Riksdagskandidat för Piratpartiet avgår efter pedofiluttalande

Se artikel i Expressen.

Piratpartisten Dick Wase vill förändra synen på pedofili och hävdar att barn inte tar skada av sex med vuxna.
Så sent som på torsdagskvällen var han riksdagskandidat för Piratpartiet.
Men efter att Expressen.se ställt frågor till partiledningen har han nu lämnat sin plats på riksdagslistan.
– Han har hoppat av sin kandidatur på egen begäran, säger Falkvinge, partiledare i Piratpartiet.
Tydligen var åsikterna helt OK innan Expressen ställde frågor till partiledningen.
När Rick Falkvinge under torsdagen får höra vad hans riksdagskandidat skrivit blir han chockad och säger att han ska ta upp frågan med partistyrelsen. Senare på kvällen ringer han tillbaka.När Rick Falkvinge under torsdagen får höra vad hans riksdagskandidat skrivit blir han chockad.
Då har Dick Wase redan hoppat av som riksdagskandidat.
– Jag har pratat med honom och han har hoppat av sin kandidatur på egen begäran, säger Falkvinge vid 21-tiden.
Står för vad jag skriver
Expressen ringer upp Dick Wase för att höra hans egen förklaring till avhoppet.
– Det här kommer att skada Piratpartiet och det vill inte jag, så då hoppar jag av. Men jag står för vad jag skriver och jag skriver det för att försöka nyansera debatten. Sedan kommer häxjägare som du in i sammanhanget och förvränger saker och ting, säger han.

Piratpartisten gothbarbie tycker att det var synd att han hoppade av:

Det är förstås tråkigt om än förståerligt att Dick Wase väljer att hoppa av. Mot kvällspressens svartvita medielogik kan man inte vinna i en valrörelse, i synnerhet inte i en så infekterad fråga som den om barns sexualitet. Vad Dick Wase säger i sak står jag dock personligen helt bakom. Skadan som barn tar av beröring på vissa kroppsdelar, är kulturellt skapad.

Nej, det här är inget jag har fabricerat. Och man kan hitta fler barnporrvänliga piratpartister i olika former. Dick Wase är väl bland de värsta, mellanstadielärare och allt. Och fler än Rick Falkvinge vill ju legalisera innehav av barnporr.  Även om partiet officiellt backat så finns det ju flera som öppet stöttar Rick Falkvinges gamla linje om att all information ska vara fri att inneha, inklusive barnporr.

Edit:

Vid en sökning hittade jag ett inlägg av maloki / Marie Axelsson,  Piratpartistisk riksdagskandidat som uttalade sitt stöd till Dick Wase.  Men inlägget verkade vara raderat. Jag hittar förklaringen här och här. Från en cachad variant hittar man bl.a:

En månad kvar till valet, och Expressen “avslöjar” att Dick Wase avgår efter uttalanden kring Pedofili. Vilket visserligen är korrekt. Men något direkt avslöjande är det inte. Newsmillartikeln det refereras till är 11 månader gammal (29/9-09). Så jag anser inte det vara något spektakulärt avslöjande. Det ses snarare som en självklarhet att någon tidning skulle anse det lämpligt att börja gräva i detta nu. Men det är inte ny fakta, det är ingen NYHET. Gammalhet kanske, men fan inte ny!

Alla som röstat på Dick Wase vid kandideringen till Piratpartiets listor har med största sannolikhet vetat om hans ställning i detta. De har vetat om att Dick har historien på sin sida i frågan kring pedofili, ur ett sexualhistoriskt perspektiv. De har vetat om att Dick vågar röra vid frågan.

Har Rick Falkvinge kanske beordrat uppstädning av icke politiskt korrekta åsikter inom partiet? Jag trodde jag hade sett allt men det verkar finnas precis hur mycket som helst inom det uppenbarligen barnporrvänliga Piratpartiet!

Ja… som det här:

29-årig piratpartist dömd för våldtäkt mot barn

Se även nyheter24, newsmill, Magnus Thörnblad

22 svar

 1. Men du kunde väll ha skrivit ut mitt namn i alla fall.

 2. Här ställs Rick F till svars av en annan sexualliberal pirat som delar Dick Wases övertygelse: http://nef.teflonminne.se/2010/08/20/oppen-fraga-till-rick-falkvinge/ Tyvärr finns det fler piratpartister som visar Dick Wase sitt stöd: http://motpol.blogspot.com/2010/08/moralisternas-seger.html

  Ridå för piratpartiet

 3. Det var ett bra inlägg du skrev Mikael Ensson: http://ensson.se/2010/08/20/ackelgubbe-avgar/comment-page-1/#comment-343

  *gör vågen*

  • Och du är medveten om att han åkte ut från listan så fort det kom till partiets kännedom, dvs i slutet på maj? Gammal nyhet mao.

   • Ja då är ju allt okej.. NOT.
    Är Jörgen Tauss fortfarande medlem förresten? Han välkommnades ju till partiet trots dom…

    Ursäkta, men ingen tänkande människor kan ta era ursäkter på allvar!

    • Vad spelar det för roll enligt dig om huruvida han är medlem i partiet? Sedan så är denna ”Ad Hominem”- och ”Guilt by assocication”-argumentationen inte direkt konstruktiv för debatten.

 4. Förtydligande: PP vill inte legalisera barnporr

  http://www.piratpartiet.se/feed-item/f%C3%B6rtydligande-pp-vill-inte-legalisera-barnporr

  • Inser du inte hur extrem patetiskt det där låter när det kryller av pedofilkramande uttalanden från diverse topp-PPare, vissa avgår pga dom och nu även döms för pedofili?

   VILKET annat parti har så mycket skit i bagaget vad gäller detta.. och under så kort tid?? PP har bara funnits några enstaka år och de redan varit mer pedofilanstrukna än alla andra partier gemensamt under hela deras historia!

   • Håller med, det är oerhört många olika skandaler kring pedofiki i Piratpartiet, precis som du säger så är Piratpartiet helt klart överrepresenterat jämfört med övriga partier. Tar man dessutom i betänkande hur få piratpartister det finns så är det ju rent anmärkningsvärt hur mycket pedofilanknytning per capita bland medlemmar/riksdagskandidater det finns i Piratpartiet.

   • Kryllar av pedofilkramande uttalanden? Är det verkligen så stark tabu i det här ämnet så att allt måste klassas som ”pedofilkramande uttalanden” om man inte håller med vad som skrivs/sägs?

 5. Nejtillpirater vill få ”barnporr” att inbegripa fiktion i syfte att censurera internet. Lyckas ni lura riksdagsledamöterna att illegalisera skriven text så är vi inne på ett spår vi känner igen bland annat från 30-talets Tyskland, men även den mindre lyckligt lottade halvan av Tyskland efter 1945. Försöker ni antipirater dra samma ”trick” där nere medelst lobbying inom närmsta tiden så skarufåse vad som händer i valet till Bundestag 2015. 😉

  • Jag drar inga trick, jag redovisar bara det som kommer fram via media och på nätet. När det gäller avhoppande riksdagsledamöten Dick Wase så läste jag faktiskt om det i Piratpartiets eget forum. Flera avhopp lär ske.

   • Vad bra att du håller oss uppdaterade. Allt som händer nu är så otroligt omskakande så jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Din blogg behövs, keep it up.

  • Gastlind
   Du ska få ett hemligt trix, alldeles gratis. Bara för att du är en av mycket få Pirater som faktiskt ibland kan föra en vettig diskussion.

   Om du står i en grop – sluta gräva!

   När det finns en så tydlig och uppenbar koppling mellan Piratpartiet och barnsex är det inte läge att föra en teoretisk diskussion om barnporr….
   Bättre att ge upp den debatten.

   • +1.

    Lycka till i valet 2014 då PP antingen mognat till som parti eller blivit det man skulle ha varit hela tiden – en lobbyorganisation.

   • För vi ska alla lägga oss platta för den lagstiftningen som genomförs ”för barnens skull”? Ändamålet helgar medlen? Är det vad du försöker säga?

  • Ni har verkligen en konspirationsteori för allt?

 6. @ nejtillpirater

  ”Tydligen var åsikterna helt OK innan Expressen ställde frågor till partiledningen.”

  Eller så kanske Wase insåg att omvärlden inte är redo för en sådan diskussion som han tar upp?

  ”Nej, det här är inget jag har fabricerat. Och man kan hitta fler barnporrvänliga piratpartister i olika former. Dick Wase är väl bland de värsta, mellanstadielärare och allt. Och fler än Rick Falkvinge vill ju legalisera innehav av barnporr. Även om partiet officiellt backat så finns det ju flera som öppet stöttar Rick Falkvinges gamla linje om att all information ska vara fri att inneha, inklusive barnporr.”

  Vad har hans roll som mellanstadielärare med det här att göra? Försöker du antyda att han skulle vara pedofil? När det gäller innehav av barnporr så har förbjudet inte alltid funnits och själva förbudet bör få vara okej att diskutera. I just det här fallet så var manifestet ursprungligen skrivet på ett sätt som gjorde den tolkningen möjligt.

  ” Har Rick Falkvinge kanske beordrat uppstädning av icke politiskt korrekta åsikter inom partiet? Jag trodde jag hade sett allt men det verkar finnas precis hur mycket som helst inom det uppenbarligen barnporrvänliga Piratpartiet!”

  Barnporrvänliga? Och ett av dina exempel är en länk till fallet ”29-åringen” där det inte framgår vilken ålder tjejen var och där man kan bli dömd för våldtäkt om man har sex med en 14.5-åring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: