Sifo: Svenskarnas fildelande minskar

Enligt en artikel i PC för Alla så har fildelningen halverats de senaste två åren och nu är det endast 13% som uppger att de ägnar sig åt illegal fildelning.

Det här är en glädjande utveckling, oavsett vad den beror på.

Enligt tv-operatören Viasat beror inte minskningen på rädsla för Ipredlagen, utan att svenskarna har fått större tillgång till underhållning på laglig väg.

– Jag är övertygad om att den sjunkande andelen fildelande svenskar inte har att göra med Ipred. Det har att göra med att svenskar har fått tillgång till en rad bra lagliga alternativ, säger Hans Skarplöth, vd på Viasat Sverige.

Nu lär det vara ännu svårare för pirater och Piratpartister att försvara den illegala fildelningen inklusive samarbetet med Pirate Bay. Ja det syns ju även på medlemssifforna som fortsätter att rasa.

(Tack Sten för tipset)

102 svar

 1. Själv har jag börjat titta mer på streamade serier och filmer för att jag inte orkar tanka dem. Jag har inte ändrat åsikt om fildelningsfrågan för det. Kanske fler har gjort som mig?

  • Om det nu är så att det är lagligt att titta på stremade filmer som är upphovrättsskyddade så måste lagen ändras snarast! Det är ju effekten som är intressant och som ska ha ett lagligt skydd, inte vilken teknik som används.

   När det gäller piratkopiering av en film så räcker det som exempel inte att ta bort lite i början eller i slutet för att det ska bli lagligt. Att plocka fragment av filmen och spela upp i rätt ordning i spelaren via streaming ger ju exakt samma effekt som att spela upp en komplett fil och självklart ska streaming av upphovsrättsskyddade filer också vara olagligt.

   • nej men ge dig. Sa Tommy någonstans att det var olagliga streamade serier och filmer? Och så kommer du och rackar ner på tekniken igen, trots att du säger ”Det är ju effekten som är intressant och som ska ha ett lagligt skydd, inte vilken teknik som används.”

    Det är fullständigt lagligt att kringå de konstgjorda gränserna som filmbolagen satt upp på sina streamingsajter.

    Släppte de löst innehållet utan några såna fåniga begränsningar skulle du nog se en REJÄL effekt med minskad fildelning.

    • Det är filmbolagen själva som väljer vilket material som ska ”släppas lös”. Vad är det som är så svårt att förstå?

     I den mån det är lagligt att kringgå så behöver lagen ändras. Lagen ska vara teknikneutral.

     • Det är inte svårt att förstå vad du säger. Det jag har problem med är att hålla med dig om hur exempelvis filmbolagens makt i detta ska se ut. Det gör jag inte och jag kommer troligen aldrig att göra det någon gång i hela mitt liv eller ditt liv.

     • Filmbolagen får ju göra precis som de vill när det gäller hur filmerna ska tillgängliggöras till andra. Eller vad menar du?

     • Det är ju inte det som det hela handlar om.

      Det handlar om att de får inte göra vad som helst för att hindra folk för att sprida deras filmer.

     • Så vad får de inte göra då? Butiker får ju ha butikskontrollanter, kameror, speglar och larm. Är det fel också då?

     • Det är en helt annan sak. Jag är inte emot övervakning av butiker. Vad jag gör eller säger i en butik får jag räkna med att andra kan se och höra. Där kan jag inte förvänta mig något större privatliv..

      De får inte rota i min privata epost hur som helst för att finna piratkopior. De får inte lyssna på mina privata telefonsamtal för att finna piratkopior.

     • Funkarnte så längre. Finns ingen ”kontroll” av imateriellt ägande. Get over it!

 2. Jag är ju en aning skeptiskt till siffran 13% – jag tror t ex inte att Pirater anser (inser!) att det är illegalt att ladda ner en ”screener” – men vi låtsas att den stämmer.

  Hur många av dessa 13% gör det för att de anser att dom har rätt att göra det (=är pirater) och hur många av dom gör det för att dom kan och vet att dom inte kommer att åka dit utan att för den skull anse att de gör rätt?

 3. http://www.idg.se/2.1085/1.376305/studie-olaglig-fildelning-har-minskat-kraftigt-i-usa

  ”Den amerikanska skivindustrin har tidigare uppgett att musikförsäljningen minskat med 30 procent under perioden 2004 till 2009. Enligt skivindustrin beror detta på den olagliga fildelningen, trots att den minskat under samma period som skivindustrins rapport innefattar.”

  • Märklig artikel som innehåller faktafel. Fildelningen har först minskat vad gäller antal användare men procentsatsen har ökat. Någon som kommenterat har räknat ut att första siffran borde ha varit 16% och inte 6%.

   Och ”trots att den minskat under samma period som skivindustrins rapport innefattar”

   Men det är ju inte samma period. Den ena perioden är 2007-2010, den andra är 2004-2009. Hur kan man få detta till ”samma period”.

 4. Hurra – den måste vara stor fest hos nejtillpirater som måste glädja sig åt att världen tycks innehålla mindre kriminella – fuskare och snyltare – och han kommer så småningom säkert att ta like kredit för det – för naturligtvis har hans oförtröttliga kamp för rättvisa och för upphovsmäns rättigheter och hans klarsynta artiklar på denna blogg varit en stor bidragande faktor – *lol*

  Sedan kliar sig nejtillpirater i baken och får inte ihop följande text:

  Enligt en undersökning genomförd av analysföretaget NPD Group har användandet av fildelningstjänster, så kallade p2p-program, minskat kraftigt i USA de senaste tre åren. –
  Undersökningen som genomfördes under perioden 2007 till 2010

  Den amerikanska skivindustrin har tidigare uppgett att musikförsäljningen minskat med 30 procent under perioden 2004 till 2009.

  och utropar faktafel!!! – Ja ibland är det stor underhållning att läsa alla enfaldiga kommentarer här! – *lol*

  Ingen undrar däremot hur Sifo’s undersökning stämmer med den stadiga ökningen av internettrafiken – som man ju gjorde ett stort nummer av när den sjönk direkt efter IPRED men som idag ligger en bra bit över den intensitet vi hade före lagens införande.

  Ingen undrar heller om inte fildelningen har ändrat karaktär sedan var och en går omkring med ”smart phones” och att framförallt ungdomarna nu fildelar på ett annat sätt

  eller hur det kan komma sig att the Pirate Bay ständigt ökar antalet registrerade användare

  I vilket fall som helst så kan resultatet från Sifo undersökningen tolkas på många olika sätt och det kan ifrågasättas hur Sifo har kommit fram till resultatet – det förmäler inte historien

  • Det skulle ju kunna vara så att TPB trion pumpar upp medlemsuppgifterna för att öka värdet på siten inför ytterligare ett försök att sälja den?

   • Tja – när det gäller antalet registrerade användare så antar jag att det finns dokumentation som kan visa registreringen?

    Inte alla kommer med yviga påståenden och vansinniga hemsnickrade ekonomiska teorier Thomas – *lol*

    • Donsan ”antar” att det finns…. tja, vem vet….
     Det är ju lite lurigt för TPB användare vid en eventuell försäljning. Användaregistret blir ju en viktig del av tillgångarna för köparen. Så medlemmarnas integritet säljs ju också ut.

     • *lol* – Thomas – har du någonsin hört ordet spekulationer?

      Om du inte har bevis för att TPB blåser upp medlemssiffrorna – och om du inte har bevis för att de som äger TPB är på gång att sälja sajten – då är all du har sagt ovan enbart enfaldiga spekulationer – *lol*

     • Visst är det enbart en spekulation! Vilket jag också skrev – ”Det skulle ju kunna vara….”
      Om sedan spekulationer är enfaldiga eller inte? Alla trodde nog att liknande spekulationer var fullständigt enfaldiga och helt verklighetsfrämmande fram till dagen när TPB-kvartetten försökte sälja siten förra gången.
      Fast dagen efter var ju de spekulationerna varken enfaldiga eller verklighetsfrämmande….

     • Det är bra många piratfarhågor som i början dömdes ut av de flesta som ren paranoia men som vi sett gång på gång visat sig vara sant, via wiki-läckor m.m. FRA och IPRED och datalagringsdirektiven beställningsjobb från företagsintressen i Amerika bland annat.

     • Det omvända gäller ju också.
      Många piratfrågor har ju visat sig vara ren paranoia.
      Varken FRA eller IPRED lagarna har ju påverkat vår vardag som PP försökte skrämma oss med….

     • Du verkar tro att det du inte vet om skadas du inte av. Grejen är den att du kan skadas på så många olika vis av saker du inte vet om!

      Det är liksom designat för att vara svårt att upptäcka. .

 5. Jag håller fullständigt med! Eftersom färre fildelar så innebär det att det blir svårare att försvara fildelningen. Jag tycker för övrigt inte heller att det går att försvara homosexualitet, då det även där rör sig om cirka ungefär lika hög procent som ägnar sig åt det och det finns gott om folk som finner det moraliskt förkastligt.

  För övrigt så är jag övertygad om att de sjunkande siffrorna beror på en blandning av rädsla för IPRED, eftersom det är en så himla bra lag och att moralen har ökat i Sverige, eftersom det är både stöld och objektivt fel att kopiera musik på internet. Det mesta med internet är för övrigt fel och vi borde göra om det till en marknadsplats, där företag säljer produkter och tjänster till användarna. Allt annat ska censureras!

  • Barnslig kommentar.

   Håller du inte med om att tillgången till fler lagliga alternativ (även betalvarianter) som det stod om i artikeln jag citerade, minskar behovet av illegal fildelning? Just tillgången har ju varit ett av piraternas favoritargument men men nu kan man ju få tillgång via en massa lagliga tjänster som Spotify.

   Homosexualitet är en sexuell läggning som man inte väljer själv. Men man väljer helt själv om man ska hålla sig till lagen eller inte, snylta på andra eller inte, betala hederligt för sig eller inte. Usel jämförelse. Det är ingen som väljer att vara homosexuell och det är heller inte fel eller olagligt men det är faktiskt piratkopiering.

   • Tror du lagliga alternativ som flaskvatten skulle få en boost av att vi gjorde det olagligt att dricka kranvatten?

    Din fråga kommer se lika imbecill ut som den frågan inom några generationer.

    VARFÖR göra kranvatten olagligt? Det är ju en underbar uppfinning. Bara för att några intressenter VILL säkra sina inkomster inom just sin egen branch…

    • Det finns ju varken gratis kranvatten eller gratis kultur. Det kostar ju att producera bägge produkterna och det är alltid nån som betalar.

     Men det är ju gammal god piratideologi att ”nån annan” ska betala kalaset….

     • ”Det finns ju varken gratis kranvatten eller gratis kultur.”

      Dar har du fel. Jag hade egen brunn (kallvatten). Efter att borrningen var gjord betalade jag INGENTING i kommunavgifter eller liknande. Det enda det ev. kostade mig ar den lilla strom som pumpen anvander. Hade jag istallet valt att anvanda spann och manuellt hamta vattnet, sa hade det inte ens kostat nagot overhuvudtaget. Jag hade till och med kunnat grava brunnen sjalv.

      ”Det kostar ju att producera bägge produkterna och det är alltid nån som betalar. ”

      Men ar det konsumenten som betalar? Ar det producenten sjalv som lagt tid och pengar pa utvecklingen av nagot som han sedan slapper fritt sa AR det gratis kultur till konsumenterna.

     • Ja då var ju inte ditt vatten gratis, eller hur? Eller det kanske skulle vara OK om vem som helst utnyttjade din brunn? Det gör kanske inget om den sinar heller, den är ju redan betald av ”någon annan”, dvs dig.

      Och när det gäller något som någon frivilligt släpper fritt så finns det ju inga problem alls, problemen ligger kring det material som pirater kopierar och sprider som producenten INTE gjort tillgängligt.

     • ”problemen ligger kring det material som pirater kopierar och sprider som producenten INTE gjort tillgängligt.”

      Alltsa inte slappt ens till forsaljning menar du? Nar en producent slappt en vara, sa kan denne INTE styra hur denna vara anvands. Producenten kan (och far) inte forsoka stoppa privatkopiering.

      En fraga till dig. Hur definierar du skillnaderna mellan pirat/privat kopiering? Bada ar i teorien samma sak.

     • Då kan kika på dina egna semesterfilmer också och spela in egen musik 🙂

     • Har inte ne aning om vad du snackar om.

      Makes no sense mate.

      Du verkar inte fatta att vad man menar med gratis kultur ar nar det ar gratis for KONSUMENTEN.

      Fri mjukvara kostar ocksa att skapa, men kostnaden for konsumenten ar nada.

     • Det finns ingenting som är gratis – utom möligen luften vi andas.
      Som konsumenter betalar vi alltid på något sätt.

     • Det finns ingenting som inte kräver ett arbete eeller förbrukande av naturresurser som nödvändigtvis har ett värde.

      Går det göra utan arbete och utan att kränka äganderätten så kan det mycket väl
      gå att göra utan kostnad.

      Att skaffa fram råvaror ur naturresurser utan jobb är väl i praktiken omöjligt ( än så länge ). Samma sak att framställa varor av dessa resurser.

      Om man däremot likt Jesus verkligen lärde sig ”kopiera” fiskar och bröd nån gång så skulle jag vara den första att förespråka att den nya ”tekniken” borde tillåtas. =)

     • Vi betalar för tjänsten att få vatten ur kranen. Sen om vi väljer att dricka vattnet / duscha i det eller laga mat med det är upp till oss och ingen tredjepart borde få va med och hindra/tvinga oss till något vad det gäller det.

      Jfr ”bredband” internetuppkoppling. Betala för infrastrukturen i abonnemanget och tjänsten att hålla det som lovas i uppkopplingen, till en fast kostnad ( i de flesta fall ). Vad det sen används till.. ja du. Inte borde det dikteras av parts-intressen iaf.

      Finns inget praktiskt vis att ”behålla” eller skydda en ”kontroll” över det som skapas. Det enda som återstår är värdet av tjänsten att skapa nytt. Ser jag något jag gillar… Då får jag investera i det om det har ett värde för mig. Har jag inte råd kan jag förlita mig på att andra betalar, men det är ju ett risktagande. Summa summarum så kommer de som har pengar ha mer att säga till om vad det gäller skapandet i slutändan, så någon form av ”rättvisa” kommer det ändå finnas i den nya ekonomin. Har man ej råd att stödja så får man lita på / hoppas på att nån annan kommer agera ”mecenat” för just de skapare som man själv gillar.

      För att kunna upprätthålla upphovsrätten måste du i praktiken ”stänga ner” internet. Inte ens de mest paranoida / dystopiska piraterna / antipiraterna tror väl att det kommer ske…

     • @ Gastlind
      Det är en hel del märkliga ekonomiska resonemang i ditt inlägg.
      ”Vi betalar för tjänsten att få vatten ur kranen”
      Senast jag fick en vattenräkning betalade jag tvärtom just per liter vatten.

      Och när du köper mucik eller film så investerar du inte, du konsumerar. Det är en stor och viktig skillnad.
      Ord är viktiga, det är olyckligt att så många pirater vill införa nåt slags Orwellskt nyspråk.

     • Att vi i något avseende skulle ”konsumera” immateria är största lögnen i nutiden. Inga resurser ”går åt” när vi kopierar immaterian. Behövs inte heller något arbete för att lagra eller mellanbehandla immaterian. Upphovsrättsjurister, piratjägare, skivbolagsdirektörer och andra mellanled kan lika gärna friställas. Lite som min chef när han skrev sin avhandling på början av 80-talet. Skrev för hand och så fick en sekreterare knappa in allt på skrivmaskin sen. ”Sekreterare” behövs inte längre i någon större utsträckning. Är det någon idag som ifrågasätter det? Nej det följer helt naturligt av den tekniska utvecklingen. Vissa yrken blir utdaterade och nya dyker upp… =)

      Jag betalar ett fast pris för mitt vatten, ingår i hyran. Finns väl fortfarande några stackare som sitter och betalar per minut eller per gigabyte för sin internet-trafik. Men i regel rör det sig mot abbonemang med fasta kostnader… =)

 6. Nu var det väl inte riktigt det som var poängen jag ville göra, utan påpeka att slutsatsen att någonting blir mindre försvarbart inte följer ur att färre (eller en minoritet) ägnar sig åt det.

  Och ja, det var barnsliga kommentarer kanske. Fånig, vinklad argumentation förtjänar inget annat! Om du slutade att vända och vrida på allt så att det passar din ståndpunkt, köra med en massa ful retorik (och för att du ska slippa be om exempel: allt tjat om barnporr och pedofili är väldigt bra exempel) och gjorde en liten ansträngning för att försöka förstå dina meningsmotståndare så kanske du skulle bli bemött med lite mer respekt!

  Och jag hittar för övrigt inte 1/5 av den musik jag söker efter på spotify, men jag betalar ändå gladeligen för spotify premium eftersom jag tycker det är ett steg i rätt riktning. Vad gäller tillgång på film så väntar jag fortfarande på en tjänst som fungerar som spotify och jag delar helt enkelt inte din uppfattning att det är upp till bolagen att bestämma. Jag tror att vi helt pratar förbi varandra i den frågan, eftersom vi argumenterar från helt olika värdegrunder. Jag ser inte rätten att bestämma över spridningen av någonting man har skapat som någonting naturgivet. Jag ser mer konsekventialistiskt på saker och jag tycker det är ganska klart att den fria tillgång på kultur som piratkopiering innebär skapar väldigt mycket mer lycka än olycka och dessutom har potential till mycket mer än idag. Dock tycker jag inte att allt ska vara gratis, men upphovsrätten behöver reformeras och företagen behöver anpassa sig. Obegränsad tillgång till ett fast pris är det enda rätta som jag ser det och att det skulle leda till branschernas död är rent och skärt skitsnack. Några kommer förlora på det och några kommer vinna på det. Den ekonomiska förlusten blir kanske totalt sett något större än vinsten, men det är det lätt värt med tanke på vad det stora flertalet vinner på det.

  • Obegränsad tillgång till ett fast pris är något man kan önska men knappast kräva. Det är nog en utopi. Kompromisser kan fungera, säg att man får tillgång till X timmars lyssnande/tittande per månad och olika kostnader beroende på hur stort X är. Obegränsat kanske kan fungera men då blir prislappen därefter.

   Jag saknar vissa prismodeller. Jag har också Spotify Premium men lyssnar för sällan för att motivera 99kr/månad och skulle hellre betala mindre för någon modell som ger mig max 2h per dag, 10h/vecka eller liknande till ett lägre pris.

   Pss skulle det vara intressant att få läsa ebäcker från förlagen enligt någon prismodell om att få läsa max 5 böcker/månad för en viss kostnad osv. I brist på bättre nöjer jag mig för tillfället med att låna gratis via elib men utbudet är ju ganska begränsat. Dock går ju pengar till författaren för varje lån.

   • Kommer nog aldrig gå att hindra i princip ”obegränsad tillgång” för 0 kr/månad. Däremot kan det bli mer och mer ”jobbigt” att leta reda på det man vill fildela. För ganska många kan det ha ett värde att slippa ”krångla” med fildelning. Kan ju vara tidsödande om inte annat. Är väl knappast längre någon hemlighet att firmorna (utöver privatpoliser, lobbyister, advokater m.m.) anställer folk som tankar upp saker under ”falska” namn på nätet så man måste försöka sig på några olika länkar för att till slut få ner rätt tvserie/album. Alltså t.ex. kan det vara bumbibjörnarna man råkar få ner istället för doktor House.

    Så om jag köper en skiva får jag dessutom betala lön för nån som har som jobb att spoofa och sabba piratinfrastruktur och fildelningslänkar. Sjukt ineffektivt.. Massa människor som har som arbetsuppgifter att motarbeta varandra. I teorin ger det en massa arbetstillfällen. Men det är inget annat än slöseri med samhällets resurser.

    Det är en typisk trasig ”fönsterpangar-analogi”. Om en skitunge pajar en fönsterruta så skapas efterfrågan på ett arbete för att reparera rutan. Pengar omsätts och kanske någon skulle kunna resonera att BNP ökade lite. Ekonomin ser bättre ut på pappret – utan att samhället i något vettigt avseende blir ett dugg bättre för det.

    Hela cirkusen kring upphovsrätten håller på att balla ur. Det slösas mer och mer pengar att kämpa för att de gamla reglerna ska fortsätta gälla. Till nästan varje pris verkar det som…

  • Jag tror det kommer bli någon form av kris som ger branchen en välbehövd ”reality check”. I stil med IT-bubblan för 10 år sen. Knappast att hela branchen kraschar på en gång, men säkert de allra knasigaste firmorna.

   • Eller så fortsätter det illegala fildelandet att sjunka. Det har ju halverats på två år och är kanske om ytterligare två år nere på 6,5% och om 4 år på 3,25%… och sen lär ju ingen bry sig längre.
    Det är ca 4 200 av PP medlemmarna som har förnyat sitt medlemsskap mer än en gång och cirka 50 000 som inte gjort det, kanske ytterligare en indikation på intresset är allt annat än stort vad det gäller PP frågor.

    • Saknar fortfarande anledning att tro på de siffror som SIFO påstås ha presenterat. Var finns själva rapporten så man kan granska den? Finns ingen anledning att endast tro på vad en journalist har tolkat in i en undersökning. De vill ju som bekant ganska ofta i första hand sälja artiklar…

     Jag tror det beror på att fildelningen funkar utmärkt fortfarande. Bara branchen som försöker mörka alltihop och måla upp en idyllbild och vinna tid. Lite som många företag gör, förskönar bilden av sin firmas resultat i tuffa tider. Men i längden håller det inte. 🙂

     • Det är samma slags undersökning som gjordes för två år sedan – som pirater gladeligen använder för att hävda att två miljoner individer indvider fildelar illegalt – men det är klart att pirater vill tvivla på den senaste dylika då den inte bejakar det pirater vill varken höra eller se.
      Sifos bransh är knappast intresserad av att mörka någonting, men som sagt ”som man frågar får man svar” men det gäller ju även för undersökningen som gjordes för två år sen.
      I övrigt så har varje unge på mina barns skola numer Spotify i telefonen och ingen av dem verkar lägga tid på att pilla med ilegala filer, inte ens för spel efter det att apparna finns tillgängliga, få av dem spenderar längre tid framför datorerna hemma, det är telefonen som gäller.

     • Telefoner har internet nu för tiden. Samma utveckling kommer ofrånkomligen kunna ske där som med datorer. Du kommer kunna hålla koll på varifrån saker skickas på lågnivå, men det spelar ingen större roll så länge du ej kan se vad paketen faktiskt innehåller. De kan ju mycket väl bara vidarebefodras över en krypterad länk som vpn eller någon form av darknet för telefoner lika väl som för datorer.

      Är det några som kommer lära sig att ”busa” så är det väl ungar. Det har de gjort i alla tider. Dagens generationer av utbildade datorspecialister växte upp och byggde upp fildelningskulturen.

      Varför skulle INTE dagens ungar växa upp och på motsvarande vis bli experter på fildelning för mobiltelefoner?

     • ”Dagens generationer av utbildade datorspecialister växte upp och byggde upp fildelningskulturen.”

      Källa på det?

      Växte upp?

      Du menar kanske att självutnämnda datorspecialister med sen eller utebliven mognad byggde upp fildelningskulturen?

     • Ehm källa? Jag vet så många programmerare som var med på ”demoscenen”, ”warezscenen” att jag vet inte var jag ska börja.

      Mycket väldokumenterat på nätet hur denna kultur växte fram.

      Du kan väl få definiera ”växa upp” hur du vill. Verkar som att du tycker lyda gamla auktoriteter är en viktig del i att ”växa upp”.

      Det tycker inte jag. Att växa upp innebär lära sig tänka självständigt och tänka kritiskt och våga ifrågasätta gamla ”sanningar”. Utvecklingen i världen skulle stanna av om ungdomar och unga vuxna slutade göra detta.

 7. Jag har funderat lite över PPs vikande stöd – och det jag säger nu – har jag absolut inga bevis för – Det är bara en tanke som slog mig

  Kan det vara så att de som stödde PP förr gjorde det för att de var upprörda över hur rättssamhället misskötte hela TPB affären och över det stundande införandet av IPRED?

  Idag så finns IPRED på plats och dom flesta pirater har insett att det hela bara var en papperstiger – IPRED gör varken till eller från för alla som fildelar – och det är ”business as usual” (fråga språkexperten Mr. Bocken om ni inte förstår uttrycket – *lol*)

  När det gäller TPB – tja – sajten är uppe fortfarande – den fungerar som vanligt och den växer och mår bra trots alla ansträngnigar från det svenska rättsväsendet – USA och deras mycket mäktiga skiv- och filmmaffian – Vilken prestigeförlust!!! – *lol* – En riktig David mot Goliat saga!!

  Inte att undra på att många – mindre politisk medvetna pirater – nu drar på axlarna och inte orkar engagera sig längre

  Tja – det kan ju vara en förklaring bland många andra – eller vad säger du nejtillpirater?

  • Bland det sjukaste jag läst! Ska man göra kleptomani till religion också?

   • Undrar om piraterna tycker att man inte ska få röra präster som är pedofiler också…

    • Nu är du ju bara larvig. Du tar en liten delgrupp, pratar om dem som ”piraterna”. Och sen använder du den delgruppen för att kasta skit på alla pirater.

     Ungefär som om jag skulle ta de allra mest konservativa och rabiata moderaterna och gräva fram vad just de står för. Sen hänvisa till dem med ”moderaterna”. Skulle vara så lätt att visa på en helt absurd bild då.

 8. Titta på denna då…..man baxnar…

  http://kopimistsamfundet.se/vart-missionerade-budskap/

  • Den siste idioten verkar inte vara född…

   ”Kopieringen är ett respektfullt, religiöst och reciprokt förhållningssätt mellan ett flertal individer. Det bygger på frivillighet och förtroende. Därför är det ett djupt brott när otillbörlig övervakning sker. ”

   Frivillighet för vem? Inte för upphovsmannen i alla fall…

   • Ärligt talat jag är mållös…

    • Jag förstår de som bara är snåla och giriga, det ligger i människans natur. Faktum är att jag har lättare att respektera de som är ärliga med att de piratkopierar av just de anledningarna än de som försöker hitta på en massa idiotiska bortförklaringar. Men att göra det till en religion tyder på att man inte har alla getter i hagen.

     • Alldeles korrekt har inte kunnat säga det själv bättre…hoppas att fler ser denna absurditet och sticker fortare än kvickt från piraterna…

     • Hej igen Piraten…

      Ärligt.
      Jag är enormt intresserad av all form av vetenskap.
      I alla former…o läser avhandlingar o annat av alla former konstant så ofta jag kan…
      Men!…

      Din kommentar ”Jag förstår de som bara är snåla och giriga, det ligger i människans natur.” har jag aldrig nånsin stött på i nån avhandling överhuvudtaget.

      Faktum är att det motsatta faktumet konstareras i alla avhandlingar o i all litteratur jag nånsin sett överhuvudtaget.

      Får jag fråga vart du sett denna ”tvärtomuppgift”?

      Om du själv skulle kolla lite hur människan i 100 000-tals år uppfört sig enligt alla forskare så ser du nog ganska snabbt att motsatsen till din konklusion råder, människan har alltså i alla år man vet om hur dom agerat, agerat totalt motvalls du skriver här…”människan”- har i alla kulturer o i alla årtusenden alltid reagerat o agreat i raka motsatsen som du beskriver…vilket gör det ännu mer intressant att veta var du fått tag på faktan.

      Ha det kära Piraten.

      Jan

     • Märkligt att du är helt obekant med begreppen girighet och snålhet. Måste du få allt i din världsbild bekräftat via vetenskapliga avhandlingar? Det måste vara besvärligt att leva utan att kunna göra egna bedömningar.

      De som snattar illustrerar ofta bägge begreppen. Man vill ha en vara men man är för snål för att betala. När man ändå slipper betala så kan man ju plocka på sig lite extra när man ändå håller på, mer än vad man skulle ha köpt för egna pengar. Det är ju i princip samma mekanismer som ligger bakom illegal fildelning.

      Visst är människan också givmild och generös. Men man är inte givmild och generös när man delar med sig av något man inte förfogar över.

      Att dela med sig av en piratkopia är en ful handling, lika ful som att plocka en hundring ur någons plånbok och dela med sig av till en annan person. Personen som blev av med hundringen skulle säkert inte ha märkt något ändå, det fanns säkert flera hundringar där eller så skulle personen ändå ha köpt något skräp för pengarna. Personen kanske också jobbade inom den förhatliga MAFIAAN, dvs det var en välgärning att hundringen gick till någon bättre behövande.

      Men nu sitter jag ju och hittar på krystade piratargument… Tänk så mycket enklare det är att helt enkelt bara följa lagen, respektera andras rättigheter, fråga om lov först osv. Ja varför inte göra som majoriteten av befolkningen som är laglydiga, ärliga och hänsynsfulla? Mycket enklare än att välja brottets bana och bli pirat.

     • Om man som den enfaldiga idioten nejtilpirater gång på gång beskyller en sådan stor grupp fildelande svenskar – då gäller det att ha bevis i form av fakta och oberoende rapporter/studier – annars framstår man som lögnare – Det duger inte att ”göra egna bedömningar” när man gång på gång offentlig beskyller dom för att vara kriminella – snyltare och fuskare eller som nu – giriga och snåla

      När nu forskningen har visat att de som fildelar också köper mer och går på bio och musikevenemang oftare än icke fildelare – och detta har påpekats för honom vid flera tillfällen – så framstår nejtillpiraters enfald i klara dagar

      nejtillpirater är helt enkelt en patetisk liten figur som har sin egen agenda för sina aktioner här på bloggen – och en sak är säker – hans avsikter är inte hedervärda vilket hans språkbruk klart visar – och sedan har han mage att beskylla mig för personangreppnejtillpirater är en skamfläck för sitt folk!

      Det är min egen bedömning – och det står jag för!

     • Den självutnämnda dubbelt enfaldiga idioten Donsan strålar än en gång med sin bristande retorik.
      Givetvis har Nejtillpirater sin egen agenda på sin egen sajt och det är olagligt att otillbörligt fildela och därmed är de som gör detta kriminella.

     • Jag ifrågasätter inte att de som fildelar ”otillbörlig” bryter mot lagen – Vi pirater angriper lagen och kommer med välgrundade argument

      Enfaldiga idioter som Sten – Thomas – Mr.Bocken – nejtillpirater mm kan enbart skälla och komma med enfaldiga tirader – men de har sällan eller aldrig några logiska resonemang – fakta och/eller oberoende vetenskapliga rapporter/studier varmed de kan argumentera varför det är rätt att lagen ser ut som den gör och varför fildelare måste betraktas som kriminell när de uppenbarligen vare sig skadar upphovsmän och eller samhället (den enfaldiga idioten Sten har fortfarande inte hittat en enda oberoende rapport/studie som klart hävdar att den ”illegala fildelningen” på något sätt har skadat upphovsmän eller samhället)

      Den enfaldiga idioten Sten t ex – har hävdat många gånger att han har avklarat en sådan – på fakta och oberoende rapporter/studier förut – och att jag lider av grav amnesi som inte kommer ihåg denna briljanta utläggningar – Men på uppmaning av mig att posta några länkar till avsnitt här på bloggen där den enfaldiga idioten Sten har framfört sina fantastiska resonemang och på fast grund baserade argument vad gäller den nuvarande upphovsrätten eller PPs politiska agenda – så är det plötsligt den enfaldiga idioten Sten som drabbas av ett allvarligt anfall av amnesi

      Tja – skall man verkligen ta vad alla dessa enfaldiga idioter säger här på allvar? – I think NOT

     • Som sagt, det är lönlöst att om och om igen bifoga länkar och citat som den dubbelt enfaldige idioten Donsan förtränger med omedelbar verkan – på ett liknande sätt som han först säger att det är lögn att kalla illegala fildelare för kriminella för att i nästa kommentar hålla med om att de illegala fildelarna begår lagbrott.
      Allt värdigt den individ som via sina egna bristande texer utnämt sig själv till en dubbelt enfaldig idiot.

     • Men den enfaldiga idioten Sten tar sig ändå mödan – och anser inte att det är lönlöst att i det oändliga påstå att jag har amnesi – *lol* – och att han har haft sådana välgrundade argument om upphovsrätten och PPs politik

      Tja – om inte det är enfaldig – vad är?

     • Och naturligtvis har Sten rätt angående kriminella – i lagens ögon – Jag stirrade mig blind på snyltare och fuskare och giriga och snåla – Jag ber om ursäkt

      Men att bevisa att det är kriminellt att göra något som påstås skada upphovsmän – men som vetenskapen har tillbakavisat som en lögn – bevisar bara att hela upphovsrätten är baserad på en lögn!

     • Den dubbelt enfaldiga idioten Donsan forsätter att tugga men amnesin obstruerar stackarn från att komma ihåg att upphovsmakarna är en del av den musikindustri den dubbelt upp enfaldiga idioten så onyanserat avskyr.

     • Tja – inte förnekar jag det Sten säger (om att upphovsmän tillhör musikbranschen) – men Sten logik är aningen konstigt – Men för att musikbolag (som också tillhör musikbranschen) t ex lider några små förluster pga den illegala fildelningen – måste man enligt Stens logik kunna dra slutsatsen att t ex konserter och live spelning – samt upphovsmän också lider förluster – Forskningen håller inte med Sten eftersom Sten fortfarande inte har kunnat hitta en endaoberoende rapport/studie som klart och entydigt säger att den illegala fildelning har skadat upphovsmän – detta trots 10 år av pågående fildelning – *lol*

      Drar den enfaldiga idioten Sten några logiska slutsatser av detta faktum? – Näääääääää – därför är Sten alltför enfaldig – *lol*

     • Dubbelt upp enfaldige idioten Donsan vill på något underligt vis jämföra inkomster från försäljning av inspelad musik med inkomst från musik framförd live – vilket mer eller mindre gör den dubbelt enfaldige idioten Donsan förtjänt av titeln trefaldigt enfaldig idiot som inte förstår att det är två olika tjänster precis som författarens bok kontra författarens föredrag om sin bok.

     • Hej igen Piraten!! *ler*.

      Nää..Jag är verkligen INTE obekant med begreppet girighet o snålhet.Lessen om du trodde det.Jag vet ju att du tror det bästa om mig tydligen…O det jag säger bryr du dig tydligen inte ett jota om så..Ok..
      Igen då…

      För det första lever jag inte utan att göra egna bedömningar!!???

      Vad får dig att tro det??

      Skulle det faktum att läsa vetenskapliga handlingar betyda att jag/nån inte har en hjärna???…(Ärligt det mest idiotiska du skrivit hittils!…)

      Jag måste inte få min världsbild bekräftad av vetenskapliga handlingar…däremot har jag läst en hel del av dom…o tack vare det har jag en egen världbild tack vare det…bla…

      Det påverkar inte dig på nåt sätt…Vad jag tycker om dom vetenskapliga upptäkterna har ingen betydelse…men det är ok…Vem som helst kan skita i vad dom vill, SOM du Piraten.

      MEN, att hävda att att det ligger i ”människans natur” att vara snål o girig” strider dock mot alla vetenskapliga uppfattningar om hur människan i ”alla” år uppfört sig…

      *Alltså: Vad man vet hittils: Är att åtminstone sen Cromanion-apan uppenbarade sig har man i alla tider alltid sett till att sina medmänniskor/apor/stockholmare/nejtillpirate haft lika bra som sig själv o delat allt man haft/hittat broderligt…*

      Som du dock inte fattar, trots att alla som är åtminstone LITE intelligenta överhuvudtaget förstår, så finns det naturligtvis nån o nåra som vill ha nåt mer personligen…Men DET HAR INTE NÅT MED MÄNSKLIGHETEN ATT GÖRA…Eller som du kallar det: ”ligger i människans natur!”

      OM det legat i ”människans natur” sen 700 000 år tillbaka har vi fortfarande suttit i käkat bananer på nån savann än idag…Inte ens skivbolagen hade tjänat en krona på det!

      O sen pladdrar du på…:
      Bla…:

      ”Den som snattar…….”

      Vem pratar du med nu???

      Jag har inte ens nämnt ordet…Jag pratade om hur människan utvecklats sen 900 000 år tillbaka, med baktanken att vetenskapen idag VET att aporna ifråga ALLTID hjälp varandra…Du sa raka motsatsen!….

      Så där är vi nu…

      Du kunde inte svara på det jag sa o pladdrade sen på om en massa som jag inte ens tog upp bara för att du inte har ett svar på varför du ljuger om vetenskapliga upptäkter..

      JAG har inget med dom att göra..Jag har INGEN annan åsikt än det jag sa i mitt förra inlägg…Där jag påpekade att du rätt o slätt ljög med tanke på vad vetenskapen säger…

      Vill du fortfarande hävda att all vetenskap i världen borde lyssna på dig i stället är det helt ok Piraten.

      Skyll dock inte återigen på mig igen Piraten…

      Det var DINA argumet vetenskapen ALDRIG hållit med…inte MINA!

      Puss o kram Piraten!

      Jan

  • Vad är det som är så märkligt? Utan en ”kopieringsmaskin” som ribosomerna i våra celler faktiskt är så skulle livet som vi känner till det här på jorden inte kunna finnas alls.

   Att utgå från livet som något fantastiskt värt att dyrka är något som de flesta religioner gör.

   Är väl snarare du som borde förklara varför du tycker det är vrickat.

   • Jag håller med. Det är dessutom mycket vettigare grund att stå på än någon annan religion. Många andra religioner är ju rent motsägelsefull och totalt ignorant för de bevis vi har av hur verkligheten fungerar och vad som är fysiskt och teoretiskt möjligt enligt vetenskapen.

    Den som vill försöka övertala mig att andra religioner på något sätt är vettigare är välkommen att misslyckas.

 9. *lol* – Nu fick dom enfaldiga idioterna Eguren och nejtillpirater vatten på sin kvarn och kan de förlöjliga alla pirater för att det finns en sammanslutning av 15 – Ja – ni hörde rätt – femton människor som vill göra fildelning till en religion

  Jag håller med att det är löjligt – men att då som den enfaldiga idioten Erugen fälla en kommentar med ordet pedofil i är bara löjligt och ytterst enfaldig

  Och den enfaldiga idioten nejtillpirater har nu bytt uttryck från kriminella – fuskare – och snyltare till ”giriga och snåla” istället som om det skulle göra hans hatfyllda retorik mer trovärdig – *lol*

 10. Om krystade argument

  den enfaldiga idioten nejtillpirater sa:
  De som snattar illustrerar ofta bägge begreppen. Man vill ha en vara men man är för snål för att betala. När man ändå slipper betala så kan man ju plocka på sig lite extra när man ändå håller på, mer än vad man skulle ha köpt för egna pengar. Det är ju i princip samma mekanismer som ligger bakom illegal fildelning.

  nejtillpirater realiserar sig inte att hans sk ”exempel” som han gång efter annan plockar fram inte kan jämföras med fildelning – I snatteri exemplet gör butiksägaren alltid en förlust först som ”plockats extra” inte kan kompensera

  Vid fildelning finns ingen som gör förlust – eftersom filen som delas inte försvinner från någons ägo och därmed inte kan utgöra en förlust för någon – allt som fildelare köper är därför ren vinst vilket också visas av forskningsresultat som hävdar att upphovsmäntrots 10 år av pågående fildelning – aldrig har haft det så bra som idag

  Man kan också – som den enfaldiga idioten nejtillpirater alltid älskar att påstå – säga att upphovsmannen gör en potentiell förlust – vad han nu kan mena med det (han har aldrig förklarat det utan han antar att alla vi som läser hans skit skall beundra hans eleganta uttryck) – men om så är fallet – måste det efter 10 år av pågående fildelning har visat sig i forskningen nu – Men enfaldiga idioter tror aldrig på forskningsresultat – de fortsätter bara – som dom enfaldiga idioter dom är att mala på sina obekräftade och ur luften gripna tirader och de tror att de därmed – i motsats till pirater – är trovärdiga och sakliga debattörer – tja – om inte det är höjden av enfald – vad är?

  Sedan konstaterar den enfaldiga idioten nejtillpirater
  Att dela med sig av en piratkopia är en ful handling, lika ful som att plocka en hundring ur någons plånbok och dela med sig av till en annan person. Personen som blev av med hundringen skulle säkert inte ha märkt något ändå, det fanns säkert flera hundringar där eller så skulle personen ändå ha köpt något skräp för pengarna. Personen kanske också jobbade inom den förhatliga MAFIAAN, dvs det var en välgärning att hundringen gick till någon bättre behövande.

  Men fildelare plockar ingenting från någon – de tillåter bara en annan att kopiera en fil de själva har på hårddisken – och den som kopierar skadar igen som i fallet med hundringen

  Varför detta är en ful handling bara för lagen påstår så är obegriplig och den enfaldiga idioten nejtillpirater har aldrig kunnat förklara det heller – det är på nytt bara hans egen bedömning – Svensk lag har genom tider förändrats många gånger – och mycket som kanske än gång var förbjudet (eller med den enfaldiga idioten nejtillpirater språkbruk ful) – är idag självklara rättigheter – exempelvis homosex – rösträtt för kvinnor mm –

  Däremot är det lättare och kanske mera på sin plats att påstå att den lag – dvs upphovsrätten – som gång på gång har ändrats för att ensidigt gynna en hel industris intresse men som aldrig har tagit hänsyn till vanliga människor är en ful lag och människor som fanatisk försvarar lagen med vidlyftiga och ur luften gripna argument – är fula och enfaldiga idioter

  Vi ser att allt den enfaldiga idioten nejtillpirater här påstår kan klassas som egna bedömningar eftersom han aldrig bemödar sig att grunda och förankra sina påståenden i fakta eller oberoende rapporter/studier – och de kan därför avfärdas som rappakalja och enfaldiga påståenden

  Det har också visat sig att vi – dvs det svenska regeringen – inte längre verkar lagstifta med folkets intresse för ögonen – Ett flertal mycket starka indicier pekar på att vi blir manipulerade av USA och dess ökända skiv- och filmmaffian i upphovsrättsfrågan – vars intressen nejtillpirater här så fanatisk försvarar – ja även mer fanatisk än maffians egna lobbygrupper – Dessa måste ju framstå som något sånär trovärdiga medan den enfaldiga idioten nejtillpirater kan kosta på sig att ”göra egna bedömningar” – *lol*

  Jag har därför mera rätt – när jag påstår att nejtillpirater är en enfaldig idiot för bara sådana tar sig själva på blodig allvar – när de kommer med påståenden de inte har någon grund för

  • Tack ännu en gång Donsan för din antipiratpropaganda. Med din argumentation kan ingen vettig människa tycka att det är bra att vara pirat.

   Jag är lite nyfiken på varför du lägger så mycket energi på antipiratpropaganda. Det är visserligen inget jag har med att göra men det skulle vara intressant att veta vad som ligger bakom och kanske även jämföra med mina egna motiv eftersom vi ju trots allt jobbar mot samma mål – att visa hur vansinnig Piratpartiets politik är och hur oansvarigt och laglöst pirater beter sig.

   Ännu en gång, tack!

   • Tja – ser man på – nejtillpirater nedlåter sig att besvara min kommentar – och tackar mig för min ”antipiratpropaganda” – *lol*

    Men kan han komma med några – på fakta baserade motargument på min kommentar? – Jag ser då ingen – *lol* – I själva verket har nejtillpirater jävligt svårt för att bemöta det jag säger – för jag har gång på gång har täppt till käften på honom med bättre argument och bättre faktaunderlag – och jag kommer att fortsätta med det så länge den enfaldiga idioten nejtillpirater förtsätter med sina lögner – yviga och grundlösa påståenden och bristande logik!!!

    Mitt mål är att gång på gång visa att nejtillpirater är en bedragare – en charlatan – en ynklig liten och patetisk människa – full av hat – som sprider sin dynga i hopp om att några skall tror på skiten han sprider

    Så länge nejtillpirater förtsätter att påstå saker som han på intet sätt kan bevisa kommer jag även förtsättningsvis att kalla honom en enfaldig idiot – det är inget personangrepp – utan rena rama sanningen!!

    • Dubbelt enfaldiga idioten Donsan kritiserar Nejtillpiraters logik – lol – när dubbelt enfaldige idioten Donsans egen ”logik” klart och tydligt renderade Donsan titeln dubbelt enfaldig idiot, lol.

  • Lol ”mera rätt” lol

  • Den dubbelt enfaldige idioten Donsan är även dubbelt omedveten om att brott inte behöver resultera i förlorad egendom eller förlorade pengar för att handlingen i sig skall anses varandes brottslig, som exempel; otillbörligt nyttjande och egenmäktigt förfarande.
   Men självutnämda dubbelt upp enfaldiga idioter är just inget annat än dubbelt enfaldiga idioter som har förtjänat epitetet dubbelt enfaldig idiot.

   • *lol* – Och se – den enfaldiga idioten Sten försöker sig på ett logiskt resonemang!!

    Dock har otillbörligt nyttjande och egenmäktigt förfarande med äganderätten och fysiska föremål att göra – ett sätt att reglera knappa resurser

    den enfaldiga idioten Sten inser inte att upphovsrätten är en helt annan sak – för det första går det inte att likställa med äganderätten som har sina rötter långt tillbaka i mänsklighetens historia – för det andra för att upphovsrätten försöker skapa en konstgjort knapphet av en oändligt resurs

    Fildelning kan aldrig orsaka förluster för någon – eftersom det handlar om delning av en oändlig resurs och man vid delningen av oändliga resurser aldrig tar ifrån någon någonting han/hon har i sin ägo –

    Så – den enfaldiga idioten Sten har gjort ett beundransvärt försök här att bevisa att fildelning visst kan betraktas som ett brott av gemene man – men att komma med exempel utan att kunna visa det klara sambandet mellan det ena och det andra – är inget bevis för att fildelningen måste vara en brottslig handling även från svenskarnas vanliga rättsmedvetande sett – Genomsnittssvenskens rättsmedvetande är bättre utvecklad än den den enfaldiga idioten Sten visar prov på – För det är väl meningen med Sten‘s kommentar? – Han vill motbevisa mitt påstående att den illegala fildelning inte skadar upphovsmän eller samhället och det därför inte kan betraktas som ett brott?

    Dessutom – så är det inte majoriteten av upphovsmän – som trots 10 år av fildelning – som klagar eller protesterar mot fildelningen – De som den enfaldiga idioten Sten säger sig försvara – Under dessa 10 år – har upphovsmän alla kategorier aldrig haft protestkonserter – demonstrationer eller andra uppseendeväckande aktioner någonstans i världen för att fästa allmänhetens uppmärksamhet på alla förluster som den enfaldiga idioten Sten påstår att de lider

    Drar den enfaldiga idioten Sten några logiska slutsatser härav? – naturligtvis inte – enfaldiga idioter har inte den förmågan – *lol*

    • Den självutnämde dubbelt enfaldige idioten Donsan slå till igen med ännu en komplett hjärnblödning. Det tidigare inlägget gällde att det inte krävs ngn förlust av objekt för att brott skall anses begått – inte ens för de lagar som reglerar materiella ting och dessa brott beskrivs ofta som egenmäktigt förfarande och otillbörligt nyttjande. I den immateriella världen kalls det upphovsrättbrott.

     Sen börjar den dubbelt enfaldiga idioten Donsan mala på om stödkonserter?
     I stil med;
     Var är de bankanställdas demonstrationer mot bankrån? Har de inte demonstrerat mot bankrån? Då måste de anställda enligt den dubbelt upp enfaldiga idioten Donsans förvridna logik vara oberörda av fenomenet bankrån, lol.

     • Ert tjat om enfaldiga idioter leder ingen vart. Sten, det är bättre att ignorera Donsan, hans/hennes inlägg visar tydligt vad han/hon är för en person och det finns ingen anledning att svara med motsvarande personangrepp.

     • Donsans dubbelt enfaldiga idioti, bristande slutsatser, felande logik bidrar troligen till allt färre PP medlemmar och då finns det en positiv effekt av harvandet, om än innehållet i sig blir lika tomt som kommentarsfälter på Donsans egen blogg.

     • ”Donsans dubbelt enfaldiga idioti, bristande slutsatser, felande logik bidrar troligen till allt färre PP medlemmar”

      Vad baserar du detta uttalande pa? Donsan ar inte ens en medlem av PP enligt egna utsagor, sa HUR menar du att detta skulle minsa antalet medlemmar? Logiken funkar inte.

     • Lite mycke skit på sista tiden tycker jag 😉

      När argumenten inte funkar sätter man tydligen fart med en pseudodebatt med bajskastning upponer o i kors och hoppas på det bästa.

 11. Märker jag en begynnande frustration hos dpm enfaldiga idioterna Sten och nejtillpirater? – *lol* – Tja – när argumenten tryter.. – vad återstår för enfaldiga idioter att säga? – *lol*

  Har jag inte tidigare sagt att Sten har rätt att ”otillbörlig” fildelning är ett brott enligt lagen? – *lol*

  Dock är lagen avsedd att skydda upphovsmän – och eftersom Sten fortfarande inte har kunnat hitta en enda oberoende rapport/studie som klart och tydlig säger att fildelningen har skadat upphovsmän – så frågar jag åter igen – hur är det möjligt att dessa aktiviteter då kan betraktas som ett brott?

  Tydligen har den enfaldiga idioten Sten inget svar på detta – eller vet han svaret – men vill inte säga det högt – *lol*

  Stackars nejtillpirater – allt som återstår den enfaldiga idioten är att stå vid sidlinjen och heja på den enfaldiga idioten Sten – *lol*

  Sten – Mr.Bocken – Thomas mm formar verkligen passande stödtrupper åt en enfaldig ledaridiot – *lol*

  • Den dubbelt enfaldige idioten Donsan förstår uppenbarligen inte text överhuvudtaget.

   Donsan, din dubbelt enfaldiga idiot, det krävs inte att egendom avlägsnas, förstörs eller på annat sätt förfars för att brott skall anses begånget och detta oavsett om det är immateriella lagar eller andra lagar som tillämpas.

   Alltså är den dubbelfaldigt enfladiga idioten Donsans texter som;
   ”Fildelning kan aldrig orsaka förluster för någon – eftersom det handlar om delning av en oändlig resurs och man vid delningen av oändliga resurser aldrig tar ifrån någon någonting han/hon har i sin ägo ”
   helt och hållet irrelevanta då förlusten inte är ett krav för att handlingen i sig skall anses vara brottslig oavsett om det gäller materia eller ickemateria.

   Men den mångfaldigt enfaldiga idioten Donsan maler på om meningslösheter i en aldrig sinande ström av enfaldigt innehållslösa tirader av enfaldig idioti som är nästan likvärdigt med Falkvinges dagliga nonsens.

 12. Och den enfaldiga idioten Stens exempel på bankanställda och bankrån är festligt!! – *lol* – Behövs det sägas mer om den enfaldiga idioten Stens bristande logik? – *lol*

  • Den dubbelt enfaldige idioten Donsan har mycket svårt för retorik. Om banråns exemplet är festligt så är alltså protestkonsertexemplet än mer en festlig dubbelfaldigt enfadig idioti.

 13. Den enfaldiga idioten Sten säger
  Donsan, din dubbelt enfaldiga idiot, det krävs inte att egendom avlägsnas, förstörs eller på annat sätt förfars för att brott skall anses begånget och detta oavsett om det är immateriella lagar eller andra lagar som tillämpas.

  Tja – jag vet inte vad den enfaldiga idioten Sten dillar om – Vilken egendom pratar vi om? – Vill den enfaldiga idioten Sten påstå att fildelning har med ”egendom” att göra eller vad vill den enfaldiga idioten Sten säga med ovanstående? – Som jag sade – ”otillbörligt fildelning” som den enfaldiga idioten Sten så fint uttrycker är de facto ett brott enligt lagen – i de fallet har jag ingen motsatt uppfattning och har jag inte bestridit detta heller

  Allt jag gjorde var att förklara skillnaden mellan knappa resurser/äganderätt och immateriella resurser/upphovsrätt – inget annat

  Sedan frågar jag den enfaldiga idioten Sten:
  Hur kan ”otillbörligt fildelning” egentligen vara ett brott om den inte skadar upphovsmän – dvs dom som upphovsrätten var avsedd för att skydda?

  Jag menar – faller inte alla enfaldiga idioters argument om de inte ens kan bevis detta grundläggande faktum som hela diskussionen handlar om? – Som t ex föranleder nejtillpirater att varje gång ropa högt snåla – giriga – snyltare – fuskare?

  Måste man inte först etablera att dessa fildelande svenskar verkligen är kriminella? – och då talar jag inte om lagen – men om dom vanliga genomsnittssvenskar uppfattning – för vilka ordet ”kriminell” betyder folk som på något sätt skadar andra

  Jag hänvisar till homosexuella – de som ansågs vara ”kriminella” för inte så länge sedan – dock öppnades människors ögon – och man insåg att homosexuella inte skadar någon och att rubricera sex mellan personer av samma kön var löjligt och framförallt orättvis

  Så – jag frågar dig ånyo en gång Sten – kan du på något sätt plocka fram oberoende rapporter/studier – som klart säger att den ”otillbörliga fildelningen” skadar upphovsmän – så att man helt enkelt måste betrakta dem som kriminella?

  • Det är den dubbelt enfaldige idioten Donsan som först skrev ””Fildelning kan aldrig orsaka förluster för någon”.
   Donsan din kompletta dubbelfaldige jubelidiot, otillbörlgt nyttjande och egenmäktigt förfarande behöver inte resultera i förluster men är fortfarande brottsliga handlingar.

   • Förlåt mig Sten

    Hur är ””Fildelning kan aldrig orsaka förluster för någon”. kopplat till men är fortfarande brottsliga handlingar.?

    • Donsan den självutnämde dubbelt enfaldige idioten undrar hur ”fildelning kan aldrig orsaka förluster för ngn” är kopplat till ”men är fortfarande brottsliga handlingar”.
     Donsan din dubbelfaldigt enfaldiga jubelidiot, det är du som hävdar att avsaknaden av förlust på ngt vis skulle bevisa ngt.

     • Jag vet då inte var Sten får allt ifrån? – Jag har väl aldrig påstått att det bevisar något? – Jag konstaterar bara ett faktum –

      Det är ju du som kom med Donsan, din dubbelt enfaldiga idiot, det krävs inte att egendom avlägsnas, förstörs eller på annat sätt förfars för att brott skall anses begånget och detta oavsett om det är immateriella lagar eller andra lagar som tillämpas.

      Så vid jag vet har jag aldrig kopplat mitt uttalande till att det betyder att brott inte skulle anses begånget – *lol* – så vid jag kan se är det din egen tolkning – *lol* – men att läsa text och förstå innebörden har aldrig varit din starka sida – *lol*

 14. Och om protestkonserter

  Tja – upphovsmän är ju – till skillnad från bankanställda och bankrån direkt berörda – dvs upphovsrätten finns ju till för deras skydd – Så – det är väl inte så märkvärdigt att påstå att om nu den illegala fildelningen verkligen skulle hota upphovsmäns existens – då skulle denna starka påtryckningsgrupp – som t ex kunde organisera världsomspännande konserter för att samla pengar för dom svältande i Afrika – säkert har hittat på något sätt för att visa allmänheten hur den ”illegala fildelningen” skadar dem – Men tystnaden från denna grupp som hela diskussionen handlar om och som upphovsrätten är avsedd att skydda – är öronbedövande!!

  Därför är exemplet med ”bankanställda” – enfaldig – men det krävs en enfaldig idiot för att inte inse det – *lol*

  Men kanske den enfaldiga idioten Sten och hela kopplet av övriga enfaldiga idioter försvarar andras intressen än upphovsmäns? – Vad vet jag?

  • Donsan den självutnämde dubbelt enfaldige jubelidioten anser att bakanställda inte är direkt berörda av bankrån, vem är det som får pistolen riktad mot sig?
   Om det är ngt som är öronbedövande så är det dumheten i argumentet att avsaknaden av protestkonserter skulle bevisa ngt gällande illegal fildelning.

 15. *lol* – tja – se – enfaldiga idioter ger aldrig upp utan fortsätter att mala på om sina usla exempel

  Bankanställda utsätts inte för bankrån varje dag – och dom enstaka bankrån hotar på inget sätt dom bankanställdas säkerhet och existens generellt – Om det skulle ha varit fallet – då kan man vara säker på att dom bankanställda skulle protestera högljud och demonstrera för säkrare arbetsförhållanden

  Det skall en enfaldig idiot till för att komma på ett sådant larvigt exempel för att motargumentera att det skulle vara samma förhållanden för upphovsmän och orsaken till deras tystnad – när fildelare påstås skada dem allvarligt med sina aktiviteter varje dag och att de skulle hota upphovsmäns existens på något sätt – *lol*

  Inser inte Sten själv hur enfaldigt det är? – *lol*

 16. En sammanfattning

  Efter att ha dissekerat nejtillpiraters retoriska påståenden: nejtillpirater, on 9 april, 2011 at 09:03 said:

  och min kommentar: Donsan, on 9 april, 2011 at 10:53 said:

  Får jag ett litet tack från honom för att jag stödjer honom i kampen mot pirater – Hur lamt är ett sådant svar? – *lol* – Det visar åkerigen att nejtillpirater faktiskt är en enfaldig idiot som blir svarslöst så fort man synar hans olika enfaldiga uttalanden närmare. – nejtillpirater tror i sin enfald att om han bara upprepar ord som giriga – snåla – fuskare – snyltare – potentiella förluster – pedofiler mm vi alla skall bli så bländade av hans intellekt att vi slutar vara kritiska i vad han egentligen säger – I slutändan upptäcker vi att allt han säger enbart är enfaldiga påståenden och argument som saknar all grund – rena rappakalja alltså – Vi ser också att nejtillpirater som beskyller oss pirater för att inte kunna debattera saklig – själv hänger sig åt att skälla vild omkring sig och att hans argument oftast har stora likheter med rena lögner förpackat i fraser som nejtillpirater bedömer som intelligenta

  Vi skall därför alltid ifrågasätta allt han säger och avslöja lögnerna omedelbart!!!

  När det gäller Sten – tja – jag trodde att han var den som var den bättre debattören här – men jag inser nu att det inte är mycket bevänt med honom heller – Ta t ex hans försök att dubblera mitt standard uttryck enfaldig idiot – *lol* – Hur lamt är det? – Vad? – är han en 7-åring?

  Sten kommer också med ett brilljant exempel där han vill motargumentera det faktum att upphovsmän – under dom 10 år de (av Sten & company) påstås ha lidit svårt av den sk illegala fildelningen – ändå aldrig har protesterat med t ex protestkonserter – demonstrationer mm och kommer med ett exempel att bankanställda inte heller har protesterar offentlig när de har blivit utsatta för ett bankrån – *lol* – – Det exemplet utklassar t om nejtillpiraters varierande upprepningar av snatteriexemplet – Hur enfaldig är det? – Sedan går Sten på och konstaterar något som slår på ingenting och det tog mig tid och möda att nysta upp vad han höll på med – Ja – vi har redan förut konstaterat att Sten inte är den skarpaste kniven i besticklådan och att läsa och förstå innebörden i texter inte är hans starka sida

  Alla med normal genomsnittsintelligens måste vid det här laget inse att gänget som härjar här och som formar nejtillpiraters hängivna supporterskara – varav flera har utnämnt sig själva till experter av olika slag – *lol* – inte är mycket att hänga i julgranen och att de titt som tätt hänger sig åt hårresande illa underbyggda argument och rena tokerier – som t ex att PP skulle vilja begränsa den fria marknaden med politiska beslut – ett argument som författaren – den enfaldiga idioten Thomas – betitlade som kanske det viktigaste argumentet mot PPs politik – *lol* – Sedan har vi språkexperten med ett highschool examen från USA som fortfarande hävdar att ordet author enbart kan betyda författare och att alla lexikon som säger att det även kan betyda upphovsman måste ha fel – *lol*

  Det märks också att nejtillpirater är en aning frustrerad idag – nu när det främsta målet för hans hat – Rick Falkvinge – har försvunnit från scenen och uppmärksamheten och när Piratpartiet – som bara fick 0,7% av rösterna – knappast gör något väsen av sig – Återstår bara några larviga inlägg om Sifo och PPs servrar och gör nejtillpirater stort väsen av att han har skrivit ett inlägg som har försvunnit – *lol* – Man måste ändå konstatera att nejtillpirater har tappat stinget en aning – Det är inte lika lätt för honom nu att skriva brandtal – där han återigen får gapa snyltare – fuskare – giriga – snåla – pedofiler – kommersiell skala – potentiella förluster – snatterier – ICAhandlaren – stjäla hundralappen mm av hans enfaldiga standardargument – På sätt och vis tycker jag synd om den patetiska nejtillpirater – vad skall han göra i fortsättningen? – Hans livsverk som drog så många fler debattörer än Falkvinges blogg – håller nu sakta men säkert att tyna bort! – *snyft*

  • Nu har du trollat dig fram till ett svar, för skojs skull så ska jag svara denna gång fast du inte förtjänar detta.

   Du lägger väldigt mycket tid på att försöka misskreditera dina meddebattörer, samtidigt som du lägger större delen av din tid på att misskreditera dig själv via din fula debattstil.

   ”Det märks också att nejtillpirater är en aning frustrerad idag – nu när det främsta målet för hans hat – Rick Falkvinge – har försvunnit från scenen och uppmärksamheten och när Piratpartiet – som bara fick 0,7% av rösterna – knappast gör något väsen av sig ”

   Varför skulle det göra mig frustrerad? Det gör ju snarare att det är mindre behov av att jag skriver inlägg här, PP är i en nedåtgående spiral och jag kan nöja mig med att kolla läget då och då. Och jag har så många gånger kommenterat att jag INTE hatar vare sig Falkvinge eller Piratpartiet. Jag ogillar deras politik och utspel, det finns inget mer än så. Jag har mer respekt för Anna Troberg för även om hon i grunden för samma politik så är hon mycket mer nyanserad men vad hjälper det när partiet är på dekis. Även Christian är oftast hyfsat nyanserad om man jämför med Falkvinge.

   ”Hans livsverk som drog så många fler debattörer än Falkvinges blogg – håller nu sakta men säkert att tyna bort! ”

   Livsverk? Knappast, bara en fritidssysselsättning. Förresten är det fortfarande mer aktivitet på min blogg än i Falkvinges, Engströms, Trobergs eller PPs, även om en alltför stor del består av ditt trollande.

   Ingen blir mer glad än jag när denna blogg inte längre behövs. Men vad ska du göra om jag stänger ner den? Var ska du trolla istället då? Förresten är det bra om den finns kvar även om det inte längre är någon aktivitet, den fungerar som en del av historieberättelsen kring PPs uppgång och fall. Sen kan vissa personers deltagande här även ge mer än tillräckligt stoff för en doktorsavhandling i psykologi…

   • Det verkar som jag har trampat på en öm tå – för nejtillpirater nedlåter sig att svara mig – trots att jag – efter hans egna bedömningar – inte förtjänar det – dock lyser några välgrundade argument mor fildelning – en reform av upphovsrätten och specifika punkter i Piratpartiets program med sin frånvaro

    Istället kritiserar nejtillpirater min stil och säger:
    Du lägger väldigt mycket tid på att försöka misskreditera dina meddebattörer, samtidigt som du lägger större delen av din tid på att misskreditera dig själv via din fula debattstil.

    Det kan måhända vara sant – men jag behandlar en debattör alltid med respekt först – vilket jag också gjorde när jag mötte nejtillpirater – så länge han kan föra ett logiskt resonemang och kan komma med välgrundade argument

    Jag svarar dessutom aldrig med bara utskällningar – utan de är alltid inbäddade i utförliga svar där jag visar hur enfaldig en kommentar från en meddebatör är – Dessutom svarar jag alltid – och ofta mot bättre vetande in – på dom mest horribla argument – Förövrigt kan jag bara konstatera att jag absolut inte är ensam om en ”ful debattstil” – men nejtillpirater är antagligen blind för vad hans polare här på bloggen kan vräka ur sig när de blir svarslösa

    nejtillpirater säger
    Varför skulle det göra mig frustrerad? Det gör ju snarare att det är mindre behov av att jag skriver inlägg här
    Tja – alla vi som har följt nejtillpiraters karriär här som Falkvinges – Piratpartiets – fildelarnas dråpare – *lol* – inser att det kommer att bli väldigt lite av snyltare – fuskare – giriga – snåla – pedofiler – kommersiell skala – potentiella förluster – snatterier – ICAhandlaren – stjäla hundralappen mm i fortsättningen – och det är ju positiv för alla läsarnas psykiska hälsas skull

    nejtillpirater påstår också
    Och jag har så många gånger kommenterat att jag INTE hatar vare sig Falkvinge eller Piratpartiet. Jag ogillar deras politik och utspel, det finns inget mer än så

    Men om man bläddrar igenom nejtillpiraters blogg – och då behöver man enbart skumma igenom rubrikerna – så förstår man snart att det som driver nejtillpirater inte är en lust att debatterar en ståndpunkt – utan att allt han säger är hatpropaganda mot Falkvinge i första hand (för att stackars liten har blivit utesluten från Falkvinges blogg) och allt som kan associeras med honomnejtillpirater har ingalunda någon önskan att debattera sakfrågorna – för där står han sig slätt – Nej – det han är ute efter är att insinuera och baktala Falkvinge och i förlängningen även fildelare. – nejtillpirater har aldrig i denna blogg med ett logisk resonemang och välgrundade argument förklarat/försvarat vaför han är så emot fildelning – fildelare – en reform av upphovsrätten och Piratpartiets program annat än med larviga påståenden som att fildelning är som snatterier – sno hundralappar mm osakligt samt krydda dessa med snyltare – fuskare – giriga – snåla – pedofiler – kommersiell skala – potentiella förluster – snatterier – ICAhandlaren – stjäla hundralappen mm – men att beskylla andra för att trolla och personangrepp det är absolut en av nejtillpiraters starkare sidor

    Jag bara frågar dig nejtillpirater – om inte det är enfaldigt – vad är? – Dina inlägg är till och med flerfaldigt värre än vad lobbyorganisationerna har lyckats prestera – vilket inte säger lite. – Hur kan man respektera en sådan ”debattör”?

    nejtillpirater säger:
    Ingen blir mer glad än jag när denna blogg inte längre behövs. Men vad ska du göra om jag stänger ner den? Var ska du trolla istället då?

    Bekymra dig inte om mig nejtillpirater – ingen blir gladare än jag att slippa läsa din dynga och gång efter gång med logiska resonemang – fakta och oberoende vetenskapliga resultat – tillbakavisa allt skit du skriver – Den enda anledningen till att jag kommer hit är inte som du så fint uttrycker det för att ”trolla” – det klarar du av så bra själv – utan för att vid sidan av dina lögner och skit visa läsarna sanningen om alla dina enfaldiga uttalanden

    Och ja:
    Förresten är det bra om den finns kvar även om det inte längre är någon aktivitet, den fungerar som en del av historieberättelsen kring PPs uppgång och fall. Sen kan vissa personers deltagande här även ge mer än tillräckligt stoff för en doktorsavhandling i psykologi…

    Din historieberättelse kommer säkert att imponera av läsarna i framtiden – och vem vet – användas på högskolorna som dåliga exempel på retorik. – Och ja – Jag är säker på att din intelligens räcker till och blir över för att skriva en doktorsavhandling – Alla dina intelligenta inlägg på bloggen här visar det klart och tydlig – och då får vi ännu en expert att glädja oss åt som kan uttala sig med hela sin tyngd – *lol*

  • Donsnans text (och 7 års förhållande) om dubblerandet av ett enfaldigt användande av epitetet enfaldig idiot blir om igen en beskrivning av Donsan som om och om nyttjar just det uttrycket.
   Donsan som i sin egen text klart och tydligt konstaterade att han själv är en enfaldig idiot genom att anse Nejtillpiraterna varandes just detta på grund av texter gällande ett försvinnande litet parti. Donsans text resulterande med öronbedövande tydlighet i att Donsan utnämt sig själv till en enfaldig idiot, att Donsan efter detta retoriska klavetramp inte har förångats blir även det en verifikation, av att det han väljer att kalla andra, som mest speglarDonsans egen person.

   • ”Oj mkt text att täppa luckorna med, så kanske inte nån ser de allra pinsammaste argumentfelen. Ja sannolikheten att folk inte ser dem ökar väl med texmassan”, tänker tydligen Sten.

    ”Kanske blir det även bättre om jag använder krångligt och pretentiöst språkbruk. Ja lika bra att testa när jag ändå är igång med undanmanövern.”

   • *lol* @ den enfaldiga idioten Sten

    Som dom säger på engelska – när ens motståndare klart och tydligt har bevisat ens poäng och därmed har gjort bort sig totalt:

    I rest my case – *lol*

 17. Ärligt…O faktiskt…

  Piraten o sladdbarnet Sten…

  Jag har ju inte sagt mycket här…

  Men efter att läst igen en hel del här…

  Varför bemödar ni er ens att säga nåt??

  Du Sten tex…Säger du nåt överhuvudtaget så är det ju för det mesta ologiskt o dessutom oförståbart….
  Ju mer du säger ju mindre lyssnar nån på dig överhuvudtaget.
  Att du VILL försöka vara intelligentare än Donsan har inget med att göra att du skulle vara populärare ju!

  Att du VILL vara det gör dig ju bara mer kymig ju…
  Wannabe som inte vet vad dom pratar om ÄR inte populära…Tyvärr tror du det…

  Ärligt Sten…Du har än idag inte kommit med ett enda jota till fakta till nåt svar Donsan frågat om, utan bara kommit med dumma o otrevliga kommentarer, precis som Piraten Himself…

  Så, en påminnelse från en oförstående ifrågasättare:

  Varför inte lägga ner?

  Ju mer du Sten o Piraten pratar på, ju mer gillar jag PP…( O ÅTERIGEN PIRATEN!!!!!!! JAG ÄR INTE PIRAT!!!..Har aldrig vart det hittils…Men…Du jobbar på det !!…Verkligen!!!!)…

  Ha det
  Jan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: