Piratpartiets Rick Falkvinge fortsätter att förtala Cecilia Malmström

Piratpartiets Rick Falkvinge ger sig aldrig. När fakta som talar för hans sak inte finns så skapar han rena falsarier. När det gäller att förtala EU-kommissionär Cecilia Malmström (fp) så verkar det inte finnas några gränser för hur långt han kan gå.

Bara det att en partiledare systematiskt använder öknamnet Censilia på en EU-kommissionär är anmärkningsvärt. Det är barnsligt och omoget och knappast något man förväntar sig av en partiledare för ett seriöst parti. Men nu är ju Piratpartiet knappast ett seriöst parti så det finns ju ändå en viss systematik i beteendet givet detta.

Först hävdar han att Cecilia Malmströms censurpaket omfattar följande:

Knark. Barnporr. Fildelning. Bedrägerier. Sabotage. Dataintrång. Integritetsbrott (mellan medborgare, får förmodas, aldrig från staten). Finansbrott. Spam.

Sen tar han tillbaka att det kommer från henne:

UPPDATERING: Dokumentet kommer inte från EU-Kommissionen, utan från Ministerrådet.

Och

Men i praktiken gör det ingen skillnad.

Jaså det gör ingen skillnad? Han behåller titel och andra formuleringar i förtalsinlägget mot Cecilia Malmström. Det gör väl en jättestor skillnad om man förtalar någon baserat på fakta eller på felaktiga uppgifter? Men verkligheten är ju ingen viktig parameter för Rick Falkvinge, det är konstruerade fakta och rena falsarier som är hans viktigaste verktyg.

Han gör även tolkningen:

Ministerrådet vill i praktiken kunna släcka hela jävla nätet av vilken orsak som helst.

Hela jävla nätet?

Av vilken orsak som helst?

?????

Här kan vi verkligen snacka om överdrifter och vantolkning. Det är något sjukt med alla de här överdrifterna och vantolkningarna. Hur kan hela piratkopplet tycka att det är en bra taktik att uttala sig så överdrivet och falskt? Har Piratpartiets medlemmar överlämnat åt partiledningen att tänka och totalt slutat tänka själva och kritiskt? Hur skulle medlemmarna i ett seriöst parti tänka om partiledaren uttalade sig på motsvarande sätt? Partiledaren skulle bytas ut per omgående eller så lämnar medlemmarna partiet, man kan inte ha en partiledare som har en så oseriös framtoning.

Men piratkopplet har redan nappat, exempelvis på futuriteter:

De som försvarat Cecilia Malmström i debatten har gång på gång pekat på ”ni har ju inte läst helheten” och bråkat på att vi har haft fel när vi påpekat att barnporr bara var en liten del (om ens det) av syftet med filtreringen som Cecilia vill införa.

När skall de lära sig att det inte går att undanhålla sanningen i längden… Särskillt inte när man jobbar mot internet, storheten som finns till för att hantera information, att gräva fram den och se till att den aldrig någonsin försvinner igen.

Så nu då Benny och company, nu har vi läst lite mer om vad Cecilia vill göra. Nästa uppsättning av undanflykter tack!

Ska rättning beordras av översteprästen även denna gång, precis som i fallet när piratkopplet ropade censur när Rick Falkvinges debattartikel i Aftonbladet togs bort och sen när den kom tillbaka igen så beordrades  städning av obekväma formuleringar på diverse bloggar och forum?

Annonser

8 svar

 1. Som vanligt rycker nejtillpirater meningar ur kontext för att kunna spy galla över Rick Falkvinge – Vad hela Ricks inlägg går ut på har gått nejtillpirater helt förbi – Dessutom verkar nejtillpirater inte kunna läsa (eller han ljuger) – Han kanske lider av dyslexi? – Rick har aldrig påstått att dokumentet kom från Cecilia

  Rick sade:
  Grävarna på Telecomix har grävt fram ett dokument som visar vad man har i åtanke med Censilias censurförslag där myndigheter ska kunna släcka delar av nätet, – dvs vad Ministerrådet har i åtanke utöver blockeringen av barnporrsajter som Cecilia föreslog – precis som Piratpartiet varnade för

  Är första steget till censur taget för ett behjärtansvärd ändamål så har man tagit sig över tröskeln och kan man börja censurera än för det ena – än för det andra ändamålet – vilket dokumentet klart visar – Vilket var hela budskapet i Ricks inlägg

  nejtillpirater ondgör sig över Piratpartiet som han menar uttalar sig överdrivet och falsk – men problemet med nejtillpirater är att han inte kan läsa eller blir så förblindad av sin redan förutfattade mening att han inte begriper innehållet i den text han läser – Hela hans inlägg ovan är hans tro på vad texten går ut på

  Är det någon som ägnar sig åt förtal – så är det iaf inte Rick

  • ”Som vanligt rycker nejtillpirater meningar ur kontext för att kunna spy galla över Rick Falkvinge – Vad hela Ricks inlägg går ut på har gått nejtillpirater helt förbi – Dessutom verkar nejtillpirater inte kunna läsa (eller han ljuger) – Han kanske lider av dyslexi? – Rick har aldrig påstått att dokumentet kom från Cecilia”

   Vad anser du om Rick Falkvinges rubrik på inlägget, ”Censilias censurpaket: Sabotage, barnporr, knark, …och fildelning”?

   Det är OK att vässa det hela med en missvisande rubrik för att sedan dementera? Och sedan säga att det inte spelar någon roll? Och att bloggdrevet redan följer angående rubrik och innehåll, bortsett från dementierna? Är det ansvarsfullt av en partiledare? Vad exakt är det som är förtal i det jag skriver? Jag har ju knappast fabricerat det som Rick Falkvinge skriver på sin blogg, eller hur?

 2. Får vi kanske se en uppdatering här också – som ber om ursäkt för allt struntprat om Rick Falkvinge? – Antagligen inte – det ligger inte i nejtillpiraters natur att erkänna att han har haft fel – Han kommer antagligen att hänvisa till en annan liten detalj som skall kunna legitimera hans rabiata korståg mot pirater i allmänhet och Piratpartiet i synnerhet

  • Jag har inget problem med att be om ursäkt. Är det något speciellt du tänker på som borde föranleda en sådan?

   Och för din egen del, känns alla personangrepp mot mig fortfarande OK eller är det kanske dags för en ursäkt?

 3. Tänk vad befriande det skulle vara om någon enstaka pirat någon gång öppet kritiserar RIck Falkvinges överdrivna faktavrängande i syfte att få uppmärksamhet. Var är internkritiken? Inte kan väl SAMTLIGA medlemmar och sympatisörer anse att Rick Falkvinges metoder är OK och att ändamålet helgar medlen?

 4. Allt Rick dementerade var att dokumentet inte härrörde sig från Kommissionen (där Cecilia är kommissionär) utan från Ministerrådet – men – som han påpekade – det inte spelade någon roll för slutresultatet

  Så hela ditt inlägg är en tirad över rubriken? – Herregud – och du tycker att du har alla dina sinnen i behåll?

  Som jag sade förut: Han kommer antagligen att hänvisa till en annan liten detalj som skall kunna legitimera hans rabiata korståg mot pirater i allmänhet och Piratpartiet i synnerhet

 5. ”Rabiat” är väl Donsans för-mellan och efternamn. I synnerhet i dessa tider då piraterna är på desperat jakt efter vad som helst som skulle kunna mobilisera bloggpöbeln. Falkvinge kastar sig dagligen, med fradga på pennan, över nya konspirationsteorier, men utan resultat. Fans som Donsan viftar dock glatt på svansens samtidigt som de lydigt ylar om maktmissbruk, mutor och ministerstyre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: