Piratpartiet stängs med största sannolikhet ute från valdebatter i tv

Enligt Politiskt Inkorrekt så stängs SD ute från valdebatter i SR och TV4 och med största sannolikhet även från svt, trots att SD balanserar på gränsen till 4%-spärren. Detta innebär förstås även att Piratpartiet stängs ute eftersom stödet för piraterna är mycket mindre än för främlingsfientliga SD. Man kan inte släppa fram ett pyttelitet pajasparti och samtidigt neka ett mycket större parti som har goda chanser att ta sig in i riksdagen.

Rick Falkvinge får nog nöja sig med att han får uppmärksamhet i tv då och då som igår i Rapport då han fick några få sekunder att överdriva betydelsen av den nedlagda förundersökningen mot Säpo angående tjänstefel. Visst är det illa att man inte följt lagen men ingen större skada är ju skedd (eller?) och att man inte fällde någon för tjänstefel motiverades ju på ett övertygande sätt med att det handlade om ett systemfel och då är det omöjligt att fälla enskilda tjänstemän som inte följt lagen. Och det allra viktigaste är ju att man agerat och tagit fram fungerande rutiner så att lagen följs fortsättningsvis.

Tidigare piratanhängare gäspar nog mest åt det här, det påverkar ju ändå inte möjligheten att fortsätta med den illegala fildelningen, den största frågan för majoriteten av piraterna, vilket syns oerhört tydligt via medlemsraset som nu varit så stort drygt ett år efter TPB-rättegången att Piratpartiet slutat redovisa medlemssiffror på hemsidan och istället väljer Rick Falkvinge att fabulera kring mycket högre stöd än vad som är fallet.

16 svar

 1. Och detta är nyheter – hur? – Så vid jag vet har väl aldrig nya partier under 4% strecket fått delta i någon valdebatt ned andra partiledare

  Självklart kommer Rick att fortsätta peka på missförhållanden och diskutera allt som har med våra medborgerliga rättigheter att göra även om PP förbli ett litet parti

  Att kalla PP ett pajasparti – visar återigen att du inte vill diskuterar sakfrågorna – utan gör allt för att smutskasta PP och dess ledare av okänd anledning – men kanske min förmodan att en man med en ögonlapp har gjort dig illa som liten på något sätt – och nu uppenbarar sig traumat

  • Jag tycker att sakfrågorna är alldeles för viktiga för att diskuteras på den pajasnivå som Rick Falkvinge väljer att använda sig av. Därför tror jag trots allt att nuvarande riksdagspartier är bäst skickade att hantera även Piratpartiets hjärtefrågor.

  • @Donsan

   Nu e du riktigt förvirrad!

   När blev denna blogg en sida för nyheter?

 2. Jag tycker den här bloggen är ofantligt underhållande, det var längesen jag sprang på ett tvättakta internettroll. Tack för ett par goda skratt till morgonkaffet.

  • Vill du få ett riktigt stort garv så finns det riktiga stolligheter hos Rick, Emma, Anna och den störste stollen av alla Christian Engström.

 3. Det är nästan för barnsligt för att vara riktigt trollande.

  Är det du som bloggar Henrik? Tröttnat på att leka polis?

 4. Du som är så noga med upphovsrättslagen försvarar Säpo med näbbar och klor enbart för att Falkvinge uttryckt den motsatta uppfattningen. Tänk dig för en sekund att ett börsbolag granskats av skattemyndigheten och de hade fått till svar att ingen på bolaget kan varken aktiebolagslagen eller bokföringslagen, här är vi fullständigt inkompetenta och mest inkompetent är styrelsens ordförande som orsakat hela det systemfel vi har i bokföring och redovisning.

  Inbillar du dig för en sekund att de hade fått gå med hänvisning till deras dokumenterade inkompetens? Likhet inför lagen du vet. Någonstans måste väl även du kunna tänka en självständig tanke. Ta gärna avstånd från Falkvinges ordval och formulera kritiken som du vill men som skattebetalare borde du ta mig f-n precis som jag bli ordentligt förbannad på att vi har en säkerhetspolis där man kan vara enhets- eller sektionschef utan att ha utbildning i hemliga tvångsmedel.

  Hur i hela h-e ska såna tomtar kunna utgöra frontlinje mot rikets fiender och försvara rikets säkerhet? I din fanatiska iver att komma åt piratpartiet blir du så urbota enögd att du slätar över ett så grovt och uppenbart försummande av plikter hos Säpo med en axelryckning och orden ”ingen större skada skedd.” Hur vet du det?

  Återigen uttalar du dig tvärsäkert i en fråga du rimligen inte kan veta ett skit om ifall du inte råkar ha en egen mullvad hos Säpo vilket med tanke på deras uppvisade inkompetens förresten plötsligt känns fullt tänkbart.

  Säkerhetspolischefer utan utbildning i det som är en grund för deras verksamhet o du rycker på axlarna? Ledsen men från den sekunden jag läste det så förlorade du varje uns av respekt och jag förstår att jag ödat min tid fullständigt i onödan här genom att använda sakargument i de debatter jag deltagit i. Det hade gått med vilken smörja som helst eftersom din perception begränsas till antingen att uppfatta saker som propirat eller antipirat. Det leder till ett synnerligen begränsat tänkande och även till ett dåligt omdöme. Patetiskt är det ord som känns mest rätt för att beskriva detta.

  • Jag försvarar absolut inte Säpos agerande när det gäller att de har brutit mot lagen. Samtidigt tycker jag att det är viktigast att de prioriterar hot mot rikets säkerhet snarare än att rensa loggar. Jag tycker att Piratpartiet gör en höna av en fjäder. VIsst, man ska rensa enligt lag, men världen går ju knappast under om man missat det, eller hur? Men nu är det ju bra att man tagit fram nya rutiner och som förhoppningsvis ska fungera bra. Jag tycker att din jämförelse med bokföringslagen är överdriven, det är ju inte säkert att någon som helst skada är skedd i och med att man missat att rensa. Vad är det som är så allvarligt egentligen med att inte ha rensat, varför en sådan enorm rädsla för något som verkar vara helt ofarligt? Återigen, jag håller med om att det inte är acceptabelt att Säpo inte följt lagen.

   Som skattebetalare anser jag att det allra viktigaste är att Säpo prioriterar att jobbar med hot mot rikets säkerhet och min inställning i frågan påverkas inte överhuvudtaget av Piratpartiet och Rick Falkvinges agerande, jag skulle ändå ha tyckt att det varit att göra en höna av en fjäder.

   Vilken skada anser du skulle kunna ske då pga att man slarvat med det här? Kom gärna på några bra exempel så ska jag fundera på dem och återkomma.

   Jag tror att det som skiljer dig/pirater från mig/ickepirater är att jag inte känner rädsla för att mina uppgifter finns i något register. Så länge jag har rent mjöl i påsen så spelar väl det ingen roll. Skulle jag fastna i ett register av misstag så går det säkert att klara upp. Och om man missat att rensa bort mina uppgifter efter en viss tid enligt lag – ärligt talat, jag ser inte överhuvudtaget problemet.

   Men har man lagen så ska den följas, det håller jag med fullständigt om. Det gäller både för Säpo och för vanliga medborgare vad gäller exempelvis illegal nedladdning av upphovsrättskyddat material. Kritiserar man att Säpo inte följer lagen bör man också kritisera andra, även vanliga medborgare, som inte heller följer lagen, eller hur? Nu har ju Säpo sett över sina rutiner för att verkligen se till att följa lagen, vad bra, med likhet inför lagen så är det nu alltså även stopp för den illegala fildelningen?

  • Det som är mest patetiskt är Falkvinges desperata försök att hitta ett ämne som skall starta en ¨bloggbävning¨ för att skrapa fram väljare.
   Det blir varje vecka ett allt mer hysteriskt agerande.

   • Jo, det är uppenbart. Men ju hesare han skriker, desto mindre reaktion blir det. Han fick visserligen vara med några sekunder i Rapport men jag tror att det handlar om rejäl nyhetstorka. Hade Rapportredaktionen sett allvarligt på Säpos agerande så hade man förstås ställt regeringen till svars men nu valde man att istället fråga Rick Falkvinge.

    Jag tror att man helt enkelt hade en rejäl nyhetstorka och ville ”krydda” lite och då slängde man in det här inslaget och tog för säkerhets skull med Rick Falkvinge. Man hade nog fått mer respons om man slängt in Bert Karlsson, Marcus Birro eller Björn Ranelid men nu tyckte man väl att det skulle verka lite mer seriöst om man tog med en kontroversiell partiledare på dekis.

 5. Ärligt och uppriktigt så skiter jag i vilken uppfattning Falkvinge har i frågan. Det väsentliga för mig är att jag tagit del av ett åklagarbeslut som innebär att ingen hos Säpo ställs till ansvar för alla de brister åklagaren räknar upp i sitt beslut. Kom också ihåg att det här är brister som redovisas i ett beslut som inebär att Fu läggs ner. Jag misstänker att en åklagare med siktet inställt på att åtala hade kunnat redogöra för ännu fler brister.

  Vad gäller ditt rena mjöl i påsen så kan du fundera en stund på om inte Anne Frank hade rent mjöl i sin påse. Du kan fundera en stund på det faktum att alla register läcker. Du kan också fundera på vilken skada registeruppgifter vållade Segerstedt-Wiberg med flera då de till slut år 2000 fick sin upprättelse via en dom i Europadomstolen. Frågeställningen och inställningen till register rent allmänt bör enligt min uppfattning vara om det är oundgängligen nödvändigt att ha detta register.

  Säpo har alltså personal som är outbildad och inkompetent ända upp i verksledningen och detta inger ingen oro hos dig?`Tror du måhända att dom specialiserat sig på att vara gemensamt okunniga kring just och enbart den här punkten? Det tror inte jag, det vore alltför mycket av en slump i så fall. Jag tror att inkompetensen är djupare än så och dessutom spridd. Det finns en del i Säpos historia som talar för det. Mer om såväl utredning som slutsatser har jag skrivit här; http://bit.ly/cCmiWH

  • Jag tycker trots allt att du och piraterna gör en höna av en fjäder. Förresten så ska hanteringen av personuppgifter hos Säpo kontrolleras av Datainspektionen och Registernämnden. Är det kanske dessa som inte gjort sitt jobb?

   Din teori om att Säpo är allmänt inkompetent pga det som låg bakom den nedlagda förundersökningen är intressant. Kan den också appliceras på Piratpartiet med fusket i internvalet, att Falkvinge hade utslagsröst när det gällde att sätta hans egen lön, om Falkvinges skattefusk vad gäller donationer osv? Det verkar som att inkompetensen hos Piratpartiet är djup.

 6. Jag ger upp. När ditt hat mot Piratpartiet är så starkt att det grumlar synen för dig i andra frågor då är det illa. Du ger inte intryck av att vara särskilt korkad när man först läser något av det du skrivit, det var därför jag från början lämnade en kommentar här. Problemet är att det allregerande blinda och fixerade drag du blottlägger så snart PP kommer på tal, de facto gör dig en smula korkad genom att det förhindrar alla möjligheter för dig att göra en objektiv och kritisk analys utan att belastas av fixeringen.

  Jag finner det därför helt meningslöst att lägga någon mer tid här och tackar för mig som för övrigt inte är piratpartist men som brinner för frågor om integritet,frihet,demokrati och rättssäkerhet.

  Hej och ha det bra i fortsättningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: