Piratpartiets valargument väcker ilska och skratt

En mycket träffsäker artikel på Nyheter24:

Piratpartiet förklarar varför de ska få din röst. Och det är inte helt politiskt korrekta argument. Bert Karlsson bemöter argumenten med eftertryck.

Bl.a.:

Bert Karlsson menar att piratpartiet egentligen är ute efter att forma om en generation.

– Det är ju hela idén med Pirate Bay. Att locka in ungarna med godis och gratis musik och sen göra dem till extremister. Det finns ju ingen som granskar de här, säger han.

Det ligger mycket i det här. Nu finns det iofs åtminstone någon som granskar, nämligen Nejtillpirater. Jag är dock bara en privatperson som gör det här som någon slags hobbyverksamhet eftersom sakfrågorna intresserar mig och jag anser att Piratpartiet/Pirate Bay inte har i riksdagen att göra.

Artikeln bemöts av ”Pirate MEP” Christian Engström.

Det ska förresten bli spännande att se Rick Falkvinge försöka ta fram fyra skäl till att rösta pirat ur ett kapitalistiskt (högerpragmatiskt), solidariskt (vänsterprincipiellt), liberalt (högerprincipiellt) och ur folkhemmets perspektiv (vänsterpragmatiskt). Det tycks vara en helt omöjlig uppgift. Hur man än vänder och vrider på det så uppfattar jag piraternas åsikter som tydliga vänsteråsikter även om vissa anser att de är anarkoliberala.

Miljöpartiet gick ju också ut från början med att man inte tillhörde något block men det blev ju väldigt snabbt tydligt att vad man sa och vad man menade var helt olika saker. Miljöpartiet är ju numera ett tydligt vänsterparti och ingår också officiellt i den rödgröna röran tillsammans med hon vars tänkande inte tillhör hennes starkare sidor samt kommunist-Ohly. Piratpartiet skulle passa bra in i den röran.

6 svar

 1. Ovanstående inlägg väcker i alla fall skratt – Alla inser ju att de ”argument” varför man skall rösta på Partiet är skämtargument – Bara du kan ta det på allvar och citera Bert Karlsson – och stolt slå dig för bröstet – För du ”granskar” ju Piratpartiet – Jag slår vad att Bet Karlsson är dig innerligt tacksam för din heroiska insatts – *lol*

  • Visst är de avsedda som skämtargument. Det är dock en smula patetiskt att flera av argumenten faktiskt stämmer med verkligheten men piraterna saknar ofta både självinsikt och verklighetsanknytning nog för att inse detta.

 2. Sug kuk blattefitta!

  ”Jag anser att Piratpartiet/Pirate Bay inte har i riksdagen att göra.”

  Varför inte??? Detta visar bara att du är en odemokratisk jävel.

  • Va fint du skriver, nästan i klass med Donsan.

  • Välkommen hit, pirat!

   Jag är inte odemokratisk, det som sker i valet får man acceptera och det gäller alla, oavsett om SD eller PP kommer in (eller vilka man nu inte gillar).

   Till skillnad mot pirater respekterar jag både demokratin och de lagar som gäller i vår demokrati. Om man anser att man kan bryta mot lagen (exempelvis via brott mot upphovsrättslagen) när man själv tycker att det passar och man tror sig komma undan med det så riskerar man att urholka demokratin. Verka för att ändra lagarna är OK men fram till att de ändras så ska de följas.

   • Kan bara hålla med dig om Peter där ovan, men du har inget bevis att han är piratpartist. Snarare ett litet troll, som jag skulle skämmas över att ha sittandes jämte mig.

    Det är inte mot demokratin att bryta mot lagen. Många lagar har författats som går tvärs mot demokratin, och det är därför som Piratpartiet finns till – för att ändra dem, inte bara köra genom civil olydnad.

    Det som inte stämmer och är helt åt helvete är straffskalan som används vid brott mot upphovsrätten, att den ger värre straff än mord och våldtäkt på en hel skolklass – för MEDHJÄLP till detta fruktansvärda brott. Ska man då bara rulla över och acceptera detta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: