Piratpartiets kommande ras (”vertikalitet”)

Nu ska det bli intressant att när Piratpartiets ras kommer. Eller ”vertikalitet” som Rick Falkvinge kallar det. Efter ett års medlemsskap väljer majoriteten av ”medlemmarna” att inte förnya sitt medlemskap. Och detta trots att det är helt gratis! Tydligen var engagemanget inte så stort. Eller så har man blivit klokare under det gångna året. Men man kanske har någon kreativ lösning för att förhindra raset, liknande fusket man hade i samband med internvalet.  Eller så lyckas man med något av alla de halmstrån  man famlat efter på sistone.  Vi får se.

Annonser

2 svar

  1. ”Eller så har man blivit klokare under det gångna året. Men man kanske har någon kreativ lösning för att förhindra raset, liknande fusket man hade i samband med internvalet.”

    Du får det att låta som att det är partiet som fuskat för att förbättra sin position externt, då det i själva verket var EN person som fuskat för att förbättra sin position INTERNT.

    En betydande skillnad.

    • Men eftersom det inte krävs någon medlemsavgift så är det ju betydligt lättare att manipulera genom att skapa falska medlemmar, både från vem som helst och från de som tillhör den inre kretsen. Ytterligare ett argument för att medlemsavgift leder till en mer seriös hantering av medlemskapet och är en förutsättning för att kunna jämföra med andra partiers medlemssiffror, vilket inte fungerar idag vad gäller jämförelser med Piratpartiets siffror.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: