Pirater bör rösta på alliansen för Sveriges skull

Rick Falkvinge skriver på sin blogg att man ska rösta pirat trots att han anser att det nu är klart att högeralliansen får egen majoritet. Och att  en röst inte är bortkastad eftersom man kan få partistöd om man får mer än 2.5%. Nu är det ju i princip uteslutet att Piratpartiet får så många röster i riksdagsvalet, de senaste månadernas opinionsundersökningar tyder på att Piratpartiet snarare får max 1%.

Det finns fortfarande en viss risk för att alliansen inte får egen majoritet, det är trots allt en skillnad på opinionsundersökningar och på ett verkligt valresultat. Om SD får en vågmästarroll så kommer det att bli mycket oroligt. För Sveriges skull bör man minimera den risken. Och eftersom det är kört för Piratpartiet / Pirate Bay i detta val efter allt pedofilkramande från ledande piratpartister så är det mycket bättre att rösta på alliansen – för Sveriges skull!

Annonser

47 svar

 1. Detta bör även inbitna Piratpartister förstå. Om alliansen inte får egen majoritet får troligtvis Sverigenazisterna den vågmästarroll som PP trodde att dom kunde få.

  Nu har man en chans att bevisa att man verkligen står för det man säger om demokrati och mänskliga rättigheter. Var vuxna och hjälp oss att göra SDs gästspel i riksdagen meningslöst!

  • Knappast. För fan, val handlar om övertygelse, inte om att stödrösta på något dåligt för att man inte vill ha in något värre dåligt i riksdagen.

   Man ska rösta som man känner (och ja, jag är emot all taktikröstning även på piratpartiet) – det borde ge en mycket bättre bild av samhället och de problem som finns om folk faktiskt gjorde det.

   Vill man ha till förändring, och få integriteten och förhindra övervakningsivern som fortsatt under alliansens styre bör man inte rösta på samma nissar igen utan piratpartiet.

   Och oavsett vad som händer bör varken Ask eller Bodström få vara med i någon som helst styrande roll.

 2. Sverigenazisterna är bättre än moderaterna alla gånger om året, fast jag hatar rasism.

 3. Vad har du emot piratpartiet ?
  bloggen är ju en samling av anti pirat propaganda.

 4. Hur mår du? Du verkar inte vara i form nuförtida. Du brukade skriva långa epos där orden tycktes flöda från en specialdesignad musa av renaste inspiration, och nu – detta. Att bara byta plats på ett par ord och kalla det ett inlägg.

  Jag anar att allting inte står rätt till. Men kom bara ihåg att du alltid kan tala med internet när du känner dig nere. Det och vi finns här för dig.

  Ta hand om dig. Okay?

  • Jag mår alldeles utmärkt, inte minst pga semester från bloggandet pga misslyckandena från Piratpartiet. Det har helt enkelt inte funnits mycket att skriva om. Nu är det bara ett par dagar kvar till valet och inte ens piraterna tror längre på någon succé.

   Jag förstår att du tar ut din besvikelse på mig, jag ska inte lasta dig för detta. Jag hoppas dock att ni pirater lär er något av det här, ni kommer aldrig få något stort stöd för en politik som i första hand gynnar kriminella, fuskare och snyltare.

   Det lär inte hända så mycket mer nu innan valet, jag har svårt för att tro att fler pedofilkramarskandaler kommer att komma fram i valspurten. Jag får återkomma och rapportera om de konkreta nederlagssiffrorna. Inte speciellt spännande men för ordningens skull ska de rapporteras.

   • Det var tydligen en debatt i SVT igår. Som Piratpartiet tydligen vann. Någonting att belysa, månne?

    • Jag tillhör de som tycker att Rick är en av PP:s sämre debattörer men han hade inga som helst problem att göra mos av FP-Johan i gårdagens Debatt. Det blev ju duktigt pinsamt när Persson struntade i att argumentera för sin sak på slutet och gav sig på Rick som person och tramsade om Falkvinges engagemang. Förmodligen gjorde JP det för att han inte fattade ett jota av vad Rick pratade om och inte visste hur han skulle bemöta det. Han verkar ungefär lika påläst som resten av Riksdagen när det gäller integritetsfrågor på och utanför Internet.

     Alltid trevligt att höra Birgitta Ohlsson debattera dock. Synd att hon inte har något som helst inflytande i sitt parti längre och att det hon nuförtiden kväker ur sig enbart blir hycklande eftersom jämställdheten försämrats radikalt under de fyra år ‘hennes’ allians har regerat.

     Socialliberalerna i FP har ju antingen utrotats eller tvingats rätta in sig i ledet och agera batongliberaler istället. Ullenhag, en av nyliberalismens största kritiker, fick bli partisekreterare och Ohlsson och Wikström skickade man iväg till EU för att slippa kritik inifrån. Tragiskt som f-n kan man tycka som gammal FP-anhängare och socialliberal ända in i själen.

     • Enligt min bedömning gjorde RIck Falkvinge mos av sig själv och sitt parti.

     • ”Enligt min bedömning gjorde RIck Falkvinge mos av sig själv och sitt parti.”

      Care to elaborate on that? Du bor ju backa upp vad du menar har. Och hanvisa INTE till ditt ”Ovanligt bra slutdebatt” inlagg da detta INTE tar upp nagonting som skulle visa att Rick gjorde ”mos” av sitt eget parti. Rakade du lyssna pa VEM de appladerade i debatten? Det var INTE Johan om du nu tror det.

     • Jag har röstat på PIRATPARTIET !

     • Men fail.

    • Jag tittade på det nu i efterhand. Rick Falkvinge liknade en rabiessmittad hund, han gick på i turbofart och ingen annan än pirater kan uppfatta honom som trovärdig och nyanserad. Hans framträdande var rent pinsamt.

     För övrigt fick han bara ett fåtal minuter i detta debattprogram, vi pratar alltså om B-laget eller C-laget. Ungefär som att Svt beslutat att ”ta upp” fildelningen så lite som möjligt för att inte få kritik för att piraterna inte får komma till tals. Men med tanke på de 0.7% i opinionssiffror som redovisades så har de nu fått precis så mycket uppmärksamhet som de förtjänar.

     • Eftersnacket på SVT resulterar mest i att PP med sin sektliknande lila klädda supportergrupp framstår som en aggresiv lynchningsmob. Om igen tror jag att Falkvinge mest lyckas med att stöta bort alla som inte redan är frälsta.
      I övrigt var det en riktigt riktigt riktigt dålig debatt utan struktur och utan sammanhang förutom för de som redan läst eller hört Falkvinges retorik sen tidigare. Falkvinges jämförelser med kylskåp är för gemeneman obegriplig, vilken del i jämförelsen jämställer Falkvinge med musikerna, vilken del jämför ham med själva verken? Falkvinge missar även den del att man kan äga upphovsrätten till ett verk och att det därmed finns ett ägande i immatetialrätten även om du inte kan äga själva verket.

     • ”Falkvinges jämförelser med kylskåp är för gemeneman obegriplig”

      Jassa? Det ar helt logisk. Alla kan se vad utveckling i teknologin gjorde for gamla foretag.

     • En obegriplighet ligger i att Falkvinge jämför sågande av is med med skapande av musik. Alltså likställer han med sin jämförelse fysiska produkter med immateriella – vilket Falkvinge vanligen proklamerar att man inte skall.
      En annan obergriplighet i Falkvinges jämförelse är att ingen på något vis tog något från de som sågade is så var i ligger likheten?

     • Falkvinge pratar dessutom om ”mellanhandsparasiter” – men det är ju skivbolag och liknande som trots allt bidragit till att producera den media som man sen vill tanka ner gratis utan att betala ärligt för sig. De verkliga parasiterna är självklart piraterna.

     • ”Falkvinge pratar dessutom om ”mellanhandsparasiter” – men det är ju skivbolag och liknande som trots allt bidragit till att producera den media”

      Om du nagonsin last igenom debattartiklen om hur musik ekonomi fungerar (la in det som en lank i nagon av dina tidigare inlagg) sa hade du sett att dessa skivbolag AR parasiter av varsta graden. I dagens samhalle KAN man skapa sin egen musik och maknadsfora den sjalv. Men da medialobbyn har starka ekonomiska hallhakar pa valdigt mycket av dagens samhalle, sa kan de effektivt frysa ut nya talanger om de sa kanner for det.

      Sa, skivindustrien AR en parasitindustri.

     • ”obegriplighet ligger i att Falkvinge jämför sågande av is med med skapande av musik”

      Snacka om att DU missade vad det var han pratade om. I det exemplet pratade han om kassettavgiften och hur det skulle se ut om isbolagen skulle tagit ut en kylskapsavgift.

      Du kanske ska lyssna pa vad som sags i debatten igen.

     • Yestopp, jag vet inte vilken debatt DU såg.
      Men i den som jag såg talar Falkvinge om en industri som slogs ut när elektriskakylskåp började tillverkas.
      Industrin som slogs ut var den där folk sågade upp is för att användas för kylning av de icke elektriska kylskåpen.
      Ja de som sågade upp is blev arbetslösa – men för att jämförelsen skall ha någon form av relevans så borde kylan i kylskåpen i så fall tillhöra någon.
      Har kyla verkshöjd? Tillhör kyla någon på något sätt?
      För att kunna jämföra med musikindustrin så bör det finnas någerlunda liknande paralleller mellan de två exemplen. Det finns det inte i Falkvinges jämförelse – men det tror Falkvinge och du och då är det inte förvånande att det ser ut att bli mindre än 0,7% som röstar PP. Falkvninges jämförelser är obegripliga.

     • Du missade tydligen nar han fragar Johan om de skulle tagit ut en kylskapsavgift da.

      ”Har kyla verkshöjd? Tillhör kyla någon på något sätt?”

      Da kan vi ta ner debatten pa detaljniva. Har toner verkshojd? Tillhor toner nagon? Samma dumma resonemang.

     • Yestopp.
      Jag missade inte kommentaren om kylskåpsavgift, men Falkvinges resonemang blir irrelevant då likheterna mellan skapare av musik kontra issågare är icke existerande.
      Falkvinge jämför äpplen med bananer och resultatet är obegripligt.

     • ”likheterna mellan skapare av musik kontra issågare är icke existerande”

      Nu missade du vad han sa IGEN. Det ar INTE musik skaparna han pratar om, det ar SKIVBOLAGEN och organisationer sa som STIM.

      ”Falkvinge jämför äpplen med bananer”

      Nej, du gjorde detta nar du trodde han pratade om musik skaparna.

     • Aggressiv mob va? Tycker de står så tyst och snällt och tittar på. Pehrsson kan alls knappt formulera sig på vettiga vis och verkar helt tekniskt inkompetent; kan inte möta påståendena om ekonomiskt monopol alls. Den unge s.k. ”bratten” som sticker fram på slutet undanröjer alla tvivel på att folkpartiet gått från att vara ett liberalt parti till ett auktoritärt militaristiskt parti som förordar ”raka led”, disciplin, ”lyd lagarna annars får du smaka på batongen”. Inte ens de allra mest rabiata högerpolitikerna brukar förorda privata poliskårer med sån glöd som han…

     • Tänk så olika man kan uppfatta debatten, beroende på med vilka glasögon man tittar med. Jag tycker att Pehrsson verkar mycket sansad och förstår och delar hans resonemang fullt ut, medan jag upplever Falkvinges resonemang som helt absurt, desperat och rentav löjeväckande.

      Man måste vara en helt inbiten pirat för att imponeras av Falkvinge, övriga lär avskräckas. 0.7% i opinionsstöd före denna debatt, det lär inte öka efter att folk har sett inslaget, snarare tvärtom.

     • När ett parti och dess medlemmar känner sig manade till unison klädsel vid TV närvarande så blir det som bäst sektvarning och som värst totalitärvarning.
      När dessa medlemmar dessutom i TV ställer sig i en halvcirkel runt den politikiske opponenten – som står ensam – blir det visuella intrycket mer den av mobbning än ngt annat.

      Men PP anhängare tolkar det säkert som en vinst och framgång – detta speglar dock endast PPs brist på förståelse av bilder/rörlig media och övertro på långrandigt orerande.

     • ”När ett parti och dess medlemmar känner sig manade till unison klädsel vid TV närvarande så blir det som bäst sektvarning och som värst totalitärvarning.”

      Nu ar du allt bra dum. PP har INTE de miljoner som riksdagspartierna har for att gora reklam m.m. Att du ha en latt igenkannerlig farg ar da ett billigt och effektivt satt att synas.

      ”När dessa medlemmar dessutom i TV ställer sig i en halvcirkel runt den politikiske opponenten

      Vada runt? De stog bakom Falkvinge och till VANSTER om Johan. Jag sag da inte en enda PP supporter sta bakom Johan. Har en kamsla av att PP anghangarna var dar i eftersnacker for att de ar INTRESSERADE av amnet. Man kan ju undra var de icke PP manniskorna var. De har antagligen INGET intresse for dessa fragor, vilket ar skrammande da det handlar om varje persons RATT till ett privatliv i grund o botten.

     • Som sagt PPs och dina tolkningar av hur PP framstår i media är en av anledningen till att PP misslyckas och som bäst framstår som ngn variant av rabiata Scientologer. Bildmedia och bildkommunikation är ngt Falkving och PP i övrigt gudskelov är ordentligt värdelösa på och resultatet blir kanske i natt än mindre än 0,7% .

      I övrigtYestopp – en halvcirkel, du vet – inte en hel cirkel utan just en halv som inte sluts.

     • ”en halvcirkel”

      Ska jag citera vad du skrev?

      ”När dessa medlemmar dessutom i TV ställer sig i en halvcirkel runt den politikiske opponenten”

      Mark hur du skrev RUNT. De star inte runt honom, de star snarare runt Falkvinge, och det ar ju inte Johan.

     • De ställer sig i en halvcirkel, cirkeln är alltså inte sluten den är halv men den är fortfarande rund och det visuella intrycket från denna händelse är den av en sekt som samlats för att stödja sin ledare.

      Yestopp, att ni tror att Falkvinge vann ngt vid denna händelse är det som gör att PP inte samlar röster, gemene man ser här ngt som mer påminner om religösa fanatiker än politiker och Falkvinges telefonviftande och påståenden om avlyssning ökar endast intrycket av en konspirationsfanatiker.

      För min del får ni gärna fortsätta att misslyckas i mediala situationer, Falkvinge är en vandrande katastrof som mest skadar sig själv och anhängarnas kredibilitet (bilder av hela PP styrelsen i lila tröjor ser inte riktigt sunda ut) men om ni inte kan se det själva så e det bara att köra på i samma stil, lycka till i natt.

     • @Sten

      ”en sekt som samlats för att stödja sin ledare”

      lol Bara for att de har pa sig partiskjortor sa ar de en sekt? Lojligt.

      Om de vant kameran at andra hallet, sa hade det varit intressant att se vilka som stod dar. Det stod uppenbarligen minst en Johan supporter dar.

      ”att ni tror att Falkvinge vann ngt vid denna händelse”

      Han vann da Johan inte hade svar pa Rick’s fragor. Johan kan ju inte ens skillnaden mellan aganderatt och upphovsratt. Skrammande.

     • Faktumet att ni tror att Falkvinge vann ngt är anledningen till att PP gjorde ett så uruselt valresultat som de gjorde. Ni ser inte skogen för träden – Falkvinge framstår som en galning för alla som inte är partitrogna men för er framstår han som er ofelbara frälsare som vann.
      Det hela blir symptomatiskt för ert katasrofala resultat.

 5. Nu följer jag inte allt som skrivits av alla PPs riksdagskandidater men av det som tagits upp här i denna bloggen finns det inget som stödjer påståendet att PP stödjer pedofiler och är för barnporr.

  Vad PP säger är att för varje ingrepp du gör i informationsfriheten och yttrandefriheten gör det lättare att göra fler och radikalare förändringar längre fram. Samt att oskyldigas integritet måste kränkas för att beivra de här lagarna. Vad blir nästa steg?

  Måste dock tillägga att kontentan av detta inlägget är det vettigaste du kommit med sen jag började läsa här – att hålla undan SD är viktigt. Jag tänker dock inte gå så långt att jag uppmanar folk att rösta på Fredrik och hans kycklingar…

  • förstår inte folk som tycker att PP är barn porrvänligt.
   andra partier vill blockera barnporrsitter, vilket i sin nuvarande form går att kring gå, och de blockerar bevisligen betydligt mer än barnporr.

   PP vill att sidorna tas bort istället och de ansvariga får en rättvis rättegång.

   sen så borde alla över 18 (och betydligt yngre) förstå att pengar är en ändlig resurs. PP vill lägga de pengar vi faktiskt har till att stoppa riktig barnporr, inte tecknad.

   som det är nu så kan du bli dömd för barnporr brot om du har bilder på dig själv, jag har säkert något barn album där jag badar naken nånstans. de bilderna anses kränka barn i allmänhet och är därför olagliga, lite löjligt enligt mig.

   så bara att välja, jobba för att få bort barnporr och lägga resurserna på att hindra riktiga övergrepp.
   eller ta upp alla domstolars tid med att överväga om en streckgubbe är tillräckligt skäl för att frihetsberöva någon.

   • ”som det är nu så kan du bli dömd för barnporr brot om du har bilder på dig själv”

    Kan du hänvisa till något prejudikat? Om inte – sluta upprepa lögnen.

    PP som parti är förvisso (officiellt) emot barnporr, men partiledaren är definitivt för en legalisering av innehav och vill dessutom sänka ”byxmyndighetsåldern”. Flera andra framträdande pirater har liknande eller exakt samma åsikter. Med tanke på piraternas förkärlek för slippery slope-argument är det väl inte orimligt att påstå att med PP kommer barnen att tvingas lära sig pippa i skolan om Rick får som han vill? Eller blir det tråkigt när slippery slope används EMOT er?

    • ””som det är nu så kan du bli dömd för barnporr brot om du har bilder på dig själv”

     Kan du hänvisa till något prejudikat? Om inte – sluta upprepa lögnen.”

     http://polisen.se/sv/Om-polisen/Sa-arbetar-Polisen/Olika-typer-av-brott/Sexuella-overgrepp-mot-barn-och-barnpornografi/Barnpornografibrott/

     ”Polisen anser att varje barnpornografisk bild eller film är ett dokumenterat övergrepp mot ett barn och ska behandlas som ett brottsdokument.
     Vad är barnpornografi?

     Kriterierna är att bilden är pornografisk och visar ett barn. Med barn avses en person vars pubertetsutveckling inte är fullbordad eller som, när det framgår av bilden och omständigheterna kring den, är under 18 år.”

     http://johannasjodin.blogg.se/2010/august/ungdomar-skickade-nakenbilder-pa-sig-sjalva-o.html
     (observera att det är olagligt att besöka denna bloggen pga tittföbudet för att hon har en topless bild på sig själv när hon är 14)

     sen så tycker jag det är löjligt att jag (Rent juridiskt sätt) måst gjort mig skyldig till våldtäkt av minderårig när jag var 15 för att jag had en 14 årig flickvän som i princip hoppade på mig första gången vi var hemma hos mig

     • ska lägga till att

      http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/39769-flickor-fotade-sig-nakna-ndash-atalas-for-barnporr handlar om ett fall i USA, men det är tydligt ifrån polisens egen hemsida att alla ”Pornografiska” bilder av 17 åringar är barn porr. och vad som räknas som ”pornografiska” beror helt på vilken domare du får

     • @Petrus

      Roligt att se att INTE ens MrArboc vagade sig pa att forsoka motbevisa dina kallor. 😉

      Valdigt skrammande och intressant lasning.

     • Vågar gör jag, men det är rätt så meningslöst om ni tror att det där är att föra en seriös debatt.

     • LOL Att hora dig prata om serios debatt ar skrattretande. Det ar det sista som du bidrar med.

      Dock sa overbevisade Petrus dig ganska regalt, men det ar ju inte sa svart att gora.

     • Det finns ju lite knepiga konsekvenser och gränser inom all lagstiftning. Det är precis samma argumentation hos forum för sportmotorcyklar – om knepiga konsekvenser och gråzoner inom trafiklagstiftningen. Framförallt om hur dåliga lagarna om hastighetsgränserna är.

      Och visst kan en del konsekvenser bli löjliga. Men ska vi verkligen ställa oss på samma sida som snuskgubbarna och slåss för deras sak?

     • Sa om jag tar kort pa min 17ariga flickvan for att titta pa nar hon inte ar hos mig sa ar jag en snuskgubbe som borde straffas, men det ar helt ok enligt lagen att ha sex med henne?

      I detta fallet staller jag mig gladeligen pa ”barnpornografernas” och ”snuskgubbarnas” sida!

 6. Så denna blog är egentligen inte nej till PP utan ja till
  Nazism ja till Diktatur och reklam för SD, National demokraterna tror jag 🙂

  • Knappast. Personligen tycker jag att det är ungefär lika illa med PP som med SD i regeringen. PP är ett parti för kriminella, snyltare och fuskare. SD är främlingsfientligt. Som tur är behöver man inte rösta på något av dem.

   • PP är bara kriminella med en förlegad lagstiftning – nämligen antagandet att upphovsrätten har något som helst värde i samhället längre.

    Mycket i stil med att de första industri-entreprenörerna på 1800-talet bröt mot dåtidens protektionistiska lagar som hade som syfte att skydda gillen och skrån från konkurrens.

    Piraterna är informations-entreprenörer som bygger fil-fabriker och upphovsrättslobbyn är de förlegade gillena och skråna som kämpar om att få behålla sin ensamrätt att företaga i sin branch.

    Det är väl knappast nån av oss idag som skulle vilja gå tillbaks till förindustriell tid?? Det kommer knappast vara någon i framtiden som vill gå tillbaks till 1900-talet före internetrevolutionens tid heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: