En ovanligt bra slutdebatt i svt – som tur var utan Piratpartiet

Kvällens slutdebatt i svt var ovanligt lyckad. Piratpartiet hade förstås velat vara med, liksom SD. Men det var verkligen tur att Piratpartiet inte var med. Det är svårt att tänka sig vad Rick Falkvinge skulle ha kunnat åstadkomma, annat än att skämma ut sig och ta värdefull tid från de viktiga frågorna:

Jobben – ingen åsikt.
Skolan – ingen åsikt.
Vården – ingen åsikt.
Miljön – ingen åsikt.
Osv.

Hur många tillfällen hade det funnits att klämma in det där med att det ska vara lagligt att tanka filer på andras bekostnad? Eller att Pirate Bay ska få fortsätta att tjäna pengar på massiv förmedling av piratkopiering via reklamintäkter?  Eller historier om isutkörare och kylskåpsskatt? Eller att innehav av barnporr ska vara en mänsklig rättighet? Eller att man ska ha obegränsad integritet för kriminella, fuskare och snyltare? Valet 2010 är för viktigt för att slösa bort viktig tid på sådant. Det var då för väl att Piratpartiet inte var med.

Om någon mot förmodan tycker att Rick Falkvinge hade passat in så kan man ju titta på inslaget från svt:s debatt igår och tillhörande eftersnack. Rick Falkvinge beter sig närmast som en rabiessmittad hund, han går på stenhårt och tuggar nästan fradga. Johan Pehrson (fp) beter sig tämligen sansat och begripligt men ingen kan väl ta Rick Falkvinge på allvar? Dessutom påstår han felaktigt att ”det finns ingen som tjänar pengar på fildelning någonstans”. Detta är fel, det framgår att Pirate Bay drivs i kommersiellt syfte enligt domen i tingsrätten. Och Piratpartiet levererar bandbredd till Pirate Bay i syfte att vinna röster, partistöd osv, de har alltså också tänkt sig att tjäna pengar på fildelningen indirekt.

Faktum är att det andra klippet med eftersnacket är mycket illustrativt vad gäller skillnaden mellan hur en ansvarsfull och hederlig medborgare (representerad av Johan Pehrson) och en ansvarslös och girig pirat (representerad av Rick Falkvinge) tänker. Och senaste opinionssiffrorna på 0.7% som presenterades i debatt tyder ju på att allmänheten faktiskt inte delar piraternas åsikter. Dags att lägga ner denna lekstuga efter valet!

Annonser

69 svar

 1. Rösta på Sverigedemokraterna. Tack 🙂

 2. ”Dessutom påstår han felaktigt att ”det finns ingen som tjänar pengar på fildelning någonstans”.”

  Det han påstår är att av FILDELARNA så finns det ingen som tjänar pengar. Dvs, de som faktiskt utför själva fildelningen. Det är ju ideellt.

  För övrigt tycker jag Rick ägde totalt i debatten. Tack för länkarna, de ska jag sprida vidare. Du ”glömde” början av eftersnacket då experterna fick säga sitt:
  http://svtplay.se/v/2140033/debatt/eftersnack_med_sd__pp_och_fi?sb,k103453,1,f,-1

  • Varför anses fildelning som ideellt? Fildelning är inte att ge någonting utan att få någonting tillbaka, det är ju uppenbart vad fildelare (om vi nu pratar om oetiska sådana) anser sig få ut av att vara fildelare (gratis allt). Kan knappast räknas som ideellt i någon annans värld än piratens.

   Vad gäller blogginlägget är det ett nöje att läsa det, som alltid 🙂

   • Tackar!

    Håller med om att det är en märklig definition på ideellt. En fästing sysslar väl också med ideell verksamhet då eftersom den inte betalar för blodet som den tar olovligen.

    Ideell för pirater = parasiterande för hederliga människor

    • Jag tycker inte vi ska använda begrepp som kommersiellt eller icke-kommersiellt när det gäller fildelning. En verksamhet kan vara kommersiell utan att alla handlingar som verksamheten genererar blir kommersiella.

     Är att läsa gratistidningen Metro en kommersiell handling t.ex? De flesta skulle nog inte anse det. Men tidningen är naturligtvis kommersiell eftersom den förväntas bära sina kostnader genom reklam. Är att skicka ett privat mail en kommersiell handling? Nej, det låter konstigt. Men ändå genererar alla världens mail miljardbelopp till kommersiella verksamheter.

     Det är samma sak med fildelning. En massa människor tjänar pengar på fildelningen. Men eftersom det inte sker en enkel transaktion mellan en säljare och mig som kund, så tror vissa att ”fildelningen inte är kommersiell”. Det är att förenkla världen enormt.

     Att kalla våra handlingar antingen kommersiella eller icke-kommersiella gör inte att vi förstår världen bättre. Det är en förenkling av världen som bara piraterna och andra populister vinner på.

 3. Ganska ironiskt att NTP lankar till svt debatterna med tanke pa just hur starkt han ar emot fildelning av upphovsrattsskyddat material. Du vet val att svt’s material ar upphovsrattsskyddat NTP?

  NTP ar en fuldelare som han sa garna kallar alla andra. LOL

  • Du vet mycket väl att det är tillåtet att länka och ingen skulle väl ifrågasätta att en privatperson från sin blogg länkar till ett debattprogram om valet.

   Däremot är det bevisat i tingsrätten att Pirate Bay har ett uppsåt att bryta mot upphovsrättslagen för ekonomisk vinning. Du måste lära dig att se skillnaden.

   • De fälldes inte för brott mot lagen utan för något så luddigt som ”medhjälp till brott mot…”. Ungefär som att söka fälla blocket för medhjälp för att någon lyckats begå ett brott genom att sälja något olagligt där. De borde rimligtvis vara medvetna om att en viss andel av annonserna där rör stulet gods och lurendrejerier. Och de tjänar också pengar på verksamheten…

    • Blocket har regler som annonsören måste följa, annonserna granskas innan de publiceras, man kan anmäla olämpliga annonser och de tas bort. En enorm skillnad mot Pirate Bay som säger sig endast ta bort torrentfiler om de har annat innehåll än vad som uppges.

   • ”Du vet mycket väl att det är tillåtet att länka”

    Jassa? Ar det? Sen nar da? TPB har bara lankar i form av torrent filer. Fragade du svt om lov innan du lankade till dessa video klipp? Betalade du for att anvanda dom? Du ar ju den som alltid i hog stamma skriker att man inte ska kunna konsumera gratis. Tycker bara det luktar lite dubbelmoral fran din sida har. 😉

    • Väl talat YesToPP! Visst är det väldans kul! Jag fattar inte heller hur NTP resonerar. Han verkar inte ha någon som helst koll på det han ständigt har åsikter om. Läs på, gör om och gör rätt!

     Om man fick länka hur som helst så hade TPB-killarna och alla andra som länkar till upphovsskyddat material gått fria direkt men så är inte fallet. Hur många bloggare har inte varit tvungna att ta bort länkar till upphovsrättsskyddat material efter påtryckningar från diverse mediabolag? Vi snackar tusentals och åter tusentals.

     Du kanske ska betala för dig eller åtminstone fråga nästa gång innan du ”stjäl” NTP!

     Och dessutom kommer TPB-rättegången att tas om i hovrätten så vi är tillbaka på ruta ett. Du är ingen domare så lägg ner ditt trams NTP!

     Det tyngsta argumentet mot fildelning som de etablerade partierna (S, M, FP, C, KD) ständigt har framfört är att fildelarna tjänar pengar på att dela filer men det är ju bara trams. Och det vet man bara man är det minsta insatt. Dessutom tjänar mediabolagen grova pengar på kassettavgiften. All lagringsbar media har en skatt där mediamaffian roffar åt sig en stor del av kakan. Den ersättningen borde inte gå till någon äcklig mellanhand utan direkt till kulturutövarna istället.

     • Det är nog du som får läsa på. Jag har länkat till ett debattprogram som ligger på YouTube. Det är public service som bekostat detta, alltså skattebetalarna. Har du synpunkter på om det bör ligga på YouTube så kan du anmäla klippet.

      När det gäller Pirate Bay så framgår det mycket tydligt av tingsrättsdomen att de har haft ett uppsåt att tjäna pengar på massiv medhjälp till brott mot upphovsrättslagen. Det finns även bevis på stora reklamintäkter. De har inte bara länkar till någon annan sida utan de har dedicerad söktjänst, torrentdatabas och tracker (det senare kan man dock diskutera om det gäller idag). Läs domen så framgår det mycket tydligt vad som är skillnaden.

      Kassettskatten uppväger knappast inkomstförlusterna för all nedladdning. Den är alldeles för låg med tanke på hur mycket folk tankar ner och kan lägga på exempelvis en iPod. Och på hårddiskar i hemdatorer eller lösa hårddiskar utgår inte en krona i kassettskatt. Det köps inte så mycket tomma CD/DVD längre.

      Och angående pengar till äcklig mellanhand så är det märkligt hur äckliga man anser att de som försett snytarna med all musik och film är. Det är väl ändå höjden av otackamhet! Om något är äckligt så är det alla snyltare som låter ärliga människor betala även för snyltarnas konsumtion av media. Fy fan!

     • ”Jag har länkat till ett debattprogram som ligger på YouTube. Det är public service som bekostat detta, alltså skattebetalarna.”

      Huh??? Hur resonerar du nu? You Tube ar INTE public service. Det ar en privatagd tjanst. Sedan tror jag inte usern ”minimalister” ar den som ager rattigheterna for detta klipp heller.

      ”Har du synpunkter på om det bör ligga på YouTube så kan du anmäla klippet.”

      Det roliga har ar att du resonerar PRECIS likadant som TPB gjorde. Dom sa att de bara lankade till nagot som en annan delat ut. Da ar du alltsa skyldig till medhjalp da eller?

      ”framgår det mycket tydligt av tingsrättsdomen att de har haft ett uppsåt att tjäna pengar på massiv medhjälp till brott mot upphovsrättslagen”

      Tingsrattsdomen har INGEN talan da fallet ska tas upp i hovratten. Hur manga ganger maste man forklara detta FAKTUM for dig NTP?

      ”Kassettskatten uppväger knappast inkomstförlusterna för all nedladdning. Den är alldeles för låg med tanke på hur mycket folk tankar ner och kan lägga på exempelvis en iPod”

      Du kanske missade den har artikeln forra aret?

      http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/musik-har-aldrig-lonat-sig-battre_2848569.svd

      ”Om något är äckligt så är det alla snyltare som låter ärliga människor betala även för snyltarnas konsumtion av media.”

      Sa ar du da en acklig snyltare nu nar du lankar till upphovrattsskyddat material utan att betala for dig? Det ar ju sa du resonerar.

     • Så du ser ingen skillnad på att dela ut eller ladda ner kommersiell musik, film eller spel och att länka till ett klipp på YouTube, en fullt modererad sida? Klippet jag länkar till är dessutom fullt tillgängligt på Svt Play och är ett debattprogram kopplat till valet, ingen skulle kunna tjäna pengar på att sprida detta. Det kostar inga pengar att se det. Det ligger i allmänna intresset att se detta inslag som är gjort av public service på skattebetalarnas bekostnad.

      Ser du inte skillnaden så tror jag att det är meningslöst att debattera den skillnaden vidare med dig. Återigen, har du synpunkter på om detta inslag inte ska finnas på YouTube så förutsätter jag att du anmäler klippet till YouTube eller kontaktar Svt.

      Du vet mycket väl också att om man anmäler upphovsrättsskyddat material till Pirate Bay så gör de inget åt saken, om det görs av en upphovsman så kan det möjligen resultera i förslag angående vilken batong som är lämplig att utöva ”sodomi” på sig själv med, enligt det som framgår av deras sida.

      Undrar vilket ljud i skällan du har ikväll när fiaskot är ett faktum.

     • ”en fullt modererad sida”

      Nu ljuger du. Den ar delvis modererad. De kollar INTE alla uploads, utan kollar bara de som far ett antal anmalningar pa sig.

      ”dessutom fullt tillgängligt på Svt Play och är ett debattprogram kopplat till valet, ingen skulle kunna tjäna pengar på att sprida detta”

      Ar klippen ”embedded” pa SVT Play eller kan man lanka till det direkt? I sa fall, varfor lankade du inte till SVT Play istallet for You Tube? Att man ev. inte kan tjana pengar pa detta ar totalt irrelevant som du sjalv pratat om gang pa gang. TPB till exempel har inte (om de nu tjanat nagra pengar overhuvudtaget forutom for att tacka server drift kostnader) tjanat nagra pengar pa det upphovsrattsskyddade verk som anvandare delat ut. De enda pengar TPB fatt in ar via REKLAM. De har inte salt upphovsrattsskyddat material t.ex. Manga You Tube anvandare och bloggare far betalt om de har mycket traffik eller lasare. Vi vet inte om du far betalt for att blogga. Du kan neka till detta, men vi kan inte fa bevis for detta. Sa om du nu ev. far betalt for att blogga, da tjanar du pengar pa detta och far in pengar pa ett blogginlagg som innehaller upphovsrattsskyddat materiel. Sa i dina ogon sa bor du vara lika skyldig som TPB.

      ”gjort av public service på skattebetalarnas bekostnad”

      Nu har du fel igen. Det ar INTE skattebatalarna som finansierar svt, det ar tv-licens betalarna.

      http://svt.se/2.60806/1.707582/hur_finansieras_svt

 4. Piratpartiets harpande om 1984 och Storebror är speciellt lustigt i ljuset av att de utan konkurrens är den aktör som ägnar sig mest åt Newspeak. Jag menar, ”Fildelning är kärlek” … Hallå, ser de inte parallellerna till ”War is Peace” eller ”Freedom is Slavery”? Falkvingels påstående att ingen tjänar på fildelning är bara ännu ett exempel: Om jag tidigare betalade 200:- för film och musik, och genom fuldelning nu betalar 0:-, har jag inte tjänat någonting då? Möjligen skulle det lämpligaste verbet vara ”spara”, men att det är frågan om en ekonomisk vinst för fuldelaren kan minsta barn begripa.

  • Helt korrekt Ned och för att sätta sista spiken i kistan för försäljning av musik så skulle man (om Falkvinge fick sin vilja genom) bara behöva starta en ideel förening vars huvudändamål var att sprida musik film, böcker mm utan vinst.
   Samma sekund som den föreningen startades skulle inga skapare längre kunna tjäna pengar på kopior av sina verk då den ideella föreningen omedelbart skulle ha full rätt att distribuera allt skapat till alla individer på jordklotet utan någon ekonomisk ersättning till skaparen.

   • ”sätta sista spiken i kistan för försäljning av musik”

    Du kanske inte har hort? Forsaljning av skivor har OKAT. Till och med vinyl har okat. Detta i samma tidsalder som fildelning ar som storst. Hur forklarar du detta?

    • Mig veterligen har inte heller Falkvinges galenskaper blivit lag och därmed går det inte att starta ideell massdistribution. Däremot om Falkvinges galenskap skulle bli lag så skulle det per automatik blir lagligt att distibuera miljoner kopior av alla verk utan att betala för det.
     Så om den – för tillfället ökande skivförsäljningen – bevisar något är det att dagens lagar fungerar utmärkt.

     • ”Däremot om Falkvinges galenskap skulle bli lag så skulle det per automatik blir lagligt att distibuera miljoner kopior av alla verk utan att betala för det.”

      Det sker redan idag, sa det hade inte gjort nagon storre skillnad. Det bohover inte vara en lag for att folk ska dela ut, det gor de redan.

      ”Så om den – för tillfället ökande skivförsäljningen – bevisar något är det att dagens lagar fungerar utmärkt.”

      Alltsa sa bevisar den att skivforsaljning fortfarande sker fastan illegal nerladdning sker i stor skala.

     • Det sker även cigarettförsäljning trots illegal dylik, det säljs fortfarande klockor trots en gigantisk piratmarknad. Det är dock oväsentligt.

      Om ideell massdistribution av alla inspelade verk till alla individer på jorden skulle tillåtas så blir värdet av inspelade produkter noll.
      Motsvarigheten är att vem som helst får distribuera och tillverka Pepsi, vem som helst får tillverka och sälja Levis , alltså totalt snurrigt i logik och retorik.

     • ”så blir värdet av inspelade produkter noll”

      Det ar redan vart noll. Sa det blir ingen skillnad dar. Det ar imateriella foremal vi pratar om, och de har i sig INGET varde.

     • Värdet är noll för en PP anhängare men inte för skaparen och verket tillhör skaparen inte PP anhängaren.

     • ”verket tillhör skaparen”

      Inte nodvandigtvis. Verket kan saljas. Varfor tror du MJ fick royalties for Beatles musik?

    • Försäljningen har ökat minimalt på ett år, men samtidigt sjunkit rejält jämfört med tiden innan fildelning fanns. Det är ingen slump att de flesta skivaffärer läggs ner.

     Källa på försäljningsstatestik av ljudbäraremedia 1990-2010, tack, för att bevisa att du har rätt !!

     Johnny

     • Direkt pinsamt svar. Kan du inte läsa min fråga ordentligt, så bör du vara så smart och inte besvara den….

     • ”Kan du inte läsa min fråga ordentligt”

      Atminstonde sa HADE jag en kalla. Mer an man kan saga om ditt inlagg. Undrar VEM som ar PINSAM igenteligen.

     • Du besvarade ju fortfarande inte min fråga; ”Källa på försäljningsstatestik av ljudbäraremedia 1990-2010, tack, för att bevisa att du har rätt !!”

      Att komma med en halvmesyr verkar vara typiskt PP. Är det en medveten strategi från PP ???

     • ”Källa på försäljningsstatestik av ljudbäraremedia 1990-2010”

      Bara for att fragar efter en SPECIFIK kalla, betyder det inte att du far denna kalla. Jag vet inte vad DN och SVD anvant for kalla med det ar ej intressant da det ar deras JOBB att formedla information. Jag anvande deras artiklar som mina kallor, men DU har inte lyckats visa EN ENDA kalla som motbevisar det.

     • Kallar du dessa 2 länkar för bevis på att vi vär tillbaka till tiden innan fildelning ?? Eller för att skivförsäljningen har ökat minimalt de 2 senaste åren ?? Så då är allting glömt ?? Brukar det vara en retorik som är gängse PP ??

     • @Svennis

      ”bevis på att vi vär tillbaka till tiden innan fildelning”

      Nej. Sa laga forsaljningssiffror lar vi inte ha igen.

      ”skivförsäljningen har ökat minimalt de 2 senaste åren”

      Om du inte visste det, sa ar det den FYSISKA skivforsaljningen vi pratar om. Om vi raknar in den digitala oxa, sa har forsaljningen okat enormt sedan 70-talet. Till och med 2008 nar vi sag en minskning av forsaljning av fysiska skivor, sa okade forsaljningen av digital musik (+30%) och royalties for digitala forsaljningar gick upp +74%. Forsalning av vinyl hade oxa ett rekord ar 2008 och salde $57 miljoner dollars.

      http://beatcrave.com/2009-04-27/recording-industry-releases-2008-sales-statistics/

  • ”Om jag tidigare betalade 200:- för film och musik, och genom fuldelning nu betalar 0:-, har jag inte tjänat någonting då”

   Om du inte hade ens funderat pa att se en film om det inte var for att du hittade den pa Internet, sa har du INTE tjanat nagot da du inte skulle ha spenderat nagot i vilket fall som helst. 0:- mot 0:-

   Nar det kommer till storfilmerna, sa har det ju visats gang pa gang att de som laddar ner filmer oxa ar de som koper.

 5. Böcker är upphovsrättsskyddade. Man får inte låna böcker och sedan kopiera dessa och sprida kopior. Man får inte kopiera filmer eller musik och sprida dessa. Det här vet varenda människa. Däremot har väl ingen blivit åtalad eller anmäld för att ha kopierat en, låt säga lånebok, för att använda kopian för egen läsning hemma. Ingen har heller blivit åtalad för att ha lånat en cd skiva och bränt av den för egen lyssning.

  Däremot finns det polisanmälningar (vad jag hört) mot privatpersoner som exempelvis satt i system att masskopiera studentlitteratur och sälja papperskopiorna (numera kanske det sker via pdf på nätet?) för lägre pris än den upphovsrättsskyddade boken kostar och på det viset tjänat mycet pengar. Olagligt.

  Piratpartiet säger att de vill ha samma regler på internet som det är IRL. Vad är deras problem, förutom att ”gratis är gott”? Det är inga enskilda privatpersoner som laddat ner enskilda filmer eller musik som blir polisanmälda och dömda.

  Ska nätet fungera som Piratpartiet vill och säger, det vill säga på samma sätt som RL. Ja, då begriper i alla fall inte jag deras svamliga och osakliga argument där de uppenbart vill att helt andra lagar ska gälla på nätet. Vet de själva vad de egentligen vill? Det verkar dessvärre inte så.

  Hoppas alla röstar på Alliansen och ska jag vara helt ärlig så föredrar jag Sverigedemokraterna om det vare ett val mellan dom och PP. Hoppas de som står i valet och kvalet också gör det. Själv röstar jag på alliansen imorgon. De är det enda alternativet för ett Sverige och som ser framåt. De rödgröna vill se bakåt och återgå till bidragssverige.

 6. Det är väl uppenbart för alla att det Rick Falkvinge gör är inte annat än sprida skräckpropaganda om att privatpersoner riskerar gå från hus och hem för att de laddat ner en låt eller film olagligt. Och det borde han skämmas för!

  • ”skräckpropaganda om att privatpersoner riskerar gå från hus och hem för att de laddat ner en låt eller film olagligt.”

   Detta ar inte propaganda. Detta har redan hant i USA, och som vi alla vet, ar det SAMMA bolag som stammer folk bade dar och har.

   • YesToPP: Om du inte vet att det är skillnad på en svensk stämning och en amerikansk lawsuit – inte minst i omfattningen av desamma, hur aggressivt advokatskrået i respektive länder tillåts agera och summorna det kan handla om – så är du antingen skrämmande okunnig eller direkt cynisk. Oavsett vilket är det definitivt skräckpropaganda du och Falkvinge ägnar er åt.

    • ”vet att det är skillnad på en svensk stämning och en amerikansk lawsuit ”

     Sa det ar darfor Amerikanska bolag nu kan stamma manniskor i Sverige genom proxy da eller?

     ”hur aggressivt advokatskrået i respektive länder tillåts agera och summorna det kan handla om”

     Har du sovit de senaste tva aren? Hur kan du ha missat aggressiviteten och de fantasisummorna som advokater och lobby verksamheter har begart? De har till och med fatt egen befogenhet att leka polis. Det ar mer an de far i USA.

   • Hur många har åkt dit och fått gå från hus & hem, i jämförelse med hur många som har tankat ner illegalt ?? Källa tack !!

    Johnny

    • Two words: Jammie Thomas

     • Kan du inte läsa innantill, ge fan i och bevara då…Men det bevisar bara att PP har ytliga argument som bara gör att PP och deras anhängare blir ännu mera pinsamma.

     • Du ar ju sa rolig Johnny-boy. Har du inte last nyheter de senaste aren? Da hed du vetat om att en massa privatpersoner har fatt skuldbelopp till media lobbyn i hundratusentals dollar. Jag har inte arkiverat alla lankar till dessa nyhetsartikler. Du ar valkommen att googla dom sjalv.

      ”bevisar bara att PP har ytliga argument ”

      Knappast mer ytliga an vad NTP och hans/hennes supportrar har.

     • Jo, komik är vad jag jobbar med annars. Jag har lärt mig mycket av PP’s argument. Argument som helt saknar grund och logik….Men du, YesTopp, du besvarar fortfarande INTE mina frågor….så där har man ju ytterligare en inspirtation. Men jag antar att du helt enkelt inte har vettiga svar och komma med…

     • ”Argument som helt saknar grund och logik”

      Nu ska jag leka dig ett tag.

      Kalla pa detta pastaendet tack.

      lol

      ”du besvarar fortfarande INTE mina frågor”

      Forst och framst sa fragar du en fraga som ar OMOJLIG att svara pa, da det inte finns nagra exakta siffror pa hur MANGA som har tankat ner illegalt. Sedan har jag inte tid att diariefora alla nyhetsinlagg jag laser genom aren. Du ar valkommen att soka pa Google och lar hitta en hel del skrack historier,

      ”Men jag antar att du helt enkelt inte har vettiga svar och komma med”

      Eftar att ha kollat runt lite verkar det snarare att jag ar den som har vettiga svar, du verkar ju bara stalla fragor. 😉

     • Men det är ju inte jag som påstår att skivförsäljningen ökar p.g.a fildelningen. JAg förnekar tvärtom detta, så det är ju du som får komma men bevisen, eller hur ??Du får ge fan i och börja smutta på spriten tidigt denna söndag. Det är en viktigt dag idag vettu….

     • ‘Men det är ju inte jag som påstår att skivförsäljningen ökar p.g.a fildelningen”

      Vem har sagt p.g.a.? Det ar endast du. Jag sager TROTS fildelning.

      Jag gav dig tva lankar som ar fran oberoende kallor som visar att skivforsaljningen har OKAT tva ar i rad. Detta trots att fildelningen okat.

    • Intressant. Inga exempel på svenskar som fått gå från hus och hem. Det beror helt enkelt på att det inte finns någon svensk som laddat ner en film eller låt som tvingats till det.

     Piratpartiets skräckpropaganda är patetisk. Om några timmar vet vi om det var lyckat…eller inte..

     • Japp. Vad var det jag sa. Människor köper inte PPs skräckpropaganda som baseras på grova överdrifter och ofta ren lögn! 🙂

      Gott att det iaf finns lite förnuft kvar i väljarkåren.

      Nästa steg är att smilfinken CE och HAX åker ut med huvudet före från EU-parlamentet. Vad har de gjort mer än inkasserat sina löner och traktamenten? Bort, väck med dom.

     • ”Vad har de gjort mer än inkasserat sina löner och traktamenten”

      Du ar ju inte riktigt klok. De andra svenska parlamentarikerna da? Man har inte hort ett ljud ifran dom. Ska de da oxa bort, eller ar det bara piratpartiets representanter som ska bort i din asikt?

      Vad tycker du om Cecilia Malmstrom? Det storsta hotet mot fria asikter denna sidan av diktaturerna.

 7. Oftast när en ”opinionsbildare” uttalar sig kan man anta att personen i fråga är påläst om ämnet. NTP är det inte..

  • Oftast när en politiker uttalar sig kan man anta att de har någon form av verklighets förankring men Falkvinge lever ju i sin egen lilla värld av konspirationer som inte har något med verkligheten att göra.

  • Alla håller nog inte med om detta.

   • PPS blindhet för hur de uppfattas av utomstående är slående och Falkvinges självbild kontra verkligeten är så extremt förvriden att jag blir fullkomligt övertygad om att PP åker ur EU – det är bara att låta Falkvinge uttala sig så ofta som möjligt så fixar han nästa nederlag helt själv.

    • Och som ett brev på posten gällande att inte leva i verkligheten lyckas Falkvinge och Troberg – i sitt ”totalt misslyckade efter valet tal” till PP anhängare – citera från just icke verkligheten.
     Falkvinge väljer att citera från Battlestar Galactica och Troberg från Terminator 2 och PP undrar varför de inte får fler väljare!
     Falkvinge höll ju för ett tag sedan ett litet tal som närmast går att likna en travesti på Vendetta – oturligt för Falkvinge så var det inte avsett som en travesti,, Falkvinge gjorde det på blodigt allvar http://www.youtube.com/watch?v=qxVYTvYc7Tg&feature=related

    • Jag är också helt övertygad om att de åker ur EU vid nästa val. De flesta har redan insett hur vansinnig deras politik är, 99.35% valde att inte rösta på dem i riksdagsvalet, det kommer att bli något liknande i nästa EU-val.

 8. nejtillpirater anser sig ha ett uppdrag och det är att skriva så mycket skit om pirater – Piratpartiet och dess företrädare och the Pirate Bay som han bara kan – I detta syfte är det inte väsentligt för honom och hans lila klick av följare att vara sakligt – Det räcker med halvsanningar – rena lögner och insinuationer

  Därför har inte hans inlägg ovan någon trovärdighet överhuvudtaget – och är det lönlöst att ”resonera” med honom och hans kumpaner – De kommer aldrig att ge sig hur ofta de än konfronteras med bevis eller logiska resonemang – De har alltid rätt – de väjer aldrig en tum

  Det enda man kan åstadkomma här är att avslöja deras taskspeleri och lögner och hoppas på att de som inte är så insatta i ämnet inser hur patetiska dessa människor i själva verket är – Låt oss titta på vad han har att torgföra här:

  Det är svårt att tänka sig vad Rick Falkvinge skulle ha kunnat åstadkomma, annat än att skämma ut sig och ta värdefull tid från de viktiga frågorna:

  Jobben – ingen åsikt.
  Skolan – ingen åsikt.
  Vården – ingen åsikt.
  Miljön – ingen åsikt.
  Osv.

  Tror nejtillpirater verkligen att SDs framgång berodde på att de hade några åsikter om dessa ting – Själklart inte – Folk som röstade på SD gjorde detta för att de gillade SDs främlingsfientliga budskap – inget annat – Det är betecknande att nejtillpirater hellre går till krig mot ett parti som förespråkar starkare grundlagar och som vänder sig mot demokratividriga lagar än att bekämpa ett facistparti som SD

  Hur många tillfällen hade det funnits att klämma in det där med att det ska vara lagligt att tanka filer på andras bekostnad?
  Detta är en åsikt för vilken nejtillpirater fortfarande inte har kunnat plocka fram några som helst bevis – så han har inget fog överhuvudtaget att skriva ”på andras bekostnad” om han med ”andra” menar upphovsmän
  Artists Make More Money in File-Sharing Age Than Before It
  Artisternas intäkter skjuter i höjden
  Olagliga fildelare köper mer musik
  Stor undersökning: Fildelning inget hot mot biobranschen

  Eller att Pirate Bay ska få fortsätta att tjäna pengar på massiv förmedling av piratkopiering via reklamintäkter?
  Notera att the Pirate Bay inte tjänar ett öre på den ”massiva förmedlingen” utan på reklamintäkter som går till driften av sajten – precis som t ex Google har en ”massiv förmedling” av både det ena och det andra och att de på samma sätt finansierar sin verksamhet med reklamintäkter – Med ”massiv förmedling” menar nejtillpirater torrentfiler som länkar en användare – dvs en privatperson – till en annan så att de – helt utan kommersiella vinstintressen – kan dela filer de själva förfogar över – dvs har på sina egna hårddiskar – med varandra – nejtillpirater vill gärna insinuera att detta är ett oerhört allvarligt brott – men vilken normal människa inser det löjliga i det hela – det är också därför att det inte finns någon som helst socialt tryck på fildelare från att sluta med sina aktiviteter – Alla har idag en god granne – en arbetskompis – en god vän – en släkt – ett barn eller barnbarn som ägnar sig åt fildelning – och så gott som ingen vettig människa ser något brottsligt i det

  Eller att innehav av barnporr ska vara en mänsklig rättighet?
  Här förvränger nejtillpirater sanningen – Vad Rick var emot var censur och undantag från yttrandefriheten – Han pekade på dem vansinniga konsekvenser som kunde uppstå om man började göra undantag från grundlagen

  Eller att man ska ha obegränsad integritet för kriminella, fuskare och snyltare?
  Integritet är en rättighet som skall gälla alla – Precis som i det verkliga livet skall alla ha rätt till integritet och kan man övervaka endast de som misstänks för brott – och då först efter domstolsbeslut – Sådana petitesser bryr sig nejtillpirater inte om – Han är villig att acceptera vilka facistlagar för Internet som helst bara de skadar pirater (dvs – 2 miljoner helt vanliga fildelande svenskar) – Piratpartiet och dess företrädare eller the Pirate Bay – nejtillpirater beklagar sig gärna över alla ”personangrepp” som ”pirattroll” utsätter honom för – men han anser sig fritt kunna angripa 2 miljoner vanliga fildelande svenskar och kalla dem för kriminella, fuskare och snyltare – Det visar bara vilken idiot (yup det var ett grovt personangrepp) han egentligen är

  Rick Falkvinge beter sig närmast som en rabiessmittad hund, han går på stenhårt och tuggar nästan fradga. Johan Pehrson (fp) beter sig tämligen sansat och begripligt
  Kan någon med en gnutta intelligens verkligen tro på nejtillpiraters fria tolkning av TV-debatten – Finns det verkligen någon som inte inser att ett uttryck som beter sig närmast som en rabiessmittad hund, han går på stenhårt och tuggar nästan fradga är ett personangrepp av det värsta slaget?

  Detta är fel, det framgår att Pirate Bay drivs i kommersiellt syfte
  Men så vid jag vet bedriver the Pirate Bay ingen fildelning själv – nejtillpiraters resonemang här är därför helt irrelevant

  Och senaste opinionssiffrorna på 0.7% som presenterades i debatt tyder ju på att allmänheten faktiskt inte delar piraternas åsikter.
  Återigen ett påstående som är helt gripen ur luften – Att majoriteten av folket inte har röstat på PP betyder inte alls att de inte känner sympati för PP idéer – Det betyder enbart att de ansåg att dessa frågor inte var så viktiga i ett val mellan dem 2 stora blocken – Alla undersökningar pekar på att majoriteten av folket vänder sig emot fanatiker som nejtillpirater och att de i stort sätt har accepterat den olagliga fildelningen och inte alls anser att detta är en ”brottslig handling” utförd av kriminella – fuskare och snyltare

 9. Antingen ljuger du eller så är du icke-påläst. PP har en skolpolitik, det hade du vetat om du faktiskt läst på lite istället för att bara anta.

  (Du kanske inte tycker det är en vettig skolpolitik, men det är en annan sak.)

  • Du har rätt i att PP har någon slags skolpolitik. Och att jag inte tycker att den är vettig. Jag tycker helt enkelt att den är för tunn och dålig för att kallas för skolpolitik. Men det är min egen tolkning.

   • På samma sätt anser jag att riksdagspartierna har en tunn skolpolitik då de bara tar ställning till när man ska få betyg, hur mycket pengar skolan ska få osv. Och inte vilken roll skolan ska få i samhället, vilket PP gör.

    Otraditionell politik är inte detsamma som oseriös. Snarare tvärtom.

 10. Undrar hur det kommer sig att ingen Pirat beklagat uthängningen av sextusen oskyldigt uthängda personer som har fått sina privatliv kränkta. Eller har de slutat värna privatlivet och integriteten på nätet?

  Uthängningen är ju dessutom utförd av deras webbhotell polare PRQ som hostar bla wikileaks.

  Väldans tyst där!

  • ”Uthängningen är ju dessutom utförd av deras webbhotell polare PRQ som hostar bla wikileaks. ”

   Visar hur lite du vet. Det var en KUND till PRQ som lade upp uppgifterna pa eget bevag. PRQ sager till SVD:

   ”PRQ kommer inte att ta ned informationen omedelbart utan inväntar kontakt från polisen, men Viborg beklagar eventuella begångna brott.

   – Det är tråkigt om det här har kommit ut och det är tråkigt med åsiktsregistrering. Strider det mot personuppgiftslagen och kunden inte tar ned det så gör vi det.”

   Ser inget fel i PRQs satt att hantera detta. De kan INTE slacka sidor hur som helst, det ar darfor de invantar kontakt fran polisen.

   ”Undrar hur det kommer sig att ingen Pirat beklagat uthängningen av sextusen oskyldigt uthängda personer som har fått sina privatliv kränkta”

   Det ar klart att PP inte vill att sadan har uthangning ska forekomma. PP ar EMOT varje form av asiktsregistrering. Dock ar PP lite upptagna just nu med att analysera valet, men det kommer nog en hel del blogginlagg om detta amne. Jag sjalv tycker att utfrysningen och anti-kampanjerna som alla for mot SD just nu ar sjuk. Att alla partierna helt oppet sager att de INTE kommer att samarbeta alls med SD och har kampanjer som ”Vi gillar olika” visar ju bara att de andra partierna ignorerar vad en del av vad valjarna tycker. Tycka vad man vill om SD, men de har ju tydligen en del av folket bakom sig. Detta beror nog pa att manga vill ha en forandring av Sveriges invandrarpolitik.

   • ”Det ar klart att PP inte vill att sadan har uthangning ska forekomma. PP ar EMOT varje form av asiktsregistrering”

    Jaså? Falkvinge la ju ut en lista med namn och personnummer på personer som avlyssnats av FRA. Du verkar inte ha någon aning om vad PP i praktiken är för eller emot.

    • ”Falkvinge la ju ut en lista med namn och personnummer på personer som avlyssnats av FRA”

     Jag har da inte sett nagon sadan lista. Har du lank?

     Sedan ar INTE Rick PP. Det ar inte han som bestammer i partiet. Vad han gor pa sin EGEN blogg far han sta for. Att han nu har utgivarbevis for sin blogg gor att han kan posta saker som man normalt inte kan. Om vad han postar ar hamtat genom offentlighetsprincipen, sa ar det ju information som vem som helst kan fa tag pa.

  • Domänen är registrerad på Gottfrid Svartholm Warg, en av personerna bakom TPB, vilka PP samarbetar med. Dessa personer har ingen aning om vad integritet är, det är mycket tydligt.

 11. Nu säger jag precis vad jag tycker (om jag nu fortfarande har lov att göra det), skaparen av den här bloggen slösar sin tid. Visst, det är sant att Piratpartiet inte har särskilt stort stod i dagsläget, men det hade inte heller Miljöpartiet när de kom in i bilden. Det tog miljöpartiet fem val att bli sittandes i riksdagen innan folk förstod att det var viktigt med miljöfrågor, jag tror att det Piratpartiet nu går igenom inte är någon skillnad. Det kommer att ta tid innan folket idag förstår att deras integritet är hotat och att det är dags för förändring.

  • Jag tror att det är mycket stor skillnad på Miljöpartiet och Piratpartiet. Alla värnar om miljön även om man har olika uppfattningar om hur mycket man vill betala/uppoffra. Miljöpartiet är inte heller bara ett miljöparti utan ett bredare parti som dessutom har visat sig vara ett stödparti åt vänstern.

   Piratpartiet driver i huvudsak frågan om att fildelning av upphovsrättsskyddat material ska vara tillåtet, plus en överdriven integritetspolitik kopplat till detta och som innebär att integritet blir något som i första hand gynnar kriminella, snyltar och fuskare. Det finns inte och kommer aldrig att finnas ett brett folkligt stöd för detta eftersom de flesta trots allt anser att man ska göra rätt för sig och att kriminella, snyltare och fuskare ska upptäckas och ställas till ansvar.

   Valresultatet 2006 och 2010 visar tydligt på vilket lågt stöd det finns. Resultatet i EU-valet var högre men man ska inte dra för stora växlar på det eftersom EU-valet till stor del har varit ett tillfälle för proteströster mot EU och medlemskapet som sådant. Sist fick man även draghjälp av Pirate Bay-rättegången.

   Jag tror att idag finns det en bredare och klarare syn på vad Piratpartiets politik innebär, inte minst när det gäller legalisering av barnporrinnehav, en fråga som ligger och pyr fortfarande eftersom många pirater fortfarande anser att detta är en förutsättning för att värna om fri fildelning. Pedofilkramarstämpeln blir också mycket svår att tvätta bort, då krävs flera avgångar, exempelivis Rehbinders och några till, kanske rent av både Falkvinge och Engström.

   Angeående bloggen så får vi se vad som dyker upp, om det är värt ett engagemang från min sida. Valet är ju över och det gick ju som förväntat från min sida i alla fall, vad gäller Piratpartiet. Snart börjar Pirate Bay-rättegången och då blir det tillfälle att kommentera detta eftersom Piratpartiet förväntas göra utspel kring detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: