Ska man hoppas på Piratpartiet ändå?

Det är val i höst. Det absolut sämsta som kan hända är att Mona Sahlin och kommunisterna tar över rodret, monterar ner arbetslinjen och monterar upp bidragssverige. Sen lär de bygga ut offentliga/offantliga sektorn för att blidka kommunisterna plus chockhöja bensinpriset så att även Miljöpartiet blir nöjda.

Jag är tämligen säker på att Piratpartiet i första hand rekryterar personer med vänsteråsikter så ett uppsving för Piratpartiet behöver inte vara enbart negativt eftersom det troligen också minskar storleken på vänsterblocket. Även om det osannolika skulle inträffa att Piratpartiet får minst 4% av rösterna så lär det vara ofarligt. Inget seriöst parti vill ha in piraterna i en regering, det vore politiskt självmord! Ska man hoppas på att Piratpartiet trots allt får ett par procent för att minska risken att rödgröna röran tar över?

5 svar

  1. Fast många av de existerande partierna har uttalat sig positivt till samarbete med Piratpartiet, både Vänstern, Miljöpartiet och Centerpartiet så vitt jag vet, men om man får välja mellan Piratpartiet och regeringsmakt å ena sidan, och ingetdera å andra sidan, tror jag båda blocken är villiga att stödja Piraterna.

  2. Ahummm, Piratpartiet går över blockgränserna, för det är hopplöst förlegat med höger och vänster politik på en politisk skala som bör täcka in mycket mycket mer. Långt ner i söder hittar du nog PP, för liberala partier. Sedan lockar det folk från både höger och vänsterpartierna. Åh andra sidan har du SD som ligger långt upp i norr för de auktoritära partierna.

    • Så sa miljöpartiet också i början och efter detta har de i praktiken varit ett vänsterparti. När det gäller piraternas åsikter så är de mycket tydligare vänster än vad miljöpartiet någonsin har varit. Det stämmer med vänsterns övriga åsikter med medborgarlön, alla ska ha det lika bra oavsett om man anstränger sig eller går och drar, inga betyg, ingen får pekas ut, staten ska bekosta allt osv.

  3. Piratpartiets medlemar beskrivs lämpligen som Anarkoliberaler då de representerar ytterlighet från vänstern, högern samt de mest ortodoxt bokstavstrogna liberalerna som in till döden hävdar individens rätt gentimot all form av reglering och lagföring med åberopande av ngn missriktad tro på ngn fiktiv naturrätt. De förenas trots sina politiska olikheter i en gemensam paranoid misstro mot stat och styre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: