En piratbloggares verklighetsuppfattning

Jag har många gånger skrivit om hur pirater och Piratpratiets partiledare Rick Falkvinge gör fantasifulla tolkningar för att de ska ge de svar man vill få fram. De flesta har ju genomskådat detta vid det här laget. Idag läste jag på en av piratbloggarna om att Piratpartiet är störst enligt en ny opinionsundersökning.

Under en tid har på 之乎者也:s blogg funnits en väljarbarometer, där besökare kunnat ange dels partisympati och dels vilka frågor som är viktigast inför valet. Mätningen bygger på ett slumpmässigt urval om 984 personer, och resultatet är statistiskt säkerställt med ett konfidensintervall om 95%.

Till skillnad från andra opinionsinstitut har 之乎者也 inte nyttjat fasttelefoni som metod, eftersom ångtelefoni är en föråldrad kommunikationsform som inte är representativ för hela befolkningen – jag har visserligen själv ångtelefoni, men man kan inte ringa in på den; det är enbart en brygga för bredband.

Resultatet av undersökningen är slående och utgör ett skräckscenario för gammelpartierna. Piratpartiet får med 44% en vågmästarställning som heter duga, och kan i princip bilda minoritetsregering med hattande majoriteter i olika frågor.

Nog för att det finns brister med att bara ringa upp personer som har fast telefon men att påstå att en omröstning som ligger på en piratblogg skulle ge ett bättre urval tar väl ändå priset. Jag hoppas att inlägget är skrivet med glimten i ögat men jag är inte alls säker på att det är så. Jag har sett liknande faktavrängande och fantasifulla tolkningar av pirater tidigare. Och ännu värre – många pirater som läser bloggen inser säkert inte att det handlar om skämt eller en fantasifull överdrift. I själva verket har Piratpartiet under många månader legat under 1% i opinionsundersökningarna och medlemstalet har rasat. Inte ens samgåendet med Pirate Bay har hjälp – kanske har raset tvärtom blivit kraftigare just pga detta.

Det börjar bli hög tid för piraterna att öppna ögonen och inse att man är helt fel ute. Piraterna slåss mot väderkvarnar just nu, det är dödfött. ”Väderkvarnarna” är den majoritet av befolkningen – över 99% – som anser att piraterna är helt fel ute och inte skulle kunna tänka sig att rösta på dem i kommande riksdagsval.

Annonser

53 svar

 1. 1. Man ska se inlägget med glimten i ögat och läsa med hjärnan påkopplad.

  2. Min blogg är inte en piratblogg, utan en liberal blogg.

  • 1. Bra rekommendation, hoppas alla följer den.

   2. Din blogg dyker upp under Piratpartiet Live på Piratpartiets hemsida och innehållet tyder på att du har piratsympatier. Jag tolkar detta som att det är en piratblogg. Vill du inte att den ska uppfattas så bör du inte publicera den på Piratpartiets hemsida eller skriva den typen av inlägg som jag länkar till.

   • Så den stående definitionen av en piratblogg är den blogg vars inlägg har en stor sannolikhet att bli länkade härifrån?

    Det är onekligen ett intressant sätt att se på saken. 😉

    • Är det din personliga definition? Att den kommer upp på Piratpartiet Live är ett tydligare tecken enligt min ringa mening. Min blogg har jag inte sett där ännu…

     • Det var en så kallad fråga, riktad mot dig, då du verkar köra på den definitionen.

      Om du vill vara med på Live så står fältet frit att fråga om du får vara med. Internet är ju som bekant en stor plats och har utrymme nog för både alfa och omega.

     • Ser att mitt senaste inlägg nu är med, frågan är nu bara vad RIck Falkvinge gör åt detta, han lär inte gilla det… Kommer mina inlägg med per automatik nu eller hur fungerar det? Läste om widget men informationen är tämligen knapphändig.

      Jag antar att någon pillade in mitt inlägg för att motbevisa tesen att det bara är piratbloggar som dyker upp i Live.

      Edit:

      Såg jag fel eller har det blivit raderat? Hittar inget nu. Har Rick Falkvinge censurerat bort det? Så var det med den öppenheten…

     • nejtillpirater:
      Om du vill avgöra politisk hemvist på
      bloggarna på live.piratpartiet.se så kan du titta på
      titelramen för varje inlägg. Piratpartistiskt anslutna
      bloggar har en lila ram, oberoende bloggar har en grå,
      bloggare från de borgerliga partierna har en blå, osv.
      Att poster kommer upp på live.piratpartiet.se betyder
      bara att de är av informationspolitiskt intresse, inte att
      de nödvändigtvis håller med Piratpartiet i allt.

      Dock har Niklas Dougherty, som du skriver om här,
      nyligen sagt att han kommer rösta på (pp) och stödja
      dem i valrörelsen.

     • Ganska märkligt då att han inte anser att hans blogg är en piratblogg!

   • BBL tillhör de där bloggarna som brukar bli nominerade till Det Stora Bloggpriset, du vet den där omröstningen som brukar få ca 20 000 röster totalt och vanligtvis vinns av PP anhängare som i en oändlighet länkar till de närmast sörjande som i lojaliet länkar tillbaka.

 2. Kul att du följer Piratpartiet Live!

  Som admin för sidan vill jag påpeka att där finns bloggare med politiker från exakt alla riksdagspartier, plus ett stort gäng oberoende. Att kalla alla där för pirater blir minst sagt lite snett. Hjärnan påkopplad som sagt.

  • Innebär det att jag får posta där? Tanken har inte ens föresvävat mig med tanke på att Rick Falkvinge utövar censur i sin blogg och att jag främst av den anledningen startade den här bloggen. Hur gör jag för att få med min blogg i Live?

 3. Sist jag hörde är det väl ändå 20 % som kan tänka sig rösta på oss? Medan resten typ är tvärstopp. Ja vad vet jag.

 4. Måhända att 之乎者也:s blogg är ute och cyklar – jag har inte sett eller läst väljarbarometern och kan således inte uttala mig om den – men att dra slutsatsen att Piraterna slåss mot väderkvarnar just nu, det är dödfött. ”Väderkvarnarna” är den majoritet av befolkningen – över 99% – som anser att piraterna är helt fel ute och inte skulle kunna tänka sig att rösta på dem i kommande riksdagsval. är väl en fantasislutsats om någon –

  Majoriteten av befolkningen sympatiserar med Piratpartiets åsikter – och har – som du uttrycker det – piratsympatier – Alla har vi idag en god granne – en arbetskompis – en vän – en släkt – ett barn eller barnbarn som ägnar sig åt fildelningen – och enligt en undersökning utförd av Lunds universitet finns det ingen som helst tryck på fildelande ungdomar vare sig från skolan – föräldrar eller andra i den vuxna världen att låta bli – vilket säger allt om hur den sjuka upphovsrätten fullständigt går i otakt med den allmänna opinionen och rättskänslan

  Att man inte tänker rösta på Piratpartiet i riksdagsvalet har helt andra orsaker – t ex att många hellre lägger sin röst på ett parti inom ett av blocken för att de anser att skola – vård – omsorg och jobben är viktigare frågor just nu än upphovsrätt – integritet – yttrandefrihet och informationsfrihet

  • Undersökningen du länkar till var innan införandet av IPRED. Dessutom är frågan ställd på ett sätt som gör att man knappast kan säga att man har piratsympatier bara för att man inte bryr sig om lagen.

   I princip alla har någon gång kört för fort på vägarna, många gör det systematiskt. Deras beteende speglar inte att de skulle rösta på ”fortkörarpartiet”. De flesta fortkörare anser att det ska finnas fartgränser men att de anser sig kunna bryta mot dem om risken för att åka dit för fortkörning bedöms vara rimligt låg. Det är samma fenomen som gör att så många sysslar med illegal fildelning, inte att man sympatiserar med Piratpartiet.

   Enligt Polisen så har c:a hälften av svenskarna snattat minst en gång, en majoritet av dessa är emot stöld och snatteri men har gjort det ändå av olika skäl. Skilj på vad folk sympatiserar med officiellt och vad de gör när de tror att de kan komma undan med det. Ett annat sätt att de på det hela är att man vill ha vissa lagar men anser sig själv vara kompetent att avgöra när man anser att den inte ”gäller” utan att man tar sig rätten att bryta mot den då och då, utan att för den sakens skull vilja avskaffa lagen.

   • När det gäller fortkörning och snatteri finns det ett större tryck på ungdomar att låta bli – Få föräldrar – skolan eller vuxna i ungdomarnas omgivning skulle blunda för fortkörning eller snatteri – De flesta är överens om att fortkörning kan drabba andra människor och orsaka deras död – och att snatteri drabbar affärsinnehavaren

    När det gäller piratkopiering inser dem flesta normala människor med lite vet i skallen att det kan aldrig vara fel när privatpersoner – helt utan kommersiella vinstintressen delar filer de själva förfogar över med varandra – De flesta av dessa vuxna har själva kopierat låtar från kompisarnas LP eller EP skivor tll kassettband – och inga lagar i världen kan få dem att plötsligt betrakta det som en brottsligt handling

    Det är bara fanatiker – som du t ex – som anser sig föra ett ”heligt krig” mot fildelare – the Pirat Bay -och Piratpartiet – utan att inse hur sjuk deras argumentering är

    • ”När det gäller piratkopiering inser dem flesta normala människor med lite vet i skallen att det kan aldrig vara fel när privatpersoner – helt utan kommersiella vinstintressen delar filer de själva förfogar över med varandra – De flesta av dessa vuxna har själva kopierat låtar från kompisarnas LP eller EP skivor tll kassettband – och inga lagar i världen kan få dem att plötsligt betrakta det som en brottsligt handling”

     Menar du att upphovsrättslagen är skriven av onormala människor? Anser du att det gäller även för övriga lagar? Och kanske att lagbrytarna är de enda som är normala?

     Man förfogar faktiskt inte fritt över filerna man delar med varandra. Du har rätt att ta del av innehållet av en original-CD men inte kopiera digital till andra och definitivit inte sprida till miljontals andra. Det är även olagligt att ladda ner upphovsrättsskyddade filer.

     Det du påstår vara en självklarhet för ”normala” människor är fel. Min bedömning är att flertalet nedladdare anser att det är fel – liksom de flesta fortkörare eller snattare gör – men gör det ändå eftersom de slipper köpa original (m.fl. andra skäl) och risken för att åka dit för det är försumbar.

     • Jag menar att upphovsrätten har förändrats under årens lopp och att den idag inte längre uppfyller sitt syfte – dvs

      a) Utgöra ett instrument som stimulerar kreativiteten i samhället – Dagen upphovsrätt har istället utvecklats till ett verktyg för att dels kontrollera och förtrycka allmänheten med och dels för att hålla en – mestadels Amerikansk industri – under armarna

      b) Vidmakthålla en balans mellan upphovsmäns intresse att tjäna pengar och allmänhetens intresse av yttrande- och informationsfrihet

      Ja – upphovsrätten – IPRED och FRA är inte skriven av normala människor utan av schizofrena bolag och schizofrena politiker – påhejat av schizofrena supporters som du – som i sin hat och bitterhet kan accepterar vad som helst så länge det skadar sina fildelande landsmän – the Pirate Bay och Piratpartiet – På det viset liknar resonemanget exakt det nazisterna förde om judarna

      Jag har inte sagt att man fritt förfogade över sina filer – jag påstår att man borde förfoga fritt över sina filer – Det är en naturlig uppfattning bland människor att det man själv förfogar över och har betalt för – är ens egendom – Det onaturliga är att på konstgjord väg ge en grupp av människor monopol och kontroll över exemplar framställningen av sina verk – så länge som upphovsmannens livstid+70 – något som inte en enda upphovsman har glädje av – bara dem bolag som äger rättigheterna

      Det är sjuka människor som inte begriper eller vill begripa resonemanget och som tror att de slåss för rättvisan – och är så förblindade att de skapar en blogg som heter ”Nej till pirater och Piratpartiet

      Det är sjuka människor som aldrig kan se och begripa sina fildelande medmänniskors argument och starka bevis och som aldrig har någonting positivt att säga om dem

      Det är sjuka människor som bara skriver nedvärderande och hånfulla tillmälen i tid och otid men som aldrig har något positivt att bidra med

      Det är sjuka människor som ständigt kommer med ogrundade påståenden och rena rama lögner och när de blir överbevisade fortsätter att slingra sig med samma påståenden och lögner i hopp om att det till slut skall bli sant

      Min bedömning är att flertalet nedladdare anser att det är fel – liksom de flesta fortkörare eller snattare gör – men gör det ändå eftersom de slipper köpa original
      Måste jag påminna dig om att det inte var olaglig att ladda ned så sent som 2005 och att förändringen av upphovsrätten då inte hade stöd bland allmänheten? – Tror du verkligen att majoriteten av folket bara kan byta åsikt och rättsuppfattning för att några sjuka och fega politiker har fallit till foga för Amerikanska särintressen och stiftat en lag som från den ena dagen till den andra utan synbar anledning och någon större debatt gör en handling olaglig? –

      Din ”bedömning” är därför fel och ologisk – men du kommer aldrig att kunna erkänna det – lika lite som du kan erkänna att det inte finns något som kan visa att fildelningen varken är till skada för samhället eller upphovsmän och att det därför är obegriplig med en sådan upphovsrätt – Sjuka hjärnor inser oftast inte hur sjukt deras beteende är

     • ”Det är sjuka människor som bara skriver nedvärderande och hånfulla tillmälen i tid och otid men som aldrig har något positivt att bidra med”
      och
      ”Sjuka hjärnor inser oftast inte hur sjukt deras beteende är”

      Med ovan texter har Donsan givit målande beskrivningar av Donsan själv och hans maniska texter.

      Ja Donsan, man borde fritt förfoga över SINA filer, men inte över ANDRAS filer som man inte har rätten till, lika lite som du har rätten att att förfoga över ANDRAS pengar, värdepapper eller annan egendom.

     • Oh – Titta där kommer den trogne nejtillpiraters fan och vapendragare krypandes från sin håla *skratt* – Låt mig se – har han något vettig att bröla fram? – Inte!!!

     • Detta replikskifte vann Donsan med bred marginal!
      Förutom vad han anfört kan man tillägga att det finns en omdöpt version av kassett-skatten, som fortfarande existerar och som alla som använder lagringsmedia av något slag, betalar till och som ger full (och mer än det) ersättning till upphovsrättsindustrin. Även från de som inte alls använder CD, DVD etc för att kopiera ngt upphovsskyddat material, inte ens av egenhändigt inköpta skivor!

      Hela detta system har överlevt sig självt och gynnar numera fel personer på ett förvridet sätt,… allt för att gynna en industri som skaffat sig politiskt inflytande i st f att utvecklas i och konkurrera med andra på lika villkor. De verkliga upphovsmännen har knappast ngn nytta av dagens system.

     • Donsan brukar alltid utnämna sig till vinnare, men av vad kan man fråga sig? navelskådande? luftslottsbyggande? eller kanske insparkande av öppna dörrar?

     • Donsan har verkliigen blivit en expert på att skriva målande beskrivningar av sig själv och den egna tillvaron.
      Lite fler texter åt det här hållen så skall vi nog se att det blir än färre PP medlemmar – nu har det trillat under 16 000 och fallet verkar inte upphöra på länge.

     • ”Det är sjuka människor…” flera gånger om. Nej, jag orkar inte bemöta dina personangrepp denna gång heller. Du drar piratpartister ned i smutsen med din fula debattstil. Jag kanske borde tacka dig för hjälpen men jag betackar mig för den typen av hjälp, jag är inte en person som anser att ändamålen alltid helgar medlen. Du borde skämmas!

      (Undrar om någon pirat är beredd att hålla med)

     • Jag har inte begärt att du skall bemöta mina personangrepp – Angrepp du inte är främmande för själv när det gäller att smutskasta Rick Falkvingeeller Christian Engström till exempel – Du får bara smaka på din egen medicin

      Du påstår att Rick har censurerat dig – men jag har då inte sett några bevis på detta – Så vid jag vet censurerar han inget och du kan likaväl ljuga för att skaffa dig sympatier – Du har ljugit förr

      Du verkar göra det lätt för dig med att gnälla över personangrepp och helt glida förbi argumenten i sakfrågan – men vad annars kan man vänta sig? – Jag har för länge sedan givit upp hoppet att ha en saklig diskussion med dig – sjuka hjärnor kan aldrig medge att de har fel – eller att motståndaren har några värdefulla synpunkter

      Det kan väl inte vara så att du alltid har rätt och att alla andra som inte håller med dig här på din blogg bara är idioter – Att du kan beskylla dem för feltolkningar – överdrifter mm medan du alltid bedömer forskningsresultat eller rapporter objektiv och sansad?

      Visa upp ett enda avsnitt i hela din blogg där du har medgett att du accepterar ett forskningsresultat – en argument eller medgivit att du möjligen kan ha haft fel – t ex att fildelningen kanske inte skadar upphovsmän – eller tillgången till kultur?

      Du mal om samma idiotiska argument hela tiden – t ex om kommersiell skala – och hur den skadar upphovsmän – trots att du har blivit överbevisat många gånger om – Dina ständiga – fanatiska och osakliga angrepp på pirater – the Pirate Bay – Rick Falkvinge och Piratpartiet är så tröttsamma i längden – Om inte hela denna blogg är ett resultat av en sjuk hjärna – vad är?

     • Maken till personangrepp från en piratpartist får man leta efter!

      Jag har aldrig ljugit i debatten, vare sig i min egen blogg eller i Rick Falkvinges innan han började med sin censur (jag skriver inte där längre eftersom han spärrar mitt IP-nummer). Dina personangrepp och påståenden blir inte mer sanna för att du upprepar dem, det enda du åstadkommer är att dra dig själv, piratpartister och Piratpartiet i smutsen.

     • Du har påstått att PP anser att barnporr är en självklar del av yttrandefriheten när vi hela tiden sagt att vi tycker den är lika vidrig som andra, alltså har du ljugit.

      (Det vi anser är att censur som är tänkt att censurera barnporr också censurerar annat material, som inte är olagligt utan exempelvis politiskt, tex politiska texter. Detta anseende behöver du inte dela, men du kan inte komma och påstå att PP anser något annat.)

     • Det tycker inte jag är att ljuga. Det du skriver bekräftar min tolkning, att Piratpartiet anser att det är en mänsklig rättighet att få publicera och ta del av barnporr, eftersom man är emot blockering.

      Att upprepa hur vidrigt man tycker att barnporr är klingar falskt när man vill offra barnen för att inte riskera blockering av piratkopiering i samarbete med Pirate Bay.

     • Donsan verkar fortfarande inte ha läst D.J´s texter som punkterar allt Donsan någonsin skrivit och hävdat och då kan ju fråga sig vilka forskningsresultat det är Donsan hänvisar till denna gång? ännu fler feltolkade dylika?

      Donsan verkar ju även helt ha missat Rick Falkvinges helt öppna texter om att Rick avlägsnar alla texter skrivna av Urban samt att Rick blockar Urbans IP nummer från Ricks kommentarsfält.
      Det är ju lätt att anklaga folk för lögner när man uppenbarligen läser med satans skygglappar på.
      Och Donsan, det ligger ju helt i linje med dina övriga felaktiga inlägg att påstå att NTP ljuger när problemet egentligen är att Du inte yckats läsa rätt texter och när du läser rätt texter vantolkar du dem.

  • Visst, man får ta opinionsundersökningar med en rejäl näve salt. Men Piratpartiet har konsekvent legat under 1% i flera månader i Novus Opinions undersökning men sedan ett antal månader har de slutat att redovisa siffror för Piratpartiet. Jag frågade varför och fick svaret att siffrorna nu är så låga att det är svårt att dra några slutsatser av dem så de har slutat redovisa Piratpartiets siffror.

 5. Blogge skulle inte känna igen liberalism om den följde med honom hem, satte på honom och lagade frukost åt honom på morgonen.

  Jag trodde det fanns tillräckligt med idioter för att PP skulle klara sig hyfsat men så verkar det inte vara. Hade sett fram emot att Falkvinge skulle få rollen som pompös statspsykopat. Nåja, jag får hitta andra sätt att roa mig på.

  Fint jobb du gör här. Förstår inte hur du orkar – är det inte tråkigt att diskutera med narcissister som förväxlat tvång med frihet? 🙂

  • Niklas Dougherty har mer liberalism i sina ögonbryn än de flesta andra har tillsammans. Kom med bättre argument om du vill kritisera honom.

   • Blogge har säkert vältrimmade ögonbryn i bästa anarkoliberala anda.

   • Blogge är bra på att formulera sig och har en mycket hängiven fanskara. Detta kombinerat med en total oförmåga att erkänna ens uppenbara faktafel gör att en del tror att han är den enda ”äkta” svenska liberalen medans andra bara kallar sig liberala. Ta av de rosafärgade glasögonen ock läs hans blogg kritiskt.

   • Så du påstår att en person som hyllar Kina är liberal? Jag hoppas verkligen att du skämtar!

 6. Hur kan man inte haja att Blogges inlägg är fyllt med ett inte så litet mått ironi, i syfte att få fram poängen: nämligen att man ska ta opinionsundersökningar med en (stor) nypa salt, tex på grund av tendensiöst urval och andra problem?

  Låt gå för att du nämner möjligheten att det är skoj, men det bör inte råda några tvivel ens. Den som tror att Blogges poll på något sätt avspeglar den stora opinion vore mer än lovigt korkad. Ja menar, PP 44%…

 7. Jag vill gärna veta hur nejtillpirater förhåller sig till nedanstående artikel (kan bli intressant): http://www.boingboing.net/2010/06/14/music-industry-lobby.html

  • Jag uppfattar det som en medveten och tydlig överdrift som absolut inte ska tolkas ordagrant. Det är antagligen något som är sagt i affekt men likafullt onödigt och lämpligt att göra en pudel för.

   Ingen vettig människa skulle tycka att dödsstraff för illegal fildelning är OK. Varför undrar du? Trodde du att jag skulle tycka att det är OK med dödsstraff för den typen av brott.

 8. ”Trodde du att jag skulle tycka att det är OK med dödsstraff för den typen av brott.”

  Jag hade svårt att tro något annat. 😉

 9. ”Det tycker inte jag är att ljuga. Det du skriver bekräftar min tolkning, att Piratpartiet anser att det är en mänsklig rättighet att få publicera och ta del av barnporr, eftersom man är emot blockering.

  Att upprepa hur vidrigt man tycker att barnporr är klingar falskt när man vill offra barnen för att inte riskera blockering av piratkopiering i samarbete med Pirate Bay.”

  Vi är inte emot bekämpandet av barnporr, det vi är emot är just detta bekämpningsmedel, eftersom att det inskränker yttrandefriheten i samband som inte har med barnporr att göra. Dessutom anser vi att detta bekämpningsmedel inte bekämpar barnporr öht, eftersom majoriteten av barnporr sprids i dolda kanaler. Det finns bättre sätt att bekämpa barnporr.

  Som sagt: du behöver inte hålla med oss, men att säga att vi vill ha kvar barnporr bara för att vi är emot just det bekämpningsmedel är att betrakta som en osanning.

  • Hur vill PP bekämpa barnporr då ?? Tycker det mest är en massa höga röster mot ställda förslag, men pirater lägger sällan fram egna förslag hur rman kommer tillrätta med internetproblemen…???

   mvh Johnny

   • Mycket bra synpunkt. Piratpartiet värnar för ”integritet” i en tappning som jag anser i första hand gynnar kriminella och fuskare. Några åtgärder mot kriminalitet och fusk ser man inte i Piratpartiets politik och jag drar slutsatsen att man inte ser det som ett problem jämfört med ”yttrandefriheten”, ”integriteten” osv. Där ligger min huvudsakliga kritik mot Piratpartiets politik, ”integritet” för vem och till vilket pris?

    • Är det verkligen så konstigt att man värnar om människors integritet när det faktiskt tillhör Europarådets konvention om de mänskliga rättigheterna (”Europakonvetionen”, http://www.echr.coe.int/NR/rdonlyres/1009F7DB-87E3-4056-8E17-8A8A41768BA7/0/SwedishSuédois.pdf);
     Artikel 8 [avsnitt 3.2]:
     1. Var och en har rätt till respekt för sitt privat- och familjeliv, sitt hem och sin korrespondens.
     2. Offentlig myndighet får inte inskränka åtnjutande av denna
     rättighet annat än med stöd av lag och om det i ett demokratiskt
     samhälle är nödvändigt med hänsyn till statens säkerhet, den allmänna säkerheten, landets ekonomiska välstånd eller till förebyggande av oordning eller brott eller till skydd för hälsa eller moral eller för andra personers fri- och rättigheter.

     Där framgår alltså ganska tydligt att privata organisationer inte får samla in uppgifter om individer, därav de många invändningarna mot ipred-lagen.

     så det kan ju vara de piratpartister menar när de pratar om integritet och inte att man ska släppa barnporren fri (allvarligt talat, om du vill hävda dig vara saklig så tycker jag du ska släppa det argumentet, det är ju som att säga att posten stöder barnporr för att de inte öppnar alla brev!).

     • Du bör också titta på FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna:

      ”Artikel 27
      1. Alla har rätt att fritt taga del i samhällets kulturella liv, att njuta av konsten samt att bli delaktig av vetenskapens framsteg och dess förmåner.
      2. Alla har rätt till skydd för de moraliska och materiella intressen, som härröra från varje vetenskapligt, litterärt eller konstnärligt verk, till vilket han är upphovsman.”

      OBS att med ”fritt” i punkt 1 inte avses gratis.

      Vad gäller posten och barnporr så vet de ju inte om innehållet, vid en blockering så vet man ju vad man avser att blockera. Om posten skulle göras uppmärksam på att en viss typ av kuvert eller från en viss avsändare innehåller barnporr så är jag övertygad om att de kan beslagtas och öppnas i samarbete med polisen.

  • Viljan eller motviljan att välja metoder för bekämpning av barnporr måste rimligen ha en koppling till graden av vidrighet man upplever med barnporren.

   Jag tror inte att piratpartister gillar barnporr men man offrar barnen för att kunna behålla ”åsiktsfrihet” genom att hårdnackat vara emot all form av blockering, oavsett vad det gäller.

   • Jag upplever det som att politikerna som vill införa blockeringen gör det endast för att senare kunna säga ”jaha, finns problemet med barnporr kvar? Ja, men titta inte på mig, jag försökte iaf.”

    Att införa den första idéen som kommer upp i huvudet är inte att bekämpa. Särskilt inte när metoden redan innan kan förutses som oduglig.

    Varför den inte fungerar: Den är tänkt att ta itu med den barnporr som ligger öppet för allmänheten. Det finns redan ett system för att tackla det problemet. När något läggs upp dröjer det få timmar innan någon som ser det tänker ”ush, vad vidrigt” och gör en polisanmälan. Ytterliggare några timmar senare är sidan nedsläckt och i slutet av veckan sitter uppläggaren i häktet. Detta vet de som vill åt barnporr och de som vill sprida barnporr. Detta är en BRA metod.

    Den enda barnporr som sprids sprids i dolda kanaler, krypterade mail elller liknande. Detta tacklar den föreslagna blockeringen INTE ÖVER HUVUD TAGET.

    Kort:
    1: Problemet som blockaden fungerar på (egentligen fungerar den inte, det är barnsligt enkelt att hacka sig förbi) är inte ett problem, det finns ingen barnporr öppet. Om det finns försvinner det snabbt.

    2: Problemet som finns bekämpas inte på något sätt med förslaget.

    Därför är vi emot det. Inte för att vi anser att barnporr är ett yttrande som ska försvaras.

    ps. Jag vet att vi är meningsmotståndare, men jag måste kredda dig för att du tar dig tid att svara på en stor del av kommentarerna. Det är mer än vad man kan säga om andra bloggare. Hoppas bara att du lägger ner lika mycket energi på att läsa kommentarerna som att svara på dem.

    • Det beror på HUR man blockerar. Att ha en lista över statiska IP-nummer eller DNS-namn duger inte. Det måste vara något smartare som kan hantera att man skiftar server eller innehåll flera gånger per minut rent av. Men tanke på teknikutvecklingen som alltid hyllas av pirater så går det förstås att ta fram sådana system som är tillräckligt bra.

     Tack för kredd!

     Angående tid att läsa andras kommentarer så varierar det hur mycket tid jag kan lägga, jag har ett ganska krävande arbete och en hel del annat att syssla med angående familj och fritid.

 10. Betr integritetsfrågan, läs min analys av den här:

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/p/integritet.html

  • Det finns flera definitioner enligt NE, du tog bara de som passade dina syften. Några andra intressanta definitioner enligt NE:

   ”1 rätt att ha (visst) eget område som är skyddat mot intrång”

   ”2 förmåga att handla helt efter eget samvete och utan att vara bunden av ovidkommande yttre hänsyn: han har för mycket ~ för att inlåta sig på skattefiffel; hon tillät inte uppdragsgivarna att påverka hennes konstnärliga ~”

   Här finns det mycket som pirater kan ta till sig. Piraterna missanvänder ordet integritet för att passa sina syften, betydelsen brukar vara – ”sätt att hålla sig dold för att kunna begå brott och fuska utan att kunna upptäckas och ställas till ansvar för det”

 11. PIRATPARTIET ÄR FRAMTIDEN!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: