Piratpartiet offrar privatpersoners integritet för publicitet

Piratpartiet går ut med att de erbjuder wikileaks serverplats. Först går man in i samarbete med Pirate Bay så att man säkerställer fortsatt massiv piratkopiering, nu vill man även hjälpa wikileaks.

En intressant aspekt av det här är Piratpartiets hårda hållning angående integritet. Den personliga integriteten är helig och får inte brytas. Det är då märkligt att man stöder wikileaks publicering av personuppgifter via alla läckta dokument – uppgifter som kan leda till att namngivna personer får sätta livet till eller får sina liv förstörda på andra sätt. Uppgiften ”leverera scoop angående publicering av massor av hemlighållna dokument” är alltså viktigare än alla de personers integritet man bryter via publiceringen.

New York Times, The Guardian & Der Spiegel går fria eftersom de har tvättat bort personuppgifter från den informationen de publicerar. Samtidigt är den känsliga informationen bara en länk bort. Tidningarna klarar sig (?) och uppfyller (?) de pressetiska reglerna men de känsliga personuppgifterna blir likafullt allmänt tillgängliga precis som om de stod direkt på sidorna i dessa tidningar. Jag förstår att tidningarna delvis hyllar wikileaks eftersom de då kan gå fria från eget ansvar genom att bara länka dit för allt som de själva inte vågar stå för.

Det finns ingen gräns för vad Piratpartiet vill offra för att säkerställa fortsatt funktion hos Pirate Bay. Av ett tidigare inlägg av Rick Falkvinge framgår även att Piratpartiet vill offra barnen, man vill nämligen att barnporr ska vara helt laglig att inneha, att man gått för långt i lagstiftningen. Det finns ingen gräns för vad Piratpartiet vill offra för att få igenom sin fildelar- och barnporrpolitik!

180 svar

 1. PP är ett spekulativt parti de gör allt för att få röster, de till och med reverserar sin politik.

  • Givet de märkliga utspel man redan gjort så undrar man om det överhuvudtaget finns någon etik eller annan spärr för vad man kan tänka sig att göra för att få röster. Att kalla dem anarkoliberaler är ett understatement!

   • Möjligheten och rätten att som medborgare kunna avslöja krigsbrott och andra övergrepp är väldigt viktigt. Du kan knappast påstå att det som publicerats är endast privata konversationer som inte skadar någon utomstående när vi snackar om militärens arbete. Hade det handlat om vad soldaterna gjort i sina hem eller sagt i telefon när de ej var i tjänst så hade det varit en helt annan sak – där kan de få förvänta sig att få ha ett privatliv. Men nu handlar det om åtskilliga incidenter i tjänst – som i värsta fall resulterar i massmord på civila.

    Att du ens försöker jämföra det med piratpartiets kritik mot datalagring eller FRA-lagen i Sverige visar hur gravt du missuppfattat vad det hela handlar om.

    Kanske borde du tänka efter lite mer innan du gör dig själv till ännu mer åtlöje med dina onyanserade utspel.

 2. Inget konstigt, detta har ju detta parti hållit på med ett antal år, så varför skulle detta förändras.

  Den enda integritet som man ska bevara är deras resten skiter de i fullständigt…

 3. Jahapp. Det här var början på slutet av det internet som vi känner till. Glöm inte bort var ni läste det först 🙂

  Bara för att man k_a_n lägga ut hemlig och sekretessbelagd information på nätet så betyder inte det att man m_å_s_t_e göra det.! Att lägga ut 91 000 dokument som inte innehåller annat än sekretessbelagda strategiska militära uppgifter var nog den hittills största strategiska missen både wikileak, piraterna och PRQ kunde göra.

  Det här kan inte annat än leda till en ännu större kontroll och censur på nätet. Förmodligen början på slutet av den frihet vi haft.

  Fattar inte hur man kan vara så jävla korkad och röja flera olika staters militära hemligheter? Är detta en kupp? V_i_l_l pirater mfl ha mer övervakning och censur på nätet??

  Som sagt, minns var ni läste det först.

  • Att ha frihet som man inte kan utnyttja är inte alls nån frihet. Det är bara när friheten kan utnyttjas som den finns. Det är de som försöker inskränka friheten man ska skylla på – inte de som använder sig av den. =)

   För övrigt har du fel. Allting som regeringen kan tänkas göra i detta läge för att tillmötesgå ev. USA-påtryckningar att ge sig på wikileaks skulle gynna piratpartiet i opinionen. Erfarenheten säger oss att svenska folket är trötta på att regeringen agerar knähund för Amerikatt.

 4. Apropå flera röster. Glöm det! Piraterna har visat sig bestå av en kärna hardcore sexliberaler som vill ha barnporren fri på nätet. De drar sig heller inte att agera på ett sätt som innebär inskränkt istället för utökad frihet på nätet! Det här var spiken i deras kista. Var så säkra! Folk är inte så jävla korkade, till och med förstagångs väljarna kommer genomskåda dom. Många har redan gjort det. Pratat med tonåringar som stöttade dom till EU. Flera ångrar sig.

 5. Vilken tabbe ni gör nu, antipirater. Vad ni borde göra vore att säga att man kan stödja Wikileaks utan att stödja piratrörelsen. I stället går ni i er iver att komma åt piraterna emot också Wikileaks, och hamnar således på en position i Afghanistanfrågan som klarsynta debattörer som Anders Björck och Peter Wolodarski redan demolerat. Därmed hjälper ni naturligtvis piraterna att vinna respekt och inflytande, men ni är för trubbiga för att begripa det.

  • Mae, mycket av kritiken mot PP’s utspel handlar om deras dubbelmoral. Man kan gilla Wikileaks och War Diary, men det går inte att komma ifrån att publiceringen har stora integritetsproblem. I dokumenten finns bland annat afghanska sympatisörer och informatörer angivna vars identiteter har varit skyddade – fram tills nu. En klar kränkning av rätten att få tipsa anonymt! Vad tror du talibanerna gör med dem senare?
   Här borde naturligtvis PP, vars hjärtefråga är integritet och rätten till anonymitet, reagerat. Men det gör dom inte, utan hyllar förbehållslöst publiceringen och försöker till och med ta åt sig lite av äran.
   Det är hyckleri att värna å ena sidan om iranska regimkritikers rätt till att få vara anonyma, men samtidigt strunta i de afghanska. Det går inte ihop.

   • ”I dokumenten finns bland annat afghanska sympatisörer och informatörer angivna vars identiteter har varit skyddade”

    Absolut ett misstag. Om det är sant. Källa?

    Sedan kan man konstatera att det stärker PP’s syn på att man INTE SKA REGISTRERA informatörer i stora datasystem. Om det kan läcka till wikileaks tror du inte att det kunde ha läckt (kanske redan har läckt) till Talibanerna på andra vägar?!

    • Källan är naturligtvis War diary på Wikileaks. Ville du har länken dit, eller vad menar du?
     Jag har inte läst allt, och förmodligen inte du heller. Men SvD har läst en del och skriver bland annat
     ”I en rapport från en amerikansk soldatstyrka som besökt lokala afghanska ledare i norra delarna av landet, publiceras bland annat namn och andra uppgifter på flera av de afghaner som soldaterna träffat.”
     Det stämmer med den lilla del jag läst också – personer anges med namn och ort. Det är hårda bevis för talibanerna om de vill hämnas.
     Du skriver att det kanske läckt på andra vägar? Vilken cynism – man måste ju utgå från att så inte är fallet. Med det resonemanget – varför behövs då någon anonymisering av iranska dissidenter, menar PP? De som vill dem illa har kanske redan informationen om dem i alla fall… Naturligtvis skulle afghanerna fått förbli anonyma!
     Jag håller helt med dig om att man inte bör registrera i onödan. Men i vissa fall är det ofrånkomligt, som i sjukhusjournaler eller som nu vad gäller känsliga uppgifter om talibaner. Det går ju inte att hålla i huvudet direkt, någon form av bokföring är ju nödvändig. I båda fallen har man rätt till att vara anonym och att inte uppgifter lämnas ut, vilket PP också tycker. Men inte nu. Det finns inte utrymme för någon kritik, det är för nära valet. Det är hyckleri och populism, inget annat.
     Jag trodde faktiskt på Troberg då hon sa att hon värnade om integriteten, men förstår nu att det bara gäller vissa personers integritet, i vissa fall.

     • Det ska tilläggas att jag annars tycker att Wikileaks gör ett utmärkt jobb för demokratin. Att publicera sådana här uppgifter är en guldgruva för grävande journalister, och en viktig del för att demokratin ska få reda på hur det egentligen går till i kriget. jag är alltså överlag positiv, men tappar inte huvudet helt för det.

      Min kritik handlar alltså bara om Wikileaks oansvarighet vad gäller integriteten på det _personliga_ planet, samt PP’s hyckleri i denna fråga.

     • Om det har publicerats uppgifter som pekar ut informatörer som vill vara anonyma tycker jag detta är väldigt fel.

      Nu verkar det råda delade meningar om detta har skett – och nej – jag har inte läst ”originalen”.
      Du hänvisar till ”publiceras bland annat namn och andra uppgifter på flera av de afghaner som soldaterna träffat”
      Finns inget i den texten som säger att det är anonyma infomatörer det handlar om.

      Det är en ofta svår balans mellan att avslöja missförhållanden och att skydda personers integritet. Allt handlar om avvägningar här och helt klart anstränger sig WL om att göra rätt genom att bara publicera saker som är äldre än 6 mån och genom att inte släppa dokument som avslöjar ”tjallare” (enligt deras utsaga). Det är möjligt att dom inte lyckats fullt ut vilket jag då tycker är fel. Men – det är mycket positivt och viktigt att denna typ av ventiler finns. Jag tycker PP gör helt rätt som stöttar detta, men visst ska man även kritisera saker som inte sköts bra vid en läcka.

     • De väntar med att släppa vissa dokument av militära, strategiska säkerhetsskäl, inte av integritetsskäl. De håller möjligen även hemligt om det finns under-cover agenter och liknande.

      Vi får hoppas att inte personerna som namnges i dokumenten är allt för mycket ”tjallare” eller liknande. Men för talibanerna spelar det nog liten eller ingen roll – bara att prata med ISAF är nog förenat med hämnd.

      Man kan spekulera vidare om konsekvenserna, men faktum kvarstår: för personerna i dokumenten har integriteten kränkts då deras anonymitet har röjts. PP påpekar ofta att detta är deras hjärtefråga, men har inte reagerat. Snarare har många, likt dig, viftat bort frågan. Det är ett hyckleri.

      Annars är PP’s stöd av Wikileaks positivt enligt mig, om än populistiskt. De har ju inte gjort något, och kommer förmodligen inte göra något heller. Den dagen de faktiskt levererar serverkraft eller liknande så kan de växa igen i mina ögon.

     • ”Den dagen de faktiskt levererar serverkraft eller liknande så kan de växa igen i mina ögon.”

      Nämen se där, då var det klart. Piratpartiet hostar WikiLeaks nya servrar: 🙂
      http://christianengstrom.wordpress.com/2010/08/17/swedish-pirate-party-to-host-new-wikileaks-servers/

  • Jag är ingen anti-piratist. I så fall kan du även kalla mig anti-sosse, anti-vänsterpartist, anti-kd partist osv osv. Att wikileaks tog det beslutet må vara. Men om nu piraterna var dessa frihetstörstande liberaler så borde de väl i första hand stötta mannen som läckte uppgifterna och som nu sitter fängslad.

   Var finns stödet för h_o_n_o_m? Han nämns inte ens. Han ”offrade” sin frihet för dessa dokument. Å andra sidan är det förbjudet att läcka ut hemliga militära dokument. Jisses, det är ju som att bjuda in fienden i det innersta. Det vill väl ingen stat, inte ens neutrala Sverige?

   Finns inget hjältemodigt i den här publiceringen, bara en enda stor katastrof och jag undrar om inte piraterna insett detta någonstans för de censurerar mina kommentarer.

   Tycker förövrigt inte det var hjältmodigt av Wikileaks heller. Okej att lägga ut dokument som bevisar krigsbrott och mördande av oskyldiga. Men det här! Big no no! Det borde väl till och med en utan studielån förstå!

 6. Nog för att Falkvinge och kompany har gjort logiska kullerbyttor tidigare, men det här bör nog starta en het intern debatt. Ska bli intressant att kolla hardcoreanhängarnas bloggar imorgon när jag är pigg – de är ju inte så där överdrivet många så det kan jag offra en stund av semestern på! 😉

 7. Nu är detta ett sidospår i din postning men det kan inte få passera opåtalat:
  ”Av ett tidigare inlägg av Rick Falkvinge framgår även att Piratpartiet vill offra barnen,”

  Det gäller att hålla tungan rätt i mun och räkna till 10 innan man besvarar sån smörja.
  Du vet mycket väl att detta är en grov felvinkling. PP har gång på gång påpekat att det absolut viktigaste är att skydda barnen, dvs att stoppa övergreppen och att sätta dit de som utnyttjar barn. Det tragiska är dom som utnyttjar barnen i sin argumentation för att införa godtyckliga lagar som att likställa en tecknad fantasibild med ett övergrepp på ett verkligt barn.

  • Jag tänkte en stund innan jag skrev detta men det samma gjorde nog inte Rick. Eller så gjorde han det och visade med all önskvärd (?) tydlighet var man står i barnporrfrågan. Jag anser inte alls att det är en felvinkling, Rick Falkvinge och Piratpartiet försvarar med vett (?) och vilja att det ska vara OK att inneha barnporr. Om inte det är att offra barnen så undrar jag hur du/ni tänker.

  • Piratpartiet vill ha barnporren fri på nätet. Det är ingen lögn eller överdrift, det står dom för!

   FYI är barnporr bilder och filmer på barn som blir våldtagna och utsatta för ibland de mest vidriga övergrepp du kan föreställa dig. Det vill Piraterna ska få ligga ute. Men nu är det så här att barnen på bilderna är inte tecknade, det är barn av kött och blod. Barn som är traumatiserade av övergreppen du utsatts för och som dessutom ska leva med vetskapen att de blir sexuellt exploaterade på nätet. Dessa barn vill alla skydda, utom piraterna.

   Så skippa ditt bull om att piraterna ”bryr sig om barn”

   • ska självklart ska ”dom” utsatts för

   • Nu får du väl ge dig.
    ”Piratpartiet vill ha barnporren fri på nätet.”
    Givetvis är detta helt fel. PP vill att resurserna skall inriktas på att stoppa övergrepp på verkliga barn, stoppa sajter som innehåller detta och sätta dit gärningsmännen. Det stödjer jag helhjärtat.

    ”FYI är barnporr bilder och filmer på barn som blir våldtagna”
    Precis detta skall bekämpas. Idag är dock ÄVEN tecknade bilder barnporr, dvs likställt med övergrepp på verkliga barn. Det tycker jag är helt fel. Vad tycker du?

    • Vet du inte vad ditt eget parti vill?

     Piratpartiet har vid ett flertal tillfällen sagt att de vill att a_l_l_t ska vara fritt på nätet!! När de fått frågan om det inkluderar barnporr har de sagt JA! Ni tycker att det är övergreppen som ska stoppas. Helt rätt. Men att de avbildade övergreppen avser brott som redan är utförda och därför inte till någon skada! Så kom fan inte och säg att jag ljuger!

     • Jag tycker inget om tecknad barnporr eftersom jag inte har den läggningen. Jag fattar öht inte att det finns vuxna som njuter av sån skit!

     • Du har helt galet fel.

      ”Piratpartiet har vid ett flertal tillfällen sagt att de vill att a_l_l_t ska vara fritt på nätet!! När de fått frågan om det inkluderar barnporr har de sagt JA! ”

      Källa på detta tack.

     • Kolla med dina partikamrater som exempelvis Rick Falkvinge. Skicka ett pm till honom och de andra i kärntruppen och fråga om jag har rätt.

      Lägg sen ut svaret här. Borde vara snabbt fixat.

      Och när du fått svart på vitt från Rick mfl vad de anser om piratpartiet vs barnporr så kan jag bekräfta det genom uttalanden från honom och andra pirater.

      Frågan är enkel: Vill eller vill inte piratpartiet att allt ska vara fritt på internet? Inkluderar det barnporr?

     • Så du har ingen källa själv med andra ord.
      Så överraskande 😉

     • Han kanske åberopar det berömda källskyddet? 😉

      Källa eller ej, piraternas budskap är tydligt.

     • Du behöver inte anstränga dig mer än genom att klicka dig in på Herr Falkvinges blogg:

      http://rickfalkvinge.se/2010/07/26/nu-far-det-vara-slut-pa-kungligt-sanktionerade-bokbal/

      De senaste händelserna visar med all tydlighet varför innehav av information aldrig får vara kriminellt och aldrig får kriminaliseras igen, oavsett vilka skräckvisioner som censurivrare viftar med.

      Se – det var väl inte så jobbigt? Men du kan ju gärna maila honom och kontrollera att han inte har skrivit fel!

     • Eller den här texten från samma ställe:

      ”Det är dags att återställa lagstiftningen åtminstone till hur den såg ut före 1999, och bara kriminalisera spridning av riktiga, dokumenterade övergrepp på barn som inte genomgått puberteten. Enormt hög tid. De senaste händelserna visar med all tydlighet varför innehav av information aldrig får vara kriminellt och aldrig får kriminaliseras igen, oavsett vilka skräckvisioner som censurivrare viftar med.”

      ConnyT, du hade fel om ditt älsklingsparti. Dags att träda ur nu när du sett ljuset?

     • Ni gör er bara löjliga just nu. Inser ni inte skillnaden mellan ”Piratpartiet vill ha barnporren fri på nätet.” och det ni citerar ovan är diskussionen rätt meningslös…

     • Själv håller jag helt med om att definitionen på barnporr måste verkligen göras om. Så som den är nu är den ju helt uppåt väggarna.

      Om lagen ska skydda barnen, så är det det man ska fokusera på. Inte kriminalisera de bilder de eventuellt kan ha tagit i tonåren, eller tecknade bilder för den delen.

      Så ni har helt rätt – enligt den definition av barnporr som existerar nu så vill Piratpartiet att det ska vara lagligt att inneha. Faktum är att enda sättet är att fokusera på källorna och inte på runkpellarna som är slutkonsument – det har ingen som helst effekt (speciellt inte i avseende till serier eller påhittade bilder). Ger de sig däremot ut på nätet och sprider foton och filmer på verkliga barn som utnyttjas, ja då ska de klämmas åt.

     • Notera att nyckelordet i meningen är INFORMATION – vilket är något helt annat än barnporr – Som vanligt läser både MrArboc och nejtillpirater texter som några 5:e klassare på mellanstadiet – Skärp er idioter!!

     • Misstförstår du medvetet? Rick Falkvinge har länge rubricerat barnporr som ”information”, det är väl ett sätt att försöka avdramatisera. I hans värld är allt man laddar ner via nätet information. Musik, filmer, dataspel, barnporr.

      Vad är det du missförstår med ”Det är dags att återställa lagstiftningen åtminstone till hur den såg ut före 1999, och bara kriminalisera spridning av riktiga, dokumenterade övergrepp på barn som inte genomgått puberteten. Enormt hög tid. De senaste händelserna visar med all tydlighet varför innehav av information aldrig får vara kriminellt och aldrig får kriminaliseras igen, oavsett vilka skräckvisioner som censurivrare viftar med.”

      Förstår du inte att han vill legalisera ALLT innehav av barnporr?

 8. Som vanligt går nejtillpirater ut med en massa av hans egna hjärnmissfoster för att kunna angripa Piratpartiet och menar att partiet offra privatpersoners integritet för att få publicitet

  nejtillpirater är så full av skit att han inte begriper vad integritet handlar om – Piratpartiet står för individers integritet gentemotStatens och de lägger sig inte i att t ex Google lagrar information om individer – När det gäller Wikileaks – so handlar det om en sajt som offentliggör hemlig information – sådant som Staten – av en eller annan anledning vill hemlighålla för sina medborgare – nejtillpirater fattar som vanligt inte vad frihet och demokrati betyder. – Han går till vilka överdrifter som helst för att kunna angripa pirater – Piratpartiet eller the Pirate Bay

  En person som skapar en blogg med titeln Nej till pirater och Piratpartiet vars enda syfte är att sprida skit – en sådan person kan inte tillmätas någon slags trovärdighet – Det visar bara att personen av en eller annan anledning har fått en kortslutning i hjärnan och har gått överstyr helt – Kanske för att Rick Falkvinge någon gång – efter nejtillpiraters egen utsago – har raderat bort en kommentar av honom – Det behövs som sagt inte mycket för en svag personlighet för att gå över toppen

  Påståendet att Piratpartiet skulle vara en pedoparti är så löjeväckande att det inte ens behövs kommenteras – bara en idiot av stora format skulle komma till den slutsatsen – I nejtillprirater s sinnevärld är alla anhängare av pedofiler om de på ett eller annat sätt kritiserar rättssäkerhetsvidriga lagar som instiftas under täckmantel att de är till för att bekämpa terrorism – pedofili och tung brottslighet

  nejtillpirater är tydligen villig att acceptera vilka lagar som helst så fort någon bara påstår att detta görs för att bekämpa dessa företeelser

  Han – som den ynkrygg han är – tar också varje tillfälle i akt i sina försök att misstänkliggöra och koppla ihop Piratpartiet med pedofili – Varje person med någon slags intelligens inser dock omedelbart hur sjukt nejtillpiraters resonemang är

  • Ha ha ha – alltid lika roligt att läsa dina balanserade och genomtänkta inlägg Donsan!

  • Ursäkta men Dick Wase är pedofilernas husguru. En pedofil skrev häromdagen att han hoppas Dick W kommer in i riksdagen. Se bara DWs alla pedofila inlägg på newsmill, återkom sedan och säg att den mannen inte har skruvade föreställningar som vuxna och sex med barn!!

   Övriga pirater vill ha barnporren frisläppt på nätet!

   PP kunde lika gärna stå för pedofilpartiet och det kan varken du eller någon annan pirat göra något åt med mindre än att ni tar avstånd från barnporr och hjälper till att bekämpa den, istället för att uppmuntra spridning.

   Som jag ser det är du medflera bara en massa nyttiga idioter som hjälpt en klick jävligt obehagliga typer att nå maktens korridorer.

   • Fredrik, Fredrik, Fredrik….

    ”PP kunde lika gärna stå för pedofilpartiet och det kan varken du eller någon annan pirat göra något åt med mindre än att ni tar avstånd från barnporr och hjälper till att bekämpa den, istället för att uppmuntra spridning.”

    Det sistnämnda i den meningen har du tolkat fram själv.

    Och nej, man ska inte hela tiden behöva hävda sin oskuld att man inte är pedofil i var och varannan mening så fort man snackar om barnporr. Däremot är lagens definition av barnporr, som jämställer utnyttjande av barn med påhittade figurer helt uppåt väggarna. Det måste ändras, även om en del som nu klassas som barnporr får återgå till att inte räknas in till det. Att fokusera på verkligheten t ex.

    Om nu det är själva ordet ”barnporr” som är så hemskt, testa att byta ut det till ”bögporr” ”BDSM-porr” eller varför inte bara ”porr”. Läs sen igen och säg om det är rimligt ens ur ett viktorianskt perspektiv.

    • Vi kanske först enas vad vi diskuterar. Jag diskuterar det faktum att piratpartiet vill avkriminalisera barnporrinnehav och att flera medlemmar inkl RF står för att allt ska vara fritt på nätet. Inklusive barnporr. OBS, med barnporr avser jag barn, inte tecknade bilder. Jag tycker i övrigt, liksom säkert de flesta andra att det är något riktigt stört med vuxna som vill titta på barnporr oavsett om den är tecknad eller äkta.

     Tar man ett steg tillbaka och betraktar alla härjande pirater som strider för rätten att glo på tecknad barnporr är det ofattbart eländigt att så många vuxna verkar vara dragna åt det hållet.

 9. Vill också passa på att tacka bloggskaparen som öppnat ögonen på mig och många andra. I informationsfrihetens namn borde den uppskattas även av piratpartister

 10. Det finns massor och därför är jag förundrad över att gammelmedia eller politikerbloggarna inte skrivit om det.

  Tror det handlar om att inte vilja se det uppenbara och rädsla för att formulera det och bli attackerad av pirater som grupp. De har ju visat sig kunna mobilisera stora delar av nätet för sina hatkampanjer och skräckpropaganda spridning. Sånt skrämmer den konflikträdde journalisten.

  Men det är deras skyldighet som tredje statsmakt att informera väljarna även om det mest obehagliga, just för att väljarna ska kunna göra val som baseras stöd för politiker som delar deras mest grundläggande värderingar.

  Att tiga om allt som talar emot piratpartiet är förkastligt och ger enbart fördelar till dom som seglar under falskt flagg och söker politiskt inflytande för sina ursunkna värderingar som innefattar borttagen åldersgräns för sex med barn, fri spridning av barnporr med mera.

  Därför stort tack till dig (er) som vågar sticka ut hakan och sakligt informera om fakta.

  • inte borttagen åldersgräns. Ändrad per definition. Om en vuxen förgriper sig på ett barn är det ett hemskt brott, men är det mindre hemskt om han/hon förgriper sig på någon annan vuxen? Utnyttjande eller tvång av annan, är skithemskt, oavsett ålder. Däremot skall lagen för byxmyndighet inte användas för att förtrycka barns egna sexualitet sinsemellan.

   Därmed inte sagt att man inte skall ta hänsyn till ålderskillnaden, jo den ska spela in i fall av rättegång.

   Och nu för att röra mig vidare: Om man är konflikträdd som journalist kanske man ska hålla sig till mindre historier eller reportage om knyppling (men du ska bara veta hur jävliga syjuntorna kan vara :).

   Det är roligt att läsa din uppfattning om Piratpartiet. Om de nu har så fel och sprider hatkampanjer och skräckpropaganda utan faktisk bas – hur kan de då få sådant gehör?

   Jag tvivlar på att du, oavsett vilket parti du än röstar på, kan ställa dig helt 100% bakom allt de föreslår. Så du har helt rätt i att väljare har ett ansvar att informera sig själva för att hitta ett parti där man åtminstone får gehör för merparten av det man bryr sig om. Detta är ju vad som har hänt med Piratpartiet.

   Slutligen: Det handlar inte om att ”vinna” valet. Det handlar om att följa vad man känner är rätt, och för att få sin röst hörd – oavsett vilket parti det nu är. Om man bara ska rösta på det ”mest troliga att vinna” eller faller för kaloritomt valfläsk eller för den delen ”att man alltid har röstat på dom”. Då är man helt fel ute och gör bättre i att rösta blankt om de inte stödjer ens värderingar.

 11. Om Wikileak
  Wikileaks har udden mot makten

  Wikileaks ägnar sig inte åt journalistik i klassisk mening, men den förmedlar information inom det som alltid varit journalistikens kärnområden. För medieföretagen är den en källa bland andra, men också en påminnelse om att det som medierna ofta motiverar sin existens med, grävande och kritisk granskning av makten, inte får bli en perifer del av verksamheten.

  Skulle världen någonsin ha hört om Watergate om personer som nejtillpirater har fått bestämma? – I don’t think so! – I en demokrati skall makten alltid granskas – ifrågasättas – kritiseras och avslöjas vid rättsvidrigt beteende

  I nejtillpirater förvridna värld är det alltid makten som är the good guys – som aldrig gör fel – medan de som ifrågasätter – kritiserar och avslöjar maktens irrgångar alltid är the bad guys

  Låt avsaknaden av kritiska röster och opinionsbildare – och stödet av folk som nejtillpirater som är helt blinda för övergrepp utförda av Staten – bidrog till att Hitler kunde utföra dem vidrigheter mot judar och andra befolkningsgrupper utgöra ett varnande exempel

  Wikileak spelar i en helt annan division än nejtillpiraters fjuttigheter – som han själv kallar för ”granskning” av pirater och Piratpartiet – men som i verkligheten är en enda räcka av lögner – feltolkningar och ryktesspridning

  Allt han lyckats åstadkomma är att fastställa att pirater enligt lagen är kriminella men han klarar inte att på något vettig sätt argumentera mot pirater som hävdar att det inte borde vara kiminellt eftersom det inte finns en enda vetenskaplig studie som har kunnat vissa att pirater ekonomisk skadar vare sig upphovsmän eller samhället

  Han argumenterar aldrig mot punkterna i Piratpartiets program och det de vill åstadkomma – utan hänger sig hellre åt en massa skitsnack som han själv kallar ”saklig kritik” – som ovan – men visar bara att han är en okunnig person som inte begriper att man med integritet menar att man som medborgare skall vara fri från Statens spionerande ögon och öron – registreringsiver och kontroll

  Han ljuger och trixar i sina försök att svartmåla ett parti som vill värna medborgarnas integritet och grundlagsfästa rättigheter som yttrande- och informationsfrihet genom att associera dem med pedofili – Historien – tex Hitlers nazistrike – visar att det alltid finns några som låter sig påverkas av en LÖGN som upprepas till leda – Ja t om lögnaren själv kan börja tror att han talar sanningen

  Det är därför extra viktig att det finns några – som Wikileak – och Piratpartiet som står upp för medborgarnas rätt till integritet och yttrande- och informationsfrihet – alla grundvalar för ett fritt och demokratiskt samhälle

 12. @Arboc
  På vilket sätt finns det en överensstämmelse i min argumentation med:

  Nazisterna/Hitler stödde X.
  Nazisterna/Hitler var ond(a).
  Alltså är X ond.

  Bara för att jag nämner Hitler och NazistTyskland? – Låt oss höra nu duktiga ponken min! – *klappar dig på ditt överintelligenta huvud*

  Däremot kan man finna massor av ovanstående vara i nejtillpiraters blogg – så fort man byter ut Nazisterna/Hitler med pedofiler eller Piratpartiet

  Typ:
  Enligt lagen så är pirater kriminella
  Piratpartiet vill ändra lagen för att det enser att lagen är orättvis och felaktig
  Alltså stödjer Piratpartiet kriminella

  Man vill införa rättsosäkra lagar för att bekämpa pedofili
  Piratpartiet kritiserar dessa lagar
  Alltså er Piratpartiet ett pedoparti

  Allt jag säger är att om man okritisk accepterar allt Staten har för sig när det gäller att kväva kritik – hemlighålla information – ljuga medborgarna rätt upp i ansiktet eller införa lagar som steg för steg minskar medborgarnas demokratiska rättigheter – så hamnar man snart i en liknande situation som medborgarna i NazistTyskland

  Se – Mr Know It All – du ärt faktiskt inte så klyftig som du själv tror

  • Har du redan glömt vad du skrev?Ni kanske är flera som turas om att vara Donsan?

   Låt avsaknaden av kritiska röster och opinionsbildare – och stödet av folk som nejtillpirater som är helt blinda för övergrepp utförda av Staten – bidrog till att Hitler kunde utföra dem vidrigheter mot judar och andra befolkningsgrupper utgöra ett varnande exempel

   Tips – nästa gång du glömmer kan du scrolla upp och läsa. (Psss, jag tror jag är lite kär i dig – jag gillar troll med humor!)

 13. @ConnyT: Vilken del av den citerade texten och/eller Rick’s blogginlägg är det du inte förstår? Vill du ha hjälp att hitta hans mailadress så du kan skriva till honom så att han själv kan förklara?

  Du han också läsa här där Rick i klartext säger att han (PARTIET???) tycker att innehav av barnporr ska vara fritt och lagligt.

  Visst, han säger också att han vill att spridning ska vara förbjuden (han kan vara lite PK ibland!), men hur är det möjligt att inneha barnporr om det inte spridits?

  • Vad i detta är så svårt att förstå?!
   Rick säger uttryckligen att spridning ska vara förbjudet.
   Sedan hävdar ”ni” att ”Piratpartiet vill ha barnporren fri på nätet.”. Lägger man ut något på nätet är det defacto spridning.

   Vad är det ni inte fattar?

   Ni framställer det som det vore något oerhört att tillåta innehav. Så var det i Sverige innan 1999 och så är det fortfarande i många länder, även i väst.
   Men – som sagt – personligen lutar jag nog att det ska vara olagligt men bara om definitionen på vad som är barnporr ändras.

   ”hur är det möjligt att inneha barnporr om det inte spridits”
   T.ex. genom att en 18-åring fotar/filmar sin 17-åriga flickvän naken.

   • -Han har sagt att allt på nätet ska vara fritt och att det inkluderar barnporr.
    -Piraterna vill avkriminalisera barnporrinnehav, som du ju själv nu säger efter en förmodad faktakoll med HSB.

    Ja, det är något ”oerhört”! För att inte säga oerhört grymt!

    Hoppas ni inte når ända fram, för alla barns skull, det vore en fullständig katastrof om ni kom in i riksdag och regering. Ett parti som skiter i fakta och forskning, vill dra klockan tillbaka till 1999, som kämpar mer för pedofilers rätt att inneha barnporrbilder än för barnen som avbildas i sitt trauma. Behöver man säga mer?

    • ”Han har sagt att allt på nätet ska vara fritt och att det inkluderar barnporr”

     Jag väntar fortfarande på en källa som stödjer det du hasplar ur dig.

    • ”-Piraterna vill avkriminalisera barnporrinnehav, som du ju själv nu säger efter en förmodad faktakoll med HSB.”
     Visa mig gärna var jag nekar till detta. Lycka till.

     Sedan är detta ett utspel av partiledaren och hans personliga uppfattning och ingen officiell ståndpunkt från PP.

     ”Jag tycker inget om tecknad barnporr eftersom jag inte har den läggningen”
     Så du har bara en åsikt i frågor där du har ”rätt” läggning?

     • Som politiker representerar man sitt parti 7/24. Finns inget som heter ”privata eller personliga åsikter” när man satt dom på pränt till allmänt beskådande. Allt man säger offentligt påverkar.

      Ska jag tolka ditt svar som att piraterna anser att barnporr i_n_t_e ska få finnas på nätet?

     • Vad gäller tecknad barnporr så är min åsikt att det fått alltför stora proportioner. Jag förstår inte piraternas masshysteri över att de inte får titta på tecknad barnporr. För mig är det stört med vuxna som vill glo på tecknad barnporr såväl som riktig.

     • För mig är stört att skjuta drömmen om Riksdagen i sank för en så löjlig sak som tecknade bilder. Nej förlåt – det är min personliga åsikt att frågan är löjlig, många pirater håller uppenbarligen inte med. Men borde man inte vara så pass smart att man väntar med en sådan här fråga tills efter valet när man vet hur opinionen ser ut? All publicitet är inte bra publicitet.

     • Exakt! Och stördhet måste bekämpas, hårt!

     • ”Ska jag tolka ditt svar som att piraterna anser att barnporr i_n_t_e ska få finnas på nätet?”

      Självklart ja (jag har sagt det nu några gånger).
      Dax att be om ursäkt för dina lögner?

     • Märkligt då att man har en sådan barnporrliberal politik. Din ”självklarhet” övertygar inte. Ord och handling stämmer inte överens.

 14. @Arboc
  Så? – Förklara nu på vilket sätt det överensstämmer med:

  Nazisterna/Hitler stödde X.
  Nazisterna/Hitler var ond(a).
  Alltså är X ond

  Jag har på intet sätt försökta att associera nejtillpirater med Hitler – allt jag säger är att HitlerTyskland skall utgöra ett varnande exempel när folk som nejtillpirater okritisk börjar acceptera demokratividriga lagar och kritiska röster mot statens övergrepp och opinionsbildare försvinner eller tystas ned – Kan du inte ens begripa dom enklaste texter?

 15. @Arboc
  Och oh – hur mycket jag än respekterar homosexuella – så är jag inte själv lagt åt det hållet – så jag betackar mig för dina närmanden

 16. När det gäller Rick Falkvinges uttalande – så säger han:
  Vi kommer att driva den frågan — precis som skrivs i pressmeddelandet. Barnporrlagstiftningen måste begränsas så att den gäller riktig dokumentation av riktiga övergrepp på riktiga barn som inte fullbordat sin pubertet. Annars blir den bara löjeväckande och får motsatt verkan.

  Varmed menas att t ex teckningar och andra typer av artificiella avbildningar skall exkluderas

  Men som vanligt verkar många inte kunna läsa och begripa texter – och därmed förstår de inte heller begrepp som frihet – yttrandefrihet och demokrati

  • Plus att han strax efter säger att allt innehav av barnporr ska legaliseras, alltså även bilder på riktiga övergrepp. Falkvinge vill även att gränsen för barn går vid 12, värt att komma ihåg. Han vill offra barnen för att säkra piratkopieringen. Fy fan!

   • ”Han vill offra barnen för att säkra piratkopieringen”
    Nu hänger jag inte med i logiken (igen).
    På vilket sätt säkrar man piratkopieringen genom att sänka byxmyndigåldern till 12 år?!

   • Det är bara in din förvridna hjärna som det är så – I ingen av dina kvoteringar har Rick Falkvinge påstått detta – Du ljuger som vanligt frisk

    När Rick talar om 12 åringar – talar han om sex mellan kroppsmogna underåriga – och han menar att när en 14 åring som har sex med en 12 åring – detta aldrig borde bli betraktat som pedofili

    Sluta ljuga din perversa idiot!!

    • Pedofili är något helt annat. Då är det inte 14-åringar. Pedofili är (till exempel) 4-åringar. Att ha sex med någon som är könsmogen är aldrig, per definition, pedofili. Nej, det här ska absolut inte vara ett brott. Inte mer än det är ett brott att älska någon av samma kön. Sex med fullt samtycke är vackert, och det är lika mycket fakta på bordet att fullt samtycke mycket väl kan uppstå före dagens 15-årsgräns. Flera andra länder har 12 år som gräns, och jag har aldrig någonsin sett historier om traumatiserade tonåringar därifrån.

     Se följande länk.

     PS
     Tack för att du hjälper mig i min argumentation mot Piratpartiet. Dina ständiga personangrepp uppskattas på sätt och vis eftersom de visar på en omogenhet hos vissa pirater som går helt överstyr och det stämmer väl överens med Piratpartiets politik.
     DS

     • Rick Falkvinge diskuterar åldersgränser där ”sex med minderårig” skall gälla

      I USA är denna gräns 18 år – medan den i Sverige är 15 år – Menar då nejtillpirater att Sverige är ett paradis för pedofiler om en 40 åring i Sverige lagligen kan ha sex med en 15 åring som samtycker?

      Du drar saker och ting ur sin kontext för att kunna svartmåla och misstänkliggöra Rick Falkvinge med dina vidriga och perversa angrepp – genomdränkt av emotionella övertoner – istället för att diskutera sakfrågan

      Åldersgränser förflyttas ständigt – t ex i abortfrågan – där möjligheten att framgångsrikt rädda förtidigt födda foster har satt igång en debatt om abortgränsen

      En 12 åring från 1940 är ett helt annat typ av barn än en 12 åring idag – både vad gäller kroppslig- och psykisk mognad och därmed är det helt normalt att diskutera åldersgränser

 17. Det är alltid enklast att beskylla andra för troll än att bemöta deras argument med sakliga motargument

  Min ton mot nejtillpirater kan måhända bitvis vara frän – ja till och med vara rena personangrepp – men bloggen visar att det inte går att resonera med honom.

  En person som skapar en blogg som heter Nej till pirater och Piratpartiet och vars innehåll översvämmas av lögner – bristande logik – ryktesspridning – billig sensationslystnad – en sådan person har redan de facto visat att det är lönlöst att på något sätt komma med kritiska synpunkter

  Han sitter fast i sin föreställningsvärld där 2 miljoner fildelande svenska tonåringar – studenter och löntagare är snyltare och kriminella

  Han rör sig med en egen vokabulär – där han talar om potentiella förluster eller Kommersiell skala – ord som inte har någon som helst betydelse men skapar rökridåer för den oinvigda

  Han har inte en enda gång velat se – begripa eller tillstå hur den i huvudsak Amerikanska skiv- och filmmaffian härjar här i Sverige när de med USAs fulla stöd och med hot och påtryckningar har förmått våra fega politiker att stifta lagar som enbart gynnar deras intressen på bekostnad av alla svenska medborgares grundlagsfästa rättigheter – och vars demokratiska rättigheter inskränks år från år till inget finns kvar

  Han inser inte – eller vill inte tillstå att hemliga förhandlingar a la ACTA – där en handful länder på USA order skall införa lagar som – över huvudena på dom medborgarna som berörs – skall avgöra upphovsrättens – Internets och Internetoperatörernas framtid är fullständigt odemokratiska

  Han dillar om att han vill försvara upphovsmän med sina idiotier – trots att dessa upphovsmän
  1. Aldrig har bett honom om det
  2. Majoriteten av dem aldrig har protesterat mot den sk ”illegala fildelningen” – aldrig demonstrerat eller utfört andra uppseendeväckande aktioner för att på något sätt fästa allmänhetens uppmärksamhet på deras påstådda utsatta situation
  3. Det inte finns en enda vetenskaplig studie som har kunnat visa att piraternas fildelningsaktiviteter skadar dem

  Han ljuger när han skriver att pirater bryter mot FN’s deklaration om mänskliga rättigheter

  Han vill inte kännas vid WIPO’s klara uttalande
  ÄR MEDVETNA OM behovet att behålla en balans mellan upphovsmännens rättigheter och allmänhetens intresse, särskilt
  beträffande utbildning, forskning och tillgång till information, såsom det avspeglas i Bernkonventionen,
  (min fetstil)

  Han har inte en enda gång velat tillstå att vissa lagar de facto inskränker medborgarnas rättigheter och våldför sig på deras integritet

  I nejtillpiraters värld kan staten göra precis vilka övergrepp på medborgarna och rättssystemet som helst så länge det missgynnar pirater – dvs 2 miljoner fildelande svenskar – eller Piratpartiet

  Varning!! – Personangrepp!
  Nå – säg mig – är inte nejtillpirater ett uppenbart psykfall? – Jag slår vad att vilken psykiater som helst kommer att hålla med mig efter att han har gått igenom nejtillpirates texter

  • Det finns mig veterligen endast två (i bloggsofären aktiva) pirater som har som vana att omotiverat skriva vissa ord i fet text samt att dela upp texten i löjligt små stycken – så små som en enda mening ibland. Båda dessa är också helt uppenbart så kallade foliehattar.

   ”Donsan” och Herr Rick Falkvinge.

   Kan vi hitta fler likheter mellan dessa helt olika personer?

   • Så…

    Du Herr Armbrott har lyckats klura ut att nåra skriver med STORA bokstäver här på nätet?

    Måste vara nåt som ingen tidigare tänkt på o ger dig 100 plus för att du kommit med en så intelligent kommentar!
    Jag hade aldrig i HELA mitt liv kunnat tro att det var viktigt i sammanhanget!

    Ha det o puss o kram för hjälpen att verkligen förstå vad i helvet du pratar om.

    Ha det
    Jan

  • Sticker in här trots att kommentaren inte är ämnad för mig. Men det finns många lagar som inskränker ”medborgarnas rättigheter”.

   Ett parti som bl.a vill riva upp barnporrlagen från 1999 (som förbjuder barnporrinnehav) har visat vilka ”medborgare” de sympatiserar med och är därför inte särskilt trovärdiga i andra, eventuellt, viktiga frågor. Sorry!

   • ”Om du inte gillar oss och det vi står för är duettpsykfall”- retoriken fungerar inte på vuxna.

    • lol.. detdär har väl PP aldrig sagt xD
     Du verkar ju typ va ett dåligt skämt, Fredrik.

  • Donsan dillar om att han vill försvara interitet och artisters rätt mot skivbolagsmaffian med sina idiotier – trots att dessa upphovsmän
   1. Aldrig har bett honom om det
   2. Majoriteten av dem aldrig har ställt upp för PP eller för den ”illegala fildelningen” – aldrig demonstrerat eller utfört andra uppseendeväckande aktioner för att på något sätt fästa allmänhetens uppmärksamhet på deras stöd för PPs vansinnes koncept.

   3 i övrigt vet ju Dpnsan om att det finns gott om undersökningar som påvisar motsatsen till allt Donsan någonsing ljigit samman.

   • @Sten

    Som vanligt dillar Sten friskt på i fantasiernas värld – Jag har då aldrig påstått att jag försvarar artisternas rätt mot skivbolagsmaffian – Den kaninenen har du trollat fram ur din egen hatt – *skrattar*

    Jag hävdar att det inte finns en enda studie som har visat att upphovsmän eller samhället lider någon skada av piraternas fildelningsaktiviteter

    Om Sten är av en annan åsikt och vill bevisa sin trovärdighet – så är han välkommen med länkar till vetenskapligt material som klart bevisar att fildelare på ett påtagligt sätt skadar upphovsmäns eller samhällsekonomin

    • Men Donsan vi har ju plöjt genom allt detta tidigare, det finns gott om undersökningar som påvisar problemen med illegal fildelning, en hel del av de undersökningar du själv viftar med tar upp problemen och skadorna. Att du sen inte kan komma ihåg ngt av detta är ett problem för dig att ta itu med.

     • sten – Du försöker förvilla läsarna med dina lögner – Det finns inte en enda vetenskaplig studie som visar att den sk ”illegala fildelningen på något sätt skadar upphovsmäns eller samhällets ekonomi – tvärtom säger de alla att artisterna aldrig har tjänat så mycket pengar som idag och att fildelningen är till ekonomisk fördel för samhället i det långa loppet

      Avsaknaden av sakliga länkat från dig visar bara att jag har rätt i mina påståenden – Sluta ljuga

     • Vill du diskutera?

      Visa då att artisternas inkomstökning beror på fildelningen och inte på inflationen samt att ökningen inte varit större utan illegal fildelning,

      Varsågod – scenen är din.

     • @MrArboc
      Precis som Sten borde du lära dig läsa – Jag har aldrig påstått artisternas inkomstökningar beror på fildelningen – även om jag tror att fildelningen har positiva effekter för artisterna – Fildelare är inte artisternas fiende – och artisterna verkar ha begripit det – eftersom majoriteten av dem aldrig – under organiserade former – har protesterat mot fildelningen – Fildelare – dvs pirater – är artisternas största fans som enligt flera studier lägger mer pengar på musik – film – spel mm och som går på bio – konserter och andra musikevenemang oftare än icke fildelare

      Det var inte artisterna (eller andra typer av upphovsmän) som har:
      a) Krävt skärpningen av upphovsrätten år 2005 som i ett slag kriminaliserade då 1,5 miljoner vanliga tonåringar – studenter och andra fildelande svenskar

      b) Krävt tillslaget mot the Pirate Bay – vars åklagare endast några månader tidigare hävdade att det inte fanns juridiska möjligheter att göra nåt åt TPB – dvs – att TPB av lagen inte ansågs att göra något olagligt

      c) Krävt införandet av IPRED år 2009

      Att folk som du – Sten och nejtillpirater inte kan – vill ta sig dessa fakta – visar bara hur fördomsfulla ni är och hur lite ni har velat sätta in er i problematiken

      Denna blogg är inget forum för att diskutera fildelning utan en blogg vars enda syfte är att sprida hat propaganda mot pirater – Piratpartiet och the Pirate Bay

     • Donsan, lever i ngn annan avläsen verklighet, vi har vandrat denna väg innan och Donsan har fått länkar till undersökningarna tidigare. 
      Vad är det som fömår Donsan – helt meningslöst- att börja om från början? Det är ju bara några veckor sedan Donsan fick länkar, det är bara några veckor sedan vi plöjde genom alla Donsans länkar och påvisade felaktigheter i samtliga, samt Donsans vatolkninhat av de samma. Det är bara ett par veckor sedan Donsan själv skrev ”Det måhända är sant att den sk illegala fildelningen har påverkat försäljningen av inspelad musik – dvs CDs negativt – men ser man till hela bilden så går det utmärkt för musikindustrin i sin helhet – vilket betyder att folk idag inte bryr sig lika mycket om att köpa CD skivor som förr utan hellre lägger pengar på andra typer av musikupplevelser” och efter det har den musikindustri – Donsan tycker det går så bra för, sett två av de största musikfestivalerna i Sverige kursa.
      Donsan, I stället för att börja om från början så kan du läsa om hur vi påvisade samtliga av dina felaktigheter här https://nejtillpirater.wordpress.com/2010/06/11/kth-forskaren-daniel-johansson-avfardar-flera-piratmyter-om-att-fildelningen-gynnar-branschen/

     • Sten håller på med en massa skitsnack – Vad avhåller honom från att posta en länk – istället för att skriva en massa skit till sitt försvar? – Sten är uppenbarligen en jävla lögnare som försöker snacka sig ur situation istället för att ta den enkla vägen och posta åtminstone en länk

      Kom an Sten – sluta ljuga!! – Du har inte en enda studie som kan visa att fildelare skadar upphovsmän eller samhället

     • Donsan är en mycket underlig individ, han frågar vad som hindrar mig att posta en länk, svaret är ingenting – jag postade ju en länk till den tidigare genomgång då vi upprepat slog hål i allt Donsan hävdar – kan Donsan ha missat länken i det upprörda personangeppstillstånd han kontinuerligt verkar befinna sig i? Då tar jag och postar en länk till, denna gång till D Johansson som gått genom 40 av dessa undersökningar (de flesta Donsan brukar länka till) och kommit till slutsatsen att fildelning är negativ för musikbranchen – http://www.netopia.se/2010/06/01/fildelning-skadar-musikforsaljningen/

     • @Sten
      Och var någonstans säger Daniel Johansson att fildelningen har varit till skada för upphovsmän och/eller samhället? – Jag hittar då inte någonting om det i hela texten.

      Tvärtom har din hjälte Daniel Johansson visat att artisterna aldrig har tjänat så mycket som de gör idag – fildelningen till trots: Artisternas intäkter skjuter i höjden – så – lär dig läsa Sten och sluta ljuga!!

     • Donsan, 

      Vad det gäller skada för upphovsmakares intäkter så är det ju de undersökningar Donsan själv hänvisar till som tar upp just detta. Dessa undersökningar – som Donsan länkar till – skriver att de pengar som sparas genom otillbörlig fuldelning nu spenderas på annat. Mycket tydligare beskrivning av faktumet att de som skapar musiken inte får betalt vid nyttjande av deras tjänst får man leta länge efter – och denna text länkar just Donsan till. Varför väljer Donsan att länka till det som D Johansson själv anser vara en grov vantolkning av hans forskning? Varför inte länka till en D Johanssons text som klart och tydligt säger att en 35% ökning på 8 år inte ens följer prisindex, det är i själva verket en minskning ned 15%.  (hmmm varför väljer Donsam att länka till en vantolkning?) D Johansson bemöter här.
      http://www.netopia.se/2010/02/08/en-skallhet-dusch-eller-sanningen-om-den-svenska-musikbranschens-intakter/
      Allt detta plöjde vi genom för ett par veckor sedan, men Donsan har i sitt delirium och världsfrånvarande konspirationsnarkolepsi lyckats förtränga att hans luftslott pyste i väg som en sladrig ballong resulterande i att mången PP anhängare bad Donsan sluta skriva på Nejtillpiraters blogg. Många PP anhängare var även störda av Donsans Tourettes liknande texter.

     • @Sten
      Dessutom är det en stor skillnad mellan – som du hävdar ”musikbranschen” och musikförsäljningen som Daniel talar om – återigen ett bevis på att du läser med dina specialfärgade brillor på – *skrattar*

      Musikbranschen som helhet har inte lidit av fildelningen

     • Donsan, vad det gäller musikbranchen i sin helhet. ”Justerar man siffrorna mot konsumentprisindex blir resultatet dessutom att branschen som helhet minskat sin omsättning, om än inte med hälften så med 15%”
      http://www.netopia.se/2010/02/08/en-skallhet-dusch-eller-sanningen-om-den-svenska-musikbranschens-intakter/

 18. MrArboc lider av ett allvarligt falla av paranoia när han ena stunden påstår att mina texter är skrivna av flera olika författare och nu beskyller mig för att jag är densamma som Rick Falkvinge – *skattar*

  Men han svarar inte på mina kommentarer på hans idiotiska påståenden – antagligen för att han skäms att han nu inser att han är för dum att begripa det han läser och för att han har gjort närmanden till en man – hahaha

  • Jag har postat länken innan men tänkte att det nog var bättre att skicka den så du ser den

   ””Don’t focus on the one guy who hates you. You don’t go to the park and set your picnic down next to the only pile of dog shit.”” – Shitmydadsays.com

   Det är väl ändå helt okej om Nejtillpirater, MrArboc, Fredrik och Sten har funnit varandra. Det var ju så pirater möttes också. Men fall inte för personangrepp, utan räkna till 10 istället. Det finns mycket smartare sätt att bemöta med väl valda argument istället. De kanske inte vill lyssna – utav stolthet eller övertygelse låter jag vara osagt – men andra läser kommentarer och gör sig en bild. Angrip alltid argumentet, inte personen, så vinner du säkrare än om du tappar huvudet och ansiktet.

   • @Opolitiskt korrekt

    Vänta bara tills du har varit med här ett tag och försökt att diskutera med nejtillpirater och övertyga honom med ”väl valda argument” – Kan man diskutera med en gris och övertyga den några med väl valda argument att grisproduktion är miljöovänligt? – Den kommer antagligen bara säga ”nuff nuff”

   • Tack! Tyvärr gick nog inte budskapet fram men försöket är ändå berömvärt.

    • Jag fattade i alla fall vad hon menade….du kanske behöver hjälp Piraten?

     Ha det
     Jan

     O snälla…kom inte med dumheterna om ditt namn igen…Du har faktiskt pirat i ditt nick.
     Jag kan iofs som jag sa tidigare benämna dig som NEJ eller som resonemanget visar som Idioten…men oavsett vilken så är det för min del ok med Piraten.

     Ha det
     Jan

     • Om det funnits ett SM i personangrepp så skulle min första tanke vara att du och Donsan är självskrivna på prispallen. Det är oerhört barnsligt att kalla mig för Piraten när det är helt uppenbart att jag är emot piraternas politik och brist på moral.

     • Tack!

      Ha det
      Jan

  • Tycker du att en man ska skämmas om han är attraherad av en annan man? Varför?

   Om det är dumhet att vara för lat för att försöka sätta sig in i ditt svammel så är jag väl dum. Tycker du att jag ska skämmas för det och vill Piratpartiet i så fall ta ifrån mig ”min mänskliga rättighet” att uttrycka mig fritt på internet?

   • @MrArboc
    Om du ger dig in i diskussionen så får man väl anta att du i alla fall vet vad du har svamlat om – annars borde du ha hållit käften! –

    • När har jag försökt diskutera med dig? Jag har bara påpekat vilken söt liten Dons du är! Rrrrrrr…. *puss*

     • *klämmer dina små russin ballar hård* – hahaha

      Det var väl du som postade en länk som svar på min kommentar som inte alls var riktad till dig? – Vet du inte längre vad du håller på med?

     • Varför svarar du inte bara på frågan – frågorna? Och inser du inte själv hur löjlig du framstår? Jag påpekade ditt argumentationsfel, men det var och är ingen diskussion. xoxo

      (Ja, jag vet att man inte ska mata trollen, men det här trollet är så supergulligt så jag kan inte låta bli! Jag hoppas att det är polyamoröst!)

     • Du påpekade ingenting – vilket jag i mina svaren till dig visade – Argumentationsfelen var bara dina – eftersom du inte verkar förstå vad du läser utan bara reagerar för några enstaka ord – som t ex Hitler – och som en besserwisser av första rang – genast postar en länk som är av typ ”goddag yxskaft”

      Vilka (någorlunda vettiga) frågor från dig har jag lämnat obesvarat? – Kommer du ens ihåg vad du har skrivit och sagt? –

     • *puss*

      Tror du att ens dina partimedlemmar tar dig på allvar snuttegubben?

     • Enda diskussionssätt för MrArboc är att larva sig – Tja – det är inte lätt för svagsinta personer att kunna föra ett vettig samtal – *skrattar* – MrArboc sitter antagligen på ett hem och behandlas för Alzheimers – därav hans totala förvirring

 19. Kanske dags att kolla vad denna Anna Troberg skriver, tycker o tänker…tror fan hon är farligare än Engström o Falkvinge…

 20. Okaaaaj. Nu har ni fattat att er tidigare argumentation sket sig i näven på alla plan, så nu bjuder ni in ännu mer rabiata karaktärer som inte bara småljuger utan tokljuger om piratpartiet och inte alls försöker argumentera – istället tydligen försöker håna sin motpart så fort de knapprar på tangenterna.

  ”Way to go”! ;D

 21. Jag undrar om Rick Falkvinge hade kunnat öppna munnen och säga hej till nejtillpirater om de två skulle gå förbi varandra på stan, utan att nejtillpirater hade gått hem till sin söta lilla blogg och klagat.

  • Märklig fråga. Jag har inget emot Rick Falkvinge som person, jag känner honom inte, har aldrig träffat honom. Har inga direkta förutfattade meningar om honom som person. Det jag kritiserar är hans politik för piratkopiering och barnporr, en politik som gynnar i första hand kriminella, fuskare och snyltare.

   • Snälla Piraten!

    Så många nidnamn du under en tid har hittat på för både PP:tister o framförallt Rick o vad han nu heter som sitter i EU kan inte en normal människa komma på i hela sitt liv.
    Glöm att du är nån trevlig person som ”bara pratar” här.
    Du ÄR faktiskt enormt otrevlig för det mesta mot personer som faktiskt försöker föra ett samtal med dig.
    Naturligtvis i 100% av fallen så kommer du alltid med en kommentar att du ÄR trevlig så fort som nån nämner att du inte ÄR trevlig…För att på nåt vis lura i nån att du VERKLIGEN är trevlig….trots att du just exeplifierat motsatsen..
    Du har hela tiden varit extremt otrevlig i dina kommentarer om andra människor inklusive mig.
    Jag har fått ett antal otrevliga kommentarer från dig där du hellre kalla mig mindre vetande i stället för att svara på det jag pratade om.

    Jag har dock inga villfarelser om att du kommer att ändra dig så jag har nu bestämt mig för att det ÄR faktiskt som många säger här:

    Du Är faktiskt antingen mindre vetande, galen eller en idiot…fakta kan tyvärr inte visa på nåt annat.
    Så trots att jag i flera månader FÖRSÖKT föra ett samtal här så skiter jag i det framöver…

    När eller OM jag i framtiden kommer hit så kommer jag i stället för att försöka föra ett samtal med dig istället påvisa o säga exakt vilka idiotier du påvisar o pratar om….som du ”kallar” att du vet vad du pratar om.

    Hittils hur länge sen jag nu såg denna blogg, har jag än idag aldrig nånsin sett att du haft nåra fakta att komma med.ÅSIKTER har du dock till 1000 det kan jag hålla med om.Att åsikterna för det mesta är åthelvete skuttar du gladligen över så länge som du kan ge nåt nidnamn åt nån som inte tycker som du…
    Så..Ha det
    Jan

    • Ännu ett helt befängt och osakligt inlägg. Försöker du slå rekord i personangrepp? Donsan har fått upprepade uppmaningar av sansade piratpartister som anser att hans stil skadar Piratpartiet. Nu är det nära att du kommer att få motsvarande vänliga men bestämda uppmaningar. Jag vet inte vad du är ute efter men din stil skadar definitivt Piratpartiet även om du knappast inser det själv.

     • Varför skulle det stöta Piratpartiet?

      Jag är som jag påpekat till dig minst 7 gånger efter att du påstått att jag varit PP:ist, fortfarande INTE en sådan Piraten!

      O som jag försökte säga nyss.
      Du är den siste som ska prata om personangrepp.Du sitter här o förklarar utan diskussion hur dumma en del är huvudet o ger samtidigt nidnamn till dom flesta som du inte gillar.
      Ett enkelt exempel är att du klargjort att dom flesta som ÄR PP:tister är pedofiler…
      I din värld är dettydligen inte personangrepp men i en annan värld ÄR det det.

      O jag har inte gjort nåt annat än tagit en del av ditt EGET namn!….Jag har INTE påstått nåt OM dig, jag har inte påstått att du ÄR på nåt sätt, jag har inte påstått att du ÄR nåt annat än du är…..

      Jag har bara tagit ut ETT ord av ditt egna nick här på bloggen o kallat dig det…o du anklagar MIG för att utföra personangrepp????

      Är du galnare än vad som syns?

      Ha det
      Jan

     • ”Ett enkelt exempel är att du klargjort att dom flesta som ÄR PP:tister är pedofiler…”

      Exemplet må vara enkelt men det är ju helt taget ur luften. Ge mig en länk till det påståendet i så fall. Om det är så här du resonerar så förstår jag delvis din ståndpunkt, den bygger alltså på ihopfantiserade uttalanden från mig och inte på verkliga.

      Jag hävdar inte alls att Piratpartister är pedofiler. Tidigare har jag påstått att PP:s politik gynnar pedofiler, i och med överdrivna krav på ”integritet”/anonymitet. I och med Rick Falkvinges uttalande om att han vill legalisera allt innehav av barnporr så sträckte jag mig så långt att jag skrev ”Piratpartiet = Barnporrpartiet” och att PP är barnporrliberalt. Detta uttalande har jag gjort och det står jag för. Men det betdyder ändå inte att jag anser att de flesta som är piratpartister är pedofiler, det är helt befängt och något som du hittat på.

      Tidigare har jag inte varit benägen att tro att andelen pedofiler är högre i PP än i övriga partier, även om PP:s politik gynnar pedofiler. I och med det senaste uttalandet av Rick Falkvinge så skulle jag kunna tänka mig att en del pedofiler överväger att rösta på PP. Dock tror jag inte att det finns överdrivet många pedofiler att det spelar så stor roll. Det är därför svårt att hävda att det finns fler pedofiler i PP än i något annat parti.

      Det som återstår och det som jag hävdat (inga fantasier från din sida) är att jag anser att PP för en barnporrliberal politik, speciellt i och med att Rick Falkvinge vill legalisera allt innehav av barnporr.

 22. […] som finns för att göra en sån här gigantisk sak. Tyvärr är de få som tagit upp frågan blinda (och korkade) i hat mot Piratpartiet och hamnar i ett annat […]

 23. @nejtillpirater
  Det är du som inte kan – eller vill – förstå dem texter du läser:

  ”Det är dags att återställa lagstiftningen åtminstone till hur den såg ut före 1999, och bara kriminalisera spridning av riktiga, dokumenterade övergrepp på barn som inte genomgått puberteten. Enormt hög tid. De senaste händelserna visar med all tydlighet varför innehav av information aldrig får vara kriminellt och aldrig får kriminaliseras igen, oavsett vilka skräckvisioner som censurivrare viftar med.”

  Så – vad handlar sedan De senaste händelserna om? – ja inte är det innehav av riktiga, dokumenterade övergrepp på barn som inte genomgått puberteten.

  Sluta med din hatpropaganda nejtillpirater – Piratpartiet kommer aldrig att stödja pedofiler eller vilja legalisera barnpornografi – dvs spridning och/eller innehav av riktiga, dokumenterade övergrepp på barn som inte genomgått puberteten. – det vet du mycket väl – Du ljuger åter igen friskt

  • Ja de senaste händelserna har handlat om tecknade bilder. Men LÖSNINGEN enligt Rick Falkvinge / Piratpartiet är att återgå till hur lagstiftningen var innan1999, dvs Piratpartiet vill att innehav av barnporr ska vara lagligt. Du kan inte missförstå detta!

   Sen skriver han i Piratpartiets forum:
   ”Barnporrlagstiftningen måste begränsas så att den gäller riktig dokumentation av riktiga övergrepp på riktiga barn som inte fullbordat sin pubertet. Annars blir den bara löjeväckande och får motsatt verkan. Dessutom ska den återställas till att inte gälla innehav: där tafsade man för mycket på informationsfriheten.”

   Läs sista meningen mycket noga, hur kan du missförstå detta? Återigen, missförstår du medvetet eller kan du bara inte ta till dig texten?

   Ska vi kanske ta och ställa en fråga direkt till herr Falkvinge? Han har hittils inte dementerat mina påståenden här och jag vet att han hittat in till min blogg eftersom han svarat har en gång tidigare. Jag är tämligen säker på att han läser här relativt regelbundet.

 24. @nejtillpirater
  Sluta upp med din hysteriska moral- och hatpropaganda – Piratpartiet kritiserar den nuvarande lagen – precis som flera andra som inte på något sätt är Piratpartianhängare – har gjort – utan att de för den skull skulle stödja pedofiler eller vill släppa barnpornografi fri –

  Det är bara du som hetsar och har dig utan att se vad som egentligen diskuteras – Du har inte kommit med en enda vettig synpunkt i debatten utom bara gapat om att Piratpartiet är ett barnpornografi parti – Tack och lov inser nog dom flesta att du har en skruv lös så fort man nämner pirater – the Pirate Bay eller Piratpartiet

  M-politiker: Ecpats skräckpropaganda har satt rättssäkerheten ur spel

  Kampen mot barnporr kan hota yttrandefriheten

  En omättlig godhet

  Gräv ner era serietidningar!

 25. @Sten
  Du måste nog visa var Daniel Johansson säger att den sk illegala fildelningen har skadat upphovsmän eller samhället – Du påstår en massa saker – men visar upp tunt – m a o – du ljuger! – I artikeln jag länkar till säger Daniel Johansson klart och tydligt:
  Resultat: den svenska musikbranschen mår alldeles utmärkt. Artisterna, som grupp, tjänar bättre än någonsin. – Jag begriper inte på vilket sätt det kan misstolkas – Klarare än så kan det väl inte sägas.

  I hela artikeln som du senast länkar till säger Daniel Johansson inget om fildelningens eventuella skadeeffekter för upphovsmän eller samhället – Jag diskuterar överhuvudtaget inte den illegala fildelningens eventuella positiva effekter – Allt jag säger är att det inte finns en enda studie som kan visa att den sk illegala fildelningen skadar upphovsmän och/eller samhället på något sätt – och hittills har du inte kunnat visa att jag har fel allt ditt gapande till trots!

  • Donsan, du hänvisar till en vantolkning av D Johansson – intebJohanssons egen text. Jag hänvisade dig till en text av D Johansson som klargör att allt det som du hänvisar till är feltolkningar. Sen fortsätter du att hävda att feltolkningen är rätt och D Johanssons egenskrivna text är fel?!!! Detta är i full Falkvinge klass, Falkvinge försökte ju också använda Johanssons text på felaktigt sätt, men upphörde med det ganska snsrt.

   Vad det gäller minskad inkomst så är 15% minsning på 8 år inte ngn ekpnomiskt positivt, förutom i PPs vantolkningsvärld.

   Vad det gäller ekonomisk skada så är det de undersökningar Donsan brukar länka till som säger att de pengar som inte spenderas på inköp av musik nu spenderas på annat-med andra ord går kulorna inte till artisterna.

   Men Donsan vet om allt detta då vi påvisade alla hans felaktigheter och vantolkningar redan för några veckor sedan, men en rättshaverist är ju inte den som slutar harva i första taget.

   • Minskade intäkter för en branch är skitbra för samhället – om branchen har gjorts onödig av modern teknik. Ta t.ex. branchen av is-utkörare eller smeder. Industrin resp. kyltekniken gjorde dessa båda marknader onödiga. Ingen skulle idag förespråka att man borde förbjudit kylskåp förr i tiden för att isutkörarna skulle kunna fortsätta jobba och ha ensamrätt på sitt företagande. =)

    • Tog någon isen från is-utkörarna? Det skulle ju varit stöld!
     Det är ju snarast så att alla tillverkar sin egen is, baserad på inköpt och betald råvara och dessutom tillverkar vi alla samma slags is.
     Du och alla PP anhängare har all rätt i världen att att tillverka era egna musikaliska verk, skriva era egna böcker och göra era egna filmer.
     I övrigt visar liknelsen mellan upphovsrättsskyddat material och is enbart på en extrem brist av det mesta.

     • Ingen tog is från isutkörarna. De skaffade sig sin egen is hemma i lägenhetens frysfack utan att störa eller stjäla någon annan.

      Liknelsen funkar utmärkt i avseendet att gamla yrken som varit beroende av att någon tjänst eller vara ( distribution och mångfaldigande av immateria kontra distribution och mångfaldigande av is ) varit omöjligt att åstakomma kostnadslöst förr i tiden, men nu med teknikens hjälp är möjlig att åstakomma kostnadslöst, utan att någon varken behöver jobba med att framställa eller transportera något.

      Du förespråkar att man ska ha rätt att kräva betalt för en tjänst som i de flesta fall har blivit helt onödig. Styck-kopior har inget värde om de varken kräver kostnader i vare sig råvaror eller arbetskraft att framställa. Distribution är helt gratis då det varken kostar för bränsle, arbetskraft eller transportmedel att skicka immateria över internet. I allt väsentligt är det bakåtsträvande – att sträva efter att något ska gå till på ett onödigt dyrt och krångligt vis – bara för att några priviligierade yrkeskategorier ej ska behöva se sig om för nya jobb.

     • Nää Sten.

      Jag har ju svarat dig tidigare om detta trots det verkar du inte fatta tydligen.

      Isen var även DÅ gratis precis som den är än idag!

      Dom sågade upp den från isarna på vintern o lagrade den sen i sågspånstäckta lager hela sommern till sina kunder…

      DOCK…O nu säger jag det för tredje gången till dig o jag hoppas verkligen du förstår svenska denna gång Sten.

      I början på 20-talet om jag inte minns fel, kom man på hur man kunde kyla sina varor UTAN is med hjälp av i pricip samma kylskåp som du själv har!

      Stockholms största arbetsgivare gick i stöpet o fick lägga ner pga att uitvecklingen gick vidare o utvecklades.

      INGEN på varken den tiden eller ens DU nu sitter här idag o kräver att vi ska betala pengar till dom som dleade ut isblock för länge sen pga att dom ju MÅSTE ha betalt!!?

      Varför propagerar du inte Sten för att isutkörarna som miste sina jobb för att utvecklingen gick vidare ska ha betalt idag?

      Ska dom ha en 10:a så fort du öppnar kylskået?
      Ska dom ha en 10:a så fort du tar en kall öl?
      Ska dom ha en 20:a när du tar nåt från frysen?

      Jag antar att du återigen kommer med frågan som du alltid kommit med:

      Vem ägde isen?

      O för trdeje gången då Sten så säger jag återigen:

      INGEN ägde den!
      Isen var gratis o det faktumet gjorde att en stor industri kunde byggas…TOM den STÖRSTA industrin som nånsin funnits i Sthlm….O trots det så argumenterar du inte med ett enda ord om att det måste vi bevara!

      Varför inte Sten?

      Enligt din idiotiska logik så MÅSTE ju denna industri finnas kvar.
      Den försvann många år innan du ens var född, men det var, tro det eller ej, större än den största industrin du kan tänka dig nånsin i Sthlm, men trots DIN logik så finns den i alla fall inte idag….
      Med tanke på din enkla logik så skulle du ju hålla på o orera minst 10 gånger mer om hur vi ser till att isutkörarna får sina pengar jämfört med att skivbolagen ska få sina pengar i dagens fildelningsamhälle iom att isutkörarna i tex Sthlm var flera gånger större än dessa du omhuldar som dom viktigaste i världen.

      Ha det Sten

      Har du nåt vettigt att säga så skriv.
      Kommer du att fortfarande hålla på att kommentera med samma logik/idioti som du hittils gjort så var snäll att strunta i att svara är du snäll..

      Ha det
      Jan

     • Så du anser fortfarande att is går qtt jämnställa med musik? Den is du talar om uppstod qv sig själv på grund av fallande temperatur- var hittar du du inspelad musik som uppstår av sig själv?

     • Precis. Om musik kunde jämställas med is så skulle det räcka att ha en enda låt och lyssna på den om och om igen. Då skulle alla ha råd att köpa denna enda låt och den skulle räcka hela livet.

      Musik handlar om personlig smak, nyhetsvärde, grupptryck, tillhörighet m.m. och väldigt specifik musik/låtar är värdefulla för de som vill lyssna, ungefär som om det skulle finnas miljontals olika iskuber vars originalitet finsmakaren skulle vilja betala för men så är det ju inte med is, eller hur. Ärliga konsumenter anser att värdet i den unika och specifika musiken är något som upphovsmannen ska få ta betalt för, alternativt får man låta bli att få tillgång till den annat än genom att lyssna på radio, hos kompisar som betalat för original eller via rimllig privatkopiering. Det här är busenkelt att förstå. Hur kan någon jämföra musik med is?

     • O återigen då…Du har flera gånger svarat mig o då upprepat att samma idiotier om att ”vem ägde isen” o ”vem hade rätt till isen” osv…
      Tydligen har du äntligen fattat att ingen ägde isen iom att du inte kom med samma kommentarer du tidigare gjort.

      ”Kors itaket”

      Så återigen då Sten, svara på frågan är du snäll:

      Isutkörarna i Sthlm var minst 10 gånger större än skivbolagen är i Sthlm idag.
      Varför propagerar du inte för att vi ska införa en skatt som gör att isutkörarna på 1910-talet ska få sina pengar som du anser är en inbyggd RÄTT precis som när det gäller distrubition av filer idag?

      En av dessa isutkörare som förlorade jobbet var en släkting till mig.
      Har du nåt förslag på var jag kan gå att hämta hans pengar till mig eller min dotter som jag ju måste ha RÄTT till iom att alla upphovsrättsinnehavare ska ha rätt att få pengar av mig när jag HÖR musik på ett visst sätt som inte innefattar att ett skivbolag skeppat en SAK till mig, utan att jag hör på ett annat sätt?

      Tänk nu Sten….Tänk gärna flera gånger till varför jag ska betala till nån som inte behövs, precis som du inte vill betala för varje gång du öppnar kylskåpet för att en isutkörare som fick gå i graven pga att det uppfanns nya teknologier fick skaffa ett annat jobb.

      Vill du vidarediskutera detta ämne så…fundera dessutom på gasljuständarna…Ska du betala pengar till ”nån” så fort du ser en upplyst gata?

      I mitt jobb…Lite avancerat för dig….Vi var först i världen med Arne, (ett stål), nu har en massa andra kommit på samma sak.
      Ska jag sätta mig på en blogg o grina o utse alla andra som idioter som inte vill betala för det som vi hade för länge sen?

      Som tur är har vi inte såna i vårt företag Sten, (gäller även Piraten själv!),…i stället har vi sen 30 år uppfunnit nya saker som göra att vi fortfarande kan finnas på marknaden.Skulle vi gjort som ni resonerar skulle vi sen 30 år tillbaka redan gått i konkurs.

      ( O kom ihåg både Sten o Piraten att varenda dag så håller ni på med nåt som kommer från mitt jobb oavsett om ni gillar det eller ej…Tyvärr innefattar det tex CD- DVD-skivor vilka ingen vill ha idag så inom det segmentet tappar vi massor idag!)

      Ha det bakåtsträvare. O kom ihåg att detta du/ni pratar om alls INTE har med musik att göra!

      Detta har med hur man TÄNKER att göra!

      O återigen då STEN!!!!

      ”Så du anser fortfarande att is går att jämnställa med musik? Den is du talar om uppstod av sig själv på grund av fallande temperatur- var hittar du du inspelad musik som uppstår av sig själv?”

      Som jag sa nyss…du fattar fortfarande inte vad jag pratar om Sten!

      Det har fortfarande INTE med kostnaden för att TILLVERKA SAKEN att göra…!..(se ovan när det gäller mitt jobb).

      Det handlar om DISTRUBITIONEN av den!!!
      Jag anser inte att man kan jämföra is o musik.Det ÄR BARA DU SOM HELA TIDEN UPPREPAR DET!

      Jag har varje gång försökt få dig att förstå att det inte är det jag pratar om…Jag antar att du inte kommer att förstå, återigen, att jag pratar om distrubitionen av den!…Precis som i fallet när det gällde isen.
      INGEN behövde till slut distrubition av is….varför menar du att vi ska betala för den trots att alla betalade för den i många år?
      Nu har en ny form av distrubition av musik kommit…Varför ska vi betala för den gamla.

      Ärligt Sten…Enklare o mer omfattande än detta kan jag tyvärr inte förklara för dig.
      Skulle du nu inte fatta detta heller så kan jag bara säga att jag lovar att jag inte kommer att bry mig mer.Du kommer antagligen att innefattas av dom som om 10 år klassas till dom ”galna”.
      Alltså klassas till dom som ville förbjuda både självspelande pianon eller radioöverföring eller bandspelare eller whatever…

      Tänk lite Sten…

      Ha det
      Jan

     • Men store Jan

      Om du vill jämföra is ( som är en naturtillgång) med musik (skapad av en individ) så är ditt abstrakta tänkande på så absurt felaktiga nivå att du enbart framstår som löjlig. 
      Du skriver själv att ingen ägde rättigheten till isen- så varför då jämföra detta med musik – det finns ju ngn som äger rättigheten till musiken och det finns någon som skapat den. Därav blir dina fullkomligt befängda naiva liknelser mer att jämföra med Barbapappa eller Långa farbrorn än ngt annat.

      Jag ber dig att inte försöka tänka lite mer då dylikt tydligen blir för abstrakt då du kontinuerligt jämför äpplen med päron och naturprodukter med musik och isutkörare med musikdistributörer – musikdistributörer som införskaffat sig en rättighet genom den existerande avtalsfriheten som du tydligen anser inte skall gälla för musiker.

     • Snälla Sten ÅTERIGEN DÅ!!

      Jag sa det ett antal gånger i förra inlägget…

      Jag skiter fullständigt i vem som änvände det fullständiga gratismaterialet IS!!!

      FORTFARANDE,ÄNNNU,ÄVEN NU….TOM NU OXÅ…O ÄVEN NU MED!!!

      Det jag frågade dig var endast varför du inte försvarar varför inte dom som jobbade med materialet i fråga som du inte vill prata om ska ”få sina pengar som dom ju MÅSTE få betalt för”?
      Du kan tydligen inte förstå svenska Sten…
      Ska jag vara ärlig Sten så är det faktiskt jättesvårt att prata med en illiterat..Jag har försökt så gott jag kan flera gånger…men du babblar på med samma självförtoende utan att notera vad jag pratat om för det övergår antagligen din fattningförmåga…

      Så…(Nu struntar jag helt i att du inte ens fattar jämförelsen att vi ska betala för nåt som inte behövs….redan där är du totalt borta tyligen)….

      Så..För att göra det så enkel som möjligt så att du ens ska kunna förstå Sten:

      Varfär sitter du inte här på denna blogg o propagerar för att vi ska betala för att öppna våra kylskåp Sten?
      Att öppna frysen ska naturlitvis genera fler pengar till upphovrättinnehållare till det vi pratar om, det är vi överens om med din logik Sten……men allt andra som inte följt med utvecklingen…
      Som jag berättade just nyss om mitt eget jobb…
      menar du verkligen att mitt företag ska kunna begära att alla i världen ska betala för att nån innan hittat på nåt som funkar bättre än det vi hittat på???
      Det kan gälla is, musikfiler eller stål eller vad fasen som helst…

      O det jag frågade dig har du fortfarande inte svarat på, vilket jag förstår iom att du inte kan svara på det utan att bekänna att du är fullständigt ovetande…:

      ”Så återigen då Sten, svara på frågan är du snäll:

      Isutkörarna i Sthlm var minst 10 gånger större än skivbolagen är i Sthlm idag.
      Varför propagerar du inte för att vi ska införa en skatt som gör att isutkörarna på 1910-talet ska få sina pengar som du anser är en inbyggd RÄTT precis som när det gäller distrubition av filer idag?”

      Ha det
      Jan

     • Skall detta föreställa en fråga?
      ”Det jag frågade dig var endast varför du inte försvarar varför inte dom som jobbade med materialet i fråga som du inte vill prata om ska ”få sina pengar som dom ju MÅSTE få betalt för”?”
      Det är endast en lång härva av syftningsfel, vill du få ett svar så bör du nog ställa sammanhängande frågor.

     • Store Jan, 

      Jag skall försöka svara dig – dock inte gällande inkomstförlust för isutkörare, en anledningen till detta är att deras situation inte är applicerbar gällande distribution av immateriell egendom, så svaret blir troligen inte accepterat av dig.

      Att jämföra distribution av is (vatten eller annan naturprodukt) med distribution av specifika stycken musik – skrivna och framförda av specifika artister, låtskrivare och musiker – är felaktig från början. 
      Om du inte tror på mig så får du gärna skaffa dig patent eller upphovsrätten till is, eller för den sakens skull till ditt kära Arne järn. 
      Ingen har rätten att distribuera All musik, den Individuella rätten får du köpa av skaparen – precis som distributionsrätten till ditt kära Arne järn köps från ert bolag som tillverkare ert kära Arne järn.
      Ni har avtalsfriheten att sälja distributionsrätten till ert järn till den som bjuder högst pris – om ni tillverkat is så hade samma sak gällt där – ni har distributionsrätten till den is Ni Skapat däremot inte till is Någon Annans Is. Eller tycker du att du har rätten att ta isen i mitt kylskåp och ge den till din kompis Arne?

 26. D u ljuger Donsan och bör nog ha en diskussion med dina Piratkollegor om hur ni ska förhålla er till barnporr – utåt sett. Så här skrev du:

  ”Piratpartiet kommer aldrig att stödja pedofiler eller vilja legalisera barnpornografi – dvs spridning och/eller innehav av riktiga, dokumenterade övergrepp på barn som inte genomgått puberteten. – det vet du mycket väl – Du ljuger åter igen friskt”

  Så här skrev din partibroder Connyt T:

  ”-Piraterna vill avkriminalisera barnporrinnehav, som du ju själv nu säger efter en förmodad faktakoll med HSB.” Visa mig gärna var jag nekar till detta.

  Och så känner man till din partiledare RFs inställning. Vem av er ljuger?

  • Rick har uttalat att han kan tänka sig att avkriminalisera innehav. Absolut. Dock är det inte en officiell ståndpunkt för partiet. Det vad ni mycket väl.

   Jag är kluven i frågan i om innehavs förbud. Allt är inte svart eller vitt i detta fråga som ni vill ge sken av. Ni duckar helt på mina frågor om problematiken. Ert enda syfte är att kladda ”barnporr” på PP, ni undviker helt en sansad diskussion. Ni upprepar att PP är ”för” barnporr att dom är ”barnporrliberala”. Jag anser att detta totlat helt fel. Det handlar om en avvägning mellan olika saker och hur man bäst bekämpar själva övergreppen. Visa mig något fakta-underlag som säger att det har blivit lättare att bekämpa barnporr och hindra övergrepp på barn med innehavs-lagen! Som ni själva har varit inne på: en pedofil ”samlar” och han fångas så gott som uteslutande vid spridningen inte bara för sitt ”innehav”. Det handlar istället om ”signal-politik” som medför absurda saker och som gör det omöjligt för oberoende att granska ett domslut. T.ex. att en manga-översättare blir fälld för barnporr när han har 30(?) olika bilder med sexiga tecknade barn utav hundra tusentals. Det är ju uppenbart för varje tänkande människa att detta inte är en pedofil! Eller? Och jag upprepar: är det rimligt att en 18-åring kan bli dömd för innehav av barnporr om han fotar/filmar sin 17-åriga flickvän utan att han att försöker sprida detta alls?! Visa lite god vilja och bemöt detta utan att skriva ”PP vill legalisera barnporr!!!!”…

   • Men Rick Falkvinge är ju partiledare, han kan inte göra utspel hur som helst som privatperson om han inte är väldigt tydlig med att det är en privat åsikt. I det här fallet har han inte sagt att det är en privat åsikt utan det uppfattas då som att det är partiets åsikt att man ska legalisera innehav av barnporr.

    Är det så att medlemmarna inte gillar partiledarens solospel så har man allvarliga problem med sin organisation och behöver se över hur man agerar och ev. se över om man ska byta partiledare.

    Jag tycker RIck Falkvinges senaste utspel är väldigt tydliga och det har heller inte skett någon som helst dementi från Rick Falkvinge om att det inte är Piratpartiets åsikt utan hans personliga.

    Ditt exempel med 18-åring och 17-åring kommer knappast att bestraffas som brott mot barnporrlagen. Det handlar bara om gränsdragningsproblematik, det är de verkliga pedofilerna och de grova innehaven/spridandet av barnporr man kommer att fokusera på. Hälften av svenskarna har snattat, flertalet av de fall som upptäcks går inte ens till domstol eftersom man lägger ner utredningen om man tror att det handlar om förstagångsförseelse och brottet är ringa. Man lägger inte stora resurser på småbrott så länge man har fullt upp med de stora och komplicerade brotten (TPB-rättegången är ett sådant exempel).

    • Din tilltro till myndigheterna är rörande.

     ”det är de verkliga pedofilerna och de grova innehaven/spridandet av barnporr man kommer att fokusera på”

     Och ändå är en manga-översättare dömd för innehav av ett fåtal tecknade bilder efter en rejäl polisinsats med husrannsakan etc. Omfattas han av din beskrivning ovan? Din ideal-bild av myndigheterna kraschar rejält när man jämför med verkligheten.

     ”Ditt exempel med 18-åring och 17-åring kommer knappast att bestraffas som brott mot barnporrlagen.”

     Då kan alla 18-åringar känna sig trygga. Du har sagt att man knappast kommer straffas. 😉
     Jag tror det finns en uppenbar risk att man kommer sätta dit denne fiktiva 18-åring stenhårt om man t.ex. misstänker honom för ett annat grovt brott som man inte kan bevisa. Då kan man ta till detta som ”plan B”.

     • Angående risken att åka dit för ett brott i samband med utredning av ett annat så är väl det en allmän risk. Gör man husrannsakan och tar datorer m.m. i beslag så kan det ju bli så att det finns en hel del olika brott att utreda och man kan inte fälla för samtliga. Håller man sig till lagen så är ju detta inte något man behöver oroa sig för. De som begår upprepade brott löper förstås en totalt sett högre risk att bli fällda för ett eller flera brott, det är ju en naturlig följd av deras handlande. De som bara begår enstaka brott löper mindre risk, inget konstigt med detta.

     • Är ju uppenbart att myndigheterna ej fokuserar på det som verkligen är viktigt – att ta fast folk som begår övergrepp mot barn.

      Annars skulle väl inte innehav av tecknade serier tolkats som olagligt i nuvarande lagstiftning. Ytterligare en ”usch, äckligt”-lag.
      Jag skulle gärna sätta folk som kletar tuggummin på tunnelbanan i fängelse för jag tycker det är äckligt. Nån annan skulle gärna sätta bögar i fängelse för ingen annan anledning än ”de är ju så äckliga”. En tredje vill sätta invandrare i fängelse med det ofelbara argumentet att de ”äcklas” av dem. En fjärde skulle gärna sätta bidragstagare eller varför inte gatumusikanter i fängelse med precis samma argument.

      Men om allt som folk tycker är äckligt skulle förbjudas så blir det konsekvensen äckligare än det mesta. Det blir ohållbart. Det som ska vara olagligt är naturligtvis det som skadar andra. Inget annat.

 27. @Sten
  Sluta larva dig – Var någonstans hävdar Daniel att den sk illegala fildelningen har haft skadliga effekter på upphovsmän och/eller samhället – Länka till artikeln och citera (kopiera) den exakta texten du hänvisar till hit – Så får vi se att du ljuger – och inte kan hitta någonting i den vägen

  Du vet mycket väl att Daniel aldrig har påstått att den illegala fildelningen har skadat upphovsmän och/eller samhället och att han aldrig har förnekat resultatet av hans egen undersökning – som redovisas i KTH artikeln jag hänvisar till

  Var någonstans har han förnekat att artisterna tjänar mer än någonsin som sägs i artikeln? – Artikeln jag hänvisar till är ju från KTH – vill du påstå att Daniel har tagit avstånd från innehållet i KTH artikeln? – Och om ja – var har han gjort det och sagt att han inte vill kännas vid vid KTH artikeln och att han blivit misstolkat där?

  • Donsan är ovanligt trög, det är de texter Donsan själv hänvisar till som innejåller informationen om att de som otillbörligt fuldelar spenderar sina pengar på annat än att betala för musiken. Undersökningen är den Holländska dylika Donsan brukar vifta med – Donsan vet om detta och sysslar nu med samma trams som Falkvinge brukar göra.

   Och ja Donsan, om du följer länken till Daniels egenskrivna text så säger han ”Justerar man siffrorna mot konsumentprisindex blir resultatet dessutom att branschen som helhet minskat sin omsättning, om än inte med hälften så med 15%. ”
   Vad det gäller feltolkningar säger han ”Det finns inget i rapporten som på något sätt antyder att nedgången i skivbolagens intäkter på något sätt är bra för musiken eller artisterna. Det är helt klart inte några goda nyheter att svensk musikbransch som helhet är kvar på i princip samma nivå som nio år tidigare.”

   Och varför fortsätter Donsan att hänvisa till en tolkning och intervju av Johansson istället för till Johanssons egen text? Svaret är att Donsan som vanligt vill vantolka – Donsan en intervju skriven och vinklad av ngn annan än forskaren är ju det du vanligtvis pysslar med, läs för en gångs skull forskarens egna texter, som denna http://www.netopia.se/2010/06/01/fildelning-skadar-musikforsaljningen/. Där Johansson som plöjt genom de 40 aktuella undersökningarna summerar med ”Överlag kan man dock säga att de allra flesta studier visar på att gratis nedladdning från fildelningsnätverk påverkar inköp av inspelad musik negativt.”. Men Med Falkvinge, Donsan, PP vantolkningar är setta säkert bara bra för artisterna.

   • @StenJag vet inte vad du försöker med – Allt jag har sagt är att det inte finns en enda studie som har visat att de illegala fildelningen har skadat vare sig upphovsmän och/eller samhället – Hur trög är du egentligen?

    Jag har inte nämnd ”branschen” – jag har inte nämnd ”skivbolag” eller ”skivförsäljningen” i den text du attackerade här – jag har specifikt sagt upphovsmän och/eller samhället

    Var någonstans har Daniel Johansson påstått att den illegala fildelningen har skadat upphovsmän och/eller samhället? – ens i den text du hänvisar till? – Den KTH text jag hänvisar till och som refererar till Daniels undersökning kan helt enkelt inte feltolkas och därför har Daniel aldrig tagit avstånd från den redovisningen – Det är helt enkelt ett faktum att artisterna tjänar mer pengar idag än någonsin – och ingenstans i den artikel som du hänvisar till förnekar Daniel att så är fallet –

    Lär dig läsa Sten!! – om du inte förstår en sådan enkel text som jag har skrivit – hur skall du få någon trovärdighet som tolkare av mycket svårare texter? – Du läser ju som en mellanstadieelev!

    • Det roliga är att den undesökning som visar att upphovsmakarna får mindre pengar nu råkar vara den Holländska undersökning Donsan själv brukar framhålla som bevis för att samhället inte skadas. Just denna undersökning säger att pengar – som nu fuldelarna inte spenderar på musik – spenderar på annat, alltså skadas specifikt Upphovmännen.

     Donsan kan uppenbarligen inte läsa, D Johansson skriver ”Samtidigt måste man påpeka att förutsättningarna för musikskapande i Sverige troligen har påverkats negativt på grund av nedgången i intäkter för inspelad musik.Det finns inget i rapporten som på något sätt antyder att nedgången i skivbolagens intäkter på något sätt är bra för musiken eller artisterna”.

     Donsan säger att KTH texten inte kan feltolkas, det behövs ju inte heller när texten är en feltolkning från början.

     • @Sten
      Du snacka ju bara en massa skit för att dölja att du inte har något att visa upp – Daniel Johansson spekulerar (därav ”troligen” – lär dig läsa) och har inget bevismaterial i form av någon slags studie – vilket jag efterfrågade – Däremot var det Daniel – din hjälte och sanningssägare #1 – vars studie visade att artisterna (dvs upphovsmän) tjänade mer pengar idag än någonsin – men som du så påpasslig ignorerar och inte vill känns vid

      Alla dina rökridåer och larviga uttryck som ”fuldelare” för att få lite stuns i dina fullständig tomma påståenden döljer inte faktumet att du står med rumpan bar och byxorna nere och tydligt har visat här för alla vilken ointelligent person du egentligen är

      Det är nog bäst att du håller tyst i fortsättningen – Eftersom du uppenbarligen har svårt för att uppfatta och begripa vad du läser – kommer du bara att göra bort dig ännu mer

     • Även om ”fuldelare” inte är vedertaget uttryck så tycker jag faktiskt att det är bra för det säger ju mycket om vad det handlar om.

      Man kan kritisera ordvalet man det gör knappast Sten till ointelligent, han har snarare visat tydligt att han tagit del av Daniel Johanssons analyser och inte bara gått på de felaktiga analyserna (troligen beställningsjobb av Piratpartiet) av hans forskningsrapport som flera gånger om dementerats av Daniel Johansson själv.

     • Och en annan sak – Daniel Johansson har arbetat inom musikbranschen – och därför är han inte alls så objektiv och oberoende som man vid första anblick skulle kunna tro

      Daniel Johansson är industridoktorand i datavetenskap vid Blekinge Tekniska Högskola, och anställd som forskningsingenjör på Kungliga Tekniska Högskolan. Daniel Johansson har ett förflutet i musikbranschen, bland annat från Hultsfredsfestivalen och hans eget nyhetsbrev Musiknytt Bransch. Daniel bloggar om digital utveckling på http://www.danieljohansson.se och http://www.musikindustrin.se

      Det kan förklara mycket av Daniels sympati för skivbolagen och upphovsrättens nuvarande ställning – Ingenstans i Daniels forskning beaktar han allmänhetens rättigheter och bästa

      I en annan av Sten‘s så ofta framhållen debattartikel av Daniel Johansson – Forskningsgenomgång: Fildelning skadar musikförsäljning påstår Daniel att han har gått genom en mängd forskningsresultat och han säger att den absoluta merparten av alla studier som gjorts visar på ett negativt förhållande mellan gratis nedladdning av musik från fildelningsnätverk och köp av inspelad musik

      Vad Daniel inte berättar är att många av dessa studier som han har inkluderat i sin genomgång är beställda av musikbranschen och dessa kan därför inte tillmätas någon större trovärdighet (US government finally admits most piracy estimates are bogus)

      Dom få studier anti-fildelarstudier som jag – mestadels genom Stens försorg – har gått igenom har också ofta varit påfallande försiktiga när det kom till utsagor om hur mycket skada den sk illegala fildelningen verkligen har åsamkat musikbranschen

      Daniel Johansson säger också: En mycket viktig aspekt på forskning som rör fildelningens påverkan på musikförsäljningen har också att göra med forskarnas egna uppfattningar. Inte sällan kan man tyvärr redan innan en studie görs räkna ut vad resultaten kommer att bli bara genom att prata lite med dem som gör studien. Övertygelser och åsikter färgar tyvärr såväl hur man formulerar frågor i enkätundersökningar som vilka metoder man använder för att t.ex. statistiskt jämföra vad som fildelas, med rådata på försäljning av musik. Detta gäller för ”båda sidor”. – Daniel skulle beakta detta uttalande även när han själv presenterar sina forskningsresultat

      Frågan är dock – vilka av dessa studier man i så fall kan/skall tillmäta störst trovärdighet – Studier som är helt oberoende – dvs inte på något sätt kan associeras med ”en sida” eller sådana som på ett eller annat sätt kan associeras med musikbranschen? – För mig är svaret givet!

      Jag vill härmed på intet sätt hävda att den sk illegala fildelningen inte har haft någon effekt alls på musikbranschen – men den springande punkten är om dessa förluster som åberopas – verkligen har varit så stora att de skulle legitimera skärpningen av upphovsrätten år 2005 – IPREDs genomförandet och dom febrila superhemliga och superodemokratiska aktiviteter som pågår inom ACTA förhandlingarna – där en handful nationer med USA i spetsen – bakom lykta dörrar och över huvudena på alla medborgare i dom länder (däribland Sverige) som berörs – vill skapa lagar och regler för framtidens upphovsrätten – Internet och Internetoperatörerna

    • För övrigt Donsan – ingår upphovsmän, musiker och artister i benämningen musikbranchen, en branch som minskat med 15% de senaste 8 åren.

     • Det är verkligen synd om Sten som inte inser hur sjuk hans logik och resonemang är och hur förvirrad han är som person

      Artisternas intäkter skjuter i höjden är KTH referat som rapporterar om det forskningsarbetet som doktoranden Daniel Johansson och studenten Markus Larsson har utförd och där Daniel Johansson själv kommenterar resultatet – Enligt Sten feltolkar artikeln Daniel Johanssons resultat och är dom uttalanden som Daniel gör i artikeln måste därför vara fejkade

      På vilka grunder Sten antar detta är höljd i dunkel – eftersom han inte kan visa upp någon bevis för hans uppfattning – utan bara kommer med det ena förvirrande uttalande efter det andra

      I artikel hävdas följande:
      Två forskare på KTH har nu kartlagt den svenska musikbranschens intäkter sedan 2000. Inte bara skivbolagens vinster har granskats utan också promotionbolagen som ordnar livespelningar och upphovsrättsorganisationer som kanaliserar pengar till artisterna.

      Resultat: den svenska musikbranschen mår alldeles utmärkt. Artisterna, som grupp, tjänar bättre än någonsin. (min fetstil)

      Nu slingrar Sten sig som den mask han är för att han vägra att erkänna att han i princip står det med tomma händer och att jag har rätt – Det finns inte en enda studie som har visat att den sk illegala fildelningen – som trots att den har pågått under minst 10 år – har varit till skada för vare sig upphovsmän eller samhället

      Därmed kan man bara konstatera att 90% av alla utfall i denna blogg mot pirater – som här som oftast kallas för snyltare – brottslingar – och gud vet vad – är fullständig ogrundade – därav nejtillpiraters behov av att använda sig av uttryck som skall förvirra läsaren och för att dölja att han LJUGER – uttryck som t ex kommersiell skada – potentiella förluster – fuldelare mm vars betydelse är fullständig irrelevanta

      Som sagt – Hur mycket trovärdighet kan man tillmäta en blogg med namnet Nej till pirater och Piratpartiet – vars ägare påstår sig ”granska” pirater och Piratpartiet – men där det egentliga syftet är att skriva så mycket skit det bara går – sant eller inte – skit samma!

     • Det är synd om Donsan, han har inga besökare på sin egen blogg då ingen orkar läsa hans harvande av världsfrånvända, navelskådande, han behöver därför sprida sina hallucinationer här – där Nejtillpirater (till skillnad mot Falkvinge – inte blockerar någon och inte censurerar någon.Det kräver inte mycket av eftertanke för att förstå att Donsan inte är mentalt kapabel att insupa informationen att D Johansson anser de tolkningarna diverse skribenter gjorde av hans forskning var felaktiga,  därav Johanssons  egen text ”En skållhet dusch…” http://www.netopia.se/2010/02/08/en-skallhet-dusch-eller-sanningen-om-den-svenska-musikbranschens-intakter/

      Nu har ju Donsan tillslut uppmärksammat att Johansson läst alla de undersökningar Donsan brukar komma dragandes med och Johansson har genomskådat dem, precis som de flesta icke rabiata, konspirationsberoende anhängare av PP gör. Just den Holländska rapporten Donsan brukar dra fram skriver tydligt att fuldelarna – nu spenderar de pengar de sparat genom fuldelning – på annat än musik.

      Men nu när Donsan tillslut uppmärksammat faktum så ägnar Donsan sig istället åt att mistänkliggöra Johansson – den första individ på ett universitet som har skaffat sig och sammanfattar all information för att skriva en avhandling i ämnet.

      Men även Falkvinge försökte ju först nyttja Johanssons rapport för att främja PPs sak, men sedan – efter korrektion av Johansson – valde att försöka få alla att glömma Falkvinges egna initiala fullkomligt felaktiga vantolkning.

 28. @nejtillpirater
  Så vid jag förstår vill Rick återgå till lagen förre 1999 – som flera andra också förspråkar – Om nejtillpirater har några vettiga argument varför vi skall behålla nuvarande lagen som genom dem senaste händelserna så tydligt visar vilka sjuka följder den kan få – bör han redovisa dem här – Att ”granska” som nejtillpirater så stolt påstår att han bedriver på denna blogg – betyder inte att man bara gapar och skrikar att Piratpartiet är ett barnpornografi eller pedofil-vänligt parti – Det visar bara hur allvarlig dina vanföreställningar om Piratpartiet är –

  Det är då märkligt att det bara är du som gapar och skriker detta och att varken den vanliga pressen – andra nyhetsmedia – politiker eller opinionsbildare ens har antydd att Piratpartiet skulle gå pedofilernas ärenden – Säger det inte dig något nejtillpirater? – Mig säger det att du är en gapig idiot som tar till vilka medel som helst för att driva din hat-propaganda mot Piratpartiet – vilket bloggens namn så tydligt visar

  • Piratpartiet tas ännu så länge mest som ett dåligt skämt av massmedia och övriga partier. Om de mot förmodan senare skulle upplevas som ett hot så kommer man definitivt att angripa Piratpartiets barnporrliberala hållning. Om Piratpartiet mot förmodan får vara med i en tv-debatt mot de andra partierna så skulle det inte förvåna mig om den frågan kommer upp och då är partiet rökt.

   Ännu så länge verkar inte så många veta om Piratpartiets barnporrliberala hållning, inte ens flertalet medlemmar själva. Det var inte länge sedan Rick Falkvinge gick ut med att han vill legalisera allt innehav av barnporr, det var faktiskt mindre än en vecka sedan. Jag har sett flera debatter där medlemmar förnekar och vägrar tro det, när sanningen går upp för dem så är det nog många som vill lämna partiet.

 29. nejtillpirater talar mot bättre vetande – allt för att försvara sin idiotiska hat kampanj blogg och för att slippa erkänna att hans ”granskning” av Piratpartiet bara existerar in hands förvridna hjärna

  Han har inget att säga om dom länkarna som jag presenterade som klart visar att Rick inte är den enda som oroar sig för den tilltagande moralpaniken – som nejtillpirater helt ignorerar – så länge han kan gapa och skrika – barnporr – Piratpartiet – barnporr – Piratpartiet – utan att inse hur sjuk hans blogg är

  • @Donsan. Varför bemöter du inte min kommentar där jag drar ner byxorna på dig och avslöjar din lögn om piratpartiets hållning till avkriminalisering av barnporrinnehav?

 30. ”Piratpartiet offrar privatpersoners integritet för publicitet”
  Och vafan har du och klaga på de då?
  Du vill ju att allas intregritet ska offras för att hitta låssasterrorister o låssaspedofiler.

  • Om viss integritet offras genom FRA osv så berör det ju vanligt folk (oskyldiga) i väldigt liten grad, det är mer någon slags oroskänsla för de som är paranoida.

   När wikileaks publicerar 91 000 dokument med personuppgifter på bl.a. Afganska motståndsmän som talibanerna nu kollar upp så kan det handla om många personer som får sätta livet till, alltså reella konsekvenser och inte bara en oro. Hur kan detta försvaras av ett parti som säger sig värna om den personliga integriteten?

   Ja just det, det gäller ju att bevara ”integriteten” för kriminella, fuskare och snyltare.

   • Dessa Afghanska motståndsmän är det samma som quislingar. Något som går under din så kallade katerogi av brottslingar. Eller tycker du quislingar inte det samma som landsförädare/brottslingar?
    Så en engång, hur kan du då har något emot de?

    Är det bara inte så, att bara för att PiratPartiet är med att stödja Wikileaks som du igentligen har något emot det. Skulle PiratPartiet stödja FRA, så skulle du tycka FRA va skit som inte värnar om den personliga integriteten och slängt upp det på din blogg.

    PP stödjer wikileaks pga informationsfriheten inget annat.

    • Du har missförstått, det jag är emot är att wikileaks publicerar massor av dokument med personuppgifter som gör att personer riskerar att råka mycket illa ut, kanske rent av bli av med sina liv. Massmedia skulle knappast göra så, de följer vissa regler. Så du tycker att det är OK att talibanerna nu kollar upp vilka Afganska motståndsmän som anges i dokumenten och fängslar/torterar/mördar? Är du stolt pirat pga wikileaks agerande och att Piratpartiet hyllar detta?

     Jag kritiserar de delar av Piratpartiets politik jag inte gillar, i detta fall det okritiska hyllandet av wikileaks i samband med det enormt stora publicerandet av hemliga dokument med personuppgifter.

     Angående FRA så anser jag att det behövs men inte inom vilka förutsättningar som helst. Det måste alltid finnas en balans mellan statens insyn i människors privatliv och de värden/intressen som staten försöker skydda. Vi har olika uppfattningar om var gränsen går bara och jag anser att Piratpartiet är fel ute när det gäller att hitta den gränsen/balansen.

     • Tror du verkligen att dessa personuppgifter är aktuella? Dessa personer bör ha nya identiteter sedan länge vid det här laget och leva ett skyddat liv. Annars skulle det vara väldigt oansvarigt av USA.

      Massmedia kan inte göra så för att de står under vissa regler. Men massmedia dräglar över sådan här information och följer wikileaks med stort intresse.

      Så du tycker det är ok att makthavande personer döljer barnamord och massavrättningar? Och varför tror du att jag är Pirat? Blir jag per automatik pirat i dina ögon för att jag tycker det wikileaks gör är bra?

      FRA är kränkande så det visslar om det. FRA kartlägger människors rörelsemönster, sexuella läggning mm och säljer informationen vidare till andra länder. Vi har rätt till våran frihet och FRA inskränker på den alldeles förmycket. Och jag slår vad om att du skulle vara av samma mening om du var homosexuell och levde i Litauen under FRA.

     • Ja det skulle ju vara VÄLDIGT oansvarigt av USA att inte ha gett dessa personer nya identiteter eftersom de borde inse SJÄLVKLARHETEN i att över 90 000 hemligstämplade filer när som helst kan läckas ut på wikileaks eller liknande sidor. Hemligstämpling saknar förstås värde, det inser väl alla att vem som helst SKALL beredas tillgång till detta i offentlighetens anda. Dumma USA som äventyrar dessa personer vars identitet nu röjdes av hjältarna wikileaks.

     • Tror du att USA hemlighetsstämplar alla hemskheter som har läckt ut för att skydda privatpersoner? Det tror inte jag.

     • Hemligstämpling liksom beslut om att häva hemligstämplingen baseras på en mängd olika faktorer. Självklart ingår hänsyn till personer som identifieras i dokumenten!

     • Jo, stackars amerikanska som dödar civila.

      Jag förstår verkligen hur du tänker och håller delvis med dig, men du verkar inte över huvud taget bry sig om det faktiska innehållet i det som har läckts. Fruktansvärda sanningar kommer fram.

      Sen måste jag säga att jag är helt övertygad om att du hade protesterat även om det du kallar pressetik hade tillämpat på det som hade läckts. Jag menar, Piratpartiet hyller det trots allt. Då kan det ju inte vara bra.

     • Du har fel. Du vill tro att jag angriper allt som Piratpartiet säger och enbart för att det är de som säger det. Detta är helt fel. Jag angriper de allra vansinnigaste utspelen i deras politik.

     • nejtillpirater, du måste förstå att det inte handlar om hur jag vill tolka någonting utan snarare om hur det verkar.

    • Quislingar? Det är Afghaner som bekämpar fundamentliisterna-talibarnerna- som drev landet tillbaka till medeltiden! Utan folkets stöd! Talibanerna har inget majoritetsstöd i befolkningen och de flesta vill ha sin frihet och inte leva under förtryck. Det är dessa motståndsmän som finns namngivna i dokumenten och som genom att blivit publicerade spelar talibanerna i händerna. Oavsett vad du anser om Piratpartiet och Wikileaks måste du väl ändå hålla med om att publiceringen gynnat talibanerna?

     • Kommentaren var ämnad Leffe

     • Ja, quislingar. Quisling är sedan andra världskriget en vanlig internationell benämning på en landsförrädare, speciellt på någon som samarbetar med ockupationsmakten, en kollaboratör.

      Även om de bekämpar fundamentalistiska talibaner i ett gott syfte så kvarstår faktum att de är quislingar eftersom de sammarbetar med ockupationsmakten, så jag har inte fel där.

      På vilket sätt skulle detta gynnat talibanerna? Tror du verkligen inte att dessa Afghaner har fått skydd och nya identiteter och lever i säkerhet vid det här laget?
      Skulle vara jäkla oansvarigt av USA om dom inte fått det.

     • Quisling och c.o hade inte stöd av majoritetsbefolkningen, faktum är att han betraktades som en landsförrädare. De som bekämpar talibanismen betraktas som hjältar – av majoritetsbefolkningen. Skillnad där serru.

      Aha, så det är så det ska fungera? Wikileaks och Piratpartiet och TPB läcker ut känslig militär information och sedan ska olika statsmakter tillskynda med hjälp åt de stackare som blivit röjda och riskerar sina liv.

      Om allt ska vara riktigt korrekt så är det väl Wikileaks och Piraterna som ska åka ner till Affganistan och erbjuda dom hjälp- ja, det var ju faktiskt dom som röjde personernas identitet.

     • Du kan ju fråga dig själv varför matrialet läckte ut till Wikileaks till och börja med och varför Wikileaks beslöt sig för att publicera.

 31. Egentligen är det ju inte nån nyhet att PP/TPB inte respekterar nån personlig integritet. Redan när de lade ut alla bilder på barnmorden i Arboga så visade de ju att de fullständigt skiter i personlig integritet.

  Och nu har de fått smak för att ha lite makt, fått smak för att glida runt i Bryssel och blir rädda för att det kommer att ta slut. Då gör de vad som helst för att väcka lite liv i liket.
  Och all pirater hyllar dem, helt utan nån tanke……
  Falkvinge och Troberg skulle kunna sätta sig och skita i en fontän – och foliemössorna skulle hylla dem för sin kamp.

  • Håller med fullständigt angående Arboga. Piraterna verkar anse att givet att något som inte borde varit offentligt har blivit det så är det alltid ”någon annans fel” och då är det bara att fortsätta att sprida det.

   Om exempelvis Falkvinges sjukjournal eller annan information som inte bör spridas i miljontals exemplar skulle komma ut på TPB eller wikileaks (?) så skulle det väl då hyllas av piraterna eftersom information ska vara fri och den enda person som gjorde fel var den som lade upp hans journal första gången.

   Jag tycker att detta är en ruggig inställning och man ska inte gömma sig under andras fel utan försöka göra rätt själv, dvs i detta fall borde TPB ha gått på de anhöriga som upprepat vädjade om att de skulle ta bort torrentfilen. Men det var väl för mycket begärt att visa lite medmänsklighet. Det var ju bara ettor och nollor och en hashsumma…

  • Normalt sett reagerar och reflekterar man innan man tar livsavgörande beslut. Piratpartiet agerar efter ryggmärgsreflexen, så visst har du rätt gällande deras publicitetshunger. Här begiick de dock ett misstag som förmodligen kommer kosta mer än det smakar. Tyvärr kan det även komma att kosta människoliv i Afghanistan.

  • Du är full av skit Thomas. Varken PP eller TPB lade ut några bilder på barnamorden, vafan har du fått det ifrån?
   En privatperson använde sig av TPB att lägga ut bilderna varav han hämtade ifrån domstolen. Vilken Svensk medborgare som helst kan gå och hämta ut domstolshandling för att granska och bedömma domstolsbeslutet.

   Det var dock dålig stil och brist på respekt av privatpersonen som lade ut bilderna, likaså tycker jag också att TPB kunde tagit bort torrenten efter begäran.

   Men sluta snacka skit.

 32. Arbogafallet var en ögonöppnare för många. Där visade de klart och tydligt sin inställning till personlig integritet och deras strävan efter full ”frihet” på nätet. Men de flesta normalbegåvade anser att det måste finnas begränsningar utan att för de för den skull vill ha storbror hängande över axeln.Det här kan Pirater inte bemöta utan att sänka sig till personangrepp och förvilla bort sakfrågan.

  • Precis. Inte ens jag vill ha storebror hängande över axeln i onödan. Jag bedömer att min inställning till storebror är ungefär som den folk i allmänhet, dvs att man inser att det måste finnas en nödvändig nivå givet hur det ser ut med kriminalitet, terrorism osv. Givetvis ska man hitta en balans så att man inte övervakar i onödan.

   Ofta tar pirater upp extremer som Stasi med resonemang som: För man in X så… Stasi! Det är ju ett vansinnigt resonemang för man har under årens lopp fört in både det ena och det andra utan att vi har Stasi. Och skulle man nå för långt i någon övervakningsiver som verkade motiverad vid införandetillfället men som verkar överdriven lite senare så kan man ju ändra igen, vi lever trots allt i en demokrati.

   Viktigt dock att man har respekt för demokratin och följer gällande lagar, detta är något som piraterna inte har respekt för utan de anser att de kan bryta mot lagarna så mycket de vill under anonymitet och konstruerade anledningar och vantolkningar av rättigheter. Helt utan att inse att med rättigheter följer även skyldigheter och vanligt hyfs och sunt förnuft.

 33. @Restless
  Men de flesta normalbegåvade anser att det måste finnas begränsningar utan att för de för den skull vill ha storbror hängande över axeln

  De flesta normalbegåvade som förstår vad Internet är inser att Sverige inte kan stifta lagar och regler som gäller det – eftersom Sverige inte har någon jurisdiktion över Internet – Det finns mao ingen del av Internet som på något sätt skulle tillhöra Sverige och där de kan utöva kontroll över – Internet är en världsomspännande företeelse av en helt annan dimension än den verkliga eller reella världen – Det är därför att folk som inte förstår
  detta kommer med ”lösningar” – dvs förslag på lagar och kontroll- resp övervakningsmekanismer – som är tagna från den verkliga världen – men knappast kan appliceras på Internet

  Det är också märkligt att många av dessa internet dummies anser att (övervaknings och kontroll)lagar som aldrig skulle ha accepterats i den verkliga världen utan vidare kan accepteras för att det berör Internet – där det inte verkar vara så noga med demokratiska värden och människornas grundlagsfästa rättigheter

  När det gäller Arboga fallet – så kan ansvaret knappast tillräknas the Pirate Bay och/eller Piratpartiet utan den som i första hand hade stämplat dokumenten som en offentlig handling

  Uttalanden ovan visar med all tydlighet att ni – som uttalar er här om fallet – inte förstår er på den svenska offentlighetsprincipen och dess syfte – och jag föreslår att ni går en snabbkurs i samhällskunskap för att fräscha upp era kunskaper – Försök att hålla er vakna denna gången!

  Dessutom far Tomas medvetet eller omedvetet med osanning när han påstår: Redan när de lade ut alla bilder på barnmorden i Arboga så visade de ju att de fullständigt skiter i personlig integritet.

  Varken the Pirate Bay eller Piratpartiet lade ut Arbogamaterialet – det gick endast att finna hos the Pirate Bay och bara om man aktiv sökte efter det

  Huvudansvariga för all den publicitet som Arbogamaterialet fick var TV4 som fäste allmänhetens uppmärksamhet på att materialet gick att finna genom the Pirate Bay – Materialet hade upp till då endast laddats ned några få gånger men fick tack vare TV en uppsving i antal nedladdningar

  Naturligtvis tar nedtillpirater – som han brukar – tillvara på chansen att kunna sprida sin vanliga osakliga dynga och elda på hatet mot pirater – the Pirate Bay och Piratpartiet – eftersom det är hans natur – Aldrig några djupare analyser – reflektioner eller genomtänkta argument – utan bara dynga – och mer dynga – spelar ingen roll om det är sant eller inte – Han stödjer vilken sida som helst – ja han skulle t om stödja Kim Jong Il i Nordkorea eller försvara nazisternas folkmord – så länge han bara kan skriva skit om pirater – the Pirate Bay eller Piratpartiet – som sagt – det är hans natur

  • Vadå jurisdiktion över internet. Internet är ju bara ett samlingsnamn för allt man kan nå via nätuppkoppling, ungefär som begreppet samhället. Via samhället kan man nå personer och tjänster, köpa och sälja, ge gåvor, stjäla, råna, kopiera, kommunicera, precis som på internet.

   Sverige har jurisdiktion när det gäller svenska medborgare, den gäller även på internet. Sen krävs det förstås samarbete mellan länder, inom EU osv för att man inte alltför lätt ska kunna kringgå lagen i ett land genom att utföra tjänster i ett annat land med en annan lagstiftning, sämre övervakning eller liknande.

   Slutsatsen är att Internet bara är en del av samhället och i övrigt inget speciellt som kräver någon annan form av tänk än för övrig lagstiftning.

   Du är helt fel ute angående min natur och jag förstår inte varför du hela tiden fäster dig vid mig som person via ständiga personangrepp istället för att hålla dig till sakdebatten. Kanske ligger det i din natur?

 34. Vem har offrat några personers integritet? Hmm, PIRATPARRTIET som hjälper wikileaks med server plats? Eller tex journalisten från Reuter som sågs bli nerskjuten av en Amerikansk attackhelikopter? Vad har detta med personlig integritet att göra? Ibland måste man tala om saker och ting för att sanningen ska komma fram. Hitler hade också en personlig integritet, ska vi för den sakens skull inte prata om förintelsen?

  • Jag tycker att filmen med journalisten som blev nedskjuten av en attackhelikopter kan vara OK att publicera för den har ett mycket tydligt syfte. Men att publicera 90 000 dokument varav många har känsliga personuppgifter som kan skada de personerna om de publiceras är något helt annat.

   • Är det? Hur vet vi det innan de släpps till allmän beskådan? Visst kan man fundera över mycket i samhället, men frågan är, varför mörkas det från första stund? Sen är det självklart så att lagar ställs mot varandra. Kriget mot terrorism mot brott mot de mänskliga rättigheterna i enlighet med FN stadgan… Vad ska vi välja?

 35. Med anledning av att du skrev:

  ”Det är då märkligt att man stöder wikileaks publicering av personuppgifter via alla läckta dokument – uppgifter som kan leda till att namngivna personer får sätta livet till eller får sina liv förstörda på andra sätt.”

  så hoppas jag du läser:

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/usa-wikileaks-har-inte-skadat-oss-1.1191232

  • Hur vore det om du själv läste artikeln du refererar till? Det står att amerikanska militären inte skadats men hur är det med afghanska motståndsmän och civila som pekas ut som kollaboratörer, vilket knappast innebär att de blir bjudna på tårta av talibanerna…

   • Intressant att du missar att inkludera citatet under.

    ”Men inte heller hotet mot afghanska samarbetsmän verkar stämma. Under måndagen sade talesmän för Nato i Kabul att ”det inte finns ett enda fall där afghaner har behövt särskilt skydd eller skulle ha flyttats på grund av någon läcka i samband med tidigare Wikileakspubliceringar”.”

    Snacka om att valja ut citat som ENDAST stammer overens med din egen bild pa saken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: