ledamot styrelsen tom 2012-12-31”.

Störta partidiktaturen!

Återinför partidemokratin!

Michael Anderson skriver i samma tråd angående att Christian Engström drar tillbaka sitt personliga lån till partiet på 500 000:

Lånet var tänkt att den skulle gå till PARTIET, men när det såg ut som Christian inte skulle få någon plats i partiets STYRELSE så drog han tillbaka lånet med motiveringen att han inte kände sig säker på att låna ut såpss mycket pengar till en styrelse han inte känner till.

Kort sagt: Christian köpte sig en plats i styrelsen. Jag vet inte om lånet genomfördes efter att han valdes in i styrelsen på nytt, men det var sannerligen ”löften om lån” som låg till stor del för att han valdes in i styrelsen på nytt.

Lite komiskt är det också att Amelia Andersdotter fortfarande väntar på sin plats i Bryssel.

Amelia Andersdotter bor i Gent i Belgien, håller på att lära sig nederländska och har ingen kontakt med piratpartiets europaparlamentariker.

Hon har till och med sagt nej till ett jobb som assistent åt Piratpartiets europaparlamentariker Christian Engström.

Christian Engströms blogg läser man även följande inlägg:

Christian Engström med tanke på hur PP har behandlat hax så ber jag dig att gå ur Pp och gå med Liberaldemokraterna istället och behålla din plats i EU.

Han kan väl göra som han vill, efter nästa EU-val lär han få leta efter ett vanligt kneg liksom Falkvinge och Troberg antagligen också gör vid det laget.

Edit 2011-04–28:

Farsen fortsätter

Annonser

79 svar

 1. Sven Petersson. Du har stavat Sven Peterson.
  Tack för länken till Amelias radioinslag, det var intressant. Hon har rätt. Det är fånigt.

  Hur har du kommit fram till att flertalet av 12000 medlemmar kommer avregistreras inom ett år? Det låter som en ren gissning helt tagen ur luften.

  • Angående medlemsraset så är det ju knappast någon orimlig gissning att det fortsätter. Det var drygt 50 000 medlemmar för 2 år sedan, drygt 24 000 medlemmar för 1 år sedan och idag endast 12 000.

   Jag gissar på att det är under 6000 medlemmar om ett år, vilket innebär att flertalet av dagens 12 000 medlemmar inte orkat förnya. Men vi får väl se.

   Vad är din egen bedömning om medlemsantalet om ett år? Vi kanske får tillfälle att se vem som kom närmast.

   • Ja PP har tappat 1 500 medlemmar de senaste 8 dagarna – med det tempot skulle det ju inte finnas några medlemmar kvar om ytterligare 8 dagar – men 4 406 medlemmar har förnyat sina medlemsskap i år samtidigt som 44 001 av medlemmarna valt att aldrig förnya.
    Mellan tummen och pekfingret kan man tippa att ca 8500 medlemmar är vad PP kommer att ha kvar vid året slut – men sen är ju ankdamsslaget med L inte över ännu och L kan säkerligen rumstera om på skeppets däck så till den milda grad att få står kvar efteråt. Både Flakvinge och Troberg har varit närvarande vid Pub Liberal och båda gav ett blekt intryck mer eller mindre rädda för att säga saker de tidigare skrivit på sina bloggar.

    • Flakvinge! Dagens skratt där 🙂

     Kanske skulle du tagga ner lite. Är inte hälsosamt att i längden slåss mot väderkvarnar med en sån frenesi har jag hört.

     • Ber om ursäkt för felplacering av a och l, som dyslektiker missas dylikt lätt.

   • 11 939 medlemmar just nu…

 2. Jag har också tittat på Pub Liberal och jag håller inte med dig i din recension av rick och annas insatser. Vad förväntade du dig att de skulle säga egentligen?

  Sen är det väl skitsamma om inaktiva stödmedlemmar ramlar bort också. Det gör varken från eller till, och de lär knappast ändrat inställning bara för att de inte förlänger sitt medlemskap. Jag förstår inte alls eran besatthet vid hur många medlemmar PP har.

  • Det här nog samman med Dick Gregers (och andras) fixering vid medlemsantalet så länge det ökade, tror du inte det?

   • CItat från Piratpartiets hemsida:

    ”Höga medlemstal är ett språk som alla förstår.”

    Bara intressant när det ökar?

    Men så är det ju genomgående med PPs politik. Rättigheter anses självklara när de gynnar PPs politik, om inte så är det inga problem att bortse ifrån dem. Och just nu är väl medlemstalet ett språk man helst inte vill kommunicera med…

    • Som om inte alla andra politiska partier framhäver de saker som passar dem…

  • Om det är skitsamma när medlemmar väljer att inte vara med så är det även – helt logiskt sett – skitsamma när de väljer att vara med, så PP kommer då alltså aldrig att kunna hänvisa till högt medlemmstal som bevis på något överhuvudtaget.

   Troberg hade på Publiberal kunnat följa upp sina blogginlägg som bannade L skribenternas Expressen text – och då i synnerhet Rehbinder senior – men det höll samtliga sig i feghet långt ifrån.

   • Tja.

    Verkar nästan vara skit samma för fildelningens skull om det går bra eller dåligt för PP.

    Fildelningen funkar ju lika bra nu som då. Pirate bay har varit i rättegång under snart 5 års tid och tjänsten funkar fortfarande :p

    • Ja fildelning funkar lika bra men den illegala fildelningen halveras varje år (des senaste åren) så minskningen är nästan lika drastisk som PP anhängares avhopp.

     • Ja, jo, du kan ju få tro det om det får dig att sova bättre om nätterna. 🙂

      Själv skulle jag inte bli förvånad om verkligheten kommer och välter omkull luftslottet snart.

     • Verkligheten har ju redan vält åt andra hållet, det där hållet Pirater inte gillar.

      http://www.idg.se/2.1085/1.377319/sifo-svenskarnas-fildelande-minskar

     • Jag var med i den undersökningen om medievanor. Jag ljög som en häst travade, för många av uppgifterna gick och spåra till en viss person och om felaktigt utnyttjat kopplats till person.

      Det är som att fråga folk om de brutit mot trafiklagarna. ”Nej jag kör alltid lagligt”

      Men de har rätt i att många lagliga alternativ har kommit. Det är skitbra. Fler såna tycker jag.

      Men statistik ska man ta med en nypa salt och en citronskiva.

     • Då bör den liknande undersökning som gjordes två tidigare också tas med en nypa salt – du vet den där som påvisade att 26% av svenskarna sysslade med illegal fildelning – du vet den där undersökningen som Flakvinge och de andra PParna konstant använde som statistik för hur många som sysslade med illegal fildelning.

     • Är inte skillnade att den kom FÖRE IPRED då det var minimal risk att åka fast?

 3. Tja. Kanske behövs helt enkelt inte partiet. Fildelningen funkar ju fortfarande som en oljad dröm för de flesta av oss, trots företagens allt desperatare tilltag.

  Nu när Spotify stryper sin gratistjänst lär vi få se om deras intäkter ökar nåt märkbart och hur många som helt enkelt lägger ner sitt gratismedlemsskap och börjar torrenta eller köra andra gratisalternativ.

  Svenska polisen slog till mot TPB för snart 5 år sedan och det fungerar fortfarande riktigt naajs att fildela via sidan.

  Fildelningen kommer aldrig stoppas. Det är en lönlös kamp ni för. Det riktigt sorgliga är att hela antipirat-kalaset är på konsumenternas bekostnad.

  Såg en lobbyist / antipirat-företagsrepresentant förra sommarn. Han såg inte alls särskilt billig ut. Varken kläderna han bar eller maten han åt. Demonstrativt slängde han bort sista slatten vin han hade kvar. Kunde han tydligen kosta på sig. 😉

  Jag kommer inte ge mig förrän jag kan stödja kulturskaparna direkt, utan mellanhänder. Tills dess kommer jag fortsätta fildela kultur utan att betala för det – och många med mig.

  Många teknikentusiaster över hela världen kommer SE TILL att det går att fildela. De kommer göra det med glädje på sin fritid.

  • Om ”vi” för en lönlös kamp – vad gör PP då? Leker riktigt parti för att få möjlighet att göra det dom redan gör – stjäla kultur…

   Nej just det – just nu ägnar sig piratpartiet åt att kasta sand på varandra och att kämpa om makten i en organisation som är fullständigt maktlös!

   • Antipiraterna har kanske det ”formella” övertaget. Men det spelar ingen som helst roll i praktiken.

    Funkar ju fortfarande fint att fildela. 😉

    • Än så länge funkar det ja, men om PP är era företrädare så lär det ju inte gälla så länge…

     Snacka om att motverka sitt syfte.

     • PP fick mig att bli mer politiskt medveten. Jag kan bara hålla med om kritiken riktad mot partiet i dess nuvarande utformning. Storm i vattenglas, sandkastning och sånt tjafs.
      Det är synd att se, när man faktiskt borde se mer till vad som faktiskt ådstakommits, speciellt på bryssel nivå. Det är där som PP borde hålla sig, där besluten fattas och kan motverkas.

   • Till alla er som fortfarande inte förstår att fildelning inte är samma sak som att stjäla:

  • ”Jag kommer inte ge mig förrän jag kan stödja kulturskaparna direkt, utan mellanhänder. ”

   Är det inte upp till kulturskaparna att bestämma hur de vill ha betalt för sitt jobb?

   • Kultskaparna har väl aldrig kunnat bestämma hur de vill ha betalt för sitt jobb.
    Innan en kulturskapare ens blir känd har han/hon inga direkt förutsättningar att kunna tjäna pengar.

    Det som ligger bakom arbetet då, är mer ett starkt intresse att vilja skapa kultur både för egen och andras njutning i väntan på att kanske bli upptäckt och känd, om man nu vill de vill säga.

    Man har också större chans att bli känd idag som musiker en för 25 år sedan tack vare internet och youtube osv. Men att få betalt för sitt kulturskapande är lite som att välja mellan pest eller kolera.

    Antingen får man som musiker skivkontrakt och en bråkdel av försäljningen, samt att all musik man skapar under tiden tillfaller skivbolaget sålänge kontraktet gäller.
    Eller så kan man slänga ut sina alster på internet och hoppas på donationer i bästa fall, men det jag skapar tillhör mig och ingen annan iaf.

    Fildelningen ökar kändisvärdet men sänker peningvärdet, så det är hugget som stucket.
    Så man ska nog inte räkna med att kunna tjäna pengar som musiker då musiken knappt har något peningvärde.
    Radio och fildelning mm har gjort att musiken idag är alldeles för lätt att åtnjuta jämfört med för 25-30 år sen och har därför inget peningvärde förutom i koncerter kanske.

    Men utvecklingen går framåt och man kan väl alltid hoppas att alternativ dyker upp utan att strypa tillgången till musik.

    • ”Så man ska nog inte räkna med att kunna tjäna pengar som musiker då musiken knappt har något peningvärde.”

     Jodå, pengar finns fortfarande att tjäna på tjänsten musiker. Om inte annat så finns det massvis av par där ute som gärna betalar en slant för att få romantisk livemusik på sin dejt… 🙂

     Däremot finns det inte längre mycket att tjäna på att sälja mp3:or och sådant, men hey, not really my problem.

 4. En lustiger dans, mellan PP och L.
  Att två så små rörelser förmår ställa till det så mycket?

  http://opassande.se/index.php/2011/04/25/lets-twist-again/

 5. Bara en enfaldig idiot kan hålla på med samma hatpropaganda mot ett parti som knappt har något mätbart stöd bland väljarkåren

  Vad vill den enfaldiga idioten nejtillpirater bevisa med sitt inlägg ovan? – Han säger sig vilja föra en saklig debatt – men det hela börjar snarare likna skadeglädje – Finns det något sakligt i hela hans anförande ovan? – Vad vill den enfaldiga idioten nejtillpirater egentligen föra fram annat att PP kanske försvinner från det politiska landskapet?

  Om se – hans enfaldiga anhang – som dom enfaldiga idioter Sten – Mr. Bocken – Thomas mm hänger på utan att inse deras enfald – Vad finns det att jubla över? – Ett parti som fick 0,6% av rösterna i senaste valet har minskat ytterligare – BIG DEAL!!

  Man måste verkligen vara enfaldig för att kunna finna det minsta glädje i det – *lol*

 6. Jag har kommit fram till en sak;

  Jag tänker aldrig någonsin mer i hela mitt liv fildela någonting som inte funnits ute minst ett år på marknaden (om jag inte får det såklart). Jag hoppas många följer mitt exempel då jag är övertygad om att det skulle vara upphovsrättsindustrins död.

  • Hur resonerar du då? Varför skulle det vara upphovsrättsindustrins död?

   Och även om du skulle vänta ett år så kommer väl 99.9% av de som inte vill betala för sig att tanka från dag 1. Annars är det en intressant tanke.

   • Därför att varje person som fildelar i ett icke-ekonomiskt syfte visar att de vill ha skiten som upphovsrättsindustrin spyr ur sig, men av olika skäl inte vill eller kanske ens kan betala priset som upphovsrättsindustrin begär.

    Genom att fildela stödjer du det du fildelar. Ju fler personer som upplever en specifik form av kultur, desto mer värde får det specifika kulturstycket.

    Varje gång du laddar ner, så visar du att du vill ha det där avsnittet. Varje gång du laddar ner, så ökar du värdet på filmen du laddar ner. Varje låt du laddar ner stärker en artists varumärke, varje TV-spel du tankar betyder ökad popularitet för det spelet. Och således, varje fil du tankar tjänar upphovsrättsindustrin i slutändan på.

    Jag vill inte göda en övermogen industri som inte vet hur man aDet är dess popularitet som gör att upphovsrättsindustrin har den nvänder den nya tekniken. Genom att inte fildela deras alster, så visar jag att jag inte ställer upp på deras dumheter längre. Genom att välja fritt innehåll och fria licenser, så visar jag på att upphovsrättsindustrin är irrelevant. Därför slutar jag nu fildela nytt material, då detta är den enskilt största kassakon för storbolagen.

    • ”Genom att fildela stödjer du det du fildelar. Ju fler personer som upplever en specifik form av kultur, desto mer värde får det specifika kulturstycket.”

     Ytterligare ett exempel på det Orwellska nyspråk som piratkramarna så gärna använder sig av!

     I verkligheten är det exakt tvärtom! När du fildelar visar du att du inte vill betala, att det du konsumerar inte har något värde.
     Det är först när du betalar som du visar att det du konsumerar har ett värde.

     Att däremot använda använda open source och fri musik och film är ju däremot att lysande val! Det driver utvecklingen mer än att stjäla det du är för snål att betala för.

     • LOL @ ”Orwelliskt nyspråk”… XD

      Om du inte kan förstå varför fildelning ökar ett verks värde så har jag inte så mycket mer och tillägga, då det är grunden till hela mitt resonemang.

      Och ja, jag vet att det jag gör kan ses som ”ideologiskt och opragmatiskt”, men det är inte konstigare än att en djurrättsvän blir vegetarian.

     • Tjena Thomas. Det skapande arbetet har ett värde om folk är beredda att betala för att få mer av det. Det som redan finns kan i praktiken inte ”kontrolleras” / ”stängas in” i någon form av ”ägande”-tänk längre. Jag kan inte föreställa mig hur det skulle gå till iaf… De flesta DRM system knäcks förr eller senare. Vi kommer alltid ha en generation ungar med bra tekniskt kunnande och dåliga ekonomiska förutsättningar. Det borde vara tillräckligt för att inse hopplösheten i immateria-protektionismen.

      Om inte annat kommer det alltid vara möjligt att resampla kultur. Allt du kan presentera för sinnena kan du ”spela in” och lägga ut på internet.

      Har det inte något värde för medborgarna på internet att en given skapare vidareutvecklar det han/hon redan gjort så är det väl fine. Då får han/hon skaffa något annat att arbeta med. Är det bra nog att folk vill stödja skaparen så har vi idag en bättre möjlighet än någonsin tidigare att göra just detta. Några knapptryckningar så kan man ställa in automatiska banköverföringar till exempel månadsvis.

     • Nu får du nog förklara?
      ”Det skapande arbetet har ett värde om folk är beredda att betala för att få mer av det.”

      Vad menar du med ordet ”mer” på slutet? Resten av meningen är vi helt överens om.

     • Förmodligen detta:

      Gör en låt, tjäna storkovan i all evighet? Skulle inte tro det.

      Gör en låt, tjäna lite pengar, gör en till, tjäna lite mer, gör massa och turnera, tjäna en hel del? Skulle tro det.

     • ”Gör en låt, tjäna storkovan i all evighet? Skulle inte tro det.”
      Varför ska de inte tjäna pengar över tid?
      Vad spelar det för roll om en låt är skriven 60-talet eller 2011? Är det en bra låt ger den ju mig lika mycket glädje oavsett när den är skriven.

     • Ett argument är ju att ”tjäna pengar över tid” snarare motverkar incentivet att skapa nytt. Ju mer man tjänar på gammalt arbete, desto mindre behöver man ju skapa nytt arbete för att få in nya pengar.

      Målet måste väl vara att uppmuntra till nyskapande snarare än att man ska kunna leva gott på att ständigt dra in pengar från gamla bedrifter?

      Vad spelar det för roll vad den ger dig för glädje om kostnaden och arbetet som krävs för att du ska kunna ta del av den är noll och ingenting?

      Nej du verkar förespråka nån slags gräddfil för upphovsrättsrelaterade yrken som vanliga hederliga företagare och löntagare inte har en chans att få.

      Jag tror inte att folk tycker om de tankegångarna.

     • Målet för mig är att köpa musik som jag gillar att lyssna på. Musik som gör mig glad 🙂
      Vad spelar det för roll vad det har kostat att producera den??

     • Målet för *mig* är att *lyssna* på musik som jag gillar att lyssna på. Musik som gör mig glad 🙂
      Vad spelar det för roll hur jag då kommer över den?

     • Alltså generellt.. ju färre personer som behövs för att framställa något, desto bättre. Då får vi fler som kan göra annan nytta i samhället. Alternativt kan vi vara mer lediga i snitt och ändå få samma värde för det som produceras.

      1800-talet bönder in i städerna och blir industriarbetare.. Vi får nya industriprodukter på marknaden och folk kan äta sig mätta.

      1900-talet industriarbetare in i servicesektorer och så småningom IT. Vi får både billigare industriprodukter och ”högteknologi”.

      2000-talet : ???

      Jag tycker det vore najs att fortsätta den långsamt fortskridande trenden och inte tvinga på immateria några onaturliga, slags bakåtsträvande ”rättigheter”.

      Vi kan välja att skydda yrken som hanterar immaterialrätten och skyddar den… men det är sjukt bakåtsträvande. Ungefär som om bönderna på 1800-talet skulle försöka förbjuda jordbruksutrustning för att behålla arbetstillfällen i jordbruket eller att industriarbetare på 1900-talet försöka förbjuda de nya maskinerna som dök upp och effektiviserade verksamheten.

     • Jag tycker du ska ställa dig frågan varför många (inte alla) pirater väljer att inte fildela värdelösa alster och istället tar bort dem och känner sig lite lurad för att ha fildelat skit när de kommer på det, medans de gärna vill fildela det som är bra?

      Jag tror att det pga just det som Wertigon säger. Ju mer de bra promotas och ökar i popularitet genom spridning och samtal om hur bra filmen/serien är tex, ju mer ökar dess värde i folks ögon. Det blir en positiv effekt, medans de som verkligen inte lyfts fram pga att de är totalt kass faller bort i glömska fortare.

     • Ärligt talat – fildelning är ett litet töntigt skitbrott! Ungefär lika spännande som att snatta godis eller att gå mot röd gubbe.
      Det som gör mig förbannad är att piratkramarna gör det till nån slags moralfråga, nån slags fånig Robin Hood lek. Att de gör en liten skitsak till något de tror är stort och viktig!

      Är det inte enklare att ni står för att ni är snåla, inte vill betala och hellre åker snålskjuts på andra?

     • Skivbolagen och upphovsrättsorganisationerna får väl i någon mening skylla sig själva hur de beter sig om folk uppfattar dem som giriga rånarbaroner från Robin Hood. :p

     • Det må så vara, men det gör ju inte piratkramarna mindre töntiga….

     • ”Töntigt skitbrott”? Du menar att vi kan väl åtminstone bryta mot lagen ordentligt när vi ändå är i farten, … eller vadå?

      Otillåten övervakning kan ge 2 års fängelse exempelvis. Det är säkert ett mer allvarligt brott än de flesta typer av fildelning! 😉

  • Är det en fars att Piratpartiet som första parti på väldigt, väldigt länge nu har separerat partiledningar och styrelser? Är det en fars att CE nu får mer tid över att jobba i Strasbourg? Är det en fars att nya förmågor släpps fram? Är det en fars att ett politiskt parti äntligen börjat leva som de lär?

 7. Ehhh?

  Finns du på riktigt Per??

  Farsen ifråga är ju din uppenbarelese överhuvudtaget.

  Verkligeheten funkar som vanligt o som den gjort i 15 år utan dina kommentarer o kommer att göra det i all evinnerlighet om nu inte nån politiker nånstans kan klara av att stänga av hela internet pga av Terrorism eller nåt annat….

  Att du vill bekämpa verkligheten skiter både jag o dom flesta andra i.
  Att du låter mer o mer övertygad om din övertygelse är ju bara skojigare o skojigare att se precis som Piraten själv som ju tydligen bliviut tystare o tystare.

  Jag kan ärligt inte förstå varför ni ens bryr er…Det har ju nämnts många gånger i debatten…Men det fanns faktiskt människor som slog sina huvuden blodiga för att försvara drosktillverkarnas rättigheter, gasljuständarnas fackförening o allt möjligt.

  INGEN brydde sig om dessa dårar men det fattade dom inte…o verkligheten, (o utvecklingen), gick vidare tills våra dagar…

  O så sitter du Per o Piraten himself här o försöker stoppa utvecklingen…tydligen genom om att skrika högre o högre…

  Tragisk!,ärligt.

  Jag är medveten om att det finns personer, (som jag just nu), som ens bryr sig om att kommentera här….

  Men ärligt.
  I verkligheten ni gillar att prata om så måste ni väl ändå vara medveten om att ingen bryr sig om er?

  Inte ens ni skulle kunna få för er att förespråka att vi ska gå tillbaka till LP-skivor eller stenkakor?

  Jag förutsätter i alla fall att ni inte är så dumma i huvudet. (Positivt sagt alltså…Jag ger er CRED för att ni inte kan föreslå nåt så dumt!!!*ler*.)

  MEN…ändå förspråkar ni att vi ska gå BAKÅT!

  Det är bara därför ingen mer än jag o 4 till av 9 500 000 invånare här i Sverige ens bryr sig.

  (Jag måste vara dum i huvudet)…*ler*

  Puss o kram Piraten om du nu ser detta.Jag hjälpte dig nu att klacifiera mig!

  Ha det
  Jan

  • Nej, det är just det. Jag förespråkar att *gå framåt*, inte bakåt.

   Fuck Disney. Fuck Britney Spears. I don’t need them. Fuck the old geezers behind them. De är irrelevanta. Jag är inte intresserad av att ha kvar den gamla strukturen, jag vill bygga nytt. Efter att ha funderat har jag kommit fram till att fildela storbolagens kultur är att hylla dem, ge dem gratis marknadsföring och öka deras marknadsandelar.

   Fuck them. Jag tänker inte ställa upp på gratisreklamen de får, donera bandbredd för att sprida deras alster, om de ska envisas med att behandla mig, deras kund, som en tjuv.

   Naturligtvist innebär det att jag säger nej till mycket häftig kultur. Men för att vara ärlig, storbolagen låter inte de pengarna trilla ner till artisterna ändå. Du måste vara mycket känd för att kunna överleva på det du skapar. De flesta artister är snarare livegna hos storbolagen.

   Således, jag skiter i dem. Vi kommer inte framåt så länge vi desperat greppar tag om deras kultur. Vi går bara bakåt. Att ignorera dem är det värsta man kan göra mot dem, och således gör jag det.

 8. Bloggen NEJ TILL PIRATER OCH PIRATPARTIET vissnar pga brist på stoft – vi bevittnar dom sista dödsryckningarna

  Tja – När PP knappt har 0,5% av valjarstödet och nejtillpiraters främsta hatobjekt Mr Falkvinge är borta från scenen – då har den enfaldiga idioten inte mycket att komma med längre

  För en riktig debatt om upphovsrätten och fildelning det vågar han inte ge sig in på – En sådan debatt skulle en gång för alla avslöja vilken enfaldig idiot han är – liksom dom övriga medlemmarna i hans supportergrupp – *lol*

  Sten som tror sig redan har avklarat diskussionen – men inte kan hänvisa till var – Hans enda försvar är att beskylla mig för att lida av amnesi – *lol*

  Mr Bocken som fortfarande enfaldigt hävdar att ordet author bara kan betyda författare trots att alla lexikon motsäger honom – Denna Mr Bocken vars enda bidrag här på bloggen har varit 5 rads kommentarer varav hälften bestod av vidrigheter – *lol*

  Thomas som kom med det kanske viktigaste argumentet (?????) han så flinkt har gripit ur luften – nämligen att PPs politik skulle begränsa marknadsekonomin – *lmao* – och som inte har en aning om upphovsrätt eller har kunskap om ekonomiska begrepps betydelse – utan ger dem helt egna påhittade definitioner

  Dom övriga som så högljud stödde den enfaldiga idioten nejtillpirater förr – håller sig nu i bakgrunden – Råttorna har lämnat det sjunkande skeppet – *lol*

  • Jag trodde jag höll mig under tre rader, sötnos? Kul att du fortfarande hänger här trots att Piratpartiet är dött. Puss i ljumsken!

   • Märkligt att piratkopieringen fortfarande funkar utmärkt trots partiet är ”dött” då. Eller vänta lite… Kanske därför folk inte tycker partiet behövs? För att fildelning fortfarande funkar utmärkt och det är minimal risk för repressalier?

    • Jag tror inte att detta är enda förklaringen. Jag tycker mig också se att betalningsviljan för exempelvis Spotify ökar med tiden.

     • För mig som skiter i Spotify och inte lyssnar på speciellt mycket musik är det så att jag vill få serier och film i HD vid release och se dem när jag vill. Torrents löser det problemet åt mig. Det har inte upphovsrättsinnehavarna gjort. Det är dock smidigare att kunna se streamat direkt, så det gör rätt ofta nu för tiden där det går. Det har vissa youtubeanvändare osv löst åt mig. Upphovsrättsinnehavarna har inte gjort det.

      Jag hade självklart valt upphovsrättsinnehavarnas alternativ istället för att stödja fortsatt produktion av det jag gillar, om de inte stödde antipiratkampen med sina pengar och erbjud lika bra eller bättre alternativ än vad piraterna erbjuder.

 9. Nu under 11000 medlemmar. Det går fort utför nu för pojkarna med piratmössor.

  • Med tanke på hur Opassande Emma hanterade Hax situationen, Falkvinges manipulationsförsök av röster gällande PP styrelse, L bråket, Falkvinges klavertramp gällande innehav av barnporr och faktumet att allt färre orkar pyssla med en nördaktivitet som fuldelning, är det inte överaskande med sveriges största medlemmsbortfall någonsin som resultat. Frågan är om PP alls finns kvar till nästa val?

  • Går ju precis så bra som det kan gå för ”pojkarna med piratmössor”.

   Fildelningen är fullkomligt ohotad för dem som vill fildela. Jag vet inte hur många arbetstillfällen och hur mycket pengar som lagts på att försöka ta ner pirate bay, men det är ju uppenbarligen lönlöst. Vi har ett rättsfall i ett litet land som inte är avslutat efter 5 år efter ”raiden” mot piratbukten när verksamheten numer är global och kommer fortsätta i land efter land när nu väl domen kommer.

   Och då är ändå pirate bay bara en site av många. För varje som ”huggs ner” kommer flera nya växa fram. Lite som kungens löjeväckande försök att förbjuda den kritiska tidningen ”aftonbladet” på 1800-talet. Lika larvigt och skrattretande kommer försöken till censur och monopolism på information att te sig i framtiden. =)

   • Och så minskar fuldelarskaran i nästan samma takt som PP håller på att försvinna och därmed blir PP anhängarna lika larviga och skrattretande nördiga som de som öppnar illegala tjänster som allt färre är intresserade av.
    Precis som allt färre är intresserade av PPs förvirrade politik.

    • ”Och så minskar fuldelarskaran i nästan samma takt som PP håller på att försvinna”

     Oj! Du kanske ska ta och beratta det for BSA som havdar att den OKAT med 14%.

     ”This turning point underscores how emerging economies have become the driving force behind PC software piracy, which leapt 14 percent globally in 2010 to $59 billion. This figure has nearly doubled in real terms since 2003. ”

     http://portal.bsa.org/globalpiracy2010/

     • Ja du Yestopp, texten handlade om ”emerging markets” och dessutom PC software som givetvis är en del av allt som fuldelas.
      Men den totala mängden produkter som fuldelades i Sverige och i USA har minskat och i Sverige med 50%. Allt enligt samma undersökning som PP anhängare vanligt vis håller högt som ett bevis för att 25% av alla svenskar fuldelar.
      Men när undersökningen två år senare visar på ett minskande fuldelande så vill inga PP anhängare tro på det.
      Kollar själv på ungarnas nyttjande – med Spotify i iphonen, Voddler i IPhonen och drösar av spel i den samma verkar ingen av dem intresserade av att pyssla med fuldelning.

     • @Sten

      ”texten handlade om ”emerging markets” ”

      Hoppas du menade ”emerging economies” och inte ”emerging markets”. Stor skillnad pa dessa tva.

      ”Men den totala mängden produkter som fuldelades i Sverige och i USA har minskat och i Sverige med 50%. ”

      Jag skulle inte i dagens Sverige erkanna att jag ev. fuldelar (Dock missar du skillnaden pa att dela och tanka.) Kan latt tro att mindre folk delar nu, men lika manga om inte fler lar nog fortfarande ladda ner. Manga har atergatt till FTP och IRC for att ladda ner. Fler har oxa borjat anvanda skydd sa som VPN och peer blockers for att blocka ut MAFIAA’s snokare.

      Manga har aven anslutits sig till privata bittorrent natverk som har centrala seedboxar m.m. Fuldelningen har till en stor del gomt sig.

     • Helt rätt ”emerging economies” skulle det vara.

      Nu är undersökningarna baserade på intervjuer, samma slags intervjuer som påvisade att 25% av sverige befolkning fuldelade, så sättet man fuldelar på påverkar inte resultatet, det är handlingen i sig det handlade om.

      Och som sagt ungarna med Android och Iphones har Skype/Deezer och har för länge sedan slutat dela filer. De spel de använder mest just nu är de som de har i telefonen och som de kan spela med varandra.

     • I princip alla telefoner kan ”knäckas” så att man kan köra ”icke godkänd” mjukvara på dem. Är det några som lär sig detta så är det ungarna.

      Kul att ungarna lär sig köra Skype. Det är ju superbra för konkurrensen att de kan ringa gratis till varandra på mobilerna.

     • Sist ungarna tänkte på att dela filer är nu så länge sedan att det redan anses tillhöra historien. De flesta har fria samtal, fria SMS, Spotify, Deezer och sen trivs de bra med alla app-spel och för de med Iphone så piskar Viber helt klart Skype med hästlängder.

     • Beror helt på ungarnas föräldrars ekonomiska situation kanske?

      Du verkar i övrigt säker på att ungarna rapporterar till dig för varje fil de delar. 😉

    • Antipiraterna säger både att fildelning är ett stort problem för att motivera hårdare tag, men samtidigt att fildelning håller på att försvinna för att försöka sänka moralen hos fildelare och försöka lura allmänheten att piratkopiering är på väg att dö ut.

     Hur ska ni ha det, är fildelning ett problem eller inte?

     Split personality disorder eller är de bara så rädda att de nästan skiter på sig och inte vet vad de ska ta sig till? Det verkar ju onekligen så.

     Vitt spridda desperata versioner av verkligheten och halvlögner blandas i en sinnesförvirrad kompott av de alltmer desperata monopolisterna.

     • PP anhängares vana trogen så vill man bara tro på SIFO undersökningar när de pekade på att 25% av svenskarna fuldelade – två år senare pekar samma SIFO undersökningen på ett halverande och då vill man negligera den då den ses som ett hädande gentemot den rätta PP tron. Men allt färre tror på PP religionen och nu är det endast ca 10 860 medlemmar kvar med en kurva som envist pekar mot söder.

     • Ännu har ingen visat var denna SIFO-”undersökning” finns att få tag på. Garanterat så tål den då inte en seriös granskning… Kanske finns den inte alls?

     • Absolut och garanterat det troligaste att VIASAT ljuger om att SIFO gjorde undersökningen överhuvdtaget i år och troligen gorde inte heller SIFO underökningen för två år sen – den som PPmupparna hänvisar till som bevis för att 25% av sverige befolkning fuldelade.
      Egentligen finns nog inte SIFO överhuvdtaget – SIFO är garanterat en fantasii produkt skapad av onda bolag för att försöka lura PPmuppar.

      Dra ned foliehatten liten hårdare så känns det bättre.

     • Visa källan om du vill att folk ska tro dig. Det är så många saker som pirater påstått som från första början verkat otroligt, men sedan funnit bevis för.

      Kan bolagen muta politiker så kan de väl manipulera medierna. Tror du seriöst inte att de försöker göra det, Sten?

      Ja det är mycket troligt att VIASAT tokljuger om fildelning. Fildelning är ett av deras största inkomst-hot. De vill liksom många andra firmor göra om internet till ett kontrollerat kabel-tv-nät. Jämför Verizon och andra storbolags framfart i USA vad det gäller att basha sönder nätneutraliteten och andra demokratiska grundpelare.

     • Med Gastlinds strålande konspirationsteorier om alla bolags gemensamma mål (att lura fuldelare) så måste ju den andra sidan av myntet vara en lögn den också. Med andra ord var undersökningen (för två år sedan) den som påvisade att 25% av svenskarna fuldelade även den en ren lögn sammanställd av de onda bolagen för att klämma åt hjältarna som fuldelar.
      I övrigt, vad kom först demokrati eller (grundpelaren!?) nätneutralitet?

     • Demokrati är inte värst demokratiskt om de som är i makten & har ekonomiskt inflytande kan påverka vad som publiceras och vad som kan tystas.

      Demokrati är inte en binär. Inte antingen/eller. Det finns ”olika mycket” demokrati.

      ”Freedom of speech” brukar räknas in i demokrati, även om kanske rösträtten och återkommande val är det allra allra mest grundläggande för att få kalla sig ”demokrati”.

      Det är ju självklart att de som aspirerar på politisk framgång lika väl som de som aspirerar på ”ekonomisk framgång” är mycket måna om att framstå i ett positivt ljus i medierna. Något annat vore ju märkligt.

      Det som är otrevligt däremot, är när dessa makthavare tar sig rätten att försöka tysta eller censurera de som riskerar framställa dem i en negativ synvinkel.

      Antipirater verkar tycka att folket ska rösta och sen ska de nöja sig med det. Inte ställa några larviga krav på att se vad som sker bakom kulisserna. Antipiraternas demokrati är en skendemokrati, där företagens lobbyverksamhet inte bara ska få ske ogranskad, utan man ska även få tysta dem som sprider otrevliga synvinklar om dem.

      Om folket inte vet hur politikerna beter sig i detalj, hur ska de då kunna göra ett bra val i vad de ska rösta på?

     • Har hitintills inte sett något exempel på ngn som blivit hindrad att uttrycka en åsikt. Däremot så verkar PP i sig själv mest påmionna om en ”Polskriksdag” och det är inte ngt jag skulle vilja se i sveriges riksdag.

 10. http://www.piratenpartei.de/ <- Nu har de gjort bort sig ordentligt. Skickat polisen på tyska piratpartiet 2 dagar före ett val och polisen beslagtar glatt partiets _hela_ serverpark på momangen.

  Antagligen inte särskilt genomtänkt då tyska piratpartiet är betydligt populärare än svenska motsvarigheten. Om detta inte får folk trötta på myndighetsmissbruk och korruption och ställer krav på transparens så vet jag inte vad som kommer göra det. =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: