Piratpartiets ledare Rick Falkvinge anklagas för valfusk

Piratpartiets ordförande Rick Falkvinge skickade ut ett nyhetsbrev med sina rekommendationer om hur medlemmarna skulle rösta i en votering – samma dag som mötet ägde rum.

”Det är kvalificerat valfusk”, säger Klara Tovhult, ledamot i Piratpartiet.

Se artikel i SvD.

Det finns en hel del intressant att läsa i Piratpartiets forum.

Piratpartiet är ett parti under upplösning och Falkvinge lär inte få vara kvar länge till efter diverse fuskförsök, pedofilkramande mediafiaskon m.m.

Annonser

25 svar

 1. Hoi! Vi trodde nästan du hade dött. Skönt att se att den gamla flamman fortfarande flamberar flamboyant så här i novembermörkret. 😉

  • Kul att du uppskattar mina insatser… Så länge det finns dödsryckningar hos PP så kan det ju motivera viss aktivitet från min sida.

   Det finns ju knappast längre ett hot vad gäller att piratpartiets politik som i första hand gynnar kriminella, fuskare och snyltare skulle bli verklighet. Men dödsryckningarna kan ändå vara värda att studeras på en metanivå.

 2. Din profetia om PPs upplösning verkar tyvärr vara ditt eget önsketänkande, men när förutspår du att partiet är borta?

  • Det är inget önsketänkande, behövs PP så kommer de att finnas kvar i en eller annan form. Vi lever i en demokrati. Men förr eller senare tror jag att PP kommer att omnämnas tillsammans med Ny Demokrati, Junilistan , Fi m.fl. f.d. partier som inte längre finns kvar eller är på dekis.

   • ”Vi lever i en demokrati”

    Skrattretande att hora detta ifran dig. Du ar den som totalt IGNORERAR att en majoritet av svenska folket fildelar eller laddar ner upphovsrattsligt material. Anda sa har du mage att saga att detta ar fel aven da det uppenbart pagar en utspridd civil olydnad bland medborgarna. Ar detta vad DU kallar demokrati?

    • Inte ens de mest optimistiska piraterna hävdar att fler än 2 miljoner svenskar enligt någon definition fildelar illegalt. Det finns nu knappt 9,4 miljoner svenska medborgare. Om detta är din version av en majoritet har du avsagt dig din rätt att ha åsikter om demokrati – om du medvetet ljuger undrar jag vad du försöker åstadkomma med det.

     För övrigt så skulle inte ditt resonemang vara värt vatten ens om det stämde. Fortkörning blir inte lagligt även om det är så att de flesta svenskarna någon gång kört för fort eller åkt med någon som gjort det.

     Det jag är mest nyfiken över är: Vad tycker du om innehållet i själva inlägget, om Klaras åsikt att Falconwing ägnat sig åt kvalificerat valfusk? Att mötespresidiet kände sig tvingade att ajournera mötet i en hel månad pga Dick Gregers agerande?

     • ”Inte ens de mest optimistiska piraterna hävdar att fler än 2 miljoner svenskar enligt någon definition fildelar illegalt.

      Nu visar Bocken hur lite han vet igen. Fildelar behover INTE endast betyda att dela filer pa Internet. Fildelning sker fortfarande genom att branna till CD/DVD, kopiera till externa HDD, LAN m.m. Inte alla som tar del av upphovsrattsskyddadt material illegalt laddar ner detta fran Internet sjalva eller ens delar materialet online. Majoriteten av svenska folket fildelar med varandra, det ar bara fakta. Fraga dig sjalv om de du kanner ar majoritet av de som delar upphovsrattsskyddat material eller ej. Jag har en kansla av att du inser att de tillhor den tidigare kategorien.

     • Frågan är om majoriteten av Sveriges befolkning ens bryr sig om musik. Jag har en känsla av att du pratar i nattmössan.

     • ”Frågan är om majoriteten av Sveriges befolkning ens bryr sig om musik.”

      Musik? Vem f-n snackar om musik? Musik ar endast en VALDIGT liten del av fildelandet. Numer ar det tv-serier och filmer som star for den stora delen av fildelandet. Att du direkt associerar fildelande till musik visar att du inte ar sa insatt i amnet. Ergo: du ar den som pratar i nattmossan, inte jag.

     • Om fildelning är rätt eller fel är ju en fråga. Redan där tycker många att det är rätt och många andra är osäkra. Hur allvarligt det då anses vara bland de som tycker det ska vara olagligt är nästa fråga. En tredje fråga som följer naturligt är vilka metoder att se till att lagen efterlevs är okej enligt det ”allmäna rättsmedvetandet” utifrån uppfattningen av hur allvarligt detta brottet anses vara. Alltså vilka negativa konsekvenser får oskyldiga lov att stå ut med för att folk som fildelar ska kunna åka fast?

      Jag tror att den övervakning och de integritetsintrång på oskyldiga som nu sker i syfte att komma åt fildelning inte ens skulle ha folkligt stöd för att lösa vissa typer av våldsbrott eller andra brott som de flesta tycker är väldigt allvarliga.

     • Ytterligare en fråga är hur pass mycket man anser sig påverkad elller inskränkt av metoder för att upprätthålla lagen. IT-samhället för med sig nya förutsättningar och människor anpassar sig ganska snabbt och även om man är mycket negativ när förändring sker så svänger majoriteten ofta över till att stödja.

      Ett exempel på detta är kameraövervakning, där en majoritet av svenskarna vill ha mer kameraövervakning än idag. Motsvarande anpassning kommer att ske vad gäller Ipred och datalagring.

      Det piraterna inte förstår och kan ta ansvar för är att det är deras egna handlingar som driver fram krav på mer övervakning. Ett ansvarslöst beteende helt enkelt.

     • Kameraövervakning får du inte fast några fildelare med. Det kränker inte heller folks kommunikationsfrihet och integritet i det egna hemmet. Förstår inte varför du tar upp det till diskussion.

      Du får nog ta och motivera vad det har med övervakning på internet att göra.

      Det är ju inte piraterna som driver fram övervakningslagar utan det är antipirater och andra lobbyister. Vad övervakningslagarna i sin tur gör är att förmå teknikgurus att utveckla nya krypterings och anonymiseringsverktyg till såväl fildelning som annan verksamhet – vilket kommer göra det ännu lättare för pedofiler och andra kriminella att gömma sig på internet.

      Ytterligare en aspekt är företagens möjlighet att hålla sin verksamhet och kommunikation konfidentiell. Övervakar vi internet så kommer fler och fler börja kryptera. Såväl företag som privatpersoner. Du kommer få svårt att förbjuda privatpersoner att kryptera, men inte företag ( vi har som bekant företagarfrihet).

 3. ”En storm i ett vattenglas” är likväl en en storm, om än i ett vattenglas. I ett parti som knappt fick fler röster i valet än så många som får plats i ett vattenglas, är en ”en storm i ett vattenglas” ingen skitsak. Det är som om hela jorden rämnat under dem.

 4. Det glädjande att så många Piratpartister – inkl styrelsemedlemmar – reagerat starkt emot partiledarens agerande, och detta oavsett om de hållit med honom i sakfrågan eller ej.

  Det är ju inte bara så att Rick har utnyttjat sin ställning för att få igenom sitt förslag – han har ju dessutom tidigare kritiserat andra (förtroendevalda) som utnyttjat officiella kanaler för att få igenom sina åsikter. Hyckleri på högsta nivå att kritisera andra för maktmissbruk för att sedan göra exakt samma sak själv när det passar honom.

  Det här känns lite som att titta på ”Americas funniest home videos”. Man vet att folk kommer att göra sig illa, men man kan inte sluta titta.

 5. Det är ju lite tråkigt att såna interna maktkamper sker på så smutsiga vis, men det är ju knappast unikt för oss piratpartister. Samma fenomen sker i alla politiska partier. Man försöker utnyttja sin ställning för att få utökad makt och större förtroende, med mer eller mindre ”fula” knep. Sen är det inte sällan som partier försöker infiltreras av utomstående intressen och då är det naturligtvis fullkomligt oundvikligt med denna typen av gruff.

 6. Haha, oj försöker infiltreras. Att några andra försöker infiltrera alltså ;D

  • Fast det är ju knappast fallet här 😉

   • Låt oss säga såhär. Antingen har du kunskap om det och vet vad du pratar om ( om du har inside info från antipirat-organisationer ) eller så spekulerar du bara. 😉

 7. Som andra redan skrivit; kul att bloggen hålls vid liv om än sporadiskt!

 8. Det här är väl egentligen inte värre än vad som förekommer inom andra partier. I vanliga fall hade jag inte rört en min över det är, men problemet är ju att hela Falkvinges politiska karriär bygger på att klaga över hur hopplöst korrupta alla andra politiker är och hur mycket bättre han är själv. Därför blir det extra slående när han gång på gång missbukar sin egen position.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: