Piratpartiet anser att Cecilia Malmström hjälper pedofiler

Christian Engström, ”Pirate MEP”, angriper EU-kommissionär Cecilia Malmström igen på sin blogg. Han kallar henne upprepat för Sensilia. När man fått slut på vettig argumentation så är det lätt att ta till öknamn.

Han citerar även följande:

Kapten Toqig skriver under rubriken ”EU-kommissionär hjälper pedofiler?”, och har en översättning till svenska av det (satiriska) engelska brevet från Europas cyberbrottslingar, som tackar kommissonär Malmström för det kontraproduktiva förslaget.

Om det är några som hjälper pedofiler så är det väl ändå piraterna med sina överdrivna krav på ”integritet” i syfte att oupptäckt och ostraffat kunna begå brott och fuska på nätet. Cecilia Malmström är uppenbart på barnens sida och det kan man inte säga om piratpartiet. Cecilia Malmström bemöter ”pirate MEP” här. För tydlighetens skull vill jag påpeka att ”Pirate MEP” låter som ett öknamn men det är något som Christian Engström själv valt att kalla sig.

Visst är det märkligt hur svag argumentation piraterna har? Man tjatar och tjatar om samma sak. När ingen reagerar så spetsar man med vantolkningar. När ingen reagerar på det så början man om på ny kula och mal och mal. Hur bra går det? Uselt! Bara 50 personer kom till medborgarplatsen i lördags när piraterna hade förväntat sig att Stockholmarna skulle gå man ur huse för att protestera mot Acta. Det säger en hel del om hur dåligt gensvar piraternas politik får.

25 svar

 1. MEP = Member of Parliament
  Förkortningen är en officiell sådan och används i hela europa.

  Ha en bra dag.

  • Jag vet vad MEP betyder. Men vet Piratpartiet vad ”pirat” betyder? Det är ett ord som står för någon som rånar, skövlar och våldtar. Eller möjligen vill tvinga sig till något utan att betala för sig som i fallet piratdekoder. Ordet har motsvarande laddning som ordet kriminell. ”Pirate MEP” skulle alltså på ren svenska ha liknande värde som ”kriminell parlamentariker”. Det är ganska förbluffande att man vill kalla sig för något liknande.

   • Jag föreslår att du plockar fram ett lexikon och slår upp vad ordet verkligen betyder, inte vad du tror att det betyder.

    testa wikipedia först, litar du inte på den sidan följer du bara länkarna tills du hittar en du är nöjd med.

 2. Från Wikipedia: ”Pirat kan ha olika betydelser:
  Sjörövare, rånare till sjöss.
  Piratradio, radiostation som sänder utan tillstånd.
  Piratkopiering, kopiering som strider mot immaterialrätt.
  Medlem i Piratpartiet.
  Anhängare av Piratrörelsen.” Betydelsen av ord ändras även med tiden, det är vida känt.

  Tack för länkningen.

  • Genomgående för alla definitioner du räknar upp är att det anses vara något icke önskvärt. Man har valt partinamn för att väcka reaktioner men resultatet är att man ger ett högst oseriöst intryck.

 3. Jag tycker att det är underbart hur ni sitter och förnetiskt försöker hitta saker för att tracka ner på piratpartiet. Jag är glad att vi har kvar endel av yttrandesfriheten. Där folk i alla fall får lov att vara någolunda puckon.
  Jag citerar:
  ”Om det är några som hjälper pedofiler så är det väl ändå piraterna med sina överdrivna krav på ”integritet””

  Självklart! Har har vi ett stark argument varför piratpartiet är så dåligt. Vi hjälper ju pedofiler! Vi och våra integritets frågor sätter ju barnens säkerhet i fara. Att man ska få lov att ha ett privatliv kan ju ge dig tid att våldta små barn. Att slippa fängslas för något som du tycker inte stämmer in med vad staten tycker, kan ju sluta med att pedofiler kan tänka hemska tankar om barn.
  Men här vill jag säga STOPP!
  Man kan inte påstå att det är fel att tänka. Pedofiler får tänka på barn hur mycket de än vill, men de ska hålla sig borta från att faktiskt gå från fantasi till verklighet. Jag vill också säga stopp för att säga att vi hjälper pedofiler för att vi tycker att alla ska få leva ett hälsosamt liv där folk INTE blir förtryckta. Jag kan inte på allvar förstå hur ni tror att vi skulle vara; pedofiler, terrorister, brottslingar etc. på grund av att vi tror på demokratin. Åtminståne jag tänker inte delta i eran häxjakt!

  Ps. På tal om det oseriösa intrycket. Jag skulle vilja påstå att både dina kommentarer och detta bloggstycke är ett bevis på exakt hur oseriöst en människa kan se på något så viktigt som politik.

  Jag önskar dig en fortsatt bra dag och förhoppningsvis en mer demokratisk inställning till piratpartiet.
  Hälsningar, Björne.

  • När det gäller andra politiska partier så ser man oftast spåren av olika falanger och internkritik, så verkar det inte vara med Piratpartiet. Vilka vansinnigheter Rick Falkvinge än kommer med så repeteras detta sedan av en massa blinda följare. Det känns osunt. Jag vägrar tro att 100% av medlemmarna anser att det är bra att legalisera innehav av barnporr. Jag tror just nu att flertalet medlemmar ännu inte har sett och förstått det utspelet. Men vi får väl se vad som händer.

   Jag delar inte din uppfattning men ha en fortsatt bra dag själv och kanske även en mer hälsosamt kritisk och demokratisk hållning till delar av Piratpartiets politik.

 4. Jag skulle aldrig påstå att jag delar alla åsikter med Rick Falkvinge till 100%. Jag tror inte någon gör det. Desutom har vi, som alla andra partier, insideskritik. Dock kanske det inte offentliggörs i media lika mycket på samma sätt som de sittandes partierna.
  Självklart kritiserar jag vad piratpartiet gör varje dag och varje dag kommer jag överfund med att jag står fast som pirat.
  Och jag vill tillägga att du uppenbarligen anstränger dig för att få Rick Falkvinges ord att monsterfieras. Men jag håller med honom, man kan inte göra det olagligt att innehålla information, oberoende av form. Att ha en bild på ett brott såsom barnpornografi är desamma som att ha en bild på ett brott som stöld. I mina ögon är det bara bilder, men jag kanske inte har en lika vild fantasi som du.
  Desutom e det sjukt att man inte ens får kolla på bilder som ”avbildar” ett naket barn. Jag får inte kolla på bilder på näcken. Som en vuxen hade man inte fått kolla på bilder som avbildar SIG SJÄLV naken.

  • På vilket sätt har jag försökt monsterfiera Rick Falkvinges ord? Ge exempel. Han HAR för nästan en vecka sedan gått ut med att han vill att innehav av barnporr ska legaliseras, att det är att betrakta som ”information”. Hur kan det monsterfiera att bara helt objektivt redovisa fakta?
   Anser du att en politik som vill legalisera barnporrinnehav INTE är barnporrliberal och hur resonerar du då?

   Eller är det något annat du tänker på?

 5. Man behöver INTE vara ”barnporrliberal” (vad det nu är?) för att man vill avkriminalisera innehav. Det handlar om hur man bäst bekämpar själva övergreppen av barn.

  T.ex. får polisen nu betydligt färre tips om förekomsten av barnporr eftersom den som tipsar med automatik är misstänkt för ett brott. Samma sak med blockering av sajter. Övergreppen minskar inte om man blundar och ropar ”La-la-la-la”.

  • Har du någon källa till det där med att polisen får färre tips och något resonemang som stöder din tes angående att det beror på att tipsaren är rädd för att bli misstänkt för ett brott? Jag är mycket tveksam till detta.

   En tanke både med blockering och att det är illegalt att inneha barnporr är ju att försvåra för de som säljer barnporr på olika sätt. Blir det för omständligt att komma ut till kunderna så blir det svårt att bedriva kommersiell verksamhet som sprider barnporr.

   Menar du att DETTA är Piratpariets politik för att minska barnporren? Alltså genom att legalisera innehav så kommer fler att anmäla och genom att inte blockera så kommer färre blunda och ropa ”La-la-la-la”?

   Sammantaget och i synnerhet pga Piratpartiets strävan att legalisera allt innehav av barnporr så kan jag inte få det till att paritet är barnporrliberalt. Det är möjligt att detta inte är ett syfte men det blir resultatet av politiken.

   • ”Har du någon källa till det där med att polisen får färre tips och något resonemang som stöder din tes angående att det beror på att tipsaren är rädd för att bli misstänkt för ett brott? Jag är mycket tveksam till detta.”

    Måste erkänna att jag inte har någon pålitlig källa här. Jag vet att jag läste det på nätet i någon dagstidning, men jag hittar det inte nu. Så ta det med en nypa salt, dock tycker jag det känns mycket rimligt att benägenheten att anmäla minskar när det finns ett ”tittförbud”

    ”En tanke både med blockering och att det är illegalt att inneha barnporr är ju att försvåra för de som säljer barnporr på olika sätt. Blir det för omständligt att komma ut till kunderna så blir det svårt att bedriva kommersiell verksamhet som sprider barnporr.”

    Löjligt. Om man sprider barnporr ”öppet” på nätet och dessutom gör det kommersiellt bör man rimligtvis fångas och dömas illa kvickt. Problemet för dom som vill censurera är att det oftast (alltid?) handlar om material som är lagligt i landet där den hostas. T.ex. manga teckningar…

    ”Menar du att DETTA är Piratpariets politik för att minska barnporren?”

    Ja det är min tolkning. Nu är jag ingen officiell talesman direkt. 😉
    Men att framställa det som att PP är ”för” barnporr som du gör är ju bara dumt. Jag förstår din taktik för att skada PP, men jag ogillar ”taktik”. Jag tror inte för ett ögonblick att du egentligen tror att PP är ”för” barnporr….

    • Ärligt talat har jag faktisk ingen ”taktik” för att skada Piratpartiet. Jag har faktiskt inte ens något syfte att skada Piratpartiet. Mitt enda syfte är att angripa de delar av Piratpartiets politik som enligt mig leder till ett icke önskvärt samhälle som kraftigt underlättar för kriminella, fuskare och snyltare.

     Angående om PP är ”för” barnporr eller ej så finns det olika nivåer. Rick Falkvinges reduktion till ”information” gör att jag har svårt att se att han är emot barnporr i dokumenterad form, möjligen är han emot själva produktionen, övergreppen, i den mån han anser att det är övergrepp i och med diskussionen om 12-årsgräns. Sen läser jag det Oscar Swartz skriver. Nu tror jag inte att vare sig Falkvinges åsikter eller Oscar Swartz åsikter delas av alla piratpartister men man ser å andra sidan inte heller en tillstymmelse till protester från andra piratpartister.

     Min slutsats är just nu att Piratpartiet inte på ett trovärdigt sätt tar avstånd från barnporr och det gör dem till barnporrliberala, speciellt i och med Falkvinges uttalande i måndags då han säger att han vill legalisera allt innehav. Jag har faktiskt inte påstått att de är ”för” barnporr, ”gillar” barnporr osv. Jag har sagt att de är barnporrliberala och det står jag för. Vi får se om läget ändrar sig av senare uttalanden.

     • Du har ingen ”taktik” säger du, men du sållar och tolkar extremt vinklat för att få till smaskiga rubriker som ”Piratpartiet = Barnporrpartiet”, ”Man offrar barnen för att säkerställa fortsatt fildelning.” och annat rent nonsens.

      Men när det gäller vissa saker missar du helt vad t.ex. Rick skriver. Du citerar själv Rick i ett inlägg nyss där det står: ”…bara kriminalisera spridning av riktiga, dokumenterade övergrepp på barn som inte genomgått puberteten”

      Solklart uttalande, men det låtsas du inte om och kläcker ur dig saker som:
      ”Eller så är man för barnporr även om det skulle förvåna mig”
      ”…möjligen är han emot själva produktionen, övergreppen”

      Otroligt onyanserat och medvetet vinklar fast du mycket väl vet att PP är emot barnporr där barn kommer till skada.
      Jag kallar det ”taktik” eftersom det är medveten förvanskning av verkligheten. I mina ögon tappar du oerhört i trovärdighet på detta beteende…

     • Det är ingen taktik men du får tro vad du vill.

      Det Rick Falkvinge säger (bl.a.) är:
      1. Att man bara ska kriminalisera spridning a riktiga dokumenterade övergrepp
      2. Att det ska vara fullt lagligt att inneha bilder på redan genomförda övergrepp, att han betraktar sådan bilder (eller filmer) som ”information”

      Det är punkt två som gör att jag utan att vara osaklig kan drämma till med Piratpartiet = Barnporrpartiet, alternativt att lite mjukare kalla dem för barnporrliberala.

      Med tanke på aktiviteten i denna blogg så har jag tillräckligt med trovärdighet för att inte passera obemärkt i alla fall. Jag är dock inte ute efter trovärdighet utan bara ge möjlighet till fri debatt till skillnad från exempelvis Rick Falkvinges censurerade forum. Jag tycker att det har lyckats ganska bra hittills.

     • Men de 2 citat jag gav från dig är ju uppenbart felaktiga. Eller hur?!

      Att du inte passerar obemärkt är helt klart 😉 Men det betyder inte automatiskt att du är trovärdig. Min tro är att det går att argumentera mot PP utan att ta till de uppenbara feltolkningar du regelbundet gör. Eller det kanske inte går utan att hårdvinkla allt?! 😉

      Tror att vi som sympatiserar med PP gillar att få mothugg, de första som inte gillar PP väljer att försöka tiga ihjäl oss. Du ska ha kred för att du tillåter debatt. Till försvar för Rick var det så att du faktiskt uppträdda som ett troll där och i princip kapade hela hans blogg.

     • Jag ser inga problem med det du citerade från mig, de kommenterna var dessutom ganska nyanserade och inga fula anklagelser och påhopp typ det som Donsan sysslar med.

      Jag uppträdde inte som ett troll i Ricks debatt, det vet du mycket väl. Jag var periodvis aktiv och skrev många inlägg men på ett sakligt sätt. Det fanns andra som under samma period var mycket osakliga och bemötte mig med upprepade personangrepp utan att Rick gjorde något alls åt det. På slutet tillät han t.o.m. upprepade falska anklagelser mot mig och när jag sakligt och överdrivet tålmodigt försökte svara så blev mina svar raderade och angreppen fick vara kvar, fruktansvärt fult! Men men, jag har inte skrivit där sen dess och ofta har jag betydligt mer aktivititet här än i Ricks blogg så det ser jag som ett gott betyg.

     • Här väntar vi på ConnyTs svar. Är internet fritt att debatera på, eller är censur det enda rätta ??

     • Eeh? Varje person som driver en blogg bestämmer väl reglerna för den själv… Eller vad menar du?

 6. Hmm, jag tycks ha missförstått vad du tidigare sagt, ursäkta.
  Ändå, en digital bild är ju inget mer än infrormation i form av ettor och nollor. Så en bild på en dator ÄR information, oberoende vad det avbildar.

  Sedan kan man ju fråga säg, varför i hela världen väljer man ämnet just barnporr att anklaga Piratpartiet för? Jo, det är som med alla andra starka ord (såsom terrorism, pedofilism etc.), det är en häxjakt. Man vill smutskasta Piratpartiet för att de hotar den vision som DE har om det svenska samhället.

  Så som svar på din fråga så nej, jag anser inte att Piratpartiet är ett barnporrsliberalt parti utan ett liberalt parti som förstår grunderna i mycket av teknologin idag och inser därför hur absurdt det är med sådana hära lagar och häxjakter.

  jag älskar hur Simpsons driver med detta faktum; ”Oh please someone, think of the children!”. Det är ett av deras avsnitt där de driver just med hur folk använder det hej-vilt. I själva värket har det inte med barnen att göra, utan de används som en ”underdog” funktion, eftersom de är de svaga och de behövs beskyddas.

  Alldelles för ofta missbrukas detta faktum och förlöjligar hela konseptet. Idag betyder barnens säkerhet ingenting längre.

  • Visst, en bild kan lagras om ettor och nollor. Eller i vektorformat, som ett analogt fotografi, som en akvarell, det finns massor av olika sätt. Det är inte lagringsformatet som avgör om det är barnporr.

   Angående ”varför i hela världen väljer man ämnet just barnporr att anklaga Piratpartiet för?” och ”smutskasta”:

   Jag har inte alls valt detta. Det är Rick Falkvinge och Piratpartiet själva som helt frivilligt går ut med en poltik där man vill legalisera allt innehav av barnporr. Det är inget jag har fabricerat, inte heller något jag ”valt”. Jag kommenterar verkliga utspel från Piratpartiet, om de väljer att göra de utspelen så är det knappast mitt fel eller någon smutskastning.

   Om du anser att det är smutskastning, vad anser du då om Piratpartiets politik? Att den är smutsig? Eller hur menar du?

   Angående ”ett liberalt parti som förstår grunderna i mycket av teknologin idag”. Det var länge sedan jag hörde teknikargumentet. Men det är lätt att skjuta hål på för det handlar inte ett dugg om teknik, det handlar om vad människor väljer att utnyttja tekniken till. Tekniken i sig är neutral, t.o.m. en atombomb är neutral och kan väl användas till civila syften eller kanske i framtiden för att spränga en asteroid på väg mot jorden. Fildelning i sig är neutral men använder man den till att fildela upphovsrättsskyddade filer eller barnporr så är det den användningen som är felaktig, inte den tekniken eller godtycklig teknik som kan åstadkomma samma sak.

 7. Du påstår alltså att Rick har valt ämnet? Du tror alltså på fullaste allvar att han helt plötsligt skulle ta upp ett sådant ämne? Nej, det har uppstått en ny lag om just barnporr om du inte märkt det och denna lag är fruktansvärt oliberal. Vi säger emot den och på dessa grunder påstår folk att vi är pedofiler, barnporrsliberaler etc.

  Det e underbart hur du har gett det ett namn, ”teknikargumentet”. Men det är sant. Väldigt många (långt från alla) i Piratpartiet har mera kunskap om datorer och så vidare, något som många i riksdagen uppenbarling INTE har. Det är även ibland skrattretande hur antingen dåliga de är på ämnet eller hur dåliga de vet de som lyssnar är, för det de säger är oftast blaha.

  Men för att undvika att drifta (ursäkta svengelskan) för mycket så skulle jag bara vilja sammanfatta vad jag menar: Vi står för att ha ett liberalt samhälle, lagar som skapas för att beskämpa de mäst avskyvärda brottslingar vi har i landet har vi inget emot. Men om lagarna går överstyr, eller om brottslingar är brottslingar för något de inte borde vara brottslingar för, då reagerar vi. Huvudregeln är: Du är oskyldig tills du bevisats motsattsen. Men vi lutar mer och mer emot motsattsen i dagens sverige.

  Jag är jätte ledsen om du tycker att integritet är något löjligt, men det tycker inte jag. Men du får tycka vad du vill. Därimot måste det vara ganska jobbigt att ogilla pirater så mycket. Är det inte lättare att beskämpa oss genom att stödja dig egna parti istället för att försöka lägga fällben på oss?

  • Rick Falkvinge kanske inte har valt ”ämnet” men Rick Falkvinge har valt att gå ut med en ståndpunkt om att allt innehav av barnporr ska vara lagligt, det är detta som får mig att kalla Piratpartiet för barnporrliberalt. OBS att hans uttalande gäller även dokumenterade övergrepp och inte bara tecknade bilder som debatterats i närtid. Innehav av barnporr har varit olagligt sedan 1999 vad jag vet så har Rick Falkvinge trots allt ”valt” att gå ut med just nu (i måndags) om att lagen ska ändras tillbaka.

   Återigen, det är ingen teknikfråga exakt hur man delar filer! Alla, även de som inte kan tekniken in i minsta detalj, kan se vad man kan åstadkomma med tekniken och det är det som är det viktigaste. Majoriteten av piraterna kan knappast heller tekniken, man vet bara tillräckligt för att ladda ner, något som har blivit superenkelt med dagens bittorrentklienter. Man söker sig fram till Vuze eller liknande, laddar ner, installerar och sen kör man. Detta kan en piratpartist göra liksom vilken riksdagsman som helst med hemdator och baskunskaper om datorer. Utan att ha en aning om exakt vad som händer när man klickar på länkarna på TPB.

   Jag tycker inte alls att integritet är löjligt, tvärtom. Det måste dock finnas en balans, möjligheten att fälla brottslingar måste ställas mot risken att någon oskydlig fälls eller anklagas felaktigt.

   Med Piratpartiets politik kommer det att bli nästan omöjligt att fälla någon för ett brott, det leder till ett samhälle i förfall där kriminalitet, fusk och snylteri frodas. Säg att vi skulle få Piratpartiets drömsamhället med ”maximal” integritet. Vilken nytta skulle man ha av den när man inte kan värja sig för brottslighet och där det blir mycket svårt eller omöjligt att fålla någon för det?

 8. Du tycks veta mycket om nedladdning, inlkusive programvaror för det etc. På samma sätt som du anklagar oss för att vara ”barnporrsliberala” så kan jag nu anklaga dig för att piratkopiera. Ser du hur enkelt det är att häxjaga? Det är ociviliserat och puckat. Vi är inte barnporrsliberala, vi är liberala.

  Och säg mig exakt hur kommer Piratpartiet leda till samhällets undergång och göra det vackra sverige vi har idag till ett Gotham City?

  Säg mig även hur du kan först påstå att du inte tycker att integritet är löjlig och sedan säga att det ska finnas balans? Jo visst är det praktiskt inte möjligt att kunna vara 100% privat. Folk kommer alltid kunna kolla vilka kläder du har på dig och etc. Men man skall aldrig medvetet skära ner på sina privata rättigheter för att hjälpa en praktisk polisstat. Jag tänker inte kompromissa min frihet.

  Idag ser jag inte sverige som en demokrati längre. Vi har nått ett stadium där vi skulle kunna kalla oss för diktatur. Jag anser att vi har samma politik som Irak en gång hade, en så kallad ”demokrati”. En demokrati som bestod av förutbestämda partier som alla styrdes av samma folk. Att ens kalla det en demokrati är skrattretande. Jag är glad att vi är inte riktigt där än, men man kan inte säga annat än att vi närmar oss.

  • Jag har laddat ner en del tidigare plus att jag är civilingenjör inom dataområdet så jag vet mycket väl hur det fungerar. Även om jag har laddat ner upphovsrättsskyddade filer så anser jag att det är fel att göra så.

   Jag har också snattat i min ungdom, det var också fel. Jag kör ibland aningen för fort, det är också fel. Jag anser att det ska vara ett lagbrott att köra för fort, att snatta och att piratkopiera. Jag inser att om jag bryter mot lagen så är det rimligt att jag också får ta mitt straff, det är alltså en kalkylerad risk jag tar om jag medvetet eller omedvetet bryter mot lagen. Jag vill att det ska finnas effektiva system som upptäcker lagbrott och även ser till att brottslingar kan fällas. Eftersom att jag som de flesta andra kan falla för frestelser mot bättre vetande så tycker jag bara att det är befriande med lite hårdare tag för då skärper man till sig och tänker efter några gånger extra innan man gör något som inte är tillåtet. Om det som exempel var mycket större chans att åka dit i en fartkontroll (säg att alla kameror var aktiva dygnet runt, att man fick räkna ut medelfarten mellan kameror, att man kan placera ut kameror ”oanmälda” på vissa platser vid behov etc) så skulle jag och de flesta andra anpassa beteendet efter detta och i högre grad följa lagen och utan att uppfattningen om själva lagbrottet egentligen har förändrats. Det är samma sak med fildelning. De flesta anser att man ska betala för sig men man laddar ner för att det går och för att risken för att åka dit är försumbart liten.

   Det måste finnas en balans. Med Piratpartiets politik kommer det att bli mycket svårare att fälla en brottsling och alla andra kommer att bära kostnaderna/lidandet för all brottslighet man inte kan komma åt, bestraffa, motverka osv.

   Jag tycker att det är väldigt märkligt hur någon kan kalla Sverige för en diktatur, vårt land brukar räknas som ett av de bästa exemplen på väl fungerande demokratier. Om du anser att Sverige är så hemskt, vilka länder anser du då är föregångsländer och där du hellre skulle vilja bo?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: