Ett år sedan Pirate Bay-domen, ett års handlingsförlamning

Piraterna uppmärksammar årsdagen sedan domen föll mot TPB. Rick Falkvinge skriver:

Historien om etablissemangets krig mot The Pirate Bay är en thriller med korruption, grundlagsbrott, mutor och vänskapsskydd. Det var aldrig en juridisk rättegång, utan har alltid varit en politisk. Uppstudsarna ska markeras som fredlösa till varje pris. Rättssäkerhet och grundläggande rättsprinciper sätts genast åt sidan när någon vågar utmana systemet. Därför måste också situationen lösas politiskt. Därför behövs Piratpartiet i riksdagen, och det mer än någonsin.

Det måste ha varit en rekordperiod angående hur många gånger piraterna har skrikit ”jäv” med innebörden risk för att målen inte går fildelarnas väg. Aldrig tidigare har jävsfrågan diskuterats så ingående och med så kreativa (van)tolkningar av vad jäv är. Detta har tagit fokus från kärnfrågorna – vilket brott har begåtts, vilket straff ska utdelas, hur ska man bekämpa piratkopieringen fortsättningsvis? Men tyvärr har valår varit i antågande, inget av de seriösa partierna har velat göra fildelningen till en valfråga. Det har inneburit ett förlorat år där fildelarna har vunnit mark, möjligen med en kort nedgång i samband med införande av IPRED.

FAJAF skriver bl.a.:

Det är synd att det läggs ner så mycket tid och resurser på att försöka stänga ner sajter som misstänks för upphovsrättsbrott. TPB surfar fortfarande vidare och Sverige tvingas instifta lagar de egentligen inte vill ha.

Jaså? Det har väl knappast lagts så mycket tid och resurser på att stänga ner. Tvärtom, total handlingsförlamning från rättsapparaten!

Jag förstår att man uppmärksammar det här idag. Det är nämligen ett år sedan Piratpartiet gick upp kraftigt och nu är det dags att förnya medlemsskapet för de som gick med då. Erfarenheterna visar att de flesta medlemmar inte förnyar efter ett år, trots att det är gratis att vara med. Det kan man tolka på olika sätt. Det var nog inget regelrätt medlemsskap utan mer en proteströst. Eller så har man efter ett år insett hur fel piraterna har.

Kommer det att löna sig att uppmärksamma årsdagen då? Knappast. Alla har ju själva märkt att det går lika bra att fildela nu som för ett år sedan. Risken att åka dit för lagbrottet är obefintlig.

Annonser

43 svar

 1. Rick Ffalkvinge är också feg. Om han nu anser att en polis är korrupt så är han fri att polisanmäla denne, om Falkvinge anser att en dommare är jävig så är han fri anmäla denne.
  Nu är inga, av de Falkvinge vildsint anklagar, fällda för varken korrumption eller jäv. Däremot är TPB dömda. Falkvinge framstår därmed som inget annat än en rabiat rätthaverist som maniskt upprepar sina mantran.

  Rättegångsdatumen flyttades från 2009 till 2010 för att TPB killarna bad om det och då får Falkvinge det till konspiration att nästa rättegångsdatum inte blir precis så som TPB vill ha det. Däremed framstår Falkvinge även som en konspirations fanatiker.

  Rick Falkvinge Rabiat Rättshaverists och Konspirations Fanatiker.

  • TPB-folket fortsätter med kriminell verksamhet, inget har egentligen hänt. Jag har fått lära mig att handlingar får konsekvenser, det har tydligen inte dessa personer gjort och rättsväsendet är passivt för att politikerna tvekar av rädsla för väljartapp. Det som behövs är att riksdagspartierna kommer överens om en linje, då lönar det sig inte att rösta på något annat parti, inte ens Piratpartiet. Samma sak gäller för internetoperatörerna, om alla tvingas göra på samma sätt vid överträdelser så finns det ingen konkurrensfördel med att göra på något annat sätt för det skulle ju då vara olagligt.

   Det är ju precis tvärtom mot vad Rick Falkvinge och Piratpartiet anser, rättshaverister är ju upphovsmännen och ärliga människor som betalar för sig och därmed betalar även för snyltarna. Det är i grunden samma fenomen som snatteriet.

   • TPB är inte dömd och deras verksamhet är inte olaglig. En faktakoll skulle inte skada. Dina fördomar om Falkvinge får stå för dig själv.

    • Hur vore det om du själv kollade upp fakta? Exempelvis på wikipedia.

     Den 17 april 2009, dömdes de fyra ansvariga bakom sajten till 1 års fängelse vardera samt ett skadestånd på 30 miljoner kronor.

     Man har visserligen överklagat men domen gäller tills vidare och de få tillgångar personerna inte lyckats hålla under är beslagtagna för att det inte ska undanhållas när domen senare blir slutgiltig.

     • Nu skrev jag faktiskt att TPB som verksamhet inte är dömd, vilket medför att deras verksamhet fortfarande är laglig.

    • Nej det är inte TPB som har blivit dömt, det är de 4 individerna som sysslade med medhjälp till upphovsrättsbrott som fälldes och dömdes. Falkvinges idiotiska jämförelser med vilka böter som utdömts för andra brott är symptomatiskt för en rättshaverists dravel. Brotten TPB killarna fälldes för var inte att fildela 20 låtar 20 gånger – det var medhjälp till att fildela 20 låtar miljoner gånger – så böterna för varje brott är lågt, men begås det 30 000 0000 gånger blir det dyrt. Falkvinges övriga anklagelser om korrumption, mutor och jäv där ingen har blivit dömda är enbart symptomatiskt för en mytoman och megloman och om det skulle vara en fördom att kalla Falkvinge rättshaverist så skulle definitionen i sig behöva omdefinieras.

     • Angående Falkvinges jämförelse mellan olika brott så kan man ju även betänka att de få låtar man tog upp under rättegången är en droppe i havet, ja snarare en piss i universum om man jämför med allt upphovsrättsskyddat material som TPB hjälpt till att sprida sedan 2003 och fortsätter att sprida fortfarande. Betänker man detta så är straffet löjligt lågt.

     • Det som blir löjligt är om du multiplicerar straffet på 30 miljoner för 30(?) verk med antal titlar som finns på TPB. Det skulle innebära en totalsumma på många många miljarder i ersättning. Rimligt. Not.

     • Jag har inte sagt att man ska multiplicera ihop allt. Om du stjäl 1000 eller 1 miljon så lär straffet för att stjäla en miljon vara 1000 ggr högre men det är trots allt högre.

  • TPB är inte dömd och verksamhet är inte olaglig.

   • Jodå, TPB är dömda även om domen är överklagad. Det är bara en tidsfråga innan det blir en fällande dom i högsta instans, synd dock att det kommer att ta en fruktansvärt lång tid vilket innebär rättshaveri för alla drabbade upphovsmän och deras företrädare, för att inte tala om ärligt betalande konsumenter som under tiden får betala även för snyltarnas konsumtion.

    • Nej! Några personer från TPB-teamet blev dömda för medhjälp till upphovsrättsbrott. TPB är inte dömda och verksamheten förblir laglig. Sedan betalar man inte för konsumtion. Jag kan se en film hur många gånger som helst utan att priset ökar.

     • Hårklyverier. Med TPB i dagligt tal vad gäller dom så menar man förstås de som utpekats som ansvariga.

      Jo man betalar faktiskt för möjligheten att konsumera. Mediat är bara ett sätt att kunna konsumera musik eller film.

     • Det är inga hårklyverier. Om TBPs verksamhet varit föremål för rättegången så skulle en fällande dom förklara verksamheten som olaglig. Nu var det istället några enskilda personer som märkligt nog dömdes för medhjälp till upphovsrättsbrott. TPBs verksamhet som sådan är fortfarande laglig.

     • Sedan betalar man för en produkt eller tjänst, men normalt inte för någon konsumtion. Köper man en film så betalar man plastskivan som man tar med sig hem. Man får alltså se filmen hur många gånger som helst utan att inköpspriset förändras. Detsamma gäller om jag går på Ikea och köper en soffa.

     • Jo när du köper plastskivan så ingår rätten att spela upp den hur många gånger som helst. Dock inte obegränsat, exempelvis inte i offentliga sammanhang. Det är ju musiken/filmen de flesta vill åt, inte själva plastbiten. Det är egentligen irrelevant vilket medium som används, om det är en plastbit, ett USB-minne, en fil som laddas ner (mot betalning), eller om man betalar för en strömmande tjänst typ Spotify Premium. Allt handlar om att få tillgång till musiken/filmen men under lite olika avtalsformer.

     • Nej. Jag köper ingen rättighet att spela upp skivan. Min äganderätt till skivan gör att jag kan spela upp den hur många gånger som helst. Jag kan göra vad jag vill med skivan så länge det inte finns någon annan lag som inskränker min äganderätt.

     • Du är dåligt påläst. Du får inte ta skivan och ställa dig på stan och spela upp i en högtalaranläggning utan vidare, då får du betala STIM-avgift eller gå via någon annan som betalar eller har avtal.

      Du får heller inte ta en back-up av en CD/DVD med ett dataprogram om inte användningen så kräver och det påstås att man hittills inte hittat något sådant fall.

   • Det är de 4 individeran som drev sajten som blivit dömda för sättet de hanterat och styrde verksamheten på TPB. TPB kan drivas som en laglig tjänst, men om delar av den drivs som en illegal tjänst så blir de som driver tjänsten fällda. Och vi lär ganska säkert se en fällande dom igen om 7 månader.

 2. Det handlar inte om några vantolkningar av jäv. Har du hört talas om delikatessjäv? Detta är något som EU inte tar lätt på. Om du hellre vill diskutera kärnfrågorna så kan du gärna få förklara varför TPB eller dess team ska kunna dömas för sin neutrala anslagstavla och sökmotor. Sajten lagrar inget upphovsrättskyddat material, användarna laddar upp alla matematiska beskrivningar av filer, osv. Vari ligger det olagliga? TPBs verksamhet är inte mer olaglig än Googles eller Postens.

  Vidare får du gärna föra en diskussion om hur du hade tänkt dig att stoppa den illegala fildelningen. Det enda sätt som detta kan ske är genom att attackera mänskliga rättigheter. Det kanske är därför som politikerna har ”duckat” för frågan så länge? För att det inte går att stoppa fildelningen utan att göra något drastiskt som får långt större konsekvenser för det demokratiska samhället?

  ”Risken att åka dit för lagbrottet är obefintlig.”

  Teknikskiften har medfört detta. Det finns inget enkelt sätt att stoppa den illegala fildelningen på och samtidigt respektera de mänskliga rättigheterna. Tekniken hittar alltid vägar runt. Det kanske är dags att inse att vi lever i en annan verklighet numera där det blir allt svårare att instifta och upprätthålla intellektuella monopol? Vi har redan flera miljoner människor bara i Sverige som hellre hävdar sin äganderätt.

  • Nu har TPB delvis bytt teknik till att använda magnetlänkar men domen baseras på den teknik man använde då. Det handlade om en dedicerad torrentdatabas med söktjänst och en tracker som drevs av TPB. Hela den kedjan behövdes för att en nedladdare skulle kunna ladda ner, en mycket tydlig och medveten handling från TPB att tillhandahålla den kedjan. Dessutom vägrade man moderera bort upphovsrättsskyddat material på begäran även om jag har för mig att domen inte tog upp den delen (jag kan ha fel).

   Det går ALLTID att stoppa. Det finns ingen naturlag som säger att de kriminella alltid har ett försprång. Jag misstänker att det kommer att sluta med bandbreddsbegränsning om man bryter mot lagar eller om man gör något anonymiserat, att man bara får full bandbredd om man sköter sig eller gör saker öppet. Det är en rimlig kompromiss som fungerar och som är teknikneutral.

  • Ingen har blivit fälld vad det gäller jäv så det kan du ju lägga ned. Däremot är 4 TPB individer fällda för medhjälp till upphovsrättsbrott och det är ren fakta.

  • Vilken ägandrätt är det miljoner människor hävdar, den de aldrig köpte? De har inge äganderätt till musiken. De har enbart en äganderätt till mediet de köpte. Om de vill köpa publiceringsrätten så kan de förhanda med ägaren. Om du har lust att köpa publiceringsrätten till ngn Kent låt eller Barbados så kan du säker få den för några miljoner. Om du inte är villig att betala för publiceringsrätten så gäller lagarna att du kan syssla med ringa spridning att öppa upp sin hårddisk och dela med 12 000 000 andra är inte ringa spridning och att hjälpa till med detsamma är ett lagbrott som vi nu vet renderar i ca 30 000 000 i böter och 1 års fängelse, lycka till.

 3. Är det en lika tydlig och medveten handling från Posten att tillhandahålla hela kedjan som krävs för att oskyldiga och kriminella ska kunna skicka brev? Vare sig du gillar det eller inte så är sajten TPB rätt neutral när det gäller innehållet. Användarna själva laddar upp torrentfilar, filer som inte är upphovsrättskyddade, på sajten. TPB tillhandahåller en sökmotor för att söka bland dessa torrentfiler. Den tracker som de tillhandahöll var lika neutral gentemot den förmedlade trafiken som en postbil är mot de brev som den transporterar. TPBs verksamhet blir på det sättet inte mer märkvärdig än Googles eller Postens.

  Angående ditt påstående om att de vägrade ta bort upphovsrättskyddat material. Det fanns inget upphovsrättskyddat material på sajten, så hur skulle man kunna ta bort den? Lika lite som Posten kommer att ta bort brev som går genom deras verksamhet enbart för att en person antytt att avsändaren inte har tillåtelse att skicka brevet, lika lite kommer TPB att ta bort en matematisk beskrivning av en digital fil för att det finns någon person som anser att de har rätt att kräva borttagning av den.

  Jag har aldrig påstått eller antytt att kriminella alltid har ett försprång. Jag pratar enbart om den illegala fildelningen. Det går inte att stoppa denna verksamhet och samtidigt respektera de mänskliga rättigheterna. Dessutom har vi redan flera miljoner Svenskar som frekvent struntar i detta gamla intellektuella monopol. Din kompromiss kommer heller inte att fungera. Du förordar en bandbreddsbegränsning för de som bryter mot lagar. Problemet ligger inte i att bestraffa de som bryter mot lagar, utan att bevisa att de gör det. Det är där problemet ligger angående den illegala fildelningen. Man kan heller inte förbjuda människor att vara anonyma. Det är nämligen en mänsklig rättighet.

  • För posten gäller brevhemligheten MEN post kan öppnas av polisen om det finns misstanke om att den innehåller sprängämne, narkotika eller liknande. Man öppnar dock inte regelmässigt utan det måste finnas speciella skäl.

   TPB påstås kanske vara neutral men huvudanvändningen är knappast att fildela öppet material, vilket vore fullt lagligt. Problemet med TPB är att den inte är modererad, då skulle den kunna vara fullt laglig. Men få nedladdare skulle vara specielllt intresserade om man inte kunde komma åt kopior av upphovsrättsskyddat material. Jämför gärna med YouTube som är modererad, man kan anmäla filmer som lagts upp och då kan de raderas. Dessutom är inga filmer på YouTube av hög tekniskt kvalitet och ljudet är mono, alltså något helt annat än rippade CD/DVD/BluRay som går att komma åt via TPB och liknande tjänster/förmedlare.

   Om din närbutik har en anslagstavla med lappar om att man säljer hembränt, knark eller barnporr, tror du att det skulle vara OK om ansvariga vägrade ta bort lapparna? Genom att vägra ta bort så bidrar man ju till något som är olagligt, dvs medhjälp.

   Det är ingen mänsklig rättighet att vara anonym i precis alla sammanhang. Du kan inte vara anonym när du tar ut pengar, inte heller när du sätter in numera, inte när du ska betala med betalkort, provköra en bil, du får inte ens vara maskerad under demonstrationer. Alla rättigheter har begränsningar och det piraterna ofta glömmer är att med rättigheter följer skyldigheter och överanvänder man rättigheter utan att förstå sina skyldigheter så kommer rättigheterna att begränsas.

  • ”TPBs verksamhet blir på det sättet inte mer märkvärdig än Googles eller Postens.”
   Fullkomligt felaktigt. Google avlägsnar indexering av illegalt delat upphvsrättskyddat material efter påpekande av den som har rätten till verken.
   http://www.google.com/dmca.html

   Om jag rapporterar till Posten att det i deras försändelser upprepat från en specifik adress skickas illegalt material till en annan adress så kommer Posten att anmäla detta till polisen varpå polisen beslagtar försändelserna. Det finns med andra ord inga likheter mellan Posten, Google och TPB

 4. ”Det finns med andra ord inga likheter mellan Posten, Google och TPB”

  Googles spridning av upphovsrättsligt skyddat material är väldokumenterat . Deras mycket ambitiösa projekt att scanna all världens böcker och tillgängliggöra dem på Internet har syltat in dem i flera rättsprocesser.
  När det kommer till brevsprättning så räcker det i den fysiska världen inte med att innehållet misstänks bryta mot lagen, det måste vara grova brott det handlar om. Skillnaden är väsentlig.

  Fakta i fallet fildelning är att de allra flesta inte anser att det är grova brott, alltså bör man om man respekterar rättsamhällets principer och proportionalitetsprincipen sluta gorma om att dylika tvångsmedel ska få användas mot misstänkta fildelare.

  • @Gustav
   Struntprat igen.
   Google följer regler och lagar på ett sätt som är tydligt beskrivna här hos Google själva. http://www.google.com/dmca.html
   Vad det gäller scanning av böcker så har Google avtalat med förläggarna om detta. http://books.google.com/googlebooks/agreement/
   I övrigt får man inte skicka tex vapen med vanlig Post, misstänks paket innehålla illegala objekt får polisen öppna brev och paket och beslagta dessa. Nu är ju medhjälp till illegal fildelning belagt med ett års fängelsestraff, så det är tillräckligt grovt för att föranleda husransakan och även öppnande av post. http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/husrannsakan-mot-smalandsk-fildelare_3945351.svd
   Om ”de flesta” anser dessa regler för hårda, och frågan i sig överhuvdtaget viktig, så är det fritt fram för ”de flesta” att rösta på PP och dess mer eller mindre rabiata mytoman ledning.

 5. Hej…

  Det syns ganska så tydligt att du hatar allt som har med fildelning att göra o framför allt alla som använder TPB.

  Jag skulle gärna vilja på nåt sätt vilja lugna ner dig lite…

  VISST..på nåt hårklyveri juridiskt sätt KAN vi antagligen hitta på att killarna bakom TPB var/är olagliga…
  O jag VET att du på alla sätt VILL att det ska vara så…

  Men tyvärr hur förbannad du än blir så är det tyvärr så att allt pekar på att dom inte kommer att bli straffade på nåt sätt pga att det i inget land hittils på jorden är förbjudet att hänga upp en anslagstavla…ÄVEN om det är på internet.

  O nu då antar jag att du kokar av vrede…så snälla..Vänta lite är du snäll…så jag får prata färdigt…

  Vi, alltså du o jag, kan ju sitta här o skita ner varann hur mycket vi vill utan att komma fram till nåt annat än att du hatar nåt som har med det nya som hänt i samhället…o jag hatar det inte…Hmm…

  Snälla, vad du nu heter,…lugna ner dig lite…

  Det du pratar om har hänt massor av gånger i historien…Alltså att nya uppfinningar demoniserat gamla funktioner…ALLTID har det funnits galningar som menat att vi måste se till att det gamla MÅSTE vara kvar…Som tex Gasljuständare eller Isutkörare i varje stad…(Stockholms is VAR stockholms största arbetsgivare innan kylskåpen uppfanns!)…

  ALLTID har det inneburit historiska skojigheter som alla i världen kunnat roats av….

  Tyvärr så är det så att fildelingen har funnits sen mer än 10 år tillbaka…O ska vi vara ännu moderna är det faktiskt så att Sneakerdelningen tack vara utvecklingen har utveckalts ENORMT dom sista åren!!!

  Min dotter träffar, (hon har alltså flyttat från stan för att gå i skolan nån annanstans), sina gamla kompsiar varenda gång hon kommer hem…

  O genom Sneakerdelningen passar hon o hennes kompisar på att dela minst 50 GIG av filmer o musik o bilder o vad annat det kan vara genom sina minnen dom har i sina händer som inte är uppkopplade på nätet…MEN som är SAMMA sak som dom som delar sina upplevelser på nätet…

  All eller Sneaker o FILdelning är ett FAKTUM…o kommer att bara utvecklas mer o mer…
  Varför vill du som dom som precis som du trodde dom visste allt om tex självspelande pianon eller kassetter eller videor eller ALLT annat som industin motsatt sig utmåla dig som en av dom alla andra som idag ses som dårar/idioter?

  Jag måste få påpeka att du måste vara väl medveten om att du kommer att vara en dom som utpekas som en av dom pajaserna som trodde dom visste nåt om 5 eller 100 år?…

  Mvh
  Ha det
  Hallen

  • Jag hatar inte alls allt som har med fildelning att göra, tvärtom så tycker jag att det en fantastisk möjlighet. Men en teknik är inte i sig god utan det är hur den används som är det intressanta. Ta som exempel sprängämne som kan användas till att bygga fantastiska byggnader eller till terrordåd. Sprängämnena i sig är neturala pss som att olika tekniker för fildelning är det.

   Som du vet så utvecklas det hela tiden nya sätt för att lura av människor pengar. Phishing, skimmming osv. Hyllar du den tekniken också? Eller tänker du att de som blir av med pengar på sitt bankkonto är teknikfientliga galningar som inte vill utnyttja den nya tekniken?

   Hur gammal är du? Det finns chans för att du tänker annorlunda om några år.

 6. ”Men tyvärr hur förbannad du än blir så är det tyvärr så att allt pekar på att dom inte kommer att bli straffade på nåt sätt pga att det i inget land hittils på jorden är förbjudet att hänga upp en anslagstavla…ÄVEN om det är på internet.”

  Om du hänger upp en anslagstavla så har du ansvaret för vad andra hänger upp på din anslagstavla.

  ”ALLTID har det funnits galningar som menat att vi måste se till att det gamla MÅSTE vara kvar…Som tex Gasljuständare eller Isutkörare i varje stad…(Stockholms is VAR stockholms största arbetsgivare innan kylskåpen uppfanns!)…”

  Isutkörarna köpte sitt eget vatten för att göra is, precis som du köper ditt eget vatten för att göra is – eller är det nu så att du tar ngn annans vatten för att göra din is? I så fall tror jag att du inser att du gör ngt olagligt.
  Vad gasljuständrana har med detta att göra vet jag inte alls. De använde inte ngn annas gas och de tände inte heller eld på ngn annans gas. Själv har jag gasspanna i huset men inte fan anvädner jag ngn annas gas för att elda med.

  Din dotter har trolige all rätt att dela filer med sin vänner då de reglen ”ringa spridning” har funnits länge. Men öppnar hon upp sin hårddisk för 12 000 000 andra TPB användare så blir de automatiskt inte ”ringa spridning”. Begränsa din och din dotter spridning så är det ingen som har problem med den.

  Vad det gäller pajaser så räcker det med att titta på Pirat Partiets ledningsbilder för att identifiera de största pajaserna i sverige (förutom scientologerna då alltså) en grupp reiligiöst troende att det allsmäktiga internet har kommit för att frälsa världen.

 7. Hej igen.

  För det första så är jag 46 år ung o blir bara yngre o yngre.
  Jag förstår ärligt talat inte vad du menar med dit svar ”nejtillpirater”, du säger ju samma sak som jag ju sa i mitt svar.
  Naturligtvis hejar jag inte för skimmning osv …MEN!! som en förstående människa så vet jag ju att det kan förekomma på grund av att det finns nåt som heter internet!
  Jag har ingen önskan att för det starta en hemsida bara för att tracka ner dem som använder nätet på det sätt det funkar.

  Precis som om jag skulle starta en hemsida för hundra år sen o tracka ner på dom som använde hjulet i dom nyuppfunna bilarna för att åka fortare än hastighetsbegränsningarna. (Det fanns faktiskt hastighetsbegränsningar mycket tidigt, max 4 km/tim o en man gående först med en flagga).
  Att hjulet kan o sen används på vilket sätt som helst är ju bara att acceptera ELLER förbjuda användningen överhuvudtaget.

  Det är alltså fortfarande, hur mycket du än gillar det eller ej, ett FAKTUM att fildelning finns o kommer att finnas i den formen den är i dag på grund av att internet finns o funkar på det sättet det gör.
  Hur många sidor du än sätter upp så får du acceptera att man kan spränga en bank med dynamit eller spränga efter järnmalm eller fildela mina egna bilder eller en skiva jag köpt….om man inte förbjuder dynamit eller lägger ner hela internet.

  Som jag sa tidigare så fanns det människor som på riktigt trodde o propagerade för att om man inte stoppar skivspelare, (fonografen om vi ska vara tydliga),så kommer mänskligheten inte att kunna prata o sjunga i framtiden men FRAMFÖRALLT så skulle musiker förlora sina inkomster om man/vi tillät dessa farliga uppfinningar…..Precis som man lobbat för när det gäller all utveckling inom dessa områden som tex kassetbandspelar o videoapparater eller för den delen självspelande pianon….o idag fildelning.
  ALLT detta kommer att stoppa utvecklingen eller framförallt att se till att ingen kulturarbetare har nån inkomst….
  Att sen hästvagnstillverkarna inte lobbade tillräckligt för att bötfälla eller tracka ner dom som körde bil istället för häst ska vi väl kanske vara glada över idag…

  O du Sten…

  Du missade allt må jag säga…

  Jag har ingen aning om vem som stod för gasen i gatljusen tex men jag är till 100% säker på att isutkörarna inte ”köpte sitt vatten”, vad det nu har med saken att göra.
  Isutkörarna sågade upp isbitar på alla sjöar som fanns vintertid utan avgifter….
  Men oavsett då, så var det liksom inte poängen i vad jag försökte berätta.
  Antingen är jag dålig på att få dig att förstå eller så förstår du dåligt…

  Att jag nämnde isutkörare eller gasljuständare som exempel är ju för att i inget av fallen så kom det efter att teknologin gått förbi dessa yrken nån lagstiftning som skulle se till att dessa yrkesarbetare måste ha en garanterad inkomst.(Förutom A-kassan då!) *ler*.
  Ingen startade en hemsida eller skrev i nån tidning att vi måste se till att stoppa dessa som använder elljus eller kylskåp på detta oansvariga sätt som gör att dessa yrkesarbetare blir utan inkomst.
  Varför gjordes inte det?
  Kan det ha med att göra att människor insåg att det helt enkelt inte är vettigt?
  Det har ju kommit en ny teknologi, (alltså kylskåp o elljus), som funkar ypperligt o bättre än det gamla.
  Det är/var fullt möjligt att tracka ner på alla som använde den nya teknologin, det var tom LÄTTARE på den tiden att förbjuda klabbet jämfört med att försöka stänga internet idag o ändå gjordes det inte….
  Varför inte?
  Jag varken vill eller orkar försöka förklara det här o jag hoppas att jag inte ska behöva det heller utan att du förhoppningsvis kan klura ut det själv till slut Sten.

  Huruvida du är vacker eller ser klok ut Sten har jag inte en aning om.Jag uppmanar dig att lägga ut en bild på dig själv här om det går så får alla andra bedöma om du ser klok ut eller ej.
  För min del undanber jag mig för att betygsätta människor efter hur dom ser ut, det fär du stå för själv.
  Pajaserna jag pratade om anses i alla sammanhang för pajaser pga av det dom uträttade eller sa.Inte för hur dom såg ut.
  Ha det
  Hallen

  • Hallen
   Pajaser brukar de kallas som rent visuellt sysslar med pajaserier och den definitionen uppfyller Piratledningen med råge varje gång de syns.

   Dina exempel med isutkörare blir efter dina förtydligande än tydligare bristande. Du skriver själv att isutkörarna tog vatten som inte tillhörde någon annan för att sedan distribuera isen. När du fildelare mer än det som bedöms som ringa spridning distribuerar du ngt som inte tillhör dig och detta då att likna en isutbärare som nytjar någon annans vatten för att skapap is. Vilket hade varit olagligt då såväl som nu.

   Inga av dina exempel är relevanta då de aldrig resulterade i att ngn individ nyttjade tredje parts ägodelar för distribution. Din retorik är med andra ord fullkomligt bristande.

 8. Ok Sten.

  Jag har försökt två gånger nu o du vill inte se/prata om det jag skriver ELLER så är det tyvärr så att jag är så jädra dum på att skriva att ingen fattar nåt. (Kom ihåg att jag är en helt normal industriarbetare som per definision inte kan skriva).

  Ha det Sten men försök gärna gång läsa utan att hålla för ögonen för det gör det lättare att se vad andra pratar om.

  Mvh
  Hallen

 9. Förresten Sten…
  Har ännu inte sett en bild på dig där jag kan bedöma om du är vettig eller ej??
  När kommer du att publicera den??

  Jag kan ju inte veta om du är vettig eller ej förrns jag sett en bild på dig ju…Precis som Piratmedlemmars utseende inte gillas av dig….

  Du har min adress så om du inte vill lägga ut din bild som flera andra fegisar så meddela mig i alla fall när du skickat din bild till mig så jag kan med FAKTA se hur förståndig du är.

  Kommer HÄR notera/kommetra hur mer eller mindre fjantig du ser ut enligt dina fraktioner…

  Hadet återigen
  Hallen

 10. @Hallen

  Förrns?

  Dina exemple med Isförsäljare och Gasljuständarna är retoriskt omöjliga att logiskt apllicera som liknelser gällande fenomenet du vill diskutera, så du får nog börja om från början och tänka ett par rundor till kontemplerande över äpplen och päron.

  Bilder att titta på och kommentera; http://www.fidonet.itu.se/supcon/dickdop2.jpg

 11. Hej Sten..

  Har fortfarande inte fått ett kort eller ett svar från dig där du förklarar vad du pratar om så att nån förstår förutom du…..
  Vart är du Sten???

  Mvh
  hallen

 12. @HalleN

  Ingen kommentar till bilden?

  De liknelser (http://sv.wikipedia.org/wiki/Liknelser) du använder har ingen likhet gällande det ämne du ämnar diskutera. Därmed blir dina textstycken inget annat än collage av intigheter där syftningsfelen är grava och resulterande i en total avsaknad av logik och betydelse – detta i sin tur resulterade i en ny intighet.
  Kort och gott, du har inte sagt något och det finns därmed inget att svara på.

  Vart?

 13. Hej igen…

  Bilden var väl inte på dig är jag ganska så säker på Sten.*ler*

  HUR skulle jag kunna bedöma om du är intelligent eller ej om jag inte får en bild på digsom jag frågade om tidigare??
  ”En bild säger ju allt som du påstår”

  Att Falkvinge tar en pilsner o har skoj tillsammans med vänner vet jag inte hur jag ska kommentera…
  Visst ser vi inga såna med Sahlin men….vad har det med saken att göra i så fall..Sahlin o liknande pratar jag inte om här….
  Visst iofs…Enligt Leastadianer o andra idioter ska man inte ha skoj som Falkvinge har på bilden…Anser du det oxå så är det ok…men det har fortfarande inget att göra med det jag pratar om här…

  Så återigen då…:

  Kan du skicka /publicera en bild på DIG så jag kan se om du är intelligent eller ej…
  O sen återigen då…Det du babblar om hela tiden har jag för min del aldrig pratat om…

  Försök läs mina inlagor utan att hålla för ögonen o fråga dig/förklara för mig varför vi ska förändra vårt hela samhälle för att bevara kulturarbetare när vi inte bryr oss ett jota om alla andra som förlorar jobbet pga samhälls o teknikutveckling….som tex gasljuständare eller isutkörare eller för den delen en bilmekaniker utbildad för 20 år sen som JAG eller en studioman utbildad för 10 år sen…
  En högskolad matematiker som för 20 år sen vart skolad med sin lilla miniräknare..o alla andra matematiker som vart skolad INNAN det ens fanns miniräknare!!!

  TROR du verkligen att alla dessa HAR jobb idag inom sina ämnen??

  OM du tror det så är du bara ett troll STEN.

  OM du tror det tack vare att dom utbildat sig pga att utvecklingen går framåt så är vi överens Sten…

  Med tanke på att jag sett dina kommentarer på andra ställen på nätet så är jag ganska så säker på att du skiter fullständigt i konversation o fakta så jag bugar o bockar för dig Sten…Jag trodde vi skulle kunna ha en diskussion…men som sagt, du blundar gärna för fakta o vill inte prata om nåt som hänt efter 1995…Så..Puss o kram…
  Sista kommentaren!
  Hallen

  Ha det
  Hallen

 14. @Hallen
  Bilden är ju av en full Dick Augustsson – som kanske rent personlighetsmässigt sett är en annan individ än Rick? Dick bytte namn i samband med Dicks krav på att Huddinge sjukhus skulle förstöra dokument gällande Dicks vävnadsprover, så namnbytet kanske var i linje med att sudda bort Dick och etablera Rick.

  I övrigt.
  Ställ en fråga som består av en mening med ett st frågetecken som avslutning, snarare än ett 200 ord långt orerande fyllt av icke relevanta påståenden och därefter följt av ett ”Varför inte?”
  Det kanske är svårt att förstå, men du har faktiskt inte ställt en ordentlig fråga och då kan du inte heller förvänta dig ett ordentligt svar.

  Inga av dina exempel innehåller förhållandet att x tar rätten eller egendomen från y. De är därför inte relevanta och det finns därmed inget svar på din fråga.

  Din bristande retorik och fullkomliga avsaknad av relevans vid exemplifiering är strålande och målande exempel på jämförelser av äpplen och päron och i ditt fall även mandariner och druvor.

  Ingen bröt mot lagen och tog något från Isutbärarna!
  Ingen bröt mot lagen och tog något från Gasljuständarna!
  Isutbärarna tog inte illegalt något från någon annan!
  Gasljuständrana tog inte illegalt något från någon annan!
  Ingen har rätten att på olagligt sätt ta något från dig som bilmekaniker!

  Hur dina exemel då på minsta lilla sett skulle kunna likna eller illustrera fenomenet med individer som (utan att på något sätt ha rätten till ett verk) distribuerar och sprider och sysslar med medhjälp därav, är fullkomligt obegripligt förutom för dig och Rick och er dagligen krympande medlemsskara i PP. Ytterligare ett par tusen försvann senaste natten och ni ser nu ut att ha ca 20 000 medlemmar. Men raset verkar vara tvärt värre med 30 000 borta på en månad.

 15. ???
  Tre frågetecken i stället för 200 hundra.Hoppas du är nöjd…

  En liten fråga bara efter att jag återigen uppmanar dig att läsa vad jag skriver…
  Det du pratar om har jag inte överhuvudtaget nämnt o inte heller menat prata om…

  O sen då…NÄR blev jag Piratpartist?????…(Minst 399 frågetecken)…

  Mvh
  Hallen

 16. O sen då…som vanligt har jag inte fått en bild på dig så jag kan SE hur intelligent du är Sten…

  Med tanke på dina svar hittils lutar det tyvärr neråt…Men en bild på ditt intelligenta ansikte kanske kan ändra det vad vet jag!

  Hadet Sten
  Hallen

 17. @Hallen

  När du blev Pirat Partist vet du troligen bäst själv. Kanske när du började formulerade lång osammanhängande stycken utan varken början, mitt eller slut? Kanske var du en PPare redan när du föddes men du har bara inte ”kommit ut” ännu?

  Du skriver;
  ”En liten fråga bara efter att jag återigen uppmanar dig att läsa vad jag skriver…
  Det du pratar om har jag inte överhuvudtaget nämnt o inte heller menat prata om…”
  Hur kan jag svara på ngt som inte är en fråga? Du missade att sätta ut ? än en gång.
  Vilket föranleder min fråga.
  Vilket av ovanstående är en fråga?

  Du borde kanske ta en kurs i konversation vd ngn lämplig institution och förkovra dig i ngt av allt det du drastiskt verka avsakna t,ex förståelse gällande hur man ställer en fråga.

  Inget av det du har skrivit på denna blogg innehåller en relevant fråga, det kan då logiskt sett inte finnas något svar, då svar kräver en fråga för att genereras.

  Försök nu en gång till, ställ en fråga (med en eller kanske två meningars ingress) avsluta med frågetecken. Så lovar jag att svara.

  Ny bild för dig att kommentera denna gång med Friskis och Drickis inspiration.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: