Fiasko för piraterna även i nederländska valet

Det ser inte bra ut för piraterna i Europa. I nederländska valet (där rösträkning fortfarande pågår) hamnar man på ett resultat kring 0.1-0.2%. Inte ens i pårökta Amsterdam har man mer än 0.2%

Det här verkar vara en tydlig trend. Jag tror att det beror på ett uppvaknande. De flesta har nog genomskådat piraternas politik vid det här laget, ungefär som man tidigare gjort i Sverige med Ny Demokrati och Junilistan. Upp som en sol och ner som en pannkaka. Piratpartiet och Rick Falkvinge har hamnat i en ond cirkel. Ju sämre det går, desto mer går man på med våldsamma överdrifter och höjd röst, resultatet är att det går ännu sämre. Inte ens samgåendet med Pirate Bay hjälpte. Vi har nog sett början till slutet för pirateran.

Vinnare är förstås alla hederliga människor som anser att man ska betala ärligt för sig istället för att snylta på andra och inte kunna gömma sig under anonymitet i alla lägen när man vill stjäla, piratkopiera, fuska, förtala/förfölja någon på nätet, spamma, utföra DOS-attacker osv. Vinnare är också utsatta barn, även om piraterna inte är för barnporr så är de emot ett kraftfullt bekämpande genom att parallellt blockera barnporrsidor och samtidigt försöka släcka ner dem. I kampen för att fritt kunna kopiera upphovsrättsskyddade filer för privat lyxkonsumtion utan att betala för sig har man inga betänkligheter mot vad gäller att föra den på de utsatta barnens bekostnad.

Här är förresten dagens medlemssiffror för Piratpartiet i Sverige. Det går fort nedåt nu.

Annonser

20 svar

 1. Det är osmakligt att använda sig av ad hominem i en argumentation, bara ett vänligt tips 😉

 2. @Nejtillpirater,
  det värsta är inte folk som inte fattar något, de kan man alltid argumentera med, men med de som inte fattar att de inte fattar något är det ganska hopplöst…ditt resonemang ovan visar tyvärr, med all önskvärd tydlighet, att du tillhör den senare gruppen.

 3. nejtillpirater fortsätter med sina larviga inlägg mot allt som rör sig inom fildelning och Piratpartier runt om i världen – Varför han har denna hat mot dem har han aldrig förklarat – Han säger sig inte hata – men hela bloggen visar annat

  För att bemöta nejtillpirater och visa på hans idiotier – så

  1) Var Piratpartiet i NL inte ens etablerade som parti ännu några månader före valet
  2) Har de inte fått någon större uppmärksamhet från media såsom det svenska Piratpartiet
  3) Är det första gången de deltar i ett riksdagsval eller något val överhuvudtaget
  4) Var det ett val som var fokuserad på jobben och den ekonomiska krisen där piratfrågorna inte tillmättes någon större vikt – nedladdning för privat bruk är fortfarande inte olaglig i Nederländerna

  Att i ett sådant läge jubla över Piratpartiets NL klena resultat och drar allehanda slutsatser från det visar bara på nejtillpiraters klena analyskapacitet och tankeförmåga

  Man behöver bara läsa Vinnare är förstås alla hederliga människor som anser att man ska betala ärligt för sig istället för att snylta på andra och inte kunna gömma sig under anonymitet i alla lägen när man vill stjäla, piratkopiera, fuska, förtala/förfölja någon på nätet, spamma, utföra DOS-attacker osv för att förstå nejtillpiraters oförklarliga hat mot 2 miljoner fildelande svenska fildelare som här påstås vara ohederliga – snyltare – tjuvar – fuskare – förtalare – förföljare – spammare mm

  Självklart är nejtillpirater en av dem riddare i skinande rustning som här bidrar med sin lilla insats för att bekämpa allt detta onda – Man skulle skratta så man tjöt om inte psykfallet nejtillpirater var så sorgligt att beskåda

 4. Jag har sagt det förut, men säger det igen – det är trist att inte Nejtillpirater kan lägga an en trevligare och mer saklig ton. Jag förstår att seriositet tar mycket tid, men nu finns det ju ingen motiverad kritik alls kvar på de här bloggen. 0.1-0.2% låter ju inte bra men går det att ställa i relation till något annat? Finns det andra uppstickarpartier, hur går det för dom? Möjligen är det ett fiasko men jag tycker inte det är uppenbart bara från att rapportera en procentsiffra. ”Inte en i pårökta Amsterdam…” är bara pajskastning.

  ”piraterna [är] emot ett kraftfullt bekämpande genom att parallellt blockera barnporrsidor och samtidigt försöka släcka ner dem”. Du verkar ju helt ha missat poängen här. Blockeringen av barnporrsidor har ju inte fungerat så att de blivit blockerade och sedan nedsläckta, utan det har funnits långa listor med sajter som bara censureras rakt av utan att något mer händer. Närhelst dessa listor kommit fram visar det sig att de flesta sidor inte alls innehåller barnporr.
  Du får gärna nyansera ”barnporrdebatten” med att kommentera det otroligt cyniska i att ”upphovsrättsindustrin” (ett ord som kanske bör undvikas, men i brist på bättre) har som UTTALAT mål att få politiker att först börja censurera barnporr så att dörren sedan är öppen för mer godtycklig censur.

 5. Jörgen,

  du skrev ”det värsta är inte folk som inte fattar något, de kan man alltid argumentera med, men med de som inte fattar att de inte fattar något är det ganska hopplöst”

  Jag håller med dig om vad du beskriver, men inte att Nej till pirater hör till den gruppen. Däremot brukar pirater stirra sig blinda på vissa röda skynken, som TPB till exempel, och helt tappa fattning och förmåga till resonemang. Ett strålande exempel på detta: Hannes2Peers ”Ansvar, konspirationer och avtalsmöjligheter” http://tinyurl.com/36l9gfu

  • Man får bortse från kommentarer av den typ som Jörgen framförde ovan. Den är ju en form av ad hominem snarare än att bidra till debatten, det är rentav ett självmål mot Jörgen det handlar om även om han säkert inte inser det själv.

 6. @Henrik: nejtillpiraters efterlysning av källor till att upphovsrättsindustrin försöker påverka politiker med barnporrargument var högst befogad. Jag blev själv nyfiken på om något sådant verkligen var möjligt (alltså, att de försöker).
  Sedan läste jag de två artiklarna du länkade till och drabbades av samma sjunkande känsla av hopplöshet jag så ofta får när jag försöker följa piraters logik. CS-artikeln är skriven av Oscar Swartz – knappast känd som en skribent som bemödar sig om att att hålla ett öppet sinne. Det som du fömodligen såg som bevis för din utsaga är ju en raljerande kommentar fälld av Swartz själv och som inte behöver ha mycket att göra med vad Schlüter verkligen sa. HD-artikeln, sedan, är ett referat av Swartz referat – skrivet av Mats Kolmisoppi, som är Peter Sundes (TPB) bror. Tablå.
  Har ingen någonsin förklarat för dig hur viktigt det är med källkritik? Har ingen talat om att du aldrig kommer att få en rättvisande bild om du bara läser det du redan håller med om? Dessutom kan det tilläggas att ju större ens böjelse för konspirationsteorier är, desto hårdare källkritik måste man tillämpa. En konspirationsteoris främsta kännetecken är nämligen att allt – ALLT – går att tolka som stöd för dess riktighet.

  • Intressant information. Ärligt talat trodde jag inte att det fanns så starka band mellan Piratpartiet och personerna bakom Pirate Bay, åtminstone inte innan samgåendet mellan Piratparitet och Pirate Bay. Nu börjar jag förstå lite mer.

  • Det finns flera redogörelser från samma händelse (bl.a. Christian Engström och Falkvinge själv – dessa var där själva), men måhända kommer du anse att samtliga dessa gått ihop och fabricerat en gemensam lögn. Jag inser att dessa kommer från pirathåll, det ska man vara medveten om. Personligen håller jag Engströms trovärdighet som hög – även om jag inte delar hans åsikt om allt. (Falkvinge känner jag mig mer skeptisk inför.)

   Trist nog har jag för mig att det fanns något bättre dokument över denna ”taktik”, men jag kan inte lokalisera detta – jag är inte någon ”piratfanatiker” (jag håller med piratpartiet på vissa punkter men tycker också att dessa i många fall alltför enkelt sopar problematik under mattan) – jag sparar inte på sådana saker. Jag får återkomma om detta om jag finner det, men jag kan mycket väl ha blandat ihop det med något.

   Personligen ser jag inget konstigt, fast äckligt är det, med att ”upphovsrättsindustrin” (å detta ord!) skulle använda denna ”taktik”. Det finns många exempel på att ”dessa” (i den mån vi kan klumpa ihop dem) betett sig vidrigt, det är ju inte så mycket en fråga om upphovsrätt utan snarare om stora industrier som kan köra över små individer.

 7. Stryk det där med dokumentet – det finns nog inte.

  Även newsglobe skriver om händelsen, se
  http://www.newzglobe.com/sv/artikel/20100508/lobbyist-hyllade-barnporr
  Det finns väldigt många sidor som refererar till händelsen (fast onekligen kommer informationen i många fall från andrahandskällor). Inte heller har jag någonsin stött på en dementi från Schlüter eller danska antipiratgruppen. Personligen anser jag historien vara sann.

 8. Ok, nu när jag ändå är igång. Tycker Christians postning om detta är läsvärt – vet att nejtillpirater inte håller honom så högt – men ändock:
  http://christianengstrom.wordpress.com/2010/04/27/ifpis-child-porn-strategy/
  Och – för vad det är värt – Falkvinges redogörelse
  http://rickfalkvinge.se/2008/02/07/kommentarer-till-propagandakriget/

 9. Jag kan visst inte sluta länka. Även Finn Zetterholm använder barnporrstrategin:
  http://www.nvp.se/sv/Blogg/Finn-Zetterholm/2008/November/PIRATBYRAN-SUGER/
  Se sista stycket. 😉

 10. Som jag förstår det delar många pirater Swartz inställning. Att man ska kunna ha sex med barn om de har kommit i puberteten. http://www.newsmill.se/artikel/2010/02/05/oscar-om-gromning

  Det vill säga det finns goda anledningar för pirater att vilja stoppa övervakning som vill söka efter barnporr och lagföra den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: