Misslyckande för Tjeckiska piratpartiet

Man hade hoppats på minst 1,5% för att kunna få statligt partistöd men man fick bara 0,8%. Det är ungefär samma siffror som svenska Piratpartiet haft enligt de senaste opinionsundersökningarna men 0,8% är nog i överkant just nu för svenska Piratpartiet.

Vi får se hur det går i valet i höst men trenden är negativ. Sammangåendet med Pirate Bay var dessutom ett allvarligt strategiskt misstag som kommer att leda till ytterligare kräftgång. Om någon tog Piratpartiet på allvar tidigare så lär det nu inte vara många kvar i och med att man nu levererar bandbredd till Pirate Bay.

10 svar

 1. Sammangåendet med Pirate Bay var dessutom ett allvarligt strategiskt misstag som kommer att leda till ytterligare kräftgång. Om någon tog Piratpartiet på allvar tidigare så lär det nu inte vara många kvar i och med att man nu levererar bandbredd till Pirate Bay.
  Det är vad nejtillpirater gärna vill framhäva – Jag tror att han kommer att bli överraskad av resultatet – även om jag inte tror på en stor uppslutning – men att det beror på the Pirate Bay är skitsnack och nejtillpiraters vanliga huvudlösa spekulationer – I kristider är det vanligt att man samlas runt dem som kan bli ett regeringsalternativ – dvs dem Rödgröna eller Alliansen

  • Spekulationer eller inte, sammangående med Pirate Bay lyckades i alla fall inte vända nedgången i medlemstalet. Detta är fakta och inga spekulationer.

 2. Tja, om det är ett misslyckande eller ej beror väl på hur man ser det. De fick större stöd än svenska piratpartiet fick första gången de ställde upp i ett val.

 3. Helt OK resultat för att vara första gången. Svenska PP låg på liknande siffror i sitt första val, men fick in 7,15% i nästa val, så det är ingen katastrof.

  ”Vi får se hur det går i valet i höst men trenden är negativ. Sammangåendet med Pirate Bay var dessutom ett allvarligt strategiskt misstag som kommer att leda till ytterligare kräftgång. Om någon tog Piratpartiet på allvar tidigare så lär det nu inte vara många kvar i och med att man nu levererar bandbredd till Pirate Bay.”

  Så där går det när man bloggar på fyllan.

  * PP och TPB har inte gått samman på något sätt, de är fortfarande två separata organisationer. PP tillhandahåller bara bandbredd till TPB.

  * Att tillhandahålla bandbredd var en lysande stratigisk operation. Det visar att det inte bara är snack, det är verkstad också. Det är dessutom ett drag som det inte finns något motdrag mot. Upphovsrättsindustrin kan inte attackera ett politiskt parti, det skulle bli ett ramaskri. Att inte göra något är inte heller bra för dem.

  * Det är just det här som gör att man kan ta PP på allvar. Inget tomsnack, man står för vad man säger. Man pratar inte bara om demokrati, kultur, kunskap och integritet, man levererar.

  ”Det är ungefär samma siffror som svenska Piratpartiet haft enligt de senaste opinionsundersökningarna men 0,8% är nog i överkant just nu för svenska Piratpartiet.”

  PP ligger på ungefär dubbelt så mycket som vid samma tidpunkt innan förra valet. Där slutade man på 7,15%.

  • ”Så där går det när man bloggar på fyllan.”

   Det får stå för dig i så fall, jag är i alla fall inte på fyllan…

   Valresultat i riksdagsval och EU-val är två helt olika saker. Ärligt talat tror jag inte att Piratpartiet kommer att lyckas speciellt bra i nästa EU-val, om partiet ens finns kvar då. Vi såg ju hur det gick med Junilistan, upp som en sol och ner som en pannkaka, jag tror att Piratpartiet går samma väg.

 4. Upphovsrättsindustrin behöver ju inte ge sig på ett politiskt parti. Ni har ju inte gått samman med tpb. Dessutom skötte riksdagspartierna den saken. De hade inga problem att ge sig på piratlobbyn. Och ramaskrin kommer förresten från piratlobbyn så snart man säger ”upp…”

  • PP är ute på djupt vatten och faktumet att de är ett poltisktparti innebär inte att de har åtalsfrihet.

 5. Jag undrar om det var ett så lysande strategiskt drag av PP att tillhandahålla bandbredd till TPB?
  För mig visar det tydligt att PP’s viktigaste fråga är att deras unga väljare ska kunna tanka hem gratis musik och spel.
  Att allt snack om integritet bara är en tunn fernissa….

  • Så när vi satte upp en Tor-nod och därmed började leverera bandbredd till ett av världens största anonymiseringsnätverk, då var allt snack om upphovsrätt förstås bara en tunn fernissa eftersom vi då enbart satsar på integritetsfrågor, med samma logik.

   • Svårt att säga vad som ligger bakom men när både Piratpartiet och TPB hävdar att de levererar anonymitet för förtryckta regimer så luktar det Honor by association, alltså en propagandakampanj för att det ska se bättre ut än vad det är.

    Andra exempel är Sharing is caring angående blodgivning som Piratpartiet körde med, skillnaden vad gäller blodgivning (jag har själv varit blodgivare i mer än 20 år) är att man delar med sig av något man själv äger, inte något som man kopierat från andra mot deras vilja.

    Ytterligare ett exempel är SD som ville hjälpa uteliggare men bara de som är svenska, inte de med invandrarbakgrund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: