Hela 50 personer demonstrerade mot Acta på medborgarplatsen

Rick Falkvinge uppmanade igår till demonstration på medborgarplatsen angående Acta. Skulle det här locka man ur huse och ge det uppsving som Piratpartiet är i desperat behov av efter att ha tappat hälften av medlemmarna på mindre än en månad?

Enligt Magnihasas blogg så var det c:a 50 personer.

Det var onekligen mycket folk på dagens demonstration. Jag var där, och Kwat, och Emil, och Lime, ochJRL, och Calandrella, och – ja, till och med, Johanna Sjödin.

Rick talade. Christian talade. MiNi talade. Rehbinder talade. Ja, till och med jag talade en kort och märkbart improviserad stund.

Och längre ner i bloggen säger Sargoth:

Närmare 50 än 100, även om det är svårt att avgöra i och med att det tenderar att vara mycket folk i rörelse på Medborgarplatsen på vilken given dag som helst.

Ett enormt stöd. Vare sig DN eller SvD rapporterar från detta ”stora” evenemang. Eller ska vi kalla det symöte? Det var alltså så många personer som trodde på Falkvinges vantolkning av Acta i hela stockholmsregionen? Borde man kanske ompröva sin rabiata inställning till Acta? Borde man kanske välja en mer nyanserad argumentation? Det spelar nog ingen större roll vad man gör i det här läget, endast fanatikerna håller fast vid partiet och flera av dem troligen för att man aspirerar på platser i riksdagen med feta löner. Men det kommer inte att ske.

11 svar

 1. Ni får gärna berätta vad ni anser är så föredömligt och bra med ACTA.

  • Bra och bra. Helst skulle man ju vilja att lagar, polis, övervakning osv. inte behövdes. Men så länge kriminella och fuskare våldför sig på hederliga människor direkt eller indirekt genom att låta dem bära kostnaderna för deras verksamhet så behövs lagar. Det som bl.a. piraterna är dåliga på att inse är att det är deras beteende som driver fram förstärkta lagar och mer övervakning. Håller man sig till lagen så visar det också att man klarar att hantera frihet under ansvar. Det är ett val varje person gör även om just fildelarna inte verkar vara mogna nog att inse detta.

 2. Yay! Jag har blivit tillräckligt läst och känd för att bli citerad på ”Nej till pirater”. Och två gånger, till och med! Delad lycka må vara dubbel glädje, men dubbla citat är det dubbelt upp.

  Goda tider, återigen. E:

 3. Jag måste säga att du stavar väldigt bra! Dessutom vill jag komplimera dig för din kunskap i svenska — grammatik är inte alltid helt lätt! Bra jobbat! *tumme upp*

  • Nejtillpirater tackar säkert för vad som kanske är avsett som en ironisk komplimang. Ironin faller dock platt då ordet ”komplimera” inte existerar på Svenska, så tillbaka till ritbordet och gör om och gör rätt för det opassande, fröken Opassande.

 4. Äsch då, jag är inte tillräckligt häftig för att det ska uppmärksammas att jag var där. Fel Rehbinder!

 5. Nåväl, för att kommentera även själva sakfrågan, måste jag säga att även om det inte var jättemånga människor, var det enormt trevligt att vara där!

 6. @nejtillpirater
  Nu får du t.o.m inlägg från Opassande, så nog får du uppmärksamhet och det än mer än innan du blev förbjuden på Rick Falkvinges blogg. Gratulerar

 7. Jag var där! Vad har du att säga om FSFs (kolla fsf.org) motstånd mot ACTA? Miljöpartister som är emot hemlighetsmakeriet omkring ACTA?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: