Har inte Piratpartiet en energipolitik? Klart vi har!

Piratpartiets partiledare Rick Falkvinge har fått sin överman i fantasifulla överdrifter och vantolkningar, eller åtminstone sin like. Det jag tänker på är Full Mental Straightjacket som bemöter en person som anser att Piratpartiet saknar energipolitik, försvarspolitik och i övrigt politik i viktiga frågor.

Det som besvaras är följande:

Nu kommer jag förstås inte rösta på Piratpartiet, eftersom partiet tydligen saknar energipolitik och inte ens svarat på mitt mail om peak oil, fast det gått snart fem månader. Partiet saknar också försvarspolitik, annat än att man vill lägga ner den enda kvarvarande möjligheten för politikerna att kunna välja att ignorera information (för de skulle de göra) om ett omedelbart förestående angrepp mot Sverige, dvs FRA. Man saknar rent av politik helt i avgörande frågor, och som sådant kommer jag förstås inte rösta på dem.

Och sen kommer svaren som förstås gör att ingen längre kan motstå att rösta på Piratpartiet – partiet som har politik för allt!

Saknar vi energipolitik? Ja det kanske vi gör om man enbart studerar partiprogrammet. Samtidigt innebär det dock inte att PP:s politik inte skulle påverka energipolitiken. Låt mig ta ett exempel:

Under flera decennier har bilindustrin ”experimenterat” med elbilar, men ständigt fallit tillbaka till att ”Det är för dyrt”, ”De har för kort räckvidd” osv, samtidigt har många hemmabyggare i tysthet framgångsrikt konverterat bilar för eget bruk. De senaste åren har dessa hemmapulare börjat få kontakt med varandra och via olika forum och mailinglistor kan de numera tipsa varandra och sakta har det börjat skapas en ekonomi med företag som bygger och säljer delar till dessa idealister. Några exempel:

http://elbil.forum24.se/
http://www.diyelectriccar.com/
http://evalbum.com/

Och vidare:

Sett ur den synvinkeln har PP en energipolitik. Också. Vår politik är att du, som medborgare, ska kunna skaffa dig en välgrundad personlig åsikt i ämnet och utifrån det kunna bilda och driva en opinion för din övertygelse. För det behövs ett fritt och okontrollerat Internet, inte ett glorifierat kabel-TV-nät kontrollerat av stat och upphovsrättsindustri.

Jag böjer mig, hur kan man nu låta bli att rösta på något annat parti än Piratpartiet/Pirate Bay? Det faktum att de ”är bäst på internet” gör också att de per automatik har politik för allt, alla sanningar finns ju på internet, bara att hämta. Ärligt talat – det här var bland det löjligaste jag läst!

Annonser

6 svar

 1. Håller med dig fullständigt! Helt idiotiskt svar, men Full Mental Straightjacket representerar varken PP, TPB eller någon annan piratorganisation och han kan därför komma med precis hur idiotiska svar som helst, precis som du skulle kunna påstå att asiater är dumma i huvudet. Betyder det per automatik att alla som hatar PP också hatar asiater? Nej. Dra inte alla över en kam.

  Tycker du borde kolla på den här videon: http://www.youtube.com/watch?v=WE2tvikFfB8 där du får ett betydligt bättre svar på hur PP’s grundprinciper kan påverka miljöpolitiken.

  • Jag har sett den videon förut och den visar ju tydligt på att Piratpartiet är ett enfrågepartiet. Det är även lite löjligt att framhålla avskaffandet av patent som någon slags lösning på alla världens problem. Skulle det mot förmodan ske så skulle det i så fall påverka alla områden, miljövänlig teknik som icke mijövänlig.

   Amelia/Fredrika har man inte hört mycket av på länge, hon försvann väl på någon soffa på väg till EU-parlamentet. Det är nog bäst för Piratpartiet ändå, kan tänka mig att hon skrämmer bort många presumtiva väjare med sin rabiata stil.

   • Är du säker på att Amelia är Fredrika?

    • Inte 100%. Har frågat henne i debatter några gånger, min tolkning av frånvaron av svar är att det är samma person men visst kan jag ha fel. Kan ju vara en tvillingsyster eller bara två helt orelaterade men lika rabiata personer.

 2. Jag har sett kommenterar av ”Fredrika” som är uppenbart antidemokratiska och av typen att en upphovsrättsinnehavare inte har någon rätt till sitt arbete.

  Och att rättigheter inte finns om inte en majoritet menar att de finns.

  Skrämmande om en sådan person har blivit inröstad i EU:s parlament.

  • Håller med fullständigt. Det går att hitta en del inlägg av henne i Rick Falkvinges blogg, jag gjorde även några försök att debattera med henne men det var inte så lätt eftersom hon oftast överciterade vilket nästan omöjliggjorde svar på hennes svar plus förstås hennes oerhört rabiata inställning till upphovsrätt, yttrandefrihet osv.

   Man får hoppas att piraterna åker ur EU-parlamentet nästan gång eller möjligen att de som ev. hamnar där har en lite mer nyanserad attityd till komplicerade frågeställningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: