Julian Assange anhållen för våldtäkt i Stockholm – Piratpartiet stöttar?

Enligt artikel i Expressen:

Wikileaks grundare Julian Assange söks av svensk polis.
Han är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt i Stockholm.
– Han är anhållen i sin frånvaro, bekräftar Maria Häljebo Kjellstrand, jourhavande åklagare i Stockholms City, för Expressen.
I går kväll anhölls han i sin frånvaro av svensk jouråklagare, enligt uppgift till Expressen.
– Det är våldtäkt, bekräftar Maria Häljebo Kjellstrand, för Expressen under fredagskvällen.
Så vad är nu Piratpartiets och Rick Falkvinges inställning till det här? Christian Engströms? Stöttar man Assange? Ska man lägga ut allt material om Assanges ev. våldtäkt på wikileaks och/eller Pirate Bay?
Det går käpprätt åt helvete för Piratpartiet, allt man gör verkar gå fel. Det bästa man kan göra nu är nog att dra tillbaka sin medverkan i valet, ta fram en trovärdig politik som alla medlemmar står för och förstår. Om det sen innebär att man gör sig av med alla barnporrvänliga medlemmar eller om man vågar gå ut med dessa åsikter på enad front är upp till dem att bestämma.
Se även Flashback, SvD, Dn. Aftonbladet svarade också sent omsider men avvaktar angående det där med att han skulle vara kolumnist…
Rick Falkvinge har gått ut med funktionärsbrev om det här:
Godmorgon kollegor,
vissa mornar börjar speciellare än andra. Som ni alla vet kom vi överens i förra veckan om att hjälpa WikiLeaks, vilket fick mycket medieutrymme. Nu på morgonen går Expressen ut med nyheten om att WikiLeaks talesperson Julian Assange är anhållen i sin frånvaro, misstänkt för våldtäkt. TT ringde mig också 0545 och bekräftade att storyn stämmer. Det är alltså inte bara Expressen.

Jag ber alla att vara extremt försiktiga i den här frågan och hålla två väldigt viktiga saker i huvudet:

– Vi kan och bör inte föregripa en rättegång. Vi ska inte ens antyda om han är skyldig eller oskyldig, vare sig internt eller externt. Om någon frågar, så svarar vi att det är ett allvarligt brott som han anklagas för, men att vi inte har grund för att spekulera i skuldfrågan och föregripa rättsprocessen.

– Det är inte Assange som vi hjälper. Vi känner inte människan. Organisationen Piratpartiet hjälper organisationen WikiLeaks, och det på goda ideologiska grunder. Om organisationen WikiLeaks har problem med en av sina medarbetare, så är det de som måste lösa det, och inte vi. Den främsta kontakten mellan WL och PP har varit mellan deras och våra tekniker, och inte med Assange.

Mer information allteftersom den blir tillgänglig.

Rick

Problem med en av sina medarbetare… Inget att bry sig om enligt Falkvinge. Det är ju bara grundaren av wikileaks. Ungefär som när Falkvinge gick ut med att barnporrinnehav skulle legaliseras, han är ju då bara en medarbetare som man har problem med.
Edit 2010-08-22:
Förundersökningen pågår fortfarande, se mer information från Åklagarmyndigheten. Senare information finns på Åklagarmyndighetens huvudsida.
Edit 2010-08-25:
Åklagaren har beslutat att misstanke om ofredande mot ena personen kvarstår och att Julian Assange ska förhöras.
Vad gäller den person som anmälde våldtäkt så finns inte längre tillräckliga bevis enligt åklagaren:
Du misstror inte hennes uppgifter?
– Nej. Jag tror inte att hon ljuger. Det är bara det att jag anser inte att hennes berättelse ger grund för misstanke om brott, säger Finné.
Är det något du kan peka på?
– Det kan jag inte, av sekretesskäl.
Handlar det här om att du känner att du inte kan bevisa att en våldtäkt har begåtts?
– Ja, så kan man säga.

Advokat Claes Borgström som företräder de två kvinnorna är mycket kritisk till åklagarens beslut. Han tänker begära överprövning i båda fallen.

– Det är helt klart för mig att båda fallen rör sig om sexuellt ofredande. Jag ställer mig mycket frågande till det här beslutet, säger han till SvD.se.

Han ifrågasätter även hur det fallet som nu lagts ned kan gå från att rubriceras som våldtäkt till att nu inte ens klassas som sexuellt ofredande.

– För mig som läst samma material som åklagaren är det mycket svårt att förstå den bedömningen.

174 svar

 1. Oj. Det är alltså Expressen som skriver. Ja då måste det vara sant ! De skriver väl aldrig halvsanningar utan att kolla sina källor. Särskilt inte när deras ägare ( Bonnier AB ) desperat försöker få tag på varje liten möjlighet att kasta skit på piratpartiet.

  ”Barnporr, pedofiler, terrorism, våldtäkt!!!” skriker de desperata pengakåta industrierna och hoppas att så många som möjligt inte tänker efter utan bara hoppar på bananrepublik-expressen.

  • Nej det är förstås inte sant… Assange är ju en ikon för Piratpartiet, precis som Pirate Bay.

   • Klart det _kan_ vara sant. Men förstår man inte att risken är skapligt stor att det ligger (amerikanska?) intressen bakom anklagelserna så är man nog lite väl naiv. 😉

 2. Det här med att anses oskyldig tills motsatsen bevisas är inget viktigt för dig. Du och Mona Sahlin i samma båt.

  • Vad menar du? Jag har inte skrivit att han är skyldig, bara att han är anhållen i sin frånvaro.

   • Varför skulle inte PP stötta någon bara för att man är anhållen om man betraktas som oskyldig tills man döms? Du tycker att PP ska göra en Mona Sahlin?

    • Gäller det även 29-årige Piratpartisten som dömts för våldtäkt mot barn? Varför lägger inte Piratpartiet mer energi på att försvara honom? Visserligen fälld i hovrätten men det kan ju överklagas. Innebär detta att om Pirate Bay fälls i hovrätten så ger Piratpartiet upp även det fallet?

     http://frianyheter.wordpress.com/2010/08/20/29-arig-piratpartist-domd-for-valdtakt-mot-barn/

     • PP tycker inte det ska vara lagligt att våldta barn. Kanske därför du inte ser nåt stort stöd bland pirater för den 29årige piratpartistens fall. Lika lite som du finner stort stöd för exempelvis Littorins sexköpsanklagelser bland moderater.

      Blandar du ihop vad enstaka privatpersoner gör med vad partierna som de representerar tycker så är du ute på farlig väg. Finns säkert någon sosse som mördat nån. Betyder det att sossarna borde stötta den personen i en ev. mordrättegång? Nej knappast!

     • Va? Du skriver ju själv att 29-åringen är dömd, och inte bara anhållen. Att du sedan jämför ”The Pirate Bay”s verksamhet med den som 29-åringen blev dömd för, och frågar dig varför inte det är samma sak, gör inte saken bättre

 3. Vad skulle du föreslå att piratpartiet ska göra? Kan man i det här läget göra något annat än att avvakta?

  • Hoppa av valet, få ordning och reda, rensa ut oönskade element ur partiet, satsa på nästa val.

   • Så du menar allvarligt att om en person som väldigt löst är associerad till ett parti är anklagad för ett allvarligt brott så ska partiet inte ställa upp i riksdagsvalet? Har vi några partier kvar att rösta på då? Sossarna har ju horköparna. Moderaterna Christer Nordin bla..listan kan fortsättas. Detta är direkta politiker associerade med dessa partier. Varför har du inte uppmanat dessa partier att inte ställa upp? Att inte kunna sätta ett resonemang i en kontext mot liknande händelser gör ju att din trovärdighet , om där fanns någon till att börja med, försvinner snabbare än tåget.

    • ”Så du menar allvarligt att om en person som väldigt löst är associerad till ett parti är anklagad för ett allvarligt brott så ska partiet inte ställa upp i riksdagsvalet?”

     Big Picture. Se hela bilden, det handlar inte om att Falkvinges idol är misstänkt för ett par våldtäckter, det handlar om en organisation i kaos där inte ens partiledaren förstår valmanifestet, där medlemmarna blir lika förvånade som motståndarna över vissa utspel, alla tolkar partiets stadgar olika, alla drar åt olika håll, partiledningen ger sig medvetet in i juridiskt tveksamma avtal i jakt efter martyrskap.

     PP är ett experiment som har misslykats. Gör om – gör rätt, eller inse att PP inte ens kommer att vara med som triviafråga i Trivial Pursuit om 10 år.

     • Att partiet eventuellt bryter mot nuvarande juridiska regler är ett exempel på aktivism: för att visa att reglerna är absurda och bör ändras. Piratpartiet är då inte i kaos, det finns en stark kärna i partiet och dess grundvärderingar. Liksom i alla partier finns det vissa medlemmar som är mer radikala än andra, medan de allra flesta är skapligt sansade i sin kritik av samhället och lagarna.

      Eftersom partiet är ganska nytt kanske det är svårt för medier att ibland förstå vilka pirater som är bra representanter för vad den stora kärnan av partimedlemmar kan ställa sig bakom.

      PP har lyckats över alla rimliga förväntningar hittills. Representation i Europa. Medie-headlines över hela världen inom 5 år av partiets skapande som verkligen folk förstår värdet av politiken vi står bakom.

     • Fortsätt du att intala dig själv det. <1% är mitt tips om organisationens ens håller ihop en månad till.

     • Jag ska ha lapp for ogat nar jag vinkar in i kameran om en manad nar vi sitter pa valvakan och kommit in. 😉 Om du ar snall kan du fa va med och valja vilken rom-sort jag ska fira med.

     • Hej Sen…

      Mycket intressant påstående från dig.
      Får jag bara i så fall fråga på viilket sätt ”oranisationen” är i kaos?

      Vet man inte vad man heter eller vet man inte vart man bor eller vet man inte var man borde göra eller vad menar du specifikt.
      Jag har tyvärr inte sett detta ”kaos” annu som du pratar om så jag skulle vara tacksam att få veta vad kaoset består av.
      Bespara mig dock argument som bara betyder att du inte håller med PP.Kaos är nåt helt annat är bara meningmotsättningar…O dessutom är inte ”Falkvinges idol” , (var du nu fått det från), misstänkt för ”ett par våldtäkter” utan EN och sen ett ofredande…o redan är våldtäkten redan avskriven TROTS att du antagligen, (MIN teori nu bara snälla Sten), VISSTE att det ÄR så….

      O sen en liten fråga till.
      Vart i himmelens namn har du fått faktan om att partiledaren inte fattat valmanifestet???

      Du har en del att förklara Sten som vanligt.
      O som vanligt antar jag med ganska stor säkerhet att du inte kommer att förklara nåt överhuvudtaget av det DU påstår, utan börja bubbla om andra saker som du inte heller vet nåt om.
      Kan du vara snäll o strunta i det denna gång o för en gångs skull förklara dessa påståenden du kommer med denna gång o dessutom förklara detta med NÅN form av fakta?..

      Ha det återigen Sten.

      Ha det Sten
      Jan

     • Varför hamnar mitt svar inte där jag försöker svara???

   • Då väntar jag liksom Veritas på att du tycker att Moderaterna ska hoppa av valet p.g.a. den mycket tvivelaktiga ”Littorinaffären” och att Sossarna ska lägga ner p.g.a. deras anklaganden om sexköp i LO. Partier kan inte ta ansvar för vad enskilda politiker i partierna blir anklagade för olika slags brott. Personer – inte partier – begår brott.

    Speciellt i ett land med medieklimat där såna här ”avslöjanden” sker endast mitt i en valupptakt och mycket sällan i normal-läget i mandatperioderna.

    • När det gäller de stora partierna så förekommer skandaler då och då. Sätter man det i förhållandet till stödet för partierna och i förhållande till antalet aktiva politiker så är det ändå ganska sällan t.ex. en barnporrskandal dyker upp för S eller M.

     När det gäller PP så har det ju varit massor av isolerade uttalanden, från Falkvinge, Riksdagskandidater och nedåt. Det är lite svårt att mäta men spontant så verkar barnporrkopplingen/barnporrliberalismen vara typ 100 gånger vanligare (eller mer) för PP än för övriga partier. Tänker man efter så är det faktiskt riktigt läskigt!

     • Kan vara så att man hittar mer ”slusk” och ”smuts” ju mer man letar. Och i valtider letas det mer än annars. Är väl knappast märkligt om folk är extra misstänksamma mot nya partier än mot etablerade partier? Ju noggrannare man kollar, ju större är chansen att hitta nåt. Därmed inte sagt att det faktiskt finns mer att hitta! Kan mycket väl va tvärt om.

      Man kan vända på det och påstå att hela riksdagen består av en skock tokfega politiskt korrekta reekor som är jätterädda att bli utmålade som något annat än politiskt korrekta. Några få ledamöter på våra 349 vågar säga ifrån när våra friheter tas ifrån oss med hjälp av skam-argument.

      Man kan lika gärna istället välja att säga att riksdagspartierna är 100 gånger fegare än piratpartiet som inte vågar ta en saklig diskussion och kritisera vansinnigheterna inom barnporr-hysterin.

     • Visst kan man hitta saker om man letar efter dem. Men i fallet Piratpartiet behöver man knappast ens leta, när det gäller inställning till barnporrinnehav och vuxnas rätt att ha sex med barn. Du vet ju vad Dick Wase sa och även att Marie Axelsson stöder honom, trots detta är hon kvar som riksdagskandidat.

     • ”Vuxnas rätt att ha sex med barn”? Allvarlig anklagelse. Har du något belägg för detta? Angående barnporrinnehavet så har det inte alltid funnits ett förbud och det bör väl vara tillåtet att ha åsikter och föra diskussioner om saken?

     • Barnporrskandal? Kan du precisera dig? Och vad har barnporrliberalism med att belysa hur lagstiftningen ställer till det? Kanske du kan förtydliga dig även här?

   • Wikileaks grundare är väldigt eftertraktad, bland annat av USA, och han gör allt för att tänka på sin egen säkerhet. Rätt vad det är så dyker det upp en misstanke om våldtäkt och svenska polisen vill anhålla honom. Just efter att Julian tänker överlämna sig till polisen så läggs åtalet ner. En person ur en organisation som Piratpartiet ger sitt stöd till får en anhållan mot sig som sedan läggs ner. Lösningen? Hoppa av valet.

    En annan person, denna gång en kandidat partiet, blir dömd för att personen han haft sex med råkade vara under 15 år. Länken som du postade angav ingen ålder, men för brottsrubriceringen så krävs endast att hon var under 15 år. Lösning? Hoppa av valet.

    Valmanifestet blev skrivet på ett sätt som gav tolkningsutrymme och missförstånd. Lösning. Hoppa av valet.

    Är det lösningen på allt?

  • De borde ju ha någon slag kommentar! Att bara vara tysta och avvakta är helt fel väg!
   Både ur nåt slags moraliskt perspektiv och ur ett taktiskt pespektiv. Att de inte uttalar sig, visar på att de saknar kompetent och stark politisk ledning.

 4. Först hade vi tänkt att låta honom bli huvudmisstänkt för mordet på vår gamla medarbetare Palme som vanligt, men så kom vi på att beviskraven för våldtäkt är så komiskt låga i Sverige. Nu får vi honom efterlyst på Interpol och kan skeppa iväg honom till något av våra hemliga fängelser för lite waterboarding osv. Vi skrattar hela vägen till tortyrkammaren.

  • Givetvis är det CIA som ligger bakom… Inser du inte hur patetiskt det låter?

   • Jo visst. Nu när Assange är en internationell do-gooder kändis så är det säkert inte någon med mycket pengar eller i maktens korridorer som stör sig på honom 😉

    Behöver väl inte va CIA, skulle kunna vara vilken organisation som helst som har något tillräckligt känsligt att dölja.

   • Kanske är det t.o.m. så att det är (någon inom)Piratpartiet som fått kvinnorna att gå till polisen med falska berättelser för att PP ska få det medieutrymme de vill ha och så desperat behöver? På deras eget forum verkar ju den rådande åsikten vara att all publicitet är bra publicitet – och att dessutom då kunna prata om de elaka staternas konspirationer med varandra passar ju som hand i handske!

    Tillämpar man foliehattslogik á la Dick Greger så verkar ju faktiskt det så sannolikt att det antagligen är sant! 😉

    • Piratpartiet har faktiskt fått en positiv effekt av det här, fokus på avgående riksdagskandidaten/pedofilen DIck Wase har minskat, med tillhörande turer typ maloki – den riksdagskandidat som stödde pedofilen men sedan redigerade bort detta ur sin blogg.

     • Du har naturligtvis inga bevis för att Dick Wase är pedofil. Alltså ljuger du. Varför är jag inte förvånad?

     • Du har inga bevis för att jag inte har några bevis. Alltså ljuger du. Varför är jag inte förvånad?

      Ärligt talat, det där tomma lögnargumentet leder ingenstans.

     • Om du hade haft bevis så hade du knappast hållit tyst om det. Kom igen nu, få se bevisen. Har du inga bevis förväntar jag mig en ursäkt till Dick Wase för att du hittar på och sprider lögner om honom.

      Kom igen nu, fram med bevisen! Vi väntar.

     • Bevisbördan ligger på dig då det är du som anklagar honom för att vara pedofil. På samma sätt som bevisbördan låg på Engström den gången han kallade Keyzer för mutad polis. Fast då var det ju förtal enligt dig…

     • Klockren…

     • Pedofil eller ”Guilt by association”?

 5. Övriga nyheter:

  Saddam Hussein och Usama bin Laden anklagade för våldtäkt på tonårspojkar. CIA presenterar bildbevisen (känsliga läsare varnas):

  http://blog.washingtonpost.com/spy-talk/2010/05/cia_group_had_wacky_ideas_to_d.html

 6. […] This post was mentioned on Twitter by Christian Gillinger, Pirater om…. Pirater om… said: RT @Gillinger: @deeped Det har redan börjat: http://bit.ly/cp1YGP […]

 7. hahaha
  Konspirationsteorierna börjar ploppa upp på dvs bloggar nu

 8. Förstår att du har mycket att skriva om. Ingen vet om Assange är skyldig eller oskyldig. Det är väl därför vi har ett rättssystem.

  Hoppas du skriver om det här http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2103640/pp-man-avgar-efter-uttalande-om-pedofili

 9. Har inte Sverige slickat tillräckligt mycket CIA-fitta på sistone?

 10. I Sverige är det fortfarande så att man är oskyldig innan motsatsen är bevisat och nejtillpirater har grund för att gotta sig åt det hela

  Personligen finner jag hela affären en aning misstänkt – när USA gör vad de kan för att misskreditera eller stänga Wikileaks – Det är inte första gången den svenska regeringen eller svenska myndigheter springer USAs ärenden – Att hitta 2 kvinnor som är beredda på att slänga ut anklagelser mot rundhänt ersättning – är inte direkt omöjligt

  Men jag förstår att nejtillpirater är alldeles till sig efter denna ”nyhet” – Det passar honom som handsken – ytterligare bränsle för att kunna sprida skit om Piratpartiet och alla som kan associeras med dem

  • Jag vet inte vad du menar med ”passar som handsken”. Det är inte jag som skapar allt skit om barnporr, våldtäkter m.m. med koppling till Piratpartiet. Det är knappast mitt fel när det händer sådana här saker. Vill man inte associeras med sånt här så får man väl hålla sig i skinnet helt enkelt!

 11. Nu är anhållan hävd. Det här blir bara snurrigare och snurrigare.

  • Det verkar som att det fanns väldigt mycket substans i den där anmälan. HAHAHAHA

  • Väldigt snurrigt och väldigt lite information. För tidigt att blåsa ”faran över”. Vi får se hur det utvecklar sig.

   • …men det var inte för tidigt att säga att PP skulle avstå att ställa upp i riksdagsvalet pga det här? Det här med att vara konsekvent är en av grundstenarna när man vill bygga förtroende…

    • ”Väldigt snurrigt och väldigt lite information.”

     Anser du att det du säger bör gälla i alla situationer, eller bara den här?

    • PP får förstås ställa upp om de vill. Men det känns helt utsiktslöst och verkar vara ett slöseri med tid och pengar att ens försöka i detta val. Det är min bedömning, ingen annans.

     • Jag har väldigt svårt att få ihop att du både tycker det verkar utsiktslöst för dem och att du lägger ner så mycket tid på dem. I och med att din blogg heter nej till pirater och piratpartiet så vore det ju konstigt om du gjorde något annat än att propagerade emot dessa två samhällsfenomen och när dina argument har kommit ner till ”det är min åsikt” så kanske det är tid att lägga ner bloggen. De har ju lyckats få in personer i EU-parlamentet vilket är bra mycket mer än vad det andra uppstickarpartiet lyckats med. Så uppenbarligen så är deras åsikter tillräckligt viktiga för en tillräckligt stor del av folket. Tycker du att vi ska tysta denna röst som uppenbarligen behövs? Jag får mer intrycket av att du talar för ett egenintresse. Lobbyist, är/känner någon som känner sig snuvad på royaltypengar eller på något sätt blivit bränd inom pp?

     • Självklar har väl NTP ett egenintresse. Det har jag också. Du med. Liksom alla andra pirater som kommer att rösta har det – oavsett hur få dom/ni är.

      Du har alltså konstaterat det självklara. Vad ville du ha sagt med det?

     • Nej, jag har ej ett egenintresse i frågan. Om du läser de exempel jag framför så är det exempel på egenintresse. Om en talare säger något du håller med om på ett rent åsiktsplan så är det ej av egenintresse i den definitionen orden används då du försöker bedöma om någon som uttalar sig är objektiv eller subjektiv. Jag får definitivt känslan av att ntp ej är objektiv då namnet till hans blogg hänvisar till att det han vill skriva om är negativt för pp. Lite som en religiös männisaka som utgår från att bibeln är sann och sen anpassar du dina åsikter kring allt annat efter detta odiskutabla faktum. Så nitiska brukar inte människor vara i sitt politiska tänkande.

     • ”Lite som en religiös männisaka som utgår från att bibeln är sann och sen anpassar du dina åsikter kring allt annat efter detta odiskutabla faktum.”

      Alltså precis så anoarkoliberaler och PP vanligen diskuterar all politik alltid med hänvisningar till olika regler och teorier.

     • Du får nog komma med ett konkret exempel på person och jag sitter inte här och propagerar för piratpartiet utan snarare EMOT ntp:s sätt att driva ”saklig” kritik om du nu nöjer dig med att ntp sjunker till samma nivå somm de människor han föraktar bara för att han företräder en åsikt som du föredrar så säger det ju väldigt mycket om dig som person.

     • Är verkligen PP’s åsikter tillräckligt viktiga för en stor del av folket?
      I senaste väljarundersökningen ligger ”övriga partier” under 1%. Den procenten delar Piraterna med FI, Kalle Anka partiet och andra rörelser.
      Om nu valundersökningen stämmer så är det ju drygt 99% av väljarna som väljer andra partier än PP.
      Så frågan är relevant – behövs Piratpartiet??

     • Vi får väl se efter den 19e hörru.

      Yarr ;]

     • Jag har inga egenintressen annat än de som styrs av min moraliska kompass. Jag vill inte ha ett laglöst samhälle där ”integritet” är något som i första hand gynnar kriminella, fuskare och snyltare. Jag bedömer att en mycket stor majoritet av befolkningen delar mina åsikter, i alla fall rent principiellt.

      När det gäller EU-valet så har det valet sett ganska annorlunda ut än riksdagsvalet. Det tycks vara mycket mer missnöjes/protest-röstande än i riksdagsvalet som får en mer direkt påverkan på folks liv. I EU-valet hade PP maximalt flyt via TPB-domen.

      Men även om det skulle komma en ny fällande dom i hovrätten mot TPB några veckor innan valet så tror jag inte att det skulle spela så stor roll. De flesta inser vilket omoget parti PP är och att deras huvudfråga ligger mycket långt ner på listan över de viktigaste frågorna i detta val. Dessutom har nog skandalerna kring barnporren varit spiken i kistan. Endast inbitna pirater röstar på PP, de flesta andra skulle nog skämmas för att rösta på dem.

     • uhhmmm. Ditt inlägg handlar om att pp borde lägga ner för att Julian Assange blev åtalad för våldtäkt. När det gäller rättssystemet kan du antingen vara oskyldig tills bevisats annorlunda eller så är du skyldig om du inte kan bevisa din oskuld. Jag föredrar det förstnämnda.
      Problemet med ditt svammel är att det låter som att du utgår från att pp handlar om pirate bay och inget annat. Med Swiftavtalet, IPRED och FRA så tycker jag att frågor kring övervakningssamhället borde vara betydligt högre prioriterat.

     • Ditt inlägg handlar om att pp borde lägga ner för att Julian Assange blev åtalad för våldtäkt.

      Ett typexempel på piraters goda kunskaper om juridik, och deras hängivenhet till fakta…

     • Ehhh????
      Verkligen frågande.

      Vad menar du nu???

     • Åtalad?

      Q.E.D.

     • @MrArboc

      ”Åtalad?”

      Sa, man ska bara anses oskyldig till motsatsen bevisas om man ar atalad? Sa ar man bara misstankt, sa ar man inte oskyldig tills motsatsen bevisats i dina ogen?

      ”piraters goda kunskaper om juridik, och deras hängivenhet till fakta”

      Jo, du visade ju valdigt ”goda” kunskaper med det uttalandet.

     • Yestopp: Det var verkligen svårt för er att begripa. Helt ofattbart – och åndå har jag ju som bekant verkligt låga tankar om er….

      JA har (hittills) aldrig varit ÅTALAD för något i Sverige. Han var ANHÅLLEN.

      Just F*cking Google It.

      Återigen: Q.E.D.

     • ”aldrig varit ÅTALAD för något i Sverige. Han var ANHÅLLEN”

      Sag nu vad det var du anmarkte pa i Veritas post, men det andrar inte saken han pratade om. Oskyldighetsprincipen. Veritas skrev fel ord, men det betyder inte att hans inlagg om oskyldighetsprincipen ar fel. Vilket den inte var.

      Det var darfor jag reagerade pa ditt ”typexempel på piraters goda kunskaper om juridik, och deras hängivenhet till fakta” svar.

      Ja, Assange var INTE atalad utan anhallen, men oskyldighetsprincipen galler i BADA fallen.

     • Ursäkta mig att jag skrivit fel, men om du nu ska kritisera människors kunskaper och deras hängivenhet till fakta så undrar jag vilka logiska figurer du använt när du bestämt att jag är en ”pirat”. För den kommer bli väldigt intressant då det jag gjort är att jag kritiserat ntp för hans ogenomtänkta och inkonsekventa kritik av pp. Samt hävdat att pp har ett existensberättigande iom att de faktiskt blev inröstade i EU-parlamentet. Drar du ett likhetstcken mellan dessa två faktumen, att jag tar upp dem och att jag sympatiserar med dem så är det nog du som borde ta en verklighetskoll.

     • Jag antog att du var pirat eftersom du uppför dig som en pirat.

      Uppenbarligen hade jag fel och ber ärligt om ursäkt. Jag förstår att det känns jobbigt att bli beskylld för det.

     • ”Jag vill inte ha ett laglöst samhälle där ”integritet” är något som i första hand gynnar kriminella, fuskare och snyltare. Jag bedömer att en mycket stor majoritet av befolkningen delar mina åsikter, i alla fall rent principiellt.”

      Och så även PP…

 12. EXTRA! EXTRA!

  ”NEJTILLPIRATER anhållen för medhjälp till spridning av bilder på mindreårig tecknad terrorist!”

  – Hen är anhållen i sin frånvaro, bekräftar jourhavande hemlig källa på internet, för Svartacus.

  I går kväll anhölls han i sin frånvaro av jouråklagare, enligt uppgift till Svartacus.
  – Det är medhjälp till spridning av bilder av mindreårig tecknad terrorist, bekräftar jourhavande hemlig källa, för Svartacus under lördagsmorgonen.

  …eller så kanske det bara var nåt jag drömde…..

 13. Det kunde de flesta se redan från början.

 14. Det skulle öka din trovärdighet om du erkände att detta förmodligen är en falsk anklagelse, med tanke på hur snabbt du kastade dig över nyheten om anklagelsen.

  Här är lite mer om detta i form av ett utlåtande från en militär expert:

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/08/21/milit-r-expert-underr-ttelsetj-nst-har-sannolikt-gillrat-en-sexf-lla-f-r-assange

  • Framtiden får visa vad som krävs av Julian Assange för att anklagelserna mot honom ska läggas ned. För det gissar jag att de kommer att göra. Det är nämligen enligt instruktionerna i underrättelsemanualen. En kompromettering får aldrig bli för långtgående, då riskerar hela operationen att avslöjas.

   Om konspirationsteorierna stämmer har alltså Assange vikit ner sig efter mindre än ett dygn pga en våldtäktsanklagelse trots att han under lång tid riskerat värre straff för grövre brott än så.

   Skulle inte tro det va?

  • Vad menar du? Det finns ännu ingen information som tyder på att det är en falsk anklagelse, snarare tvärtom. Det som hänt under dagen är att man tagit tillbaka anhållandet i hans frånvaro.

   • ”Klockan 16.30 hävde chefsåklagare Eva Finné anhållan. ”Han är inte längre misstänkt för våldtäkt”, skriver hon på åklagarmyndighetens hemsida.”
    Från DN.se

    Har du för övrigt någon källa på att Assange fortfarande är misstänkt för ofredande?

    • Enligt Aftonbladet:

     ”Utredning om ofredande fortsätter”
     Misstankarna om ofredande kvarstår dock fortfarande.
     – Så är det. Utredningen om ofredande fortsätter, säger Karin Rosander.
     Tidigare i dag var Assange misstänkt för våldtäkt på sannolika skäl. Vad ligger till grund för att misstankarna om våldtäkt inte gäller längre?
     – Jag vet inte vad det beror på. Det var en annan åklagare i går och jag vet inte om Eva Finné har ny information eller om hon bara har gjort en helt annan bedömning.
     Åklagaren själv har inte gått att nå och tänker enligt Karin Rosander inte kommentera ärendet i dag.
     – Hon behöver mer underlag och måste gå vidare med utredningen först, säger Karin Rosander.”

     Det här är inte över än.

     • Du har rätt i att det inte är över ännu.
      Artikeln som jag antar att du refererar till är väldigt luddig:

      http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article7653609.ab

      Det verkar mest som om ingen, varken rättsväsendet eller aftonbladet, har någon koll på någonting. Jag tror dock inte att det är något gott tecken för de som hoppas att Assange våldtagit kvinnorna.

      Dessutom måste du väl ändå medge att hela historien är rätt märklig?

     • Ganska märkligt att gå från ingenting till ”på sannolika skäl” till ingenting inom loppet av ett dygn. Kan knappast va så värst vanligt. Låter i mina öron som en smutskastning som gick snett.

     • Jag tycker snarare att det verkar handla om att två olika åklagare gör olika bedömningar. Det kan ändras igen.

     • Jag tycker faktiskt att det är lite gulligt att du verkligen verkar vilja att anklagelserna stämmer. Själv hoppas jag att de inte stämmer 1) för Wikileaks, 2) för piratpartiet men FRAMFÖR ALLT 3) för flickan som eventuellt blivit ofredad.

      Själv verkar du, ntp, sitta och bara hålla tummarna. Hm.

     • Fel, jag hoppas att han är oskyldig och att historien är påhittad, för då har ju inte de två kvinnorna våldtagits/ofredats av Assange. Tyvärr tror jag dock att det ligger en hel del sanning i anklagelserna men vi får se hur det hela utvecklar sig.

      Tror du f.ö. samma sak om 29-årige piratpartisten som fällts för våldtäkt mot barn? Visserligen fälld i hovrätten men enligt oskuldspresumtionen så ska ju personen betraktas som oskyldig tills domen får laga kraft, som piraterna brukar säga. Varför tar inte Falkvinge och Piratpartiet denna person i försvar och gör gängse teatraliska utspel om det? För ingen kopplad till Piratpartiet kan väl vara skyldig till något sådant? Det går ju bara inte…

      http://frianyheter.wordpress.com/2010/08/20/29-arig-piratpartist-domd-for-valdtakt-mot-barn/

     • Hej Piraten…

      Tror du samma sak om den FRA-anställde som trackaserade sina grannar i flera år o som till slut tom SKET på sina grannars bil….O som EFTER rättegången fick jobbet tillbaka på FRA???

      Varför bryr du dig inte om såna saker som kanske skulle kunna ha inverkan på dig o som inte har ett jota med PP att göra…

      Du gillar antagligen överhuldat att FRA finns iom att PP inte vill att det ska finnas o ändå ifrågasätter du inte att denna person sitter på jobbet o har rätt att övervaka allt om dig hur mycket du än skulle kunna tycka att det var dumt, (vilket du gjort klart att det bara är bra iofs).

      Jag kan bara som du hålla tummarna för nåt idiotiskt i samhället:

      DU: håller tummarna för att dina drömmar om att Assange kommer att vara en vårldtäktsman…

      JAG: håller tummarna för att du kommer att vara nästa granne till FRA-medarbetaren ifråga.

      Glöm dock bort att försöka anmäla denna person den dagen han skiter på din bil…Du uttryckligen har många gånger markerat att du anser att det är bara bra.

      Ha det
      Jan

     • Svar till nejtillpirater:

      Ärligt talat har jag knappt alls hängt med i fallet med 29-åringen, men om personen i fråga dömts för att ha förgripit sig på barn ska denne givetvis sitta bakom lås och bom. Jag har aldrig påstått att alla i PP är fläckfria eller på något sätt perfekta. Faktum är att jag – och andra piratsympatisörer jag känner – tycker att det verkar finnas rätt skumma personer längre upp i partiet. Detta ändrar dock inte faktumet att jag håller med om en stor del av det Paratpartiet tycker och vill. Är det så fel?

      Kul att jag blir anklagad för att älska alla pirater oavsett vad, när det är du (även om just du brukar hålla en vänlig ton när du diskuterar vilket är trevligt) och andra antipirater som påstår alla pirater bor hemma ensamma med sina katter, har en skev verklighetsbild och är snyltare. Vem är det egentligen som drar alla över en kam?

 15. Ojdå! Han är visst inte anhållen längre!

  • Men fortfarande misstänkt för sexuellt ofredande. Vi får se hur det hela utvecklas, han kanske blir anhållen i sin frånvaro igen.

   • ”Men fortfarande misstänkt för sexuellt ofredande”

    Ar han? Dom citerar pa Aftonbladet:

    ”Hon uppgav också att han var eftersökt för ofredande.”

    Var. Inte Ar.

    • Enligt Expressen:

     ”– Hon gör bedömningen att han inte är misstänkt för våldtäkt. Då finns det inte skäl att ha honom anhållen längre, säger Karin Rosander, informationsdirektör på åklagarmyndigheten.
     Det har även riktats misstankar om sexuellt ofredande mot Julian Assange. Enligt Karin Rosander kvarstår den misstanken.
     Har misstanken om våldtäkt rubricerats om?
     – Det kan jag inte svara på.”

     Han kan fortfarande vara misstänkt men han är alltså inte längre anhållen i sin frånvaro.

 16. Det kallas tydligen i ”spionkretsar” för en honingsfälla. Användes tydligen skapligt ofta mot politiker med familj under kalla kriget. Nån söt tjej får tokragga upp fienden och ha sex med denne. Idealt filmas det hela och man hotar i efterhand med att publicera / visa för familj / anmäla för nån form av sexbrott eller liknande.

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/assange-ar-sannolikt-utsatt-for-en-sexfalla-1.1157242

 17. Ingen av tjejerna anmälde brottet de påstår att de utsatts för men de gick till polisstationen. Skumt eller? Och nu har tydligen den ena lämnat landet, varför?

  https://www.flashback.org/t1275257p128

 18. En av kvinnorna träder fram och berättar:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7652935.ab

  ”De konspirationsteorier som översvämmar nätet just nu avfärdar kvinnan i 30-årsålden bestämt.
  – Anklagelserna mot Assange är förstås inte iscensatta av varken Pentagon eller någon annan. Ansvaret för det som hänt mig och den andra tjejen ligger hos en man med skev kvinnosyn och problem att ta ett nej”

  • Japp och trovärdigheten är verkligen hög. Varför går man till polisen och berättar att man blivit våldtagen men att man inte vill anmäla det hela?

   Assange ville anmäla sig själv till polisen men då lade åklagaren ned våldtäktsåtalet. Varför det och just när Assange var på väg att överlämna sig själv?

   Om någon vill lägga ner tid och energi på att reda ut allt detta skumma så skulle jag gärna sponsra han/henne/de med stålar. Man behöver inte vara överdrivet konspiratoriskt lagd för att fatta hur märklig hela den här historien är. Tidpunkten är FÖR väl vald. Om man ändå väntat ett par månader innan man försedde Assange med kvinnorna så hade nog färre kopplat.

   Hur viktigt är det att utreda brott som kan ha begåtts och i bägge ändar?

  • Måste instämma med Strecht666:

   På tok för väl vald tidpunkt för att det rimligtvis ska kunna vara på riktigt. Precis före valet och precis när man kan räkna med att folk (som ej är så insatta) känner till och fortfarande minns att piratpartiet stödjer wikileaks bandbreddsförsörjning.

   • Och en påfallande timing för PP’s syften också.
    Tänka sig, dan efter att den gamle snuskgubben Dick Wase lämnar partiet… Och nu har den affären helt glömts bort.
    Och alla diskussioner om PP verkligen gör rätt som samarbetar med Wikileak, de har också dunstat.

    En extremt väl vald tidpunkt för att PP ska kunna dra nytta av det…. Är det bara en slump??

    Dessutom, en av kvinnorna ville ju stötta Wikileak? Kanske det var ett uppdrag som hon fick??

    Är inte det en mer trovärdig konspirationsteori än att CIA skulle planterat nåt?? Isåfall skulle ju inte en annan åklagare lagt ned fallet? Eller…?

    • Klart det inte är nån slump att PP stödjer wikileaks. Det har ju varit på tapeten länge och knappast har det varit en hemlighet för de som håller sig uppdaterade på partiets hemsida eller diverse pirat-bloggar att partiet stödjer wikileaks i deras arbete. Blev du överraskad av det så är det främst ett tecken på din egen okunnighet vad det gäller piratpartiet.

     Ehm. Alltså om de inte har nåt på fötterna med en anmälan så lägger de ner. Dels vill de inte ge Assange en chans att bli rentvådd. Blir det nedlagt så får han ingen chans till upprättelse och visa sin oskuld och det enda som folk minns är själva anklagelsen från första början. En del blandar ihop misstänkt med skyldig och då är skadan skedd. Kan mkt väl vara så att båda åklagarna är med i soppan. Den ena för att skapa rubrikerna och den andra för att sopa undan Assanges chans till upprättelse genom att ta bort fallet från rättsväsendet.

     • Konspirationsteorierna flödar, typiskt piratpartister…

      Idag sa ju chefsåklagaren att hon ansåg att första beslutet av jouråklagaren var helt korrekt men att det hade tillkommit mer information då hon tog ett nytt beslut. Det är helt normalt att man omprövar läget under en pågående förundersökning. Men en sådan förklaring kan förstås inte pirater godta, nej det är förstås CIA eller den onda mediamaffian som ligger bakom och har köpt bägge åklagarna…

     • Visst kan vissa piratpartister bli lite konspiratoriska vilket är ganska underhållande i mina ögon, men att dina polare här på din blogg sedan hittar på att piratpartiet skulle ligga bakom det hela är inte alls konspiratoriskt?

      Jag antar att man är galen bara om man inte är på din sida. 🙂

 19. […] det var endera kanske han som var en man som makten steg åt huvudet och det var endera en konspiration som Pentagon hade kokat ihop och CIA […]

 20. Om det nu är en konspiration är det ju mer troligt att det är PP själva som har genomfört den.
  Med tanke på resultatet är det ju PP som har tjänat mest på affären. Det är på väg att bli nån slags allmän sanning att det kan vare konspiration mot Wikileaks och PP.

  Dessutom har ju fredagens nyhet om Dick Wase, den gamle snuskgubben, helt glömts bort. Och det hade ju kunnat bli en riktigt dålig historia för PP….

  Det är PP som har tjänat på våldtäktshistorien och då är det väl rimligt att tro att de ligger bakom.

 21. Kommer nektillpirater nu att skriva ett inlägg är han refererar till t ex SvD och berättar om att våldtäktsanklagelserna nu är avskrivna och där upprörd kommenterar om alla negativa rykten som svenska myndigheter sprider om Assange?

  Naturligtvis inte – nejtillpirater är ju inte intresserad att ge en balanserad bild av verkligheten – Hela bloggens syfte är ju – som tydlig framkommer av namnet – att sprida så mycket skit han bara kan om pirater och Piratpartiet

  Som tur är har de flesta – utom en handfull fanatiska anhängare – insett detta

  • De är inte avskrivna, därför avvaktar jag. Läs bl.a. på åklagarmyndighetens hemsida:

   ”Vad händer härnäst?

   Eva Finné kommer att arbeta vidare med ärendet under veckan som kommer. Det går för närvarande inte att bedöma när ny information kan lämnas eller vilka beslut som kommer att fattas. Det går heller inte att bedöma om Julian Assange behöver förhöras, eller vilka brottsrubriceringar som kan vara aktuella. ”

   http://www.aklagare.se/Media/Nyheter/Assange-arendet-fragor-och-svar/

   Det enda som har hänt är alltså att chefsåklagaren gjort en ny bedömning men den kan förstås ändras igen under kommande veckan.

   Förresten hittar jag en spännande läsning om Assange här:

   http://www.expressen.se/Nyheter/1.2105787/sa-blev-assange-ett-levande-mysterium

   Hacker, dataintrång. Nu misstänkt för våldtäkt. Trevlig kille…

   Och Expressen säger just nu

   ”Julian Assange är fortfarande misstänkt.
   Utredningen mot grundaren till Wikileaks fortsätter – men brottsrubriceringen är oklar.
   – Chefsåklagaren ska titta ordentligt på det i veckan, säger informationsdirektören Karin Rosander.”

   Skulle det komma fram ny information om Assange som helt friar honom så är jag inte alls främmande för att skriva om detta, det är väl inte mer än rätt. Men låt oss avvakta lite först…

  • Donsan har rätt. Även om fallet inte är avslutat helt borde nejtillpirater åtminstone nämna i sin blogg att det avskrivits tills vidare för att ge bloggposten trovärdighet och balans.

   Men den jäveln är ju bara ute efter att smutskasta PP och allt relaterat till partiet, så det kan man bara drömma om…

   • Kräver du på samma sätt att pirater såsom foliehattarnas hövding Rick Falkvinge ska ge alla sidor av en story utrymme?

    Nej, det är bara PARTIET som inte får kritiseras.

    • Falkvinge har väl uttalat sig om vikten med transparens i politiken. Det är ju ett initiativ som drabbar även pirater om de kommer in i politiken. Man får räkna med viss allmän insyn för att väljarna ska kunna kolla att man sköter sitt ämbete.

   • Ärendet har inte avskrivits, förundersökningen pågår fortfarande. Och jag HAR faktiskt uppdaterat grundlinlägget på slutet med en länk till Åklagarmyndighetens information, mer objektivt än så är det nog svårare att få det.

    Jag smutskastar inte PP, jag skriver om det som händer. Det är inte mitt fel att Falkvinge m.fl. uttalar sig om barnporren eller att Assange är misstänkt. Har du någon form av verklighetsanknytning så ska du nog rikta din kritik mot partiet och Assange istället för mot de som bara skriver om det som händer.

 22. […] för en orelaterad brottsanklagelse? Piratpartiet får ta emot hugg och slag från diverse belackare som nu vädrar morgonluft, ungefär som de vädrade morgonluft när Rick uttalade sig ogenomtänkt […]

 23. En sak som slagit mig under den här debatten och även under debatten om barnporr, är att påfallande många pirater har en unken syn på kvinnor, sex och kärlek.
  Man pratar ofta om nån slags radikalfeminism som skapat en massa problem, att sex blivit för komplicerat, om att kvinnor är som groupies och höns, att våldtäktsrättegångar är som häxprocesser där kvinnorna alltid ljuger och att vi generellt har nån slags ”kristen hämmad” syn på sex.
  Det gäller självklart inte alla pirater, men påfallande många.

  Jag kan inte beskriva det tydligare, men det är en mycket tydlig känsla av just en unken syn på kvinnor, sex och jämlikhet.
  Är det nån annan som också uppfattat samma sak?
  Eller är jag fel ute?

  • Några exempel på det? För mig känns det snarare som om det är tvärtom. Pirater har en väldigt liberal grundsyn när det gäller sex.

   • Liberal när det gäller (mäns) ”rätt” till sex ja, mindre liberal när det gäller (kvinnors) rätt att säga nej och barns rätt att få vara asexuella.

    Man kan undra om det är en medveten strategi – det säkraste sättet att få tonårskillar att rösta är att inge dom hopp om att få ha sex. 😉

    • Liberal i meningen att alla ska få ha sin sexualitet i fred och kommunicera den till andra på sina egna villkor. Staten ska ej få avlyssna och/eller kartlägga människors sexualitet om det inte föreligger starka misstankar för ett brott relaterat till sexualiteten.

     ”Man kan undra om det är en medveten strategi – det säkraste sättet att få tonårskillar att rösta är att inge dom hopp om att få ha sex. ;-)”

     Tss. Nu är du ju bara larvig. 😛 Höj nivån liite tack 🙂

    • Så varför skulle den vara liberal till ett kön och inte till det andra menar du?

     • Det är väl snarare ni pirater som ska förklara det, eller hur?

     • På samma sätt som moderaterna måste förklara sig att dom inte alls vill slänga ut alla sjuka ur sjukförsäkringssystemet? Och sossarna måste förklara att dom inte alls vill beskatta folk till 100%?

      Nej, den som anklagar är den som måste få fram bevisen att det verkligen är så. Omvänd bevisbörda är en omöjlighet. Om du lägger fram dina bevis så kan vi svara på dom.

     • Enligt det resonemanget är det alltså du som ska fram med bevis, så då är vi ju överens:

      ”Pirater har en väldigt liberal grundsyn när det gäller sex.”

      Så fram med bevisen för det.

     • Ursäkta mig, NI var dom som sa att pp står för ”en unken syn på kvinnor, sex och kärlek”. Så bevisbördan ligger på er.

      Fast det är absolut inget ovanligt med den här bloggen, ni klistrar gärna på en bild som ni har bestämt på pirater, sen ska piraterna försöka med omvänd bevisbörda för att blidka er. Vilket ju är en omöjlighet.

     • Jag har aldrig sagt det du påstår och har sålunda ingen bevisbörda för det. Jag bemötte *ditt* påstående och väntar med spänning på att du bevisar det.

      Kom ihåg att det var du som tog upp det här med bevis, tidigare nämnde jag bara att ”ni” borde förklara er. Nu får du leva med din kära bevisbörda.

     • Det är ditt påstående, eller hur? Om du inte klarar av att argumentera för det så är det bara att säga det. Att istället använda sig av omvänd bevisbörda på det där sättet är blir en ohederlig argumentationsteknik.

   • I fallet Julian Assange så skulle man ju kunna förvänta sig att åtminstone vissa pirater tycker att det är hemskt att han anklagas för våldtäkt och sexuella övergrepp. För om det ligger något i det så är han ju knappast en sympatisk person, han är då faktiskt en brottsling. Man ser inget av detta. Man utgår från att anklagelserna är falska.

    Visst ska en person anses oskyldig tills motsatsen är bevisad men det går lite väl långt när det gäller hot mot piraters intressen.

    Assange är ju inte heller guds bästa barn. Tidigare hacker och misstänkt för 31 dataintrång. Han verkar sakna respekt för lagen pss som personerna bakom TPB som har flera olika domar mot sig och det lär säkert bli fler. Det tråkiga är att fildelarungdomen är omogen nog att inte förstå hur viktigt det är att följa lagar, följer man dem inte själv så kan man inte förvänta sig att andra ska göra det och det kan drabba dig själv eller dina närstående. Vare sig Assange eller personerna bakom Pirate Bay är några hjältar, det ska man ha fullt klart för sig.

    • Det är eventuellt lika synd om Assange som andra som anklagas för sexbrott utan grund.

     Folk kan få sina liv förstörda av såväl bli utsatta av sådana brott som blotta misstanken om att de har begått dem. Nån elaking skickar dig ett gredelint kuvert? Hejdå frugan. Våldtäkt? Hejdå arbetet & en skapligt stor del av vänskapskretsen.

     Misstanken om dessa typer av brott är så skambelagda att det måste finnas skapligt tuffa straff eller liknande för att anklaga folk falskeligen för dem.

     ”Assange är ju inte heller guds bästa barn.”

     Menar du för övrigt att lagen är ”guds ord”? Ja det säger väl mer om din syn på samhället och hur modern den är än något annat du skrivit i denna posten. Stenkonservativ !

     • Vad Assange har drabbats av är ju ända bara en stilla vårvind, jämfört med de Afghaner som blivit drabbade av att Wikileaks läckt ut personlig och privat information……

     • ”jämfört med de Afghaner som blivit drabbade av att Wikileaks läckt ut personlig och privat information”

      Och var har du bevis for dessa pastaenden? Kalla tack. Sa vitt jag vet, sa har ingen skadats an sa lange p.g.a. de lackta dokumenten. Sedan ar det inte wikileaks som lackt, det ar andra personer som lackt, wikileaks publicerar bara lackta dokument.

    • ”Man utgår från att anklagelserna är falska. ”

     I enlighet med grunden i vårt rättssystem menar du? Oskyldig tills motsatsen är bevisad.

     ”Visst ska en person anses oskyldig tills motsatsen är bevisad men det går lite väl långt när det gäller hot mot piraters intressen.”

     Lite väl långt? Man kan inte bli mer oskyldig än just oskyldig.

     ”Det tråkiga är att fildelarungdomen är omogen nog att inte förstå hur viktigt det är att följa lagar,”

     Det är skillnad på lagar och lagar. Folk ställer inte upp på vilka lagar som helst hur länge som helst. Du ger folket för lite kredit när det gäller egen tankeförmåga.

     • nejtillpirater har, förstår jag, aldrig kört för fort med sin bil. Han följer nämligen lagen. Han är ett helgon.

      Eller, nejtillpirater, du kanske, som du gärna gillar att kalla det, ”inte lever som du lär”? 🙂

     • Lägg därtill att han stundtals gränsar till förtal i sina anklagelser.

  • Ehm va? Nu hittar du allt på hejvilt. Finns ju galnare personer här än NejTillPirater. Trodde jag inte var möjligt 😮

 24. Man kan bara skratta åt nejtillpiraterMrBockenStenThomas och alla andra som hejar på nejtillpirater‘s heliga krig mot – som han uttrycker det – laglösheten (dvs pirater – the Pirate Bay och Piratpartiet) i Sverige

  Lägg märke till att hela nejtillpiraters och hans gängs avsky för Wikileaks inte har ett dugg med själva sajten att göra utan med det faktum att PP stödde Wikileaks och att de båda har ingått samarbete

  Allt som även perifert kan förknippas med PP är av ondo – Det finns aldrig något i PP strävan och mål som på något sätt kan finna nåd i nejtillpiraters ögon – Ändå vill nejtillpirater gärna att vi skall uppfatta den här bloggen som en sajt som ”granskar” – Har nejtillpirater verkligen förstått begreppet ”granska”? – Det verkar inte så – Redan namnet på hans blogg antyder att bloggen skapades i vrede med bara ett enda mål – att angripa pirater och PP

  Som vi ser bryr sig inte nejtillpirater om någonting annat – Hans enda mål är att sprida så mycket skit om pirater och Piratpartiet som möjligt – I det syfte bortser nejtillpirater från allt annat – t ex grundlagen – rättssäkerheten i Sverige – medborgarnas rätt till integritet – mm

  nejtillpirater säger ovan:
  Jag har inga egenintressen annat än de som styrs av min moraliska kompass. Jag vill inte ha ett laglöst samhälle där ”integritet” är något som i första hand gynnar kriminella, fuskare och snyltare. Jag bedömer att en mycket stor majoritet av befolkningen delar mina åsikter, i alla fall rent principiellt.

  Men vad sorts ”moraliskt kompass” har nejtillpirater egentligen – som här för ett ”heligt krig” mot vanliga fildelande tonåringar – studenter och andra svenskar vars aktiviteter han inte ens kan bevisa att de skadar vare sig upphovsmän eller samhället på något sätt – men som han gärna i alla möjliga och omöjliga lägen vill benämna som ”kriminella – fuskare och snyltare”

  Hur kan nejtillpirater i det sammanhanget helt bortse från hur multinationella bolag – dvs USAs skiv- och filmindustri har ljugit om sina ”gigantiska förluster” och hur de manipulerar våra beslutsfattare – pressen och rättsväsendet i Sverige och är i färd med att angripa våra Internetoperatörer? –

  Hur kan en vettig person skapa en blogg där han använder all sin energi till att sprida skit och hat mot ett politiskt parti vars enda mål är att reformera upphovsrätten och värna medborgarnas grundlagsfästa fri- och rättigheter och integritet men helt bortser från att det finns riktiga grova brott – som hustru- och barnmisshandel – traficking – våldsbrott – drogförsäljning mm – dvs brott som skördar riktiga offer

  Är nejtillpirater och alla dessa personer som har sällat sig till hans fanatiska hatkampanj verkligen dom goda och ansvarsfulla medborgare som de själva tror att de är eller är det frågan om psykisk skadade personer – som behöver ge utlopp för sin frustration pga dom verkliga eller inbillade orättvisor de anser sig ha lidit i livet och därför behöver någon eller något att sparka på?

  • Har jag skrivit något som kan tolkas som att jag skulle ”avsky” Wikileaks?
   Donsan är som vanligt ute och cyklar på halt vatten och djup is med pakthållaren fylld av fiktiv fakta.

   • Men en sak gör Donsan väldigt bra – hon illustrerar väldigt väl varför pirater inte borde vara tillåtna att komma in i riksdagshuset ens om de betalat biljett för en guidad tur.

    Vi kan aldrig göra ett lika bra jobb som hon gör hur mycket vi än anstränger oss.

   • Håller med. Jag avskyr inte alls wikileaks, tvärtom. Men man måste publicera med sans, så att inte oskyldiga drabbas. Att masspublicera 90 000 dokument utan att ha tagit bort alla uppgifter som kan skada exempelvis afganska motståndsmän är bland de värsta integritetsbrotten man kan utföra. Faktum är att man i Piratpartiets eget forum kan läsa om flera f.d. piratpartister som lämnar partiet just pga detta.

    Och som jag skrivit många gånger redan. Jag vare sig hatar Piratpartiet, Rick Falkvinge, Piratpartister i allmänhet eller wikileaks. Jag väljer att kritisera de utspel och den politik jag anser är vansinnig. Synd bara att Donsan själv inte kan förstå den skillnaden eftersom Donsan inte kan respektera att andra har annorlunda åsikter än han/henne. Faktum är att jag respekterar allas åsikter, inklusive Donsans. Men jag respekterar inte en person som ständigt hemfaller till personangrepp och i och med detta är den sämsta möjliga representanten för Piratpartiet.

    • Så afghanska motståndsmän och amerikanska soldater är värda mer än att få reda på vilka civila som jänkarna så väl som talibanerna dödat av misstag eller som ”säkerhetsåtgärder”? Civila afghaner riskerar att bli dödade av såväl talibaner som amerikaner oavsett om de faktiskt hjälper endera parten. Och de riskerar likväl troligtvis att råka illa ut om de å andra sidan vägrar hjälpa endera parten.

     ”Är du inte med oss är du emot oss” är en vanligt förekommande sjuk idé som tillämpas i krig av många parter.

 25. Dom knapphändiga svar som Sten och MrBocken ger på min kommentar talar bokdelar eftersom även deras ”moraliska kompass” verkar ha förd dem alldeles vilse i pannkakan

  Har nejtillpiraterSten och MrBocken någonsin velat diskutera något av Piratpartiets frågor på principiella grunder? – Inte ens i barnporrfrågan har nejtillpirater velat diskutera grunderna för Ricks ställningstagande – utan försöker han enbart att utmåla Piratpartiet som ett parti som har en välvillig inställning till – och har sympatier för barnporr och pedofiler – vilket naturligtvis är en vansinnig tolkning

  Att Agneta Lindblom Hulthén – Journalistförbundets ordförande – håller med Rick i frågan tar han aldrig upp – trots att jag har påtalat det för honom vid ett tidigare tillfälle i en annan av hans avskyvärda ”Piratpartiet=barnporr” inlägg:
  Lindblom Hulthén: ”Barnporrlagen är censur”
  Det är naturligtvis bra mycket svårare att få någon trovärdighet i att insinuera att också Agneta Lindblom Hulthén – och hela Journalistförbundet – har sympatier för och är välvilligt inställda till barnporr och/eller pedofiler

  Aldrig någonsin har nejtillpirater och hans gäng velat diskutera på vilket sätt de anser att det är fel av Piratpartiet att vilja reformera upphovsrätten och avkriminalisera den fildelning som – helt utan kommersiella vinstintressen – sker mellan helt vanliga svenska privatpersoner som av nejtillpirater alltid benämns som ”kriminella – fuskare och snyltare”

  eller

  På vilket sätt de anser att det är fel av Piratpartiet att vilja stärka Internetanvändarnas integritet eller värna om eller stärka grundlagen?

  Självklart inte – allt man gör på den här bloggen är att på alla möjliga och omöjliga sätt håna – insinuera och misstänkliggöra pirater (som Sten gärna kallar för fuldelare – som om att dela med sig någonsin kan bli något fult och där MrBocken ger sig in på vidriga sexuella anspelningar) eller Piratpartiet

  Jag har vid flera tillfällen frågat herrarna hur det är möjligt att en aktivitet – dvs det som idag kallas olaglig fildelning – kan förklaras vara olaglig – när ingen till dags dato har kunnat visa att den skadar vare sig upphovsmän eller samhället utan att få några sakliga svar –

  Allt t ex Sten kunnat åstadkomma var att påstå att en KTH artikel feltolkat resultatet av en studie utförd av KTHs egna – Hur dum får man vara?

  nejtillpirater enda argument för att kalla drygt 2 miljoner fildelande svenska tonåringar – studenter och andra svenskar för ”kriminella – fuskare och snyltare” är att de enligt ”hans bedömning” står för ”gigantiska potentiella förluster” eller för att deras aktiviteter bedrivs i ”kommersiell skala” utan att begripa hur sjukt det är – Ingen anständig ekonom eller forskare har någonsin ens använd sig av dessa uttryck i upphovsrättsliga- och/eller fildelningsstudier eller liknande sammanhang

  Detta är det slags ”debatt” som förs här av herrarna nejtillpiraterSten och MrBocken och övriga i nejtillpirater‘s gäng

  • Har du någon gång försökt hålla dig till en bloggposts ämne? Prova det istället för att spy ur dig samma svammel gång på gång oavsett hur många gånger det bemötts här och på andra ställen. Du måste väl själv ha märkt att t.o.m. dina partikamrater tar avstånd från dig?

   /Bocken

  • Och Donsans totala byte gällande ämne är slående.

   Frågan gällde om jag uttryckt avsky för Wikipedia!

   Jag har inte gjort detta vilket alltså ännu en gång helt klart påvisar Donsans konstanta hänvisningar till fiktiv fakta.

  • Donsan, Fuldelning du vet, precis som fult spel, du vet som olaglig handling så istället för att skriva illegal fildelning så sammanfattar jag det som fuldelning.
   Hur dum man sen får vara låter jag vara fritt för tolkning, det är bara att gå och läsa D Johanssons egen blogg och egen avhandling i kombination med info om festival och koncertdöden runt om i världen och sen är det upp till var och en att dra sin slutsats.

   • Mm och discomusiken dödade den ”levande musiken”. Videobandspelaren och dvd-brännarna dödade filmbranchen, radioinspelning dödade musikbranchen osv.

    Eller venta liiite nu… Hur blev det egentligen? Jo folk lägger mer pengar på kultur än någonsin 😉

    • Hmmm, var Disco olagligt? Spred ngn 12000000 olagliga videokopior av filmer så var det troligen straffbart!

   • Jag har sagt det förr och jag säger det igen – jag skulle aldrig ens komma på tanken att det du kallar ”festival- och konsertdöd” skulle bero på fildelning. Att lyssna på en cd-skiva eller mp3-fil är inte över huvud taget samma upplevelse som att gå på konsert eller festival.

    Om illegal fildelning dödar konserter och festivaler borde väl rimligen köp av cd-skivor ha precis samma effekt (om inte större – då blir man ju av med pengar som hade kunnat gå till konsertbiljett..)

 26. En stilla fundering… Julian Assange har nu på fullt allvar informerat världspressen att pålitliga (enligt honom) källor varnat honom för att Pentagon planerat att skicka ut sexagenter för att sätta dit honom. Han påstår sig alltså veta att det här kommer att ske.

  Så vad gör han? Han åker till Sverige och knullar runt lite.

  Gott omdöme? Genomtänkta beslut?

  Jomenvisstserru. Helt i klass med Dick Greger himself!

  Fast personligen tror jag fortfarande att det är PP som ligger bakom, de är ju de enda som vunnit något på det här debaklet.

  • Mjo, nog har du rätt. Mr Assange borde kanske börja leva i celibat och aldrig mer titta en kvinna i ögonen, eller gå ut och ta några glas öl på puben där han ju trots allt kan råka ut för att någon söt blondin stöter på honom. 🙂

 27. Pekar på MrBockens sista ”sakliga och genomtänkta” kommentar från den den 23 augusti, 2010 vid 11:22

  I rest my case

 28. Sven-Erik Alhem: Åklagarna måste förklara sig

  Frågorna som ställs på flera håll i världen över och inte minst bland erfarna jurister är dels hur man kunde anhålla Julian Assange och ange starka misstankar för att mindre än ett dygn senare ta tillbaka anhållandet, dels varför blev det offentligt.

  Sverige som rättsstat står återigen med byxorna nere inför hela världen

 29. Det är verkligen sjukt hur påhoppade de blir som är kritiska mot delar av piratpartiets politik. Eller som inte delar uppfattning i fildelningsfrågan och upphovsrättsröran. Eller som tycker det är hemskt med våldtäkter och vidrigt med att en riksdagskandidat sprider pedofilpropaganda och en annan pirat dömdes förra veckan för barnvåldäkt. Fan vill ni egentligen?

  -Att alla ska hoppa och jubla så fort er ledare för femtielftegången säger att han anser att barnporrinnehav ska vara lagligt och gör en icke trovärdig kovändning som inte ens era egna köper?

  Ni som försvarar piratpartiet är ju fan bland det mest aggresiva som finns på nätet och beter er som skitungar när ni upptäcker att era argument inte biter på alla. Acceptera att det finns människor som inte gillar er politik, och numera tack vare er, inte heller gillar gapiga och oförskämda piratister.

  Omoget beteende. Lustigt nog är det flera gammelpirater här och skriker och för oväsen. De yngre verkar ha mer bakom pannbenet och insett att den här vägen ni går inte funkar. Det vill säga: det går inte att banka in sina åsikter i människors huvudet.

  Och det går knappast ändra på en blogg med rubriken nejtillpirater. Hur jvla dum kan man bli som ens försöker??

  • Ja, Piratpartiets ”avståndstagande” mot att barnporr ska vara lagligt att inneha känns inte trovärdigt eftersom vi ju vet vad Rick Falkvinge egentligen tycker och jag vet att det är flera som delar uppfattningen att ALL ”information” ska vara laglig att inneha, inklusive barnporr.

   Man städar dessutom bara upp när man får medias uppmärksamhet. Som exempel kom besked om att innehav av barnporr inte ska vara lagligt först när det blev mediacirkus kring detta i och med Falkvinges ärliga uttalande i Ekot.

   Tidigare riksdagskandidaten DIck Wase ströks från vallistan när han fick rubriker i media, trots att de flesta redan visste vad han stod för, det hade varit känt länge.

   Och så har vi riksdagskandidaten Marie Axelsson som uttalade sitt stöd för Dick Wase i sin blogg men städade bort det (kopior är sparade till eftervärlden). Hon är ändå kvar som rikdsdagskandidat, tydligen anser man att det räcker med att hon städade bort uttalandet från sin blogg.

   Tydligt är att man har en unken syn på barnporr och pedofili och accepterar att flera riksdagskandidater (och partiledaren) delar den synen. Sanering görs bara behovsstyrt, dvs man kan tolka det som att det är OK så länge det inte får för stort fokus i media.

   • Vi ser här hur nejtillpirater på nytt försöker associera Piratpartiet som en vän av barnporr och pedofiler

    Han undviker dock mycket noga att kommentera min länk – där Agneta Lindblom Hulthén – Journalistförbundets ordförande – håller med Rick:
    Lindblom Hulthén: ”Barnporrlagen är censur</A

    Varför gör inte nejtillpirater en stor sak av att b>Agneta Lindblom Hulthén förespråkar samma sak som Rick? – Det måste väl vara förjävligt att hon så öppet stödjer Rick i denna frågan? – Är dnejtillpirater för feg för att angripa henne och därmed hela Journalistförbundet och associera dem med att vara barnporrvänliga eller vän av pedofiler?

    • Tror du hon stödjer Ricks tidigare uttalanden genom åren om barnporr? De han fört fram långt innan diskussionen gällde tecknat utan riktig barnporr? Riktiga övergrepp på barn? Tror du det? Känner Agneta överhuvudtaget till Ricks inställning till barnporrinnehav? Eller hans tidigare uttalanden?

     Tror du hon stödjer Ricks uttalanden om 27-åringen som dömdes för våldtäkt på barn (en 11-åring) om att domen var fel? Det var förra året.

     Undrar vad han tycker om piratpartisten som dömdes förra veckan för våldtäkt av barn? Ja, så här inför valet är det kanske ”hemskt”, eller inte.

     Och så vidare och så vidare.

     Tycker NTP är en av dom bästa val 2010 bloggarna! En av dom allra viktigaste som avslöjar vad PP desperat försökt dölja. Klart som fan att ni blir skitsura när den ena skandalen efter den andra kryper fram! Men sluta gör er löjliga och gå till motattack.

     Lite ödmjukhet vore på sin plats efter allt som krypit fram. Men icke! Ni har inte fattat att ni inte sitter i någon ”förhandlingsposition” eller kan dirigera innehållet i den här bloggen.

     Ni hyser hopp till kommande generationers pirater. Tror ni unga är dumma? När helvetet fryser till is kanske ni lyckas värva en förstagångsväljare innan ni rensat upp i ert pedofilträsk.

  • @ Delling
   De ÄR inte sällan skitungar också.. Ganska ofta får man höra från piraternas lilla fanklubb när de ber folk att rösta pirat att de inte själva kan rösta än, för de har inte åldern inne.. många är i åldern 14-17år och tror sig såklart veta allt. 🙂

   Absoluta majoriteten är datornördar och hela deras världsbild är konstruerad på just pojkrummets dator..
   En riktigt virrig röra av allmänt datanörderi, manga, flumvänster, ibertarianism och infowars.com..

   De vuxna är tyvärr inte mycket bättre.. datanördar, principlösa libertarianer, konspirationsteorister och så diverse ljusskygga rättshaverister (ofta av den pedofila sorten).. de få normala människor som finns i partiet lär väl inte stanna kvar länge till.

   Ett mycket tydligt tecken på hur verklighetsfrånvända pirater är att de envisas med att snacka om ”när vi vinner valet”, ”när piraterna kommer in i riksdagen”, ”när falkvinge blir statsminister” osv.. och på fullt allvar! Trots att alla opinonsundersökningar ger de fruktansvärt dåliga siffror, att de inte ens kommer i närheten av att komma in. Man undrar vad som kommer hända när de inser att de inte kan påverka den faktiska världen på samma sätt som den fiktiva datorvärld de flesta kan programmera..

   Kommer PP att packa ihop eller är de så totalt verklighetsfrånvända att de inte ens kommer inse att det är kört?

   Så valet kommer bli intressant, och av flera anledningar: Faller något parti ur riksdagen? Kommer SD in? Vad kommer hända med alla piraterna när PP kraschar totalt?

   • We’ll see about that 🙂 Jag tror du kan bli förvånad 😉

    Opinionsundersökningar har sina välkända brister som mycket starkt misskrediterar PP. Man frågar bara de med fast telefon: Snart bara faster, farmor, farfar och gammelmormor som syns i undersökningarna av hela släktkartan. Inte libertarianen man har till farbror eller kusinerna som är inbitna pirater. Kusinerna har aldrig haft fast telefon och farbror slutade med såna uråldrigheter för säkert 7-8 år sen.

    • Jag förstår att piraterna önsketänker om att det är så. Men det är fel.

     ”För det första genomför Sifo sedan början av året även intervjuer via mobiltelefon, berättade Toivo Sjörén. SCB gör sedan länge ett individurval och använder därefter allt som står i deras makt för att få tag i människor på telefon oavsett om den är fast eller mobil. Även Demoskop ringer mobiltelefoner. Kritiken att telefonundersökningar inte skulle nå mobiltelefonburna svenskar kan med andra ord skrinläggas.”

     • Demoskop och SCB är 2. Ingen av dem är Synovate Temo och alla andra. För övrigt är PP en ganska ny företeelse.

      Undrar om de har statistik nog för att göra ett urval så klokt att det verkligen speglar befolkningen på den nya politiska kartan.

      Tänk på att PP ej märktes alls i undersökningar förrän några veckor före EU-parlament-valet. Varför skulle inte samma sak kunna inträffa igen eller denna gången kanske bara dagar före valet?

     • Kan ju mycket väl vara så att PP tilltalar grupper som inte orkar vara vara med på ”nå jävla dryga undersökningar” 😉

      Kanske vill de ha sina tankar och åsikter privat ibland? DOOH du har ännu inte fattat detta va? :p

   • @The truth hurts
    Återigen alla dessa påståenden om hur ”pirater är” utan att kunna visa upp någonting som kan stödja dem

    Kan The truth hurts med fakta stödja att De vuxna är tyvärr inte mycket bättre.. datanördar, principlösa libertarianer, konspirationsteorister och så diverse ljusskygga rättshaverister (ofta av den pedofila sorten). – nej – den bilden har uppkommit i The truth hurts‘s egen förvirrade världsbild

    Så vid jag kan se hoppas piraterna att få lite över 4% av rösterna – så att de kan få säte i riksdagen – och vad är det för fel med det? – Ta Miljöpartiet eller Kristdemokrater – hur länge tog det inte för dom att komma över 4% gränsen?

    Ditt påstående om vad pirater tror – och deras eventuella verklighetsfrånvändhet har inte ett skvatt med Piratpartiets politik att göra – Det är fullt möjligt att Piratpartiet inte ens kommer upp i 1% i detta val – men sen? – Piraterna tror på sin sak – och tiden arbetar för dem –

    Alla dessa ungdomer mellan 14-17 år och dem som du så föraktfull kallar för datanördar har uppnått röstålder till nästa val i 2014 – och dem politiska frågor som Piratpartiet står för kommer att vara än mer aktuella då – För tro mig – dom multinationella bolag – dvs den Amerikanska skiv- och filmindustrin kommer att försätta med att försöka trycka igenom än strängare övervaknings- och kontrollagar i Sverige på bekostnad av alla oss demokratiälskande svenskar och någon dag vaknar nog den vuxna befolkningen och protesterar via rösturnorna – Vi svenskar är lite tröga – vi tror mer än medborgarna i andra länder på våra politikers välvilja och integritet tills vi inser att allt inte bara är rosor och solsken och att vi är på väg att förlora vårt oberoende och självbestämmande

    Dem senaste händelserna med Wikileaks och Julian Assagne avslöjar med all tydlighet hur vi manipuleras av USA – Fallet med dom 2 Egyptierna som avvisades från Sverige och hämtades av maskerade amerikanska agenter – eller påtryckningarna som USA utövade på fd justitieminister T. Bodström i fallet the Pirate Bay är andra exempel

    Att blunda för dessa fakta för att man ogillar pirater av en eller annan grumlig anledning – kommer inte Sverige till godo

    • Ska jag säga som du: ”var är bevisen?” Nä, jag tror inte det.. Jag tror jag lämnar ditt prat därhän och koncentrerar på det viktigaste.. vad som stödjer mina slutsatser.

     Och det är ni pirater själva som är mitt belägg och stora bevis. 🙂 Ingen behöver göra mer än surfa runt lite för att se att det jag säger, om än lätt generaliserande för komisk effekt på er bekostnad, är i högsta grad sant.

     Det är bara att kolla upp bakgrunden för piratpartiets diverse kandidater.. läsa vad piratpartister skriver i bloggar, debatter och kommentarer osv

     Att ha träffat en hel del IRL som jag också gjort förstärker bara bilden ytterligare..

 30. @Delling
  Det hjälper inte mycket att slänga ogrundade och vidlyftiga anklagelser omkring sig

  Om det är något som kan betraktas som påhopp så är det väl nejtillpiraters alla inlägg här på sin blogg

  Jag har inga som helst problem med personer som är emot fildelningsfrågan – om de kan grunda sina argument med riktiga fakta eller vetenskapliga studier på något sätt – Att t ex som nejtillpirater bara kasta ur sig att miljoner helt vanliga fildelande tonåringar – studenter och andra svenskar måste betraktas som kriminella – fuskare och snyltare är väl ett påhopp om något om man inte kan visa hur dessa på något sätt är till skada för upphovsmän eller samhället med annat än hemsnickrade uttryck och ”egna bedömningar” alternativt ”sund förnuft”

  Att beskylla pirater och andra som mår illa av nejtillpirater ständiga angrepp – insinuationer och förolämpningar mot ett politiskt parti och en sådan stor grupp av svenska medborgare för aggressivt beteende betyder att du är blind för aggressiviteten som nejtillpirater och hans gäng visar här mot pirater – dvs miljoner helt vanliga svenskar – i allmänhet och Piratpartiet i synnerhet – utan att kunna klargöra vad i Piratpartiets politik som kan föranleda allt detta hat

  Sista påståendet i din kommentar verkar lite konstigt – Jag ser ingen anledning varför inte bloggens namn kan ändras? – Men det bästa nejtillpirater kan göra är att radera denna skamfläck från Internet helt och hållet – Denna blogg är nog en utav dem få som är emot den sk olagliga fildelningen – som går till sådana extrema ytterligheter vad gäller insinuationer – angrepp – rena lögner och smutskastning av ett politiskt parti utan att diskutera själva det politiska innehållet

  Om du inte kan inse det – ja – då finns det inte mycket mer att tillägga

 31. ” Det är ju bara grundaren av wikileaks. Ungefär som när Falkvinge gick ut med att barnporrinnehav skulle legaliseras, han är ju då bara en medarbetare som man har problem med.”

  När rick uttalade sig om barnporr var det i partiets namn han gjorde det. Denna anmälan är gjord mot Julian som privatperson, den har ingenting med Wikileaks att göra.

  Ang att vi lägger oss i rättsprocessen mot TPB, den har med vår politik att göra, därför lägger vi oss i den. På tal om TPB skulle jag gärna se att det gjordes en torrentfil av dokumenten rörande anklagelserna mot JA, och sedan att den filen lades ut på en server som TPB kan dirigera mig (och alla andra) dels för att debatten blir lättare om vi alla har tillgång till fler förstahandskällor, dels för att ja personligen är väldigt nyfiken på anklagelsernas grunder.

  Vänlig hälsning
  //ZastDerg

 32. http://www.dn.se/nyheter/sverige/sven-erik-alhem-aklagarna-maste-forklara-sig-1.1157403

  Den sk jouråklagaren skulle man gärna vilja veta vem det är och hur denne motiverar att han/hon sålde ut Assange till världspressen utan att ha allt på fötterna. Om han/hon inte fått betalt från någon så verkar det inte bättre än att denne jubelidiot är totalt inkompetent. Hade detta hänt en vanlig Svensson? Knappast!

  PS. En seriös blogg uppdaterar med ny info hela tiden och i bägge riktningarna. DS.

  • ”PS. En seriös blogg uppdaterar med ny info hela tiden och i bägge riktningarna. DS.”

   Om den påhittade regeln hade varit giltig hade det betytt att Falkvinge, Engström och HAX inte har seriösa bloggar.

  • Självklart är bloggen seriös och huvudinlägget har en länk till åklagarmyndighetens sida på slutet, där hittar man senaste informationen. Det kommer ny information nästan varje dag. Eftersom förundersökningen pågår så kan det ändras från dag till dag och det är helt naturligt.

 33. Någon som vet mer om det här?

  ”- Piratpartiet har raderat bilder och information som kopplar ihop Anna Ardin och Julian Assange.”

  http://parnassen.wordpress.com/2010/08/23/julian-assange-anna-ardin-arets-brollopspar/

  Mer info finns via sökning på ”anna ardin K246336-10”

 34. Enligt diverse skvallersidor så har bekanta till Anna Ardin påstått att Assange vägrat använda kondom och tagit av den under akten vid bägge tillfällena. Om det är sant så är detta ännu ett tecken på att han är helt olämplig när det gäller integritetsaspekter.

  Masskränkning genom publicering av 90 000 dokument. Kränkning av kvinnor genom att ta av kondomen under akten. Trevlig kille… Verkar helt olämplig att styra en sajt som wikieaks som har så pass mycket makt som kan missbrukas.

  • Fast då tar du för givet att det är sant. Om det är sant är det dock, precis som du säger, ganska fucked up.

  • Det där låter lite lätt hysteriskt. Är du avundsjuk?

  • Om det är sådana här inlägg som du kallar saklig kritik så vore det jätteintressant om du kunde göra ett försök att definiera vad ordet ”sakligt” betyder för dig

   • Det framgår tydligt att jag hänvisar till ”skvaller”. Men vi får väl se vad som händer, nu är läget lite ändrat eftersom kvinnornas försvarare tolkar det som att det handlar om två fall av misstänkt våldtäkt och att överåklagarens beslut ska överprövas.

  • Idiot!!

   Det är Borgström, tjejernas företrädare, som överklagar. Det är hans jobb att göra det. Han är säkerligen lika klar som alla andra på att det här maximalt kommer att leda till att Assange åker dit för ofredande, alltså ett bötesstraff, efter att ha läst på lite mer noggrannt. Men Borgström är tvungen att göra åtminstone något nu när det här verkar gå totalt åt skogen för honom. Att han tog sig an det här fallet har kostat honom massor i anseende.

   Och jag skulle tro att ord står mot ord i kondomfrågan så det kan bli svårt att bevisa något brott där.

   Hur pass ofta händer det att en åklagare går ut med namn på en som misstänks för något som maximalt kan ge ett bötesstraff?

   Häljebo är ett jävla skämt till människa, totalt inkompetent och en fara för rättssäkerheten i det här landet! Hon måste få betala för vad hon ställt till med!

 35. […] anhålls Julian Assange för våldtäkt, vilket senare gjorde att Piratpartiet valde att lägga ner stödet för wikileaks, troligen det […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: